Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Tudományos szakfolyóirat!
  2010-02-26 20:10:40, péntek
 
  A Magyar Művészetterápiás Társaság honlapján már megtalálható - Dr. Vértes László Művészetterápia című, Tudományos Továbbképző szakfolyóirata: 2009. első évfolyam 2. száma is. Pdf-ben. A honlap címe, elérhetősége: http://asmmtt.ning.com

Főszerkesztő: Dr Vértes László a Magyar Művészetterápiás Társaság elnöke/ laptulajdonos/
Szerkesztők : Burda Zsuzsanna, Farkas János, Kövesdi Valéria

Mindenkinek kellemes, vidám hétvégét kívánok.
Elfáradtam! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van hozzám szavad? Uram!
  2010-02-25 20:40:13, csütörtök
 
  Tetszett a cím ezért bemásoltam. Egy vers amit nem én írtam, de ide kívánkozott. Megosztom mindenkivel, aki hivő és aki csak olvasó. Azt gondolom a vers sokat mond a magányról, a magányosságról, a magukra maradtakról. Bizony nem vesszük észre mennyire magukra hagytuk ezeket az embereket.
Szól még a vers az Urhoz fordulásról, a könyörgésről a kegyelemért fohászkodásról, lehetne akár "Panasz" a címe. Mivel írója nem tudatosan panaszkodik, nem mondja ki hétköznapi szóval, hogy "ÉN is EMBER vagyok! Figyeljetek rám!"

Van szavad? Uram!
A csönd szívemen ül.
Van szavad, Uram?
Mindenem Hozzád menekül.
Én hallgatásodra fülelek,
tapintom a csöndet, mint a Nap
meztelen testet meggyötörve
az iránytalan várakozásban.
Teszem amit kell, a levegő sűrű,
mint kórházak szellőzetlensége.
A dió hullik a kertben, a hideg szélben
a fázós macskák befelé igyekeznek.
A kert a kinti világgal üzen, a távol ígéretével.
Napi magányom magamra veszem,
mint meleg köntöst, mely szakadt
ismerős érintése a csöndbe
burkol.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levéltár bezárása ?
  2010-02-24 20:30:54, szerda
 
  Olvasom Dr. Nagy István blogjában a Mosonmagyaróvári Levéltár (megszüntetése, vagy bezárása)- ról írtakat. Csatlakozom azokhoz, akiket ez felháborít. A levéltáros, akit elküldtek, (állásából felszabadítottak) igen jól végezte a munkáját. Az elmúlt években ezt többszörösen is bizonyította. Jánossomorja 800- éves évfordulóján, 2009. szeptemberében készítettem interjút a levéltárossal. A Jánossomorjai Napló 2009. októberi számában beszéltünk arról, hogy a városunknak milyen óriási segítséget nyújtott a levéltári anyag. Felbecsülhetetlen dokumentum településünkről, amit kiállíthattunk a jeles évfordulónkon, mindezt a fent említett levéltáros munkájának köszönhetően. Természetesen az általa gondozott levéltári anyag pontos, preciz összállítás volt, gyönyörűen megőrzött minőségben.
Csatlakozom azokhoz, akik felháborodásukat kifejezik a levéltár anyagának szűkitése, vagyis, a lehetőség megfosztásától.
Mi ez, ha nem a multunk vesztésére való törekvés?

Az elmúlt évben egy Magyar Írónő, aki Németországban él, az egyik Irodalmi Kávéházban ezt mondta " Írjatok le mindent amit tudtok, amit az életetek során megéltetek, megtapasztaltatok. Nem baj ha nemtudjátok könyveben kiadni, vigyétek a levéltárakba a kéziratokat, hogy a multunkat megismerhessék gyermekeink, unokáink. Megőrzik a levéltárak! Írjatok!" Így búcsúzott az Íróktól a résztvevőktől.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szökik az év.....em.
  2010-02-22 20:47:14, hétfő
 
  Nálam most fordult az év. Ez a zord hideg február köszönt, majd vissza int. Mégis szép napra ébredtem. Az új év kezdete mindig hoz valami mást. Néha varázst, egy jó napot, egy új napot.
Hiszek a változásban, egészen kicsi igéretekben amikor igazak.
Hiszem az emberek igazát, igazság győzelmét a nem igaz felett. Amikor sokan hiszünk a jóban, eljön a mi józan hitünk, mert sokan akarjuk.

Egy aprócska versem született, még címe sincsen.

Látom a
célod
elért!

Álmod
egy
holnapot ér.

Parton
a siker,
nyújtom a kezem

Lehetsz még
szivárvány,
érdemed Nagy!

Készül a kötetem, hogy melyik versem kerül a könyvbe azzal még várnom kell. Kicsit még sakkozok.
A fejemben már telnek az oldalak. Hivatása van a könyvnek. Kell az olvasókhoz szólni, kell a versben a szívhez szólás. Ez nem csak az én vélemény, nem vagyok egyedül a gondolattal.
Álmodni is merni kell!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Névnaposan + szülnap is.
  2010-02-20 17:46:05, szombat
 
  Fárasztó az embernek a saját ünnepeit átvészelni, főképpen ha nem a 25. születésnapját ünnepli.
Bár elmondhatom nagyon jó társaságban lehetett részem. Barátok, Testvérek, Család. Persze elosztva, mert mindenki az én társaságom, de Ők nem biztos, hogy egymásé is.
Tegnap valamilyen különös légkör uralkodott ott fenn! Meg a természetben is, mert rengeteget ettünk, ittunk is (módjával,) de a hangulat csodás maradt.
Gyönyörű rózsákat, tulipánt,és krókusz csokrokat kaptam. Imádom a tavasz-érzést.
Éjszakáig beszélgettünk. A neheze maradt, Mosogatás, elpakolás. Hajnalban már ágyban voltam.

Ma ez ismétlődik egy újabb társasággal, vacsora egy étteremben, Ők már kímélnek.
Még holnap délután egy kedves ismerőssel, egy jó beszélgetés.Ezt is nagyon várom.
Új, friss levegőre vágyok!
Jönnek a hétköznapok, feladatok, a munka. De az meg az életem egy része!
Érzem, hogy szeretnek sokan, rengeteg gratuláció jött, folyton csörögtek a telefonok, képeslapokat kaptam és sok-sok e-mailt.
A másnap is "más nap"
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Festőnapom!
  2010-02-18 16:02:55, csütörtök
 
  Indulok a Kozma galériába festeni. Jánossomorjának egyik legpatinánsabb épületébe vackoltuk be magunkat. Glázer - Kozma Edit a csoport vezetője. Jó vele dolgozni, sok ötlete van ahhoz, hogy mindig valami újat hozzon ki belőlünk. Én egyébként is vevő vagyok az ötleteire. Nagyon jó légkörben alkotunk, mindenki egy egység és ezért önmagát adja.
Az Testek arca című kiállításom óta alig festettem, Pihentettem a fantáziámat. Azért is jó a csoport mert egyébről is szól. A kultúra egy nagyobb része itt zajlik, ezek mind nívós eseményekké váltak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amerikai teológus író
  2010-02-16 18:11:12, kedd
 
  Muszály leírnom ezt a következő idézetet annyira megragadott.

"Nincs annyi sötétség az egész világon, hogy akár csak egyetlen kicsi gyertya fényét kioltsa"

Robert Alden

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kibontott tavasz...
  2010-02-16 18:06:13, kedd
 
  Gondoltam írok egy tavaszköszöntő verset ma délután, amikor a napsütésben elindultam sétálni.
Azután eszembejutott, hogy vásárólni kellene, sokan leszünk a hét vége felé. Jönnek a Barátaim, Családom köszönteni. Visszamentem a garázsba az autómért, indítottam, de nem indult. Az akumlátorom nyekkent még egyet- kettőt azután méla csend. Akinek volt már ekkora csalódásban része az tudja ilyenkor mit szokás mondani.
"Ezért vannak a jóbarátok! " Ismert sláger- töredéke jutott eszembe. Tényleg egy vendégakumlátor, összekapcs. indítás: - indult!
Valamikor a Zsigulimmal jártam így , 28-évvel ezelőtt. Megfogadtam barátaim tanácsát mentem néhány kört a városban, úgysem voltam a "nagy hóesés óta" sehol. Bevásároltam, a világon minden kapható volt az üzletekben. "Kisvárosban lakom, nincs panaszom!" Vettem egy csomó újságot, hogy szomjúságomat kielégítsem, hiszen egy hete nem jutottam hozzá. Egyszuszra megállapítottam, hogy nem lettem okosabb, nem vesztettem semmit, de reggel könnyebb lesz begyújtani a kazánba, ha elégnek a hirdetések. A színes reklámoldalak éghetetlenek.

A verset azért megírtam: A fenti címmel.

Kibontott tavasz...

Minden valóság
megnem ért csoda
hűséggel vágyott
álmodás.

Alámerült varázs
a másnapok
ébredése
egy új napon.

Kibontott tavasz
virágeső
új csillag születik
egy reggelen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden csak ismétlődés.
  2010-02-15 09:39:17, hétfő
 
  Genova, 1857. december 23-án üzent Giuseppe Verdi. Olyan az érzés az idézet olvasása után mintha ma olvasnám egy napilapban. Annyira aktuális.

"...a művésznek a jövőt kell kutatnia, s a káoszban kell új világot felfedeznie, és ha az új út végén picinyke fényt lát, ne ijessze meg a sötétség, ami körülveszi, haladjon tovább, s ha olykor megbotlik és elesik, keljen fel, és menjen tovább a maga útján..."

Ez a feladatunk művészeknek, alkotóknak, hogy ismételjük korunk tanulságait, hogy meríthessenek azok is belőlle akiknek nagy szükségük van rá. Erőre kapjanak azok akik már elgyengültek, hitüket vesztőknek. Semmi sem új csak ismétlődés, tanulság is lehetne akár!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hóha hull hát hadd essen!
  2010-02-12 23:04:12, péntek
 
  Ez a helyzet nálunk! Amikor hóra vágyunk, amikor nem. A havazás több okból is elég lenne. Ami ebből az egészből leszűrhető, hogy éppen elég! Nevetni sem lehet a csúszkáló járművek ide-oda sodródásán. Az emberek felismerhetetlen öltözékben való közlekedésén. Azt sem lehet tudni ki miért húzza a fejébe a sísapkát a felismerhetetlenségig takarva az arcát. Az meg egyenesen komikus, hogy nem lehet járdát takarítani, mert azonnal vissza hordja a szél a havat, még azt is amit a szomszéd lapátol. Én megpróbálkoztam a lehetetlennel, napok óta széllel szemben dolgoztam. Ma is vannak "Pató Pálok" A postás észrevette, mert megérkezett a levelim tömkelegével, a szembe-
szomszédomhoz már csak a térdig érő hóban evezett át. A kötelesség a hivatása vitte. A hóeke is ide ért tegnap és ma estefele. Igazábol ez azért volt öröm számomra mert az az autós, mentő,vagy bármely négykerekű, amely ide betéved csak az én kocsibeállómba tud megfordulni, kimenekülni ebből a" szűk kis zsákutcából". Az elmúlt télen ketten is árokba csúsztak egyazon napon, mindkettőt menteni kellett.(Ekkora dugót régen látott a mi utcánk) Persze nem tudták, hogy nem lehet megfordulni, csak visszatolatni, mert nem figyelték a táblát. (Az utat sem)
Tisztelem a "kukás autót" ők megtanulták, csak egyszer törték le egy ittlakó autós visszapillantó tükrét. Szép csendesen kisurrantak az utcából, de azóta....(csak tolatva)
Hóhahó! Igazi tél! Amikor arra gondolunk, hogy február van a tél ideje, akkor még mérgelődni is hiábavaló. Néha azért.....huha....hull....hát..... hadd essen,! Majd csak abbahagyja, mint minden, amiből elegünk lesz egyszer. Én hiszek a tavaszban!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 235 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 19
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 1408
  • e Év: 83662
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.