Belépés
gaby13.blog.xfree.hu
Voltunk ugy mint ti, lesztek ugy mint mi... gaby gabo13
1957.08.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 253 
Barátaimnak,olvasóimnak.
  2010-02-28 19:37:05, vasárnap
 
 Kivánok!

Gaby13
 
 
0 komment , kategória:  üdvözlet  
A boldogság létezik.
  2010-02-28 19:33:59, vasárnap
 
  "A Boldogság létezik. Nem tehetsz érte semmit, és nem is kell tenned érte semmit, az akaratoddal csak elfojtod a belőled feltörekvő örömöt. Amikor nyomorultul érzed magad, a boldogtalanságod vélt okát próbálod megszüntetni. Ám ez sosem vezetett eredményre, szándékod sosem érte el célját. Mindig az idő gyógyította be sebeid, hiába próbáltad eltüntetni a lelkedben tomboló szenvedélyt, hiába akartál megszabadulni a gyötrelemtől, a kín egyre erősebben ragaszkodott hozzád."

/A. J. Christian /

 
 
0 komment , kategória:  gondolatok  
Játszik velem a képzeletem...
  2010-02-28 19:32:16, vasárnap
 
 


Játszik velem a képzeletem...

"Elképzelem mindazokat a pillanatokat, amit megosztunk majd egymással az elkövetkező ezredévben. Látom magunkat, ahogy belevágunk az utazásba, tele reménnyel, kalanddal, hitteli várakozással. Látom magunkat kicsi kutyakölyökként, akik együtt születtek a meleg alomban, együtt nőnek fel, puha borzas labdával játszanak, és egymás mellett alszanak a kis kosárban. Látom magunkat idős párként, egymás szeretetében megpihenve, megbékélten a világgal. Elképzellek a tanáromként, aki mindig ott van, hogy támogasson a bánat idején, és mosolyogjon, ha sikert érek el. Te és én két madár vagyunk, együtt szállunk a tiszta, meleg kék égen, egyszerre mozgunk kozmikus táncban. Újra és újra különböző szerepeket játszunk, különböző jelmezekben, különböző alkattal, különböző helyeken. Harcolunk, nevetünk, játszunk, sikoltunk és táncolunk, de ott vagyunk, felfedezve önmagunkat, egymást, és a Világegyetemet számtalan alakban.
És azután látom magunkat, két csillag vagyunk a villogó fény galaxisában, szár és bimbó vagyunk a gyönyörű rózsán, esőcseppek vagyunk a buja dzsungelben. Látlak téged, mint a hegyi patak zubogva lerohanó vizét, és érzem, ahogy versenyzek veled, melyikünk éri el előbb az óceán széles víztükrét. Látom magunkat, mint az égen átsuhanó két felhőt, a nap két sugarát, ami az alattunk fekvő bolygót melegíti.
És bár tudom, hogy régóta együtt vagyunk, és még sok életet osztunk meg egymással, továbbra is teljes csodálattal adózom neked. Szeretlek, akár az első alkalommal, és várakozással nézek elébe minden pillanatnak, ahol újra és újra összetalálkozunk majd. Kapcsolatunk időtlen, végtelen és tiszta. Tartsuk mindig nagy becsben a szeretetet, ami összeköt minket örökkön-örökké!"

/Mallika Chopra/

 
 
0 komment , kategória:  gondolatok  
Bach-virágterápia 6.
  2010-02-28 19:23:16, vasárnap
 
  A Bach-virágterápia és karakterszámunk

Egy érdekes kalandra hívunk, ahol elindulhatsz egy izgalmas felfedezésre önmagadban. Sajnos a mai világban mindenki tele van problémákkal, lelki gondokkal. Mindez azt mutatja, hogy eltévedtünk, hogy nem a számunkra megfelelő úton járunk.
Ebből azonban van kiút, és te magad is megtalálhatod ezt az utat.. Gyere velünk és fedezd fel, hogy Te hol tudod szebbé tenni az életedet.

Amikor megszületünkSzületésünkkor ,,kapunk" bizonyos képességeket, tulajdonságokat, és ezek segítségével kell boldogulnunk életünk folyamán. Sajnos ezekhez az ,,erőkhöz" használati útmutatást nem kaptunk, így sok esetben nem tudjuk, hogy mit is kezdjünk velük. Hiszen mindennek van pozitív és negatív oldala, amit a vonzáskörzetében (használata közben) már nem érzékelünk. Amennyiben nem a megfelelő oldalát tudjuk felhasználni, akkor bizony romboló hatást is okozhat. Ezek által keletkezhetnek bennünk különböző feszülések, ellentmondások, kellemetlen érzések.

GyermekkorunkbanNeveltetésünk során különböző hatások érnek bennünket, melyeket a fenti képességeink, tulajdonságaink által valamilyen módon lereagálunk. Következtetést vonunk le belőle és elraktározzuk, mint ,,programot" (szabályt, elvet), mely a maga módján fogja befolyásolni életünket a továbbiakban. Ide tartoznak még a szülőktől, nagyszülőktől megörökölt programok is.

Ehhez még hozzácsapódnak a minket ért traumák, fájó események, és ezek mind bekerülnek a ,,raktárba" a programjaink, szabályaink, elveink mellé. Nagyon fontos, hogy minden ,,csomag", ami ebbe a raktárba bekerül, érzelmi töltéssel rendelkezik. Ezt az érzelmi töltést képes a Bach-virágterápia helyreállítani.
Most már valami halvány kép kezdhet kialakulni arról, hogy mi minden kerülhet be ebbe a raktárba. Ráadásul ezek a csomagok hatással vannak egymásra és így már végtelen variációjú probléma, betegség alakulhat ki. Ezért nem egyszerű sokszor egy problémának a valós okát megtalálni. Ráadásul, ha megtaláltuk, akkor még fel kell dolgozni a mögötte álló érzelmeket. Hiszen mindaddig, amíg egy ,,csomagnak" negatív töltése van, negatív módon hat ránk és további ,,csomagokat" fog magához vonzani.

A fogodzók
Ha szeretnénk egy nehézség mélyére hatolni, akkor az első fogódzó, amit ajánlok a képességeink, tulajdonságaink felülvizsgálata. Ehhez remek segítséget nyújt a numerológia (számmisztika) és az asztrológia. Természetesen minden egyes ember egyedülálló, megismételhetetlen és egyedi. Tehát egyértelmű, hogy nem 9 (számmisztika), vagy 12 féle típusú ember létezik a világon. Ezek csak a jéghegy csúcsát engedik láttatni, és egy jó szakember bizony mindenkinek az egyediségét és megismételhetetlenségét képes kiolvasni ezekből a szimbólumokból.

Egy kaland és felfedezőút is elindul valahonnan
Mi most a számok varázslatos világától fogunk elindulni. Először is a születési napunk energiájával érdemes megismerkednünk. Az ide tartozó energia életünk legnagyobb mozgató rugója, és ha nem ennek megfelelőn élünk, akkor máris kialakul egy feszültségi pont.

Az energia (típus, karakter) leírásánál először a tiszta megnyilvánulási formáit olvashatod. Minél jobban illik rád ez a rész, annál jobban érzed, éled és használod helyesen ezt az erőt. A következő részben kitérünk azokra a tulajdonságokra, megjelenési formákra, melyet a nem helyesen megélt energia eredményezhet. Természetesen nem tudunk kitérni az összes lehetséges problémára, hiszen az agyunk mindig képes újabb és újabb variációkat elénk tárni. Így ezeket tájékoztató, gondolatébresztő hatásnak szánjuk. Sok helyen nem fogalmaztunk túl finoman, hogy jobban próbáljuk érzékeltetni az eltérést az energia helyes használatától.

Folyt. köv....

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szeretetröl..
  2010-02-28 11:20:44, vasárnap
 
 Valakit, valamit szeretni kell.
Istent, szülőföldet, hazát.
Kinek lelkében nincsen szeretet:
Az élete csak pusztaság.

Valakit, valamit szeretni kell.
Nyíló virágot, kék eget.
Minden koldusnál százszor koldusabb,
Ki senkit, semmit nem szeret.

Valakit, valamit szeretni kell.
Jók úgy vagyunk, ha szeretünk.
Az Isten a szeretet tüzét
Szövétnekül adta nekünk.

Valakit, valamit szeretni kell.
Hogy szívünk boldogabb legyen.
Kivert kutyánál is gazdátlanabb
Az ember, hogyha szívtelen.

Valakit, valamit szeretni kell.
A szerető szív tündököl.
S Isten világa örök éj marad
Annak, ki mindent csak gyűlöl.
/Endrődi Sándor/
 
 
0 komment , kategória:  vers  
Egy kis kényeztetés...
  2010-02-28 10:59:57, vasárnap
 
  Nagymamáink vasárnapi süteménye jut róla eszünkbe. Az elkészítése sem túl bonyolult, ideje megjegyeznünk és betennünk a könnyen elkészíthető sütemények listájába.
Vaníliás koszorú.

Klasszikus teasütemény, biztosan mindenki ismeri, szerintem minden kézzel írt receptes füzetkében benne van. Sőt egy szakácskönyvben olyan verziót is láttam, hogy kevés baracklekvárral kell csak összeragasztani, és utána fel kell tölteni málnalekvárral a mélyedést (ez nekem kicsit túlzó és túlontúl pepecselős). Ebből az adagból szerintem elég sok lesz, de érdemes ennyit készíteni, mert sokáig eláll, és csak jobb lesz, ahogy puhul.

Hozzávalók
(2 kisebb vagy 1 jó nagy doboznyi lesz belőle)

50 dkg liszt
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
3 tojás sárgája
1 csomag vaniliás cukor
1 evőkanál citromlé
baracklekvár
vaniliás porcukor a hempergetéshez
A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a porcukrot, a vanillincukrot, a citromlevet, a tojássárgájákat, és összegyúrom. Ha szükséges (nekem kellett) kevés vizet adok hozzá, és minimum egy órára a hűtőbe teszem. Két tepsit kibélelek sütőpapírral, a sütőt előmelegítem 180 fokra, és a tésztát kb. 2 mm vastagra nyújtom. Köröket szúrok ki a tésztából, és minden második körből egy pici szaggató segítségével karikát csinálok.
Pár perc alatt megsütöm (ha az alja kezd pirulni már jó is), és a lyukas korongokat forrón vaníliás porcukorba forgatom. Miután kihűltek egy teli és egy lyukas korongot összeragasztok baracklekvárral, és fémdobozba teszem a kész süteményeket, hogy megpuhuljanak.


 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Hortobágy..
  2010-02-28 10:47:55, vasárnap
 
  HORTOBÁGY - Ritka sólymot gyógyított dr. Déri János, a Hortobágyi Madárkórház orvosa.


Huszonöt éve nem találkoztam ilyen szépséggel" - mondta a madárdoktor, miközben kötést cserélt a szerencsétlenül járt állaton. A tundrán élő sólyom valószínű, hogy a szokatlan hideg miatt merészkedett Magyarországra, egyébként leggyakrabban Észt- és Finnországban látni. Látogatása során azonban baleset érte, az orvos szerint elcsaphatta egy autó Jászberény közelében.

A sólyom olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy csak kétórás műtéttel lehetett megmenteni a szárnyát. Jelenleg a madárkórházban lábadozik, a gondozók szerint akár fél évbe is beletelhet, hogy ismét repülni tudjon.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
OLvasóimnak..
  2010-02-28 10:41:17, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kihalt utcán...
  2010-02-27 22:47:56, szombat
 
 Kihalt az utca, tört derékkal
ásít rám félmaréknyi fényt;
sárgás sarán, koszos kerékraj
tohonya pornyoma kísért.

Ferdén pislog egy pózna kúpján
az izzó, sunyin és bután,
fel-felpillog s elpilled lustán,
Mint részeg lány a bál után.

Nesz ébred, rácsosszan a hajnal,
Ingén rúzsfolt a pirkadat,
eloldalog az Éji Angyal,
és megpihen a híd alatt...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolsz-e rám?
  2010-02-27 22:08:56, szombat
 
 Mikor az est szellő-uszálya lebben,
S madár dalol a zöldellő ligetben,
Mikor az égen első csillag ég,
S a nyárfa lombja suttog halk mesét,
Bíborba nyíló álmod alkonyán
Gondolsz-e rám?

Ha lelked, mint egy mámoros madár
Az ég sötétkék bársonyára száll,
Mikor a fényt koszorúba fonod,
S azzal köríted tiszta homlokod,
Repeső vágyad tündér-hajnalán
Gondolsz-e rám?

Én minden este kis faludba szállok,
Hol most javában nyílnak a virágok,
S szívem egy titkos, halk ütemre dobban,
Ha látlak olykor állni ablakodban;
El-el merengsz... s úgy érzem, igazán
Gondolsz reám!

Wass Albert 
 
0 komment , kategória:  vers  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 253 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 253 db bejegyzés
e év: 3022 db bejegyzés
Összes: 9852 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 373
  • e Hónap: 1447
  • e Év: 191153
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.