Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 207 
Funniest Halloween Pranks Ever
  2010-10-31 21:35:44, vasárnap
 
 
Funniest Halloween Pranks Ever!! Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-10-31 18:31:36
feltöltő: tinka1951
nézettség: 1198
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: pranks, haloween, halloween, halo, funny,
kategória: baki/vicces
leírás: These are some of the funniest pranks I have ever seen! Check them out :)

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Elmegyek
  2010-10-31 21:28:37, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
Egyszer véget ér
  2010-10-31 21:26:19, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
A gyász
  2010-10-31 21:14:23, vasárnap
 
  Lelki munka a továbbélésért
A gyász

Akkor tudjuk meg, mi a halál, ha olyasvalakit veszítünk el, akit nagyon szerettünk. A halálélmény lesújt bennünket, kétséget támaszt bennünk önmagunk és minden iránt, amit eddig magától értetődőnek tartottunk. Átalakulásra kényszerít, ha akarjuk, ha nem.

Különösen a közeli családtag - szülő, társ vagy gyermek - halála változtatja meg végérvényesen az itt maradó életét. Ez a változás sok esetben az egész életformára kiterjed, de a lelkiállapotra mindenképpen. A veszteség tudomásulvétele és elfogadása sok szenvedéssel jár, ami a gyászolót mélységesen kimeríti. Nem véletlenül nevezi a pszichológia gyászmunkának ezt a lelki folyamatot.
Tudomásul kell venni, hogy a halottal együtt elvesztettük saját életünk egy részét is. A véglegesen lezárult kapcsolat befejezetlensége kibírhatatlannak tűnik. A feszültség nyomása átmenetileg enyhül a sírástól, a múlt történéseinek fölemlegetésétől, a közös visszaemlékezésektől. Erre régebben módot adtak a hagyományok, mint például a siratás, a tor, a különféle gyászszertartások, halotti misék. Napjainkban nem segítenek már ezek a rítusok. Elveszítettük a búcsúzás, a halottról való beszélgetés kultúráját. A halál tabu téma. A közösség - szokások által szabályozott - támogató ereje megszűnt. A haldokló ápolása az egészségügy feladata, a temetés rendezése az erre szakosodott vállalkozásoké, a gyászoló család pedig magában küszködik. Pedig főként az első hetekben támogatásra szorulna.

Az élet rendje
Gyásznak nevezzük azt az érzést, amelyet valamilyen érték elvesztésének az élménye vált ki belőlünk. A gyász folyamata képessé tesz rá, hogy el tudjunk szakadni attól, amit elveszítettünk. Tudomásul kell vennünk, el kell fogadnunk a veszteséget úgy, hogy közben a lehető legtöbbet őrizzük meg, és vigyük tovább az elvesztett emberi kapcsolatból.
Ha meghal valaki, akit szeretünk, ez nemcsak hogy előrevetíti a saját halálunkat, hanem bizonyos értelemben meghalunk vele együtt mi is. Szeretteink halála minden másnál radikálisabban tudatosítja bennünk, hogy döntően kapcsolataink alapján értelmezzük magunkat, hogy egy kapcsolatnak a - halál általi - megszakadása kivetkőztet bennünket önmagunkból, és új alkalmazkodást kíván tőlünk. Ez az "élmény" megrendíti a magunkról és a világról alkotott képünket. A gyászra vár az a feladat, hogy kimunkálja bennünk a visszarendeződést. Hogy sikerül-e a világ és önmagunk megítélésébe újabb perspektívát vinnünk, és a haláltudatot éntudatunk részének tekintenünk, vagy megroppan bennünk valami, és vég nélkül gyászolunk, ez attól függ, hogy tudunk-e helyesen gyászolni. A gyászt nem szabad gyengeségnek tekinteni. A gyászolás rendkívül fontos lelki folyamat egészségünk megóvása érdekében.
A gyászolást sok minden befolyásolja: a halottal való kapcsolat "minősége", a gyászoló életkora, a gyászoló neme, a korábbi veszteségek és azok "megélése", az aktuális élethelyzet, és a gyászoló emberi kapcsolatai.
A testhez hasonlóan a lélek működésének - így a gyász lezajlásának - is vannak törvényszerűségei. A gyászfolyamat különböző fázisokra osztható.

Ez nem lehet igaz!
A gyász első időszaka az elutasításról szól. A gyászoló nem veszi tudomásul a veszteséget, képtelen érzékelni azt, ami történt, rémülettől dermedt és sokkos. Ez a fázis többnyire rövid, mindössze néhány napig vagy egy-két hétig tart. (A hirtelen bekövetkező haláleseteknél ez a fázis hosszabbra nyúlhat.) Ebben az időszakban lehetőség szerint le kell venni a gyászoló válláról a mindennapi élettel kapcsolatos teendőket, és segédkezni a halálesettel összefüggő ügyek lebonyolításában is. Fontos érzékeltetnünk vele, hogy nincs egyedül, ugyanakkor nem járunk el helyesen, ha kiskorúként kezeljük, vagy védőbúra alá helyezzük. Meg kell találnunk az optimális arányt a közelség és a távolságtartás között vele szemben. Fontos a gyászoló számára, hogy érezze: szabad olyan bénultnak, olyan érzéketlennek lennie, mint amilyen, és senki nem veti a szemére, ha pillanatnyilag nem hullat könnyeket. Hiszen ez az érzéketlenség az érzelmi megrázkódtatásból fakad. A gyászoló az erős érzelemtől "dermed meg".

Bárcsak még egyszer elmondhatnám
Az érzelmi bénultságot követően hamar felszakadnak az érzelmek. Vegyes érzelmek lesznek úrrá a gyászolón: gyász, düh, harag, félelem és nyugtalanság. Az érzelmeknek ezt a kaotikus zűrzavarát el kell viselnünk. Az is előfordulhat, hogy a gyászoló "bűnöst" kezd keresni, és az orvosok vagy az ápolók között véli megtalálni azt. Ez rövid időre mintha könnyítene a gyászon. A vétkest természetesen nem csak mások soraiban kell keresnünk, saját magunkat is hibáztatjuk szerettünk haláláért. A gyásznak ebben az időszakában jelenik meg a bűntudat. Néha döntő szerepet játszik, hogy milyen volt a viszony a haldokló és a hátramaradott között, és hogy tisztázni tudták-e még a problémáikat.
Az erős bűntudat például azt eredményezi, hogy a gyászoló megreked a folyamatnak ebben a fázisában. Agresszív érzések szabadon engedése segíthet elkerülni a depresszióba süllyedést. A hevesen feltörő érzelmek nehéz helyzetbe hozzák a gyászolót, ugyanis a társadalom önuralmat várna el. Fontos azonban, hogy ezek az érzelmek szabad utat kapjanak, hogy a gyászoló eljuthasson a gyász következő fázisába. Ha beszélgetünk az elhunytról, nagyobb a valószínűsége az ilyen indulatok kitörésének, mintha a gyászoló figyelmét el akarnánk terelni. Ebben az időszakban egész egyszerűen csak meg kell hallgatni, odafigyelni rá, s elviselni ezt a fel-le hullámzó érzelmi zűrzavart.

Nehéz búcsú
A düh és a bűntudat már a "keresést" szolgálja: ameddig valaki miatt bosszankodni tudunk, addig az illető valamilyen módón még létezik. A gyász harmadik fázisában, a keresés, a megtalálás és az elválás stádiumában - öntudatlanul vagy tudatosan - "keressük" az elhunytat, ott, ahol gyakran láttuk, amikor még élt. Ebben a szakaszban valóságosan létező embernek tekintjük őt. A hétköznapok valóságával való összeütközés azonban újra és újra ráébreszti a gyászolót, hogy az elhunyttal való kapcsolata, amelyről azt hiszi, hogy helyreállt, lényegesen megváltozott. A keresés gyakran belső párbeszéd alakját ölti. Ennek során újból megtaláljuk a partnert, ismét diskurálhatunk vele. Ez lehetőséget teremt arra, hogy bizonyos kérdéseket újra megvitassunk vele. A gyászmunka akkor zárul le sikerrel, ha a "megtalálást" ismét a "kényszerű elszakadás" követi, és amikor a gyászoló képes már el is fogadni ezt az elválást. Ez az időszak hetekig, olykor évekig is eltarthat. A gyászolót ebben az időszakban nem szabad unszolni a végérvényes veszteség elfogadására.

A szeretet van olyan erős, mint a halál
Amikor a keresés és az elszakadás váltakozása eljutott abba a stádiumba, hogy már nem köti le a gyászoló minden gondolatát, teljes képzeletvilágát, kezdetét veheti az önmagához és a világhoz való új viszony kialakításának időszaka. Ennek előfeltétele, hogy az elhunyt "belső alakká" váljék: korábban, ami a kapcsolatban létezett, az már a gyászoló saját lehetőségeinek körét gazdagítja. Tudatosul benne, hogy az elhunyt milyen hatással volt rá, hogy a szeretete mit alakított, formált rajta, és mi az, amit a vele való kapcsolatból nem veszített el. Minél inkább megtalálja a gyászoló önmagát az élet megkövetelte új szerepekben, s minél világosabban látja ennek révén milyen emberi tulajdonságok kifejlesztésére képes, annál inkább visszanyeri önbizalmát és önbecsülését. A gyászmunkának ebben a stádiumában már nélkülözni tudja azokat az embereket, akik eddig segítségére voltak. Ebben a stádiumban a veszteség elfogadása megtörtént. A veszteség miatt érzett fájdalom feláldozható, és fel is kell áldozni. Megtapasztalta a gyászoló, hogy minden kapcsolat múlandó, hogy az élethez való minden kötődésnek határt szab a halál. És mégis, ennek tudatában is örülni vagyunk képesek az új lehetőségeknek, mert megtanultuk, hogy a veszteségek elviselése nagyon nehéz ugyan, de lehetséges, és egy új élet csíráját is magában hordozza.

Gyermekek gyásza
Mi, a mai kor felnőttjei nem igazán tudunk mit kezdeni a halálproblémával. Ha a haláltéma tabu, és egymás között sem tudunk könnyen beszélni erről a témáról, hogyan tudnánk a gyermekeknek szólni róla? Kultúránk, civilizációnk nagy adóssága, hogy nem tanít meg a veszteségek kezelésére, ezek közösségben való megosztására. A felnőttek részéről adott tündérmese szerű vagy vallásos válaszok nem segítik a gyermekek halál-feldolgozását. Pedig a gyász sikeres vagy sikertelen feldolgozása kihat felnőttkori életükre, ezért komolyan kell venni a kérdést.
Mit fog fel a gyermek a halálból? Hároméves korig számukra legfőbb veszteség az elszakadás. A gondozó személytől való elszakadás élménye a mindent meghatározó. A három-öt éves gyermek számára átmeneti jellegű tény, ideiglenes eltávozást jelent, s visszavárják az illetőt. Öt éves kor után már megsejtik a visszafordíthatatlanságot, de valamilyen külső erőnek tulajdonítják az illető elvesztését. Kilenc-tíz éves kor körül alakul ki a halál realisztikus fogalma, s egy biológiai folyamat részeként érthető meg számukra. A kamasz már a felnőttekhez hasonlóan gondolkodik a halálról, de ebben az amúgy is nehéz életszakaszban egy ilyen veszteség igen megterhelő.
A gyermeki gyászmunkát nehezíti az a tény, hogy a körülöttük lévő felnőttek annyira el vannak foglalva a saját gyászukkal, hogy nem marad elegendő figyelmük a gyermek érzelmi támogatására.

Kérdez a gyermek, és nekünk válaszolni kell
A felnőttek, ha tiszteletben tartják a gyermekek jogát a gyászhoz, meg kell tanítsák őket arra, hogy a veszteségek az élet természetes velejárói, a dolgok nem állandóak, a veszteség és a bánat érzései normális dolgok. A gyász hatékony kezelése az, hogy a gyermekkel megosztjuk érzéseinket, azon a szinten, amely megfelel az ő fejlettségi szintjének. A felnőttek gyászmunkájának alapelvei náluk is érvényesek, de néhány speciális szempontra is figyelnünk kell.
A gyermeknek szüksége van térre és időre, hogy fokozatosan fogadhassa be a veszteség tényét. Segíteni kell neki, hogy tudomásul tudja venni a halál visszafordíthatatlanságát. Szükséges, hogy azok a személyek, akik körülötte vannak, és maguk is gyászolnak, legyenek képesek kifejezni érzelmeik, indulataik hullámzását, sokféleségét. Találjon a gyermek meghallgatásra, olyanra, mely tiszteletben tartja az általa kifejezetteket, és nem próbálja bagatellizálni, elkenni azt. Teremtsünk lehetőséget neki arra, hogy kifejezhesse a saját egyéni élményeit, és a helyzet, a történtek egyéni értelmezését.
A gyermekek és a kamaszok rendelkeznek mindazokkal a készségekkel, amelyek a veszteség felfogásához és megértéséhez kellenek. Gyászreakcióikat nem szabad alulértékelni, hiszen gyászfeldolgozásuk hatással van személyiségfejlődésükre és a család további működésére is.A gyász gyógyít. Behegeszti a sebeket. Segít a fájdalom, a veszteség feldolgozásában, integrálásában. Ha a bennünket ért veszteségek után nem vagyunk képesek gyászolni, nem végezzük el a gyászmunkát, az nem csak életünknek adott szakaszát terheli meg, de a további sorsunkra is mély hatást gyakorolhat. Ugyanakkor befolyással lehet több utánunk. Link 
 
0 komment , kategória:  Család  
Halloween zenék
  2010-10-31 13:07:35, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
A Halloween története
  2010-10-31 13:02:00, vasárnap
 
  A töklámpás lett az idők folyamán a halloween legfontosabb jelképe. Az angol egyenes fordítás ,,carved pumpkin". Az ilyenkor használt kivájt vigyorgó töklámpás angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O'Lantern. A történet szerint nevét egy Jack nevű részegestől kapta, aki az ördögtől olyan ígéretet csikart ki, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket viszont a mennyországba sem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott Jacknek, amit ő egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Amerikában az eredeti marharépát a jóval látványosabb tök váltotta fel.

Amerikában halloweenkor az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat!, szabadon fordítva: ,,Cukor vagy bot!" (,,Cukrot vagy csínyt!") kiáltással szólítják fel a lakókat állásfoglalásra. Elméletileg a szerencsétlen ajtónyitónak van lehetősége ,,botot" választani - a következményekkel együtt. Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Amerikában általában baráti társaságban jelmezbált rendezve ülik meg ezt az ünnepet. A halloween nagyon fontos ünnep Amerikában. Ezzel ellentétben a szülők nem engedik ki gyermeküket, mert félnek a várható következményektől. Az utóbbi időben ugyanis megnőtt Halloween-kor az eltünt- és megölt gyermekek száma. Így ez az ünnep, az előző 10 évhez képest, nagyon sokat vesztett a jelentőségéből.

Európában a halloween sokáig feledésbe merült. Néhány helyen elvétve jelmezbe öltöztek és tökdíszeket helyeztek el a lakásban, de ez a szokás is hanyatlóban volt. Az utóbbi években azonban a halloween ünneplése ismét visszatért, valószínűleg a népszerű amerikai ponyvakultúra (képregények, filmek) nyomán. Az utóbbi években Magyarországon egyre több helyen ünneplik meg. Az iskolákban beöltöznek a gyerekek és cukrot osztanak az osztályokban. Több helyen partikat rendeznek; az udvart, a házat túlvilági hangulatúvá varázsolják, majd különféle jelmezekbe öltözve mulatoznak. Népszerű szórakozás ilyenkor az almahalászat, melynek célja egy vízzel teli vödörből szájjal kiszedni az almát. Link 
 
0 komment , kategória:  ünnepek  
„fázós lelkek
  2010-10-31 12:28:02, vasárnap
 
  Gyertyánál melegednek a ,,fázós lelkek"

Hogyan kapcsolódik a kelta napisten a halottak napjához? Miért díszítjük fel a sírokat? Mit keres a kenyér és a só az asztalon? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ a halloween kiállítást rendező Boszorkánymúzeumban. Iván Anita, magyar boszorkány tökfaragás közben még a vigyorgó Jack-lámpa történetét is megosztotta velünk. Videó!
,,Igazából sokan azzal is gondban vannak, hogy pontosan melyik is a halottak napja. Azt gondolják, hogy november 1-je, hiszen az a munkaszüneti nap. Valójában november 2. a halottak napja, november 1-je a mindenszentek napja, október 31. pedig a mindenszentek előestéje" - hangsúlyozza Iván Anita, (alias Holdboszorkány), a Boszorkánymúzeum alapítója.

Egy kis kelta, egy kis római
Eredetileg október 31. megünneplése az északi népekhez (Észak-Anglia, Írország, Skócia), pontosabban a keltákhoz kötődött. Samhaint, a kelta Napistent a halál és a sötétség fogságba ejtette október 31-én, a téli időszak elején. November 1-jével ugyanis kezdetét vette a kelta újév, addigra már túl voltak a betakarításon, az állatok levágásán, a télire való elraktározásokon. ,,Mihelyst elérkezett a hideg időszak, még a kisállatokat is ,,kicsapták" a földbe vájt kunyhókból, ez egy elég brutális módszer volt, de kellett a hely a családnak" - magyarázza Holdboszorkány, aki rontáslevétellel, pénzvarázzsal, energiavizsgálattal, háztisztítással, valamint feng-shui tanácsadással is foglalkozik. Link

Forrás: http://www.fn.hu/
 
 
0 komment , kategória:  ünnepek  
Le a korpával!Tippek, tanácsok
  2010-10-30 23:16:45, szombat
 
  Bőrgyógyászok és hajápolási szakértők most következő tanácsai segítségével elűzhető a bosszantó hámlás és viszketés:

*Száraz fejbőr esetén: A korpaellenes samponra való áttérés előtt érdemes ritkítani a hajmosások számát, heti maximum 2-3 alkalomra. Száraz hajra való sampont és hidratáló kondicionálót kell használni. A sima szappan nem megfelelő a sampon helyett.

*Zsíros fejbőr esetén: A nagyon zsíros hajra való sampont kell választani. Kerülendők a zsíros, fényes formázó készítmények, melyek még több zsírt zárnak a fejbőrbe és irritálják is azt.

*Káros a túlzott formázás. A hajszárító és a hajsütővas is fokozhatja a korpásodást. A festék tönkreteszi a normál baktériumflórát, így növekszik a gyulladások kockázata.

*Alapos fésülés. Lágy, természetes anyagból készült hajkefével a fejbőrtől a haj vége felé kell haladni, így a fejbőr zsírtartalma szépen eloszlik a hajszálak teljes hosszán.

*Helyes táplálkozás. A fejbőrön tanyázó mikroszkopikus élesztőgombák a véráramban levő cukrokon és zsírokon élnek, ha elszaporodnak, akkor pedig bőrpanaszokat okoznak. Fontos a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása, a halolajat tartalmazó étrend-kiegészítők és a megfelelőmennyiségű vízpótlás.

*Kísérletek (biztonságos) házi gyógymódokkal. Néhány embernek beválik, ha fejbőrébe ecetet, aloe verát, citromlevet vagy hidratáló szert masszíroz a hajmosás előtt, esetleg az öblítéshez váltogatja a hideg és meleg vizet.

*Nyugalom. Kutatások során kapcsolatot találtak a korpa és a stressz, valamint a kialvatlanság közt.

*Irány a bőrgyógyász! Ha a korpa egy hónap elteltével is makacsul tartja magát, az komoly betegségre is utalhat, mint például az ekcémára vagy pikkelysömörre. Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Költségvetés 2011:
  2010-10-30 23:14:34, szombat
 
  ki jár jobban?

Csökken jövőre a családi támogatások, szociális juttatások összege, többet pénzt kap viszont a rendőrség, ápolva a Bajnai-kormány által teremtett hagyományokat. A kormány a közszolgákon is igyekszik takarékoskodni, de plusz pénz juthat a közszolgálati műsorszolgáltatásra. Az egészségügyben sem hull pénzeső, a nyugdíjak azonban valamivel az infláció fölött emelkedhetnek majd.
Kis Miklós2010. október 30. 18:57Startlap Facebook Iwiw Twitter Cikk nyomtatása Cikk küldése
Csökken jövőre a családi támogatások, szociális juttatások összege az ideihez képest több mint 14 milliárddal: 642,8 milliárdról 628,4 milliárd forintra.

sarokszámok
- GDP növekedés: 3 százalék

- Infláció: 3,5 százalék

- Az államháztartás eredményszemléletű hiánya GDP arányosan: 2,94 százalék

Ezen belül csökken néhány milliárddal a családi pótlékra fordítani tervezett összeg is. A családi pótlék emelkedésére tehát ne számítsunk, a kormány - mint a javaslat általános indoklásából is kiderül - a családok támogatásának növelését a személyi jövedelemadón keresztül óhajtja tenni, a családi adókedvezménnyel jövőre 145 milliárd forint adóbevételről
lemondva (aki emlékszik az első Orbán-kormányra, aligha lepődik meg, akkor 4 éven át nem emelték a családi pótlékot).

Bajnai a minta

Többet költ viszont az állam majd a közbiztonságra, mint idén: a Belügyminisztérium fejezetében csak a közbiztonságot szolgáló kiadások előirányzata - 2010-hez képest - összességben közel 34 milliárd forinttal (11,8 százalékkal) emelkedik - hívja föl a figyelmet a költségvetési javaslat általános indoklása.

E furcsa, rossz üzenetű kettősség: többletforrások a rendőrségnek, kevesebb forrás szociális kiadásokra - volt a sajátja az idei, a Bajnai-kormány által benyújtott költségvetésnek is.

Kapcsolódó cikkek
10.10.30 Ennyit emelkednek a nyugdíjak jövőre

Bár az Orbán-kormány által benyújtott költségvetési javaslat indoklása hangsúlyozza, hogy ,, a törvényeknek megfelelően emelkednek a nyugdíjkiadások, szociális juttatások", tehát ,,a jóléti transzferek és a nyugdíjak terén így továbbra is érvényesül az a kiemelt kormányzati törekvés, hogy ezen juttatások reálértéke megmaradjon", ám ennek mégiscsak ellentmond, hogy jelentősen csökken jövőre a családi támogatások, szociális juttatások összege. Igaz, a nyugdíjak összege viszont a tervezett infláció fölött emelkedik majd.

Jobb műsorokat nézhetnek otthon a leépítettek?

Jelentősen többet fordít az állam jövőre a közszolgálati műsorszolgáltatás támogatására, 58,7 milliárdot az idénre előirányzott 47,15 milliárd helyett.

A takarékosság jegyében viszont a központi költségvetési szerveknél 2011-re változatlan bérekkel számol a költségvetés, és a dologi kiadásokat az ideihez képest átlagosan 5 százalékkal csökkentik. Nem változik a közalkalmazotti bértábla sem, így nem emelkednek például a pedagógusbérek sem.

A nemzetgazdasági miniszter - a távirati iroda beszámolója szerint - azt is elmondta, hogy a közszféra jelenlegi 690 ezres létszámát 25-30 ezerrel kívánja csökkenteni a kormány jövőre: a központi költségvetési intézményeknél 5 százalékos, a költségvetési háttérintézményeknél 10 százalékos lesz a létszámleépítés.

Nem nyertes az egészségügy sem

A helyi önkormányzatok a tavalyinál is kevesebb állami támogatást kapnak jövőre, de a javaslat indoklása arra figyelmeztet: az idei előirányzatot korrigálni kell az önkormányzati közcélú munka helyett egységes, az állam által biztosított közfoglalkoztatás megteremtésének pénzügyi hatásaival, a kormány szerint így valójában az önkormányzatok a tavalyi támogatás 104,5 százalékát kapják.

Nem hull pénzeső 2011-ben az egészségügy területén sem. Valamivel több pénzből gazdálkodhat az Egészségügyi Alap, mint idén, nem egészen 1,6 százalékkal több pénzből. Reálértéken tehát kevesebből. A legnagyobb a növekedés a gyógyító-megelőző ellátásokra szánt pénzekben, de az infláció szintjétől itt is jócskán elmarad az emelkedés. Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennyit emelkednek a nyugdíjak
  2010-10-30 23:11:31, szombat
 
  Ennyit emelkednek a nyugdíjak jövőre

Jövőre az infláció fölötti mértékben emelik meg a nyugdíjakat.

Kapcsolódó cikkek
10.10.30 Elemzők: csökkenhet az államadósság
10.10.30 A munkaadók üdvözlik a költségvetést
10.10.30 Végre olvasható a költségvetés szövege
10.10.30 MSZP: tovább ássák Magyarország sírját
10.10.30 LMP: 3 csapást mér a Fidesz
10.10.30 Költségvetés 2011: leépítések és balladai homály

A várható infláció szintje fölött, 3,8 százalékkal emelik a nyugdíjakat jövőre - derül ki a költségvetési törvény általános indoklásából.

Az indoklás úgy fogalmaz: a vonatkozó
törvényi előírások értelmében. Ami pediglen azt jelenti, hogy ha a várható növekedés 3 és 4 százalék közötti, az infláció és a nettó átlagkereset-növekedés 80 és 20 százalékos arányban súlyozott átlagának megfelelő mértékben kell emelni. A kormány 3 százalékos gazdasági növekedéssel, és 3,5 százalékos inflációval számol jövőre. Mindebből az is könnyen kiszámítható, hogy a kormány szerint jövőre átlagosan 5 százalékos nettó béremelkedés lesz (frissítés: a törvény szövegéből kiderül, a kormány 4,9 százalékos nettó béremelkedésre számít, a 3,8 százalékos érték már kerekítés utáni). Link
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 207 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 207 db bejegyzés
e év: 1834 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 2367
  • e Hónap: 5652
  • e Év: 5652
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.