Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
Megvédi Orbánt a FAZ
  2010-12-29 22:11:49, szerda
 
  A FAZ szerkesztősége

Megvédi Orbánt a FAZ

Eltúlzottak, hisztérikusak a magyar médiatörvényre vonatkozó nyugati reagálások, Orbán Viktor nem antidemokrata, Magyarország pedig nem Észak-Korea - a magyar médiatörvényről közöl interjút egy német nyelvű budapesti hetilap kiadójával a Frankfurter Allgemeine Zeitung internetes oldalán.

FN.hu, MTI
2010. december 29. 15:46

Az 1988 óta Magyarországon élő német Jan Mainka 1999-ben alapította hétezer példányban megjelenő, főként a Magyarországon dolgozó német üzletemberek körében népszerű Budapester Zeitungot.

Mainka német újságíróként nem érzi, hogy az új médiatörvény bármiben korlátozná, amellett - mutat rá - a magyar törvények esetében is igaz a mondás, ,,nem eszik olyan forrón a kását". Ráadásul kétségei vannak a médiatörvény megvalósíthatóságával kapcsolatban is, hiszen mindazt, ami az interneten megjelenik, szinte lehetetlen ellenőrizni. Mainka a magyar médiatörvényre való nyugati reagálásokat eltúlzottnak, hisztérikusnak tartja. Orbán Viktor már tanúságot tett civil kurázsijáról a rendszerváltás időszakában, a magyar miniszterelnök nem ,,antidemokrata", Magyarország pedig nem Észak-Korea, hanem egy nyitott ország - mondja.

A német újságírót a magyar médiatörvényt kísérő heves reakciók Thilo Sarrazinnak - a német jegybank elnöksége egykori tagjának - a muzulmán bevándorlókat bíráló könyve körüli németországi hisztériára emlékeztetik. A kritikusok ízekre szedték a később bestsellerré vált művet, anélkül, hogy vették volna a fáradságot, hogy elolvassák, vagy egyáltalán a kezükbe vegyék.

Mainka súlyos bírálattal illeti a sajtót is, mondván, hogy miközben a nyolcéves szocialista kormányzás idején teljes volt a sajtószabadság, nem sikerült megakadályozni, hogy a politikai osztály és a hozzá közel álló körök a közérdek kárára gátlástalanul gazdagodjanak, miközben a gondjaikra bízott ország a gazdasági összeomlás szélére jutott.

Hol voltak a mai figyelmeztetők és önjelölt magyarbarátok, amikor az ország nyolc év alatt egyre mélyebbre süllyedt a korrupció és a rossz gazdálkodás mocsarába? - teszi fel a kérdést. Az ártatlanság vélelme a magyar kormányt is megilleti, amely - igaz, olykor ügyetlenül és nem hozzáértő módon - megpróbálja kihúzni az ország szekerét a kátyúból - jelzi az interjúban a Budapester Zeitung kiadója.

 
 
0 komment , kategória:  Média  
Rendőrségi jegyzőkönyvekből
  2010-12-27 18:43:14, hétfő
 
 
RENDŐRSÉGI JEGYZŐKÖNYVEKBŐL.
( valódiak !! )

"A helyszínen megállapítást nyert, hogy a fent nevezett személy, a birtokában lévő lőszereket szétszerelte, azzal játszott, melynek során az a kezében elműködött!"

"Négyen voltak, három rendész és két német juhász kutya."

"Felszólításomra azt válaszolta, hogy azt csinál, amit akar, majd szoknyáját felkapta és hirtelen lekuporodva újra a lépcsőre folyatta. A szabálysértés ténye több méter hosszan csordogált."

"Körözést rendelek el személy elleni lopás szabálysértés bűncselekménye miatt ismeretlen tettesnek, aki a Budapesti Keleti pályaudvaron Bor Béla sérelmére személyi tulajdon elleni lopás szabálysértése bűncselekményét módszer nélküli módszerével elkövette."

"A bogádi faluszélen leszállított biciklis ember legudvariasabb cselekedete az volt, hogy nem vert meg."

"A hullán gatyáján kívül semmi személyazonossági igazolvány nem volt."

"A társadalmi tulajdont sértő bűncselekmények száma az utóbbi öt évben hullámzóan stagnált, a trend lefelé mutat."

"Verekedéshez mentem ki, ahol a verekedő elküldött melegebb éghajlatra. Én elmentem, majd másodmagammal visszatértem."

"Tetten értem, amint a padon fecsegve csavargott."

"A helyszínen a bizottság egy emberi bélsárral szennyezett gatyát talált. Valójában szaros gatya."

"A feljelentő szerint bevitték a nudistákat a rendőrségre, ahol megruházták őket."

"Kaposváron a lakásához tartozó garázsban egy házilag készített kispuskával A. Béla 40 éves munkanélküli egy esetben halántékon lőtte magát és a helyszínen meghalt."

"Az elkövető vékony, csenevész volt, leginkább az "iti" figurájára emlékeztet."

"A hulla még reggel összeveszett a feleségével, majd elment a kocsmába. Mikor dél körül hazajött, megevett egy fél literre való tejfeles bablevest, majd arra megivott egy ugyancsak fél literre való asztali
fehérbort. (Bűnjelek csatolva.) A hulla ezután még egy kicsit veszekedett a feleségével, majd kiment az istállóba és borjúkötélre felkötötte magát. A hulla azonnal meghalt."

"A férj egy idegen nővel ment a kocsiján, karambolozott. A helyszínen megjelent a feleség is. Mondta a rendőrnek, hogy férjének nincs sérülése, de otthon majd lesz."

"Véres volt az egész kultúrház. Látszott, hogy nem író-olvasó találkozó volt előtte."

"Gyanúsított a husáng felemelése által elkövette a hatósági közeg elleni erőszak kísérletének vétségét, tekintetbe véve, hogy a hivatalos sapka kétségkívül az intézkedő közeg fején helyezkedett el. Mindazonáltal a helyzet gumibot útján megnyugtatóan rendezésre került."

"A gyanúsított gépkocsijával Komló belterületén elütötte a vele azonos irányban haladó ismeretlen személy által hajtott kerékpárost."

"Az esti órákban ismeretlen tettes felgyújtott egy utcai könyvesboltot. A kár nem haladta meg a hasznot."

"Csatolva egy darab "Feljelentési jkv. - melyben a sértett közli, hogy feltörték a Varbulg tip. szgk-ját és abból eltulajdonították 1 db Pianyér tip. rádiós magnóját, valamint 1kg. kv-t."

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Amerikai KRESZ
  2010-12-27 18:32:32, hétfő
 
 

Az alábbi válaszok mindegyike az amerikai KRESZ vizsgákon hangzottak el:


- Kérdés: Ha egy vak ember megy át az úton, elsőbbséget ad neki?

- Válasz: Minek? Úgysem látja a rendszámomat.


- Kérdés: Ha ködben autózik, mit használ?

- Válasz: Kölcsönautót.


- Kérdés: Milyen problémával kell szembenéznie, ha ittas vezetés miatt letartóztatják?

- Válasz: Legközelebb gyorsabban kell hajtanom.


- Kérdés: Milyen életmódváltozással jár, ha elveszik a jogosítványát?

- Válasz: Jogosítvány nélkül kell vezetnem.

- Kérdés: Hogyan tud leküzdeni egy kemény forgalmi dugót?

- Válasz: Töltött fegyvert hordok magammal.


- Kérdés: Milyen fontos dolgot kell végrehajtani ha Önt előzik, vagy ha Ön előz?

- Válasz: Ha jól néz ki a másik vezető, akkor integetek neki.


- Kérdés: Mi a különbség egy piros és egy sárga lámpajelzés között?

- Válasz: A szín.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Dél Tirol
  2010-12-23 16:19:34, csütörtök
 
 DÉL TIROL


Dél-Tirol - Olaszország egyik északi szeglete - kevéssé ismert a magyar utazók körében. 1919-ig, az első világháború végéig Tirolhoz, azaz Ausztriához tartozott, azóta Itália része. Nem csoda hát, hogy a vidék és a kultúra ma legalább annyira osztrák, mint amennyire olasz. Dél-Tirol alapvetően német nyelvterület, de olasz nyelvtudással is remekül elboldogulhatunk itt.

Dél-Tirol autonómiája Olaszországban az olasz és az osztrák kormányok közti hosszú tárgyalások során alakult ki, amelyek folyamán Ausztria határozottan kiállt a Dél-Tirolban élő német nyelvűek jogaiért.

Dél-Tirol saját helyi parlamentet (Landtag) és közigazgatási végrehajtó szervet (Landesregierung) kapott. A parlamentben (regionális tanács) az olasz és a német képviselők száma egyenlő, elnökei felváltva olaszok és németek.

A német és az olasz nyelv a hivatalokban egyenlő rangú. Köztisztviselő eleve nem lehet, aki nem rendelkezik mindkét nyelven nyelvvizsgával. Ha valamelyik nyelvcsoport úgy érzi, valamely jogszabály sérti, a regionális tanácsban vagy a tartományi tanácsban kérheti az ,,anyanyelvi szempontok szerinti szavazást", illetve ilyen ügyekben a Bolzanóban működő Közigazgatási Bírósághoz is lehet fordulni.

Aki már tapasztalta, jól tudja: vannak emberek és dolgok, akikbe első látásra és véglegesen beleszeret az ember. Lehet ezt tagadni, palástolni, kapálódzni ellene: a vonzalom ösztönös, mély, ki nem törölhető, egy életre szól. Na, így vagyok én Dél Tirollal, az Addige völgyével, a Garda tóval és a Dolomitokkal. Először jártunk ezen a csodálatos vidéken, de biztos hogy nem utoljára. Az a tény, hogy én akkor még 65 voltam, mikor megismerkedtünk, ő meg több 100 millió éves, mit sem változtat a vonzalom hőfokán. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, nem tudja a szeretet alanya olyan arcát mutatni, amelyik a szeretőnek ne tetszene: imádni fogom ősszel és tavasszal, esőben, viharban és napsütésben, áradáskor és hópaplan alatt.


Olaszország

LinkTIROL-SZÜRETI BÁL - Sramli Kings

LinkDÉLTIROL

Link
KÉPGALÉRIA

Az Addige völgye - KalternGarda tavi hajótura: Lago del Garda, Limoneben a James Bond filmek ebéd a Hotel AZZURO-ban és Malcesinei kirándulássalBolzen - Bolzano: a 100 éves gyümölcspiaccal és tökfesztivállal


Meran - Merano: fürdőváros a merániak szülőhelye és Syssy kedvenc helye


Cavaelese: a szálláshelyünk 1100 méter magasan a Hotel GrünwalddalKastelruth: a kis ékszerdobozA Dolomitok feléBúcsú a Dolomitoktól, irány hazafelé - rövid megállás St. UlrichbanSt. Ulrich

 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
A legszebb Karácsonyi dalok
  2010-12-20 19:33:05, hétfő
 
 


A LEGSZEBB KARÁCSONYI DALOK
Zenei sorozatomban most a legismertebb és a legszebb karácsonyi dalokat mutatom be.

Hallgasd meg a dalt - I T T!
John Lennon: Happy Christmas (War Is Over)

LinkSinead OConnor - Silent night

LinkCeline Dion - MERRY CHRISTMAS & HAPPY NEW YEAR 2012

LinkCeline Dion - Happy Christmas (War Is Over)

LinkHappy Christmas - Celine Dion /Svieta Bozego Narodzenie/

LinkKiskarácsony, nagykarácsony

LinkFehér Karácsony

LinkElvis Presley - Silent Night

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


LinkA Kiss Jézus megszületett

LinkHull a pelyhes fehér hó

LinkEffata együttes: Karácsony éjjel jöjj már

LinkPoór Péter - Szent Karácsony éjjel

LinkFenyő Miklós:Fenyő nélkül nincs karácsony

LinkSzekeres Adrienn-Száncsengő

Link
.
Advent idején

LinkSpecial Christmas Mix - 2010/2011

LinkGyertyák - Sztárkarácsony

LinkDelta - Csillog a fény

LinkMennyből az angyal

LinkCsendes Éj - Silent Night in Hungarian

LinkKarácsonyi Éj

LinkSzent Karácsony éj

LinkÓ Gyönyörű szép Titokzatos éj

LinkEnya - Silent Night

LinkEnya - We Wish You a Merry Christmas

LinkAll Angels - Silent Night

LinkBeyoncé - Silent Night

LinkNeoton Familia: Ha elmúlik karácsony

LinkJosh és Jutta - Szép karácsony

LinkZsédenyi Adrienn: Karácsony

LinkÁLDOTT KARÁCSONYT /Zámbó Jimmy - Ha leszáll a csendes éj/

LinkMennyből az angyal_ Zámbó Jimmy

LinkZámbó Jimmy - Szent Karácsony éjjel

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


LinkCsendes éj - Zámbó Jimmy

LinkCsendes éj - Zámbó Jimmy

LinkZámbó Jimmy Karácsonyi Dalai I.

Link
. . . .
Zámbó Jimmy Karácsonyi Dalai II.

Link


Link


TNT: Fehér karácsonyt

LinkWham: Last christmas

LinkAlexandra Burke - Hallalujah

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:

LinkChristmas Food Court Flash Mob, Hallelujah Chorus - Must See!

LinkClif Richards - Karácsony

LinkCliff Richard - Christmastime Karácsony

LinkMariah Carey - All I Want For Christmas Is You

LinkMariah Carey:Merry Christmas and Happy New Year /All I Want for Christmas /

LinkElső Emelet: Boldog Karácsonyt

LinkBereczki Zoli és Szinetár Dóra: Ajándék

LinkCelin Dion - So this is Cristmas

LinkCliff Richard - Mistletoe and Wine

LinkBarbra Streisand - Lord's Prayer

LinkÓ, gyönyörűszép titokzatos éj

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:

LinkZséda: Szürke patás

LinkTrain - Shake up Christmas

LinkOlivia Newton - Silent Night

LinkBrenda Lee - Rockin' Around the Christmas Tree

LinkPiramis - Kívánj igazi ünnepet

Link
. . . .

Piramis - Ajándék

LinkLola - Ünnepelj ma velünk!

Link


Happy Gang - Szent Karácsony

LinkJingle Bells

LinkMerry Christmas Hungarian /Bing Crosby - Silent Nigh/

LinkBoney M. Cristmas song - Mary's Boy

Link

Link


Shakin' Stevens - The Best Christmas Of Them All

LinkKiss Kata - Boldog Karácsonyt neked!

LinkCsondor Kata: Karácsony

LinkLeszállt az ég dicső Királya -Sasvári Kati

Link
. . .
Offenbacher Kinderchor - O tannenbaum

LinkCAIRO - A csillagokban (video clip 2012.)

LinkKarácsonyi mix 1
/Szekeres Adrien: A szeretet ünnepén - Zsédenyi Adrienn: A szürke patás - Nox: A tél dala/

LinkKarácsonyi mix 2
/Csondor Kata: Add tovább - Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra: Ajándék - Szekeres Adrien: Angyalok szárnyán/

LinkKarácsonyi mix 3
/Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra: Az elfelejtett gyermekek karácsonya - Bon Bon: Az első karácsony - Első emelet: Boldog Karácsonyt/

LinkKarácsonyi mix 4
/Szecsődi Károly: Boldog karácsonyt - Crystal: Kiskarácsony nagykarácsony - Szekeres Adrien: Csendes éj/

LinkMagyar Karácsonyi Dalok Válogatás

LinkLegszebb karácsonyi dalok - Mix

Link

Link


A legjobb karácsonyi dalok gyűjteménye || Legjobb karácsonyi válogatás 2018

LinkChristmas Songs For Children

LinkMit adnék Karácsonyra Neked....

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Link
Minden kedves Barátomnak, Ismerősömnek, Klub Társamnak és azoknak,

akik belátogatnak hozzám

SZÍVEM SZERETETÉVEL kívánok ÁLDOTT, BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYI

ÜNNEPEKET!


BÁRHOL LEGYENEK A VILÁGON!!!
 
 
1 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Karácsonyi ének
  2010-12-20 17:54:25, hétfő
 
 


N-Orbán István - KARÁCSONYI ÉNEK


Ha meggyúlnak a gyertyák, és felhangzik az ének,
Mennék... mennék,... mennék én közétek.
Dalolnék imát, mondanék meséket,
Szent Karácsony este... ha felhangzik az ének.

Meglásd megérkezik, megjön valahára,
Megváltó születik Isten parancsára.
Megváltó születik, Mária az anyja,
Három király indul, rögvest felkutatja,
Az égen egy csillag vezeti őket
Fényesen ragyogva, az utat mutatva.
Meglelik, tisztelik, az embert, az újat,
Sokan reménykednek, sokan csak bámulnak.
Megváltó születik, mondja az ének,
Mennék, mennék, mennék én közétek.
József és Mária menekülnek újra,
Egyiptom a céljuk és Jezus tanulja,
A leckét, hogy miként tesz az ember,
Miként alázza meg számtalan gazember.
Tanul emberséget, szeretetet példát,
Szeresd barátod, segíts a gyengét,
S ha arra kerül sor, mentsd meg a cemendét,
Ne várj a sorstól semmit, amiért nem tettél,
Ne vágyódj olyanra, mit mástól elvehetnél,
Ne magadra gondolj, maradj mindig ember,
Hiába sújt le rád a korbács ezerszer,
Hiába adnak el a Júdások százszor,
Hiába tagad meg Péter a bátor,
Az úton menned kell, s ez itt a kezdet...

Ha meggyúlnak a gyertyák, és felhangzik az ének,
Mennék..., mennék..., dalolnék imát,
Mondanék meséket, s mennék közétek
Szent Karácsony este... ezért szól az ének.

2005. december 12


Ady Endre - Karácsony

Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsony - Újév  
Weöres Sándor: Jászolban a szalmán...
  2010-12-20 15:58:57, hétfő
 
 Weöres Sándor: Jászolban a szalmán...

Jászolban a szalmán sehol sincsen ágy,
Itt fekszik kis Jézus, lássa a világ!
Boldogan figyelnek égi fényjelek
Széna-szalma ágyat, alvó kisdedet.
Jászolban a szalmán sehol sincsen ágy,
Itt fekszik kis Jézus, lássa a világ!

Rongyos istállóban pislákol a mécs,
A gyermek fölébred, nem sír, egyre néz.
Tekints le az égből, mert szeretlek én,
Tarts fölém kezecskéd védőn, könnyedén!
Rongyos istállóban pislákol a mécs,
A gyermek fölébred, nem sír, egyre néz.

Légy közelebb hozzám, ahogy csak lehetsz,
Most és mindörökké, imádságom ez.
Az aprókat áldd meg itt és mindenütt,
Élhessenek égben teveled együtt!
Légy közelebb hozzám, ahogy csak lehetsz,
Most és mindörökké, imádságom ez.Jászolban a szalmán - eredeti

LinkKaláka - Jászolban a szalmán (francia karácsonyi ének, ford. Weöres Sándor)

LinkFenti két videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Link
Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok! 
 
0 komment , kategória:  Weöres Sándor   
Melyik rendszer is bukott meg?
  2010-12-18 19:13:08, szombat
 
 MELYIK RENDSZER IS BUKOTT MEG?


Lejtmenet:
20 év számokban, avagy a magyar kapitalizmus diszkrét bája...

Magyarország népessége
1989-ben: 10 millió 374 ezer fő
2009-ben: 10 millió 016 ezer fő

Magyarország külső adóssága (bruttó)
1989-ben: 21 milliárd USD
2009-ben: 225 milliárd USD

Nyilvántartott munkanélküliek száma
1989-ben: mintegy 30 ezer fő
2009-ben: mintegy 470 ezer fő

Létminimum alatt élők száma
1989-ben: mintegy 900 ezer fő
2009-ben: mintegy 3 millió 300 ezer fő

Hajléktalanok száma (becsült adat)
1989-ben: 5-10 ezer fő
2009-ben: 50-70 ezer fő

Újépítésű lakások száma
1989-ben: 51 ezer 500 db.
2009-ben: 28 ezer 400 db.

Házasságkötések száma
1989-ben: mintegy 70 ezer
2009-ben: mintegy 42 ezer

Válások száma
1980-as évek: 1000 házasságkötésre 350 válás
2000-es évek: 1000 házasságkötésre 590 válás

Élve születések száma
1989-ben: mintegy 127 ezer
2009-ben: mintegy 96 ezer

Házasságon kívül született gyermekek száma
1980-as évek: minden nyolcadik gyermek született házasságon kívül
2000-es évek: minden harmadik gyermek született házasságon kívül

Összes bűncselekmények száma
1989-ben: mintegy 225 ezer bűneset
2009-ben: mintegy 410 ezer bűneset

Befejezésül még egy jelzésértékű számadat: Bogár László közgazdász professzor szerint a jelenlegi átlagos 120-130 ezer forintos havi fizetés vásárlóértékét tekintve ("folyó áron") annyit ér, mint az 1978-as átlagos munkabér, vagyis 3600 forint...

Immanuel Wallerstein világhírű szociológus professzor szerint:
"A jelenlegi válság része a kapitalizmus végső válságának, amely visszafordíthatatlan. A kapitalizmus a végét járja..."

Nálunk már halva született...Azért végül számoljunk csak egy kicsit mi is:

2010 végéig felhalmoztunk 22.500.000.000.000 Ft állami adósságot.
Ennek az összegnek csak az éves kamata ~1.500.000.000.000 Ft.

Ez lebontva 4 tagú családokra: a tartozás 9.000.000 Ft/család,
-1före: 2.250.000Ft, aminek az éves kamata: 595.000 Ft.

Ez a nagy büdös helyzet.

Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy ennek a kifizetéséhez az országnak legalább a fele nem tud hozzájárulni. Pontosítok, az ország feléből nem lehet kipréselni, akkor kiderül, hogy a "fizetőképes családok terhe 18.o millió Ft, aminek az éves kamata ~1.190.000 Ft.

Tehát durván havonta ~200.000 Ft-ot kell behajtani minden egyes fizetőképes családon ahhoz, hogy az adósságunk stagnáljon és ne emelkedjen tovább!

Ez ugye lehetetlenség! Amit az előző kormány ránk hagyott, az tehát nem teljesíthetők.


A számok 2010 óta bár kicsit változtak, de ezek a családokra eső tartozás összegét alig befolyásolják:

Magyarország jelenlegi államadóssága fenti Link szerint: 21.000 Mrd Ft.
Kamata: 1,4Mrd Ft
4 fős család esetén: 8.400.000 Ft /1 főre 2.100.000 Ft
Ennek éves kamata: ~560.000 Ft

Fizetőképes családok terhe: 8.400.000 X 2 = 16.800.000 Ft
" kamatterhe: 1.120.000 Ft

Ez bizony még így is ~190.000 Ft/hó.


Minek is /kiknek is/ köszönhetjük?
 
 
0 komment , kategória:  Politika  
Orbánt fogadta a pápa
  2010-12-18 17:00:12, szombat
 
 
Orbán Viktor Magánmeghallgatáson XVI. Benedek pápánál /2010. dec.6./


Magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban hétfő délelőtt Orbán Viktor miniszterelnököt XVI. Benedek pápa. Ezt követően Tarcisio Bertone bíboros, szentszéki államtitkár fogadja az Orbán Viktor vezette magyar delegációt.

Orbánt fogadta a pápa. A mintegy félórás szívélyes hangú magánmegbeszélésre a Szentatya könyvtárszobájában került sor angol nyelven.


Orbán és családja találkozott a pápával - Videó

A Szentatya megáldotta a családot, sok örömet, boldogságot és áldott ünnepeket kívánt!

Videó: Link,,Én maradok. Fent vagy lent, de mindig maradok, mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése. Engem mindig meg fogtok találni a sikerben, a bajban, az örömben, a munkában, és én az elkövetkező négy évben is harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért"
Dr. Orbán Viktor 2010.május 29.


Az Orbán-család

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
"Bada i Buda" - azaz "Fürödj Budán!"
  2010-12-17 22:07:24, péntek
 
 
"BADA I BUDA" - AZAZ "FÜRÖDJ BUDÁN!"


Különleges kincset rejt a svéd közszolgálati televízió, az SVT internetes archívuma. A felvételek között Bada i Buda" - az az "Fürödj Budán!" címmel, egy 1936 nyarán készült, 11
perces Budapest turisztikai kínálatát bemutató filmre bukkanhatunk, amelyet a svéd filmhíradó riportere, Knut Martin készített.

A film különlegessége, hogy először hosszasan a levegőből mutatja a magyar fővárost, aztán a riporter megérkezik a budaörsi (!) repülőtérre. A felvételek bemutatják a város nevezetességeit, különösen a budapesti fürdőket, amelyeket a riporter lelkes kommentárja a világ legszebb fürdőinek nevez, Európa legszebb városában. Valódi időutazásban lehet részünk a sok utcakép és a fürdőkben készített közeli felvételek láttán, és a filmből természetesen nem marad el a néptánc és a hímzett terítőket áruló matyó népviseletbe öltözött asszonyok sem.

A turisztikai, történelmi és filmtörténeti szempontból egyaránt különleges film az alábbi linkek alatt tekinthető meg:

/Három linket is mellékelek, mert egy korábbi linkről törlődtek ezek a szép és különleges felvételek, remélem az alábbi két linknél ez nem fog megismétlődni. Mivel régebbről már ismertem a filmet, így nagyon sokáig kerestem, és most olyan nagy szerencsém volt, hogy két linken is megtaláltam ezt a csodás filmet. Nagy kincs ezek a felvételek a gyűjtőknek. Szinte hihetetlen, hogy épségben maradt. Igazi ritkaság, nagy érték. Őrizzük meg minél többen/.


Link


Link

Link 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 513 db bejegyzés
Összes: 3826 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 208
  • e Hét: 1903
  • e Hónap: 26858
  • e Év: 144212
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.