Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
Találós kérdés
  2010-11-30 21:29:25, kedd
 
 
TALÁLÓS KÉRDÉS


Mi az:

Hosszabb lesz, ha húzzák

Beilleszkedik a mellek közé,

Könnyen becsúszik a neki való nyílásba,

És legjobban rángatással működik?


A válasz:A Biztonsági öv! Te perverz! Csatold be magad! 
 
0 komment , kategória:  Agytorna  
...még hogy nincs gáz
  2010-11-30 16:59:57, kedd
 
 
...MÉG HOGY NINCS GÁZ?


GÁZ VAN!!! nagy gáz!

Nem tüntetések hoznak megoldást a nyomorunkra. Csak a nemzeti vagyonból is meg tudnánk élni - mind a 10 - 15 millióan! A nemzet vagyona nem lehet kapzsi magánkezekben!!!
KSM


MÉG HOGY NINCS GÁZUNK ?

Földtörténeti korok szerint Európa legnagyobb földgáz lelőhelye Magyarországon a Hortobágy alatt kell, hogy legyen - mondta a 70-es évek közepén a középiskolai földrajz tanárom...A hajdúszoboszlói földgáz "940-1000 m mélységben elhelyezkedő, 44 m átlagos etázsmagasságú, 5Mrd m^(3)-es földtani készletű, egyik legnagyobb alsó-pannon homokkő tároló eredeti készletének kitermelése még 1962-ben megkezdődött."

A III. ütem tervezésekor az volt a kiindulási kritérium, hogy a bővítés még a mobil gáz 70%-ának kitermelése esetén is tegye alkalmassá a tároló rendszereit a csaknem 20 millió m^(3)/napos csúcskapacitási igény kielégítésére. "Zsanán 2,5 millió köbméterrel nő a napi kitárolási kapacitás, amely két olyan nagyváros, mint Pécs és Debrecen háztartásainak ellátásához elegendő egy hideg téli napon." A remények szerint a makói árok legalább 100 évre biztosíthatja Magyarország földgáz-szükségletét. "Magyarországon a legnagyobb mélységet, 5842,5 métert Hódmezővásárhelyen érték el egy fúrás során." Magyarországi földgázleletről tett bejelentést a Londoni Értéktőzsdén az Ascent Resources. A brit feltáró és kitermelő cég részvényei a hírre 16 százalékkal drágultak. A cég közleménye szerint egy Penészlek melletti próbafúrásuk járt eredménnyel. "Mert ne higgye senki sem hogy a Makó-Árok az egyedüli gázlelőhely Magyarországon. Suttognak még bihari, zalai, somogyi, bácsi mezőkről is, bár ha ezeket összekötjük, egyetlen összefüggő gigászi gázmedence adódik, melynek értéke világszinten is felbecsülhetetlen." A Falcon nemrégiben azt közölte honlapján, hogy a külföldi kutatások nyomán eddig feltárt hazai földgázvagyon olyan nagy, hogy abból bőven ki lehetne elégíteni az ország egész éves fogyasztását, és még exportra is futná belőle. "Magyarországon jelenleg 11 cég 210 engedély alapján kutathat szénhidrogén-lelőhelyek után. Csak a Mol Nyrt. több mint száz helyen kapott erre lehetőséget szerte az országban." Magyarország gázfogyasztása egyébként 70-90 millió köbméter egy átlagos téli napon, ebből 40 millió köbmétert fedez az import" - mondta Kiss Péter kancellária miniszter."Zsuga János hozzátette: az ország napi gázszükséglete 44-46 millió köbméter, a földalatti tározókból pedig naponta akár 51 millió köbméter földgázt is ki tudnak nyerni.""Oroszországból viszont nagyjából mindig ugyanannyi gáz jön, ezért a Mol nyáron feltölti, télen pedig fokozatosan leszívja a tartalékokat" "Soha nem látott, 102 mrd Ft-os negyedéves profitot érhetett el a MOL az elemzők szerint"

Gázkitörések Magyarországon:

- 1961 - Nagyhegyes
- 1963 - Üllés
- 1965 - Szank
- 1968. december - Algyő
- 1979. február - Zsana
- 198 - december - Algyő
- 1982. augusztus - Szeghalom
- 1982. október - Algyő
- 1983. január, február - Hajdúszoboszló- Nagyhegyes
- 1983. március - Battonya
- 1984. június - Balaton- magyaród-Zalakomár
- 1985. április - Biharkeresztes
- 1985. május - Füzesgyarmat
- 1985. december - Fábiánsebestyén
- 1986. június - Balatonmagyaród
- 1987. január - Füzesgyarmat
- 1998. november - Nagylengyel

"A nagyalföldi artézi fúrásokból a vízzel együtt számos helyen némi földgáz is áramlott a felszínre. A falusi kutak körül esténként vízért gyülekező fiatalok gyakran bámulták a lángra gyújtott gáz játékosan táncoló lidércfényét, amíg egy erősebb fuvallat ki nem oltotta a kékes-vörhenyes lángocskákat."

Megjegyzés:

"Már 500 méter mélységben 35 Celsius fokos meleg vízre bukkannak gyakorlatilag minden fúrásnál - ennek köszönhető hazánk rendkívül gazdag termálvíz-készlete." (Távfűtés)

Következtetések nélkül, csak mazsolázásra!

2008.08.12.

Megoldás a gázproblémára? Makó 100 évre fedezné a hazai igényeket
2008. január 14. 12:45 | Forrás: STOP/delmagyar.hu

A várakozások szerint év végén indulhat meg Makó környékén a földgáz kitermelése, a föld mélyében rejtőző 1.500 milliárd köbméter gáz 100 évre fedezné a hazai igényeket. A feltárást végző kanadai cég továbbra is partnert keres a vállalkozáshoz.

A gázmező nagyságát 600, később 1500 milliárd köbméterre becsülték a szakértők. Figyelembe véve, hogy hazánk nagyjából 14-15 milliárd köbméter földgázt használ fel évente, a készlet akár 100 évre is fedezné a hazai igényeket.

A földgázkincs elhelyezkedése azonban jelentősen különbözik a korábbi, illetve a jelenlegi kitermelési helyekétől. Általában ugyanis 2 ezer méter mélyről hozzák fel hazánkban a földgázt, Makó térségében viszont a legmélyebb fúrás a 6 ezer métert is túlhaladta. Azon múlik az iparszerű kitermelés beindítása, hogy mikor lesz sikeres az úgynevezett rétegserkentés, a gázt rejtő réteg hidraulikus repesztése és kitámasztása. Ennek időpontja lehet 2008 vége.

A kutatást-kitermelést végző kanadai illetőségű Falcon cég partnereket is keres a magyarországi kitermeléshez, akik között a Mol csakúgy szóba jött korábban, mint a legnagyobbak között számon tartott ExxonMobil - olvasható a Délmagyar.hu oldalán.

Az írás a Demokrata című hetilap vezércikke. BENCSIK ANDRÁS: Gombostűt a tűpárnában

Fecseg a felszín és hallgat a mély. Magyarország földjének mélyén, Makó közelében olyan gázkincsre bukkantak hivatásos külföldi kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani Magyarország gázellátását, vagy a mostani ínséges időkben egy intenzív, húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idő, mondjuk öt-tíz év alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz év múltán a magyar gazdaság csak e gázkincsnek köszönhetően felzárkózhatna a gazdag Európához.

Mindebben nincs semmi túlzás. Minően érdeklődő ember tudta, hogy az Alföld mélyén többféle kincs lapul - olaj, gáz, termálvíz -, csak meg kell találni, de az sem nehéz, csupán fúró és némi türelem kell hozzá.

Körülbelül olyan feladat ez, mint gombostűt találni a tűpárnában. A Falcon Oil, ez a kanadai központú multicég képes volt - saját állítása szerint - egy éven át keresni, amíg telibe találta a
gombostűt, vagyis a 600 milliárd köbméteres gáztartályt, lent, hat kilométer mélyen a föld alatt.

A cég - nem tudni hogyan és mennyiért - kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztő, a gáz kitermelésére és eladására is. A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oilnak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.

Hogy mennyi pénzről van szó? Ebből a gázkincsből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar állarnadósságot, ami egyúttal a magyar gazdaság elképesztő felerősödését eredményezné. Avagy fel lehetne függeszteni a megszorításokat, sőt emelni lehetne a nyugdíjakat és a béreket, és a gazdaságot serkentő intézkedéseket lehetne indítani.

Új Széchenyi Terveket például. Az államháztartás hiánya azonnal megszüntethető lenne, minek következtében az euró rövid időn belül bevezethető volna. Évente négy Széchenyi Tervnek megfelelő támogatást lehetne beindítani, miközben tudjuk, hogy a Széchenyi Terv négy évig tartott...

Felfoghatatlanul sok pénz, ami a jelek szerint majdnem mind a másé lesz. Nem kell, hogy így legyen. A magyar jog ismeri a feltűnően aránytalan szerződés fogalmát. Az ilyen szerződést meg lehet támadni, és amíg jogállami volt Magyarországon, addig a bíróság az ilyen szerződéseket meg is semmisítette.Íme, itt a nagy történelmi pillanat a nagy közös cél, amelynek mentén közös nevezőt találhatnának az ország egymással szemben álló erői.

Senki nem vitatja el a külföldi befektető jogát a tisztes haszonhoz, de senki sem fogadhatja el a tisztességtelen haszon érvényesítését. Tudtuk, hogy Magyarország földjének mélyén kincsek lapulnak, örömmel vettük a kalandos kedvű vállalkozók jelentkezését, azonban az államnak jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtőző kincs kiaknázása az ország népének érdekeit szem előtt tartva történjék. Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század.

A Gyurcsány-kormány lapzártakor hallgatott a bűnös szerződés tartalmáról, és könnyen lehet, hogy csak bírósági eljárással lehet kicsikarni majd belőle az igazságot. Van azonban egy pont, ahol már meg kell állítani a dolgok menetét. A makói gázkincs kitermelése nem történhet meg a mostani feltételek között. Az ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását. A történelmi hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni. Azért, mert lelkiismeretlen bűnözők a maguk pitiáner hasznára, olcsó jutalékokért kiárusítják apránként és nagyban az ország kincseit, még nem kell feladni mindent, még érdemes harcolni mindazért, ami megmenthető.

Miközben a multimilliárdos elit lopakodva készíti elei a Gvurcsány-kormány bukását követően a jobboldalon is - az MDF és a Fidesz liberálisai mögé bújva - a maga hídfőállását, egy új neoliberális pártot, hogy majd az SZDSZ-tót ide áramoljanak át, amint arról a Magyar Nemzet hétfői száma hírt adott, éppen időszerű a hiteles jobboldali politikusokat figyelmeztetni a rendkívüli helyzetre.

A magyar nagytőkének sem áll érdekében az ország kifosztása. Talán vegyünk példát a horvátokról Ők nem adták oda koncesszióba sem 35 évre, sem rövidebb időre, sem a Falcon Oilnak, sem másnak az Adriát. Inkább maguk építettek autóutat, hogy a turisták kényelmesebben odaérjenek. Nota bene: az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak.

Hát nem döbbenetes, mi vagyunk a leggazdagabbak, és a legbírkább nemzet is, de nem muszáj így lennie, nem kell nekünk mindig valakitől függni, fel kell az emberek öntudatát ébreszteni!!!!
Nem hagyhatjuk teljesen lepusztítani sem az országot, sem magunkat.

Sipos Z.

Megjegyzés: A cikk korábban született, de a benne foglaltak ma is aktuálisak!

 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Magyar Állami Operaház
  2010-11-29 20:17:30, hétfő
 
 
MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ


A Magyar Állami Operaház Magyarország egyetlen nagy létszámú társulattal rendelkező és kimondottan operákra, balettekre szakosodott színháza. Az épület Budapest egyik legjelentősebb 19. századi műemléke. Neoreneszánsz stílusban épült Ybl Miklós tervei alapján. A gazdagon díszített belső terek kialakításában neves magyar művészek működtek közre, többek között Than Mór, Lotz Károly és Székely Bertalan.

Az építkezés 1875-ben kezdődött és kilenc évig tartott. A Magyar Királyi Operaház ünnepélyes megnyitására 1884. szeptember 27-én került sor Ferenc József császár jelenlétében. E díszelőadáson a Bánk bán első felvonását, a Hunyadi László nyitányát és a Lohengrin első felvonását adták elő Erkel vezényletével.

Magyar Állami Operaház - A világ egyik legszebb épülete
KÖRPANORÁMA

A bejövő linken csodálatos körpanorámás felvételeket láthat az érdeklődő.
Klikk minden irányban, zummoljatok, én majd beleszédültem a látványba, olyan gyönyörű.
Sok megoldás van, próbálkozzatok bátran!
A világ egyik legszebb épülete.

LinkEz a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Opera130: A Sugár úti palota

Link

Link 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Budapest - körpanoráma
  2010-11-27 22:37:25, szombat
 
 


BUDAPEST KÖRPANORÁMA


... és hogy mi se szégyenkezzünk - hogy milyen szép is a mi Fővárosunk?


Budapest körpanoráma:

LinkBudapest Business Region - Get Engaged

LinkBUDAPEST melyik európai ország fővárosa?

LinkSramli Brancs - A pénzemet..., Budapest, te csodás, Dunaparti csónakházban

Link

Link


Budapesti álom: Álomszép fotó a világ legszebb fővárosárólSzép napot Budapest - Szép napot Magyarország! 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Párizs - körpanorámás képekben
  2010-11-27 20:28:41, szombat
 
 PÁRIZS - KÖRPANORÁMÁS KÉPEKBEN


Párizs: aki még nem járt Párizsban és annak is, aki már járt...
/Kis csemege összegyűjtve... - ezek a képek csodálatosak!!!/


Párizs Franciaország és Európa kulturális fővárosa! A bohém és művészi város az egyetlen, ami Európában sose alszik!

Az alábbiakban oldalon megtalálsz néhány linket, amelyek Párizs legszebb látnivalóit mutatják be. A linkek körpanorámásak. A teljes töltődés után a képek színesek.

Kattintgass a linkekre, várj 5-6 másodpercet amíg egyenként az óriási 360 fokos panoráma-interaktív-fotó feltöltődik, azaz kinyílik és utána nézegess jobbra/balra/ fel/le = kőrbe a megjelenő képek alján megjelenő (jobbra/balra/fel/le) = alsó nyilak használatával a 360 fokos panorámákon.
(ha nem tudja valaki = kattints rá az egered nyilával ezekre a megjelenő képen alulsó nyilakra és tartsd le folyamatosan az egér bal-billentyűjét, és akkor majd amíg letartva tartod a nyílon az egered kis nyilat, addig folyamatosan halad a kép az nyíl mutatásának az irányába! = fel/le/jobbra/balra, ahogy akarod...):
És a képek részleteibe a + és a - jellel ki be zumolhatsz is!


NE FELEJTS EL A NYILAK SEGÍTSÉGÉVEL NAVIGÁLNI!!!


Párizs - Eiffel torony, körpanorámás kép - gyönyörű látvány!

LinkPárizs

LinkTour Eiffel Tower

LinkKörpanoráma az Eiffel torony tetejéről

LinkKörpanoráma - Notre Dame /Messzebbről/

LinkÉjszakai Szajnapart a Notre Dame-val

LinkNotre Dame /belülről/

LinkChicoutimi Katedrális:

LinkPárizs összes híres épülete

LinkPárizs - Bemutatkozás


Párizs - Videó

Link


Link


Utazás - Egyéb látnivalók

Paris, France - La Vie en Rose - HD

Link


Link

Link


Párizsban szép a nyár... Videó

Link


Link

Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
200 éve született Erkel Ferenc
  2010-11-27 19:53:00, szombat
 
 
200 ÉVE SZÜLETETT ERKEL FERENC


A hazaszeretet és a hit zeneszerzője, a Himnusz és a Bánk bán zeneszerzője, Erkel Ferenc kétszáz éve született!

200 éve született a nemzeti opera megteremtője, a Himnusz zeneszerzője, Erkel Ferenc. A Nemzeti Emlékezet Program keretében a Kormány a 2010 évet Erkel Ferenc-emlékévnek nyilvánította. Bár a megemlékezések lehettek volna sokkal hangsúlyosabbak, az évfordulót sok helyütt koncertekkel és kiállításokkal ünnepelték meg. A Magyar Nemzeti Bank pedig új arany és ezüst emlékérmeket bocsátott ki.

Erkel Ferenc (Gyula, 1810. november 7. - Budapest, 1893. június 15.), magyar zeneszerző, karmester és zongoraművész. Pályáját zongoraművészként és zenepedagógusként kezdte Kolozsváron, de alkalmilag vezényelt is és zeneszerzéssel is megpróbálkozott. Pesten 1834-ben mutatkozott be, majd a következő esztendőben véglegesen ott telepedett le. Két éven át a Pesti Városi Német Színháznál, valamint a Budai Magyar Színjátszó Körnél dolgozott karnagyként. 1837-ben a Pesti Magyar Színházhoz, a későbbi Nemzeti Színházhoz került előbb ügyelői, majd első karmesteri minőségben. Itt mintegy három évtizeden át munkálkodott. 1840-ben írta meg első operáját, a Bátori Máriát. A szövegkönyv szerzője Egressy Béni, aki ezután egészen haláláig segítőtársa volt operaszerzői munkájában. 1844-ben megnyerte a Kölcsey Himnuszának megzenésítésére hirdetett pályázatot. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc után a főváros hangversenyéletének fellendítésén fáradozott. Vezetésével alakult meg 1853-ban a Filharmóniai Társaság, amelyet számtalan esetben vezényelt. Bánk bán című operáját, amely egyben pályájának csúcsát is jelentette, 1861-ben mutatták be. Közreműködött a Zeneakadémia megalakításánál (1875), amelynek ezután tíz éven át igazgatója és zongoratanára volt. Az 1884-ben megnyíló operaház főzeneigazgatója lett. Erkel nevéhez fűződik a magyar nemzeti opera megteremtése. Nyugati, elsősorban olasz és francia operai mintákra támaszkodva, a 19. századi magyar verbunkos zenének átélésével, kifejezési lehetőségeinek finomításával és kiszélesítésével sikerült viszonylag egységes nemzeti operanyelvet kialakítania. Mint karmester és szervező egyéniség rendkívül sokat tett a főváros zenei életének felvirágoztatása érdekében. Neves sakkozó volt, az 1864-ben alakult Pesti Sakk-kör egyik alapítója.


A Magyar Himnusz / The Hungarian National Anthem
/Előadja a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar - Vezényel: Kocsis Zoltán

LinkBánk bán - Hazám, hazám

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


LinkBánk Bán opera movie - part 1

LinkErkel Ferenc szülőháza GyulánErkel Ferenc sírja Budapesten, a Kerepesi temetőben. Kallós Ede (1866-1950) szobrászművész alkotása.Erkel Ferenc szobra Gyulán 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Mauritius - A titokzatos paradicsom
  2010-11-27 18:27:33, szombat
 
 MAURITIUS - A titokzatos /ezerarcú/ paradicsom

Számtalan fehér homokos tengerpart létezik a világon, ahová a civilizáció nyüzsgése elől menekülhetünk, de kevés az olyan egyedi hangulatú paradicsom, mint Mauritius szigete. Valódi eldugott kincs, amely ugyan hosszú útra hív minket, de megéri a közel félnapos repülés azt az élményt, amelyet cserébe ez a sziget nyújt.

A Madagaszkártól 900 km-re keletre, az Indiai-óceánban fekvő kicsiny szigetállam egy mesebeli világra emlékeztet. A két nagyobb és több kisebb szigetből álló ország valódi földrajzi különlegesség, fehér homokos partjaival, csodálatos korallzátonyaival, egyedülálló élővilágával, nyüzsgő nagyvárosával és egzotikus vulkáni kúpjaival az édenkert benyomását kelti, egy olyan paradicsomi világét, ahol minden korosztály megtalálja a neki való pihenési, kikapcsolódási lehetőséget. Akár andalgó szerelmesek, akár kalandra vágyó turisták, akár városjárók vagy éppen különleges helyek bolondjai érkeznek Mauritiusra, egészen biztosan megtalálják itt számításukat.

A fő sziget északnyugati irányban 58 km, kelet-nyugati irányban 47 km, nagy része a délnyugat felé emelkedő fennsík. Az örök nyár szigete változatos domborzati formákat vonultat fel. Legmagasabb pontja 828 méter magas vulkanikus csúcs, de aktív tűzhányó nem működik a szigeten. Mauritius északi részén korallzátonyokkal szegélyezett homokos part terül el, amely a turisták kedvelt úti célja.

A sziget nincs túl közel, de több európai nagyvárosból is indul oda repülőgép napi rendszerességgel. A magyar utazó számára költség- és időtakarékos megoldásnak ígérkezik a Párizsból naponta induló Air France és Air Mauritius közös járata.


Videó

Mauritius

LinkMauritius Island

LinkMauritius

LinkAnahita Resort, Mauritius

LinkKép


Port LouisUtazók pálmájaPort - Louis - KikötőVárosi parkKözel 40 celsiusSziklás hegyek
 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Milyen a pénzügyi EGÉSZséged?
  2010-11-26 23:30:53, péntek
 
 
MILYEN A PÉNZÜGYI EGÉSZSÉGED?


Odafigyelsz rá, ápolod, rendbe teszed, karbantartod folyamatosan, ...
...vagy FÉLelemben élsz - és azt gondolod, nem Rajtad múlik?

Mi a pénzügyi EGÉSZség, s mi a betegség?

A pénzügyi betegség nem azzal mérhető, hogy sok, vagy kevés pénzed van-e.

A pénzügyi EGÉSZség, vagy betegség ott dől el, hogy Te hogy érzed MAGad annyi pénzzel, ami rendelkezésedre áll...

A pénzügyi EGÉSZség, vagy betegség ott dől el, hogy tudsz-e annyi pénzt keresni/költeni, amennyit szeretnél, vagy nem...

A pénzügyi EGÉSZség, vagy betegség ott dől el, hogy hogyan tudod megteremteni a pénz életedbe áramlását - és az onnan való kiáramlását - azaz Te irányítod-e ÉLETedben a pénz be és kiáramlását - vagy a PÉNZ HATÁROZZA-e meg az ÉLETed többi részét...

Te uralod a pénzt, vagy a pénz ural TÉGED?

Ha sok pénzed van, de állandóan rettegsz a pénz miatt - akkor nem vagy teljesen EGÉSZséges pénzügyileg; akkor valamit másképp kell csinálnod/mondanod/gondolnod/érezned ahhoz, hogy elérd az EGÉSZség állapotát.

Ha kevés pénzed van - és azzal biztonságban érzed MAGad; tudod, hogy bármikor meg tudod keresni azt a pénzt, amire szükséged van - és tudod, hogy hogyan oszd be - azaz mit mire költs, és ettől jól érzed MAGad - akkor TE pénzügyileg EGÉSZséges vagy.

TE hogy viszonyulsz a pénzhez?

FÉLsz tőle - vagy szereted - vagy egyenesen imádod?
Függsz tőle - vagy szabad vagy tőle?
Hogy érzed Magad, amikor sok pénzed van - és hogy, amikor kevés, vagy semmi nincs?
Mitől lesz valaki gazdag - és mitől szegény?
A gazdagság nem egyenlő a sok pénzzel!

A gazdagság egész más.

A gazdagság gondolkodásmód.

A gazdagság hozzáállás.

Hozzáállás a pénzhez, az emberekhez; hozzáállás önmagunkhoz, az élethez, az értékes dolgokhoz.

A PÉNZ nem érték. A pénz önmagában semmi!

A PÉNZT Te teheted értékessé - vagy értéktelenné.

A pénzt TE tudod örömforrássá, vagy a szenvedés forrásává tenni.

A PÉNZ eszköz. Használhatod "jó" dolgokra, vagy "rossz"-ra. Nem a pénz a jó, vagy a rossz. A pénzt az emberek tudják "jóra", vagy "rosszra" használni. Ettől még a pénz nem lesz más - ő csak egy eszköz.

Te értékessé teheted a PÉNZt - vagy haszontalanná.

Azáltal teszed értékessé, hogy arra használod, ami érték Neked - vagy valaki másnak.

Kevés pénz - amivel örömöt okozol valakinek: érték!!! Lehet 100 Ft-tal is értéket teremteni - de lehet több milló Ft-tal is értéktelent.

Az érték nem a PÉNZ mennyiségétől függ, hanem attól, hogy mit kezdesz vele.

Sok PÉNZ a bankszámládon nem érték.

Az az ember, aki egész életében gyarapítja a bankszámláján lévő pénz mennyiségét, aki egyre növeli a számlán megjelenő számokat - miközben önsanyargatóan spórol +állandóan aggódik a pénz miatt +rosszul érzi Magát az életében +nem szereti Magát +nem szereti az embereket +nem szereti, amit csinál, Ő nem gazdag - a PÉNZe pedig értéktelen; halott!

Akkor talán a gazdagság nem egyenlő a sok pénzzel?

...hát akkor mit jelent gazdagnak lenni, ha nem a sok pénzt? - Gondolkodtál már ezen?

Mi a GAZDAGSÁG?

GAZDAGSÁG = Béke + Kiegyensúlyozottság + Bőség

Béke = Nyugalom

Azt jelenti, hogy elégedett vagy az ÉLETeddel, a körülményeiddel, kapcsolataiddal, munkáddal. Tetszik Neked, ami történik Benned és Veled.

Kiegyensúlyozottság = Harmónia

Harmonikusan működik tested, lelked, szellemed.
...azaz: ép, EGÉSZséges a tested; kellemes, vidám, boldog érzéseid vannak; teremtően, építően, Önmagadat építően; felemelően gondolkodsz.

Bőség = Nem szenvedsz hiányt semmiben

Nem aggódsz, nem vagy feszült. Mindened megvan, amit szeretnél - és tudod, hogy a jövőben is meg tudsz teremteni mindent, amire szükséged van, amit SZERetnél. Ki tudod elégíteni igényeidet, vágyaidat - anyagi, pénzügyi, és érzelmi, mentális szinten is...

A pénz SPIRituális nézőpontból...
Spirituális beszélgetés a pénzről...

Október 6-án kedden kb. 7 órától beszélgetünk a pénzről. A beszélgetés irányt mutat Neked pénzügyi problémáid megoldására. Segít elindulni azon az úton, ami eltünteti pénzügyi problémáidat - és ki tudod alakítani EGÉSZséges pénzkezelésedet; EGÉSZséges hozzáállásodat a pénzhez. Ez a beszélgetés az első lépések megtételében segít - de a későbbi lépések megtételéhez is nyújtunk segítséget.

A beszélgetés előtt Árkádia Spirituális Kört tartunk Teremtés címmel, ami nemcsak a pénz megteremtéséhez fog Életedben hozzásegíteni, hanem bármilyen számodra vágyott dolog megteremtésében is. Erről részleteket olvashatsz, ha idekattintasz.

Gyakorlat pénzügyi EGÉSZségedhez...

Tudtad, hogy azok az emberek, akik igazán nagy összeget nyernek a lottón, rövid időn belül rosszabb anyagi helyzetbe kerülnek, mint amilyenben a nyeremény előtt voltak? Tudod, hogy miért? - mert nem pénz kérdése a gazdagság. A pénz viszont gazdagságtudat kérdése!

Mit jelent ez?

Azt jelenti, hogy ha megváltoztatod a gondolataidat, akkor megváltozik a pénz mennyisége a zsebedben. - DE: ha a pénz mennyisége megváltozik a zsebedben (pl. nyersz a lottón), de a gondolataid ugyanolyanok maradnak, akkor a pénz nagyon gyorsan ki is folyik a zsebedből.

Milyen a gondolkodásmódod? - szegénységet, vagy gazdagságot vonzó?

Szegénységet vonzó gondolkodásmód: "ha lesz pénzem, majd másképp gondolkozom"

Gazdagságot, bőséget vonzó gondolkodásmód: "pozitív, teremtő gondolkodásmódot alakítok ki és ennek következtében sok pénzem lesz"

A GONDOLAT az első - és utána jön a fizikai szinten megjelenő eredmény. Ha gazdagságtudatot alakítasz ki MAGadban, akkor bőséges pénzt tudsz ÉLETedbe vonzani.

Az árnyék (=pénz) nem tud árnyékot (=pénzt) teremteni - és a FÉNYt (=gazdagságtudatot) sem teremtheti meg,

vagyis

a pénz (=árnyék) nem fogja megváltoztatni a gondolkodásodat (=FÉNYt) - de ha megváltoztatod gondolkodásodat (=FÉNYerőt), akkor pénzt (=árnyékot) tudsz életedbe vonzani. - azaz: a FÉNY tud árnyékot teremteni.

Rendszeresen - naponta legalább 7 alkalommal - mondd el hangosan, vagy gondolatban a következő mondatot: "Örömmel vonzok magamhoz bőséges mennyiségű pénzt és mindent könnyedén kifizetek, amit szeretnék!"

Kiegészítő gyakorlat:

Amikor a pénzzel kapcsolatban félelemmel telt, aggódó, gyomorszorító, kellemetlen gondolat jut eszedbe, akkor húzd át azt a gondolatot egy nagy piros X-szel - hagyd messzire ellebegni - és utána mondd ki a fenti mondatot - gondolatban, vagy hangosan: "Örömmel vonzok magamhoz bőséges mennyiségű pénzt és mindent könnyedén kifizetek, amit szeretnék!"

21 nap után ellenőrizd le pénzügyeidet - meglepetéssel fogod észrevenni, mennyi minden más lett...

...NE HIDD EL - PRÓBÁLD KI !!!

..és ha tetszett a változás, akkor folytasd a gyakorlatot ÉLETed végéig!

Legyen így! 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Budapest 1945-2008
  2010-11-26 22:56:44, péntek
 
 BUDAPEST 1945-2008


Budapest városfotók 1945-ből és 2008-ból. A képek pontosan ugyanazon a helyen ugyanolyan szögből készültek 63 év különbséggel.
A klip a W. T. zenéjével mutatja meg hogy miben és hogyan változott meg a városkép a főváros ostroma óta eltelt időben.

Pictures of Budapest in 1945 and 2008. The photos were taken on the exact same places and angle with 63 years difference.
The clip shows how the Hungarian capitol has changed since the siege at the end of world war 2, with a background music by W. T.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Agymosás
  2010-11-26 22:38:34, péntek
 
 CIONISTA AGYMOSÁS

Az agymosás és médián keresztüli befolyásolás 23 eszköze
Hogy is próbálnak minket manipulálni?

Az emberek véleménye és viselkedése könnyen irányítható. Azok, akik a tömegmédiát irányítják, évtizedenként, évente, vagy akár hetente változtatják az emberek gondolkodásának irányát.

Újabb és újabb popsztárok, trendek és hóbortok kerülnek színpadra és tűnnek el a süllyesztőben tengernyi elköltött pénzt és mocskot maguk mögött hagyva, melyet mi csak ,,popkultúra" néven ismerünk meg.

A lehetőség viszont most adott, hogy bárki irányítsa a világot és végre a farka csóválja a kulturális kutyát. Az alábbi kezelési útmutatóban ehhez olvashatunk instrukciókat. Egyszerű viselkedéstudományi eszközök ezek, melyek segítségével befolyásolható és kihasználható az emberek idegrendszere.

A 23 eszköz:

1. Az igazán hatékony agymosás kulcsa hogy, az emberek alapvető tudatát dolgozza meg. Alakítsd őket idegi szinten, hogy már maguktól igényeljék az ,,inputot" és végül már nevezzék azt önálló gondolkodásnak. Tedd képessé őket rá, hogy ne gondolkodjanak.

2. Korlátozd az öntudat és a józanész minden formáját. Pusztítsd az ösztönt és az intuíciót. Aktívan és megállás nélkül bátorítsd a külső tudatot. Minél több döntés tekintetében tedd az embereket az ,,inputtól" függővé.

3. Gyorsítsd a hírfolyamot, hogy az információ ritmusa összezavarjon és láthatóan változzon.

4. Szoktasd meg az emberekkel, hogy naponta több százezer ingerrel bombázzák őket. Tanítsd meg őket, hogy figyeljenek erre a folyamatra és nevezzék azt Valóságnak. Soha ne engedd, hogy azt kérdezzék mi a valóság.

5. A határok gondos meghúzása nagyon fontos. Tervezd meg, hogy mit akarsz elhitetni az emberekkel és biztosítsd, hogy minden, kezükbe adott válaszlehetőség az általad meghatározott keretek közt található és végül biztosan eredménnyel jár. Ezt hívják a Választás Illúziójának. ,,Ebéd előtt vagy után akarod felsöpörni a padlót?" Alkalmazd ezt a képletet a gazdasági rendszereknél, politikusoknál, hírek esetében, rivalizáló márkákra és a szórakoztatóiparban.

6. Törekedj a legkisebb közös nevezőre. Gondoskodj róla, hogy minden műsor 6 éves gyerekek érzelmi és intellektuális szintjén álló emberek számára kínáljon problémakezelő megoldást. Legyen az egész vicces és senki nem fog észrevenni semmit.

7. Tartsd az embereket passzivitásban. Ösztönözd a kanapén fetrengést, mint általános megoldást minden gondra.

8. Ne gondolkodtasd az embereket. Már így is van épp elég bajuk. Iktasd ki a véleményalkotás fáradságát számukra azzal, hogy készen adod a kezükbe, amit gondolniuk kell. Tedd mindezt tudat alatt, valószínűleg egyébként is túl ostobák a döntéshozatalhoz.

9. Gondoskodj róla, hogy ne legyen jelentéssel és céllal rendelkező történet az azonnali ingerek mögött. Amennyire csak lehet, kerüld az egyetemes témákat. A legnagyobb odafigyeléssel biztosíts mindenkit a felől, hogy semmilyen kulturális, társadalmi vagy globális vonatkozás nem ütközik a kényelem és a fogyasztás összefüggéseivel.

10. Soha ne ösztönözd a felelősségvállalást és véletlenül se sugalld, hogy az ember beleszólhat közös jövőjének alakulásába és az őt körülvevő valóság formálódásába.

11. Kizárólag csoportok által felügyelt egyéniségekre van szükség. Az ilyen ,,önálló individuumoknak" utat engedve a szabad választás erőteljes illúzióját keltheted.

12. Mutasd be szenzációsként és éljenezd a sekélyest.

13. Az információ csak icipici bájtokban közvetíts. Csinálj figyelemhiányból fakadó zavart. A televízió már néhány évtizede mutatja az utat ebbe az irányba.

14. A lényeg az ismétlés. Ismételd a fontos üzeneteket, amilyen gyakran csak lehet.

15. A lényeg az ismétlés.

16. Az ismétlés a lényeg.

17. Mindenáron kerüld a racionalitást. Az embereknek nincs szükségük logikára, hogy befogadják az információt. A hit érzelmi alapokon nyugszik. Ne feledd: HÁBORÚ = BÉKE.

18. Minden emlékezz: két féligazság adja össze a teljes igazságot.

19. Démonizáld az önálló tudás technológiájának minden formáját. Dobj be oylan szavakat, mint ,,kultusz" vagy ,,agymosás". Szoríts a lap szélére mindenkit, aki efféle dolgokkal foglalkozik.

20. Tartsd életben az öntudat régi modelljeit. Utalj az emberek állapotára a flegmatikus vagy heves vérmérsékletű jelzőkkel, a programozható és a szándékos szavak helyett.

21. Mindig irányítsd az emberek figyelmét arra, ami igazán számít. Minden erőddel hangsúlyozd mi a helytelen.

22. Folyamatosan add a Minden Rendben Van illúziót - és csak nagyon óvatosan sugalld a tömegnek, hogy a legrosszabb félelmük akármelyik pillanatban valóra válhat.

23. Tanítsd meg az embereknek, hogy mindenki az, amit gondol és érez. Erősítsd meg ezt az érzést azzal, hogy bánják a gondolataikat és bánják azt is, hogy bánják. Ne feledd: azonosítani, azonosítani, azonosítani - ez majd kiszélesíti a bennük lévő üres örvényt, melyet csak a vásárlás enyhíthet.Ezen egyszerű irányelvekhez ragaszkodva bárki képes lehet arra, hogy egész társadalmakat hozzon létre, melyek véget vethetnének az éhezésnek bárhol a világon, mindössze túl önzőek, hogy érdekelje őket. Így lehet kialakítani szilárd meggyőződéses fogyasztói elméket olyan vásárlási szokásokkal, melyek ereje a logikát és az értelmet könnyedén félresöpri. Bárki lehet a média új arca. Sok szerencsét!

A hazugságok ereje, a csalások és félretájékoztatás a világban fizetik az együttes ostobaság árát.

Nagyon jól tudod, és a hülye amerikaiak egyformán jól tudják, az irányítjuk a kormányukat, független ki ül a Fehér Házban. Tudod tudom, hogy ez és te tudjátok azt az amerikai elnök nem tud egy pozícióban lenni hogy hívjon ki minket, még akkor is, ha mi tesz az elképzelhetetlen. Mi tud ők (az amerikai) tesz nekünk? Kongresszust irányítunk, irányítjuk a médiát, mi vezérlőszórakoztató ipar, és irányítunk mindent Amerikában. Amerikában tudod kritizálni istent, de nem tudod kritizálni Israelt...

A zsidó médiairányítás tényei

Elektronikus hírek & szórakoztató média

A legnagyobb médiahalom ma a Walt Disney Company, akinek az elnöke, és ügyvezető igazgató, Michael Eisner, van egy zsidó. A Disney Empire, akit vezetett egy ember, akit vezérlő különcként leírt egy médiaelemző, több televíziótermelési vállalatot tartalmaz (Walt Disney Television, Touchstone Television, Buena Vista Television), a saját kábelhálózata 14 millió előfizetővel, és kettő termelési vállalatokat vesz videóra. Ami a játékfilmeket illet, a Walt Disney Picture Group, amit vezetett Joe Roth, (szintén egy zsidó), tartalmazza Touchstone Picturest, Hollywood Pictures, és Caravan Pictures. Disney szintén birtokolja Miramax Filmst, akit futtattak a Weinstein testvérek. Mikor a Disney Company a futás a Gentile Disney család által az átvétele előtt volt Eisner által 1984-ben, ez volt epitomized* egészséges, családi szórakozás. Amíg ez még mindig alatta tartja a jogokat Snow White-hoz, Eisner, a vállalat, a grafikai szex és erőszak termelésévé bővült ki. Ráadásul ennek 225 van társult állomások az Egyesült Államokban és a rész több európai tévévállalat tulajdonosa. Az ábécé kábel leányvállalat, ESPN, vezeti elnök és CEO Steven Bornstein, egy zsidó. Ennek a vállalatnak szintén ott vannak Lifetime Television egy irányító része és az Arts & Entertainment Network, hogy vállalatokat sürgönyözzenek. ABC Radio Network tizenegyet birtokol AM és tíz, amit FM jelentős városokban, mint például a Washingtoni New Yorkban, állomásoztat megint, Los Angeles, és van több mint 3,400 tagja. Bár elsősorban egy telekommunikációs vállalat, a főváros/ábécé 1994-es kiadásban keresett több mint 1 dolláros milliárdot. Ez birtokol hét napilapot, Fairchild Publications, Chilton Publications, és a Diversified Publishing Group. A Time Warner, Inc, a nemzetközi médiák közül a második leviatán. A tanács és ügyvezető igazgató elnöke, Gerald Levin, zsidó. Time Warner kiegészítő HBO-ja az ország legnagyobb fizetség-tévé-kábel-hálózata. Warner Music a világ legnagyobb rekordvállalata 50 címkével, a legnagyobb melyik van Warner Brothers Records, akit vezetett Danny Goldberg Stuart Hersch, Warnervisionnek, Warner Music videótermelési egységének, az elnöke. Goldberg és Hersch zsidók. Warner Music a gengszterrap korai kezdeményezője volt. Az Interscope Recordszal való bonyodalmán keresztül ez segített népszerűsíteni egy olyan műfajt, akinek a grafikai szövegei nyíltan arra ösztönzik Blackst, hogy kövesse el az erőszak tetteit Whites ellen. Kábelen és zenén felül Time Warnernek nagyon köze van a játékfilmek termeléséhez (Warner Brothers Studio) és kiadás. Time Warner felosztást ad ki (szerkesztő--fő normann Pearlstine, egy zsidó) a legnagyobb magazinkiadó az országban van (Time, Sports Illustrated, People, Fortune).

Mikor Ted Turner, egy Gentile, csinált egy kísérlet, hogy 1985-ben vegyék CBS-et ott, média üléstermekben volt páni a nemzeten keresztül. Turner reklámban csinált egy szerencsét azután épített egy sikeres kábel-tévé-hír-hálózatot, a CNN. Bár Turner a CNN-ben elfoglalt fő végrehajtói helyekben alkalmazott sok zsidót és zsidó érdekekkel ellentétben soha vett nyilvános pozíciói voltak, ő egy nagy egóval rendelkező ember és egy erős személyiség és tisztelte Chairman William Paley (igazi név Palinsky, egy zsidó) és a másik zsidók CBS-nél ahogy irányíthatatlan: egy laza ágyú lehet, hogy ki fordul szembe velük valamikor a jövőben. Továbbá, Daniel Schorr zsidó riporter, aki dolgozott Turner, nyilvánosan vádolta azt a korábbi főnöke tartott egy személyes idegenkedik zsidóknak. Eltorlaszolni Turnerlicitált, CBS végrehajtó hatalmak meghívott milliárdos zsidó színház, szálloda, biztosítás, és Laurence Tisch cigarettamágnás elindítani a vállalat egy barátságos átvételét, és 1986-tól 1995-ig Tisch volt CBS elnöke és ügyvezető igazgatója miközben eltávolította a nem zsidó hatás bármilyen fenyegetését ott. Következő erőfeszítések Turner szerezni egy jelentős hálózatot akadályozzon Levin Time Warnerje, ami birtokolja majdnem 20 százalék CBS készletet és jelentős alkuk fölött van vétójoga. A Viacom, Inc, amit vezetett Sumner Redstone, (született Murray Rothstein), egy zsidó, a harmadik legnagyobb megamedia* vállalat az országban több mint 10 milliárd dollár egy év alatt jövedelmeivel. A Viacom, ami a három legnagyobb hálózattal kapcsolatos tévéprogramokat oszt el és termeli őket, birtokol 12 televízió-állomást és 12 rádióállomást. Ez játékfilmeket hoz létre Paramount Picturesen keresztül, akit vezetett Jewess Sherry Lansing. A kiadófelosztása tartalmazza a Prentice Hall, Simon & Schustert, és Pocket Books. Ez videókat oszt el több mint 4,000 Blockbuster bolton keresztül.

A Viacom fő igénye a hírnévre mindazonáltal van ahogy a világ a kábelprogramozás legnagyobb ellátója a Showtime-ján keresztül, MTV, Nickelodeon, és másik hálózat. 1989 óta MTV és Nickelodeon szerezték a fiatalabb televíziónéző nagyobb és nagyobb részeit. A tetővel három, és messze a legnagyobb, médiavállalatok a zsidók kezében nehéz azt hinni, hogy az irányítás egy olyan elsöprő diplomája szándékos, összehangolt erőfeszítés nélkül történt a részükön. Mi van a másik nagy médiavállalatokkal? Négyet számoz meg a listán van Rupert Murdoch News Corporationje, ami birtokolja Fox Televisiont és 20. Century Fox Filmst. Murdoch egy Gentile, de Peter Chermin, aki vezeti Murdoch filmstúdióját és szintén felügyeli a tévétermelését, zsidó. Ötöt számoz meg a japán Sony Corporation, akinek az amerikai leányvállalata, a Sony Corporation Amerika, futtatja Michael Schulhof, egy zsidó. Alan Levine, egy másik zsidó, vezeti a Sony Pictures felosztást. A televízió és filmtermelési vállalatok többségét, amit nem birtokolnak a legnagyobb vállalatok, szintén irányítják zsidók. Például a New World Entertainmentet, amit a premier pártonkívüli-tévé-program-producerként kinyilatkoztatott egy médiaelemző az Egyesült Államokban, birtokolja Ronald Perelman, egy zsidó. A legismertebb a kisebb médiavállalatok, Dreamworks SKG, van egy szigorúan kóser ügy. Dream Worksöt David Geffen rögzítési ipari mogul által nagy médiareklámfogás közepette alakították 1994-ben, Jeffrey Katzenberg korábbi Disney Pictures elnök, és Steven Spielberg filmigazgató, mind a három kik zsidók. A vállalat filmeket hoz létre, animált filmek, televízióprogramok, és felvett zene. Két másik nagy termelési vállalat, MCA és Universal Pictures, mindkettőt birtokolja a Seagram Company, Ltd. Seagramnek, a folyadékóriásnak, az elnöke és ügyvezető igazgatója ifj. Edgar Bronfman, aki a World Jewish Congress elnöke szintén. Ez jól ismert, hogy a zsidók a filmipar kezdete óta irányították a filmek termelését és elosztását a 20. századi korai évtizedekben. Ez ma még mindig így van. A filmek teremtek csak az öt legnagyobb mozgókép-vállalat, amit fent említettek,-Disney, a Warner Brothers, a Sony, Paramount (a Viacom), és Universal (Seagram)-accounted az első nyolc 1995-ös hónapért való teljes jegypénztár-nyugták 74 százalékáért. A nagy három in televízióhálózati közvetítés, amit arra használtak, hogy ábécé legyen, CBS, és NBC. A médiabirodalmak megszilárdításával, ezek három nem hosszabb független entitás.

Amíg ők függetlenek voltak mindazonáltal mindegyiket a kezdete óta irányította egy zsidó: ábécé Leonard Goldenson által, CBS William Paley által azután Lawrence Tisch által első, és NBC David Sarnoff által azután a fia, Robert által első. Több évtizedbeli időszakok fölött ezeket a hálózatokat tetőről alkalmazták hogy zsidókkal süllyedjenek fenékre, és a hálózati televízió lényeges Jewishnesse nem változott, amikor a hálózatokat másik vállalatok nyelték el. A zsidó jelenlét a televízióhírekben különösen erős marad. Ahogy hírneves, az ábécé Eisner Disney Companyjének a részét képzi, és az ábécé hírprogramjainak a végrehajtói producerei minden zsidók: Victor Neufeld (20-20), Bob Reichbloom (jó reggelt America), és Rick Kaplan (World News Tonight). CBS-et nemrég vette a Westinghouse Electric Corporation. Mindazonáltal, az ember, akit kinevezett Lawrence Tisch, Eric Ober, maradványok CBS News elnöke, és Ober zsidó. NBC-nél, amit most birtokolt a General Electric, Andrew Lack NBC News elnök zsidó, ahogy a végrehajtói producerek Jeff Zucker (ma), Jeff Gralnick (NBC Nightly News), és Neal Shapiro (Dateline). A Print Media After televízióhírek, a napilapok a legbefolyásosabb információs tömegkommunikációs eszközök Amerikában. Közülük hatvanmilliót eladnak (és feltehetően olvasott) minden nap. Ezek több milliót felosztanak mintegy 1,500 különböző publikáció között. Lehet, hogy az ember arra következtet, hogy a puszta számú különböző újság Amerikán keresztül nyújtana egy biztosítéki intézkedést zsidó irányítás és torzítás ellen. Mindazonáltal ez nem így van. Ott kevesebb függetlenség, kevesebb verseny, és az érdekeink sokkal kevesebb ábrázolása gondolkodna egy alkalmi megfigyelőnél. A napok amikor a legtöbb városnak és egyenletes városnak többje, amit függetlenül birtokoltak, volt, az újságok, amiket közeli nyakkendőkkel adtak ki helyi emberek a közösségnek, eltűnnek. Ma leghelyibb újságokat birtokol meglehetősen kicsi számú nagy vállalat, amit irányítottak olyan végrehajtó hatalmak, akik több százat működtetnek és élik őt, vagy valaha több ezer mérföldre innen. A tény az, hogy az ország 1,500 papírjának csak körülbelül 25 százalékát függetlenül birtokolják; a többi a sok újságból álló láncokhoz tartozik. Csak egy marok elég nagy, hogy független jelentő személyzetet tartson fenn a saját közösségeiken kívül; a többi ezektől függ kevés a nemzeti és nemzetközi híreik egészéért. Samuel és Donald Newhouse zsidó testvérek Newhouse Empire-ja az igazi verseny hiányánál nyújt egy példát többre Amerika napilapjai között: ez szintén illusztrálja a kielégíthetetlen étvágyat a zsidók mutatkoztak a véleményirányítás szervei közül mindegyikért, amin rögzíthetnék a szorításukat. A Newhouses saját 26 napilap, köztük több, nagy és fontos egy olyan a Cleveland Plain Dealerként a Newark Star-Ledger, és a New Orleans Times-Picayune; a nemzet legnagyobb kereskedelmi könyvkiadás-halma, Random House, a leányvállalatai közül mindegyikkel; Newhouse Broadcasting, miközben 12 televíziós közvetítés-állomásból és 87 kábel-tévé-rendszerből áll, tartalmazni az ország egy részét legnagyobb kábelhálózat; a vasárnap 22-nél több egy keringésével pótolja Parade-et hetenként millió másolatot; mintegy két tucat jelentős magazin, köztük a New York-i, Vogue, Madmoiselle, Glamour, Vanity Fair, Bride, az úriemberek Quarterlyje, Self, a House & Garden, és a száz százalékos Conde Nast másik magazinjai közül mindegyik csoportosul.

Ezt a zsidó médiabirodalmat alapította a késői Samuel Newhouse, egy bevándorló, Oroszországból. Az faló fent annyira sok újság a Newhouse család nagy diplomában volt csinált a tény által lehetséges az újságokat nem támogatnak az előfizetőik, de a hirdetőik. Ez jövedelmet hirdet-nem az aprópénz összegyűlt egy újság olvasóitól-az nagyrészt fizeti a szerkesztő fizetését és nyújtja a tulajdonos profitját. Akármikor a nagy hirdetők egy városban úgy döntenek, hogy az üzletükkel egy újságot támogatnak egy másik fölött, a támogatott újság virágozni fog, amíg a versenytársa meghal. A 20. század eleje óta, amikor a zsidó kereskedői hatalom Amerikában domináns gazdasági erő lett, volt zsidó kezekben az amerikai újságok számának egy szilárd emelkedése, kísért a versenyező Gentile újságok számának egy szilárd hanyatlása által-elsősorban válogatós reklámpolitikáknak eredményeképpen zsidó kereskedők által. Továbbá még azok az újságok is megnyugodnak Gentile alatt a tulajdonjog és menedzsment annyira alaposan a zsidó reklámjövedelemtől függenek, ami a vezércikküket és hírtudósítás-politikáikat nagyrészt korlátozza, zsidó kedvel és idegenkedik. Ez egyenesen tart az újságüzletben ahogy másutt az az, aki fizeti a dudást, hívja a dallamot.

Három zsidó újság

A verseny elnyomása és a hírek és vélemény elhintésén levő helyi monopóliumok intézménye jellemezték a zsidó irányítás emelkedését Amerika újságai fölött. A zsidók származó képessége használatra a sajtó a zsidó politika ellenállás nélküli eszközeként alig tudott jobb lenni illusztrált mint a példák által a nemzet három legtekintélyesebb és befolyásos újság: a New York Times, a Wall Street Journal, és a Washington Post. Ezek miközben uralja Amerika pénzügyi és politikai fővárosait, három az az újság, amik beállítják a tendenciákat és az irányelveket a mások közül majdnem mindegyiknek. Ők azok, amik eldöntik, hogy mi hír, és mi van nem, a nemzeti és nemzetközi szinteknél. Kezdeményezik a híreket; a mások csupán másolják azt, és mind a három újság zsidó kezekben van. A New York Times-t kettőig 1851-ben alapították Gentiles, Henry Raymond és George Jones. A halálaik után azt egy gazdag zsidó kiadó, Adolph Ochs által, 1896-ban vették Jones birtokából. Az övé szuper-az unoka, ifj. Arthur Ochs Sulzberger, a papír aktuális kiadója és ügyvezető igazgatója. A végrehajtói szerkesztő Max Frankel, és a vezető szerkesztő Joseph Lelyveld. Mindkettő az utóbbi vagy szintén zsidók. A Sulzberger család szintén birtokol a New York Times Co.-n keresztül 33 másik újság, köztük a Boston Globe; tizenkét magazin, köztük McCall, és Family Circle több keringéseivel 5 milliónál mindegyik; hét rádiózik és tévéadóállomások; egy kábel-tévé-rendszer; és három könyvkiadás-vállalat. A New York Times News Service híreket közvetít, jellemez, és fényképek a New York Times-ból drót által 506 másik újságba, hírügynökségek, és magazinok. Hasonló állampolgárú a fontosság a Washington Post, melyik, megalapító az ezé kormányzati ügynökségeken keresztül szivárog Washingtonban, van egy belső pályája híreken, amik bevonják a Federal kormányt. A Washington Postnak, mint a New York Times-nak, volt egy nem zsidó eredete. Azt 1877-ben megalapították Stilson Hutchins által, akit John McLean által 1905-ben vettek tőle, és később örökölt Edward McLean. 1933 júniusában mindazonáltal a Great Depression magasságánál az újságot csődbe erőltették. Azt Eugene Meyer, egy zsidó pénzember által, vették egy csődárverésnél. A Washington Postot most futtatja Katherine Meyer Graham, Eugene Meyer lánya. Ő az első részvényes és a Washington Post Co. In 1979 tanácselnöke, kinevezte a fiát, Donaldot a papír kiadójának. Ő most szintén tartja az elnök és ügyvezető igazgató pozícióit a Washington Post Co. The Washington Post Co.-nek újságokban van sok másik médiaholdingja, televízió, és magazinok, most különösen a nemzet zsibbadtabb-két heti newsmagazine, Newsweek. A Wall Street Journal, ami minden egyes hétköznapon elad 1.8 millió másolatot, a nemzet legnagyobb-keringés napilap. Azt birtokolják a Dow Jones & Company, Inc., egy New Yorki vállalat által, melyik ad ki 24 másik napilapot és a heti pénzügyi bulvárlapot szintén Barron, egyebek között. Dow Jones elnöke és ügyvezető igazgatója Peter Kann, aki zsidó. Kann szintén tartja a pozíciókat elnök és a Wall Street Journal kiadója. New York másik jelentős újságainak a többsége nincs jobb kezekben a New York Times-nál és a Wall Street Journalnál. A New York Daily Newst birtokolja Mortimer B Zuckerman zsidó ingatlanfejlesztő. A Village Voice Leonard Sternnek, a milliárdosnak, a személyi tulajdona a Hartz Mountain háziállatellátási cég zsidó tulajdonosa.Másik tömeg média

A történet ugyanúgy elég sok, mivel a másik média ekként támogat televíziót, rádió, és újság. Gondolkozik például newsmagazines. Csak három van bármilyen feljegyzés, amit kiadtak az Egyesült Államokban: Az idő, Newsweek, és az amerikai hírek és világ jelentést tesznek. Időt 4.1 millió egy heti keringésével ad ki a Time Warner Communications egy susidiaryje*. A Time Warner Communications ügyvezető igazgatója, ahogy említett fenti, van Gerald Levin, egy zsidó. Newsweek, ahogy említett fenti, a Washington Post Company által kiadják a Jewess Katherine Meyer Graham alatt. A heti keringése 3.2 millió. Az U.S. News & World Reportot 2.3 millió egy heti keringésével birtokolják és kiadja Mortimer Zuckerman, egy zsidó. Zuckerman szintén birtokolja az atlanti Monthly és New York bulvárlapját, a Daily News, ami a hatodik legnagyobb papír az országban. Az óriási könyv-kiadás-halmok között a helyzet szintén zsidó. A hat U.S.-ben levő legnagyobb könyvkiadó közül három, kiadó szerint Weekly, birtokolják vagy irányítják zsidók. Az három első helyezett Random House (a sok leányvállalatával, köztük a Crown Publishing Grouppal), a harmadik helyezett Simon & Schuster, és a hatodik helyezett Time Warner Trade Group (Warner Booksot és Little-t beleértve, Brown). A különleges jelentőség egy másik kiadója nyugati Publishing. Bár ez csak tartozik 13-a méretben minden amerikai kiadó között ez először tartozik a gyerekkönyvek kiadói között, többel 50-nél a piac százalékai. Az elnöke és ügyvezető igazgatója Richard Snyder, egy zsidó, aki éppen felváltotta Richard Bernsteint, szintén zsidók.

A média zsidó irányításának a hatása

Ezek Amerika fölötti zsidó médiaellenőrzés tényei. Bárki hajlandó, hogy költ több óra egy nagy könyvtárban igazolhatja a pontosságukat. Remélem, hogy ezek a tények zavaróak neked hogy mondják a legkevesebbet. Valamilyen kisebbségnek meg kellene engedni, hogy olyan döbbenetes hatalmat kezeljen? Természetesen, nem és megengedő egy nép hitekkel mint például megnyilvánult hogy állapítsa meg, hogy az, amit megkérünk, hogy olvasson vagy vigyázzon, valójában ennek a kicsi kisebbségnek adja a hatalmat, hogy formába öntsék az elméinket hogy illjenek a saját talmudi érdekeikhez, a Talmud érdekel melyik ahogy tüntettünk diametrálisan ellentétes a népünk érdekeivel. Megengedő a zsidók irányítani a híreinket és szórakoztató médiánkat, többet teszünk mint csupán adó ők egy döntő befolyás a politikai rendszerünkre és a kormányunk virtuális irányítására; szintén nekik adjuk a gyerekeink elméinek és lelkeinek az irányítását, kinek a hozzáállásai és ötletei többet formálnak zsidó televízió és zsidó filmek mint a szüleik, az iskoláik vagy bármilyen másik hatás által.

http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=ar...

Link

 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 512 db bejegyzés
Összes: 3825 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 560
  • e Hét: 2073
  • e Hónap: 18059
  • e Év: 172178
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.