Belépés
roanna.blog.xfree.hu
Drága kincs a hit: Tűrni és remélni megtanít. /Arany/ Kovács Emilné Anna
2009.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Nincs Cím
  2010-12-31 16:21:01, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kép felirattal  
Jó éjszakát !
  2010-12-30 22:20:38, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kép felirattal  
Lengyel pudingos almás süti..
  2010-12-30 22:09:13, csütörtök
 
  1 kg alma
25 dkg margarin
4 nagy tojás
1 .5 csésze cukor=27 dkg
2 csésze sima liszt=24 dkg
2 teáskanál sütőpor
2 vaníliás puding
1 liter tej

elkészitése:
Az almát káposztareszelőn reszelem le,kicsit megcukrozom,fahéjat szorók rá.
Utána a pudingot fözöm meg az 1 liter tejből cukorból és a pudingporból.
A margarint a tojássárgát és 20 dkg cukrot kikeverek.A sűtőporors lisztet belekeverem és a végén adom hozzá a tojásfehérje kemény habját is,de óvatosan.
A formát / 25x36 cm / kivajazom a tészta 2/3 részét beleöntöm,erre rétegezem a kinyomkodott almát, majd a meleg pudingot öntöm rá.Erre teszem rá a maradék tésztát,simára simitom a tetejét.
180 fokon 50 percig sütöm majd.
Porcukorral megszorva kockára felvágva tálalom !

Nagyon finom és a könnyű az egész süti,16 kockára lehet felvágni.Azt hiszem hamar el fog fogyni !

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK HOZZÁ !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldog Új évet !
  2010-12-30 16:06:11, csütörtök
 
  B orongós napok tűnjetek tova,
O kkal szomorú ne legyél soha!
L épteid kísérje töretlen szerencse,
D erűs percek rajzoljanak mosolyt a szemedre!
O szoljanak el az óévnek sötét árnyai,
G úzsból szabaduljanak a képzelet szárnyai!

Ú j évet hozzon a nesztelen iramló idő,
J öjjön már a rég várt, csodálatos jövő!

É vek ha múltok, ha elszálltok napok,
V idámságot, örömet számolatlan adjatok!
E lfusson most az óévnek malac a,
T öbbé ne legyen senkinek panasza!

K erüljön betegség, bánat messzire,
Í rmagjuk is vesszen mind a semmibe!
V ágyaid sorra valóra váljanak,
Á lnok szavak többé ne bántsanak!
N övekedjen az igaz barátok tábora,
O kosan élj, ne legyél ostoba!
K ívánom neked, legyen 365 szép ünneped!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekessége a C-vitaminról.
  2010-12-25 17:13:51, szombat
 
  Milyen érdekességeket tudhatsz még meg a C-vitaminról?

Másik elnevezése ugyancsak sok mindent elárul: a C- előtag a citrusfélékre utal. Már a 16. században felfedezték tengerészek - néhány szerencsés, bennszülöttekkel zajló cserekereskedelmi aktus után -, hogy a citrom és a narancs furcsa módon gyógyítja a halálos skorbutot. A lassú információáramlás és a túl egyszerűnek tetsző megoldás miatt azonban még rengeteg időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a betegség eltűnjön.
Hogy a skorbutot nem valami, hanem valami hiánya okozza, azt először tengeri malacokon tudták bebizonyítani. Az emberen kívül ugyanis ők azok az állatok, akik nem képesek önmaguk előállítani a C-vitamint. Még Szent-Györgyi Albertnak is ők segítettek: miután sikerült a mellékveséből előállítania egy anyagot, amely, mint később megtudta, az aszkorbinsav volt, ugyanezt megtalálta a paprikában is. Ettől a ponttól számítható a C-vitamin világkarrierje: egyre több és több csodálatos hatást és tulajdonságot kötöttek hozzá.
Azóta már azt is tudjuk: a C-vitamin segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket azáltal, hogy védi az erek falát, csökkenti a koleszterinszintet, valamint a vérnyomást. További kutatások bizonyították, hogy bizonyos rákbetegségek megelőzésében, illetve a tumorok növekedésének lassításában is segít az aszkorbinsav. A lényeg a szabad gyökök megkötésében és az immunrendszer erősítésében rejlik.
A C-vitamint a tévhitekkel ellentétben nem lehet túladagolni, mivel vízben oldódik. Egy átlagember napi szükséglete körülbelül 300-500 mg minimum, és 1000 mg maximum - legalábbis az általános felfogás szerint. Legújabb kutatások megkockáztatnak ennél jóval magasabb dózisú bevitelt is, ezzel kapcsolatban azonban a tudomány még nem foglalt egységesen állást. A szervezet vitaminigénye állapotfüggő - a klimax, a gyógyszeres kezelések, az alkohol, a stressz, valamint a krónikus betegségek, de akár egy egyszerű nátha is megsokszorozhatja a szervezet vitaminigényét.
A C-vitamint bevitel közben elveszítheted, ha 40 fok fölé hevíted az ételt, ekkor ugyanis felbomlik. A kávé megakadályozza a C-vitamin felszívódását, és egyre több kutatás bizonyítja, hogy minden szál cigaretta 50-100 mg C-vitamint von el a szervezettől.
A gyümölcsök közül valóban a citrusfélék a leggazdagabb C-vitamin-bombák, azonban ennél sokkal nagyobb, négyszeres mennyiség található meg a csipkebogyóban - persze csak akkor, ha hideg vízben áztatod, és nem forrázod le. C-vitaminban gazdag még a fekete ribizli, a kivi és a barack is.
A zöldségek közül a paradicsompaprikában van a legtöbb C-vitamin, de rengeteg található a brokkoliban, a savanyú káposztában, karalábéban, padlizsánban.
Egyes C-vitamin-készítmények már hosszan tartó hatásúak, így órákon át képesek egyenletes C-vitamin-szintet biztosítani a vérben és a szövetekben. A legújabb fejlesztésű, C-vitamint ásványi anyagokkal kombináló termékek pedig kiegészítik az aszkorbinsav fent említett egészségmegőrző tulajdonságait (Például: Cetebe C-vitamin + cink)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A járatlan út.
  2010-12-25 14:36:27, szombat
 
  “Az egészséges elme nem más, mint a valósághoz való feltétlen ragaszkodás.

Életünket egy valós világban éljük. Hogy jól éljünk, szükséges, hogy a lehető legjobban megértsük a világot. Ez a megértés nem könnyű. A valóság és a valósággal vállalt viszonyunk számos eleme kellemetlen és fájdalmas számunkra. Csak a szenvedés és az erőfeszítés vezethet el a megértésig. Ezt mindannyian szívesen elkerülnénk, ki kisebb, ki nagyobb mértékben. Bizonyos kellemetlen tényeket kilökünk tudatunkból. Azaz: megpróbáljuk tudatunkat oltalmazni a valóságtól. Erre különböző módszereket alkalmazunk, amelyeket a pszichiátria védekező mechanizmusoknak nevez. Mindannyian alkalmazzuk a védekező mechanizmusokat, így korlátozva tudatosságunkat. Ha lustaságból vagy a szenvedéstől való félelemből sikeresen védelmezzük tudatunkat, a világról alkotott képünk igen kevéssé fog hasonlítani a való világhoz."

(M. Scott Peck: A járatlan út)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Add tovább Boldog Karácsonyt.
  2010-12-23 17:41:06, csütörtök
 
  Hóban ébred majd az ünnep,
minden percben nevet ránk.
Tud-e bármi szebbet adni,
mint a békés nagyvilág?

Körbenézel, s látsz egy arcot
amin némán gond pihen.
Reményt adhatsz pár mosollyal,
hogy a holnap más legyen.

Jut még bárkinek
a tiszta fényből egy cseppnyi láng!
Jókedv könny helyett..
Ha másod nincs is, ezt add tovább!

Hóban ébred majd az ünnep,
minden percben nevet ránk.
Tud-e bármi szebbet adni,
mint a békés nagyvilág?

Körbenézel, s látsz egy házat
mit a napfény elkerül,
kopogj csendben, meleg szívvel,
úgy már nem lesz egyedül.

Jut még bárkinek
a tiszta fényből egy cseppnyi láng!
Jókedv könny helyett..
Ha másod nincs is, csak add tovább.

Van még gondolat,
mi átadható.
S van száz pillanat,
mi szétosztható.


Békés, boldog Karácsonyt ! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keleti bölcsek..
  2010-12-22 22:54:05, szerda
 
  Amikor pedig megszületik vala Jézus a júdeai Bethlehemben, Heródes király idejében, ímé napkeletről bölcsek jövének Jeruzsálembe, ezt mondván: Hol van a zsidók királya, aki megszületett? Mert láttuk az ő csillagát napkeleten és azért jövénk, hogy tisztességet tegyünk néki. Heródes király pedig ezt hallván, megháborodék és vele együtt az egész Jeruzsálem.

És egybegyűjtve minden főpapot és a nép írástudóit, tudakozódik vala tőlük, hol kell a Krisztusnak megszületnie? Azok pedig mondanák néki: A júdeai Bethlehemben; mert így írta vala meg a próféta: És te Bethlehem, Júdának földje, semmiképen sem vagy legkisebb Júda fejedelmi városai között: mert belőled származik a fejedelem, aki legeltetni fogja az én népemet, az Izráelt.

Ekkor Heródes titkon hívatván a bölcseket, szorgalmatosan megtudakolá tőlük a csillag megjelenésének idejét. És elküldvén őket Bethlehembe, monda nékik: Elmenvén, szorgalmatosan kérdezősködjetek a gyermek felől, mihelyt pedig megtaláljátok, adjátok tudtomra, hogy én is elmenjek és tisztességet tegyek néki.

Ők pedig a király beszédét meghallván, elindulának. És ímé a csillag, amelyet napkeleten láttak, előttük megy vala mind addig, amíg odaérvén, megálla a hely fölött, ahol a gyermek vala. És mikor meglátták a csillagot, igen nagy örömmel örvendezének. És bemenvén a házba, ott találák a gyermeket anyjával, Máriával; és leborulván tisztességet tűnek néki; és kincseiket kitárván, ajándékokat adának néki: aranyat, tömjént, és mirhát. És mivel álomban megintettek, hogy Heródeshez vissza ne menjenek, más úton térének vissza hazájokba.

(Máté evangéliuma, Károli Gáspár fordítása)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mákos túrósszelet.
  2010-12-20 16:03:33, hétfő
 
  Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 1 dl tejföl
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 tojássárgája
- 12, 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek porculor
- csipet só

A töltelékhez:

- 25 dkg darált mák
- 10 dkg mazsola
- 3 ek rum
- 1 citrom
- 12,5 dkg+ 12, 5 dkg cukor
- mk fahéj
- fél mk szegfűszeg
- 1,5 dl tej
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 2 tojás
- 1 dl tejföl
- 1 tasak vaníliás pudingpor


Elkészítése:
A tésztához meglangyosítom a tejfölt a margarint, belekeverem az élesztőt és a tojássárgáját. Hozzáadom a lisztet, tejet, porcukrot, sót és jól összegyúrom.Cipót formálok belőle, letakarom konyharuhával és fél óráig pihentetem.
Közben elkészítem a tölteléket. A mákkrémhez a mazsolát forró vízzel leöblítem, lecsepegtetem és meglocsolom rummal. A citromot megmosom, szárazra törölöm, héját lereszelem (nem fontos), levét kifacsarom és megszűröm.
A mákot összekavarom 12,5 dkg porcukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. A tejet felforralom a vajjal vagy margarinnal, a mákhoz adom, jól elkeverem kb még 1 percig a tűzön.
Hozzáadom a mazsolát is.
A túrókrémhez a túrót áttöröm, hozzáadom a tojások sárgágáját, a 12,5 dkg cukrot, 2 ek citromlevet, tejfölt, pudingport és végül a tojáshabot.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy közepes méretű kb 25X 30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral. A kinyújtott tésztát vajazott sütőpapírra helyezem úgy. hogy a széleinél kissé magasabb legyen. Egyenletesen elkenem a máktölteléket majd a túrókrémet.
45- 60 perc alatt készresütöm.


Bejegyezte: Ildikó dátum: 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Test és lélek harmóniába
  2010-12-19 10:05:33, vasárnap
 
  Test és lélek harmóniában

A karácsony előtti időszakot idegölő sorban állásokkal és rohanással töltjük, pedig az advent lényege az ünnepre való ráhangolódás, a megnyugvás, a testi-lelki megújulás és megszépülés. Mindezt elérhetjük egy kis odafigyeléssel.
Készítsd fel a lelked az ünnepre!
-
• Ajándékozz magadnak napi húsz perc csendet!

Húsz perc nem sok. Ha minden reggel tíz percet szánsz arra, hogy csendben ellazulsz, figyeled a tested és a légzésed, közben végiggondolod a napod és megtervezed az elintéznivalóidat, elkerülheted a napi kapkodást és a rohanást. Ha este elalvás előtt, ugyancsak ellazult állapotban, tíz percben összegzed, hogy a reggeli tervedből mit sikerült megvalósítanod, megnyugvás és elégedettség tölti el a szíved. De vigyázz, nehogy túl sokat tervezz egy napra!

http://abdai.lapunk.hu/tarhely/abdai/kepek/sor.gif• Meditálj, és lélegezz mélyeket!

Érdemes mindennap időt szánni egy rövid meditációra is, amit összeköthetsz a napod megtervezéséhez szükséges relaxált állapottal. Ettől összeszedettebb, energikusabb, pozitívabb, harmonikusabb és toleránsabb leszel. Jobban bírod a stresszt, és kevésbé idegesít a tömeg. A mély és egyenletes légzés segít gyorsabban meditatív állapotba jutni, megnyugtat és friss energiával tölt el.

• Aludj és mozogj eleget!

Ha teheted, hétvégén sportolj, és kirándulj a friss levegőn. A mozgás nyugtat, energetizál, javítja a vérkeringést, és bőrödnek természetes színt és üdeséget ad. A felszabadult boldogsághormonok pedig ellenállóbbá tesznek, és segítenek a stressz kezelésében. Ha emellett odafigyelsz arra is, hogy napi hét-nyolc órát aludj, idegrendszered erősebb lesz, és pihentebben tudsz nekivágni a napnak.

Pihentető alvás, félsiker!


• Kényeztesd magad!

Egy kis kényeztetés legalább olyan jót tesz a léleknek, mint a testnek. Az ünnepek előtti test- vagy talpmasszázs csodákat művel - oldja a felgyülemlett feszültséget, felpezsdít, ugyanakkor nyugtat és ellazít. Hasonló hatást érhetsz el egy kád meleg fürdővel is, melynek nyugtató hatását fokozhatod, ha néhány csepp levendula- vagy citromolajat adsz hozzá.


• Fogyassz nyugtató gyógyteákat!

Ha úgy érzed, túlpörögtél, ideges és feszült vagy, érdemes nyugtató, idegerősítő gyógyteákat innod. Ilyen a citromfű, az orbáncfű, a macskagyökér vagy a levendula. Ellenálló képességed pedig a koreai ginszeng fogyasztásával növelheted.

• Légy empatikus és nyitott a szeretteid felé!

Ajándékozni boldogság, ám néha komoly fejtörést okoz, mivel is lepjük meg szeretteinket. Ha a karácsony előtti időszakban megpróbálsz empatikusabb és figyelmesebb lenni velük, könnyedén megtudod, mire vágynak valójában. Ezzel elkerülheted a felesleges és fárasztó bevásárlókörutakat, és biztos lehetsz benne, hogy ajándékoddal igazi örömet okozol.
• Ne hagyd az utolsó napokra az ajándékvásárlást!

Sok stressztől és fáradságtól megkímélheted magad, ha az ajándékok beszerzésével nem vársz az utolsó percig. Ráadásul az idő kényszere alatt általában nem is sikerül a legjobb ajándékra bukkanni, ami még több frusztrációt kelt. Mindez elkerülhető, ha időben megtervezed, kinek mit veszel, és az adventi időszakban listával a zsebedben járod a várost.


• A karácsony előtti szabadság sokat segít

Ha az ünnepek előtt hét közben beiktatsz egy-egy szabadnapot, és akkorra tervezed a karácsonyi vásárlást, elkerülheted a nagy tömeget és az idegesítő sorban állást. Ha teheted, a karácsony előtti két-három napot már ne a munkahelyeden töltsd, így megnyugszol, könnyebben ráhangolódhatsz és készülődhetsz az ünnepre.

• Ajándékozz kreatívan!

A saját készítésű ajándékok ma már elcsépeltnek hatnak, pedig nagyobb odaadásról tanúskodnak, mint a készen, kutyafuttában vett tárgyak, ráadásul elkészítésük során minket is örömmel és nyugalommal tölt el a kreatív munka élménye. Egy kedvenc dalaidból összeállított CD-vel vagy az év emlékeit felidéző fotóalbummal nagy boldogságot okozhatsz szeretteidnek és magadnak is.
Szépülj meg testileg is!

A szépség alapvetően belülről fakad, ezért nagyon fontos, hogy először a lelkünk öltözzön ünneplőbe. A nyugalom, a türelem, a szeretet és kedves szavak szépítő hatásúak - arcunk kisimul tőlük és felragyog. Ha emellett még néhány apró szépségtrükköt is bevetünk, igazi pompában tündökölhetünk majd a fenyőfa mellett.


• Figyelj a rendszeres és kímélő táplálkozásra!

Nem véletlenül böjtöltek régen advent idején. A kímélő, könnyen emészthető, zöldségekben, gyümölcsökben és gabonafélékben gazdag, mesterséges anyagoktól mentes táplálkozás megtisztítja az emésztőrendszert, és felkészíti azt a megterhelőbb karácsonyi lakomák befogadására. Emellett bőröd is tisztább és szebb lesz tőle, ehhez különösen az A-, E- és C-vitaminokban gazdag táplálékok járulnak hozzá.

• Igyál sok folyadékot!

Ugyancsak tisztító, méregtelenítő, továbbá hidratáló és bőrmegújító hatású, ha naponta legalább 1,5 liter szénsavmentes ásványvizet, friss zöldség- vagy gyümölcslevet, illetve gyógyteát fogyasztasz.

• Szaunázz!

Egy kiadós szaunázással hamar visszanyerheted energiádat, ellazulhatsz és felfrissülhetsz, így jobban bírod a karácsony előtti strapát. Az izzadás hatására gyorsan távoznak a bőrödön keresztül a méreganyagok, így az megtisztul és felfrissül.

• Szépülj pakolásokkal!


A hideg, szeles idő, a kevés alvás és a stressz a bőrt fakóvá és színtelenné teszi. Hogy karácsonyra arcod ismét élettelivé váljon, érdemes hetente hidratáló, tápláló, vitalizáló pakolással kényeztetned. Hatékonyak a természetes alapú pakolások, mint a paradicsom-joghurt, az uborka-tej vagy a nyers burgonyareszelék. Kiváló továbbá az élesztőpakolás és az algás maszk is.

Szépítő fürdő a bársonyos bőrért
• Szépítő fürdők

Serkenti a vérkeringést, ezáltal frissítő hatású az ásványvizes fürdő, valamint a citrom, a narancs vagy a rozmaring aromafürdő. A tej, a rózsa, valamint a tengeri sós fürdő pedig bársonyossá varázsolja a bőrt.

• Látogasd meg a fodrászt és a kozmetikust!

Érdemes megtisztelni az ünnepeket egy gyönyörű hajkoronával. A festést vagy melírozást jobb karácsony előttre időzíteni, mint a két ünnep közöttre. Ugyancsak célszerűbb karácsony előtt egy-másfél héttel meglátogatnod a kozmetikusod is. Jobb, ha ekkor esel túl az arctisztításon, mint szilveszter előtt, ugyanis nyomai csak néhány nap alatt múlnak el. A kezelés mellett kellemesen üdít az arc- és dekoltázsmasszázs, és hogy igazán szép legyél, ne hagyd ki a szempillafestést sem.

Régen...


A karácsony a szeretet, a béke, az életet adó fény megszületésének ünnepe. Különleges, varázslatos és szent. Régebben nemcsak tudták, de teljes szívükből érezték is ezt az emberek, ezért méltó módon készültek rá. Nemcsak otthonukat és a fenyőfát öltöztették díszbe, hanem önmagukat is - testestül-lelkestül. Az adventi időszakot arra használták, hogy békét teremtsenek a lelkükben és környezetükben. Kerültek mindent, ami zajos, és több időt töltöttek visszavonultan, csendben, befelé figyeléssel. Hagyták, hogy átjárja őket a szeretet, amivel majd karácsony ünnepén másokat is bőségesen megajándékozhatnak. Megtisztították és megszépítették a testüket is - böjtöltek, egyszerű, egészséges ételeket ettek, hogy szervezetük kívül-belül megújulva álljon készen az ünnep befogadására.
És most...

Mára nagyot fordult a világ - a karácsony előtti időszakot vásárlási lázban égve, az üzleteket megtöltő tömegeken átverekedve, ideges rohanással töltjük. Végül elgyötörten cseppenünk bele az ünnepbe, és próbáljuk átérezni a hirtelen jött varázst. ,,Lehetetlen elkerülni ezt a felfokozott állapotot" - mondják sokan. A régi időket valóban nem lehet visszahozni, de ha akarjuk, egy kis szervezéssel és odafigyeléssel el tudjuk érni, hogy a nagy rohanásban egy picit megálljunk, és felkészítsük testünket és lelkünket arra, hogy a karácsony igazán belénk költözhessen.

Denkinger Anita


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 516 db bejegyzés
Összes: 1418 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5
  • e Hét: 122
  • e Hónap: 308
  • e Év: 308
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.