Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/54 oldal   Bejegyzések száma: 538 
Érdekes tények - 13.
  2010-11-30 22:23:34, kedd
 
  - Japán a világ legnagyobb békacomb exportőre.

- Az egy főre jutó sajtfogyasztás Franciaországban a legmagasabb.

- Az "Elfújta a szél" az egyetlen olyan, az amerikai polgárháborút feldolgozó film, amelyben
egyetlen csatajelenet sem látható.
Az Elfújta a szél (Gone with the Wind) 1939-ben bemutatott színes amerikai film, amely Margaret Mitchell azonos című, Pulitzer-díjas regényéből készült. Az amerikai polgárháború idején és az azt követő években játszódik az Egyesült Államok déli felén. A film első jelenetét 1938. december 10-én vették fel Atlantában, de a polgárháborús film kezdete 12 évre nyúlik vissza, a történetet ugyanis Margaret Mitchell 1926-ban kezdte papírra vetni. Mitchellnek az írás három évébe telt, és a könyvet 1936. június 30-án adta közre először. A megjelenése után egy évvel a már Pulitzer-díjas könyv jogait David O. Selznick producer egy hónappal a kiadás után addig példa nélküli áron, 50 000 dollárért vette meg az írónőtől. Abban az időben ez volt a legmagasabb összeg, amit valaha kifizettek egy szerző első írásáért. A regény egy család, azon belül is egy fiatal nő, Scarlett O'Hara sorsát meséli el. A történet 1861-ben, Észak-Georgiában veszi kezdetét, ahol is még javában virágzik a rabszolgatartó Dél. Scarlett, akinek a harcokat megelőzően a legfontosabb dolga az volt, hogy az őt körülrajongó vagyonos fiatalembereket kénye-kedve szerint szédítse, a háború beálltával azonban be kell bizonyítania rátermettségét és hűségét Tarához, a családi birtokhoz, mely alapot adott az ő és családja megélhetéséhez. O'Hara valódi drámája azonban mégsem a körülötte zajló háború lesz, hanem az, hogy álmai férfiját sohasem kaphatja meg. Ebből a történetből Selznicknek egy ütőképes, de politikailag nem elítélhető filmet kellett készítenie, s vigyáznia kellett arra, hogy ne tüntesse fel rossz színben sem a feketéket, sem pedig a Délen élőket. Ezt végig szem előtt tartotta, és törekedett arra, hogy messzemenőkig ellentétes filmet alkosson D. W. Griffith mesterművével, az erősen rasszista Egy nemzet születésével.

- A McDonald's bohócát (Ronald McDonald-ot) megszemélyesítő első színész neve: Willard Scott.

- A Paramount Pictures logóján 22 csillag található.
A Paramount Pictures a világ egyik legnagyobb filmvállalata. A magyar születésű Adolph Zukor alapította a Famous Players Film Company átszervezésével. 1927-ben a vállalatot Paramount Famous Lasky Corporation-nek, majd pár évvel később Paramount Publix-nak hívták. 1933-ban bekövetkezett csődöt követően a vállalkozás Paramount Pictures elnevezést kapta. Barney Balaban 1949-ben lemondott a vállalat tulajdonában lévő mozik irányításának jogáról, de megtartotta a gyártási és a forgalmazási részleget. 1964-ig a céget Elvis Presley musicaljei tartották el, amikor Balaban felállt az igazgatói székből. A Paramount anyagi helyzetének javítását külső tőkével oldották meg, de a pénzügyi rendeződés valójában 1972-ben kezdődött el, mikor bemutatták Francis Ford Coppola A Keresztapa című filmjét, mely 10 Oscar-díj jelölésből hármat meg is nyert. Ezt követően megerősödött a cég és a lendülete a 80-as években is meghatározta az amerikai filmpiacot. 1989-ben ismét nevet változtattak, azóta Paramount Communications-nek hívják.

- A Brachioszaurusz nevű dinoszaurusznak akkora szíve volt, mint egy kisteherautó.

- Kanadai tudósok szerint a tyúkok akkor tojják a legtöbb tojást, ha közben popzenét játszanak
nekik.

- Egy teljesen kifejlett észak-amerikai grizzly medve képes átharapni az egy centiméteres acélt
is.
A grizzlymedve vagy röviden grizzly (ejtsd: grizli, tudományos nevén Ursus arctos horribilis) a barna medve második legnagyobb termetű, Észak-Amerikában honos alfaja. Szürkemedvének is nevezik.

- A legelső regisztrált domain név a Symbolics.com volt.

Érdekesség, hogy bár World Wide Web atyja, Tim Berners Lee csak 1990-ben ,,találta" fel a hyperlink alapú, http/IP alapú böngészést, sőt az általa üzemeltetett, a világ első weboldalaként számon tartott info.cern oldal 1991 augusztus 6-án került ki a hálóra, az első domain bejegyzések már jóval előtte megtörténtek. Azaz a világ első domain nevei öregebbek, mint maga a World Wide Web - érdekes anomália, de ez van. A világ tíz legöregebb internet címe, regisztrálásuk sorrendjében:

1. SYMBOLICS.COM (bejegyezve 1985 március 15.)
2. BBN.COM (bejegyezve 1985 április 24)
3. THINK.COM (bejegyezve 1985 május 24.)
4. MCC.COM (bejegyezve 1985 július 11.)
5. DEC.COM (bejegyezve 1985 szeptember 30.)
6. NORTHROP.COM (bejegyezve 1985 november 7.)
7. XEROX.COM (bejegyezve 1986 január 9.)
8. SRI.COM (bejegyezve 1986 január 17.)
9. HP.COM (bejegyezve 1986 március 3.)
10. BELLCORE.COM (bejegyezve 1986 március 5.)
(forrás: iwhois)

A Symbolics.com azóta is működik, sőt büszkén hirdeti nyitólapján, hogy ők ,,a világ elsőként bejegyzett honlapja". Jövőre ünneplik huszonötödik születésnapjukat.

- A Rubik-féle bűvös kocka bármely kombinációja 17 tekerésből kirakható (ha valaki mindig az
optimális tekerést választja).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekes tények - 12.
  2010-11-30 22:15:14, kedd
 
  -Michigan államban (USA) egy feleség haja törvényesen a férj tulajdona.

- A heroin eredetileg a Bayer nevű gyógyszergyár védjegye volt - így nevezték el az általuk
gyártott morfiumot.

- Németországbeli és angol szakértők megállapították, hogy a váratlan zajok a pupilla tágulását
okozzák. Valószínűleg a sebészek, órások és más finom munkát végző emberek ezért nem
szeretik a zajokat munkájuk során: megváltozik a szemük fókusza, ami lehetetlenné teszi a
tevékenységüket.

- A hosszútávú szellentés hivatalos világrekordját a londoni Bernard Clemmens tartja 2 perc 42
másodperccel.

- Kínában 1990 óta közel 10000 kivégzett bűnöző veséjét értékesítették.

- A vérnyomásmérő latin neve: Sphygmomanometer.

- A vörös hajú férfiak gyakrabban kopaszodnak, mint más hajszínű társaik.

- A naponta egy doboz cigarettát elszívó emberek átlagosan 2 fogukat vesztik el 10 év időtartam
alatt.

- Egy Charles Osborne nevű férfi 69 éven át csuklott folyamatosan.

- A ketchup Kínából származik.

A ké tsiap mártás már 350 évvel ezelőtt szerepelt a kínai írásokban. A kínaiak azonban különböző halfélékből és puhatestűekből készítették a fűszeres mártást. Angol és holland tengerészek közvetítésével jutott Európába.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vicces képek - 25.
  2010-11-30 21:41:19, kedd
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
80 milliárd pixeles kép
  2010-11-30 21:30:00, kedd
 
  Elképesztően apró részletek, még a járókelők arca is tisztán kivehető két kilométeres távolságból azon a Jeffrey Martin által Londonról készített felvételen, amely jelenleg a világ legnagyobb körpanorámás fotója. Ezt megelőzően szintén Jeffry volt a csúcstartó az idén tavasszal Budapestről készített 360 fokos 70 milliárd pixeles felvételével.
A felvétel 400 ezer pixel széles és 200 ezer pixel magas, vagyis összesen 80 milliárd pixelből áll. A kép 36 méter hosszú és 17 méter magas lenne kinyomtatva, de az online változatban élvezhető leginkább. Itt ugyanis olyan mélységig bele lehet nagyítani a kép tetszőleges részeibe, hogy akár a kilométerekre lévő épületek legkisebb részletei is tisztán kivehetők.
A fotókat Jeffrey Martin, a 360Cities munkatársa három nap alatt készítette el egy magas épület, a Centre Point toronyház tetejéről. Ezt követte az a hat hétig tartó számítógépes munka, amelynek során a fényképeket egymás mellé szerkesztette. Miután elkészítette a nagyfelbontású fotókat, meg kellett oldania, hogy a kép szerkesztéséhez a rendelkezésére álló számítógépes teljesítmény tízszereséhez hozzájusson. Ezen a ponton került a képbe a Fujitsu: a japán cég világrekorder számítógépet bocsátott rendelkezésére a világrekord méretű panorámakép elkészítéséhez.
A 7886 különálló felvételből összeszerkesztett londoni 80 gigapixeles panorámakép a Fujitsu Celsius elnevezésű munkaállomásainak legnagyobb teljesítményű és leggyorsabb modellje segítségével készülhetett el. Ez egyébként 192 GB RAM memóriával, és 2 db hatmagos processzorral rendelkezik, RAM memóriája a Windows PC-knél jelenleg elérhető maximum.

Forrás: 360cities.net, Fujitsu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nagy Kék Lyuk
  2010-11-30 21:27:52, kedd
 
  A Nagy Kék Lyuk (Great Blue Hole) egy hatalmas víznyelő. A Lighthouse Reef (Világítótorony-zátony) közepén található, amely egy kis, kör alakú atoll Belize City közelében. mészkő barlangrendszerként alakult ki az utolsó glaciális időszakban, amikor a tengerszint sokkal alacsonyabb volt. Ahogyan az óceán vízszintje emelkedett, a barlangokat víz árasztotta el, és a tetejük beomlott. Saját nemének legnagyobbjaként tartják számon ezt a jelenséget.
A helyet Jacques-Yves Cousteau tette ismertté, aki szerint a Nagy Kék Lyuk a világ tíz legjobb könnyűbúvárhelyeinek egyike. 1971-ben Calypso nevű hajójával ideutazott, hogy a Nagy Kék Lyuk mélységeit kutassa. Vizsgálati eredményei bebizonyították, hogy a lyuk eredetileg tipikusan karszt mészkőalakzat, amely legalább négy lépésben alakult ki a tengerszint megemelkedése előtt, amelyben 21, 49 és 91 méteres mélységekben párkányok formálódtak. Az itt víz alá került barlangokban sztalaktitokat találtak, amelyek szintén csak akkor alakulhattak ki, amikor még a barlang a tengerszint fölött állt. A sztalaktitok némelyike következetesen ugyanabba az irányba 10°-13°-ra eltér a függőlegestől, amely az alattuk húzódó kéreg geológiai elmozdulására utal, mielőtt a jelenlegi szintre került volna a jelenség.
A hobbibúvárok között nagyon népszerű hely, hiszen kristálytiszta vízbe merülhetnek, és sok különféle halfajtát láthatnak, elsősorban cápákat. Általában egynapos merülőtúrákat szerveznek a környékre, amelyből egy merülést a Kék Lyukban, két másikat pedig a közeli zátonyokon töltenek. Belizében ismeretesek hasonló formátumú barlangok a parton, és a Yucatán-félszigeten, ezeket cenote néven emlegetik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mika Salo autóversenyző,
  2010-11-30 21:26:34, kedd
 
  Mika Juhani Salo (Helsinki, 1966. november 30. - ) finn autóversenyző, volt Formula-1-es pilóta.
Mika Salo 2007-ben

Állampolgárság: finn
Pályafutása a Formula-1-es világbajnokságon
Aktív évei: 1994 - 2000, 2002
Csapata(i): Lotus, Tyrrell, Arrows, BAR, Ferrari, Sauber, Toyota
Nagydíjak száma: 111
Világbajnoki címek: 0
Győzelmek: 0
Dobogós helyezések: 2
Első rajtkockák: 0
Leggyorsabb körök: 0
Első nagydíj: 1994-es Japán Nagydíj
Első győzelem: -
Utolsó győzelem: -
Utolsó nagydíj: 2002-es Japán Nagydíj

Megnyerte az európai Formula-Ford bajnokságot. 1990-ben a brit Formula-3-as mezőnyben találkozott honfitársával Mika Häkkinennel, akivel komoly csatákat vívott a bajnoki címért. A párharcból végül Häkkinen került ki győztesen. A Formula-3000-es csapatoktól sorra kapta a jobbnál jobb szerződéseket. Az ittas vezetése miatt Japánba ,,száműzték", ahol 1994-ig Formula-3000-es versenyeken indult. Az 1994-es idény végén két futamra leigazolta a hanyatló Lotus csapat, de elég jól szerepelt ahhoz, hogy felkeltse a Tyrrell csapat érdeklődését, így az 1995-ös szezonra leszerződtették. Az első versenyen sokáig a harmadik helyen autózott. 1995-ben kétszer ötödik lett és ezt a teljesítményét 1996-ban is megismételte. 1998-ban az Arrows-hoz szerződött, ahol a motor gyenge teljesítménye miatt nem tudott jó eredményeket elérni. Az 1999-es évad első felében a BAR csapat színeiben versenyzett, az idény második felében, az Osztrák Nagydíjtól kezdve pedig a Ferrari színeiben. A következő nagydíjon második lett, az Olasz Nagydíjon pedig a harmadik helyen végzett. Összetettben pedig a tizedik lett. 2000-ben a Sauberhez igazolt, majd egy év kihagyás után a Toyota csapattal tért vissza 2002-ben.

forrás:wikipédia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak képek-117. kutyák
  2010-11-30 21:24:33, kedd
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép szemek, makró képek
  2010-11-30 21:22:34, kedd
 
  Lenyűgöző és nagyon szép makró képek az emberi szemről. Az örmény fotós Suren Manvelyan munkái.. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bukott Drog báró háza
  2010-11-30 21:19:00, kedd
 
  Egy helyi drog báró háza Rio de Janeiro nyomor negyedében.
A rendőrök megdöbbentek, hogy a város központ legszegényebb nyomor negyedében egy házban tetőtéri medence, plazma tv minden szobában és egyéb luxus várta őket.
De legfőképpen megdöbbent az énekes Justin Bieber, amikor megtudta, hogy a drogbáró az egyik rajongója.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
November 30. évfordulók mára
  2010-11-30 18:23:43, kedd
 
  November 30. az év 334. (szökőévben 335.) napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 31 nap van hátra.

Névnapok: András, Andor, Amál, Amália, André, Bandó, Dormán, Endre, Tarján, Trajánusz, Tullió

Fontosabb események

* 1215 - Rómában befejeződik a negyedik lateráni zsinat.
* 1406 - XII. Gergely pápa hivatalba lép.
* 1729 - Az országgyűlés kimondja, hogy minden év végével a törvénykezési iratok a vármegyei levéltárakban helyezendők el. Az eredeti iratokat itt megőrzik, azokról másolat készíthető, de az eredetit kiadni senkinek nem szabad.
* 1782 - Az Egyesült Államok és Anglia Párizsban aláírja a békeszerződést, ezzel véget ér az amerikai függetlenségi háború.
* 1872 - Lejátssza első hivatalos mérkőzését az angol labdarúgó-válogatott Skócia ellen, az eredmény 0-0-s döntetlen.
* 1886 - Párizsban megnyílik a Folies Bergère táncos mulató.
* 1927 - XI. Piusz pápa Serédi Jusztiniánt nevezi ki esztergomi érsekké.
* 1939 - A Szovjetunió megtámadja Finnországot. (Téli háború)
* 1944 - A visszavonuló német csapatok robbantással elvágják a Lakihegyi adótorony tartóköteleit, aminek következtében a torony eldől és összetörik.
* 1959 - Megkezdődik az MSZMP első kongresszusa (VII. kongresszus néven). A kongresszuson felszólal Hruscsov is.
* 1962 - U Thant burmai diplomatát megválasztják az ENSZ harmadik főtitkárának.
* 1963 - Budapesten átadják az első gyalogos aluljárót az Astoriánál.
* 1966 - Barbados függetlenné válik Nagy-Brittaniától.
* 1967 - Dél-Jemen kikiáltja függetlenségét Nagy-Brittaniától.
* 1979 - Angliában megjelenik a Pink Floyd lemeze, a The Wall
* 1990 - Hivatalosan is befejeződik a Berlini fal bontása.
* 1982 - A Magyar Televízió megkezdi a Képújság rendszeres kísérleti adását.
* 1989 - Alfred Herrhausent, a Deutsche Bank elnökét - autóba rejtett pokolgépes támadással - meggyilkolja a RAF.
* 1996 - Az edinburghi várban elhelyezik a skót nemzeti szimbólumot, a Scone-i követ (Végzet Köve, vagy a Koronázókő)
* 1997 - Lemond Václav Klaus cseh miniszterelnök, helyére - ideiglenes jelleggel - a technokrata Josef Tosovsky, addigi jegybankelnök kerül.
* 1999 - Marrakeshben, az UNESCO Világörökség Bizottságának ülésén felveszik a Hortobágyi Nemzeti Park egész területét a Világ Kulturális és Természeti Örökségének listájára.
* 2007 - Az AtlasJetair magán légitársaság - Isztambulból Ispartába tartó - gépe, 49 utassal és hét fős legénységével a fedélzetén lezuhan.

Születések

* 1340 - Jean de Berry, II. János francia király fia (+ 1416)
* 1466 - Andrea Doria genovai admirális, államférfi (+ 1560)
* 1508 - Andrea Palladio észak-itáliai reneszánsz építész (+ 1580)
* 1628 - Cseke István magyar jezsuita rendi tanár (+ 1679)
* 1667 - Jonathan Swift ír-angol szárm. író, a ,,Gulliver" szerzője (+ 1745)
* 1700 - (Árva) Bethlen Kata erdélyi magyar földbirtokos, mecénás, írónő (+ 1759)
* 1791 - Lamberg Ferenc Fülöp osztrák tábornok, politikus (+ 1848)
* 1796 - Carl Loewe német zeneszerző (+ 1869)
* 1810 - Oliver Fisher Winchester amerikai fegyver- és lőszergyáros, a Winchester-ismétlőpuska feltalálója (+ 1880)
* 1817 - Theodor Mommsen Irodalmi Nobel-díjas német író, politikus (+ 1903)
* 1834 - Jósa András magyar orvos, a nyíregyházi kórház névadója (+ 1918)
* 1835 - Mark Twain amerikai író (+ 1910)
* 1843 - Kiss József magyar költő, ,,A Hét" c. folyóirat főszerkesztője (+ 1921)
* 1847 - Hőgyes Endre magyar orvos (+ 1906)
* 1857 - Angyal Dávid történetíró, egyetemi tanár, az MTA tagja (+ 1943)
* 1867 - Vaszary János magyar festőművész, főiskolai tanár (+ 1937)
* 1868 - Gaál Gaszton magyar földbirtokos, politikus (+ 1932)
* 1874 - Lucy Maud Montgomery kanadai írónő (+ 1942)
* 1874 - Sir Winston Churchill brit államférfi, az Admiralitás első lordja, miniszterelnök (+ 1965)
* 1876 - Heim Pál magyar orvos, gyermekgyógyász, egyetemi tanár (+ 1929)
* 1878 - Márffy Ödön magyar festőművész, grafikus (+ 1959)
* 1885 - Maticska Jenő magyar festőművész (+ 1906)
* 1886 - Bíró Mihály magyar festőművész, grafikus, szobrász (+ 1948)
* 1900 - Dusóczky Andor orvos, az első magyar okleveles sportorvos (+ 1971)
* 1902 - Kovács Margit Kossuth-díjas szobrász, keramikus-művész (+ 1977)
* 1904 - Dienes András magyar író, Petőfi-kutató (+ 1962)
* 1909 - Darvas Szilárd magyar író, költő, humorista, kabarészerző, konferanszié (+ 1961)
* 1914 - Charles Hawtrey (er. George Frederick Joffre Hartree) angol színész (,,Folytassa" sorozat) (+ 1988)
* 1915 - Henry Taube Kémiai Nobel-díjas kanadai születésű amerikai kémikus (+ 2005)
* 1916 - Somogyvári Rudolf magyar színész (+ 1976)
* 1920 - Virginia Mayo amerikai színésznő (+ 2005)
* 1932 - Alex Blignaut dél-afrikai autóversenyző (+ 2001)
* 1935 - Trevor Blokdyk (John Trevor Blokdyk) dél-afrikai autóversenyző (+ 1995)
* 1935 - Csalog Zsolt magyar író, szociográfus, szociológus (+ 1997)
* 1937 - Ridley Scott angol filmrendező
* 1943 - Terrence Malick amerikai filmrendező
* 1945 - Roger Glover wales-i zenész, a Deep Purple basszusgitárosa
* 1949 - Temesi Ferenc magyar író
* 1952 - Mandy Patinkin amerikai színész, énekes
* 1955 - Billy Idol brit punk- és rockénekes, zeneszerző
* 1965 - Ben Stiller amerikai filmszínész, forgatókönyvíró, filmrendező és producer
* 1966 - Mika Salo (Mika Juhani Salo) finn autóversenyző
* 1971 - Szabó Palócz Attila vajdasági magyar író, költő, drámaíró, színművész, újságíró
* 1973 - Antal Nimród magyar filmrendező
* 1974 - Judy (Kis Judit) a Groovehouse énekesnője
* 1981 - Teddy Dunn amerikai színész
* 1981 - Iváncsik Gergő magyar kézilabdázó
* 1982 - Elisha Cuthbert, kanadai színésznő
* 1983 - Vlagyiszlav Poljakov kazah úszó
* 1986 - Lize-Mari Retief dél-afrikai úszónő
* 1988 - Éder Krisztián (SP) magyar rapper, énekes

Halálozások

* 1016 - II. Edmund angol király (Vasbordájú) Anglia királya (* 988 vagy 993)
* 1204 - Imre magyar király (* 1174)
* 1647 - Bonaventura Cavalieri itáliai matematikus, polihisztor (* 1598)
* 1718 - XII. Károly svéd király (* 1682)
* 1755 - Johann Elias Bach német zeneszerző (* 1705)
* 1774 - Beer Frigyes Vilmos magyar evangélikus lelkész és iskolaigazgató (* 1691)
* 1817 - Bruna Xaver Ferenc magyar jezsuita rendi egyetemi tanár (* 1745)
* 1837 - Cselkó István, a pozsonyi királyi akadémia tanára, több megye táblabírája (* 1773)
* 1854 - Gyulai Gaál Miklós magyar honvéd tábornok (* 1799)
* 1864 - Cserkuthi József magyar piarista rendi tanár (* 1816)
* 1887 - Chernel Ferenc magyar újságíró (* ?)
* 1891 - Hunfalvy Pál magyar nyelvész, etnológus, történetíró (* 1810)
* 1892 - Szuper Károly magyar színész, Petőfi Sándor egykori színigazgatója (* 1821)
* 1900 - Oscar Wilde angol író, költő (* 1854)
* 1935 - Fernando Pessoa portugália költő (* 1888)
* 1938 - Corneliu Zelea Codreanu a román ultranacionalista, a magyarellenes Vasgárda vezetője (* 1899)
* 1944 - Szomory Dezső magyar író, drámaíró (* 1869)
* 1947 - Ernst Lubitsch német születésű amerikai filmrendező (* 1892)
* 1948 - Bíró Mihály magyar természetfestő, grafikus, szobrász (* 1886)
* 1954 - Wilhelm Furtwängler német karmester (* 1886)
* 1957 - Beniamino Gigli olasz operaénekes (tenor) (* 1890)

Nemzeti ünnepek, emléknapok, világnapok

* Szent András napja: Szent András Skócia védőszentje
* Türkmenisztán: Aratóünnep
* Barbados, Jemen: a függetlenség napja
* Benin: nemzeti ünnep
* Skócia: nemzeti ünnep (Szent András nap)


forrás:wikipédia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/54 oldal   Bejegyzések száma: 538 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 538 db bejegyzés
e év: 4750 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 391
  • e Hónap: 62793
  • e Év: 4809331
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.