Belépés
m-irene.blog.xfree.hu
"Az élet szép, Tenéked magyarázzam." Molnár Irén
1955.05.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 342 
Bocsánat :(
  2010-03-30 22:49:30, kedd
 
  Kedves Barátaim!

Köszönöm a látogatásokat, és a névnapi üdvözleteket (de egyébként június 28-án tartom a névnapom). A tavaszi megújulás magával ragadott, így a nagy rend rakás közepette nem kerültem gép közelbe. De ígérem pótolom az elmaradt látogatásokat, és minden bejegyzést beírok a blogomba. Kellemes készülődést kívánok a tavasz ünnepére a Húsvétra. Puszi Mindenkinek, Inci

LinkLink
 
 
5 komment , kategória:  Általános  
Napsütéses, szép Tavaszt!
  2010-03-24 22:15:59, szerda
 
 

Link
 
 
10 komment , kategória:  Általános  
Mai Harmóniakártyám
  2010-03-24 22:14:29, szerda
 
 Kedves Irinci!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.

A mai (2010-03-24) napodat Kényelem hatja át.Link

Gyertya - A spirituális erő, jelképe.

Az élet gyertyája születésünk pillanatában gyullad meg és halálunkkal lobban el. Vigyázzunk, hogy ne égjen a körmünkre, és ne is égessük két végéről! A gyertya szimbólumának érkezésekor érdemes a valóságban is gyertyát gyújtani, meditálni, elmélyülni. A gyertyafény az élet fénye, a szív világossága. A gyertya viaszból vagy faggyúból készített világítóeszköz. A fény, a Nap életadó erejének kifejezője. A lankadatlan éberséget, a szellemi életet is szimbolizálja. Az élet bizonytalanságát is jelenti, mivel könnyen eloltható. A véges életet, az "ellobbanó lángot" is jelképezi. A téli napfordulókor gyertyát gyújtottak, hogy támogassák a fény harcát a homállyal szemben -ha a lapot éppen ekkor, vagy más, hagyományosan gyertyagyújtós napon kapod, hatása felerősödik!

Szerelmi üzenete:

Kapcsolatban élőknek egyenletes érzések, egyenrangú kapcsolat. Párkeresőknek tiszta, esetleg nem viszonzott, plátói szerelem esélye.

Ezt mondja neked:

* Üzeni, hogy az élet dolgai nem állandóak, olyan dolgokért küzdesz, melynek egyszer vége szakad.
* Ideje átgondolnod, hogy valóban érdemes-e áldozatot hozni bizonyos általad fontosnak tartott dolgokért, nem harcolsz -e értelmetlenül.
* Üzeni, hogy a világosság felé kell törekedned, továbbá vedd észre, ha két végén égetnéd a gyertyád, ezzel fecsérelve erőidet.

Erre is gondolj:

Goethe: ,,a dolgok változásában...én vagyok az égő gyertya is, mely feláldozza testét, hogy a világosság ragyogjon."
Link
 
 
1 komment , kategória:  Horoszkóp;Harmóniakártya  
Mai Harmóniakártyám
  2010-03-24 22:11:37, szerda
 
 Kedves Irinci!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.

A mai (2010-03-23) napodat Affinitás hatja át.Link

2 - Kettő - Dualitás, kettősség, jang

A kétség, a dualitás, a kettősség száma. Jelképezi a Hold uralta női oldalt, a megtermékenyülést, egy új párkapcsolat létrejöttének lehetőségét, vagy a meglévőben létrejövő sorsfordulatot. A kettő mozgásban van, poláris, ellentétes. A világon mindennek megvan az ellentétpárja, ami nélkül nem lehet teljes. Figyelmeztet az elfogadásra is. Hétfőn a kártya még erősebben fejti ki hatását - olvasd el a mai horoszkópodat! Ha másodikán kapod meg ezt a kártyát, hatása még erősebb. Ha másodikán, vagy 22-én kapod meg ezt a lapot, hatása felerősödik.

Szerelmi üzenete:

Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! Ha kapcsoltban vagy, akkor a mai nap a teljes egyetértésé, azonosulni tudsz kedvesed énjével. Ha kapcsolatot keresel, akkor könnyedén rezonálsz a másik nem titkos hívójeleire.

Ezt mondja neked:

* Játssz olyan játékot, hogy megtalálod a dolgok ellentétpárját - Érdekes felismeréseket hozhat számodra.
* Áldozatot hozhatsz a közösségért, a családért, a munkahelyedért. Ne engedd, hogy kihasználjanak.
* Gondoskodj ma szeretteidről, maradjatok odahaza, vagy látogass meg (hívj fel) egy rég nem látott kedves rokont, vagy barátot.

Erre is gondolj:

Hold kapcsolódik hozzá, Tarot kártyája a Főpapnő. Éva megteremtése Ádám oldalbordájából.Link
 
 
1 komment , kategória:  Horoszkóp;Harmóniakártya  
Mai Harmóniakártyám
  2010-03-24 22:07:59, szerda
 
 Kedves Irinci!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.

A mai (2010-03-22) napodat Lendületesség hatja át.Link

7 - Hét - Titok, varázslat, intuíció, tudatalatti

A mágia és a misztika, a hermetikusok és a táltosok szent száma egyaránt ez. A mozgás dinamikáját hordozza, most, ebben az életszakaszban nem lehet megállni! A legteljesebb boldogság jelképe. A hetes jelezhet misztikus tudást. Spirituális felismerés lehetőségét hordozza. A lelkünkből fakadó dolgokat hozza felszínre - a vágyak megvalósításáról szól. Ha hetedikén kapod meg, akkor ma alkoss valami különlegeset, jósoltass magadnak, vagy végezz valamilyen rituálét. Ha hetedikén kapod ezt a kártyát, hatása felerősödik.

Szerelmi üzenete:

Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A Bibliában a hetedik szentség a házasság, tehát erre is utalhat ez a kártya. Gyerekcsináló nap.

Ezt mondja neked:

* A varázslatos praktikák, a mágikus mesterkedések, a beavató gyakorlatok napját jelenti. Nézd meg, hol áll a Hold a holdnaptáron, s a teliholdas vagy újholdas éjszakán a hatás tovább erősödik.
* A gyerekekkel kapcsolatos teendőkről, gyermekvállalásról, gyermeki énünk felfedezéséről is szólhat.
* Sikert hozhat, olyan sikert, amire születtél, s nem amire akaratoddal vágyódsz; a karmád érvényesül, ne szegülj ellene!

Erre is gondolj:

A Neptunusz uralma alatt áll. A tarotban a Diadalkocsi. A legmisztikusabb szám: A 7 vezér, a világ teremtésének 7 napja, 7 fejű sárkány, 7 fátyol tánc stb. ...(keress még dolgokat a világból, melyből 7 van!)Link
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp;Harmóniakártya  
Csodás napot!
  2010-03-23 22:25:11, kedd
 
 

Link
 
 
4 komment , kategória:  Saját készítésű képek  
Szép tavaszi hetet!
  2010-03-22 22:10:54, hétfő
 
 

Link
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
Szép tavaszi napot!
  2010-03-21 22:26:13, vasárnap
 
 

LinkLink
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
A tavasz első napja
  2010-03-21 22:22:15, vasárnap
 
 

Link

Jankovics Marcell: Jelkép-kalendárium - Kikelet

Március 21. a csillagászati tavasz kezdete. Ezen a napon a Nap az Egyenlítő magasságában halad át az égen, sugarai merőlegesek a föld forgástengelyére, éppen keleten kel, és nyugaton nyugszik, a nappalok, valamint az éjszakák hossza az egész földgolyón egyenlő. Innen a neve ,,napéjegyenlőség". (Csak az északi féltekén tavaszkezdet, földünk déli oldalán ez az ősz első napja.) Ettől kezdve napról napra távolodik a Nap az Egyenlítőtől a Ráktérítő felé, sugarai egyre nagyobb szöget zárnak be a földtengellyel, ezért az északi féltekén hosszabbodnak és melegednek a nappalok, a délin viszont rövidülnek, és jön a tél.

A tavaszpont nem feltétlenül a tavasz első napja. Azt a helyi éghajlati és időjárási viszonyok szerint határozta meg az ember. Mi március 1-jétől számoljuk a (meteorológiai) tavasz kezdetét, a kínaiak a régi keltákhoz és rómaiakhoz hasonlóan február elejétől (febr. 4-e vagy 5-e). Ők a tavasz félidejébe eső napéjegyenlőségi napot az évszak csúcspontjaként ünneplik, a följegyzések szerint legalább az i.e. 2. évezred közepétől fogva.

Az évszak és a tavaszpont allegorikus ábrázolásai is különböznek egymástól. Ripánál a tavasz mirtuszkoszorús leány, keze telis-tele virágokkal, körötte vidám növendék állatok. A tavaszpontot egy ifjú alakja jelképezi oldalasan osztott, félig fehér, félig fekete ruhában, derekán csillagos öv, jobbjában kos, baljában virágcsokor, lábai szárnyasak. Fehér és fekete szárnyakon áll (az egyenlően osztott színpár a nappalok és éjszakák egyforma hosszára utal).

A tavaszi hónapokat is megszemélyesítették három, virágos, szőke szűz alakjában. Gyöngyös, drágaköves zöld ruhát viselnek, a tavaszi hónapok állatövi jegyeivel (Kos, Bika, Ikrek). Antik hagyományból eredően a tavasz Flora és Venus évszaka. A virágok általában és a zöld szín a tavaszi földet megszemélyesítő Flora attribútuma, a mirtusz és a gyöngy Venusé.
(részlet)

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ország harmóniája
  2010-03-21 22:14:45, vasárnap
 
 Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.

Hazánk mai (2010-03-21) napját Szív hatja át.Link

5 - Öt - Istenember, optimizmus, Adam Kadmon,

Az én-központúság, emberi test jelképe. A 9 önálló szám közepe, energiaközpontként is szolgál, ezért az egyensúlyban álló lélek jelképe lehet, aki uralomra törekszik. A pentaton zene is ötfokú. A férfi és a nő kapcsolatának mágikus szimbóluma. Az ördög, de az ördög elleni védelem száma is, gondoljunk a pentagrammára, az ötágú csillagra. A tudás, a lelki akarat, a szenvedélyek, a tudás és az igazság száma. Napja a szerda, ha tehát szerdán kapod meg, olvasd el horoszkópodat. Ha ötödikén kapod ezt a kártyát, hatása felerősödik.

Szerelmi üzenete:

Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A párkapcsolatban ma te kerülsz a középpontba - ez lehet pozitív, vagy negatív értelemben is. Ha nincs kapcsolatod, akkor családodban érvényesül ugyanez.

Ezt mondja neked:

* Isteni lényeged megtalálása - látogass el ma valamilyen ezoterikus előadásra, ami a spirituális utadon előre visz.
* Ma körülötted forog a világ - ezt lehet élvezni, és kihasználni a központi helyzetet, de zavarba is jöhetsz tőle. Tedd helyre önértékelésedet!
* Ha valamit ma elkezdesz, annál biztos sikert érzel, optimizmus jellemez.

Erre is gondolj:

A Merkúr uralja Tarot lapja a Főpap, szimbóluma az ötágú csillag. Énekelj pentaton dallamokat.Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyaro. napi Harmóniakártyája  
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 342 
2010.02 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 6478 db bejegyzés
Összes: 23925 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 97
  • e Hét: 703
  • e Hónap: 3137
  • e Év: 251739
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.