Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Legdizájnosabb PC anno 2008
  2010-12-28 18:54:12, kedd
 
  Egy szalvéta lett a világ legdizájnosabb PC-je

Szerző: Koi Tamás | Dátum: 2008-06-17 14:48 | Rovatok: Társadalom / Technológia | Forrás: IT café
A Napkin PC nyerte a Microsoft idei Next-Gen PC Design pályázatát, az alkotó műve Bill Gatest is lenyűgözte.

Az alkotó elmondása szerint az ebédlő asztalán elszórt szalvétákra firkált jegyzetek ihlették a Microsoft idei PC-dizájnpályázatának többszörösen díjnyertes pályaművét, a Napkin PC-t. Avery Holleman, a koncepció tervezője a verseny eredményhirdetése után elmondta, hogy egy olyan rendszert álmodott meg, amely a lehető leghatékonyabb közös munkát és adatcserét teszi lehetővé egyazon hálózaton. ,,Éreztem, hogy jó úton járok, már csak a tényleges formát kellett kitalálni" - nyilatkozta a hallgató. Valóban jó úton járt; a Next-Gen PC Desing Competition versenyre érkező idei pályaművek közül mind a zsűrinek, mind a Microsoft elnökének Holleman Napkin PC-je tetszett a legjobban, a tervező így két díjjal és összesen 20 000 dollárnyi pénzjutalommal távozhat a díjátadóról.

A Napkin PC alapötlete napjaink egyik dinamikusan fejlődő technológiájára, a hajlékony kijelzőre épül: Holleman koncepciója lényegében egy ilyen - ahogy arra a nevéből is lehet következtetni - szalvéta formájú és méretű hajlékony kijelző, melyet digitális tollal lehetne vezérelni a dizájner elképzelése szerint. A hajlékony kijelzőhöz (mely a számítógép integrált áramkörét is tartalmazná) egy bázisállomás, pontosabban egy szalvétatartó is tartozna, ez kötné össze a ,,szalvétákat", tenné lehetővé a kooperatív munkát.

Holleman koncepciója nem csak az amerikai és nemzetközi szakemberekből álló független zsűri tetszését nyerte el; a Napkin PC a Next-Gen PC Design Competition fődíja mellett megkapta Bill Gates különdíját is. A második díjat a gyerekeknek szánt Withus rajztábla kapta, a verseny bronzérmese pedig az utazók számára hasznos, naplóformájú, szintén hajlékony kijelzőt tartalmazó Backpacker's Diary lett. Utóbbi pályaművet az összes közül a legjobbnak ítélte a közönség.

Az idén negyedik alkalommal átadott Next-Gen PC Design Competition díjaira 120 pályamű érkezett a világ 32 országából. A pályázatot jövőre összevonják a Microsoft Imagine Cup nevű kezdeményezésével, amelyben szintén hallgatók ötletei, különböző stílusú és kategóriájú pályaművei versengenek egymással - a cél itt a tehetség kibontakoztatása a fiatalok körében és az ösztönzés, legyen szó akár ipari formatervezésről, szoftverfejlesztésről vagy akár más, művészi(bb) területekről.Link
A díjnyertes pályamű: ott a helye minden asztalon
(http://itcafe.hu/hir/egy_szalveta_lett_a_vilag_legdizajnosabb_pc-je.html)
 
 
0 komment , kategória:  Cikkek,szalvéták is szereplői  
M+Design márkájú szalvétákról
  2010-12-18 07:51:40, szombat
 
  Az M+ Design egy kínai cég, amely szalvétagyártással is foglalkozik, s ezen felül más területen is vállal színes nyomtatást, magas színvonalon. Kína legnagyobb gyártója ezen a területen.100% -os tisztaságú termékeket használ, facellulóz papírral dolgozik, s ehető,vizes alapú festéket használ a szalvétákhoz.Nem tartalmaz allergiát okozó összetevőket.
Jelenleg 25 design csapata van összesen az Egyesült Államokban,Észak-Karolina-ban, Frankfurtban, Németországban, Kínában és Hangzhou -ban.Igyekeznek követni a legújabb divatirányzatokat.
(Forrás:www.mplusdesign.com.cn)
Link
 
 
0 komment , kategória:  !Szalvétatörténelem!:  
A PAW márkájú szalvétákról:
  2010-12-16 19:00:02, csütörtök
 
  A PAW 1994 -ben alakult , Lengyelországban. A nyomtatáshoz szerves, vízbázisú festéket használnak,aminek magas a kopásállósága, amit megerősítenek az ISEGA és a NIH igazolásai.Klórmentes papírral dolgoznak, a legmodernebb német gépeken gyártják termékeiket..Grafikusok, művészek dolgoznak nekik.Szalvétáik 3 rétegűek, több méretben is gyártják őket:
Ebéd 33 x 33 cm
Büfé 33 x 42 cm
Kerek :32 cm átmérőjű
Koktél 25 x 25 cm
Vacsora 40 x 40 cm
Snack 33 x 33 cm 1 / 8 hajtva

Szalvétákon kívül gyártanak még például:
dekorációs lámpákat
gyertyákat
parafa alátéteket a tányér és csészekészletekhez
finom porcelán bögréket
készleteket : gyertyák szalvétával

És mindezt lehet csomagolni:
Kiváló minőségű dekorációs papír ajándék csomagolópapírba
Dekoratív táskákba
(/www.paw.net.pl)Link

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°

A PAW márkájú szalvéták így készülnek: Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-03-16 19:07:29
feltöltő: venci76
nézettség: 759
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: PAW, szalvéta,
kategória: tudomány/technika
leírás: Így készülnek a PAW márkájú szalvéták a tervezéstől a kész szalvéták csomagolásáig.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  !Szalvétatörténelem!:  
A szalvétahajtogatásról:
  2010-12-14 18:13:19, kedd
 
  Minden szépen terített asztalon ott a helye a szalvétának. Nemcsak a használat miatt, hanem sokféleképpen alakítható látványos elemként is. A barokk korban a szalvétahajtogatást valóságos művészetként gyakorolták, stilizált virágokat, madarakat és más fantáziaalakokat hajtogattak külön minden vendégnek. A mi dekorációink számára ez a nagyszabású formálás sok volna a jóból, de azért a szalvéta sokat segít dekorációs ötletünk hatásos megvalósításában.
Ha ki akar próbálni egy új hajtogatást, először egy darab papírral kezdje. Hogy jól sikerüljön a hajtogatás, a textilszalvétákat vasalás előtt keményíteni is kell, különben a legjobb technika ellenére sem lesz a szalvétából kialakított forma elég tartós.
Vagy inkább papírszalvétát akar tenni az asztalára? Akkor próbáljon meg olyan szalvétából hajtogatni egyszerűbb formákat, amelynek a papírja viszonylag merevebb. Az ilyen papírszalvétákból is egyre nagyobb a választék, s ezek a különböző színek és formák számos új ötlettel is szolgálhatnak az asztal díszítéséhez.

(http://www.deakdiak.hu/techn/etk_web/etkezes_kultura/szalvhajtogatas.html)
 
 
0 komment , kategória:  Szalvétahajtogatás terítékhez:  
Szalvétahajtogatás: Tavirózsa
  2010-12-08 07:56:47, szerda
 
  Amilyen dekoratívan mutat, olyan egyszerűen hajtogatható a szalvéta tavirózsa formájúra, aminek közepére helyezhetünk egy szál virágot, ültetőkártyát vagy egy köszönetajándékot is!
SZALVÉTAHAJTOGATÁS:
A szalvéta négy csücskét egyenként fogjuk meg és hajtsuk be úgy, hogy mindegyik csücsök a szalvéta közepéhez érjen. Ha ezzel megvagyunk, fogjuk meg egyenként a behajtogatott csücsköket is és ezeket is hajtsuk be úgy, hogy a csücskök szintén a szalvéta közepéhez érjenek.
Ha ezzel megvagyunk, óvatosan fordítsuk meg a szalvétát, úgyhogy a hajtogatott fele kerüljön alulra, a sima hajtások nélküli fele pedig felülre. Ezek után egyenként fogjuk meg a behajtogatott szalvéta négy csücskét és hajtsuk be őket úgy, hogy mindegyik csücsök a szalvéta közepéhez érjen. Ezzel el is készültünk a munka hajtogatós részével.
Most az egyik kezünkkel fogjuk le középen a négy behajtott csücsköt és a szalvéta egyik sarka alá nyúlva óvatosan húzzuk ki az alatt lévő behajtott csücsköt. Ezután menjünk körbe és húzzuk ki a többi nagy csücsköt is és már meg is vagyunk a szirmokkal is.
A középre hajtott csücsköket fél kézzel még mindig lefogva az élek mente alól hajtsuk ki a négy kicsi szirmot is.
Ha a tavirózsa közepére virágot teszünk, a virág szárát betűzhetjük a szirom alá. Így ha a vacsorához kibontják a szalvétát, a virágot vízbe tudjuk állítani.
(http://www.weddings.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=762)
 
 
0 komment , kategória:  Szalvétahajtogatás terítékhez:  
Szalvétahajtogatás azÜnnepekre
  2010-12-08 07:47:59, szerda
 
  Karácsony, Szilveszter! Ilyenkor minden háziasszony a szépen megterített asztalról, az ünnepi étrendről és konyhaművészeti meglepetésekről álmodozik.

Az ünnepi terítékhez idejében kell gondoskodni abroszról, szalvétákról, apróbb díszekről (gyertyák, névkártyák, virágcsokrocskák, fenyőágból készült kompozíciók, ajándékok). A teríték akkor szép, ha a színek és az árnyalatok összhangban vannak egymással és illenek az edényekhez.

Íme, néhány szalvéta-hajtogatás:


"Szirmocskák"

l. A szalvétát négyrét hajtjuk.

2. A szabad sarkokat egyenként, lépcsőzetesen visszahajtogatjuk.

3. A két oldalsó sarkot hátrahajtjuk s már tehetjük is a "szirmocskát" az asztalra.


"Rózsa"

l. A kibontott szalvétát hosszában kétszer ketté hajtjuk.

2. Hajtsuk át négy ujjunkon keresztül.

3. A két végét cérnával átkötjük, a közepét rózsaalakúra formáljuk. Kétoldalra egy-egy babérlevelet rakhatunk.


"Boríték"

1. A négyrét hajtott szalvéta felső lapját hajtsuk átlósan ketté.

2. A széthajtott sarkokat hajtsuk vissza, hogy a közepük összeérjen.

3.A másik két oldalsó lapot hajtsuk hátra s tegyük az evőeszközt a " borítékba".


"Legyező a kehelyben"

A négyrét hajtott szalvétát harmonikaszerűen behajtogatjuk, a kehelybe rakjuk (pohár is megteszi!) és a felső részét kinyílt legyezővé formáljuk.

(http://www.ukrajinci.hu/arhiv/hromada56hu/simja_hu/asztal.htm)
 
 
0 komment , kategória:  Szalvétahajtogatás terítékhez:  
5 tesztelt egyrétegű szalvéta
  2010-12-07 07:31:38, kedd
 
  Egy cikk részlete a http://borsa.hu/ oldalról:

Az egyik legtöbbet használt háztartási kiegészítőnk a papírszalvéta. Körülnéztünk, hogy mit kaphatunk akkor, ha nem csúcsminőségű, többrétegű szalvétát keresünk.
Nem nagyon hasonlítgattuk őket össze, inkább mindegyiknél a saját erényeket kerestük és igazából nem csalódtunk egyikben sem.

Tento - 10 darabos, fehér
Ez talán a legvékonyabb, szakadékonyabb mind között, de ha nem egy kétéves spenótos bajszát kell törölgetni vele, akkor működik. Száz darab van egy csomagban, kicsit az úgynevezett kávéházi szalvétákra emlékeztet, csak jobb kiadásban. 33X33 cm-es területe pont jó lenne uzsonna csomagoláshoz, de ezt a funkciót már nem tudja betölteni, ehhez nem elég vastag és stabil. Szóval, ha valaki most ismerkedik az egyrétegű szalvétákkal, ne ezzel kezdje a bemutatkozást, mert nem igazán meggyőző. De ha éppen csak ez van a boltban, nyugodtan vigyük haza, puhasága okán végső esetben papír zsebkendő helyett is megteszi.

Cafe Nova

Ez is 33X33-as, valamivel strapabíróbbnak tűnik, mint fentebbi kollégája. Ebből a szériából létezik kék, piros, narancs és zöld kockás változat, mindegyik kellemes retro érzést csal elő, a hetvenes évekből maradt itt valószínűleg. Ha a felvágott, vagy a zöldség nem kandikál ki a szendvicsből és nem áztatja el a szalvétát, akkor kitűnő csomagoló is egyben, nem szakad azonnal, amikor a zsömle köré próbálja csavarni az ember. Jól mutat a zöldbabfőzelék mellett, de nyilván ne az aranyszélű Zsolnay mellé terítsünk vele. Hasznos, praktikus darab.

CBA - sajátmárkás

A Lábatlani Papírgyár készíti, ugyanúgy, mint a következő vizsgált darabot is. Teljesen vállalható minőség, nem szakad túl könnyen, ez is 33cm- es négyzet, kellemes kisvirágos-kockás mintával. Borsamunkatárs legtöbbször ezt vásárolja, mert az ötven darabos csomagolás ár/érték aránya az egyik, ha nem a legjobb a piacon fellelhetők közül. Állja a kiskamaszok szendvics csereberéjét, simán egyben marad a zsömle körül koradélutánig, amíg a gyereknek a villamoson bevillan, hogy maradt még kajája. Ráadásul az obligát csörgős nejlon, amibe ezeket a szalvétákat csomagolni szokták, az egyik legjobban kezelhető, kevéssé szakadékony a CBA-termékén.
Forest - Frutta

Lábatlanból érkezett, de csak 30x30-as, amivel bizony kiesik a szendvics csomagolás lehetőségéből, mert ez a méret pont nem elég egy zsömle beburkolásához. Éppen ezért, azok, akiknek ez a funkció is fontos, ne válasszák a Forest termékét. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy bírjuk a vidám, színes, gyümölcsös mintát, a tapintása kellemesen rücskös, nem könnyen szakadó fajtáról beszélünk, tehát összességében abszolút vállalható darab. Jól mutat napsütötte reggelikhez, könnyű délutáni gyümölcs salátákhoz, és elég jó minőségű ahhoz, hogy elég legyen személyenként egy darab belőle étkezésenként.
Zewa-plus

Megfelelő méret, megfelelő vastagság, kellemes tapintás, bájos kék-fehér minta, mi kell még? Nem ez a legolcsóbb márka, de hozza a tőle megszokott és elvárt színvonalat, ráadásul a kék- fehér apróvirágos minta minden terítékhez illik, eltalált darab összességében. Az egy kicsit erős, hogy a csomagolás hátoldalán asztali dísz hajtogatására biztatnak, sőt néhány ábrával be is mutatják a papsapka elkészítését, nem azért, mintha nem örülnénk neki, de sajnos még ez a szalvéta sem alkalmas rá, bármilyen jó minőségű is. Aki hajtogatni szeretne, az válasszon háromrétegűt. Minden másra meg teljesen jó ez is.
 
 
0 komment , kategória:  Szalvétatesztek-vélemények:  
Paper+Design márkájúszalvikról
  2010-12-06 20:09:50, hétfő
 
 


Link

A Paper+Design tabletop Gmbh-t 1999-ben alapították Németországban, papírgyártó cégként, rengetegféle papírterméket készítenek, s különféle mintákkal nyomtatnak, ma már könyveket is többek között. Szalvétát, papírzsebkendőt,konyhai papírtermékeket,higiéniai papírtermékeket, s minden téren nagyon odafigyelnek a design-ra, ennek révén is sok díjat nyert már a cég 1999 óta.
További információk a http://www.paper-design.de/ oldalon olvashatók.
 
 
0 komment , kategória:  !Szalvétatörténelem!:  
A Stewo márkájú szalvétákról:
  2010-12-05 10:08:50, vasárnap
 
  A Stewo egy 1860-ban alapított svájci cég,ami ajándékcsomagoló- papírok és dobozok,valamint dekorációs (papír)termékek -például szalvéták-gyártásával foglalkozik.
Link
 
 
0 komment , kategória:  !Szalvétatörténelem!:  
Rozmaringmintás szalvétámhoz:
  2010-12-05 08:20:30, vasárnap
 
 


Link

Rosemary (rozmaring officinalis) egy fás, évelő gyógynövény , illatos örökzöld tűszerű levelekkel . A Földközi-tenger térségében őshonos.Ez a menta család (Lamiaceae) tagja, s gyógynövényként is használatos.A rozmaring név latin eredetű: a "harmatos" (ROS) és a "tenger" (marinus) szavak kombinációjából jött létre neve,mert sok helyen nem igényel több vizet, mint a levegő páratartalmának nedvessége, ezáltal is eléri szükséges nedvességigényének biztosítását.A friss és a szárított leveleket gyakran használja a hagyományos mediterrán konyha , egy keserű, fanyar íze van és rendkívül aromás, amely kiegészíti a legkülönbözőbb élelmiszereket.Gyógyitalt is lehet készíteni belőlük.
A rozmaring rendkívül magas vas- , kalcium- , és B6-vitamin tartalommal rendelkezik.Kimutatták, hogy bizonyos mértékben jó az Alzheimer kór tüneteinek kezelésre, a daganatok esélyének csökkentésére.A legújabb európai kutatás kimutatta, hogy a rozmaring gátolja a vas felszívódását az étrendben, ami azt jelzi, hogy nem szabad használni belsőleg azoknak a személyeknek,akik vashiányos vérszegénységben szenvednek.Bizonyos esetekben bőrirritációt okozhat.Nagy mennyiségű rozmaring levelek okozhatnak mellékhatásokat, mint a kóma, görcsök, hányás, és tüdőödéma (folyadék a tüdőben), amely halálos is lehet. Kerülje a nagy mennyiségű fogyasztását a rozmaringnak, különösen, ha terhes vagy szoptat
Magyarországon először készült a Queen Magyarország cégnél egy folyadék,"felújítására vitalitásának bénult végtagoknak" és köszvény kezelésére. Ezt használják külsőleg és más gyógyhatású szerekkel összekeverve készítik friss rozmaring tetejét a szeszes borra.
Esküvőkön is jellemző sokszor,hogy ezt a növényt tűzi ki mindenki a ruhájára, de Európában és Ausztráliában jellemző, hogy ezt a növényt dobják búcsúzóul a temetéseken a sírba a gyászolók emlékezésként.
Babona:úgy tartották, hogy elalvás előtt ha egy kis tasakba rozmaringot teszünk, s azt a párnánk alá helyezzük, akkor az elűzi a rémálmokat.Vagy a egy csomag rozmaringot kitesznek a ház el, akkor az taszítja-elűzi a boszorkányokat.Illetve az is hozzá kötődik, hogy ha van a kertben rozmaring, az is elűzi a boszorkányokat, illetve úgy nő a háztartás és a kert termése is, ha az adott háznál bőven nő-terem a rozmaring.Igaz ezek a babonák a 16. században már vita tárgyai lettek.
(Forrásként a http://en.wikipedia.org/wiki/Rosemary lett oldal lett felhasználva,nem tükörfordításban.)
 
 
0 komment , kategória:  Koktélszalvétáimhoz  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 36 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 1943
  • e Hónap: 4925
  • e Év: 4925
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.