Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Helena: Via Rosa 6. saját
  2010-10-11 23:29:26, hétfő
 
  Szép estét Maroka nézd mit hoztam neked nekem nagyon szép puszi, Erzsébet

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!



 
 
0 komment , kategória:  versek  
P.K.Erzsébet: Őszi imádság
  2010-10-11 20:17:01, hétfő
 
  Páskulyné Kovács Erzsébet:: Őszi imádság

Áldott jó Istenem!
Megköszönöm Neked
azt a nagy kegyelmet,
azt a szeretetet,
amivel tartottad kicsiny
életemet.

-Őszbe fordult az év
Hullnak a virágok.
Hervadnak a szívemben
megálmodott álmok.
Vágyakat söpörget
bennem az őszi szél,
szétszórja, elfújja:
a vágy csak ennyit ér,
,Ami mögöttem van
hadd legyen kár, szemét,

Ami előttem van:
legyen minden Tiéd!
Kegyelmed boruljon
utam hajlatára,
a nappalaimra
és az éjszakámra.

Havas téli napon
melegítsen Igéd,
a téli csend bennem
bontsa ki szépségét.
Szenvedélyes hittel
úgy várjam a tavaszt,
hogy a lelkem fáján
virágot bontson az.

És gyümölcstermő nyár
jöjjön életembe:
és a Te nagy Neved
szenteltessék benne
 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Nyolcra nőtt az iszapömlés
  2010-10-11 19:55:58, hétfő
 
  Nyolcra nőtt az iszapömlés halálos áldozatainak száma

Úgy tudni, egy idős nő holttestét találták meg a vörösiszappal elöntött Devecser határában.
Dobson Tibor kármentesítési szóvivő közölte, újabb holttestet találtak, így nyolcra emelkedett a halálos áldozatok száma. Az MTI úgy tudja, a speciális mentők egy idős nő holttestére bukkantak Devecser határában hétfő délután. Az ezredes tájékoztatása szerint azt az embert találták meg, akit egy héttel ezelőtt elsodort a vörösiszap-lavina, a katasztrófavédők és a mentőegységek azóta próbálták őt felkutatni.
A szóvivő közlése szerint több embert már nem keresnek. Az ajkai térségben bekövetkezett vörösiszapömlést követően négy holttestet találtak Kolontáron a mentésben részt vevő egységek: a kormányzat vörösiszap-tragédiáról beszámoló honlapja szerint egy 37 éves férfit, egy 73 éves nőt, egy 82 éves nőt és egy 1 év körüli leánygyermeket. "Az elhunytak halálát mindegyik esetben fulladás okozta" - írták. Ekkor még három embert kerestek: egy 76 éves és egy 85 éves nőt, valamint egy 73 éves férfit.
A halálos áldozatok száma péntek hajnalban emelkedett ötre: a veszprémi kórházban meghalt egy 81 éves férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Ezt követően az eltűntek közül megtalálták két embert holttestét pénteken Devecser határában. A TV2 péntek esti híradója szerint egy idős férfi és egy idős nő holttestét találták meg, mindkét áldozat kolontári.
A speciális mentők és a katasztrófavédelmi egységek a tragédia bekövetkezte óta éjjel-nappal keresték az eltűnteket. Többször átkutatták a vörösiszappal elöntött Torna-patakot, illetve lecsapolták a halastavat is.

Vörösiszap: 15 lakásos társasházat kapnak a károsultak
A Leier cég saját költségén tizenöt lakásos sorházat épít fel a vörösiszap-katasztrófa által sújtott Devecserben. A vállalat garantálja, hogy karácsonyra beköltözhetnek a lakásokba a mindenüket elveszített családok - jelentette be Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón, Devecserben. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az építést azonnal megkezdik, amint a devecseri önkormányzat kijelöli az építési telket. Várhatóan félmillió eurós költséggel építik fel az előregyártott elemekből álló sorházat - mondta Komlós Andor.
Az egyenként 70-80 négyzetméteres lakások kiosztásához a cég a polgármesterek segítségét kéri.

Orbán: őrizetbe vették a MAL vezérigazgatóját
"Katasztrófahelyzetben a közérdeket tűzön-vízen keresztül is érvényesíteni kell" - mondta a kormányfő. Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában megismételte: nem történt természeti katasztrófa, nem volt földrengés, hurrikán, "vagy a szokásos őszi esőknél nagyobb felhőszakadás". Szerinte négy feladattal kell megbirkózni. Kártalanítani a károsultakat, biztosítani a munkát az üzemben, tisztázni a zagytározók problémáit, a felelősöket szigorúan felelősségre vonni - sorolta a kormányfő. Orbán Viktor szerint "a világban az elmúlt húsz évben számos nagy ökológiai katasztrófa történt". Szerinte mindegyik tanulsága az, hogy az államnak komolyabb szerepet kell vállalnia, utópia, hogy a magánérdek önként korlátozná magát. Ezért a kormányfő javasolta a katasztrófabiztos intézményének létrehozását. A katasztrófabiztos fogná össze azt a négy teendőt, amit a kormánynak el kell látnia. A kormányfő bejelentette azt is, hogy a "vörösiszap-katasztrófát okozó vállalatot állami irányítás és állami vagyonzár alá kell vonni, amíg mind a négy feladatot meg nem oldjuk". Az államosításhoz szerinte "bátorságra" van szükség. Korábban az állam ilyen feladatra egyszerűen nem vállalkozott, "a milliárdosok mindig megúszták" - tette hozzá a miniszterelnök. Most ez nem így lesz, hiszen "a rendőrség őrizetbe vette a cég vezérigazgatóját, és kezdeményezi előzetes letartóztatását". Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy B. Zoltán gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van az iszapkatasztrófával összefüggésben több ember halálát okozó közveszélyokozás és környezetkárosítás bűncselekmények miatt. Vallomást tett, de panasszal élt meggyanúsítása és őrizetbe vétele miatt is a Mal Zrt. vezérigazgatója hétfő reggel óta tartó, nemrég véget ért gyanúsítotti kihallgatásán - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője

Gyurcsány Ferenc: Orbán Viktor tisztességes, jó beszédet mondott
A volt miniszterelnök azt írta, most támogatni kell a kormányt. Néhány órával később viszont már botrányosnak nevezte a benyújtott törvényjavaslatot.
Gyurcsány Ferenc internetes blogbejegyzése szerint napok óta figyeli az ajkai zagytározó katasztrófájával kapcsolatos híreket. "Életek mennek tönkre, és jó néhányat el is vesztettünk. Van okunk a megrendülésre, az együttérzésre, a segítségre. Magam is ezt teszem." Mint írta, hogy bár nem reklámozta eddig, mennyit költ jótékonysági célokra és az adományok átadására sem hívta el a sajtót, most közölte, hogy évente átlagosan 10-15 millió forintot költenek adományozásra, és idén a vörösiszap-katasztrófa károsultjaira is odafigyelnek. Az exkormányfő a blogjában kijelentette: "A miniszterelnök tisztességes, jó beszédet mondott. Egyet lehet és egyet kell vele érteni. Nincs okom most azon merengeni, hogy az imént bejelentett katasztrófavédelmi biztos intézménye minden tekintetben jól ki van-e találva, ez a kormány felelőssége. Az viszont világos, hogy tisztességes elveken nyugvó határozott választ akar adni a kormány a kialakult válsághelyzetre. Ez rendben van. Támogatni kell ebben a kormányt. Ma ez a dolgunk, és az, hogy mindenki segítse a maga módján a bajba jutottakat. Én is ezt teszem."
"Kiderült, hogy ócska haszonlesők"
Gyurcsány Ferenc néhány órával később, a kormány által benyújtott törvény szövegének ismeretében írt újabb bejegyzésében már úgy fogalmazott: "támogatni akartam őket, de kiderült, hogy ócska haszonlesők". Véleménye szerint a tervezetben a kormány arra kér felhatalmazást, hogy rendeletben bármikor, bármit, bárkitől elvehessen és felelősség nélkül más vagyonával azt tegyen, amit akar. "Ez így nem egyszerűen alkotmányellenes, ez erkölcstelen, ez disznóság. Amikor valaki a nagy baj közepén a maga javát nézi. A katasztrófára hivatkozva Orbán kormánya bevezeti a korlátlan és szabad államosítás rendszerét. Ha megteszi, akkor itt a jogállam vége" - írta a volt miniszterelnök, aki úgy látja: a parlamenti vitában már a bosszú szaga terjengett és majdnem ítéletet is hirdetett a Fidesz-frakció vezetője.
Mit is mondott Orbán Viktor?
Mint beszámoltunk róla, Orbán Viktor parlamenti beszédében egyebek mellett azt mondta: négy feladata van a kormánynak és a parlamentnek: egyrészt kártalanítani kell a károsultakat, de mindezt úgy, hogy elsősorban azok fizessenek, akik okozták a katasztrófát, ne pedig az adófizetők. Másodsorban meg kell gátolni a további természeti károkat, és nyilvánosságra kell hozni, hogy hol és milyen hasonló anyagok vannak még az országban. "Alapos a gyanúnk, hogy voltak, akik tudtak a katasztrófát okozó tározó meggyengüléséről" - tette hozzá a miniszterelnök.
A harmadik feladat, hogy biztosítani kell az emberek munkáját a Mal Zrt. üzemében, ezért közérdek a termelés biztonságos újraindítása a timföldgyárban. Végül szigorú és fair módon felelősségre kell vonni a károk okozóit. A céghez katasztrófavédelmi kormánybiztost neveznek ki, és őrizetbe vették a MAL Zrt. vezérigazgatóját. A kormányfő bejelentette azt is, hogy a "vörösiszap-katasztrófát okozó vállalatot állami irányítás és állami vagyonzár alá kell vonni, amíg mind a négy feladatot meg nem oldjuk".
 
 
1 komment , kategória:  Katasztrófa  
Segítsünk, SEGÍTSÜNK!!!!
  2010-10-11 19:42:12, hétfő
 
  Kedves Barátaim!,
Biztos Te is hallottad a vörös iszap által okozott kárról és tragédiákról
Vörös iszap árasztotta el Kolontárt, miután átszakadt egy tározó gátja a település mellett.




Az Ajkán átszakadt iszaptárolóból kiáramló vörös iszapos víz Devecser egyharmadát, mintegy négyszáz házat öntött el.
Az ajkai zagytározó gátszakadása nyomán kialakult rendkívüli helyzet miatt családok százai, emberek ezrei kerültek kilátástalan helyzetbe. Az emberáldozatokat is követelt a tragédia
Arra kérlek, hogy Mondjunk el együtt az Imát

...... .....


,,Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
Szenteltessék meg a Te neved,
Jöjjön el a Te országod,

Legyen meg a Te akaratod,
Amint a mennyben úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket
add meg nekünk ma,
És bocsásd meg vétkeinket,
Miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek,
És ne vígy minket kísértésbe,
De szabadíts meg a gonosztól.
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké Ámen."

1749 és 1752 adomány-, illetve segélyvonal
Hívásonként 200Ft-al is tudunk segíteni.

Pater Noster ( João Paulo II- 1982 II. János Pál Pápa
Videó link Link
Köszönöm szépen az együttérzésedet. Maroka

...... .....


Drága Marokám.
Köszönöm,hogy felhívtad a figyelmemet a katasztrófára.
Nagyon sajnálom szerencsétlen embereket,tegnap is imádkoztam értük .
De így,hogy együtt mondtuk nagyobb súlya van és bízom benne,hogy
meghallgatásra fog találni az imánk.
Szeretettel..M.Ilonka.
...... ........... ...........



...... .....


Tragédia és katasztrófa ami Ajka térségében történt. Nem tudom, mi magyarok mit vétettünk Istennek, hogy ennyire sújt bennünket. Természetes, hogy küldtem sms-t legalább ennyit tehetünk a bajbajutottak érdekében. Puszi. Zsóka

...... .....


Az árvízkárosultaknak is segítettem ezzel a kis csekélységgel,természetes,hogy most is ezt teszem!Reméljük,hogy sokan ezt teszik,hisz ez nekünk semmiség a sok szerencsétlen ember helyzetéhez képest!Viszont ha összefogunk,ez is sokat számít!Angyali ölelésem : Manyákné, Kati
...... ........... ........... ......



...... .....


Köszönöm, hogy elküldted a telefonszámokat, hívtam már én is! Remélem, hogy hamarosan minden rendben lesz, Márkus Marcsi

...... .....


Köszönöm ,hogy ide tetted az adomány vonal számát.. így most a párom és jó magam is ,együttrzésünket és csekély adományunkat ki tudtuk fejezni e-szám hívásával ! Mill puszi Eta

...... .....


Köszönöm a kedves üzenetedet és a felhívásodat! Rettenetes katasztrófa ez a vörös iszap! Nagyon sajnálom azokat az embereket,akik át szenvedik ezt a borzalmas szennyeződést. Ki tudja,még mennyi kárt okoz a szervezetekbe,ha be jut a tüdőbe? Már pedig be fog jutni,ha meg szárad és porzani fog sajnos! Ez tanulságos lehet azok számára,akik ezt a veszélyes anyagot tárolják,hogy nagyon kell vigyázzanak! Sajnos hatalmas árat kellett fizetni,hogy ezt be lássák,milyen nagy kárt tud okozni ,ha nem megfelelően ellenőrzik,vagy végzik a tárolást! Bízom benne,hogy az összefogással enyhíteni lehet a bajba jutottakon! Köszönöm még egyszer a felhívást! Pappné, Erzsike

...... .....


szomorú napon ami történik nálunk ez tragédia nagyon sajnálom azokat az embereket akiket érintett le vagyok döbbenve az országba történtekről
...... .......


együtt érzek azzal a szerencsétlen emberekkel oda mindenük egészségük veszélybe szönyü már hivtam a1752 a fiam is kösz hogy fel tetted puszi érte Temesiné, ERZSIKE

...... .....


Természetesen én is hallottam a szörnyű katasztrófáról, elmondhatatlanul sajnálom az ott élő embereket!! Borzasztó lehet, amit átélnek, és ki tudja, mi vár még rájuk, Czakóné, Ági

...... .....


Szörnyű ami ezekkel az emberekkel történt. Nagyon meg kellene azokat az embereket büntetni akik hanyagságból ilyen katasztrófát okoztak.
Amikor megláttam a tv-ben sírva fakadtam. Minden nap telefonálok, ennyivel tudok segíteni szegény embereken. Rauchné Horváth Gizella

...... .....


Ez nagy katasztrófa ami nálatok történt. Együtérzek a szegény emberekkel, és az áldozatokért, sebesültekért és a hajléktalanokért csak imádkozni tudok. Klári

...... .....


de a lelkünknek nagyon jót tesz. Főleg ebben a rettenetes helyzetben, amit tőlünk nem is olyan sok km-rel kicsit arrább, Ajka után a 2 településen bekövetkezett.
Nagyon-nagyon sajnálom őket, ez borzasztó. Nem szenvedett már a nemzetünk elég sokat, még az emberi felelőtlenséggel kell ezt tetőzni?! Nagyon remélem, hogy ezúttal nem marad el a felelősségre vonás sem, tudom, hogy összetett a helyzet, de akkor is!
Nem nagyon tudok most ettől a témától nagyon szabadulni, emelgetem a telefont, tárcsázom azt a bizonyos számsort. Kis segítség, de a sok kicsi, sokra megy, tartja a mondás. Kerekesné, Marica

...... .....


Kolontár halott!
Pecznyík Pál
Celldömölk
2010. X. 9.

Iszaptárolón átszakadt a gát,
iszap hömpölyögúton, völgyön át.

Virágzó falut most iszap borít,
halljuk szomorún, rádión a hírt.

Néptelen utcán idős nő botol,
mögötte halkan, a halál lohol.

Üres otthonok némán intenek,
hol vagytok szülők, drága gyermekek?

Mind elfutottak, négy égtáj felé,
egy szál ruhában, fagyos tél elé.

Mindent elborít, vörös sírlepel,
rajta az írás: ember mit teszel!

Gyászdalt zeng a szél, Kolontár felett,
Kolontár halott, immár vége lett!

...... .....


Videó link Link
Igen,ezt a klippet fájó szívvel szerkesztettem,de úgy éreztem,mindenkinek látni kell...maryel madre



Sírva vigad a magyar...
Könnyei végig peregnek arcán,
Lelke sajog, fájdalom járja át...
Így tudni, ki az Igaz Magyar,
Ki menté és nem veszejté Hazáját.

...... .....


Bizonyára mindenkit lesúlytott az október 4.-én bekövetkezett vörösiszap katasztrófa.Hajléktalanná vált emberek százai várják,hogy segitsünk rajtuk!Nem vagyok gazdag ember, de támadt egy ötletem,hogyan segithetnénk rajtuk.Nekik minden fillér számit!Honlapomon található pár olyan ingyenes regisztráció vagy hirlevél kérés ami után fizetnek.Én az ebből befolyt összeget befizetem a károsultak számlájára!Kérek minden jóérzésü honfitársat,az alábbi linkekre történő belépéssel / ingyenesek/segitsük szerencsétlenül járt embertársainkon. Előre is megköszönöm a károsultak nevében!
Magyar Vöröskereszt emellett K and H Bank 10405004-00026547-00000000 számlaszámára is várja az adományokat. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: ISZAP. Filipcsin János.

...... .....


Ebben a nagy bajban amibe az országunk van csak az vigasztal hogy nagyon sokan segítenek hátha sikerül talpra állni a sok szerencsétlen embernek Temesiné, ERZSIKE

...... .....


kedves Maroka! Köszönjük mi is az együttérzésed a katasztrófával kapcsolatban. Szép estét kívánunk: Apuka és Joli (Pecznyik Jolán )

...... .....


 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Gyönyörű kép V.Ildykótól
  2010-10-11 12:15:28, hétfő
 
  Gyönyörű kép V.Ildykótól




Ilyen szép képre vétek szöveget írni.
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Gondos ápolás helyett.........
  2010-10-11 11:36:48, hétfő
 
  Gondos ápolás helyett...... .....




A beteg ellátás színvonala kórházon belül is nagyon eltérő
Vannak olyan fekvő beteg ellátó osztályok, ahol a betegre maximálisan odafigyelnek és
szükség szerint ellátják a betegeket az ápolónők. Ha kell megetetik, tisztába teszik, megfürdetik a beteget és környezetét rendbe teszik.
Sajnos Én az ellenkezőjét is tapasztaltam.
Nem olyan régen egy kedves ismerősöm körházba került, aki teljes ellátást igényel.
Látogatásaim során azt láttam, hogy a beteg nem volt ápolva. Az előző napi pelenka, amit délután tettem a betegre, másnap délelőtt még rajta volt, teljesen elázva a vizelettel és széklettel.
Rendszeresen vagy Én vagy a kedves Leánya fürdeti meg, teszi tisztába és eteti meg.
100 szónak is egy a vége: a beteget a hozzátartozók ápolják.
- Egyik látogatásomkor a kedves ismerősöm rosszul volt, erősen fulladt és nem kapott elég levegőt. Többször szóltam az akkor éppen szolgálatban lévő ápolónőnek, hogy hívjon orvost.
Válasz a következő volt: - Mindjárt jön az orvos de még most ebédel.
Majd kb. egy óra múlva nézte meg a beteget az orvos és rendelt gyógyszert, amit az ápolónő beadott a betegnek.
- Egy másik eset: egyik éjszaka az ismerősöm átmászott az ágyára feltett deszka rácson és kiszédelgett a fürdőbe. Közben a vizeletét, székletét a földre engedte.
Másnap, amikor a leányával mentünk látogatni, úgy dél körül, látszott az éjszakai nyom.
Kértünk felmosót és kitakarítottuk a fürdőt és a kórtermet. Hagyták, hogy mi csináljuk meg.
Kérdem? ha a nővér éjjel és reggel bement a beteghez a kórterembe, MIÉRT HAGYTA rendetlenül és szennyezetten a kórtermet és a fürdőt.
- Érdeklődésünkre- hogy van a beteg, reggelizett-e?
Válasz a Nővértől: - igen egyedül evett a beteg. Szegény tehetetlen beteg az aznapi reggelijét az ágyába borította, a darabos étel, pedig a földön landolt. Megmutattam a nővérnek, hogy ily módon reggelizett a beteg. Magyarul: semmit nem evett.
 
 
1 komment , kategória:  Munka  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 304 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.