Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
tavaszi zsongás...........
  2010-03-28 23:12:42, vasárnap
 
  Nem tudom ki hogy van vele, de nekem tavasszal ,mindenem új életre kel. Az első meleg napsugarak
kihozzák belőlem a szerelmet. Bár ha jobban belegondolok, én többnyire szerelmes vagyok. De ilyenkor mindenem bizsereg. A bőrömön érzem a tavaszt.
Minden növénynek és virágnak örülök, mert ez azt jelenti, hogy elmúltak a szürke , hűvös téli napok.
Tegnap megkukucskáltam a kis zöldfűszeres kertecskémet. Új életre kelt a fodormenta, a citromfű, a kakukkfű és a levendula is ott tündököl. Megsimogattam a leveleket és az illatuk bódító volt, pedig még csak most indultak be az új hajtások.
Gyorsan került melléjük új is, méghozzá oregánó és ruccola. Imádom a ruccolát. Az a borsos íze hm...
Ja, és a kedvenc fűszernövényem is új helyet kapott,a rozmaring.
Ilyenkor még a bazsalikom nem mehet ki, mert a hideg ,szeles napok és éjszakákat nem bírná.
Szóval alakulnak a dolgok. És a sárgabarack fánk is rügybe fakadt. Szerintem húsvétra már kibontja a virágait. A kedvesem nem túl jó megfigyelő, vagy csak nem érdekli annyira,mert azt mondta elősdzör a levelek jönnek, majd a virág. Ki tudná jobban, mint én, hiszen a tavaszi kert csodákat rejt.
Milyen jó is ilyen észrevehetetlen apró dolgoknak örülni?! Ezek nem is apró dolgok. Minden tavasszal rájövök, hogy a természet fantasztikus. És a növények illata. Már most látom az otthoni kertet ahogy a gyümölcsfák virágzanak és a dongók, méhek döngicsélnek. Látom, mert évekig ez a látvány nyűgözött le minden tavasszal. És most igyekszem a mostani otthonunkat is ilyen csodás kertté alakítani.
Nem szerettem kertészkedni, de rájöttem, hogy ha megállmodod a kerted és akarod, akkor sikerülhet. Régen az összes cserepes növény kihalt, kiszáradt, túlöntözésben megfulladt.....és most????????????
Decemberben beszereztünk egy kis citromfát. Tele volt citrommal, majd virágokkal és most ici pici citromkák nőnek rajta. De a napokban megláttam, hogy újra virágba borul. Rengeteg fehér kis bimbó lett rajta. A sok napfény és a meleg jó hatással volt rá. Hamarosan tele lesz illatos fehér virágokkal. Gyönyörű. Ha nem felejtem el, csinálok fényképet róla és felteszem....márha sikerül ide feltöltenem képet :-)
Szóval mostanában szeretnek a növények és a természet.

A pozitív gondolat...egyre jobban befolyásolja életem, és rájöttem , nem sz számít ki mit hisz, hanem az, hogy a vidámság , a mosoly és a boldogság töltsön el. És miért vagyok én ilyen?
Tavaly kerestem az új célt,mert úgy gondoltam mindent elértem amire vágytam egykor. Aztán azt a tanácsot kaptam, hogy próbáljam megtartani, fenntartani a jelenlegi állapotot. Elgondolkodtató, hiszen az ember egyre többet akar....és rájöttem: ÁLLJ! Elszalad az élet mellettem....Élvezni kell minden pillanatot, a családot, a gyermekeim pillanatait átélni, hiszen mi is a valóság? a munka és a pénz? Igen, kell a megélhetéshez...és a pénz hajszolása??? Lehetetlen akkor jól élni....Akkor most hogy is van?
És igen, kellenek napok, amikor csak a család és az érzelmek dominálnak bennem, majd olyan napok is kellenek, amik az előre jutást, a haladást segítik és kell olyan nap, amikor magam vagyok vagy csak utol kell érnem magam....Nehéz ezt észre venni. Nehéz a boldogságot elfogadni és megélni. miért? mert megszokjuk hogy van, és valami más kell. miért?
És a panaszkodást hallom sokfelől...és már-már lehúz és én is közéjük tartoznék, amikor egy oár sor vagy egy kedves barátnő mosolya és szeretete megint helyre tesz. Én nem akarok átlag ember lenni. Én Én akarok lenni és nem más! És mosolyogni akarok, mert a rosszkedv és a méreg csak nekem árt....kit érdekelne mást? De ha mosolyogsz azt mindenki észreveszi és talán egyszer ők is rájönnek, akiknek lefelé görbül a szájuk, hogy a boldogság ott van, csak át kell élni.

Hát ilyen az én kis családom nekem, a boldogság; és ilyen a munkám, hiszen mindig erre vágytam; és ilyen a ház és a kert és a környezetem mert ezt álmodtam meg. Mi kellene ennél több? Ha már egy ember
megérti amit írok és tud boldog lenni, és csak egy másik embert rá tud vezetni,akkor már megérte!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ételallergia!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  2010-03-27 21:55:33, szombat
 
  Nemrégiben betelt a pohár az állandó hasfájásoktól és anya rosszul érzem magamat-tól...stb és mivel a gyerekorvos espumizan csöppei sem segítettek természetgyógyászt kerestünk fel. Kiderült hogy a kis szervezetük nem biztos hogy tolerálja a tejet ,k kismanóé pedig a lisztet. Nagy huza-vona után sikerült liszt és tejmentes étrendeket kialakítani itthon és az oviban...suliban. Mire sikerült bejutni /időponttal/ a megfelelő helyre,már a lisztet fogyasztani kellett,mert megtudtam, hogy akkor nem tudják kimutatni az allergiát, ha gluténmentesen táplálkozik. A laktóz mentes táplálkozás maradhatott. A glutén a búzában és a búzafajtákban megtalálható anyag. Szóval elmentünk a Heim Pál kórházba,hosszas cécó után sikerült parkolót is találni.
Persze mire felkeveredtünk már 9-fél 10 volt. Papírok kitöltése, majd egy alapos vizsgálat és beszélgetés után menrünk a vérvételre. Nos, 3 gyerek két szülő, nem egyszerű feladat,főleg hogy már kb. 11 után jártunk és a gyerkőcök semmit sem ettek addig. A nyűgös kis emberkék, amikor meghallották a vérvételt,teljesen kikészültek.
A doktor nő és a vérvételnél is nagyon kedvesek és türelmesek voltak. Főleg mikor leadtam a papírokat a labornál,megkérdeztem lehet -e enniük ilyen és ilyen vizsgálat-vérvétel előtt.Hát nem volt a válasz,kicsit elszomorodva kerestünk helyet a ztömegben,de kis idő múlva már mi kerültünk sorra, agymás után. Nagyon büszke voltam rájuk, hogy ilyen ügyesek voltak,de már nagyon éheztek. Siettünk vissza a kocsihoz és az autónk már annyira várt hogy nyitva volt az ajtó. Igen, feltörték. Csak hogy történjen valami ???
Nos a rendőrökre fél órát vártunk,mire megérkeztek. Szerencsére voltek bekészítve szendvicsek, így a gyerekek tudtak enni.
Sok minden nem történt, felvették az adatokat,aztán hazaindultunk . Rossz kedvűen.
Nem tudom mi viszi rá egyes embereket , hogy egy gyermek kórház körül olyan autókat törjön fel, ahol gyerekes családok parkolnak. Nem az érték számított,amit elvitt, hanem ami kárt okozott az autóban.
Hiszen ezt meg kell csináltatni. És ami még inkább fájt, hogy a gyerekeim még mindig rettegnek esténként, hogy betörnek hozzánk.... és a rendőrök ráadásul tudják ki az, csak nem tudják rábizonyítani. Hát milyen dolog ez? Az ilyen embereket védi a törvény? Bizonyíték? Vannak kamerák abban az utcában.3 is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
új szenvedélyem van,
  2010-03-24 01:18:18, szerda
 
  -néhány hete megkaptam a sex and the city 5 évadját és a filmet. Rendesen lázben égtem a 6. évadért. Vasárnap "ő" is megérkezett!
imádom hogy bármikor nézhetem. Amúgy nem vagyok tv függő....de ez a sorozat...
Sokmindenkinek meg van a véleménye...noss nekem is...de ezt most nem írom le,kedves barátnőm pont ma mondta, hogy mindig megmondom a véleményemet még akkor is, ha épp senkisem kérdezi. noss előfordulhat ilyesmi, de én jónak találom, ha valaki elszánt és tudja miben hisz és mit akar. Anélkül keresgélheti magát a nagyvilágban.
igen én is belecsöppentem egy ácsingózós időzónába, aztán magamra találtam, jobbanmondva kedves szomszédasszonyom---kedves újdonsült barátnőm, nagyon vagesz csaj, már lassan 1 éve ismejük egymást----- kimozdított monoton punnyadásomból. és rájöttem hogy hahó,tovább az elképzeléseim jó felé visznek.
És bepótolva kimaradt dvd edzéseimet, ma kétszer tornáztam. És az elhatározás hogy fogyok itt van még velem. Szerencsére nem jöttek vissza a ladott kilók,hát folytatom.
És elkezdtem inni a zöld teát. A fosatós tea is visszatért a napi ritmusomba, esténként és ha itthon vagyok akkor napközben is étkezés után.
Szóval ez a filmsorozat nagyon rávilágított eggyes témákra. Gondolom sokaknak csak a sex az alkohol és a flört, a pasik jönnek le az epizódokból....pedig sokkal több van ebben a filmben. De számomra mindenképp. Nem a romantika , a mindenképpen a jó győzz...hanem az élet kiszámíthatatlan pillanatai. Tetszik,mert nem csupán a szerelemről, a vonzalomról szól,vannak vágyak és persze vannak langyos témák és pillanatok....értsd ahogy akarod .........
Érdekes szenvedéllyé vált a cola ivása is. Nem tudom hogy függő lettem-e....próbálom csökkenteni a napi fejadagot....és visszatértem a boros szenvedéllyemhez a párlatok után.
Szóval ennyit dióhéjban. Megyek megcsinálom a telcsimen Brain Champ játékomat, hogy ne legyen egyszerű, két néven futok, így versenyzek önnmagammal...nem tudom miért ,hiszen így is úgyis én nyerek....na de milyen "állat" saját magammal versenyezni :-)
Hiszen erről szól az élet, a versenyről, mindenkivel és senkivel? Vagy magunkkal?
Na ez már más tészta...... ......szerintem holnap is jövök! Lesz jó témám, az ételallergiáról...voltunk vizsgálatokon...majd mesélek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
itt esett,ott sütött!!!!
  2010-03-24 01:17:42, szerda
 
  Nagyon jó ez az időjárás, nem kell 1000-rel fűteni. Csak kétnaponta fűtünk...hahó én a meleget szeretem. Lehet van,aki be sem fűt már 20 fokban...na de kérem este még hideg van. Szuper a rendszer nálunk,faelgázosító kazán van, még a melegvizes bojlert is fűti...és tartja.
Szóval ma nálunk esett az eső, de úgyhozta a sors, hogy a Hortobágy kapujába mentünk...És tuti szép , napsütéses idő várt ott ránk. Szerintem holnap itt is süt már a nap.
Megyünk a kertbe!!!! Hát a kutyakakik megint ott teremtek,de ezzel mit csináljak? Szóljak Beninek, hogy tartsa vissza? Eléggé kiadós a hátsója,úgyhogy most ez van.
Holnap kikerülnek a fűszernövénykéim a konyhakertbe. Mindenkinek nagyon ajánlim, szupi. Nyaranta, mikor a teraszon ülünk /eddig még csak 1 nyarat laktunk itt :-) / a szellő megborzolja a kis leveleket és már hozza is a friss bazsalikom, menta, citromfű, rozmaring vagy levendula illatát.
Nagy elhatározásom, hogy most sokkal több fajta fűszernövény kerül ebbe a kis kertecskébe. Van 2 tea rózsabokor is itt,de azt az illatot!!! Na azt semmiért sem cserélném!
Nem nagy ez a helyecske. Kb 2x2 méters lehet és középen egy hatalmasd barackfa áll,így egymás mellé és elé kerülnek a fűszerek. Jól mutattak tavaly nyáron is...és van amelyik évelő...bár még most csak a tavalyi száraz ágacskák látszanak.
Szóval holnap kertészkedni szeretnék! Már éppen itt az ideje!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
végre tavasz???
  2010-03-15 19:03:00, hétfő
 
  Elolvadt a hó,ami a héten esett. Nagyon megrémültem, mert már a fényes mivoltát vártam a tavasznak...és ehelyett a szürkeség köszöntött ránk a hét közepétől :-( Lehangoló volt de a kedvenc sorozatommal valahogy ki lehetett bírni. Most ...azaz ma már gyönyörűen szikrázott a nap,de nem kis szél volt. Szinte már szélvihar...amikor kicsit alábbhagyott egész kellemes...lehetett volna,de újra rákezdte a szél.
Szóval csak pozitívan, hiszen többnyire március idusán már beköszönt a tavasz, és bizony ma már 15-e van....a nagy magyar ünnep. Ki hogy ünnepli....éli meg. Nekem elég kellemes és csendes kis napnak alakult.
A gyerekek is élvezték hogy nem kellett menni oviba,suliba....szóval szép volt ez a nap.
A kert rendezése megkezdődött. A szemeteket, amit a szél befújt,a kutyaürüléket és az egyébb hulladékokat már összekaparásztuk de ez folyamatos mindig. Lassan eljön a kiskert kialakítása, és a fűszernövények kihelyezése a szabadba. Nagyon szeretem mikor egy lenge szellő idehozza az illatukat....most sokkal több féle növény vetőmagját szereztem be. Remélem nagy sikerrel járok és idén a barackfa alatt igazi fűszerkert alakul ki :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
új felfedezettem a lúgos víz..
  2010-03-09 20:16:00, kedd
 
  A napokban, ahogy átjárok a szomszéd faluba , a sószobába különleges infóhoz jutottam. A lúgos víz csodákra képes. Teljesen felizgatott a hír és hazafelé bekukkantottam a kisboltba, ahol liter számra mérik...és igazán méltányos áron...mindössze 50 Ft-ért. Na gyorsan le is döntöttem 2 litert még a nap első felében és éreztem is jótékony hatását. Nem keveset jártam amúgyis sűrűn látogatott helyiségbe.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
bejön a "fosató" tea
  2010-03-02 20:52:23, kedd
 
  Nem ördöngős, a sima salaktalanító teából egy bögre 20 percet áztatva, másnap kijön aminek jönnie kell....
könnyebb az ember tőle. Na persze ezzel sem lehet csak úgy nagy csodákat elérni, de kicsiket 1-2 kg tuti.
Ma sajnos még 5kor ettem....mert ebédre csak levest és palacsintát csináltam...ez mind gyorsan eltűnik, és hamar éhes lesz az ember fia, lánya. Erre is kellene figyelni hogy olyan kajákat egyek, ami telítettséget okoz. A pipipöri csőtésztával telít....túlságosan is. De a csoda tea...ami 5-600 forintba kerül remélem könnyít a rajtam. Viszont oda kell figyelni a folyadék bevitelre...a legjobb a víz mondják, de nálam a zéró is bevált vagy a light. Rendszeres látogatója vagyok az illemhelyiségnek.
A reggelim mindig könnyű...és jól beebédelek....ha rámtör az ehetnék nachost /kukorica csipsz/ és egy kis médium csípős tacco szósz hozzá.
Na ez segít az ízlelőbimbóimon :-)
meg a kóla és a répa :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Körülöttem válnak!
  2010-03-01 00:30:12, hétfő
 
  Szét néztem a környezetemben és elszörnyedtem. Mindenki vállik???
Sok panaszt hallok mostanság a férjekre, mert nem becsülik meg amit kapnak és értük tesznek.
Többen már külön élnek, van akik már a tettek mezejére léptek és indítják a vállópert, és van akiben forrnak a kedélyek,és még hezitál, csak a megfelelő pillanatot várja.
Én nem vagyok normális :-( ???

Én nagyon boldog vagyok ebben a házasságban. Már többen sajnálkoztak rajtam, meg lenéztek ezért...vagy ki tudja mi ment át a búrájukon, mikor azt mertem mondani,hogy még mindig szerelmes vagyok, és tökéletes a házasságom.
Nagyon bírom a párom, segít és szeret, Kívülről sokan papucsnak látják, pedig itthon ha kell kiengedi a hangját. Szerencsére rájöttünk/saját kárunkon/ hogy ha megbeszélünk mindent, mindent, akkor működik a dolog. Persze a tolerancia, a tisztelet és a család mindenek előtt,amit sosem szabad elfelejteni. Már voltunk olyan helyzetben, hogy nem voltunk biztosak benne, hogy működik közösen. Na de egy építkezés sok energiát és időt, na meg pénzt kivesz az emberből. És hát a gyermek vállalás sem ment olyan döccenő mentesen. kerek 370 nap alatt sikerült nagycsaládosnak lenni, ne ijedjen meg senki, második alkalommal, gyönyörű ikreink születtek, kicsit korábban.
Volt hogy hetekig 1-1 órát tudtam aludni, és még pisilni sem volt időm kimenni. Na akkor nem szívesen éltem volna magammal.
De mára eltelt 8 kerek esztendő és összekovácsolt az élet. Rájöttem, hogy legfőképpen nekem kell akarnom hogy boldogok legyünk és hogy működjön a kapcsolat. Aztán meg nem elég várni a jót, hanem bizony tenni és tűrni, és sokszor csendben maradni kell. Sokszor nagy erőfeszítésbe került nekem sokminden, aki ismer az tudja hogy nem vagyok egy mulya csaj. És nehéz lehet velem kijönni,de nem azért mert olyan szörnyű lennék, hanem mert vannak konkrét elképzeléseim, amiket igyekszem véghezvinni.
AKikkel beszélgettem, és zátonyra ment a házasságuk, bizony addig vártak míg teljesen kialudt a láng, de még a parázsnak is híjja hanva. Nem szabad várni, cselekedni kell, és akarni. Hiszen akihez hozzámentünk, semmit sem változott. A rózsaszín köd eltűnt és maradt a szürke valóság....
de valóban szürke????????? Miért???? És addig miért volt jó? Mert bíztál, mert reménykedtél, hogy megváltozik, pedig egy fikarcnyit sem változott....de ott volt e remény. Na de valami mégis megfogott benne, ha képes voltál férjhez menni. Ó sok kérdés, ami megválaszolatlanul marad számomra, mert én hiszek a holtomiglan, holtodiglanban.
Hülyének néznek engem. Na nem vagyok egy naív kis tyúk...már láttam és éltem én meg sokmindent....de valahogy a család nekem szent! Mert félek a sorstól. már csattant az ostor nem egyszer és elgondolkodtam. Vonzás??? Univerzum??? Véletlen???
Nem , meg kellett tanulnom, hogy semmi sem véletlen. Mit is jelent tulajdonképpen a véletlen? CSak annyit hogy nem vélt dologról van szó...mert nem tudtál róla....csak ennyi...de minden valamiért van és te élhetsz a lehetősséggel és több út járható és élhető. Te választasz.
Egy kedves ismerősöm hezitál, nem tud valójában dönteni. Nehéz helyzetbe is hozta az élet, és amikor beszélgettünk azt mondta, de most te azt mondod maradjak vele? Vagy hogy ne maradjak vele?
Hogy mondhatnék én ilyet? hogy is dönthetnék az ő sorsukról?
Sokan beleugranak egy előrre nem kidolgozott, letervezett bizonytalanságba. Én csak annyival tudom segíteni a döntésben, hogy ne csak addig a pillanatig gondolkodjon, hogy elköltözik. Ha már gyerek van az ő kis lelkivilága összeomlik nagyon könnyen, vagy a lakásm, a meggélhetés, az anyagi biztonság, a segítség nyújtás, a alehetőségek összes tárházát fel kell a fejünkben éleszteni és végig gondolni, több verzióban, és bizony ebben benne van az együttmaradás és a legkézenfekvőbb dolog, a beszéd, beszélgetés...nem a támadás. a marakodás....hanem a kommunikáció!!!!!!!!!!!!!
A legfontosabb csatorna, hogy két ember között bármi is legyen, kommunikáció nélkül nem létezik....És sajnos nagyon sokan elfelejtettek kommunikálni és érzéketlenek lettek.
Ez globális probléma vagy csak a nehéz helyzetek vonják magukkal? Nem tudom, csak azt hogy nálam működik :-)
 
 
0 komment , kategória:  Család  
fogyókúra folyt köv
  2010-03-01 00:02:13, hétfő
 
  Feldobott a tény, hogy végre találtam egy olyan fogyókúrát, ami kivitelezhető és hatásos.
Nem adtam fel a nagy elhatározásomat, hogy végre leadom a felesleget. Kicsit elszállt a bizalmam, hogy nem éreztem a kilók olvadását, hittem benne, de nem láttam. Így lazítottam a tempón és sajna becsusszant egy-egy korai vacsi. De ma reggel a mérleg nem hagyott csalódni. 55kg. Hú, az több mint 2 kg. A kritikus szakasz most jön. Nagyon nehezen megyek 54 alá, de rávettem magam, hogy megint odafigyelek az étkezéseknél és nem tömöm magam, hanem megállok a kipurcanás előtt és 2 után csak répa és zéró cola. Nem egy egészséges párosítás, de szenvedés nélküli lassú fogyást eredményezett nekem.
Próbáltam hogy reggel nem reggelizek, hátha hatásosabban mennek le a dekák, de szörnyű remegés és szédülés fogott el. Így kénytelen voltam valamit enni. Többnyire egy pirítóst barna kenyérből vagy egy kefírt eszek reggelire, ami még nagy kedvencem , egy tojást ráütök egy kis krumpli, hagyma kukorica keverékére, de csak a fehérjét eszem meg, és ezzel jól is lakok rendesen.
Mától bevezettem a "fosatós" teát esténkéntre. Én csak így hívom a salaktalanító teát, mert reggel már alig bírom kivárni hogy felkeljek és meglátogassam az illem helyiséget.
Ja, a torna, na az sem ment nagyon, csak hébe, de inkább hóba mostanában. Valami tavaszi fáradtság vonult át rajtam, és nem nagyon volt kedvem az 1000 kcal-ás kidbox-hoz. De már be van készítve a dvd lejátszóba, hogy holnapi progiba beleférjen.
Ma egy nagyot sétáltam, ez is sport vagy valami hasonló :-)
új erőre kaptam. A szép hátsójú kép egy újságból, azért most is ott feszít az éjjeliszekrénykémen, hogy emlékezzek arra,mi a kitűzött célom.
Hatalmas energiát ad.
Szóval akkor a reggelim holnap egy kefír egy szelet barna kenyérrel. Ebéd és 2 után nuku, max répa...és az kedvenc italom,zéró. Este lefekvés előtt pedig egy 20 percig áztatott "fosatós "
tea.
Nagyon örülök ennek az 55 kilós mérésnek, mert 57 és 59 körül mozogtam karácsonykor.
Hogy jobban és újnak érezzem magam, megint levágattam a hajam. Megint? Egy éve voltam utoljára fodrásznál, hát újra erőt vettem magamon és ismét hóbortos frizkóm lett, amit hordhatok csak úgy, de éppen még össze tudom fogni, de vizesen naon állat, és bozontosan, meg brutális.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.02 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 64 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 12
  • e Hét: 12
  • e Hónap: 991
  • e Év: 86334
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.