Regisztráció  Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Kókuszszem
  2010-11-15 11:19:32, hétfő
 
  Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 dkg élesztő, só,
3 db tojás sárgája,
2 dl tej.

Töltelékhez:
3 tojás fehérje,
10 dkg cukor,
10 dkg kókuszreszelék,
50 dkg magozott meggy, 20 dkg baracklekvár.

A tésztához szórjuk a lisztet egy tálba, morzsoljuk rá az élesztőt, sózzuk, és tegyük bele a szobahőmérsékletű margarint. Tejjel gyúrjunk belőle közepesen kemény tésztát. A tésztát osszuk három felé, majd formázzuk cipókká.

Tegyük egy fém tálba a tojások fehérjét, adjuk hozzá a cukrot, és vízgőz felett verjük kemény habbá. Amikor a hab kemény keverjük bele a kókuszreszeléket.

A tésztát nyújtsuk ki vékony tégla alakúra, majd kenjük meg baracklekvárral. A hosszabbik széleire (mindkettőre) tegyünk sorjában kimagozott meggyet, majd mindkét felé göngyöljük fel, úgy hogy a közepénél legyen kb 2-3 centis üres rész. Tegyük tepsire és a közepét töltsük meg a kókuszos habbal.

Forró sütőben 150 fokon süssük 30-35 percig. Ha elkészült és kissé kihűlt szeleteljük fel.

 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Krémes
  2010-11-11 20:20:41, csütörtök
 
  Hozzávalók
- 2 csomag vajas keksz (pl. Petit Beurre édes háztartási keksz)
- 2 csomag vanília puding
- 3 tojás (sárgája)
- 15 dkg cukor
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin (Rama)
- 2 dl tejszín
- 1 liter tej

Elkészítés
Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.
A pudingot, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
Beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Miután langyosra lehűlt belekeverjük a margarint.
Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd
beledaraboljuk a margarint is.

Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban
merítsük rá. A krém tetejére a felvert tejszínt majd keksz kerül. A tetejét bevonhatjuk, díszíthetjük
csokimázzal. Helyezzük a hűtőbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni

 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Bakonyi sertéspaprikás
  2010-11-11 20:17:54, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 kg sertés szűzpecsenye
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 pohár tejföl
3 evőkanál liszt
darált bors

1 evőkanál fűszerpaprika
1 db tölteni való paprika
1 szem paradicsom
35 dkg apró csiperkegomba
15 dkg bacon szalonna

Galuskához:
60 dkg liszt
3-4 db tojás


Forrósítsuk fel egy lábasban az olívaolajt, tegyük bele a kis kockákra felvágott szalonnát, majd pirítsuk meg. Tegyük bele az apróra felvágott vöröshagymát és fokhagymát, és közepes lángon pároljuk addig, míg a hagyma meg nem puhul. Tegyük rá a falatnyi kockákra felvágott húst, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, majd addig pároljuk párszor fakanállal megkevergetve, míg a saját párolólevét el nem fövi, és a húskockák szélei pirulni nem kezdenek. Ekkor szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük jól össze, hogy a zsiradékban a pirospaprika feloldódjon, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje a húskockákat. Tegyük hozzá a kis kockákra feldarabolt nyers paprikát, a kis darabokra felvágott gombát és a paradicsomot. Fedjük le fedővel, és addig pároljuk, míg a hús puha nem lesz. Ha szükséges az elpárolgott levet pótoljuk kevéske vízzel.

Egy kis tálkába kanalazzuk a lisztet, öntsünk rá egy decinyi vizet, majd keverjük csomómentesre. Habarjuk be vele a borjút főzelék sűrűségűre, majd öntsük hozzá a tejfölt. Keverjük jól össze, és forraljunk meg egyet rajta.

A galuskához szórjuk a lisztet egy tálba, üssük rá a tojásokat, majd sózzuk meg. Annyi hideg vízzel keverjük össze, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggassuk ki nokedli szaggatóval. Ha felforrt szedjük ki hideg vízbe és hűtsük le jól. Tálalás előtt forró vízbe téve melegítsük fel.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tévedések....
  2010-11-04 17:10:34, csütörtök
 
  Szeretet éhségünk vezet bennünket
újabb és újabb csapdákba.
elhisszük, hogy aki minimális érdeklődést is mutat...
Ő az... akit nekünk szántak...
akit keresünk...
Míg a másik...
könnyedén gázol át az életünkön..
Mi, minden alkalommal elégünk érzelmeink máglyáján....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kerül .....
  2010-11-04 17:09:40, csütörtök
 
  .....semmibe, hogy az ember elejtsen egy hellót a barátoknak ....
akik elmennek mellette az utcán.
Nem kerül semmibe, hogy felvillants egy mosolyt egy idegennek ...
vagy új barátnak, akivel találkozol.
Nem kerül semmibe, kimutatnod az érzemeidet,
amikor a dolgok nem éppen a legjobban mennek.
Nem kerül semmibe, boldognak lenni és a boldogság meg is található.
Ha szerelmes akarsz lenni, meg kell nyílnod.
Vállalnod kell ezt a kockázatot.
Ez néha fájdalommal jár ... de ha megsem próbálod... soha nem leszel boldog.
Lehet, hogy majd olyanba leszel szerelmes.. akire nem is számítottál.
Ez azonban nem érdekes ... mert önmagáért fogod szeretni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aha!
  2010-11-04 17:02:47, csütörtök
 
  Az élet túlságosan rövid ahhoz, hogy huzamosabb időn át haragudjunk az emberekre és mindent elraktározzunk, ami fáj ...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 607 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 49
  • e Hét: 197
  • e Hónap: 2112
  • e Év: 55647
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.