Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 150 
Minden magyarok imája
  2010-02-26 07:52:44, péntek
 
  Pál Dániel Levente: Minden magyarok imája

MI ATYÁNK, ki vezettél minket végtelen földeken keresztül Hunniába, ki több mint ezer éve vigyázol ránk a történelem viharai közepette, ki a legnagyobb vészekben sem engedted elveszni a magyar nevet.

AKI A MENNYEKBEN VAGY, és onnan követed vigyázó tekinteteddel szeretett népedet.

SZENTELTESSÉK MEG A TE NEVED, hogy még élhetünk, mi magyarok magyarként élhetünk.

JÖJJÖN EL A TE ORSZÁGOD, s benne adj nekünk végre békét és megbecsülést.

LEGYEN MEG A TE AKARATOD, s ha úgy akarod, szenvedjünk még évezreden át, de ne engedd, hogy szétszóródva lassan elpusztuljunk,

MINDENNAPI KENYERÜNKET ADD MEG NEKÜNK MA, adj költőket, művészeket, tudós tanárokat, hogy ők táplálhassák vérükkel és verejtékükkel éhező Nemzetünk.

ÉS BOCSÁSD MEG A VÉTKEINKET, mert emberként nem vagyunk különbek másoknál. Sokszor elhagytunk, sokszor megtagadtunk, ideje visszatérnünk szeretetedhez!

MIKÉPPEN MI IS MEGBOCSÁTUNK AZ ELLENÜNK VÉTKEZŐKNEK, mert sokan voltak, nagyon sokan, kik gyűlölettel ontották nemes vérünk, és ontanák ma is, ha nem fognád vissza fegyveres kezük.

ÉS NE VIGY MINKET KÍSÉRTÉSBE, mutasd meg végre az igaz utat, hogy végig mehessünk rajta.

DE SZABADÍTS MEG A GONOSZTÓL, a megcsonkított Hazát rágó pénzszagú férgektől, a fogaikat csattogtató szomszédainktól, kiknek éhségét csak utolsó csepp vérünk tudná csillapítani.

MERT TIED AZ ORSZÁGUNK, erőnk és dicsőségünk.
ÁMEN.
 
 
0 komment , kategória:  HIT  
PPS:Éledő természet
  2010-02-26 07:24:19, péntek
 
  Diasor : Éledő természet

Letöltés: RÁ KELL KATTINTANI a DOWNLOAD NOW PARANCSRA, MAJD NÉHÁNY MÁSODPERCET VÁRVA, A Click here to download this file -ra:[
LinkKedves Barátaim, Látogatóim!

Pihentető, örömökkel teli hétvégét kívánok Önöknek és szeretteiknek. Vigyázzanak
magukra és egymásra. Blog bejegyzéssel legközelebb kedden reggel jelentkezem.
Szép hétvégét kívánok.Kedves Barátaim és Látogatóim!

Mivel március 31-én fizetni kell két honlapomért és tárhely szűke miatt egy harmadikat is létre kellene hoznom, hogy a blogomba pps-eket csatoljak, úgy döntöttem, hogy egy ingyenes oldalon tárolom azokat a diasorokat, melyeket Önökkel szeretnék megismertetni.

Két honlapomról március végéig lementhetik a diákat, utána minden megsemmisül. A meséket ajánlom mindenki szíves figyelmébe. Két még létező honlapom:Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Tejfalussy tanulmány
  2010-02-26 07:03:46, péntek
 
  A Tejfalussy tanulmány pdf változatban letölthető.
RÁ KELL KATTINTANI a DOWNLOAD NOW PARANCSRA, MAJD A Click here to download this file -ra:
Link


Tejfalussy András honlapja


Link


A "Farkasréti Esték" sorozat keretében a SASFA márciusi vendége:


TEJFALUSSY ANDRÁS
okl. mérnök, feltaláló


Az est időpontja: 2010. március 3. szerda este hat óra.
Helyszíne: a Farkasréti Általános Iskola Bp. XI., Érdi út 2.
Címe: "Eltitkolt, legfőbb csődokok (egészség, gazdaság, stb.)"


Mindenkit szeretettel vár:
a Sasadi és Farkasréti Öregdiákok Egyesülete
(a belépés díjtalan)
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Kérjenek bocsánatot
  2010-02-26 06:53:06, péntek
 
  Javaslatok a magyar-magyar megbékélésre


Kérjenek bocsánatot

- a II. világháborús honvédő katonáktól és utódaiktól;
- az otthonaikból elűzött kitelepítettektől és utódaiktól;
- az államhatalom által, a ,,nép nevében ellenérték
nélkül" kisajátított üzleteikből- műhelyeikből a gyárakba tereltektől és utódaiktól;
- a saját földjeiken gazdálkodó parasztok erőszakos TSZ-esítésének áldozataitól és utódaiktól;
- a málenkíj robotot túlélőktől és utódaiktól;
- a recskihez hasonló büntető- átnevelő táborokat túlélőktől és utódaiktól;
- az 1956-os forradalomban és szabadságharcban elesettektől, bebörtönzöttektől, kivégzettektől és
üldözöttektől és utódaiktól és
- az 1945 előtti értelmiségiektől és utódaiktól!

A fogolytáborokban felejtett, II. világháborús honvédő katonák kiadatását nem kérte az 1945 utáni magyar állam! Minden nemzet nyomoztatott a honvédő katonái után.

Egyedül Magyarország nem volt kíváncsi a honvédő katonáira!

Ha mégis valaki hazavergődött valamilyen csoda folytán, megdöbbenve tapasztalhatta, hogy ami hazafias kötelessége volt, mármint a behívó parancsnak engedelmeskedve bevonulni, az addigra ellenséges cselekedetté változott és olyan üldöztetésben volt részük, hogy azt kívánták, bárcsak odavesztek volna a háborúban! Inkább az ellenséges országtól a halál, mint a saját hazájától az életfogytig tartó megtagadtatás!

Ezeknek a nehézsorsú embereknek és utódaiknak jár az erkölcsi rehabilitáció mellett az újrakezdéshez - a közpénzekből való -újrakezdési anyagi támogatás!

Nyilvánosan bocsánatot kell tőlük- (egyenként- személyre szólóan) és utódaiktól kérni!

Ha ez megtörtént volna 1990-ben és az azt követő években, akkor pl. nem gyűlölték volna olyannyira az erdélyi nemzettestvéreinket. Hiszen, a tordai harcok során, 1944-ben 11 harckocsi tartotta hősiesen a frontot két szovjet páncélos hadoszloppal (200 harckocsival) szemben!!!

Alig tértek haza abból a harcból is hős katonáink. Ám aki hazatért, annak számkivetettség lett osztályrésze és ezért megkeseredett, boldogtalan emberek lettek, akikkel a rokonságnak sem volt tanácsos összetartani..., nemhogy a határon túliaknak megszavazni a kettős állampolgárságot!

A málenkíj robotot túlélőknek is ugyanaz a nehéz sors jutott, mint a fogságból hazatérő II. világháborúban harcoló honvédő katonáknak.

1945-ben a szovjet katonáknak parancsba volt adva, hogy szám szerint mennyi embert kell begyűjteni málenkíj robotra. Voltak falvak, ahol a már ,,békeidőnek" számító 1945. április 4-ét követően összefogdosták a fiatalokat (nőket, férfiakat) az utcán és fölrakták a teherautóikra és irány Szibéria! (A nőket előtte meg is erőszakolták.)

Aki túlélte szörnyű szenvedéseit és haza tudott valamilyen csoda folytán jönni, az nemhogy elégtételért folyamodhatott szülőhazájában, hanem még akkora ellenőrzöttséget (rendőri felügyeletet) kapott a nyakába, hogy még azt is el kellett hallgatnia, hogy egyáltalán hol járt hosszú évekig! Annyira mélyen befészkelte magát a félelem ezeknek az embereknek a lelkébe, hogy jobbnak találták elhallgatni az igazságot utódaik elöl. Az elhallgatás, pedig a hazugság legalattomosabb fajtája, mert az ellen nem lehet védekezni, életstratégiát kialítani, amiről nem is tudunk!!!

Éppen ezért, olyan politikai erőre van szükség, amelyik programjában meghirdeti és már a kampányban megkezdi az erkölcsi és anyagi rehabilitációját a nehézsorsúaknak és utódaiknak!

Akik szintén NEHÉZSORSÚ-vá váltak, mert a 64 éve tartó negatív megkülönböztetés (diszkrimináció) miatt a társadalom peremére - belső száműzetésre - kényszerültek:

- az otthonaikból elűzött kitelepítettek és utódaik;
- az államhatalom által, a ,,nép nevében ellenérték nélkül" kisajátított üzleteikből- műhelyeikből a gyárakba tereltek és utódaik;
- a saját földjeiken gazdálkodó parasztok erőszakos TSZ-esítésének áldozataik és utódaik;
- a málenkíj robotot túlélők és utódaik;
- a recskihez hasonló büntető- átnevelő táborokat túlélők és utódaik;
- az 1956-os forradalomban és szabadságharcban elesettek,bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik.


Az otthonaikból elűzöttek két csoportját ismerjük:

- akiket a nyugati államokban már 1945 után oda menekült rokonság patronált és segített a nyugati letelepedésben, egzisztencia teremtésben;
- akik nem tudtak hova menekülni és ,,itthon" maradtak.

Akik a nyugati államokban otthonra találtak és tehetségük szerint kibontakozhattak, egzisztenciát tudtak önmaguk és utódaik számára biztosítani - nekik is jár az erkölcsi rehabilitáció és az elűzetésük miatti bocsánatkérés!!!

Akik ,,itthon" maradtak és vállalták a belső emigrációt, azoknak is jár a nyilvánossá tett bocsánatkérés, amit utódaikkal is hivatalosan közölni kell! Ugyanakkor, minden utód, aki javítani szeretne saját- és családja sorsán, ingyenességet kell, hogy kapjon az ehhez szükséges (akár szakmai, akár társadalmi ismeretek) megszerzéséhez!!!

Az államhatalom által, a ,,nép nevében ellenérték nélkül" kisajátított üzleteikből- műhelyeikből a gyárakba tereltek és utódaik számára is jár az erkölcsi rehabilitáció! Sőt, az anyagi is! Ennek is nyilvánosnak kell lennie. Ha már nem élnek azok, akikkel mindez megtörtént, akkor is nyilvánossá kell tenni azt a tényt, mellyel negatívan megkülönböztették és a társadalom perifériájára száműzték ezeket a nemzettestvéreinket!

Az utódoknak akkor is meg kell tudniuk, hogy miért tépték ki családjukat gyökerestül a nemzet testéből és miért lett a sorsuk egyfajta gyökértelenség a saját hazájukban.

Meg kell tudniuk, hogy az 1945-ben polgárosodó magyarság mindenétől ki lett fosztva és javaik (melyeket többnyire egy-egy műhely és annak technikai munkaeszközökkel való felszereltsége jelentette) ellenérték nélkül un. társadalmi tulajdonba lett véve. Tette ezt a hatalom olyan megfélemlítéssel, hogy soha senki nem mert utódainak minderről beszélni. Ezeknek az embereknek nem lehetett több a gyermekük, mint szakmunkás - teljesítmény bérben. Bárki, bármilyen szakterületen szeretett volna továbbtanulni soha nem kapott zöld utat és állami támogatást semmihez. Az ilyen nehézsorsúak utódait érte a rendszerváltozás nevezetű változás többnyire ,,munkás" státuszban és a legszegényebb élethelyzetben. Nekik kellett volna mindenért fizetni akár egy magán-vállalkozás elindításához, vagy a hogyanhoz szükséges ismeretek megszerzéséhez. A nehézsorsúak utódait is megilleti az erkölcsi rehabilitáció mellett az anyagi támogatás az újrakezdéshez (otthonhoz jutás- munkahely-teremtés át- és továbbképzés) közpénzekből!

A saját földjeiken gazdálkodó parasztok erőszakos TSZ-esítésének áldozatai, akik 1990 után nem mertek jelentkezni az un. kárpótlásért, mert annak idején (a TSZ-be erőszakolásukkor) lemondtak minden tulajdonjogukról. Ugyanis, csak így kerülhették el, hogy kulák-listára kerüljenek. Ami egyenlő lett volna a recskihez hasonló átnevelő táborba való száműzetéssel, vagy a már gyári munkahely elvesztésével.

Az ilyen sorsüldözött utódai a mai napig számkivetettek és elsők között veszítették el állásaikat, mert semmilyen (anyagi- ismereti- kapcsolati) tőkével nem rendelkeztek. A gyökértelenség lett osztályrészük... és sok esetben azt sem tudja, hogy ki fia borja is valójában. Ami a legszomorúbb, hogy már nem is akarja tudni, mert annyira ,,megszokta a rosszat"! Ezek az emberek lettek a legnagyobb vesztesei az un. rendszerváltozásnak.

Az 1956-os forradalomban és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, valamint a kivégzettek utódai- rokonai sorsa egy nagyon fájón sajgó seb a nemzet testén-lelkén!

Ennek orvoslása a legösszetettebb feladat.

Hiszen, itt már muszáj megemlíteni, hogy a titkosszolgálatok által beszervezett rokonok és ismerősök a mai napig jelentenek megbízóiknak!
Ezek a megbízók megtalálták minden megbízott zsarolhatóságát és ezzel a mai napig ,,szolgálatra" kényszerítésüket.

Mindaddig, míg ezen milliomossá és milliárdossá vált megbízók nem lesznek elszámoltatva, a megbízottak - és azok akikről jelentési kötelezettségük van - jelentési kötelezettségüknek eleget kell tenniük! Nehéz őket tetten érni, hiszen többségük valamilyen ,,bújtatott-polgári" állásban dolgozva jelentget megbízóinak az 1956-os harcokban jeleskedőkről és utódaikról. Aki többnyire a legjobb barátja, vagy a házastársa!!!!

Nos, amiért ezen besúgók hozzátartozóit azon mód valamilyen tragikus esemény érte, mihelyt megtagadni akarta a besúgási engedelmességet, bizony a mai napig családok százezrei zsarolhatók emiatt!!!

Sürgősen le kell nagy nyilvánosság mellett leplezni ezen MEGBÍZÓKAT és el is kell ítélni őket! Ugyanakkor az évtizedekig jelentgető kis megbízottakat ,,takarékra" kell tenni, de szigorúan, hogy azok akikről jelentgettek, felszabadulhassanak ezen nyomás alól és maradéktalanul kifejthessék pozitív tevékenységüket a haza- és a benne élők javára, családtagjaik büszkeségére és örömére!!! Ehhez minden eszközt meg kell találni és az eddig negatívan diszkrimináltak rendelkezésére bocsátani!

Elejét kell venni egyszer, s mindenkorra annak, hogy az 1956-os szabadságharcosok ellenségei kerüljenek olyan hatalmi helyzetbe, hogy kisajátíthassák maguknak az 1956-os forradalom és szabadságharc megünneplését! Ezzel, szabad utat kaphatna az önállóság felelősségével élő 1956-osok és utódaik nemzetükért való kreatív életvitele és tevékenysége. Amihez, ha szükséges, minden erkölcsi és anyagi támogatást meg kell adni!

A továbbiakban Frigyesy Ágnest idézném az 1945 előtti értelmiségiek és utódainak sorsáról szóló írásában:

"Szeretném felhívni figyelmeteket/figyelmüket arra, hogy a negyvenes-ötvenes években az egész magyar értelmiséget lefejezték, (börtön, kitelepítés, Gulág stb.) s az akkori entellektüelt fizikai munkára kényszerítették!!! Tehát, akik nem haltak meg, de évtizedeken át cipelték egy méltatlan sors cudarul nehéz napjait, azok is a kommunizmus áldozatai. (Lásd pl. Regőczi atyát) Sőt! Szeretném felhívni a leendő kormány figyelmét arra, hogy ezen családok leszármazottai ma is hátrányban, hátratételben részesülnek, ui. elsősorban nem ők kerülnek jó pozíciókba, hanem mások... Láss csodát, előttük mindig bezárul az ajtó!!!

Ha pedig bekerülnek egy-egy jó helyre, működvén valamilyen szinten a régi ÁVÓ hálózata, titkosszolgálata, előbb-utóbb mindenhonnan kiszorulnak... Lásd az én példámat!

Újságíróként nem érvényesülhetek megfelelően, mert a családi hátterem kommunista-ellenes, Horthy vezérkari Nagyapámmal az élen, akire büszke vagyok, de ebből soha, semmilyen előnyöm nem származott, sőt egyelőre csak hátrányom! Ingyen munkákból, minimális honoráriumokból, valamint az emigrációban élő két jeles hazafi támogatásával tartom fenn magam! Ez elképesztő és tarthatatlan! Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy nem hagytam magam kilóra megvenni! De kérem észrevenni e méltatlan körülményt!

A munkahelyekre beépített volt kommunista erők pontosan tudják, ki kicsoda. És utasítást kapnak arra, kit kell kiszorítani egy-egy munkahelyről! ..." (Frigyesy Ágnes)

Meg kell szervezni számukra - a hazájuk földjén is, az egyfajta belső száműzetésben élőknek - az újrahonosítását!
Ehhez nem kell más, mint az erre vonatkozó adatok nyilvánossá tétele, és a negatív diszkriminációt évtizedekig gyakorló hatalom képviselői- (emeszempé), valamint jogutódpártjainak (emeszpé, eszdéesz, emdéef) képviselői részéről a nyilvános bocsánatkérés!

Ahol már meghaltak ezen nehézsorsúak, őket posztumusz illeti a bocsánatkérés, amit az utódoknak kell átadni!

Ezen utódok, ha bármiben segítségre szorulnak az újrakezdés során, minden támogatást (induló tőke, ismeretek megszerzése) - a szociális felzárkóztatás keretén belül - meg kell kapniuk!Bp. 2010. február 11-én: a ,,Becsület Napján", valamint a kommunizmus áldozatainak emléknapján, febr. 24-én.Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Finálé
  2010-02-26 06:42:28, péntek
 
  Finálé, avagy a kettős mérce "diadala"

A parlamenti pártok képviselői a választások előtti utolsó ülésen "méltó" bizonyítványt állítottak ki önmagukról. Beszédeikkel, felszólalásaikkal, és azzal, hogy mely törvényjavaslatokról döntöttek igennel vagy nemmel. Miről óhajtottak dönteni, és miről nem. Hazugságaik és hamis ígéreteik mellett hűek maradtak "hűbéruraikhoz" engedelmes, megfelelni akaró vazallusokként - tisztelet a kivételeknek. A hatalmon lévők hozzáértéseiről - az eltelt hosszú évek során - bebizonyosodott, hogy szinte minden területen rendkívül sok kívánni valót hagynak maguk után, legyen szó akár gazdaságról, akár egészségügyről, akár oktatásügyről, szinte minden területen.
Kivéve természetesen egyéni érdekeik közérdek elé helyezését, valamint a nemzeti érdekérvényesítés mellőzését a nemzetközi ill. egyes országok elvárásainak megfelelően. Bár említhetném az egész parlament felelőtlenségét, többek között az olvasatlanul megszavazott Lisszaboni törvény elfogadását illetően is.
Noha közülük többen 20 éve parlamenti képviselők, vannak, akik csak 8 vagy 4 éve töltik idejük egy részét ott. Munkájukat az Alkotmány szellemében, annak betartásával kell/ett volna végezniük. Mód felett megdöbbentő, - úgy tűnik -, hogy még csak nem is ismerik a magyar alkotmánynak nevezett alaptörvényt.
Nyílván ez az oka a "megfelelni az elvárásoknak" akarásán kívül, hogy sikerült megszavaztatni az un "holokauszt tagadását" tiltó, és ezért börtönbüntetéssel súlytó törvény.

A név szerinti szavazás eredménye:
197 igen 142 tartózkodás 1 nem szavazat.

Egyértelmű, hogy kiket rejtenek a számok. Az igenek egyértelműen a szocik, az szdsz-esek egy része, az mdf-esek és függetlenek szavazata (2 kivétellel). Tartózkodtak a fideszesek és KDNP-sek, valamint 2 szdsz-es, Kóka János és Béki Gabriella. Meglepetés hogy az egyetlen nem a szavazáskor egy volt szdsz-es képviselő, Gulyás Józsefé. Elismerésem érte, mert sokak nevében szavazott így.
Közel 50 képviselő távol maradt, így nem kellett a témában nyíltan állást foglalnia. Ez őket minősíti.
Szégyen, hogy milyen képviselők ülnek a magyar parlamentben.

A szavazás alatt is a vendégpáholyban tartózkodott Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke, és Zoltay Gusztáv ügyvezető igazgató.

Az Alkotmány, melyet a képviselőknek figyelembe kellett volna venniük, a következőképpen rendelkezik a gondolat, a lelkiismeret, a szabad véleménynyilvánítás szabadságáról (60.§-61.§), valamint arról is, hogy a "Tudományos igazságok kérdésében" ( egy történelmi esemény, korszak megítélése, az tudományos kérdés) kizárólag a tudomány művelői jogosultak (70/G. §)

60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára.
(2) Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más lelkiismereti meggyőződés szabad megválasztását vagy elfogadását, (...)

61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.

70/G. § (1) A Magyar Köztársaság tiszteletben tartja és támogatja a tudományos és művészeti élet szabadságát, a tanszabadságot és a tanítás szabadságát.
(2) Tudományos igazságok kérdésében dönteni, kutatások tudományos értékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak.

Ennyit tehát a legminimálisabbnak mondható felkészültségüknek a hiányáról.
Ez laikusok számára is egyértelművé teszi, hogy nem az Alkotmány szellemében jártak el, sőt Alkotmányt sértettek.

Néhány gondolat a képviselők erkölcsi magatartásáról.

A legtöbb képviselőnél nem sikerült az elmúlt esztendőkben észre venni, hogy szilárd erkölcsi alappal rendelkeznének. A megélhetési politikusok csapatainak kikiáltó emberek "ordibálták" torkuk szakadtából be, hogy frakciótagjaiknak az igen vagy a nem gombot kell szavazáskor megnyomniuk. Elvégre azoknak sem idejük, sem felkészültségük nem volt elegendő az önálló, tisztességes vélemény kialakításához? - tisztelet a kevéske kivételnek. Ahhoz ugyanis a megtárgyalandó anyagokat el kellett volna olvasniuk, és átgondolniuk, hogy felelős döntést hozhassanak. Így kellett volna tenniük e törvény-tervezet esetében is.

Kirekesztő színezetet ad a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló Mesterházy-féle törvényjavaslat elfogadása esetében az a tény, hogy dr. Répássy Róbert módosító javaslatát, mely egyaránt elítélte "a (holokauszt) nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadását", elutasították, azaz nemmel szavaztak. Ezzel kirekesztő, kettős mércét alkalmaztak, mert felekezeti alapon tettek különbséget az emberek életének értéke között.
Az emberi élet értéke nem felekezeti hovatartozás kérdése. A magyarság ellen elkövetett népirtások, üldöztetések úgy a Délvidéken, mint a Felvidéken, illetve Erdélyben, majd a kommunista diktatúra alatt az anyaországban miért tagadhatóak büntetlenül az elfogadott törvény értelmében? Ezeknek az áldozatoknak az élete és szenvedése miért ér a nemmel szavazó képviselőknek kevesebbet?

Az erkölcsi elvárást illetően, véleményem szerint szerencsésebb lett volna, ha a szavazásról a Fidesz kivonul - megtette ezt már többször is, pl. alaptalanul Trianon kapcsán -, nem vesz részt a szavazáson, s így nincs meg az érvényességhez szükséges képviselői létszám. Ezzel elérhették volna, hogy a "holokauszt-tagadását" tiltó törvényt búcsúzásukkor alkotmányt sértő módon ne verjék át. De hát... ahhoz egy kis bátorság is kellett volna.

Véleményem szerint dr. Répássy módosító indítványa is sérti az Alkotmányban rögzítetteket, de legalább nem alkalmazott kettős mércét. Ahhoz, hogy az 1978. évi IV. törvényt ily módon változtassák meg, előbb az Alkotmányt kell/ene megváltoztatni.


Úgy tűnik, a logikus gondolkodás, a következmények átgondolása sem erőssége a képviselőknek.

Ez a törvény nem csak a demokratikus alapjogokat sérti, de a diktatúrát is előkészíti, és egyben gyakorlatilag megakadályozza a kérdés tudományos kutatását, feltárását is, mivel még vannak nyitott kérdések a témában.
Ugyanakkor magában hordozza azt a veszélyt, hogy ezentúl bármely kérdésről a hatalmon lévők mondják meg, hogy miként vélekedhetünk. Ha nem úgy teszünk, irány a börtön. Milyen ismerős... Orwell Állatfarmja rémlik fel, az egyenlők és egyenlőbbek.

A képviselők utolsó órákra tartogatott "sürgős" törvénye komoly ellenszenvet indíthat el, úgy a törvényhozók, mint az érintettek vonatkozásában. Ami eddig nem volt jellemző, bármennyire is igyekeztek megbélyegezni a magyar társadalmat többek közt antiszemita minősítéssel, az bekövetkezhet. Mert létezik tűrés-határ! A választópolgárok többségének pedig kezd nagyon elege lenni, hogy hátrányos megítélés alá esik, másodrendű állampolgár a saját hazájában.

Elképzelhető, hogy ez a törvény, amennyiben a köztársasági elnök aláírja, pont az ellenkezőjét fogja kiváltani az emberekből, mint azt várnák. Ez a meggondolatlan törvény sokkal inkább az antiszemitizmust fogja gerjeszteni, mintsem megszüntetni.

Remélhetőleg dr. Sólyom László köztársasági elnök megfontoltsága és törvénytudása ezt megakadályozza, mert mielőtt aláírná, az Alkotmánybírósághoz küldi normakontrollra a törvényt.

Orbán Éva

 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Vona Gábor a Ma Reggelben
  2010-02-26 06:40:26, péntek
 
  Vona Gábor a Ma Reggelben 2010.02.25. - 1LinkVona Gábor a Ma Reggelben 2010.02.25. - 2Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Kárpáti Harsona
  2010-02-26 06:33:38, péntek
 
  A Kárpáti Harsona frissítve itt megtekinthetőLinkRészletesebben:

1.
BORZALMAS FOLYAMATOT ÉL ÁT A NEMZET
http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=8167:borzalmas-folyamatot-el-at-a-nemzet&catid=90:hazik-zoltan-a-karpati-h arsona-alapitoja-fszerke&Itemid=72

2.
Véderő kérése: SZÜKSÉGÜNK VAN CSAPATSZÁLLÍTÓRA
http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=8 166:veder-kerese-szuekseguenk-van-csapatszallitora&catid=43:civil-kurazs& Itemid=67

3.
Vaskői Károly: Cinkék a télben
http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=8 165:vaski-karoly-cinkek-a-telben&catid=36:kultura&Itemid=60

4.
Magyar Irodalmi Hírlevél - 40.
http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=8 163:magyar-irodalmi-hirlevel-40&catid=111:fenyvesi-miklos-ceglod&Itemid=7 2

5.
Kossuth tér Hírlevél - 129
http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=8 162:kossuth-ter-hirlevel-129&catid=43:civil-kurazs&Itemid=67


K I E G É S Z Í T É S - Kárpáti Mozi
http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=section&id=7 &Itemid=95


MINDENKI FIGYELMÉBE:

KÖZLEMÉNY: Felvidéki Magyar testvéreink!
http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=7617:koezlemeny-felvideki-magyar-testvereink&catid=86:dr-kollar-lajos-buda pest&Itemid=72

EGYSÉGES MAGYAR ÖNRENDELKEZÉSI JOG - MAGYAR KÁRPÁT DOKTRÍNA
http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=7725&catid=86&Itemid=72

SZLOVÁKIA A NYELVTÖRVÉNNYEL A SAJÁT SZERZŐDÉSEIT IS MEGHÁGJA
http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=7726:szlovakia-a-nyelvtoervennyel-a-sajat-szerzdeseit-is-meghagja&catid=12 9:nyelvtoerveny&Itemid=127

BIZONYÍTÉK SZERKESZTŐSÉGÜNK LEVELEZÉSÉNEK TITKOS ELLENŐRZÉSÉRE + KIEGÉSZÍTÉS
http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=4529:bizonyitek-szerkesztseguenk-levelezesenek-titkos-ellenrzesere-kiegeszites &catid=86:dr-kollar-lajos-budapest&Itemid=72

A KÁRPÁTI HARSONA BEADVÁNYA A NYELVTÖRVÉNY ÜGYÉBEN A STRASBOURGI BÍRÓSÁGHOZ + kapcsolódó
http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=5527&catid=86&Itemid=72

A KÁRPÁTI HARSONA HIVATALOS KÖZLEMÉNYE : NEM KÉRÜNK A SÜLETLEN ÖTLETEKBŐL ! + szakmai vélemények
http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=6879:a-karpati-harsona-hivatalos-koezlemenye--nem-keruenk-a-sueletlen-oetletek bl---szakmai-velemenyek-&catid=129:nyelvtoerveny&Itemid=127

TÁMOGATHATÓ A KÁRPÁTI HARSONA SZELLEMI MŰHELYÉNEK TEVÉKENYSÉGE
http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=3065&catid=90&Itemid=72

DR. KOLLÁR LAJOS: NYÍLT LEVÉL DEBRECEN CÍVISVÁROS RENDŐRKAPITÁNYÁNAK
http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=7 270&catid=86&Itemid=72

A KÁRPÁTI HARSONA NYILATKOZATAI
http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=7070:a-karpati-harsona-nyilatkozatai&catid=90:hazik-zoltan-a-karpati-harso na-alapitoja-fszerke&Itemid=72

A BENE©-DEKRÉTUMOK, AMIKRŐL MOST EURÓPA HALLGAT + TÖRVÉNYSZÖVEG
http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=7 321&catid=86&Itemid=72

Szlovákoknak, önrendelkezést a Felvidéken!
http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=7466:szlovakoknak-oenrendelkezest-a-felvideken&catid=90:hazik-zoltan-a-kar pati-harsona-alapitoja-fszerke&Itemid=72


Összeállította és szerkesztette:
Házik Zoltán alapító főszerkesztő, laptulajdonos
RENDKIVULI_KIADAS_20100226.pdf
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Nagy kiterjedésű szeméttakaró
  2010-02-26 06:30:27, péntek
 
  Már az Atlanti-óceánon is van nagy kiterjedésű szeméttakaró

A Csendes-óceán óriási kiterjedésű szemétszőnyege után az Atlanti-óceánon is hulladéktakarót fedeztek fel. A vízben lebegő szeméthalmazra a Karib-szigetektől északra bukkantak rá.


Szakértők véleménye szerint az északi szélesség 22. és 38. foka között elterülő óceánrészre a felszíni áramlatokkal érkeznek a szemétdarabok. Ugyanilyen felszíni áramlások hordták össze a műanyaghulladékot ahhoz a több száz négyzetkilométeren szétterülő szemétfolthoz, amely Kalifornia és a Hawaii-szigetek között borítja a Csendes-óceán vízfelszínét.


A felszíni tengeráramlási cellák rendszere a Föld óceánjaiban az észak-csendes-óceáni hulladéktakaró elhelyezkedésének feltüntetésével. A felszíni áramlásokat elsődlegesen a tartósan egyirányú szelek mozgatják. Így alakult ki például az Atlanti-óceán északi felében lévő cella is (déli ága a keleties irányú északi passzátszelek által hajtott Antilla-áramlás; északi része a mérsékelt övi nyugati szél által hajtott Golf-áramlás; a keleti részt pedig a Kanári-áramlás köti össze.) Ez talán a legjobban fejlett áramlási cellarendszer a Földön. Az áramlatok ennélfogva könnyen összehordhatták a tengervízben lebomlani képtelen műanyaghulladékot.

Az Atlanti-óceán említett térségében az elmúlt 22 évben több mint 64 ezer apró műanyagtörmeléket gyűjtöttek össze a Woods Hole-i Sea Education Association (SEA) nevű oceanográfiai intézet diákjai. Az egyik kutató, Kara Lavendar Law elmondása szerint nem volt egyszerű dolog a két terület összehasonlítása, ám vontatóhálós technikával a kutatócsoport tagjainak mindkét helyszínen sikerült több mint ezer mintát begyűjteniük. A csendes-óceáni szemétfoltot eredetileg Charles Moore kapitány fedezte fel 1997-ben.

Az utóbbi évtizedekben az óceánba hajigált műanyaghulladékokat a nap sugarai lassan apró részecskékre bontják le, melyek lassacskán egy Texas területével szinte megegyező nagyságú hulladéktakaróvá sűrűsödtek össze és azóta is ott lebegnek az Egyesült Államok nyugati partjaitól mintegy 500 tengeri mérföldre, a Csendes-óceán közvetlen felszíne alatt.

Hatalmas mérete és sűrűsége ellenére azonban az óceáni méregleves olyan apró részecskékből áll, hogy sem a műholdfelvételeken nem lehet látni, sem szabad szemmel nem lehet észrevenni. A kutatást a SEA és a Hawaii Egyetem kutatói végezték.

Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Amerikai tigriskereskedelem
  2010-02-26 06:27:04, péntek
 
  Amerikai tigriskereskedelem

Természetvédő szervezetek a tigrisekből készült termékek nemzetközi kereskedelmének betiltását követelik. Az ázsiai mellett főleg az amerikai kereslet vezethet nagymacskák kihalásához


Mára mindössze 3200 tigris él a vadonban, közel felük Indiában, míg egy évszázaddal ezelőtt még 100 ezer példányt számláltak. Mindez a növekvő emberi populációknak valamint a hagyományos népi orvoslás miatt a tigrisek testrészei iránti növekvő kínai, vietnámi és laoszi kereskedelemnek köszönhető. Ám a környezetvédelmi szakértők szerint nem csak Ázsiával van gond.

Az Amerikai Egyesült Államokban ugyanis a becslések szerint több mint 5000 tigris van magánkézben, mint házi kedvenc vagy mint cirkuszi vagy vadasparki attrakció. Crawford Allan, a TRAFFIC észak-amerikai szervezetének igazgatója azt állítja, hogy egy vizsgálat során tigristenyésztő farmokat is felfedeztek, amelyek a kutyagyárakhoz hasonlóan próbálják a keresletet kielégíteni.


Allan szerint mivel a tigriseket gyakran túl veszélyes kezelni 6 hónapos koruk után, ettől fogva fokozatosan ki vannak téve mindennemű bántalmazásnak. Sőt, néhány amerikai étteremben már tigrishús is szerepel az étlapon, mint egzotikus étel.

Szakemberek szerint szinte lehetetlen felmérni, hogy egyes államokban hol és hány tigris él. Amíg 26 állam tiltja a tigrisek magánkézben tartását, 9 - köztük Észak-Karolina, Ohio, Dél-Karolina és Wisconsin - semmiféle rendelettel sem tiltja, vagy szabályozza azt. A legtöbb fogságban tartott tigris Texasban található, pedig az állam szabályozza a tigrisek magánkézben tartását, ám csak nagyon ritkán tesznek lépéseket a szabályok betartatására.


Természetvédők nagy örömmel fogadták a kínai kormány az irányú törekvéseit, hogy megállítsák a tigriskereskedelmet, ám figyelmeztettek arra is, hogy a növekvő számú magánkézben lévő farmok Ázsiában egy újabb veszélyforrást jelentenek a már így is veszélyeztetett állatfajra nézve. A kínai hatóságok bejelentése szerint az országban közel 6000 tigris él fogságban, és évente akár 1000 példánnyal is növelhetik az egyedszámot, mindezt a fajfenntartás érdekében. Ám a tigrisek védelmezői arra figyelmeztetnek, hogy ennél jóval több példányt tenyésztenek illegális farmokon, és ellenzik azt is, hogy ezeket a farmokat legalizálják.

,,Ez egy rendkívül veszélyes jelenség a vad tigrisek túlélése szempontjából" - nyilatkozta Keshav Varma, a Világbank Nemzetközi Tigris Irányelv projektének vezetője, hozzátéve, hogy amint ez üzletággá válik, épp fordított hatást ér el a piacon, hiszen stimulálja és fenntartja a termékek iránti keresletet.

A kínai és más államokbeli középosztály növekedése szintén hozzájárult a megújult kereslethez, újabb tigrisrészeket követelve - nem csak a népi gyógyászat miatt, hanem a tigrisbőr mint keleti ajándéktárgy is egyre népszerűbb.

2010 egyébként kiemelten fontos év lesz a tigrisek védelmét illetően, hisz a kelet-ázsiai régióban ez az év a Tigris Éve, másfelől Oroszországban, Vlagyivosztokban szeptemberben tigrisvédelmi csúcstalálkozóra készülnek.


Balogh Alexandra
WWF Magyarország
Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Humor
  2010-02-26 06:05:39, péntek
 
  Amerikai katona őrt áll az erőd tetején. Egyszer csak lekiabál a
parancsnoknak:
- Parancsnok úr, jön két indián!
- Barátok, vagy ellenségek?
- Valószínűleg barátok, mert együtt jönnek!

Házsártos feleség mondja a férjének:
- Mennyivel jobban tettem volna, ha magához az ördöghöz mentem volna feleségül!
- Erre ne is gondolj! Közeli rokonok nem házasodhatnak!

A paraszt bácsi a folyóparton baktat a szekerével. Ott van
szolgálatban a rendőr. A bácsika megkérdezi tőle:
- Biztos úr hol lehet itt baj nélkül átkelni a szekérrel?
- Jöjjön csak bátyám majd megmutatom. Itt nyugodtan áthajthat.
- A bácsi úgy is tesz, de hamarosan elsüllyed a szekérrel együtt.
Megszólal a rendőr:
- Érdekes! A kacsáknak csak derékig ért.

A plasztikai sebész új arcot varázsolt a hölgynek:
eltüntette a ráncokat, és az orrát is kisebbre szabta.
Amikor felépül a páciens, az
orvos megkérdezi tőle:
- Mit tehetek még Önért, asszonyom?
- Tudna nekem nagy, kerek szemeket csinálni?
- Természetesen - válaszol a sebész,
majd kiszól az asszisztensnőjének.
Legyen szíves, mutassa meg a hölgynek a számláját!


 
 
0 komment , kategória:  HUMOR  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 150 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 150 db bejegyzés
e év: 1858 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 7508
  • e Hónap: 37472
  • e Év: 2065680
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.