Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Számítógépes támadás érte ....
  2010-10-03 23:43:43, vasárnap
 
  Számítógépes támadás érte a választási tájékoztató rendszert

A támadás a nyilvános honlap ellen irányult.
Terheléses támadás érte kora este a választási tájékoztató rendszert - mondta el az MTI-nek a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) miniszteri biztosa.
Vetési Iván közölte, hogy fél- és háromnegyed kilenc között észlelték, hogy terheléses támadás érte az informatikai rendszert, emiatt egy ideig lassabban frissült a választási tájékoztató oldal, a www.valasztas.hu. A rendszer azonban negyed 10-re helyreállt.
A terheléses támadás nem érte - nem is érhette - el a szavazókörökből érkező adatokat, mivel azokat egy zárt rendszerben gyűjtik és összesítik, és egy úgynevezett lapgenerátor állítja elő ezekből az adatokból a honlapon látható adatokat.
 
 
0 komment , kategória:  Választások  
Választási eredmények
  2010-10-03 23:35:41, vasárnap
 
  Önkormányzati Választási eredmények

...... ........... .........Mert Én itt lakom
...... ........... .........Kedves ide látogatók!
Mindenki megnézheti a saját lakóhelyének eredményét az alábbi linken
Link

Képek az alábbi linken /hir24
Link

Választásokró képek az alábbi linken /Index
Link

Videók az alábbi linken /Index
Link

Videók linkje /Origó
Link
 
 
0 komment , kategória:  Választások  
Önkormányzati választás II.
  2010-10-03 23:10:31, vasárnap
 
  Miskolcot elvesztették a szocialisták
Dr. Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje lesz Miskolc vezetője. A poltikus az MSZP-s Káli Sándort verte meg szorosnak mondható küzdelemben. A Fidesz a város küldöttgyűlésében is többséget szerzett. A 28 főből az MSZP-nek itt nyolc a Jobbiknak pedig három képviselője lesz

Jávor: nem vereség az LMP választási eredménye
A választás legfontosabb célkitűzése a szavazótábor stabilizálása volt, a tavaszi eredmény megismétlése, az építkezés folytatása a helyi demokráciákban - mondta Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke. Ezt százalékban sikerült teljesíteni, a magyar politikatörténet legkisebb költségvetésű kampányával. Jávor Benedek főpolgármester-jelölt gratulált Tarlós Istvánnak és mindenkinek, aki lehetőséget kapott a további négy év alakításában. Hisz abban, hogy az LMP jelöltjei puszta részvétükkel megváltoztatták a kampányt. Ez alapján a német zöld párthoz hasonlította az LMP-t. A tavaszi választáshoz képest enyhe visszacsúszást lehet érzékelni, de ez technikai jellegű, aminek oka az alacsony részvétel. A választás bebizonyította, hogy van stabil, fix szavazótábor.

Önkormányzati képviselő lett a Z'zi Labor frontembere
Janicsák István a küldöttgyűlés tagja lett Budapest XIV. kerületében kompenzációs listáról. Az énekes a ZÉK Egyesület polgármesterjelöltje volt a kerületben. A szavazatok 81 százalékos feldolgozottságánál 11 százalékos aránnyal és több mint 4000 szavazatával megelőzi LMP-s ellenfelét a pozícióért folytatott küzdelemben.
A kerület vezetője valószínűleg Papcsák Ferenc a Fidesz-KDNP jelöltje lesz.

Mesterházy: jobbak voltunk, mint tavasszal
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy gratulál az MSZP-s nyerteseknek, valamint köszöni a választópolgárok bizalmát. Hozzátette, hogy a párt most jobban szerepelt, mint a tavaszi választások alkalmával. Kijelentette, hogy bebizonyosodott: az MSZP az ellensúly, az ország második legerősebb pártja. Az eredmény következtében az MSZP tovább tud építkezni - mondta a párt elnöke
Ezt követően Horváth Csaba főpolgármester-jelölt lépett a pulpitusra, aki gratulált Tarlós Istvánnak győzelméhez. Megígérte csak programalapon fog együttműködni a Fidesszel és az állampolgárok érdekeit fogja szem előtt tartani.
Szanyi Tibor kampányfőnök elmondta: lelepleződött a "fülkeforradalom" hazugsága. Az emberek távolmaradásukkal a véleményüket fejezték ki.

Vona Gábor: Tiszavasvári a Jobbik fővárosa
Vona Gábor, a Jobbik elnöke köszönetet mondott a választóknak, a polgároknak, akik a Jobbikra szavaztak, illetve a Jobbikos képviselőknek és jelölteknek is - jelentette a Policity tudósítója. Megemlítette, hogy eddig a nagy esemény az volt, hogy 47 országgyűlési képviselő kerülhetett a "nemzet templomába", most viszont a Jobbik véglegesen megvetette a lábát a magyar politikai életben, hiszen több 100 Jobbikos képviselő került "főszerepbe". Elszámoltatás, korrupció illetve munkahelyteremtés és végül közbiztonság a három fő téma, amelyet a Jobbikos képviselők radikális eszközökkel fognak helyre tenni a megválasztott területeken. Tiszavasvárinak külön gratulált, mintavárossá fogják tenni - mondta.

Botka üzent a kormánynak
A választásokon minden valószínűség szerint győztes Botka László szegedi polgármester üzent a kormánynak - jelentette a Hír24 helyszíni tudósítója. Lehet Szegeden gyakorolni a Nemzeti Együttműködést - mondta a politikus. Szerinte a szegediek nem kértek abból a stílusból és abból a felkészületlenségből, gyűlöletkeltésből, amit a Fidesz gerjesztett az utóbbi időben.
A szegedi szocialista polgármester üzent a MSZP-nek is. Úgy látja, lehet sikeres baloldali politikát folytatni Magyarországon. Botka László már a jövő héten leül a 28 szegedi képviselővel beszélni, mint mondta: őt nem a pártpreferencia érdekli, hanem az, hogy mit tesznek a városért.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Önkormányzati választások 2010
  2010-10-03 23:03:23, vasárnap
 
  Önkormányzati választások 2010

Ellenfelei gratuláltak Tarlósnak. Orbán szerint jó irányba megy az ország szekere. A Fidesz aratott.

Schmitt Pál A közjó szolgálatának ideje jött el a köztársasági elnök szerint
köztársasági elnök az Országos Választási Központban megköszönte a választópolgárok részvételét az önkormányzati választásokon. Megköszönte a jelölteknek a megmérettetést, elismerését fejezte azoknak, akik előkészítették és lebonyolították a választást. Schmitt gratulált a nyerteseknek, ahogy fogalmazott: a közjó szolgálatának ideje jött el számukra.

Orbán Viktor: Magyarország megerősítette a kormányt
Magyarország újra megerősítette a kormányt, és ez a győzelem is azt mutatja, hogy látják, hogy jó irányba megy az ország szekere - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz eredményváró rendezvényén. 2010-ben teljesedett be 1990 kívánsága, akkor az emberek közösen hitet tettek valami ellen, most hitet tettek valami mellett. A történelem során kevés ilyen pillanat volt - jelentette ki a kormányfő
Videók linkje: Link
Újra Budapest a nemzet fővárosa .
A Fidesz elnöke szerint képes volt Magyarország arra, hogy egységesen kifejezze, mit akar, hogy átlépje saját árnyékát. Az ország ma abban is egységes, hogy merre menjen - értékelte az önkormányzati választások eredményét Orbán Viktor.
A Fidesz elnöke azt mondta: egy országnak az a legnagyobb siker, ha nemzeti összefogás van valami mellett és nem valami ellen. Orbán Viktor szerint ez azt is jelenti, hogy 2010 adja meg 1990 értelmét. 20 évvel ezelőtt a magyarok egységesek voltak abban, hogy mit nem akarnak, de a mai napig nem tudták megmondani, hogy mit akarnak.
A most következő kormányzati lépésekről nem sokat beszélt, de közölte, hogy "jól tudjuk, hogy a neheze most következik". Szerinte "nem érdemes áltatni magunkat, nehéz lesz, és lesznek olyan pillanatok, amikor úgy érezzük, nem sikerül". "Bármi lesz, mi szerényen, alázattal, a végsőkig ki fogunk tartani" - tette hozzá.
Aki most elment szavazni felhatalmazást adott, aki otthon maradt engedélyt adott a Fidesznek a munka folytatására - mondta a miniszterelnök. Budapest az elmúlt 20 évben mindig vitában állt, Budapest mától újra a nemzet fővárosa - mondta Orbán Viktor.
Budapesten 65 éven át baloldali vagy liberális vezetés volt, most fordul elő, hogy a kormány és a város vezetése egy hangon fog beszélni, ez mindenképpen megkülönbözteti az új vezetést az eddigitől - mondta Tarlós István.
......


Az új főpolgármester szerint a mérnöki gondolkodás, a pragmatizmus és az igazmondás váltja fel a korábbi időszakot. Tarlós István hangsúlyozta: emberszámba és politikusi számba fogják venni az ellenzéket, nem söprik le őket az asztalról, ahogyan ők tették velük, de a Fidesz-KDNP a saját programját valósítja meg. Budapest életében új időszámítás következik - zárta beszédét.


Tarlós István, Budapest új főpolgármestere köszönetet mondott feleségének és Orbán Viktornak. Erőt és egészséget kért, hogy sikerrel tudják elvégezni azt a munkát, amire a választók felhatalmazást adtak. A legjelentősebb változás a főváros életében lesz, mondta Tarlós. Együttműködést ajánlott az ellenzéknek, ha ötleteikkel a város fejlődését szolgálják, azonban az alapelvekből, a programból nem fognak engedni - tette hozzá.
Tarlós István a szavazatok csaknem 88 százalékos feldolgozottsága mellett 53,61 százalékos aránnyal vezeti a főpolgármesteri székért folytatott versenyt, így gyakorlatilag megnyerte azt.
Váltás: Demszky Gábor gratulált Tarlós Istvánnak
Videók linkje: Link
A leköszönő főpolgármester tudatta: Tarlós István személyében olyan vezetője lesz a fővárosnak, aki szereti Budapestet és képes rá, hogy a pártérdekek fölé helyezze a fővárosiak érdekeit. Demszky bízik abban, hogy Tarlós István nemcsak rá szavazók főpolgármestere lesz, hanem a fővárosiak azon többségéé is, akik nem adták rá a voksukat.
Tarlós István köszönetet mondott a választóknak és a kampánystábnak, külön köszönetet mondott feleségének, aki 37 éve mindenben mellette áll, és Orbán Viktor miniszterelnöknek, akivel - ahogy fogalmazott - egy mondatból is megértik egymást és a legnehezebb időszakban is mellette állt.
Szerinte most először lesz a fővárosnak olyan vezetése, amelynek egy srófra jár az agya a kormánnyal. Kijelentette, hogy most egy új szellemiség jön, amikor az igazmondás, a mérnöki pragmatizmus és a többségi érdek képviselete lesz a középpontban szemben a szabad rablással.
Emellett Tarlós azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy ők emberszámba veszik majd a politikai ellenfeleiket is majd, és nem söprik majd le úgy az ő javaslataikat, ahogyan a korábbi vezetés az ellenzékkel korábban tette.

 
 
0 komment , kategória:  Választások  
Emily Bronte: Éj volt, s a hó
  2010-10-03 22:49:52, vasárnap
 
  Emily Bronte: Éj volt, s a hó a hegyekben
/Ford.: Hárs Ernő/

...... .......


Éj volt, s a hó a hegyekben
több ölnyi vastagon állt:
folyók, patakok vize csendben
szökött a homályon át.

Itt hagyta hótól elöntött
nyáját a pór, a szegény,
mit oly szeretettel őrzött
az áldott nyár idején.

Nem rója vígan a mezsgyét,
mit jól ismert azelőtt,
bús, meghökkent idegenként
bámulja a puszta mezőt.
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Vajda János: Őszi hangulat
  2010-10-03 22:44:27, vasárnap
 
  Vajda János: Őszi hangulat

Vége már a szép napoknak.
A virágok hervadoznak.
Bágyadoz a nap sugára.
Lombjai a rengetegnek
Mélabúsan integetnek:
El kell menni,ugye nemsokára?

Közelebb megyek hozzájuk,
Hallgatom a suttogásuk,
Ha nekem is felelnének.
Ülök a füves bozótba,
Mint ki virraszt,hallgatózva,
Ágya mellett a vonagló betegnek.

Az erdőnek érverése,
Hegyi patak csörrenése
Egyre lágyabb, egyre lankad.
Odafönn a gyászfelhőbe
Készül már a szemfedője,
És egyre majd eláll, elhallgat.

Elmerengve tépelődöm,
Mi az ember itt e földön,
És a nagy rejtély a lélek?
E csodás e képzelhetetlen.
Vég nélkül való mindenben,
Elenyész-e csak egy percnyi élet?

A levegő halkan mozdul
És a haldokló falomból
Egy levélke hulla földre.
Ez talán az égi válasz,
E halott kép,néma száraz?
Hátha mégis...nézem eltűnődve.

Mintha írva volna rája:
E világ egy játékkártya:
Elkeverik,meg kiosztják.
Porszem, ember,falevél mind
Megannyi pillangó lény itt.
Ujulásban forgó mulandóság...
 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Mester, bölcsességeddel taníts
  2010-10-03 19:44:21, vasárnap
 
  M.Ilonka levélben küldte

Mester, bölcsességeddel taníts meg rá,
hogy Fény legyek a vakok számára,
hogy melengethessem szívüket és
világíthassak nekik a sötétben,
amíg saját tudásuk révén fel nem tudják szítani tüzüket,
hogy végre elhagyhassák a sötétséget
és kinn élhessenek a Nap fénye alatt.
Joan GrantKöszi a levelet
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szabó Lőrinc: Vasárnap
  2010-10-03 19:22:10, vasárnap
 
  Szabó Lőrinc: Vasárnap

Az éjszaka tündér kezével
kihímezte a réteket.
Jó reggelt, gyönyörű vasárnap,
jó reggelt, virágok, füvek!

Jó reggelt! - mondom jobbra-balra,
minden virágnak köszönök,
látogatóban vagyok én itt
ezer kis ismerős között.

Köszöngetek és fütyörészek,
minden szép, minden érdekel.
Pedig tegnap, szombaton este,
de szomorún aludtam el!

Egész nap pénz után szaladtam,
a remény, mint a nap, fogyott.
Mi lesz? - kérdeztem és gyülöltem,
ami jön, a vasárnapot:

míg volt remény, mindent gyülöltem,
és nem jött pénz, és este lett.
Aztán az éj ezer virággal
hímezte ki a réteket,

s most itt vagyok az Ördögormon,
ünnep van, pénz nem lesz ma se,
nézem, hogy ring sárgán a zöldben
a gyermekláncfű tengere,

nézem a felhőt, lent a csárdát,
a hátán hempergő csikót,
s hogy egy gallyon, mint szürke gyöngyöt,
hogy viszi nagy hasát a pók,

és letelepszem és az erdő
mint zöld város tolong körül,
s kívül az emberi világon,
minden társadalmon kivül,

túl kötelességen s reményen
egészen jól érzem magam:
holnapig már nincs mit csinálni,
örülök annak, ami van.

Egész nap pénz után szaladtam,
hajszolt és megcsalt a remény:
reménytelenül, megnyugodva
heverek a tisztás gyepén,

és oly jó ez a felelőtlen,
embertelen semmittevés,
hogy szinte fáj, hogy jön a hétfő
s a gond megint, hogy lesz-e pénz.

Szinte fáj, - de mire kimondom,
már tűnik is a fájdalom,
nincs tegnap, nincs igazi holnap
ezen a gyönyörű napon, -

s egyszerre, boldogan, felugrom,
hogyne! hisz már érezni, hogy
lassankint vers lett a panaszból,
amit a fejem forgatott:

vers lett! s holnap pénzt adnak érte!
Rendben van! És megyek tovább:
Jó reggelt, gyönyörű vasárnap,
jó reggelt, gyönyörű világ!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Hoztam egy kis humort,
  2010-10-03 19:12:36, vasárnap
 
  Szép jó reggelt Maroka!
Hoztam egy kis humort, hátha nem olvastad még valamelyiket: S.kati

A dolgozók esti iskolájában:
- Van házid?
- Van, tölthetek?

Kollégák, koncerten
Fényes komolyzenei koncertelőadás közben, a csúcspontnál feláll egy ember, és elkiáltja magát:
- Van önök közt orvos?
Semmi válasz. Még egyszer, hangosabban:
- Van önök közt orvos?
Egy másik férfi szintén feláll, és jelentkezik:
- Én orvos vagyok.
- Mit szól, kolléga úr, milyen remek ez a koncert ...?

Gentleman
- Mit kell tenni ahhoz, hogy a nő a szeretkezés után még vagy 15 percig visítson?
- Töröld bele a függönybe a farkad.

Vadászunk és dugunk
Kis hegyi faluba turista érkezik. Betér a kocsmába, ahol egy helybéli üldögél. A turista szóba elegyedik vele:
- Mondja bátyám, mit szoktak maguk ITT a világ végén csinálni ?
- Hát, fiam, vadászunk és dugunk.
- Igen? És mire vadásznak?
- Bármire, amit megdughatunk.

Pisti kiszedi
- Pistike, mit csinálsz itt, a mosdóban?
- Beleesett a kardigánom a WC-be.
- Csak nem akarod ezek után felvenni?
- Dehogy, csak a zsebében van az uzsonnám.

Piroska és a farkas 1.
- Nagyanyó! Miért ilyen nagy a szád?
- Látnád nagyapád farkát!

Lesz ez még másképp
Nyár van, kegyetlenül süt a nap, a hőség óriási. Az öreg székely fiával kaszál kint a réten. Megszólal a fiú:
- Ez nem igazság, édesapám, mi itt a nagy melegben kaszálunk, míg otthon anyám a húgommal a hűvös pincében kötöget.
- Ne búsulj fiam! Lesz ez másképp is. Gondold csak el, jön a tél, mi a jó hűvösben fent a hegyen vágjuk a fát, de anyádék otthon a nagy melegben kell kötögessenek.

Pisti és a hó
Pistike látja télen, hogy valami esik az udvaron. Odamegy az óvó nénihez és megkérdezi:
- Mi esik odakint, óvó néni?
- Hó, Pistike!
- Há\' odakinn!

Gyújtózsinór
A férfi este odaáll az asszony elé! Mutogatja az izmait.
- Nyolcvan kiló dinamit!
Az asszony nevetni kezd:
- De mit érek vele, ha a gyújtózsinór csak négy centi !?


 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ima Pater Noster
  2010-10-03 18:22:01, vasárnap
 
  Ima minden Magyarért! / Miatyánk / by LB
Videó link Link

...... .....


,,Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
Szenteltessék meg a Te neved,
Jöjjön el a Te országod,

Legyen meg a Te akaratod,
Amint a mennyben úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket
add meg nekünk ma,
És bocsásd meg vétkeinket,
Miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek,
És ne vígy minket kísértésbe,
De szabadíts meg a gonosztól.
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.)
Ámen."

Pater Noster ( João Paulo II- 1982 II. János Pál Pápa
Videó link Link

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 304 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 40542 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 846
  • e Hét: 12531
  • e Hónap: 45040
  • e Év: 829393
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.