Belépés
bulac57.blog.xfree.hu
A tegnap történelem, a mai nap ajándék, a holnap pedig meglepetés! Bús László
1957.05.14
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
2010 február 27
  2010-02-27 01:03:03, szombat
 
 

Viccek

A háztartási alkalmazott fizetésemelést kér. Az asszony nem örül a kérésnek és megkérdezi:
- Maris, miért kellene felemelnem a fizetésedet?
- Asszonyom, három oka van. Az első: én szebben vasalok, mint maga.
- Ki mondta neked, hogy szebben vasalsz nálam?
- A maga férje mondta.
- Ó!!!
- A második ok az, hogy én jobban főzök, mint maga.
- Ez tiszta hazugság, ki mondta neked, hogy jobban főzöl nálam?
- Ezt is a maga férje mondta.
- A fenébe!!!
- A harmadik ok az, hogy én jobb vagyok az ágyban, mint maga.
Az asszony felháborodik.
- Ezt is a férjem mondta neked?!
- Nem, asszonyom, ezt a kertész mondta nekem.

- Szexuális téren egyre összehangoltabb vagyok a feleségemmel.
- Valóban?
- Igen. Tegnap például mindkettőnknek fájt a feje.
Haldoklik az öreg Kohn. Mondja a feleségének:
- Asszony, ha meghalok, minden vagyonomat temesd el velem!
Pár nap múlva a temetés után áll a sírnál Kohnné és a barátnője. Azt mondja a barátnő:
- Ugye, nem voltál olyan hülye, hogy minden vagyonát eladtad, vettél egy nagy gyémántot, és betetted abba a kis dobozba az urad mellé!?
- Ó, barátném, én mindig engedelmeskedtem az uramnak. Eladtam minden vagyonát, betettem a számlámra, írtam neki egy csekket; ha beváltja, beváltja, ha nem, nem...

Obama-Putyin-Bajnai
Egy szép napon az Úr magához rendeli az amerikai, az orosz elnököt és a magyar miniszterelnököt. Összehúzza szemöldökét, és így szól hozzájuk: Ti odalent a Földön egész életetekben csak hazudoztatok. A világot elárasztotta a gonoszság, a kapzsiság, a hazugság,nem érdemlitek meg, hogy éljetek! Most menjetek haza, és mondjátok el a népeteknek, hogy egy hét múlva tűzesőt, majd özönvizet bocsátok a Földre, és minden el fog pusztulni.
A három elnök hazamegy.Az amerikai elnök, Obama összehívja a kongresszust. Uraim van egy jó, meg egy rossz hírem.
A jó hír, hogy akiben mindig is bíztunk, létezik. Isten van, beszéltem vele. A rossz hír, hogy egy hét múlva el fogja pusztítani a világot. Menjetek haza, és élvezzetek az utolsó hetet, cselekedjen ki-ki saját belátása szerint.

Hazamegy Putyin,

az orosz elnök is, és összehívják a Dumát. Uraim van két rosszhírem.
Az első, hogy amit hirdettünk, amiben hittünk, sajnos nem igaz. Isten mégis van, beszéltem vele. A másik, hogy egy hét múlva el fogja pusztítani a világot. Menjetek
haza és térjetek meg.

Bajnai is hazajön

és összehívja az MSZP-t. Elvtársaim, van két jó hírem! Mint tudjátok, hosszú évek óta azt hazudjuk, hogy mi elfogadjuk Isten létezését. Nos, ezt jól tettük, ugyanis Isten tényleg van, beszéltem is vele. A másik jó hírem, hogy szívélyes, négyszemközti találkozón maga az Úr közölte velem: Most már biztos, hogy a közvéleménykutatások ellenére sem lesz Orbán Viktor mégegyszer miniszterelnök!


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mákos csokoládés szelet
  2010-02-27 00:59:43, szombat
 
  Hozzávalók - a tésztához:
17,5 dkg finomliszt, 12,5 dkg hideg vaj, 5 dkg kristálycukor, 1 tojás; a töltelékhez: 25 dkg mák, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg marcipánmassza, egy kis pohár tejföl fele (75 gramm), 3 tojás, 1 kk. reszelt citromhéj; a bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé, 4 dkg vaj, 1,5 dl főzőtejszín.

A tészta hozzávalóit a robotgép gyúrópálcájával morzsás állagúvá keverjük, majd kézzel gyorsan összedolgozzuk (nem kell tökéletességre törekedni). Folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A mákot a cukorral ledaráljuk, belereszeljük a marcipánt, hozzáadjuk a tejfölt, tojásokat és a reszelt citromhéjat, s jól kikeverjük.
A tésztát két réteg folpack között közepes tepsi méretűre, 20 x 30 centisre lapítjuk, majd beleügyeskedjük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Villával megszurkáljuk, s előmelegített, közepesen forró sütőben 10 perc alatt elősütjük. Rásimítjuk a mákos réteget, s kb. 25 percre visszatoljuk.
A bevonathozvalókat gőz fölött fölolvasztjuk, a kihűlt süteményre öntjük és elsimítjuk. Letakarva betesszük a hűtőszekrénybe. Ha megdermedt, megmarkoljuk a tepsiből kilógó sütőpapírt, és gyors mozdulattal az egészet áthelyezzük egy gyúródeszkára. Szeletekre vágjuk, s kakaóporral meghintjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Szőnyegek a lakásunkban
  2010-02-27 00:57:29, szombat
 
  Változtatni akarunk lakásunk hangulatán? Nem kell mindjárt szerelőt vagy mesterembert hívni. Cseréljünk le néhány dolgot. Mielőtt nekilátnánk a munkának, jól át kell gondolnunk, hogy mit is szeretnénk, mi az, amin változtatnánk. A meggondolatlan lépés sok felesleges költséget okozhat. Ezért csak óvatosan! A leggyorsabb változást a lakástextilek kicserélésével, átrakásával érhetjük el.
Kezdjük a szőnyegekkel!
Gondoljuk át, hogy milyen darab illik személyiségünkhöz, lakásunk karakteréhez. Vásárlás előtt az első lépés az, hogy lemérjük a pontos helyét. Utána nézzünk körül a helyiségben, hogy milyen színek dominálnak. A bútor stílusa is fontos. Az se mindegy, hogy milyen helyiségről van szó, milyen az igénybevétele: például nappali, hálószoba vagy előszoba-e.
A szőnyegmintákkal kapcsolatosan jó tudni, hogy a nagy minták vonzzák a figyelmet, és csak tágasabb térben tudnak jól érvényesülni.
Ha a családban valaki allergiás, akkor csak rövid szőrű szőnyeget ajánlatos venni.
Baleset elkerülése végett használjunk szőnyegrögzítőt vagy csúszásgátlót.

A melegség forrása
Szőnyeg nélkül a legszebb lakás is rideg és csupasz. A sok modern üveg és fém berendezési tárgy közé szinte odakívánkozik egy-egy olyan, amely természetes anyagból, emberi kéz által készült. A kézi csomózású szőnyeg talán erre a legalkalmasabb.
Különösen a keleti szőnyegek értékesek, amelyek őrzik még a több ezer éves ősi technikát. Mintázatuk elárulja származási helyüket. A kínaiakban megtalálható a sárkányminta vagy a főnixmadár, a belső-ázsiaiak geometriai mintázatúak, Elő-Ázsiában pedig a virág- vagy a stilizált virágminta honos. A kézi csomózással készült darabok nagyon drágák. A gépi gyártásúak viszont elérhető áron kaphatók.

Hova milyet?
Ha a bútorokat szeretnénk hangsúlyozni, mindenképpen egyszínűt vásároljunk. A hálószobában jól mutat a halványabb pasztellszínű, a gyerekszobába élénk, vidám színek ajánlatosak.
A nagyméretű szőnyeg összefoghat egy bútorcsoportot. Ha sötét a bútorunk, válasszunk világosat, nagy mintás függönyhöz apró mintásat.
Előszobában jól mutat a rusztikus gyékényszőnyeg.
Egyre gyakrabban találkozhatunk népi szőttesekkel. A feltűnő színű szőnyeg a fapadlózaton mutat igazán.
Nem szabad elfelejteni, hogy a gazdagon színezett és díszített szőnyegek ha egyszerű, sima felületre kerülnek, magukra vonják a figyelmet.
A fallal párhuzamos bútorozású szobába ne rakjuk le ferdén a szőnyeget, mert nyugtalanná teszi az összhatást.
Egy helyiségen belül ne keverjük a stílusokat és az anyagfajtákat.
Ha a lakásunk antik bútorzatú, legjobban a kézi csomózású szőnyegek mutatnak benne. A népi hagyományokat őrző otthonokban a rongy- vagy a torontáli szőnyegek érvényesülnek a legjobban. A modern lakásokban jól mutat a gyapjúból készült.

Falra is tehetjük
A szőnyeget nemcsak a padlóra helyezhetjük, hanem a falra is. Kaphatók egyszínű vagy mintás változatban, méretük is különböző lehet. Ha a gyermekszobába az ágy mellé tesszük, nemcsak díszíti a szobát, hanem jó hőszigetelő is.

Foltos lett a szőnyeg, mit csináljak vele?
Gyakran okoz bosszúságot az olyan folt, amelyet sehogy sem tudunk eltávolítani. Pedig a legtöbbször van megoldás!
o Ha rágógumi ragadt bele, dörzsöljük jégkockával egészen addig, amíg nem lesz leszedhető.
o Vörösborfoltra öntsünk szóda- vagy ásványvizet, aztán szórjunk rá sót, és ronggyal itassuk fel a nedvességet.
o Gyertyaviasz cseppent le? Tegyünk rá itatóspapírt, és vasaljuk át meleg vasalóval.
o Visszanyerhetjük szőnyegünk eredeti színét, ha konyhasóval átsikáljuk.
o A sárfoltosba dörzsöljünk bele teafüvet, majd jól porszívózzuk ki.
o Ha a nehéz bútor nyomot hagyott rajta: vasalóval nedves ruhán keresztül gőzöljük át, majd gyorsan keféljük át.
o Kiégett? Nem látható helyen borotvapenge és csipesz segítségével húzzunk ki belőle néhány szálat. A kiégett lyuk felszínét kenjük be pillanatragasztóval, és rögzítsük oda a szálakat. Takarjuk le papírtörlővel, tegyünk rá nehezéket - pl. egy könyvet -, és egy napig hagyjuk így. A szálak letapadnak, és a lyuk eltűnik.
o Mit tegyünk a molyokkal? Borítsunk a molyette helyre vizes ruhát, és gőzöljük át forró vasalóval. A nagy melegtől a peték elpusztulnak.

A szőnyeg típusai
Az alaptípus a sima filcelt szőnyeg; további fajták a velúr és a buklé, melyek változatos mintázatban és színben kaphatók. Ezeknek az alapszövete pamut, viszkóz, rostfonal vagy mesterséges szállal kevert változataik.
A legjobb minőségű szőnyeg a természetes szálból, gyapjúból készült.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Kapros káposzta
  2010-02-27 00:55:19, szombat
 
  Hozzávalók:
egy kemény fejű káposzta, só, 1 fej vöröshagyma, 3 ek. olaj, 1,5 dl tejföl, 2 ek. teljes kiőrlésű liszt, késhegynyi pirospaprika, kapor.

A káposztát kettévágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, besózzuk és félretesszük. A vöröshagymát apró kockákra metéljük, s 1 dl vízben megpároljuk. Leöntjük 3 ek. olajjal, aztán belekeverjük a gyengén kifacsart káposztát. Kevés vízzel felengedve fedő alatt puhára pároljuk. Egy pohár tejfölt 2 ek. teljes kiőrlésű liszttel és késhegynyi pirospaprikával simára keverünk, ezt követően a káposztára szűrjük. Jól összeforraljuk, megkóstoljuk, és ha kell, utánasózzuk. Végül elkeverjük egy marék apróra vágott friss kaporral.
Tipp: Szójapörkölttel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Téli déligyümölcseink
  2010-02-27 00:51:49, szombat
 
  KarambolaA nálunk is kapható egzotikus gyümölcsök sora egyre bővül - furcsa színűek és alakúak, tüskés vagy sima héjúak, aprók és kisebb futball-labdányiak között válogathatunk...
A licsit, hurmát, pepinót és fizáliszt már bemutattuk olvasóinknak; most a pomelóval, maracujával, karambolával, valamint gránátalmával folytatjuk a sort.

PomeloA Távol-Kelet kultikus gyümölcse, a holdújévi ünnepek kísérője, elsősorban Malájföld különlegessége. A citrusfélék közé tartozik, de viszonylag ritkán kerül az európai piacokra. Indiában és Dél-Kínában is termesztik, s lassan elterjed az egész trópusi övben.
A citrusfélék külön fajtája. Színe zöldessárga, átmérője nem ritkán eléri akár a 40 cm-t, tömege pedig a 6-8 kg-ot is. Íze a keserűtől az édesig bármilyen lehet. Héja jóval vastagabb és savanyúbb, mint a grépfrúté, ám húsosabb, szárazabb és édesebb annál.
Mivel a héj igen vastag, a gyümölcs állagáról nem sokat árul el.
Hibátlan, már-már sárgába hajló színű példányokat vásároljunk, mert ezek a legédesebbek. 3-9 hétig is eláll, és ezalatt keveset veszít tápanyagtartalmából.

MaracujaGolgota- vagy passiógyümölcsnek is nevezik, mivel a golgotavirág-félék családjába tartozik. Közép- és Dél- Amerikában őshonos, de a trópusokon mindenütt megtalálható. Tyúktojás méretű, gömbölyű, tojásdad vagy körte alakú. Héja sárgás, felszíne sima vagy ráncos. Fehér virágai rendkívül mutatósak. Az édes gyümölcshús lédús, és nagy a savtartalma. Belsejében üreg található, amelyet vattaszerű, száraz fehér szövet vesz körül. A termés sok apró magot tartalmaz, ezek fogyaszthatók, de a héj ehetetlen. Kettévágva a belseje kikanalazható.
Sok C-vitamin van benne, B1 és B2 vitaminban is bővelkedik. Ásványi anyagokban ugyancsak rendkívül gazdag, növeli a szervezet ellenálló képességét.

KarambolaA sóskafélék családjába tartozik, csak éppen tíz méter magas fán terem. Vastag, összetett fürtjéből, melynek virágai rózsa- vagy bíborszínűek, a termés csomókban fejlődik ki. Délkelet-Ázsiából származik, de már minden trópusi országban honos. Az egész termés ehető. Illata enyhe, kicsit a birsalmáéra emlékeztet, íze az édeskéstől a savanykásig terjedhet. Mérete 10-12 cm, formája ovális, keresztmetszete pedig csillag alakú. Héja zöldessárga, húsa sárga - kis magocskákkal -, áttetsző és lédús.
A gyümölcsben kimagasló mennyiségben található kálium és C-vitamin, emellett egy kevés vasat és cinket is tartalmaz. Fogyasztható önmagában, tortára díszítésként rakható, ezenkívül gyümölcssaláta és kiadós saláták, valamint bólék és italok készülhetnek belőle.
Párolva kompótok, befőzve zselék, lekvárok alapanyaga lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Spagetti a ...
  2010-02-27 00:49:52, szombat
 
  Spagetti a ,,tenger gyümölcseivel"

Hozzávalók:
50 dkg tenger gyümölcsei keverék (fagyasztott is lehet), 3-3 vöröshagyma és sárgarépa, 5 gerezd fokhagyma, 5 ek. olaj, 1 mk. darált csípős paprika, 5 dl víz, 2-3 ek. sűrített paradicsom, 1 dl fehérbor, fél citrom leve, őrölt fekete bors, egy csokor petrezselyem 50 dkg spagetti.

A tengeri puhatestűeket néhány pillanatra forrásban levő vízbe mártjuk, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A hagymát meg a répát megtisztítjuk és ledaráljuk. A fokhagymát présen áttörjük, aztán fél perc alatt megfuttatjuk az olajon. A darált zöldség hozzáadását követően 2-3 percig kevergetve tovább pirítjuk. A paprikakrémmel tüzesítjük, és felöntjük a vízzel. Amint forr, belekeverjük a sűrített paradicsomot; 3-4 percig főzzük, majd beledobjuk a leforrázott puhatestűeket. További 3-4 percig főzzük. Közben a fehérborral és pár csepp citromlével ízesítjük. Kissé megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Végül összekeverjük a hagyományos módon kifőzött spagettivel, és azonnal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Telefonújdonságok Barcelónából
  2010-02-27 00:46:20, szombat
 
  A múlt heti Mobile World Congress kiállításon a legtöbb gyártó bemutatta legújabb telefonjait, de voltak olyanok is, amelyek nem hoztak új modelleket a barcelonai eseményre. A Nokia hamarosan bemutatja tavaszi újdonságait.A legtöbb újdonságot a Sony Ericsson hozta Barcelonába

Kiválasztottuk a most bemutatott telefonok közül néhány érdekes modellt, melyek várhatóan hamarosan a piacon is megjelennek.

Androidos ékszerek a Sony EricssontólAtavaly bejelentett Sony Ericsson Xperia X10 még mindig nem került a boltokba, de a család máris bővül. A barcelonai Mobile World Congressen bemutatták a világ két legkisebb androidos készülékét, az X10 Minit és az X10 Mini Pro-t. Mindkét apróság 2,5 hüvelykes kijelzőt hordoz, ami csak QVGA (320x240) felbontású, de mivel a kijelző kicsi, ezért az alacsony felbontás nem feltétlenül okoz problémát. Emellett a 88 grammos Mini X10-ben található természetesen GPS, Wi-Fi, 5 megapixeles kamera. A mobilban lévő 128 megabájt belső memóriát a gyárilag csomagolt 2 GByte-os microSD kártyával lehet azonnal kibővíteni. Az Android operációs rendszerből az 1.6-os verziót kapják a mobilok, ami a Sony Ericsson saját kezelőfelületével, a Timescape-pel lesz megspékelve. A Mini és a Mini Pro között a legfőbb különbség a QWERTY-billentyűzet az utóbbi javára. Az első benyomások alapján elmondható, hogy a pici méret ellenére is kényelmes a gépelés a Mini Pro gombjaival. A menük viszonylag gyorsak, ideális női okostelefonnak tűnik. Mindkét modell több színben lesz majd elérhető, de sajnos csak az év második felétől kezdődően, így egyelőre árakról és a telefonokat kínáló szolgáltatókról sem esett szó.A két pici készülék mellett a Sony Ericsson a Vivaz Pro-t is bemutatta, ami a Mini sorozathoz hasonlóan, a QWERTY billentyűzetet adja hozzá az eredeti, Symbian OS-t futtató készülék képességeihez. Emellett 3,2 hüvelykes kijelző, a HD-videofelvétel, GPS, Wi-Fi és 3,5 milliméteres jack és VGA-out csatlakozó is kényezteti a vevőket. A Vivazban lévő 8 megapixeles kamera viszont 5,1 megapixelesre butult, ami talán nem nagy bűn egy symbianos készüléknél.

Nagyobb QWERTY, érinthetőbb kijelzőAz LG nem jelent meg a kiállítás csarnokaiban, ám új telefont mégis hozott Barcelonába, igaz, egy másik helyszínen várta az érdeklődőket. Az újdonság neve: LG GT350. Az elődjéhez képest a telefon üzenetküldési és közösségi funkcióit kicsit felturbózták: szemben a korábbi modell háromsoros billentyűzetével a telefont szétcsúsztatva egy széles, kényelmesen használható, négysoros QWERTY billentyűzet jelenik meg. További változás, hogy a KS360 részleges érintőképernyőjéhez képest a GT350 3 colos WQVA képernyője teljes mértékben vezérelhető érintéssel. A készülék egyetlen képernyőn jeleníti meg a több közösségi oldalról érkező információkat, így azonnal nyomon követhetjük az ismerőseinkkel történő eseményeket, és az üzenetekre is reagálhatunk. A közösségi weboldalak közvetlen eléréséhez az LG GT350 billentyűzete egy külön parancsgombot is biztosít. Az LG GT350 áprilistól érhető el Európában, de a pontos itthoni piaci megjelenéséről még nincs információ.

A Samsung bemutatta a badát

A Samsung bemutatta új operációs rendszerét, a badát és egyúttal az első ilyen rendszerű készülékét, a Wave-et. Ami elsőre szembetűnik, az a kijelző. Kristálytiszta, éles, erőteljes színek, és kapacitív. A nagyobbrészt fémből készült burkolat szintén jó, elegáns, minőségi, és a 10,9 mm-es vastagság is imponáló. Maga a Bada rendszer egyelőre jónak tűnik, persze a részletes használat során kiderülhetnek apró hibák. Vannak ismerős elemek az Androidból, a virtuális billentyűzetben néhányan az iPhone-t látják, a lényeg, hogy a rendszer működik. Külön érdekesség a navigációs program. A szoftver előre van telepítve, továbbra is Route66 alapú, viszont a Samsung még nem döntötte el, hogy fizetős lesz vagy sem. Lehet online módon használni vagy letölthetjük a térképeket a memóriakártyára, ami kicsit jobb megoldás. Elég látványos lett a világóra is, ahol már egy teljesen 3D földgömbön kereshetjük a városokat. A telefon órájához igazodva valós időben mutatja, hogy hol van nappal és hol éjszaka.

HTC HD2: a legkisebb és legokosabbA HTC úgy döntött, csúcsmodelljének tudását belepréseli egy emberibb méretű készülékbe. Amikor bemutatkozott a HTC HD2-es modellje, mindenki csak ámult a rendkívüli tudásán, na meg a rendkívüli méretén is. A szinte már egy kisebb laptopra hajazó óriás összement és újjászületett HD2 mini néven. A recept egyszerű volt: hagyjuk meg a nagy tudást és préseljük azt bele egy kicsi eszközbe. A HD2 mini persze néhány dologban gyengébb nagyobbik testvérénél. Ilyen a kijelző, ahol a 4,3“-os átmérőt muszáj volt csökkenteni, illetve a felbontás is visszavették 320x480 pixelre. Ettől még nem nagyon lesz rá panaszunk, kifejezetten szép a képe. Az alul lévő öt gombot meghagyták, de itt már mindegyik érintős. A HD2 mini ,,szíve“ is megszelídült, az 1 GHz-es erőmű helyett egy 600 MHz-es egység felelős a sebességért. Ezen már a Windows Mobile 6.5.3-as verziója fut, természetesen a Sense felület legutolsó változatával. Már csak abban kell bízni, hogy a méretével arányosan, az árát is mérséklik.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Spenótos-fetás pirogok
  2010-02-27 00:43:41, szombat
 
  Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott vajas leveles tészta, 15 dkg friss vagy fagyasztott spenót, 1 ek. olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg fenyőmag/tökmag, 10 dkg feta sajt, 0,5 dl natúr joghurt, só, őrölt fekete bors, a nyújtáshoz: finomliszt, a lekenéshez: 1 tojás.

A spenótot durvára vágjuk. Az olajon serpenyőben megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és a durvára vágott fenyőmag (tökmag) felét; rádobjuk a spenótot, pár perc alatt megfonnyasztjuk. A feta sajtot villával összetörjük, elkeverjük a joghurttal, megsózzuk, -borsozzuk. Ezt a keveréket a spenóthoz vegyítjük, és azonnal lehúzzuk a tűzről. Megvárjuk, amíg kihűl.
A felengedett tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 12 négyzetre vágjuk. Egyik sarkukra halmozzuk a hideg tölteléket, majd ráhajtjuk a tésztát. Ahol a szélek találkoznak, villával lenyomkodjuk. A tésztaháromszögeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket lekenjük felvert tojással, s a maradék fenyő- vagy tökmaggal díszítjük. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (kb. 12 perc alatt) aranybarnára sütjük.
Tipp: Bár megállja a helyét önmagában, pecsenyék mellé is kínálhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A Facebook a legnagyobb
  2010-02-27 00:41:26, szombat
 
  A Facebook a legnagyobb időrabló

A Facebookon töltött idő minden hónapban közel 10 százalékkal növekszik
A weben a látogatottság és a regisztrált felhasználók száma alapján szokták megítélni a sikert, de egyre fontosabbá válik az oldalakon eltöltött idő is. A Nielsen legfrissebb adatsoraiból pedig kiderül, amit már eddig is sejtett mindenki, a mai web első számú időrablója a Facebook.

A csak az Egyesült Államokra kiterjedő Nielsen-kutatás eredményei szerint egy átlagos amerikai internetező több időt tölt el a Facebookon mint a Google, a Yahoo, a YouTube, a Microsoft, a Wikipedia és az Amazon oldalain együttvéve. A hangsúly természetesen az ,,együttvéve" szón van. A felsorolt szolgáltatók összesen nem képesek annyi időre lekötni az embereket, mint a közösségi hálózatok királya, a Facebook.

A Nielsen korábbi felméréseiből kiderül, hogy az amerikai internetezők átlagosan 4 óra 39 percet töltöttek a Facebookon tavaly júniusban, augusztusban már 5 óra 46 percet, 2010 januárra pedig ez a szám már 7 óra 1 perc. Ez azt jelenti, hogy minden netező átlagosan napi 14 percet szán a kapcsolatainak online ápolására.

Összehasonlításképp a legtöbb felhasználót magáénak tudó Google-nél átlagosan 1 óra 23 percet időznek az amerikaiak havonta, a Yahoo-nál 2 óra 9 percet, a YouTube-on 1 óra 2 percet, a Microsoft/Bing oldalakon 1 óra 35 percet, a Wikipedián 15 percet, az Amazonon pedig 22 percet, ezeket összeadva még mindig csak 6,7 órányi aktivitást kapunk. Ráadásul a Facebookon töltött idő minden hónapban közel 10 százalékkal növekszik, ami a felhasználói számok növekedése mellett annak is köszönhető, hogy egyre több az aktív felhasználó. Az ismerősök jelölgetése helyett itt az emberek valós interakcióba keverednek a valós ismerőseikkel. A Facebook nem egy új világ, hanem inkább egy új csatorna.

A hétvégi sörözés, vagy egy kirándulás részleteinek megbeszélésére, élménybeszámolóra, fényképek megosztására sokkal inkább alkalmas a Facebook mint a klasszikus csatornák, például a telefon vagy az e-mail. Az aktív felhasználók növekedésével pedig egyre szélesebb körben válhat univerzális eszközzé a platform. Az Egyesült Államok jó példa erre, hiszen az internetet aktívan használók száma immáron meghaladta a 203 milliót (az USA teljes lakossága 308 millió).

Ugyanebből a kutatásból kiderül még egyébként, hogy a legnépszerűbb szolgáltató az Egyesült Államokban továbbra is a Google, ami 152 millió embert ér el, mögötte nem sokkal lemaradva jön a Yahoo 134 millióval, s egyelőre csak harmadik a Facebook 116 millióval. A lista a Microsoft MSN/Bing/Live triójával folytatódik (109 millió), majd a 100 milliót éppen nem elérő YouTube következik (99 millió).
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Sörös-sajtos almatorta
  2010-02-27 00:37:57, szombat
 
  Hozzávalók - a tésztához:
15 dkg finomliszt, fél kk. só, 1 kk. kristálycukor, 5 dkg vaj/margarin, 1 dl barna sör; a formához: fél ek. finomliszt; a töltelékhez: 4 alma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 tojás, 2 ek. kristálycukor, 2 dl tej.

A lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük, s a margarinnal elmorzsoljuk. A sörrel tésztává gyúrjuk, és letakarva fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután enyhén lisztezett gyúrólapon kinyújtjuk, és egy 18 centi átmérőjű, alacsony peremű, liszttel megszórt tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben, nagy lánggal 15 perc alatt elősütjük.
Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magházát kimetsszük. Húsát éles késsel több helyen mélyen beirdaljuk. Az almadarabokat sorban az elősütött tésztára fektetjük, és a reszelt sajtot a cikkek közé szórjuk.
A tojást a cukorral együtt elhabarjuk a tejben. A keveréket a sajtos almára öntjük, és a tortát a sütőbe visszatolva, változatlan lánggal 30-35 percig sütjük. Ha a teteje túlságosan pirulna, alufóliával lefedjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 388 db bejegyzés
Összes: 7056 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 33
  • e Hét: 435
  • e Hónap: 3234
  • e Év: 427452
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.