Regisztráció  Belépés
betti055.blog.xfree.hu
A Boldogság benned lakik Találd meg! Lőrinczi Betty
1955.07.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Buék
  2010-12-31 06:54:58, péntek
 
  Minden kedves ismerösömnek itt a Tvn-en Boldog Új évet kívánok!






Kéményseprő nem vagyok,
malacom se nincsen,
ez a kedves gondolat,
csupán minden kincsem,
amelyet most küldök neked,
tiszta szívből bőven.
Te legyél a legboldogabb
az Új Esztendőben!
B.U.É.K. 2010.








Link
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Kellemes délutánt kívánok!
  2010-12-29 16:32:54, szerda
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Virslis kaják, ötletek!
  2010-12-28 11:25:55, kedd
 
 

Sajtos baconos virsli.
Virslis kelbimbó

80dkg kelbimbó, 2 pár virsli, 10-10 dkg füstölt szalonna és vöröshagyma,
10 dkg angolszalonna, 3 dl tejföl, 3 tojás, 3 dkg vaj, törött bors, só

A kelbimbót sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A kockára vágott
szalonna zsírját kiolvasztjuk és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kelbimbót és sóval, borssal fűszerezzük. A tejfolt összekeverjük a tojásokkal, enyhén sózzuk és a kihűlt kelbimbóhoz, keverjük. Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük a kelbimbó felét, erre kerül a felkarikázott virsli, megszórjuk apróra vágott angolszalonnával és betakarjuk a kelbimbó másik felével. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük 20-22 percig. Az angolszalonnát elhagytam, kockázott bacont használtam és a porcot is bennhagytam, elég volt ennyi zsír. és a vöröshagymával fokhagymát is aprítottam bele. A tejfolt kicsit fűszereztem delikáttal és szerintem kevesebb tojás is elég, a 3 dl tejföl viszont 4 személyre szerintem kevés, én fél adagot készítettem, ehhez 2 deci tejfolt és 1 tojást vettem, és éppen jó volt.

0 komment , kategória: Virslis ételek
Virsli sült burgonyában
2009-01-08 17:24:01, csütörtök

Virsli sült burgonyában

Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só.

Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk és egészben, erősen sós vízben majdnem puhára főzzük. Közben a virslit meghámozzuk és félbevágjuk, ily módon 8 virsli darabot kapunk. A burgonyákat leszűrjük és hagyjuk lehűlni, majd almacsutkázóval hosszában úgy fúrjuk ki, hogy a virsli darabok beleférjenek. Ha az összes burgonyába beledugtuk a virsliket, akkor a
170 fokra felforrósított olajba apránként beletesszük, és addig sütjük, amíg szép pirosasbarnára sülnek a megtöltött burgonyák (7-10 perc). A megsült darabokat leszűrjük és lecsöpögtetjük. Melegen tálaljuk párolt, vajas zöldségkörettel és majonézes mártással. Virsli helyett főzőkolbásszal is készíthetjük. (A kifúrt burgonyaforgácsot más ételhez elhasználhatjuk, pl. készíthetünk belőle burgonyás rántottát.) Kissé munkaigényes, de olcsó és nagyon jó étel.

0 komment , kategória: Virslis ételek
Virsli rizottó
2009-01-08 17:23:45, csütörtök

Virsli rizottó

Hozzávalók: 25 dkg rizs, só, 5 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma,
2 pár virsli, 15 dkg fagyaszott zöldborsó, 1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:
A rizst átválogatjuk, megmossuk, kissé megsózzuk, és a fele olajon kevergetve megforrósítjuk. Közben 5 deci vizet fölforralunk, a rizsre öntjük, és kis lángon puhára pároljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a maradék olajon megfuttatjuk. A virslit fölkarikázzuk, a zöldborsóval együtt a hagymához adjuk, és kevergetve megforrósítjuk. Végül a párolt rizzsel összekeverjük, és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

0 komment , kategória: Virslis ételek
Virsli falatok
2009-01-08 17:23:29, csütörtök

Virsli falatok

Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.

Elkészítése:
A virsliket, miután a bőrüket lehúztuk, három centis darabokra vágjuk.
A tojást jó habosra felverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekeverjük. A virsli darabokat először lisztben megmártjuk, majd a borsos tojásban megforgatjuk, végül a sajtos morzsában meghempergetjük. 180 fokra felhevített olajban 1-2 perc alatt szép aranysárgára megsütjük. Vigyázat! A sajt miatt a bunda hamar megsül, ezért ügyeljünk rá. (A sötétbarnára sült sajt keserű, élvezhetetlen.) Bármilyen köret és saláta illik hozzá, ha melegen tálaljuk. Hidegen is jó: kapros majonézmártást vagy kapros tejfölt kínáljunk hozzá. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

0 komment , kategória: Virslis ételek
Virsli köpönyegben
2009-01-08 17:23:14, csütörtök

Virsli köpönyegben

Hozzávalók: 4 pár virsli, 8 szép nagy kelkáposztalevél, 1 púpozott evőkanál mustár, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 2 db egész tojás, 2 evőkanál tej, kevés só.

Elkészítése:
A kelkáposztaleveleket forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük és lecsöpögtetjük. A vastag ereket úgy vágjuk le, hogy a levelet ne lyukasszuk ki. A virslik bőrét lehúzzuk. A leveleket a mustárral bekenjük, a virslit rátesszük és felcsavarjuk. Két végét úgy göngyöljük bele, hogy a csomagocska ne essen szét. A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd a lisztbe mártott, köpönyeges virslit beleforgatjuk a tojásba, végül zsemlemorzsában meghempergetve, 2-3 percre 180 fokos forró olajba rakjuk. Egyszerre csak négyet süssünk, hogy legyen helyük, ne szoruljanak össze. A megsült, lecsöpögtetett virslit, tálalhatjuk melegen, salátával vagy hideg mártással, de tálalhatjuk hidegen is. Ekkor a kis rudakat 3 centis darabokra vágjuk és egy-egy dárdácskát beleszúrva, salátalevéllel bélelt tálra rakjuk. Fokhagymás, majonézes mártásba mártogatjuk. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, akár vendégvárónak is alkalmas kínálnivaló.


0 komment , kategória: Virslis ételek
Szezámmagos virslis kifli
2009-01-08 17:22:56, csütörtök

Szezámmagos virslis kifli

Hozzávalók (48 db-hoz):
Tészta: 1 kg sima (finom) liszt, 5 dkg élesztő, 2 dl étolaj, 1/2 l tej,
1 tojás, 1 evőkanál só
Töltelék: 2-3 pár virsli (esetleg sajt)
Tetejére: Tojásfehérje és szezámmag

Az élesztőt a tejben hagyományos módon felfuttatjuk, a liszttel, az olajjal, a tojással és a sóval jól összedolgozzuk, majd megkelesztjük. Amikor szépen megkelt, a tésztát 6 db egyenlő cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kör alakura, és 8 cikkre vágjuk. A háromszögek szélesebb részére tesszük a tölteléket (1-1 darab virsli és kis darab sajt), és feltekerjük őket. Kicsit össze kell nyomkodni, hogy szép kifli-alakjuk legyen. Beletesszük a tepsibe, a tetejét megkenjük tojásfehérjével, rászórjuk a szezámmagot, aztán mehet be az előmelegített sütőbe!
Kb. 20-25 perc alatt sül meg.
Vannak aztán egyéb variációk is az elkészítésére:
Töltelek: margarin, sajt, kolbász, sonka, darált húsból készült töltelék,
sajt+virsli, sajt+kolbasz, stb., stb. Csak a fantázia és az ízlés szabhat
Határt.
Tetejére: szezámmag, reszelt sajt, köménymag, mák, stb.


0 komment , kategória: Virslis ételek
Stangliban sült sajtos virsli
2009-01-08 17:22:37, csütörtök

Stangliban sült sajtos virsli

Ahány sós stangli, annyiszor 5 dkg vékonyra szeletelt sajt, annyi negyed, bőrétől tisztított virsli.

A stanglikat hosszában kettévágjuk, a sajt felét rárakjuk a stanglik alsó részére, hogy jól elfedje. Erre rakjuk a virslit, a megmaradt sajtszelet, erre a stangli teteje. Alufóliába csomagoljuk, sütőbe tesszük, 5-10 perc alatt elkészül. Előre is elkészíthető, csak a sütés marad tálalásra.

0 komment , kategória: Virslis ételek
Sült hot-dog
2009-01-08 17:22:06, csütörtök

Sült hot dog

Hozzávalók: 8 db stangli (egyenes kicsi kifli) 8 kicsi virsli 1 evőkanál mustár 2 db egész tojás 1 mokkáskanál törött bors ízlés szerint só 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A stanglik mindkét végét levágjuk, majd fakanál nyelével úgy fúrjuk ki hosszában a kifliket, hogy kitolhassuk belőle a kifli puha belét. A virslik bőrét lehúzzuk, kevés mustárral bekenjük és "beleszuszakoljuk" a kifli üregébe. Ha nagyon nehezen megy, kissé kitágítjuk a kiflik belsejét.
A tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát meg a törött borsot, és kevés sóval ízesítjük. Az ízesített tojásba belemártogatjuk a kifliket, és legalább 10 percig hagyjuk állni, hogy a folyadékot beszívják. Addig mártogatjuk, amíg a tojásból csak egy csepp is marad. Ezután 180 fokos hőmérsékletű olajba tesszük a kifliket, egyszerre nem többet négynél, és 2-3 perc alatt szép pirosra megsütjük. Papírtörülközőre rakjuk, hogy az beszívhassa a fölösleges olajat. Azonnal, még melegen tálaljuk. Ne felejtsünk el mellé salátát kínálni! Egyszerűen készíthető, jóízű vacsora.

0 komment , kategória: Virslis ételek
Sajtos virsli tepsiben
2009-01-08 17:21:49, csütörtök

SAJTOS VIRSLI TEPSIBEN

4 pár virsli, 20 dkg sajt, 8 szelet "bacon" szalonna, 50 dkg burgonya
2 dkg margarin, 3 fej lila hagyma

A burgonyát hajában megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk és belerétegezzük a kikent tepsibe. - közben sózzuk. A hagymát hajszálvékonyra karikázzuk és egy tányéron sóban, és gondolatnyi cukorban megforgatjuk, ujjainkkal jó erősen össze is dörzsöljük, majd rászórjuk a burgonyára. (esetleg 3-4 baconszelettel be is takarhatjuk). A virsliket hosszában kettévágjuk, a résbe hosszúra vágott sajtszeleteket helyezünk. Vékony szalonnacsíkokkal körbetekerjük, és sorba rakjuk a hagymás burgonya tetején. Lassú tűzön sütjük, amíg a szalonna megüvegesedik, ill. a sajt megolvad. Előnye: előre elkészíthető tálalás előtt csak át kell forrósítani a sütőben.


2 komment , kategória: Virslis ételek
Koktélvirsli tésztakabátban
2009-01-08 17:21:22, csütörtök

Koktélvirsli tésztakabátban

0,5 kg leveles-vajastészta (fagyasztott), 1 nagy fej vöröshagyma
kb. 40 dkg savanyú káposzta, 1-2 dl almalé, 32 db Koktélvirsli (de jó a bőrös virsli is kb. 3 darabra vágva, esetleg műanyagos virsli is, csak az nagyon vastag, így hosszában is félbe kell vágni), 5 ek tejföl,
4-5 kk. mustár 1 tojássárgája, 2 kk. tejszín, só, bors

Először elkészítjük a káposztát. Hagymát apróra vágjuk, majd vajon a
káposztával együtt megpároljuk. (Én egy kicsit kiöblítettem a káposztát.)
Közben almalével pótoljuk a folyadékot a káposztán. (Nagyon finom lesz tőle, nem is gondoltam volna.) Sóval, borssal fűszerezzük.
A Koktélvirslit megfőzzük, de csak nagyon rövid ideig. (Erre nem is tudom
miért volt szükség.) A tejfölt a mustárral és kevés sóval összekeverjük.
A tésztát kétfelé vágjuk, majd egy-egy részt 28x28 cm-es nagyságúra
nyújtjuk, és 16 db 7x7 cm-es részre vágjuk. Mindegyik közepére káposztát és
mustáros tejfölt teszünk, majd átlósan ráhelyezünk egy Koktélvirslit.
Tésztalap két szemben levő sarkát egymásra hajtjuk, és egy fogvájóval
megtűzzük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük tejszínnel elkevert tojássárgájával, és előmelegített sütőben 200 °C-on 10-15 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Virsli bundában.Szilveszterre
  2010-12-28 11:16:24, kedd
 
  Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta
2 csomag virsli
mustár
húsos szalonna
sajt
1 tojás

Elkészítés:
A tésztát kinyújtjuk és akkora téglalapokra vágjuk, hogy egy virslit bele tudjunk csomagolni. A közepére mustárt kenünk, majd rátesszük a virslit és a szalonnát és összetekerjök. A végeket megkenjük tojással, hogy összetapadjanak. Sütőlapra helyezzük a tekercseket és a tetejüket megkenjük a tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. 200 C-os előmelegített sütőben megsütjük.











 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pihikézek
  2010-12-27 20:14:24, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldog Karácsonyt kívánok
  2010-12-25 16:17:12, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  barátoknak  
Boldog Karácsonyt kívánok
  2010-12-23 21:02:34, csütörtök
 
 


HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
Barátoknak
  2010-12-18 19:29:36, szombat
 
 

 
 
6 komment , kategória:  barátoknak  
Köszönöm Szisszikém!
  2010-12-18 18:20:22, szombat
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dráűga Barátnőmtől!
  2010-12-18 18:19:18, szombat
 
 





Megérkeztem no problema!!4Érted Barátném!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 200 db bejegyzés
Összes: 5241 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3
  • e Hét: 321
  • e Hónap: 1873
  • e Év: 56813
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.