Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
süt a nap és k hideg van.
  2010-11-26 11:25:28, péntek
 
  Amilyen morcosan indult ez a nap, ahhoz képest lég szépen kividult odafenn. Jó mert a kis szottyos reggelből csodaszép délelőtt kerekedett. Még az ebéddel bíbelődöm, megkaptam a rendelést egyik lányomtól....krumplipüré és rántott karfiol. Hát a gluténmentes morzsából kifogyva elővehetem kis mozsaramat, és megszáradt gl. kenyerekből varázsolok éppen annyit hogy ki lehessen panírozni a megfőtt karfiolokat. most az egész lakásban karfiol szag terjeng. Szörnyű, de miután elkészültek jön az igazán jóleső szellőztetés :-)
Este mikor lefekszenek és már az orruk is a takaró alatt van, kinyitom nekik az ablakokat , hogy az angyalkák bejöhessenek hozzájuk és a mindennapi kis problémájukat szabadon engedhessék. Milyen apró kis trükk, de az elalvásnál csodákat művel. Ilyenkor már nagyon fáradt vagyok és még várni kellé kicsit, mert lefekvés után 1 órával még van egy kis dolgom, aztán mehet a szundi, már amikor.
Izgulok, vasárnap már első advent. Mindig én csinálom a koszorút, nem tudom idén hogy fog menni, nem sikerült fenyőágakhoz jutnom még.
Gyertyáim is vannak....valahol. Majd meglátjuk :-)
Izgulok, télapó miatt is, bár a sulis mikulás ajándékok fiam osztályába már m" megérkeztek" csak be kell szállítani. Lehet hogy korainak tűnik, de december 1-től már a mikulással megyünk a gyerekekhez szerte az országban, és nem szeretném, ha bármi hiány is lenne itthon vagy a gyerkőcök egyik legkedvesebb napján. Persze aznap este itthon leszek, hiszen úgy az igazi minden ünnep ha együtt vagyunk. bizony mi mivel nem tudjuk mindig megoldani hogy együtt legyünk, így van hogy csúszik szentesténk a gyerekekkel, de volt már úgy is hogy R.apával telefonálás közben bontogattuk az ajándékokat a gyerekekkel, vagy egy nappal előbb díszítettünk. Szerintem ez így van rendjén, hiszen mi lenne a legszebb, ha nem az hogy együtt éljük meg ezeket a pillanatokat.
Imádom a férjemet, és a családomat. nem tudnám elképzelni az életet nélkülük.
Nagyon szép ajándék nekem a családom, Boldog vagyok.
Mindig vágytam a boldogságra, és mikor rátaláltam nem hittem el.
Na mennem kell a karfiolokhoz,hogy időben elkészüljenek. Ma péntek van.....nemsokára beindul a hétvége....Huráááááááá.........

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Véletlenek egybeesése? Vonzás?
  2010-11-25 13:02:54, csütörtök
 
  Én nem tudom mi történik, de mióta elhatároztam hogy ismét foglalkozni fogok e témával, folyamatosan
olyan emberekkel hoz össze a sors, kik pedzegetik e témát.
A könyvben újabb fejezethez értem és kicsit megálltam, hogy érlelődjön bennem a téma. De egyből kaptam egy filmet egyik kedves ismerősömtől, mondta hogy ezt csak úgy odacsapja mellé,mert jó. Prófécia vagy az isteni prófécia? Nem az a hú de izgalmas filmnek indult, de aztán furcsa dolgok történtek, volt ami már túlzás is volt, de igazából a lényeg egyből lejött.
Nagy igazságok hangzanak el a filmben, és ezek nem közhelyek, hanem rávezetik vagy legalábbis próbálják sugallni a néző felé, hogy mi történik az emberiséggel és milyenek lettek az emberek, mi kell ahhoz hogy ismét fejlődő képes legyen a társadalom és a lélek.
Szóval, ami nagyon megfogott, hogy ne egymástól szívjuk el az energiát. És bizony sajnos vannak olyan emberkék, akik akár akaratlanul is lefárasztják beszéd társukat. Pedig inkább adni kellene , feltölteni a másik felet és viszont. Ebből születik az egyensúly és a kellemes közérzet....stb. Na ez nem hülyeség, hiszen
véletlenek vannak. Vannak? Minden okkal történik és mi megyünk a saját utunkon, amerre akarunk, amerre menni szeretnénk, és mehetünk ha akarjuk,. Tehát ha van cél és elindulunk, nem állunk meg hanem megyünk és tesszük a dolgunkat, mások eltarolása nélkül akkor sikerre vihetjük célunkat.
De segítenünk kell közben amiben és akinek tudunk,hiszen a segítség fontos dolog, és akár mi is segítségre szorulhatunk valamikor.
Ne keseredjünk meg, hiszen van kiút. Csak a kudarcok árán láthatjuk meg a végcélt.
Hiszen akinek nem fullad kudarcba néhány próbálkozása az egyáltalán próbálkozott valamivel?
Szóval ha van cél már kitűzve, ne álljunk meg ott és várjuk a csodát. A csodát mi magunk vihetjük végbe, de ne ijedjünk meg apró visszautasításoktól, hiszen mi történik ha visszautasítanak bennünket? Tudjuk hogy nem ott van a helyünk hanem tovább kell keresnünk, lépnünk és próbálkoznunk vélunk elérése érdekében.
És a véletlenek mindig segítenek előbbre jutni, és választani a lehetőségeink közül.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a lehetséges megoldás????
  2010-11-22 23:39:05, hétfő
 
  Min törtem a fejem 20 évesen? Hogyan lehetne jól élni, mit is akarok, hogyan.....
És jött A könyv...nem tudom lehet-e kapni könyvesboltban ,vagy csak 1-2 főiskolán, vagy ahol éppen tanít e kedves házaspár. A címe Nyerd meg az életed. mikor megint elolvastam jutottak azok a könyvek eszembe amiket már olvastam, vagy csak belekezdtem, de sehová sem vezettek, bár volt hogy állították hogy ez megmondja a nagy igazságot...stb. Igen, de ez nem az az átlagos könyvesbolti méret, hanem sajátos szószedettel, illusztrációkkal és tapasztalatokkal....magyar ember tapasztalataival van tele. Számomra is érthető. Hogy miért mondom ezt így? Mert van hogy olvasás közben elkalandoznak gondolataim, és néhány oldal múlva próbálom kiagyalni mit is olvastam az elmúlt 5 percben...és nem okoz gondot a logikát a lehetőségeket megtalálni. Persze nem az előző szép este jut ilyenkor az eszembe, hanem hogy én hogyan reagálnék abban a szituban amit épp olvasok.
A könyv címe már kiderült az alcíme, mert hogy ilyen is van: a célok koncepciója.
Pro-print valószínű ez a kiadó hihetetlen Csíkszeredán adták ki1999-ben. Hú öregszem.
Szerző páros Kabarc Zoltán & Hajnalka
Tény hogy ez a kis olvasmány, mert nem eget-rengetően hosszú. Ideális mennyiség egy jobbára elfoglalt embernek.126 oldal a tartalommal együtt.
Érdemes utána nézni.
Ekkor hallottam arról a bizonyos 30/30/30/10 ről.
Többször is megpróbáltam belevágni, de sajnos a megvalósításig nem jutottam el önös céljaim miatt.
Ez vagyonunk elosztásáról szól, méghozzá az a helyes arányok mennyiségét mutatja meg, amivel néhány év alatt hihetetlen dolgokat lehet elérni. Viszont a kitartás és a minden mennyiségében betartás feltétlenül szükséges.
És bizony a megtakarításról, befektetésről és adakozásról szól. hiszen azon az alapelven kell e elmélet szerint adakozni, adományozni, hogy e adomány t mástól kapod vissza, más formában akár. Mert ilyen a körforgás.
Igen. Kusza dolgok,melyeket valaki kipróbált, és akik követték mind sikerre vitték tervüket életüket.
folyt. köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy könyv
  2010-11-21 23:10:29, vasárnap
 
  Van egy könyv amit már évekkel ezelőtt vettem, még az egyik főiskolán. Akkor nem tudtam vagy csak sejtettem miről is szólhat, gondoltam ha elolvasom akkor legalább már tudom miről szól. Nagy dolgok, nagy igazságokat vár az ember azoktól a könyvektől amelyek a lét és elfogadás vagy a jobb élet eléréséhez adnak tanácsokat. Néhány ilyen írásos olvasásokon már túl vagyok, de akkor ez volt az első. Akkor még nem gondoltam, hogy majd évekkel utána előkerül a semmiből ez a kis olvasmány és újra a sorokat bújom majd, mint akkor, keresve a titkot. Mi is a titok, Hát ez először nem is olyan nyilvánvaló aztán minél jobban bele ásom magamat annál jobban megértem mit is kell tenni hogy minden jobbra és többre forduljon. Azt mondják a 30-as éveiben a legsikeresebb az ember, aztán....mi az hogy aztán, Nem , nem hiszem hogy a nagy átlagba tartoznék. Miért? Hiszen én mindig azt vallottam, hogy amit el akarok érni azt véghez viszem minden energiámmal.
Voltak, vannak ötleteim, és többnyire bevált. E könyv azt mondja sorold fel az ötleteket, ötletelj, amennyit csak tudsz, még a lehetetlent is számba kell venni, aztán mikor végképp kifogytam, akkor nézzem vagy próbáljam véghez vinni.
Nem is butaság de hát az embernek nincs ennyi ideje, főleg ha még anya is és a lurkókkal tanulni is és játszani is fontos. Aztán kzembe került egy újabb könyv, aminek elég volt csak a címét elolvasniés már jöttek is a rég olvasott gondolatok belőle, csak úgy feltörtek a semmiből. Persze hogy én osztom be minden time-omat. Hát akkor nosza. Igaz mindere kell időt szakítani de számba veszem fontossági sorrendjüket és felállítom a számomra legmegfelelőbb sorrendet.
visszatérve a könyvecskémre,nagyon fontosat olvastam benne tegnap este. Legfekvés előtt mindig jó egy kis olvasás, hogy elménket éberenm tartsuk.
Szóval: szeresd magadat. Milyen közhelynek és elcsépeltnek tűnik, de ha még a 10 parancsolatban is benne van, ha még szinte burkoltan is, de tényleg. Miért nem szereti sok ember magát?
Mi baja van, hogy lekicsinyli képességeit? A sorsa miatt? hiszen mindenki a maga sorsa kovácsa ugyebár, ha már a közhelyes témáknál tartunk. Bizony, aki mer az nyer.....
Milyen érdekes, ha belegondolok, hogy ezek a régi szólások hogyan is alakultak és mit jelent és miért maradt meg olya sok éven kerszetül , és veszik elő az iskola padokban a kisdiákok. Hiszen ezzel belénk sulykolják tanáraink a mit teenünk kellene. Szeresd önmagadat! Tiszteld anyádat és apád! Mindenki a maga sorsa kovácsa, aki mer az nyer....és így tovább. Bizony.
Saját életemet nézve mind, mind beigazolják magukat. És bátorságot erőt adva további lépéseimhez.
Hiszen olyan nehéz néha tovább lépni vagy csak egy kicsit előre haladni. Megtorpanok pillanatra és akkor elgondolkodom mit is tehetnék és mivel jár. Merész húzások többnyire beválltak, de hittem magamban.
Egy kedves barátnőm mondta "én benned hiszek".... Kedves, de önmagát hova rangsorolja? Hiszen a hit akkor az igazi, ha saját magában is hisz. Anélkül nem létezik bizalom, önzetlenség, tettvágy és nem becsvágy.
Persze ki tudja ő hogyan gondolkodik, adjon neki erőt minden amiben energia van, és sikerüljenek céljai. mindenkinek. Aminek nincs célja elfújja a szél és nem hagy nyomot maga után. De akinek célja van, hajtja a vágy , a cél felé az akarat,és minden hiszen bízik magában és a célra néz.
Akinek nincsenek céljai hol kötnek ki? Evickélnek és elégedetten telnek napjai? Lehet, de képességei benne rejlenek, amiket csak felszínre kell hozni.
Ez mind lehetséges, hiszen csak álmodozni kell és hinni álmainkban. Még gyerekvoltam mikor a jövőmről álmodoztam. Szép család, kocsi, ház, jó kereset....persze akkor még nem tudtam mi az az infláció, és hiteltörlesztés, és fgizetéemelés, bércsökkentés, mégis hittem abban hogy csak jó lehet az élet, ha már erre a világra születte,.
Igaz szörnyű dolgokat hallani és látni, katasztrófák, szegénység, de mindenki segít aki tud, és ha nem is jelentős összeggel de bármivel mindenki segít,. és ezt olyan jó látni és hallani, hogy a bajban összefogunk, mindegy hogy kiről van szó, de odaállunk mellé lélekben, segítségben, mégha nagyon nehéz hiányaikat pótolni .
De hiszünk benne hogy az a kicsi is segíthat.
Bizony ez jó. És még annyi jó dolog van ezen a csodálatos világon, a szeretet, mit mindennap önzetlenül adhatzunk és kaphatunk, a kedvesség, a segítőkészség, és még rengeteg, akár egy mosoly is jobb kedvre deríthet egy embert, aki egy másik emberre mosolyog és ez a lánc tovább folytatódik, hiszen itt vagyunk, együtt vagyunk.
ez a könyv egy történet is egyben hogyan legyél sikeres. ó most gondolhatod, hogy ez már ismerem, hallopttam, csakhogy ezt egy olyan házaspár írta kik tanárként kezdték életüket és ma gyermekeik magániskolák padjaiban tanulnak. Bizony, van ami nehéz, a spórolás, a befektetés, a jó beosztás, és még sok minden. Ami megragadt bennem a 30-30-30-10 szabályuk. De ezt majd legközelebb.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "FÉSZEK"-ben
  2010-11-19 21:41:05, péntek
 
  Sosem gondoltam volna hogy egyszer a Fészek klubba megyek vagy leszek. Most viszont ott voltam, minden kis porcikámmal együtt,testben és lélekben. Az izgalom tetőfokára hágott, mikor szépen besétáltunk a színpadhoz. Nagyon kedves tekintetek kísértek minket. Ahogy felhelyeztük magunkat a középpontba belelendültünk, nem volt gond, csak az egyik nótánál vvolt kis baki, aztán tuti minden. Hoztuk a formánkat. Kicsit féltem, mert úgy hallottam nem igazán jó a hangosítás, én elégedett voltam, néha volt hogy nem hallottam a zenét,de amint jeleztem a technikusnak,Olivérnek....azonnal igazított kedvünkre.
Jól éreztem magam ,könnyű volt énekelni :-) Imádtam. És ami a legjobb, hogy januárban ismét megyünk. Akkor már a megszokott felállásban Péterrel. Legalább már lesz tapasztalatunk hová kell menni, hol kell bemenni és parkolni. Azt ugyanis nem egyszerű a belvárosban, bár szerintem ezzel mindenki tisztában van. Külön mentem, mert nem volt szándékomban sokáig ott maradni, bár jó volt a hangulat és Olivér is segített nekünk kicsit belerázódni ebbe a szférába.
Jó volt!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy vonzalom,.várakozás...
  2010-11-04 20:11:25, csütörtök
 
  Bementem egy nagy bevásárlóba, az egyik kedvenc helyemre....és mit láttam? Nem akartam hinni a szememnek. Na jó először az jutott eszembe hogy na ne, már most??? Pedig még nincs itt az ideje, de mikor közelebb mentem magához vonzott ugyebár, és nem bírtam ellenállni hogy végig ne nézzem és megcsodáljam
a gyönyörűséges díszeket. folyt köv

Nem tudtam ellenállni a csábításnak és szerintem legtöbb hölgytársam így van vele.
Csillognak-villognak, szikráznak a fényben,minden fajta színben. IMÁDOM!!!
Akkor vettem kb. 15 db-ot. Aztán valamelyik nap ismét arra jártam és valami csodálatos színű gömbök jelentek meg a polcon. Bordó, lila, bronz...már nem is tudtam milyenek vannak otthon. De nem csak díszek hanem minden féle villogó, világító és egyéb díszek sorakoztak a polcokon. Bezsongtam. Karácsony hangulatom lett. Itthon lepakoltunk mindent a padlásról és elővettem a rég látott kis csecsebecséket.
Persze még nem kerültek ki a helyükre. Na jó, azért néhány megtalálta tavalyi jól bevált kis terét.
Igaz az ablakon kikandikáló hóember közel 20 fokos jó időben elég brutális és torzító élményt nyújt, viszont tudom lassan advent és lelkileg már az adventi sütirecepteket böngészem, a koszorút tervezgetem....
Szóval meglepő, bár nem rossz ez a mostani időjárás,mégis karácsonyvárásba kezdtem.
Érdemes a Bricoba is benézni aki a különleges , esetleg "egyedi" díszeket keresi. Ott még óriás díszek is figyelnek édes pasztell színeivel külön kis emelvényen.
És persze megszállnak az érzelmek , a lelkem ilyenkor még jobban "kitágul" és befogadóbb lesz .
Jó érzés. Jó érzés szeretni!
Meg is lepődöm néha hogy oly gyorsan múlik az idő. Hipp hopp és már 4-5 év eltűnt, elszaladt. Ilyenkor elgondolkodom és szomorú leszek az elmúlás miatt, a szeretteim miatt.....nehéz, és terhes gondolatok ülnek a hátamra,amik megviselnek hosszútávon. De új nap következik és közelebb az ünnep is.
Már a télapónak feladtuk a leveleket....bár nincs kandallónk, és a kéményünk sem az a hagyományos, amin beférne, én mégis biztatom kisfiam, hogy a mikulás biztosan eljön idén is és becsempész néhány kis apróságot a csizmájába, ha kiteszi az ablakba.
Ilyenkor még felmerül az a tényállás is, hogy miért nem kívülre tesszük a csizmákat és hol vannak a sáros lábnyomok, vagy hogy tejet és sütit tegyenek-e ki, de ha nem issza meg vagy nem éhes akkor itt járt? És..... Mit mondhatnék??? Lassan abban a korban lesz mikor rá kell jönnie, hogy ez más csodát rejt mint ő hiszi. De tudom hogy most még a kis lelküknek erre szükségük van, hogy hinni és bízni tudjanak majd, mikor már nem fogom a kezüket és önálló lépéseket kell tenniük a nagyvilágban.
Istenem minden gyermek egy csoda, és amit kapunk tőlük....mind kevés mit adunk,mert náluk jobban és önzetlenebbül senki sem tud ölelni, és csillogó szemekkel azt mondani bármikor hogy: Szeretlek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2010-11-01 22:46:35, hétfő
 
  Ó most már nagyon felkapott "ünnep" lett belőle. Régen is csinálgattunk töklámpást, de nem is tudtam miért.
Ma már itthon is igazi kultusz lett belőle. Hogy mi is van tulajdonképpen ilyenkor mit ünneplünk, hosszú lenne leírni de a neten csak be kell kalimpálni egy keresőbe és máris meg van a válasz.
Sajnos én az utolsó napra hagytam mindent,mentségemre szolgáljon, hogy az előtte lvő napokon volt mit tenni, dolgozni.
Nagyon nehezen találtunk tököt, és nem is sárga hanem zöld, de már nem is érdekelt, csak hogy a sötétben világítson. Jut is eszembe, ma nem is gyújtottuk meg a mécsest benne. Majd holnap.
Szóval jó néhány kör után meg lett a tökünk :-)
Majd megvettem még fontos kellékeket, mint lufi,gyümölcs, csokoládé...tetko gyerekeknek.....
Ithon nekiálltam tököt fúrni faragni és sütit, hamit nasit készítettem...sietnem kellett, mert mire hazaértem és megvettünk mindent, majdnem eltelt a halloween....Kimázoltam a gyerekeket, zombi, kutya és miki egér...ja nem mind tipiukus halloween-es jelmez, de most jó volt, aztán jött a hami, nasi, csoki....stb és megnéztünk közösen egy gyerekeknek szóló filmet. Mi így ünnepeltük ezt a napot. Persze én kidőltem a nap végén és ők is jót aludtak :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
krupp vagy asztma????
  2010-11-01 22:39:22, hétfő
 
  Az egyik kislányom megint beteg lett reggelre. Ezt a betegséget nem szeretem!!!
Féltem mindig, még ma is, bár már elsajátítottuk ilyenkor mit kell tenni. Reggelre berekedt és nehezebben vette a levegőt. Van egy porlasztós pumpánk, vagy pipa...szóval ilyenkor nagy hasznát vesszük, de egyéb légúti bajoknál is.
Szóval ma sűrűbben volt használva. A mai nap sok c vitamin, köptető, kalcium volt a gyógyszer és estére nurophen vagy nurofen...mindegy. Aztán jó nagy szellőztetés este a szobában és indult a hideg párásítás.
Kicsit hűvös szobában kell aludnia,sokszor meg is fázom reggelrem, de hamar átmegy rajtam. Nem nagyon tudok aludni, ,már volt nem egyszer hogy rohanni kellett a kórházba. Mindig mondták kinőheti. Aha...jó lenne már ha kinőné, mert rossz látni egy kisgyereket mikor a levegővétel nem olyan természetes neki mint bárki másnak.
Segítek ahogy tudok, de a szervezetére van bízva hogyan reagál mindenre. Minden köhögés fájdalmas,és ugatós. Eleinte nagyon ijesztő volt, mostmár a hangjából tudom mennyire beteg. Hihetetlen hogy egy kis szél vagy bármi kis nem odafigyelés és máris megfázik és kezdődik.
Nem szabad játszani ezzel. Egyszer az egyik nagyszülőknél aludtak a gyerekek. Hallottam a hangján hogy valami kezdődik, gondoltam haza hozom, csak pár km...de mondták nem lesz semmi baj. A lelkükre kötöttem, hogy bármi van azonnal hívjanak. Éjfél kötül jött a telefon, hoyg Mona nagyon nehezen veszi a levegőt és kezd pánikolni.
Mit csináltam? Rámjött a félelem, hogy elveszíthetem őt, és dühös voltam hogy egy felnőtt, aki már felnevelt egy gyereket hogy nem érzi a felelősséget??? Rohantam ahogy tudtam és mikor odaértem rohantunk a kórházba, hiszen szakszerű és gyors segítséget adtak. Féltem őt, már volt hogy görcsölni kezdett, nem kapott levegőt. Szörnyű látvány, és hogy nem tudok segíteni...borzasztó érzés!!!
Még a doki kérdezgette lenyelt valamit? Akkor már nagyon dühös voltam és szinte kiabáltam, hogy kruppos, nem látja??? Nem tudja??? Nem először voltam vele a gyerekosztályon!
Akkor viszont rohantak ...kúp, sópipa,és a többitt nem is tudom, mert nem mehettem, csak nagy hiszti árán maradhattam vele akkor benn. mert nem volt több anyás szoba. Szó szerint leszartam az anyás szobát, csak a lányommal lehessek. Hogyan magyarázzam meg neki hogy nem maradhatok mellette, mikor szenved és fél??? Szerencsére tudtam a doktornőre hatni, bár nem, volt más választása, megtiltotta hogy kimenjek a szobából és bármit is csináljak, egy széket kaptam, de kit érdekelt a szék csak ott lehessek mellette, és tudja rám számíthat ha bármi baj lenne. Egyedül egy szobába egy csöpp kislány, és ha baj lett volna ki veszi észre?
Most nem lesz baj, már felkészült vagyok, és mindig van itthon rechtodelt kúp amiből egy fél adag segít ha baj van, és ha nem javul akkor kitart a kórházig.
Ma a nagyszülőknél aludtak volna / másiknál/ De nem mertem otthagyni őt, bár nagyon szeretett volna, mindent elmondtam anyunak apunak,és végül ők mondták hogy inkább ne maradjon. Jó döntés volt.
Mindig együtt vészeljük át az első nehéz éjszakát, aztán ha kell a második napot és éjszakát is....
De már szófogadó ha kúp jön, vagy sópipázni kell, mert tudja hogy neki is jó.
Milyen csöppecske és kedves kis teremtmény. MMikor elcsendesedik minden és van idő és nyugalom
mindig elcsodálkozom, hogy hogy lehetnek ilyen csodálatosak és mennyire szeretnek engem. És én őket viszont!!! Szeretlek titeket kincseim! Az életem legszebb ajándékai ők!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 64 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 16
  • e Hónap: 811
  • e Év: 811
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.