Regisztráció  Belépés
ujjozsef.blog.xfree.hu
Nincs mottó Új József
1974.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/109 oldal   Bejegyzések száma: 1083 
Jó éjszakát kedves látogatóm!
  2010-03-31 20:01:33, szerda
 
 



Link
 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
A Kunta-kinte receptje:
  2010-03-31 19:56:57, szerda
 
  Hozzávalók
Tésztához: 4 tojás
25 dkg porcukor
1 ½ dl olaj
1 ½ dl langyos víz
26 dkg liszt
1 sütőpor
kakaó
Krémhez: 3 dl tej, 1 tasak puncs puding, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor
2 evőkanál rum

Mázhoz: 20 dkg porcukor, 2 dkg kakaó, dió nagyságú vaj
3 evőkanál forró víz

Leírás
4 tojás sárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral. Lassanként hozzáadunk 1,5 dl olajat, 1,5dl langyos vizet. Jól összekeverjük és hozzáadunk 26 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a 4 tojás keménnyé vert habját. Ketté vesszük a masszát. Az egyik felébe kakaót teszünk. 2 őzgerinc formában megsütjük. Ha kihűlt, gerincenként felszeleteljük és a következő krémmel váltakozva összerakjuk.
Krém: 3 dl tejbe 1 puncs pudingot megfőzünk. Ha kihűlt, hozzáadunk 15 dkg vajat, 15 dkg cukrot, összekeverjük, 2 evőkanál rumot teszünk bele.
Máz: Hidegen 20 dkg porcukrot, 2 dkg kakaót, dió nagyságú vajat, 3 evőkanál forró vizet összekeverünk és ráöntjük a rudakra.
 
 
0 komment , kategória:  Édességek,torták,sütemények  
A Hófehérke szelet receptje:
  2010-03-31 19:54:36, szerda
 
  Hozzávalók
10 dkg sajt
3 dkg vaj
20 dkg túró
3 tojás, só zsemlemorzsa
vaj, liszt.

Leírás
A reszelt sajtot és az olvasztott vajat elkeverjük az áttört túróval, a tojássárgájákkal és csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a tojások kemény habját és annyi lisztet, hogy a massza könnyen alakítható legyen. Ezután szeleteket formázunk belőle, és vékonyan zsemlemorzsával bundázzuk. Forró vajban hirtelen átsütjük.

Munkaidő: 40 perc

Elkészítési idő: 30 perc
 
 
0 komment , kategória:  Tészták, tésztafélék receptjei  
A Havas háztető receptje:
  2010-03-31 19:52:59, szerda
 
  Hozzávalók
7 tojás
34 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
1 késhegynyi sütőpor
1 dl tej
1/2 dl rum
5 dkg kókuszreszelék
1 csomag margarin
15 dkg darált dió
20 dkg keksz
1 csomag vaníliás cukor

Leírás
7 tojásból piskótát sütünk.7 tojás fehérjét kemény habbá verünk,a tojássárgába 7 evőkanál cukorral 1 evőkanál citromlével majd összekeverjük a felvert habbal,s óvatosan hozzáadagoljuk a 7 kanál sima lisztet melyben előzöleg elkevertünk egy késhegynyi sütőport.
KRÉM KÉSZÍTÉSE:
1 csomag margarint 20 dkg porcukorral,1 vaníliás cukorral 1/2 rummal habosra keverünk.Majd kb az 1/3 rész krémmel megkenjük a kihűlt piskótát.A maradék krémet összevegyítjük 15 dkg darált dióval és 20 dkg darált keksszel amelyet előzőleg langyos tejben beáztattam.Az így kapott masszát kanállal egyenletesen szétrakjuk a tésztán,késsel elsimítjuk és a tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.

Megjegyzés
Nagyon dekoratív főleg hidegebb időszakban könnyű elkészíteni és egyszerűen finom.
 
 
0 komment , kategória:  Édességek,torták,sütemények  
A Havas alagút receptje:
  2010-03-31 19:50:32, szerda
 
  Hozzávalók

egy gáztepsi méretű vékony piskóta.

krémhez:
1/2 liter tej
5 kanál cukor
2 vaniliás puding
15 dkg margarin.

Töltelékhez:
15 dkg dió
15 dkg darált keksz
5 dkg margarin
10dkg porcukor
rum aroma.
egy kicsi tej.
kókuszreszelék.

Leírás

Krém elkészítése:a tejbe megfőzöm a pudingot.kihűtöm,a porcukorral a margarint habosra verem,és a kihűlt pudinghoz adom

Töltelék :a diót.kekszet,cukrot és a lágy margarint összekeverem,meglocsolom ízlés szerint rum aromával.egy kis tejet adok hozzá,hogy könnyen gyúrható legyen.a tepsi hosszára rúddá formálom.

Összeállítása: a piskótára felkenem a krém kétharmadát, majd a töltelék rudat betekerem egy gurítással.a maradék 1/3 harmad krémet az alagútra kenem.kókuszreszelékkel leszórom.

Megjegyzés
Srégen szeletelem,így tökéletes alagút formájú lesz
 
 
0 komment , kategória:  Édességek,torták,sütemények  
A Hangyaboly receptje:
  2010-03-31 19:48:03, szerda
 
  ozzávalók
4db tojás,
25dkg cukor
25dkg margarin
25dkg liszt
1cs.tortadara
1cs.sütőpor

Leírás
A margarint kikeverjük a cukorral a 4db tojássárgájával.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet tortadarát, majd a habbá vert tojásfehérjéket.
Sütőpapírral bélelt 2db őzgerinc sütőben kisütjük.

Megjegyzés
A süteményt csokimázzal is bevonhatjuk ,vagy porcukorral meghintjük.

Munkaidő: 15 perc

Elkészítési idő: 40 perc

 
 
0 komment , kategória:  Édességek,torták,sütemények  
Gyors túrós süti receptje:
  2010-03-31 19:46:17, szerda
 
  Hozzávalók
10 dkg csoki
5 dkg liszt
2 tk sütőpor

3 tojás
15 dkg cukor
7-8 dkg margarin
1 csipetnyi só
25 dkg túró
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor és tejföl





Leírás
10 dkg csokit apró darabokra török. Lehet ét- vagy tejcsoki, tortabevonó vagy étkezési táblás. Legutóbb csupán három Sport szeletet találtam itthon, azokat ,,áldoztam fel" a sütemény oltárán. Tökéletes lett.
A csokitörmeléket összekeverem 5 dkg liszttel és 2 tk sütőporral.

Ezután 3 tojás sárgáját kikeverem 15 dkg cukorral és 7-8 dkg puha margarinnal.

Közben (azért közben, mert nálam a mixer keveri a tojásos cuccot) 25 dkg túrót összetörök 1 cs. vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral és tejföllel, ugyanúgy, mintha palacsintába szánnám. Ezt az édes masszát hozzáadom a turmixban forgó vajas, cukros tojáshoz.

A 3 tojás fehérjéből csipet sóval habot verek, majd fakanállal ezt is hozzákavarom a túrós alaphoz.

Ha mindezzel megvagyok, utoljára mehet bele a csokis liszt a tálba.

Egy kisebb tepsit vagy tűzálló edényt kivajazok, s beleöntöm a későbbi süteményt.

Előmelegített sütőben, 180-200 fokon 30 perc alatt sül meg.


Munkaidő: 30 perc

Elkészítési idő: 60 perc
 
 
0 komment , kategória:  Édességek,torták,sütemények  
A Gondűző süti receptje:
  2010-03-31 19:44:45, szerda
 
  Hozzávalók
A piskótához:

4 tojás,
8 dkg cukor,
6 dkg liszt,
1 evőkanál kakaópor

Krémhez:

1 csomag (25dkg) gesztenyemassza,
1 evőkanál kakaópor,
kb. 15-20 dkg vaj,
a tetejére csokimáz tortabevonó csokiból és kókuszreszelék, vagy csak kókuszreszelék

Leírás
A tojássárgáját kikeverem a cukorral. A keményre vert tojásfehérjét beleteszem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és fokozatosan belekeverem a cukros tojássárgás felvert habos masszába.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm. Előmelegített sütőbe teszem. Betéve a sütőbe 3 percig nagy lángon és 4 percig kis lángon, összesen 7 perc alatt készre sütöm. Kihűlés után rákenem a gesztenyekrémet aminek a tetejére csokimázt vagy kokuszreszeléket szórok.

2. változat: a tészta ugyanez, a teteje a következő: vaíliás Aranka pudingport 4 dl tejjel elkészítek, rákenem a piskótára, erre 3 kivit teszek, meghámozva, karikára vágva, és kókuszreszelékkel megszórom.

Munkaidő: 45 perc

Elkészítési idő: 50 perc
 
 
0 komment , kategória:  Édességek,torták,sütemények  
A Gumitorta receptje:
  2010-03-31 19:43:36, szerda
 
  Hozzávalók
6 tojás
18 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
6 dl tejföl
5 cs. zselatin
3 dl piros gyümölcsszörp
6 cs. van.cukor
pici olaj a tepsi (közepes méretű)kikenéséhez

Leírás
1. réteg:
3 tojásfehérjét felverünk, hozzáadjuk a sárgákat, 6 ek. porcukrot, 2 cs. van. cukrot. Közben 1 cs. zselatint 1,5 dl vízben felforralunk, csomómentesre keverünk és forrón a masszához öntjük - összekeverjük. A kiolajozott tepsibe öntjük. Hűtőbe rakjuk.
2. réteg:
ugyanaz, mint az első + 2 ek. kakaópor. A kihűlt első rétegre öntjük és hűtőbe tesszük.
3. réteg:
3 kis pohár tejfölt összekeverünk 6 ek. porcukorral, 2 cs. van. cukorral és 1 cs. 1 dl (!) vízben felforralt zselatinnal. A megdermedt 2. rétegre öntjük és hűtőbe rakjuk.
4. réteg:
3 dl vízben 2 cs. zselatint felforralunk, hozzáöntjük a szörpöt és hagyjuk kihűlni. Óvatosan kanállal a már megdermedt 3. rétegre öntjük.
Egy éjszakára hűtőben pihentetjük.

Megjegyzés
Tényleg meg kell várni, amíg megdermednek a rétegek, különben nem lesz szép réteges a torta!
 
 
0 komment , kategória:  Édességek,torták,sütemények  
A Grízes puding receptje:
  2010-03-31 19:42:18, szerda
 
  Hozzávalók
10 dkg búzadara
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
csipetnyi só
8 dkg barna cukor
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sűrített tej

Leírás
A búzadarát, a tejet, a tejszínt csipetnyi sóval kislángon főzve felforraljuk, majd gyakran kevergetve addig főzzük, amíg összeáll. Levesszük a tűzről, és mikor kissé kihűlt, belekeverjük a sűrített tejet, a sütőport és a tojássárgákat. Alaposan kikeverjük, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Kivajazott sütőtálba tesszük a keveréket, a tetejére barna cukrot és fahéjat hintünk, és 20-30 percig mérsékelt hőfokú sütőben sütjük, amíg megnő, és aranybarnára pirul.


Munkaidő: 20 perc

Elkészítési idő: 40 perc
 
 
0 komment , kategória:  Édességek,torták,sütemények  
     1/109 oldal   Bejegyzések száma: 1083 
2010.02 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1083 db bejegyzés
e év: 4368 db bejegyzés
Összes: 6466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 335
  • e Hét: 1678
  • e Hónap: 5328
  • e Év: 142969
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.