Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
Újévi SMS, képeslap
  2010-12-28 14:54:44, kedd
 
  Újévi SMS, képeslap Link


Részeg vagyok mint az állat
tele hánytam már a kádat
klozet mélyén négykézláb okádok
de pezsgő pukkanásra felállok
s neked Boldog Új Évet Kívánok!


--------------------------------------------------------------------------------


Itt az új év, új jót hozzon!
Régi jótól, meg ne fosszon!
De ha új jót nem is hozhat,
Vigye el a régi rosszat!
BÚÉK!


--------------------------------------------------------------------------------


Utolsó napján ennek az évnek,
ekkor leszek Én nagyon részeg!
Ezért írok előre találkozzunk jövőre!
BUÉK!!!

Eljött az évben az utolsó napod, a jókívánságomat sms-ben kapod, kívánok én neked Boldog új évet, sikerekben gazdag örömteli szépet! BUÉK!

Irigykedve néz a húsvéti nyúl, mert a ma esti buliba az angyalka az úr, táncolnak a fények, legyen boldog napod és utána jó éved.

Ezek Santa Claus rénszarvasai hátulról: 000000
Gyorsan küldd el őket 6 embernek, mert elkezdenek szarni és elszarják az egész 2004-es évedet!

Utolsó napján ennek az évnek szerencsemalackák ismét útra kélnek. Azt kívánom neked, hogyha arra járnak, nézzenek be hozzád, s maradjanak nálad.

Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet. Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom, légy boldog a következő 365 napon! BUÉK!

2004-ben ezer áldás érjen, öröm és szerencse örökké kísérjen. Bú és bánat Téged elkerüljön, gondolatod, vágyad, álmod teljesüljön!

Újévi kismalac farka lógjon a szádba, hajnali 6 előtt ne kerülj az ágyba!Durranjon a pezsgő, szóljon hát az ének, ilyen boldog új évet kívánok én Néked!

Disznó sivít, petárda robban, részeg feje a padlón koppan. Róka család a WC-ben, Lagzi Lajcsi a TV-ben. Több rímet ide nem vágok, boldog új évet kívánok.

Langy esőben, tömör ködben, holt részegen mély gödörben, Szilveszternek nehéz napján, 4kézláb az árokpartján átölelem a Világot. Boldog új évet kívánok!

Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet. Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom, légy boldog a következő 365 napon! BUÉK!!

Link

•Alufelni, téligumi, Merci Actros, tangabugyi! Telepohár hideg pezsgő,padló gázzal új esztendő! Fék,bal három jön az árok! Boldog Új Évet Kívánok!! B.U.É.k


•Ma be fogsz rugni mint a szamár, holnap olyan leszel mint a lajhár, sarokba csak azért fogsz állni, hogy kapaszkodva tudjál hányni! B.Ú.É.K.!


•Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet. Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom, légy boldog a következő 365 napon! B.U.É.K.!


•Elsején amikor kialszanak a fények, A detoxikálóban kezdődik az élet! Kómás tekintetek,a fejek zöldek-kékek, Kívánok most Neked Boldog Újévet!


•Részeg vagyok mint az állat tele hánytam már a kádat klozet mélyén négykézláb okádok de pezsgő pukkanásra felállok s neked Boldog Új Évet Kívánok!!


•Telefonálni ma nem fogok, Mert beszélni már nem tudok, Hányni talán még sikerül, Ahogy kinézek, mindenki kikerül. Nem is húzom a mondókámat sokáig... Boldog Új Évet ...Bokáig!


•Elment a Mikulás, de visszajön jövőre, ma ne törődj semmivel, igyál hát öt főre! Nem garantálom, hogy kijózanodsz hétfőre, és hogy nem felejted el egy-kettőre!


•A szerencse banknál a 2010-as számú számládra átutaltam 365 nap szerencsét, egészséget, és jókedvet. Minden jót az elköltéséhez! Boldog új évet!


•Eljött hát az ó év utolsó napja, vedel is a város apraja nagyja, Koccintunk hát mi is az egészségetekre, teljesüljenek álmaitok a jövö esztendőben! BUÉK !!!!!!!!


•Kicsi Szívem! Nagyin örülök, hogy megismerhettelek, mert néhány napja te lettél a legfontosabb személy az életemben. Csak azt sajnálom, hogy nem lehetek ott, amikor a gyönyörű 30.szülinapod ünnepeled. Tisztaszívből remélem, hogy a szíved mélyén érzed és tudod hogy veled vagyok és egyre jobban szeretlek:))


•Nem tudok rímet írni hisz nem vagyok csak egy öreg néni, de egyet mondhatok neked sok boldog új évet kívánok neked!


•Buborék van a pohárban, malac repül a szobában, pezsgőt inni most nem szégyen, önts úgy is ha nem kérem, ma még nagy bulit csinálok, Boldog Új Évet Kívánok!


•Langy esőben, tömör ködben, hót részegen mély gödörben, Szilveszternek nehéz napján, négykézláb az árok partján, átölelem a világot, Boldog Új Évet Kívánok!


•Elsején, mikor kialszanak a fények, a detoxban akkor kezdődik az élet, komás tekintetek,a fejek kékek, kívánok most neked Boldog Új Évet!!!


•Újévi kismalac farka lógjon a szádba, hajnali 6 előtt ne kerülj az ágyba, durranjon a pezsgő,szóljon hát az ének, ílyen boldog újévet kívánok én néked! Link

Újévi kismalac farka lógjon a szádba,
hajnali 6 előtt ne kerülj az ágyba,
durranjon a pezsgő,szóljon hát az ének,
ílyen boldog újévet kívánok én néked!

Ez újév reggelén minden jót kívánok
Ahová csak nézel, nyíljanak virágok!
Még a hó felett is virág nyiladozzon,
Dalos madár zengjen minden rózsabokron!
Minden szép, minden jó legyen mindig bőven,
Szálljon áldás rátok ebben az Új Évben!

Ha ma éjjel éjfélt üt az óra Készülj fel az évfordulóra. Vedd elő szívedből ki ma nem lehet veled És gondolj két emberre ki téged nagyon szeret. Így köszöntsd az új évet,felejtsd el a rossz emléket. S bizz,hogy jövőre együtt búcsúztatjuk el az óévet. Boldog Új Évet.

Örömöd sok legyen, bánatod semmi, segítsen az Isten boldognak lenni. Legyél nagyon vidám, örülj minden szépnek, így kívánok neked Boldog Új Évet!

Ez újév reggelénminden jót kívánok,
ahová csak nézel, nyíljanak virágok!
Még a hó felett is virág nyíladozzon,
dalosmadár zengjen minden rózsabokron!
Minden szép, minden jó legyen mindig bőven,
szálljon áldás rátok ebben az új évben!

Álmodtál egy boldog évről
Reménykedtél, igaz szívből.
A remény mára tovaszállt,
Az álmod is már messzejárt,
de vár az Újév ismét téged,
Reményt hoz és büszkeséget.
Vágyat ébreszt, s újra éltet,
Boldogabbá tehet téged.
Életed, még meseszép lehet
Boldog Újévet kívánok neked !

Itt az új év, új jót hozzon!
Régi jótól, meg ne fosszon!
De ha új jót nem is hozhat,
Vigye el a régi rosszat!
BÚÉK!

Újévi kismalac farka lógjon a szádba,
Hajnal előtt ne kerülj az ágyba.
Durranjon a pezsgő,szóljon az ének,
Így kívánok neked,
BOLDOG ÚJ ÉVET!

Elsején mikor kigyúlnak a fények,
A detoxban csak akkor kezdődik az élet.
Kancsalok a szemek,a fejek kékek,
Mámorosan kívánok BOLDOG ÚJ ÉVET!!

Link
 
 
2 komment , kategória:  Újévi SMS, képeslap  
Szilveszter, újév
  2010-12-28 14:26:45, kedd
 
 Pezsgős koktélok Link
Bólék Link
Szilveszteri készülődés Link
Szilveszteri partifalatok Link
Virsli szilveszterre Link
Lencsés receptek Link
Malacos receptek Link
Újévi receptek Link


 
 
0 komment , kategória:  Főzőcske - Receptek  
Vajas pogácsa recept
  2010-12-28 11:34:53, kedd
 
  Hozzávalók:
50dkg liszt, 25dkg vaj(margarin), 2 tojássárgája, 2dkg élesztő, 2dl tejföl, 1 kávés kanál só, 1 kávés kanál cukor, 1 kanál rum(elmaradhat).

Készítés:
A tésztát a sütés előtti estén készítjük el, az élesztőt a kiskanál cukorral a tejfölben kicsit állni hagyjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal megsózzuk, omlós tésztát készítünk. Közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojások sárgáját, hozza adjuk tejfölt a feloldott élesztővel a rumot. Ezeket liszt nélkül egyneművé dolgozzuk, majd beledolgozzuk a lisztet. Könnyeden simára dolgozzuk, és lazán nylon zacskóba csomagolva egy éjjelen át hűtőben pihentetjük. A tésztát 2cm-es nyújtjuk. 3cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, zsíros papírral átkent sütőlapra helyezzük. Felvert tojással megkenjük, fel óráig pihentetjük. Forró sütőben 20-25 percig sütni. Köménymag a tetejére.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Főzőcske - Receptek  
Advent - Karácsony- Új Év
  2010-12-26 12:58:33, vasárnap
 
  Advent - Karácsony- Új Év Link

 
 
0 komment , kategória:  ünnepek  
karácsonyi lap
  2010-12-26 12:30:54, vasárnap
 
  Click on the Angel! Link 
 
0 komment , kategória:  ünnepek  
Ady Endre - Karácsony
  2010-12-26 12:27:10, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldog karácsonyt Mindenkinek!
  2010-12-26 12:22:22, vasárnap
 
 
Album Link
 
 
0 komment , kategória:  ünnepek  
Parkolási rend Debrecenben
  2010-12-15 23:29:57, szerda
 
  Íme a parkolási rend a munkanap áthelyezések idején Debrecenben

A munkanap áthelyezésen, valamint a közelgő ünnepek idején Debrecenben a fizető várakozóhelyeken a rendelet előírásai alapján parkolási díj-fizetési kötelezettség a következők szerint alakul>>>Link
 
 
0 komment , kategória:  Minden, ami Debrecen  
Lehet földrengés Hajdúban?
  2010-12-15 23:27:34, szerda
 
  Bármikor kipattanhat földrengés Hajdúban?

A kedd éjszakai borsodi földrengései után kíváncsiak voltunk arra, vajon Hajdú-Bihar megye mennyire veszélyeztetett a földrengések tekintetében. A Földrengéskutató Intézettel fölvéve a kapcsolatot érdekes dolgokat tudtunk meg.

Az intézet munkatársa elmondta, hogy hazánkban a földmozgások viszonylag mérsékeltek, s egy évre átlagosan mindössze100-120 földmozgás jut. Ebből 5-8 olyan rengés fordul elő, mely a lakosság számára is érzékelhető. A nagyobb, már épületkárokat okozó rengések viszont ennél sokkalta ritkábbak, gyakoriságuk 10-15 évre tehető.

Érmellék lehet veszélyes a megyénkre

A Magyarországon, illetve Hajdú-Bihar megyében is érzékelhető rengésekért generálisan az afrikai tektonikai és az eurázsiai lemez közeledése a felelős, de mindezt az adriai mikrolemez mozgása is befolyásolja - mondta el a szakember. Megtudtuk, hogy hazánk nem tartozik a rengések által gyakran sújtott területek közé, mindenesetre elkülöníthető néhány terület, ahol viszonylag gyakrabban fordult elő földrengés. Ilyen Eger és környéke, ahol 70 év alatt megközelítőleg 16 földrengés és több mint 50 nagyobb utórengés történt.

Komárom és Mór környékén, Jászberény, Kecskemét és Dunaharaszti közelében szintén jelentős volt az aktivitás egy-egy korábbi időszakban. Az alacsony szeizmicitás nem feltétlenül jelenti a földrengések méretének csekélységét: komoly épületkárokat okozó földrengésekről van szó, néhány esetben talajfolyósodást is okozó gyorsulásokkal (pl. 1763 Komárom, 6.2-es rengés; 1911 Kecskemét, 5.6-os), esetleg a felszínen is megjelenő töréssel (pl. 1834 Érmellék, 6.2-es magnitúdóval). Ezek a példák azt mutatják, hogy 6.0-6.5 magnitúdójú rengések is lehetségesek, de nem gyakoriak a Pannon-medencében.

Nem valószínű, de elképzelhető

Megyénket tekintve elmondható, hogy az érmelléki terület közelsége miatt alakulhatnak ki rengések, de ez nem jellemző. Mindemellett a szakember elmondta, hogy egy-egy tektonikai lemez mozgása által keletkező rezgést nem lehet megjósolni, hogy hol pattan majd ki, hiszen több száz kilométerre a lemezektől is keletkezhet földrengés. Az viszont tény, hogy a megyénkben az átlaghoz mérten is ritkák a rengések, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell tartani attól, hogy Hajdúban földrengés alakulna ki - zárta az Intézet munkatársa.

-M. I.-
Link

A hazai földrengések 1500 éve Link Földrengés volt Miskolcon Link
 
 
0 komment , kategória:  Természet-Tudomány-Technika  
Szigoríthatják az abortuszt
  2010-12-15 09:36:51, szerda
 
  A jövő évi büdzsében harmadannyi pénzt különítettek el abortuszra, mint amennyi az idei évben jut erre a célra - írta a Népszava.
FN.hu-lapszemle2010. december 15. 06:51Startlap Facebook Iwiw Twitter Cikk nyomtatása Cikk küldése
Míg 2010-ben 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre abortuszra, a jövő évi költségvetés tervezetében 500 millió forint szerepel.

Kapcsolódó cikkek
10.12.06 Virgácsot ad az abortuszért az MSZP
10.12.06 Tölgyessy: az új alkotmány rövid és homályos
10.12.03 Kőbe vésnék az alaptörvényt
10.12.03 Minden harmadik baba császármetszéssel születik

Az elvégzett, OEP által finanszírozott műtétek listáján egyébként második helyen áll az abortusz. Tavaly összesen 32 061 terhességmegszakítást végeztek, míg a korábbi években átlagosan 45 ezret.

Aligha képzelhető el, hogy jövőre hirtelen harmadára csökkenne a nem kívánt terhességek száma - olvasható a Népszavában. Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 1834 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 146
  • e Hét: 146
  • e Hónap: 12157
  • e Év: 692464
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.