Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
A világ legszebb Karácsonyfái
  2010-12-30 10:02:40, csütörtök
 
  Nézd meg a legszebb és legérdekesebb Karácsonyfákat a világból.

...... ...........Link




 
 
0 komment , kategória:  K-Képek a világból  
Szaloncukor házilag
  2010-12-22 10:14:49, szerda
 
 



Szaloncukor alaprecept

Az alapreceptben fondant használunk, ez az általános.

Hozzávalók:
50 dkg cukor
10 evőkanál víz
kakaó vagy csokoládé
vaj

Elkészítés:

Egy edénybe öntjük a fél kiló fehér vagy barna cukrot, hozzáteszünk 10 evőkanál vizet.
Folyamatosan kevergetve forrástól 8 percig főzzük.

A hatodik percben egy kanál masszát tányérra teszünk és eldörzsöljük.
Ha sűrűsödik és keményedik, a cukor elkészült.
Levesszük a tűzről és ízesítjük.
Az ízesítés történhet 10 deka csoki és 5 deka vaj vízgőz fölött összeolvasztott keverékével,
10 deka kókuszreszelékkel vagy fahéjjal, dióval, darált mazsolával, datolyával, pisztáciával.
Az elkészült masszát nedves kézzel rúddá sodorjuk.
Ha lehet, porcelántálat vagy műanyag vágódeszkát használjunk.
Mielőtt teljesen kihűl, tetszés szerinti darabokra vágjuk.
Olvasztott csokoládéval bevonjuk, és a teljes kihűlés után színes papírba csomagoljuk.

Rumos diós szaloncukor

Hozzávalók:
50 dkg cukor
1,5 dl víz
50 dkg tejpor
10 dkg kakaó
15 dkg darált dió
15 dkg vaj
fél dl rum

Elkészítés:

A cukrot felfőzzük a vízzel, 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a kakaóval elkevert tejport,
habverővel eldolgozzuk, 1-2 per elteltével lehúzzuk a tűzről.
Belekeverjük a diót és a rumot, majd folytonos keverés mellett a vajat is.
Mikor már sűrűsödik, kivajazott tepsibe öntjük, hagyjuk dermedni egy éjszakát.
Másnap vizes késsel felvágjuk, megmárthatjuk még csokoládéban, de így is becsomagolhatjuk.

Mazsolás-mandulás szaloncukor

Hozzávalók:
50 dkg mazsola
20 dkg őrölt mandula
10 dkg kókuszreszelék
1 citrom reszelt héja
csipet őrölt fahéj
5 dkg méz

Elkészítés:

A mazsolát forró vízzel leforrázzuk, 10 percig hagyjuk ázni, majd szűrjük le, hagyjuk lecsepegni.
A mandulát, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és a mazsolát aprítógéppel morzsalékos masszává dolgozzuk, majd összegyúrjuk a mézzel.
Kis gömböket formázunk belőle, meglapogatjuk, hogy megfelelő formája legyen,
és tepsire téve néhány órát szikkadni hagyjuk.
Megmárthatjuk olvasztott csokoládéban, vagy meghempergethetjük kakaóporban is.

Diós-narancsos szaloncukor

Hozzávalók:
50 dkg dió
4 evőkanál rum
1 narancs
1 citrom
5 evőkanál savanykás lekvár
15 dkg étcsokoládé
5 evőkanál olaj
1 teáskanál vaj

Elkészítés:

A diót zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük.
A citrom és a narancs héját lereszeljük, levét kinyomjuk, majd a dióhoz adjuk a rummal és a lekvárral együtt, összegyúrjuk.
Kis golyókat formázunk, megnyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A csokoládét felolvasztjuk az olajjal és a vajjal, majd megmártjuk benne a bonbonokat.
Hagyjuk megdermedni, majd csinos kis papírba csomagoljuk.

Zselés szaloncukor

Hozzávalók:

8 db citrom vagy bármilyen lédús gyümölcs
cukor
1 kis csomag gyümölcsös zselatinpor
10 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

A gyümölcsöt kifacsarjuk, elkeverjük benne a cukrot.
A levet felmelegítjük, beleszórjuk a zselatinport, majd addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.
Kb. 1,5-2 cm vastagságban öntsük a masszát egy tepsi aljára, és hagyjuk megdermedni.
Amikor szelhetővé válik, felkockázzuk, és egyesével mártsuk a gőz felett megolvasztott
és kissé hűlni hagyott csokiba.
Vigyázzunk a csoki hőfokára, mert ha túl forró, akkor felolvasztja a zselét.
Ezután csomagolhatjuk tetszés szerint, és mehet is a fára.

Csomagolás

Ez a legkönnyebb része. Bármilyen csillogósabb papír megteszi,
de karácsony táján rengeteg az ünnepi csomagolópapír,
így azt célszerű inkább használni.





......Forrás: NőiNetCafe
 
 
2 komment , kategória:  Recept- Karácsony  
A gesztenye-receptek-tanácsok
  2010-12-21 12:59:13, kedd
 
  Gesztenyepucolás

Fontos! A sült vagy főtt gesztenyét csak melegen lehet pucolni. Ha kihűlt, esélytelen, hogy a belső héjat le tudjuk szedni. Főzés vagy sütés után tegyük néhány percre vizes, majd száraz konyharuhába, míg picit lehűl, és már lehet is pucolni. A gesztenyét hideg vízben tegyük fel főni, és főzés előtt hasítsuk be a héját x alakban.





Sült gesztenye otthon

A karácsonyi családi összejövetelek sztárja lehet az otthon sütött gesztenye.
Ehhez a szép, fényes, sérülésmentes és megmosott gesztenyékbe, a lapos oldalukon,
éles késsel vágjunk egy x-et. 15 percre áztassuk hideg vízbe a gesztenyéket,
ezzel elkerülhetjük, hogy sütés közben felrobbanjanak.
Az x bevágással felfelé tegyük tepsibe, és süssük addig, míg az x-nél felpöndörödik a gesztenye héja. Megsüthetjük nyílt tűzön is.
Ne felejtsük el, hogy még melegen kell meghámozni. Kipróbálhatjuk tejfölbe mártogatva.





Gesztenyés különlegességek:

- Gesztenyelekvár:

Ha már megvettük és megpucoltuk, készíthetünk gesztenyelekvárt, melyet ízesíthetünk vaníliával,
ahogy a franciák teszik.
A lekvárhoz először cukorszirupot főzünk 1 kg cukorból és egy dl vízből.
Hozzáadunk 1 kiló hámozott gesztenyét, és addig főzzük, míg lekvár állagú lesz.
Ízesítjük vaníliával, de passzol hozzá a gyömbér és a narancshéj is.
Édességekhez kiváló, tehetjük palacsintába vagy süteményekbe.

- Gesztenyeliszt:

Meg kell említenünk a főleg olasz konyhában népszerű finomságot, melyet még kevésbé ismerünk,
de már be lehet szerezni néhány különlegességet árusító üzletben, bioboltban.
Lelkesebbek házilag előállíthatják sült gesztenyéből.
A belőle készült sütemények, kenyérfélék íze különlegesen fűszeres és pikáns.
Olaszországban járva feltétlenül kóstoljuk meg a castagniacciot, mely egy fűszeres,
gesztenyelisztből készült lepény.

- Gesztenyeméz:

A méhek a gesztenye nektárjából gyűjtik a gesztenyemézeket, melynek jellegzetes,
kicsit kesernyés utóíze van.
Magas a szerves vastartalma és nagyon egészséges, ha látunk a piacon, feltétlenül vegyünk,
mert nagyon jól lehet vele meghűléses betegségeket kezelni és még a visszeret is gyógyítja.

RECEPTEK :

Olasz gesztenyekrém-leves
Hozzávalók 8 személyre:

80 dkg gesztenye
12 sárgarépa
1 kis fej hagyma
2 evőkanál vaj
1 evőkanál szárított kakukkfű
2 zöldségleveskocka
2 dl tejszín
4 vékony szelet füstölt sonka

Elkészítés

A gesztenyét megmossuk, végeit kereszt alakban bevágjuk, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Megtisztítjuk, kissé összevagdaljuk.
A répát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát.
Hozzáadjuk a répát és a gesztenyét, és kissé megpirítjuk.
Felöntjük 1,5 liter vízzel, beleszórjuk a kakukkfüvet, és felforraljuk.
A levesbe keverjük a zöldségleveskockát, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
A sonkát hajszálvékony csíkokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
A leves levesszük a tűzről, botmixerrel összetörjük.
Szétosztjuk nyolc tányérba, a tejszínhabot a tetejére tesszük, és megszórjuk a sonkaszeletekkel.

Egzotikus saláta gesztenyével
Hozzávalók
2 kivi
1 bébiananász
20 dkg szőlő
10 dkg főtt, hámozott gesztenye
Fél citromleve
2 evőkanál juharszirup vagy méz

Elkészítés:

A kiviket és az ananászt meghámozzuk, kockára vágjuk.
A szőlőt megmossuk, a szemeket félbevágjuk, kimagozzuk.
A gyümölcsöket és a gesztenyét egy tálba rakjuk, megöntözzük a citromlével és a juharsziruppal.
Jól összekeverjük, és fogyasztjuk.

Gesztenyés csirkemell
Hozzávalók

4 személyre:
25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré (nem cukrozott)
4 nagy csirkemellfilé
2 kiskanál vaj
20 dkg darált sertéshús
1 tojás
1/2 dl tejszín
3 evőkanál olaj

Elkészítés

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd villával jól szétnyomkodjuk.
A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és mindkét oldalukról vékonyra kiveregetjük.

1. A darált húshoz keverjük a tojást, a tejszínt, megsózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk az előkészített gesztenyemasszát.
2. A hússzeletekre elosztjuk a tölteléket, összegöngyöljük, fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, és sóval, borssal bedörzsöljük.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a tekercsek minden oldalát szép pirosra sütjük.
4. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sütésből visszamaradt zsiradékkal, kevés vizet is öntünk alá, és alufóliával lazán letakarva a sütőben puhára pároljuk (25-30 perc). Időnként a fóliát megemelve a levével meglocsoljuk.
5. Amikor a hús megpuhult levesszük a fóliát, és további kb. 10 perc alatt megpirítjuk.

Köretnek: sült burgonyát, ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.

Gesztenyés csokis muffin
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg étcsoki darabka
10 dkg vaj
2 kávéskanál sárgabarack dzsem
5 dkg cukor
3 tojás
5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor

A gesztenyét, az olvasztott vajat, a dzsemet, tojássárgáját, cukrot, étcsoki darabokat összekeverjük.
A tojásfehérjéket habbá verjük, óvatosan a masszába keverjük.
Végül a liszt és sütőpor keverékével óvatosan összeforgatjuk.
Kb. 30 perc sütés kell neki kivajazott muffin formában.

Gesztenyetorta tejkaramell- és csokoládészósszal

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű (12 szeletes) formához:

27,5 dkg vaj
7 dkg porcukor
2 egész tojás
1 csipet só
25 dkg liszt
2,5 dkg darált mandula
22,5 dkg gesztenyepüré
1 evőkanál rum
2 tojássárgája
6 dkg cukor
1 db körte
A tejkaramellszószhoz:
4 evőkanál cukor
1,5dl tejszín
A csokoládészószhoz:
2 evőkanál cukor
12 dkg étcsokoládé
1 dl víz
1-2 teáskanál rum

Elkészítés:

1. 12,5 dkg vajat felolvasztunk, hozzákeverünk 3,5 dkg átszitált porcukrot, 1 egész tojást, a lisztet, a mandulát és egy csipet sót, majd sima masszává dolgozzuk.
2. Az elkészített tésztát befóliázzuk, és hűtőbe tesszük 20-30 percre.
3. A tésztát a hűtőből kivéve kerek formára kinyújtjuk, és a tortaformát kibéleljük vele.
4. A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
5. A körtét meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és hat gerezdre vágjuk.
6. 3,5 dkg porcukrot karamelizálunk, rárakjuk a körteszeleteket, és szép pirosra sütjük.
Ha megsültek, letakarjuk, és félrehúzzuk.
7. A gesztenyepürét simára keverjük 15 dkg olvasztott vajjal és 1 evőkanál rummal.
8. Két tojássárgáját és egy egész tojást kikeverünk 6 dkg cukorral, és gőz felett habosra verjük.
A gesztenyemasszához keverjük a tojáshabot.
9. A karamellizált körteszeleteket körben elhelyezzük az elősütött tésztán.
A gesztenyemasszát ráöntjük, elsimítjuk, és 180 fokon készre sütjük 15-20 perc alatt.
10. A karamellszószhoz 4 evőkanál cukrot karamelizálunk, felöntjük a tejszínnel, és kellő sűrűségűre főzzük.
A csokoládészószhoz a vizet és a kakaóport összekeverjük, beletörjük a csokoládét, és felmelegítjük.
Ha felolvadt a csokoládé, hozzáadjuk a rumot ízlés szerint.
11. A tortát langyosan felszeleteljük, és a szószokkal leöntve tálaljuk.
Elkészítés: 70-80 perc
Fogyasztható: azonnal

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Karácsony
  2010-12-20 11:17:17, hétfő
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi képek  
Az Ünnep szebb lesz...
  2010-12-20 10:27:52, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Karácsonyi mosoly :)))
  2010-12-17 09:29:06, péntek
 
  Ildikótól kaptam őket...hát nagyon jók :DDD))))


























..NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM! Jó kis reggeli olvasás volt:)))
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi képek  
Ünnepi kivilágítás
  2010-12-16 12:27:29, csütörtök
 
 
...... ........... .........Link - Manchester Christmas Lights 2010




 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Singapori kivilágítás-csodás !
  2010-12-16 12:00:35, csütörtök
 
 
...... ........... ...........Link - SINGAPORE - utcai kivilágítás - 2010




 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Lapostévé vásárláskor...
  2010-12-16 11:07:41, csütörtök
 
  Hát igen,sok mindent nem tudunk,mikor megvesszük azt a bizonyos
hőn áhított tévét.
Na akkor olvasd el te is ezt a cikket:

"" Minden bevásárlási szezonnak megvannak a maga slágertermékei. Az adventi időszakban a műszaki cikkek iránti kereslet nő meg.
- A Pénzcentrum.hu - (Forrás) a összegyűjtette azokat a hasznos tanácsokat amiket érdemes figyelembe venni háztartási elektronikai termékek vásárlása során.

.... Kiváló ajándék lehet egy a modern technológiát használó készülék, amelyen a kép éles és tiszta, maga a készülék pedig könnyű és jóval kisebb helyet foglal, mint képcsöves elődje. Sajnos az új technológia számos előnye mellett akadnak buktatók is, amiket érdemes szem előtt tartani.

A TFT kijelzők egyik legnagyobb hátulütője az ún. pixelhiba. Lehetőleg vizsgáljuk meg alaposan a kiválasztott terméket. Kérjük meg az eladót, hogy teljesen sötét és teljesen fehér képet jelenítsen meg a kijelzőn, mert a tapasztalatok szerint a pixelhibák döntő többsége már általában az első használatkor jelentkezik, a használat során jóval ritkábban következik be meghibásodás. Ha esetleg megtagadják a kipróbálás lehetőségét, inkább keressünk másik üzletet.....

A netbook ideális karácsonyi ajándék és jó választás lehet, azoknak a családtagoknak, akiknek a webes böngészésen, a csevegőprogramok futtatásán és az elektronikus levelezésen vagy a szövegszerkesztésen kívül másra nem kell egy számítógép. Ezek a készülékek másra nem is jók, mert kicsi memóriájuk miatt nem alkalmasak komolyabb programok futtatására, valamint a kisméretű monitoron nem is célszerű huzamosabb ideig dolgozni.

A netbook készülékek olcsóbbak a laptopoknál és nagy előnyük, hogy kis helyen is elférnek.

Fontos, hogy olyan készüléket válasszunk, amiben feltétlenül van vezeték nélküli internet (wifi) kapcsolódási lehetőség.

A netbook lényege éppen az, hogy utazás közben bármikor lehetőségünk van felcsatlakozni az Internetre egy-egy utunkba kerülő ingyenes wifi pont (hotspot) segítségével, hogy akár egy kávézóban is frissítsük Facebook adatlapunkat.

Az analóg földfelszíni sugárzás 2012. január 1-től végleg megszűnik.
Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi szoba és tetőantennákkal nem lehet majd televíziózni.
A több televíziós csatornát, jobb hang- és képminőséget nyújtó korszerű digitális "DVB-T" sugárzás vételére egy set-top-box elnevezésű berendezés szolgál,
amely átalakítja a digitális jelet és használhatóvá alakítja át azt a régi tv készülék számára.

...... FONTOS ......

A készülékek kereskedelmi forgalomban kaphatók, érdemes olyat vásárolni,
amely el van látva az úgynevezett MinDigTV emblémával.
Természetesen a ma kapható lapos televíziók többségében már van dvb-t tuner így azok vásárlásakor nem kell külön set-top-boxot is venni.




 
 
0 komment , kategória:  Infó-Hasznos tudnivalók  
Makónál gázt találtak !!!!
  2010-12-13 10:26:01, hétfő
 
 



...... ............Add tovább Mindenkinek !!!!...... .....

.. "" Makói gázfosztás!!! Tudjon róla minden Magyar!!!

Gombostűt a tűpárnában.
Magyarország földjének mélyén, Makó közelében olyan gázkincsre bukkantak hivatásos külföldi kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani Magyarország gázellátását, vagy a mostani ínséges időkben egy intenzív, húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idő, mondjuk öt-tíz év alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz év múltán a magyar gazdaság csak e gázkincsnek köszönhetően felzárkózhatna a gazdag Európához.

Mindebben nincs semmi túlzás.
Minden érdeklődő ember tudta, hogy az Alföld mélyén többféle kincs lapul - olaj, gáz, termálvíz -, csak meg kell találni, de az sem nehéz, csupán fúró és némi türelem kell hozzá.
Körülbelül olyan feladat ez, mint gombostűt találni a tűpárnában.
A Falcon Oil, ez a kanadai központú multi cég képes volt - saját állítása szerint - egy éven át keresni, amíg telibe találta a gombostűt, vagyis a 600 milliárd köbméteres gáztartályt, lent, hat kilométer mélyen a föld alatt.

A cég - nem tudni hogyan és mennyiért - kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztő, a gáz kitermelésére és eladására is.

A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oil-nak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.

Hogy mennyi pénzről van szó?

Ebből a gázkincsből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar államadósságot, ami egyúttal a magyar gazdaság elképesztő felerősödését eredményezné.
Avagy fel lehetne függeszteni a megszorításokat, sőt emelni lehetne a nyugdíjakat és a béreket,
és a gazdaságot serkentő intézkedéseket lehetne indítani.
Felfoghatatlanul sok pénz, ami a jelek szerint majdnem mind a másé lesz.
Nem kell, hogy így legyen.
A magyar jog ismeri a feltűnően aránytalan szerződés fogalmát.
Az ilyen szerződést meg lehet támadni, és amíg jogállami volt Magyarországon, addig a bíróság az ilyen szerződéseket meg is semmisítette. Íme, itt a nagy történelmi pillanat a nagy közös cél, amelynek mentén közös nevezőt találhatnának az ország egymással szemben álló erői.
Senki nem vitatja el a külföldi befektető jogát a tisztes haszonhoz, de senki sem fogadhatja el a tisztességtelen haszon érvényesítését.
Tudtuk, hogy Magyarország földjének mélyén kincsek lapulnak, örömmel vettük a kalandos kedvű vállalkozók jelentkezését, azonban az államnak jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtőző kincs kiaknázása az ország népének érdekeit szem előtt tartva történjék.
Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század!!!

A (volt) Gyurcsány-kormány lapzártakor hallgatott a szerződés tartalmáról.
Van azonban egy pont, ahol már meg kell állítani a dolgok menetét.
A makói gázkincs kitermelése nem történhet meg a mostani feltételek között.
Az ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását.
A történelmi hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni.
Azért, mert lelkiismeretlen bűnözők a maguk pitiáner hasznára, olcsó jutalékokért kiárusítják apránként és nagyban az ország kincseit, még nem kell feladni mindent, még érdemes harcolni mindazért, ami megmenthető.

A magyar nagytőkének sem áll érdekében az ország kifosztása.
Talán vegyünk példát a horvátokról Ők nem adták oda koncesszióba sem 35 évre, sem rövidebb időre, sem a Falcon Oil-nak, sem másnak az Adriát.
Inkább maguk építettek autóutat, hogy a turisták kényelmesebben odaérjenek.
Nota bene: az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak.
Küldd tovább mindenkinek! Tudjon róla minden Magyar!

Juhász Ágnes Katalin
________________________
Juhász Ágnes Katalin FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. ... ""

 
 
0 komment , kategória:  Infó-Üzenetek !  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 578 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 205
  • e Hét: 2969
  • e Hónap: 8304
  • e Év: 256998
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.