Regisztráció  Belépés
evimami2007.blog.xfree.hu
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!" János 3:16 ... Ácsné Évi
1959.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Bízd Újra Életedet Krisztusra!
  2010-12-31 10:19:43, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen látást kaptál az új évr
  2010-12-31 10:15:47, péntek
 
  Milyen látást kaptál az új évre? (2)
,,Mert ez a kijelentés... biztosan bekövetkezik" (Habakuk 2:3)

Az akadályok nem lophatják el a látásodat a te beleegyezésed nélkül. Winston Churchill ezekkel az emlékezetes szavakkal élesztette fel, támadta le és ostromolta Britanniát a vereség szélén táncolva: ,,Soha ne add fel! Soha ne add fel! Soha, soha, soha ne add fel!" A nehézségek elkerülhetetlenek, de feladni nem kötelező! Ha hitben jársz és nem vagy hajlandó feladni, Isten garantálja, hogy nehézségeid nem fogják megakadályozni látásod beteljesülését. Bár rabszolgaként éltek, Izráel mégis megkapta az erőt ahhoz, hogy legyőzze Egyiptom minden erőfeszítését, amivel megpróbálták megtörni őket. Túlélésük és sikerük történetét így olvashatjuk: ,,... mennél jobban sanyargatták őket, annál inkább szaporodtak és terjeszkedtek..." (2Mózes 1:12). Pál álma, hogy az egész világot elérje az evangéliummal, minden fordulónál úttorlaszokba ütközött. Amikor szorongattatása nőtt, ezt vallotta meg: ,,Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk!" (2Korinthus 4:8-9). József hosszú úton jutott el a kormányzói székig. Ez az út elárultatáson, üldöztetésen és magányosságon át vezetett. Álma éveket késett, de még mindig élt, mert nem adta fel. Most, Egyiptom kormányzójaként, amikor végre valóra vált álma igazolást nyert még kritikusai szemében is, így emlékszik vissza a csodálatos útra, ahogyan Isten valóra váltotta azt: ,,Gyümölcsözővé tett engem Isten nyomorúságom földjén" (1Mózes 41:52 NAS). József nem volt hajlandó feladni álmát, ez tartotta őt életben. Az akadályokban a lehetőségeket kereste, és Isten gyümölcsözővé tette őt, nem úgy, hogy mentesítette a megpróbáltatásoktól, hanem úgy, hogy éppen ott léptette őt elő ,,nyomorúságai földjén". A nehézségeid nem tudják megállítani Istent -- ne hagyd, hogy téged megállítsanak!
Mai Ige
 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
Isten feltárja dicső terveit
  2010-12-30 10:41:45, csütörtök
 
  Isten feltárja dicső terveit

"17Mert én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe. 18Ezért örvendjetek és vigadjatok mindörökké annak, amit teremtek. Mert Jeruzsálemet vigasságra teremtem, népét pedig örömre. 19Vigadozni fogok Jeruzsálemmel, és örvendezni népemmel. Nem hallatszik ott többé sírás és jajgatás hangja. 20Nem lesz ott olyan csecsemő, aki csak néhány napig él, sem öreg ember, aki magas kort nem ér. Mert a legfiatalabb is százéves korában hal meg, és aki nem ér meg száz évet, átkozottnak számít. 21Házakat építenek, és laknak bennük, szőlőket ültetnek, és élvezik gyümölcsüket. 22Nem úgy építenek, hogy más lakjék benne, nem úgy ültetnek, hogy más élvezze. Mert népem élete oly hosszú lesz, mint a fáké. Választottaim maguk élnek munkájuk eredményéből. 23Nem hiába fáradoznak, nem veszedelemre szülnek, mert az ÚR áldott népe ez, ivadékaival együtt. 24Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok, még beszélnek, én már meghallgatom. 25A farkas a báránnyal együtt legel, az oroszlán szalmát eszik, mint a marha, és a kígyónak por lesz a kenyere. Nem árt és nem pusztít szent hegyemen senki - mondja az ÚR. " (Ézsaiás 65,17-25)

Év végén általában számadást készítünk arról, milyen is volt az elmúlt esztendőnk. Jobb vagy rosszabb, mint a régebbiek? Lehet, hogy egy kimagaslóan sikeres évet zártunk, de lehet, hogy a nyomorúságok és betegségek sorozata kísérte napjainkat. A Teremtő egy olyan világot alkotott, amelyre örömmel kimondta, hogy minden igen jó (1Móz 1,31). A bűneset miatt azonban eljönnek azok az évek, melyekről ezt mondod: nem szeretem őket (Préd 12,1)!
Az Úr tervében új ég és új föld teremtéséről olvashatunk, ahol öröm, vigadozás, jólét és békesség valami csodálatos egységben lesz jelen. Mindez Jeruzsálemnek, az Isten népének lesz lakhelye. Azért szabad már most örvendezni és vigadni ennek, mert ide a belépőt Jézus Krisztus már megvásárolta számunkra drága vérén. A Teremtő feltárta előttünk dicső tervét: "Örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet." (1Jn 5,11-12) Igaz, hogy most itt élünk a bűnnel telt világban, és vannak jó és rossz éveink, de az örök élet már a miénk. Ráadásul a jelenben is megtapasztalhatjuk az Úr jelenlétét és áldásait, ha nem is olyan mértékben, mint majd akkor.
Hála legyen mennyei Atyánknak csodálatos terveiért, amelyekben mi is benne lehetünk a mi Urunk Jézus Krisztus által! /PZs/

Paróczi Zsolt

A maradék üdvösséget nyer

"2Azon a napon ékes és dicső sarjat ád az ÚR, a föld gyümölcse pedig pompás és díszes lesz azoknak, akik Izráelből megmaradnak. 3Akkor szentnek mondják majd azt, aki megmarad a Sionon, és életben marad Jeruzsálemben, aki csak föl van írva az élők közé a jeruzsálemiek közül. 4Ha lemossa az Úr Sion leányainak a szeny . nyét, és leöblíti Jeruzsálem vérét ítélő lelkével, megtisztító lelkével, 5akkor teremt az ÚR a Sion-hegy egész területe és a gyülekezet fölött nappal felhőt és ködöt, éjjel pedig lángoló tűz fényét. Mindezek fölött az ÚR dicsősége lesz az oltalom. 6Sátor lesz árnyékul nappal a hőség ellen, menedék és rejtekhely a zivatar és az eső ellen." (Ézsaiás 4,2-6 (1-5))

"Aki csak föl van írva az élők közé..." Nem az, aki szépen imádkozik, sokat adakozik, aki "jó ember", hanem aki föl van írva az élők közé. Csak Isten Lelke elevenít meg, tesz élővé. Nem cselekedetekkel, hanem hitből lehet megigazulni. Azután pedig éljünk úgy, hogy gyümölcseinkről látható legyen, a mindenható Istenhez tartozunk.
Az ige lemosandó szennyről, leöblítendő vérről beszél - nem olyanról, amiből mi magunk ki tudnánk mosakodni (pedig mennyire igyekszünk minden szeretetlenségünket, gyűlöletünket igazolni, megmagyarázni). Bűneinktől egyedül az Úr tud minket megszabadítani, ítélő, megtisztító Lelke lemossa, eltörli minden gonoszságunkat, és nála oltalmat találunk.
A történelem bizonysága szerint sosem volt (földi értelemben véve) könnyű az Urat követni. Isten kihívta népét a pogányok közül, megtisztította, megszentelte és feladatokkal tisztelte meg őket. Felhővel, köddel, lángoló tűz fényével óvta, védte őket, menedéket, rejtekhelyet jelentett a számukra. Így van ez ma is. Így van ez velünk is, akiket kihívott a világból, megtisztított és megszentelt és feladatokat bízott ránk. Számunkra is védelmet ad, megoltalmaz, körülvesz, segít és üdvösségébe fogad.
Övé legyen a dicsőség mindezért! /PZs/
 
 
1 komment , kategória:  hitünk  
Milyen látást kaptál az új évr
  2010-12-30 00:09:12, csütörtök
 
  Milyen látást kaptál az új évre? (1)
,,Mert ez a kijelentés... biztosan bekövetkezik" (Habakuk 2:3)
Az Istentől kapott látás beteljesedése attól függ, hogy egyáltalán van-e ilyen látásod; ehhez pedig az kell, hogy várj Istenre, amíg fel nem fedi neked terveit. Időt és energiát kell szánnod rá, ami türelmet és fegyelmet igényel. Ahhoz, hogy tudd, hogyan győzd le az akadályokat, jól kell kezelned őket. A Biblia azt mondja: ,,Ha nincs mennyei látás, elvész a nép..." (Példabeszédek 29:18 NIV). Emlékszel a South Pacific című filmmusical egyik dalára? ,,Ha nincsenek álmaid, hogyan fogod valóra váltani őket?" A látás irányt, motivációt, kreativitást és rugalmasságot ad. Enélkül passzívvá és céltalanná válsz, unatkozni fogsz, és hajlamos leszel arra, hogy feladd. Isten azonnal is adhat látást, de ahhoz, hogy beteljesedjen, egész életen át tartó tanulásra és gyakorlásra van szükség, és arra, hogy tudd kezelni a mindennapi kihívásokat. A következő néhány napban nézzünk meg néhány alapelvet, mely a látás beteljesedéséhez kell: A látás akadályokkal és lehetőségekkel jön! Miután évtizedeket töltött Amerikában, Raymond Dawson megörökölte angol nagyszülei birtokát. Angliába visszatérve egy lepusztult tanyát talált néhány pajtával egy sziklákkal borított földön. Csalódottságában már azon volt, hogy visszatér Amerikába, de úgy döntött, hogy még egyszer utoljára sétál egyet értéktelen földjén. Amikor egy kis időre megpihent a birtok egy félreeső zugában, észrevett egy forrást, amely a sziklák alól tört fel. Tovább vizsgálódva néhány hőforrást fedezett fel, és tudod mi történt? Ma egy jövedelmező üdülő tulajdonosa, éppen korábbi csalódottsága helyszínén! Amikor látást kérsz Istentől, valószínűleg egy olyan földre fog helyezni, ahol több holdnyi területen akadályok rejtik a lehetőségeket; olyan helyre, ahol a lehetőségek ott lapulnak mélyen elrejtve a problémák halmai alatt. Aztán Isten visszalép, és figyeli, hogyan fogsz hozzá a nehézségek kezelésének szolgálatához.
Mai Ige
 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
Gondolkozz el rajta! FONTOS!!!
  2010-12-26 08:21:01, vasárnap
 
  Jézus az út
,,Én vagyok az út..." (János 14:6)
A judaizmus úgy tekint a megváltásra, mint ítéletnapra, amikor is a döntés az erkölcsösségen alapul. A hinduk többszöri újjászületést várnak, amely során lelkük bejárja a világmindenséget. A buddhisták a Négy Nemes Igazság és a Nemes Nyolclépcsős Út szerint vezetik életüket. A muzulmánok a Hit Öt Oszlopa alapján érdemlik ki útjukat Allahhoz. Sok filozófus a halál utáni életről úgy vélekedik, hogy az rejtett és ismeretlen, ,,egy nagy ugrás a sötétbe". Vannak, akik Jézust egy kalap alá veszik Mózessel, Mohameddel, Konfuciusszal és más vallási tanítókkal. Jézus viszont ezt mondta: ,,Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam" (János 14:6). Sokan tiltakoznak. ,,Minden út a mennybe vezet" - mondják. De hogy lenne ez lehetséges? A buddhisták a nirvánát várják, ami nem kevesebb, mint 547 reinkarnáció után érhető el. A keresztyének egy életben és egy halálban hisznek, és egy Istennel töltött örökkévalóságban. A humanisták nem ismerik el az élet Teremtőjét. Jézus azt állítja, hogy Ő az élet forrása. A spiritiszták a tenyeredből olvasnak. A keresztyének a Bibliát kérdezik. A hinduk többistenhívők és személytelen istenségben gondolkodnak. Krisztus követői hiszik, hogy ,,...csak egy Isten van" (1Korinthus 8:4 NLT). Minden nem keresztyén vallás azt mondja: ,,Meg tudod váltani magad". Jézus azt mondja: ,,Kereszthalálom vált meg téged". Nem vezet minden út Rómába, nem minden hajó megy Ausztráliába, és nem minden repülő landol Londonban. Nem minden út vezet Istenhez. Jézus megjelölt egy egyedülálló utat, érvénytelenné téve az önmegváltást. Világosan megmutatott egy különleges ösvényt, melyet nem az emberi erőfeszítés kövezett ki. Egyetlen különleges meghívást kínál, amelyben Ő végzi a munkát, mi pedig bízunk Benne, Ő meghal, és mi élünk. Ő hív, és mi hisszük, hogy: ,,Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött" (János 6:29).

Kedves Barátaim, Szeretteim!
Köszönök mindent!!!! Most megyünk Imaházba, majd írok még Nektek!
Szeretteljes baráti puszi és ölelés Mindannyiótoknak!!!!!
 
 
4 komment , kategória:  hitünk  
Áldott,boldog Karácsonyt!!!!!!
  2010-12-23 19:28:33, csütörtök
 
 

János. 3, 16. 2010. XII. 20.

Drága Testvéreim a Krisztusban!

Hálásan köszönöm, Karácsony ünnepére küldött áldáskívánásaikat, jól esett, rám gondolásuk. Én is, ezúton szeretném köszönteni testvéreimet, a fent idézett legcsodásabb karácsonyi örömhírrel. Mely nem csak örömhír, hanem Isten, legnagyobb ajándéka is, az emberiség számára! Hiszen amit az első Ádám elrontott, azt a második Ádám, az-az Krisztus, helyre állította, de mérhetetlen nagy áldozat árán?! Ártatlan, bűntelen vére és élete árán! Ilyen nagy szeretet láttán, csak elnémulni lehet! Mégis, ez a mérhetetlen drága ajándék, az örök élet, - örökség gyanánt - mind azoké lehet, akik azt, hit által elfogadták! Istené legyen a hála, ezért a legnagyobb karácsonyi ajándékáért! Isten gyermekeinek, ez a legszebb karácsonyi ajándéka, Istentől, Karácsony ünnepén! Ezekkel a gondolatokkal kívánok áldott Karácsonyt és békességes Új évet, minden drága lelki testvérem számára, sok örömmel és boldogsággal az Új évben is! Imádkozó testvéri üdvözlettel, testvérük az Úr Jézus Krisztusban!

A 91 éves Pali bácsi


Karácsony van megint!

Karácsony van megint, nagy örömmel tele,
Megváltónk jöttének, szép öröm ünnepe.
Karácsonyt ünnepel, ismét a nagyvilág,
gyertyafényben ragyog, templom, fenyőfaág.
Jézus születése, bár régen végbe ment,
mégis úgy ünneplik, mint pólyás gyermeket.
Pedig kőistállót, régen elhagyta már,
megváltott hű népe, jövetelére vár!
Szomorította Őt, a bűn, a szenvedés,
rang és hírnév után, küzdelem, törtetés.
Jézus, nem azért jött, hogy ünnepeljük Őt,
hanem üdvre hívni, minden bűn - kedvelőt.
Akit ravasz Sátán, bűnökre csábított,
Alkotója ellen sarkalt, és lázított.
Jézus meghalni jött, a bűnös emberért,
érte áldozta fel szent vérét, életét!
Sírtak az angyalok, Urukat látva lent,
midőn áldozata, kereszten végbe ment!
Jézus karácsonykor, értünk a földre jött,
megjelenni velünk, mennyei trón előtt!
Pecznyík Pál
Celldömölk
2010. XI. 26.


Köszönöm szépen!!!!!!!
 
 
1 komment , kategória:  Pecznyík Pali bácsi üzenete  
Várjad Jézust!/Köszönöm!!/
  2010-12-18 21:33:30, szombat
 
  Várjad Jézust!

Várjad Jézust, Ádvent népe,
reménységgel nézz az égre!
Jövetele nem kétséges,
készül már a dicsőséges
Jézus Krisztus, Isten Fia,
ezt hirdeti a Biblia!
Minden táján a világnak,
Rá: - régóta - sokan várnak.
Lassan már kétezer éve,
hittel néznek fel az égre.
Onnan várják a nagy Királyt,
fényben, Isten dicső Fiát!
Várja, menyasszonyi népe,
mert ígérte: eljön érte!
Ha indulást üt az óra,
nagy égi harsonaszóra,
év elején, vagy év végén?
Fényes angyalsereg élén,
fehér lovon, nagy hirtelen,
Jézus, vágtatva meg jelen!
S mind az, aki üdvöt kapott,
meg látja azt a nagy napot.
Az ígéret, beteljesül,
Jézus, népével egyesül!
Ám nem szürke földi téren?
Hanem fent a levegőben!
Haza viszi szíve párját,
vérén váltott szép aráját!

Várjad Jézust, Ádvent népe,
Istennek adj hálát, érte.
Ki Őt, türelmesen várja,
eljön érte nemsokára!
Pecznyík Pál
Celldömölk, 2010. XI. 28. 
 
5 komment , kategória:  Versek  
Advent 4. Vasárnapjára
  2010-12-18 15:37:57, szombat
 
 


Köszönöm a sok szép köszöntést és jókívánságot! Sok puszi érte!
Hihetetlenül gyorsan telik az idő.
Nagyon zsúfolt nálunk a december. Advent, Karácsony, szülinapok, névnapok, Szilveszter...
Ilyenkor mindig azt szeretném, ha ez a hónap nem csak 31 napos lenne...

Nagyon jót télapóztunk a gyerekeinkkel és az unokáinkkal, majd hozok képeket.
Hogy ki volt a Télapó??? Az TITOK ám!!!


További kellemes készülődést, és Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
2 komment , kategória:  hitünk  
Drága Barátaim, itt vagyok! :)
  2010-12-09 10:16:58, csütörtök
 
  Sok szeretettel köszöntelek Benneteket decemberben itt először!!!!!!!!!!!
Köszönöm a sok szép virtuális ajándékot, kedvességet, mellyel elhalmoztatok!
Nagyon szép, vidám, kellemes Adventi várakozást, készülődést kívánok Minden kedves Barátomnak, Rokonomnak, Hittestvéremnek, Ismerősömnek, aki csk erre jár!!!!!
 
 
7 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 749 db bejegyzés
Összes: 3583 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 163
  • e Hét: 163
  • e Hónap: 11554
  • e Év: 47828
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.