Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 181 
Köszönöm, hogy teremtettél
  2010-04-30 08:29:05, péntek
 
  Köszönöm, hogy teremtettél
Köszönöm, hogy teremtettél
Az anyaméhben is ismertél,
Csillagok fényénél formáltál
Szerető Atyámmá igazultál.

Köszönöm, hogy gondviseltél
Éveimhez jót reméltél
Szívembe ültettél rendet
Örökzöld hömpölygő csendet.

Köszönöm, hogy hozzám szóltál
Igéden át rám találtál,
Szememben tornyot emeltél
Tűz-lángú ostorral szerettél.

S köszönöm, hogy éjt is adtál
Sebeimre felhőt raktál,
S míg vánszorogtam kebleden át
Rám lehelted a hold bánatát.
 
 
0 komment , kategória:  IRODALOM/VERSEK  
Diafilm: Állatbébik
  2010-04-30 08:21:14, péntek
 
  Diafilm : ÁllatbébikLinkKedves Barátaim, Látogatóim!

Tartalmas, szép hétvégét kívánok mindenkinek erőben, egészségben, örömökben. Legközelebb kedden reggel jelentkezem blog bejegyzéssel. Vigyázzanak magukra és egymásra! Isten áldja a magyar anyákat, apákat, gyermekeket magyar családokat!!!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyei prófécia - FILM
  2010-04-30 07:40:05, péntek
 
  SZERETETTEL AJÁNLOM MINDENKI FIGYELMÉBE EZT A GYÖNYÖRŰ FILMET. RÉGEBBEN MÁR ÍRTAM RÓLA ITT:


Link


A filmet is feltettem az oldalamra, de meghibásodott. Most ismét felteszem, fogadják szeretettel.Mennyei Prófécia MAGYARUL :Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
A Szent Korona Királysága
  2010-04-30 07:12:27, péntek
 
  " Volt egyszer egy királyság, amelynek közepén az Isten lakott.
Jelenléte annyira áthatotta az ott élő emberek szívét, hogy még a földjük
megjelölésére is az Úr nevét használták.
"Úr", "uruszág", "ország" mondogatták királyságukról.
Uradalmakról beszéltek, mint a rendezett élet legkisebb egységéről.
Benne volt az Isten lelke a föld erejében, a nap sugarában és a
szél zúgásában. A Teremtés, a mindenség koronája volt ez a királyság,
Isten országa, a világ nyolcadik csodája.

A Mindenhatónak, a földnek és a népnek az egységét pedig, az égből
alászállott Szent Korona pecsételte meg. Az itt élő emberek annyira szerették
az összetartozás égi jelét, hogy végül egylényegűvé váltak vele.
Bennük, általuk kelt életre a Szent Korona. Képe minden születő alattvalónak
a szívében ott ragyogott.Ez volt az egyetlen fénylő tökéletesség, mely összefűzte
mindazokat, akik valaha ebben a királyságban éltek. Az élő és a holt összetartozott,
mert a Szent Korona királysága nem szűnt meg a halállal. Ez az evangéliumra
épült ország, jelként lebegett ég és föld között.
A világ más birodalmai úgy is nevezték: Archiregnum, azaz "őskirályság", "főkirályság",
"minta királyság". Ebben a hazában az országos tisztségek viselésért nem járt fizetség,
mert a szolgálat maga volt a dicsőség. A határokat és a törvényeket az Úristen jelölte ki,
hogy senki ne térjen el az örök rendtől. A mércét, mellyel a szent király megvalósította
a Mindenható tervét, Fehérváron őrizték örök emlékeztetőül, hogy sose felejtsék el,
mindenki azonos az Ítélő előtt.
Az emberek a szerződéseiket az Isten papjai és szerzetesei előtt kötötték, mert vallási
szertartás volt minden egyezség. A szerződésszegés pedig a Teremtő megsértését jelentette.
Az igazság szeretete igazgatta ezt az országot, mert az igazságérzet nem más, mint Isten
szeretete.

Ez az ősi, égi eredetű királyság valaha a magyar haza volt!
Isten és a Szent Korona nevében teremtsük újjá! "Hallgassák meg dr.Varga Tibor történész gyönyörű előadását.
Letölthető a következő módon : RÁ KELL KATTINTANI a DOWNLOAD NOW PARANCSRA, MAJD NÉHÁNY MÁSODPERCET VÁRVA, A Click here to download this file -raLink
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
Bunyevácz Zsuzsa: Itt az idő..
  2010-04-30 07:01:52, péntek
 
  Bunyevácz Zsuzsa: Itt az idő, avagy a múltat végképp eltöröljük

Bunyevácz Zsuzsa - Hunhír.Hu

Látszólag nem sok köze van a magyar őstörténetnek az országgyűlési választásokhoz. Vagy mégis? A tapasztalat azt mutatja, hogy pénzoligarchiának nincs szüksége egészséges nemzeti öntudatra, erős nemzetállamokra meg semmiképp, ezért céljuk ezek gyengítése, lebontása. Ha egy fának elvágják a gyökereit, elpusztul. Nos, talán nem állunk messze a valóságtól, ha azt állítjuk, hogy a múltunk feltárásához való viszonyulás indikátorként jelzi egy-egy párt hovatartozását. Egyetlen diktátornak sincs szüksége emelt fejjel járó, a hagyományaihoz ragaszkodó, egészséges nemzeti öntudattal rendelkező népekre. Már a Habsburgoknak se volt. A magyar néplélekben pedig erősen élt a szkíta származástudat. Nemeskürty így fogalmaz: ,,Senki sem vette tudomásul, hogy: egyezer éven át (vagy még régebbi idő óta) élő hagyomány, mint olyan, önmagában is történeti tény...".

Kb. 1840-ig történetíróink meg voltak győződve arról, hogy Belső- és Közép-Ázsia szkíta népekkel szoros kapcsolatban álló népei három hullámban foglalták el a Kárpát-medencét, ezek voltak Attila hunjai az, avarok és Árpád magyarjai. Nyilvánvaló, hogy az elnyomó Habsburgok nem örültek ennek túlságosan, az azonban mindenesetre tény, hogy hamarosan 180 fokos fordulat következett. A változás következményeit Arany János szavaival (Az orthológusokra) foglaljuk össze:

,,Kisütik, hogy a magyar nyelv
Nincs, nem is lesz, nem is volt,
Ami új van benne, mind rossz,
Ami régi, az meg tót."

Mi történt közben? ,,Csupán" annyi, hogy 1849-ben elvesztettük szabadságharcunkat. Az uralkodók már a XVIII. században észrevették, hogy milyen hatalmas jelentősége van a történetírásnak. Mária Terézia céljai elérése érdekében a kancellária által irányított udvari történetírókat nevezett ki. Szerinte a történetírás mindig is politika volt, és az is marad. II. József már rendelettel tiltotta meg a magyar oknyomozó történetírást - írja Kiszely István.

A szabadságharc leverése után határozta el újfent a kamarilla, hogy a rebellis magyarság ellen lélektani hadjáratot indít, nemzeti büszkeségét és ősi származásának tudatát kellett megsemmisíteni. 1849-től 1859-ig Alexander Bach erős kézzel kormányozta Magyarországot, uralma alatt kemény germánosító politikát folytattak.
1949 után a hatalom részéről mindent megtettek, hogy Széchenyi alkotása, a Magyar Tudományos Akadémia nemzetellenes irányt vegyen. Az osztrákok felszólították például 1853-ban gróf Teleki Józsefet, az Akadémia elnökét, hogy változtassa meg a Széchenyi által alapított társaság alapszabályait. Ez hosszas küzdelem után 1858. februárjában megtörtént. Olyan változások következtek be, amelyek már alapjaiban fenyegették a létét.

Majd az 1870-es évektől megjelentek a finnugor nyelvhasonlítás első művelői, akik javarészt németek voltak.(Meg kell jegyezni, hogy a ,,baj" nem a finnugor nyelvi rokonság kérdésével, hanem a hozzá kapcsolt történetírással van. A magyar és a finnugor nyelvek nyelvi alaprétege hasonlóságot mutat, a kérdés az, hogy ezt a rokonságot hogyan magyarázzák.)
Azt, hogy ezentúl milyen ,,tudósok" jutottak főszerephez, jelzi például, hogy Szentkatolnai Bálint Gábor Közép-Ázsiában gyűjtött és Akadémiának átadott hun rovásírásos emlékeit nemes egyszerűséggel elégette (!).

De nem csak az Akadémián történtek változások. A Pázmány Péter Tudományegyetem új vezetősége azokból alakult, akiket az 1848-as kormány eltávolított állásából. Az új egyetemi tanács 1849. december 13-án tisztelgett Haynaunál. Az egyetem ügyeinek intézése a ,,nemzeten kívül állók kezébe került" - olvashatjuk az egyetem történet feldolgozó műben. Ez megmutatkozott az egyetem autonómiájának felfüggesztésében, a német hivatalos és tanítási nyelv lett, az egyetem oktatói és hallgatói politikai ellenőrzés alá kerültek.
Az osztrák egyetem szabályzatát a pesti egyetemre változatlanul átvitték. Thun minisztersége alatt még 1935-ben is a Bach-korszak elvei alapján működött az egyetem(!).
Ez volt tehát a helyzet, amikor a XIX. század első felének mezopotámiai ásatásainak leletei az egész művelt világot lázba hozták. Elsősorban a francia Botta és az angol Layard vezetésével különböző domborművek, szobrok, ékírásos agyagtáblák stb. váltak ismertté. Azonnal felmerültek a kérdések: milyen nyelven beszéltek azok, akiktől a leletek származnak? Mik voltak nyelvük sajátosságai? Az élő nyelvek közül melyik nyelv sajátosságaihoz hasonlítanak a legjobban stb.? A franciák, angolok, németek szívügyüknek tekintették, hogy választ találjanak a kérdésekre, sorba küldték az expedíciókat Mezopotámiába. Aztán elsősorban Grotefend, Rawlinson és George Smith kutatásai során olyan leletekre bukkant, amelyek segítségével meg tudták fejteni a nyelvet. A következőket állapították meg. A megfejtett és sumirnak nevezett nyelvvel kapcsolatban Oppert felhívta a figyelmet arra, hogy az altáji nyelvcsalád finnugor ágához áll a legközelebb. A ragozó nyelvekkel- például magyar, finn, török stb.- való rokonságát nyelvtani és lexikális példákkal is igazolta. Oppert a sumirok írásának feltalálását a szkítáknak tulajdonította, amit Lenormant, Rawlinson, Sayce is elfogadott. Sayce abból a célból, hogy magyar nyelvi ismereteit tökéletesíthesse, s hogy bebizonyíthassa, a magyar nyelv sajátosságai hasonlítanak hozzá a legjobban, Budapestre jött.
Tehát, ha valakik, úgy a magyar tudósok lettek volna a legilletékesebbek arra, hogy kutassák a sumir nyelvet. És miért nem? Ez nem kis részben Goldziher Ignácnak, a neves orientalistának ,,köszönhető". A külföldön folyó sumir kérdésről ugyanis nem a valóságnak megfelelően tájékoztatta a Magyar Tudományos Akadémiát. Szemlélete akkor már megfelelt az Akadémián uralkodó hangulatnak, a hatalomnak már semmi szüksége sem volt arra, hogy a magyarokat ősi, nagy múltú kultúrnépekkel bármifajta kapcsolatba hozza.

A sumir nyelv kutatásának helyzete nem javult az idők során. Az MTA-án 1869-től szervezeti változás történt. Ennek következtében lényegében Mezopotámia ki lett szakítva az orientalisztika hatásköréből, és a Kaukázus is a sémi filológiai tanszéken kapott munkaközösséget. Így mostoha sorsra jutott a sumir nyelv. Az egyetem bölcsészeti kara pedig 1873-ban a sémi nyelvek tanszékével gyarapodott.

Így is maradt 1946-ig. 1949-ben, a kommunisták hatalomra jutása után csökkentették az akadémikusok számát, a régi tagok többségét tanácskozó taggá minősítették. A Nyelvtudományi Intézet 1949-ben jött létre, 1951-ben került az MTA felügyelete alá. Ennek alapvető feladata a ,,magyar nyelvészet, az általános és alkalmazott nyelvészet, az urali nyelvészet és fonetika területén tudományos kutatásokat végezni." Tehát csupán az urali nyelvészet került szóba.1989-ben rehabilitálták az 1949-ban tanácskozó taggá minősített tagokat, 1990-ben új alapszabály készült. 1994. áprilisában megszületett a Magyar Tudományos Akadémiáról szóló XL törvény. Eszerint az MTA ,,a tudomány művelésével, támogatásával és képviseletével kapcsolatos közfeladatokat lát el".

Nem szól külön a nyelvről.

Eljutottunk oda, hogy ma sem az MTA-n, sem az egyetemeinken nem foglalkoznak a világ első civilizációjának nyelvével, noha - ahogy azt az említett neves kutatók megállapították elsősorban mi lennénk rá az illetékesek. Ugyanakkor kutatják a sémi nyelveket, illetve a hozzá kapcsolódó asszír stb. kultúrákat, amelyek a sumirból vettek át számos dolgot.
Láttuk továbbá, hogy az idők folyamán az Akadémia illetékesei nem úgy utasították el a sumir-magyar nyelvi rokonság kérdését, hogy azt előzőleg tanulmányozták volna. Nem az történt, hogy gondos kutatás után arra következtetésre jutottak, nincs semmi alapja. Úgy utasítják el a mai napig, hogy nem cáfolták meg a felsorolt angol, francia stb. tudósok által megállapítottakat.

Fel kell tennünk a kérdést, miért van ez? Nyilvánvaló, hogy a Habsburgoknak mi volt a célja. A nemzeti önbecsülés aláásása. Nyilvánvaló az is, hogy a kommunisták sem örültek egy nagy múltú nemzetnek.

De hogyan magyarázzuk az 1989 utáni eseményeket? Megdöbbentő, hogy múltunk kutatásának elvi kérdéseit nem akarta egyetlen parlamenti párt sem átértékelni az elmúlt húsz évben. Sem a politikai jobb-, sem a baloldal. A (magyar) múltat végképp el kell törölni? A Magyar Tudományos Akadémiát nem igen érintette meg a rendszerváltozásnak nevezett esemény. Akik Kun Béla Tanácsköztársaságát dicsőséges jelzővel illették és 1956-t ellenforradalomnak nevezték, hogyan maradhattak a helyükön 1989 után? Mert maradhattak. Sőt, az is előfordulhatott, hogy az Akadémia volt történész elnöke által szerkesztett könyvben a következőt olvashatjuk Árpád magyarjairól: ,,Hasonlóan a többi nomád néphez, a föld magántulajdonának fogalmát se ismerik. Sátorban laknak. Számukra semminek, ami a letelepült életmódhoz tartozik, nincs különösebb értéke. Az emberi élet értéke is csekély. Az ellenség teljes elpusztítása, gyermekek, anyák megölése is természetes velejárója a harcnak....A köznapi emberek lovagláshoz évszázadok óta idomult ,,karika" lába természetesen generációkon át tudott csak hozzászokni az eke utáni egyenes járáshoz."

Elképzelhető-e, hogy mondjuk a szlovák tudományos élet vezetője leírja azt a tényt, hogy szlovák irodalmi nyelv nem létezett a XIX. századig? Ugye, hogy nem!

Feltűnő, hogy a még a magukat rendszerváltónak, antikommunistának, jobboldalinak mondó parlamenti pártok sem tettek semmit a változás érdekében. Sem az MDF, sem a Fidesz, sem az SZDSZ, sem a kisgazdák, sem a MIÉP nem tartották szükségesnek átértékelni a magyar múlt feltárásának a kérdését. Feltűnő, hogy parlamenti pártjaink iszonyodnak nemzeti büszkeségünktől, a székely-magyar rovásírástól, amelynek néhány betűje már a hat-hétezer éves tatárlakai korongon is feltűnik. Csak néhány példa: Az MDF által irányított Világkiállítás Programiroda például kiutálta a székely rovásírást a világkiállítás területéről. A Fidesz kitiltotta a Frankfurti Nemzetközi Könyvkiállításról - írja Varga Géza cikkében.

Nos, talán nem állunk messze a valóságtól, ha azt állítjuk, hogy múltunk feltárásának kérdése akár indikátorként is használható. Ha egy fának elvágják a gyökereit, elpusztul. Múlt nélkül nincs jövő. Csak reménykedni tudunk abban, hogy ezzel a kétharmados többséggel rendelkező kormányzópárt is tisztában van...
Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
Lehet MÁS?
  2010-04-30 06:49:46, péntek
 
  Lehet MÁS? - Pozsonyi Ádám betiltott írása

Előttem, van a kép. Szinte látom... Ül a Schiffer gyerek valamelyik Dob vagy Király utcai lakásban, s mellette pár humanista. Percek óta nagy a csend.

- Mit gondoltok, beszopják? - mondja épp egy Gödör-klub töltelék, s hízott szemeit a többire emeli.

- Á, szerintem kizárt. Ennyire még ők sem hülyék! - legyint fásultan egy másik, s megigazítja Free Tibet kitűzőjét.

- De meg kell próbálni, nincs más választásunk. Ha már az öregek így megutáltatták magukat. Végül is nem lehetetlen. ,,Ezek" annyira balekok.

S lőn! A magyar már megint balek volt, ismét és újra. Az írófajta így nem tehet mást, mint próbálja felnyitogatni a szemeket. Megint, újra, és századszor.

Van egy - zömmel budapesti - dac és érdekszövetség, mely nagyjából a kiegyezés óta mérgezi a magyarság életét. Nevezte már önmagát ezerféleképp. Volt szabadelvű, mint Jászi, haladó és felvilágosult, és volt szocdem. Járt a Galilei-körbe, támogatta Károlyit, majd később Kun Bélát. Megfordult köztük hadseregszállító, népbiztos és filozófus. Lelkesedett a szovjet bevonulásért, majd lett hithű kommunista, s az eszméért rajongott. Olykor még kevesellte is Kádárt. Maoista izgatásért ült is pár darab belőlük, de jöttek a 80-as évek, és ők megvilágosodtak.

,,Demokratikus ellenzék". Erre cserélték le a táblát, lettek a nagybetűs DE, majd az SZDSZ. Őket már ismerjük. Ávós nagypapa, Szadeszes fiú, LMP-s unoka. Ez a származási és vérvonal.

Hogyan hihette bárki, hogy felállhat parlament, s ők nincsenek ott? Hogy lehetett ennyire balek? Míg a jobboldal egymást szecskázta, ők szépen betelepedtek. Közös ismertetőjegyük: aggódnak. Mindig és állandóan. A kisebbségekért, az emberi jogokért, a diszkriminációért, a kirekesztésért, a drogosokért, a homokosokért. Minél idealistább, világmegváltóbb és vadhumanistább szólamokat hangoztatnak, annál inkább róluk van szó. Tökmindegy mi az aktuális paraván, a lényeg ugyanaz.

Figyeld, hülye magyar, innen lehet felismerni: ,,Minden ember egyenlő!" Ezt a baromságot csakis ő mondhatja. Ha így kezdi, megint csak róla van szó.

Rajongnak mindenért, amiben ott szerepel a szó: Más. Aláírást gyűjtenek a grönlandi anarchistákért, a chilei feministákért, a fokföldi alternatívokért. Egyetlen dologért nem rajonganak: a magyarság. Ezért nem aggódnak. Csak, ha kezd talpra állni. Akkor be vannak tojva, s jő a félelem, a rettegés. A bőrönd bepakolva.

De sajnos mindig maradnak...

Pozsonyi Ádám

Forrás: Polgári HírszemleLink
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Jótékonyság
  2010-04-30 06:42:29, péntek
 
  Jótékonyság
2 százalékot Ákos szeme fényéért

Ákos egy Csíkszeredában élő 7 hónapos, vidám, mozgékony baba, de van egy nagy problémája: nem lát. Kisfiunk egy nagyon ritka fejlődési rendellenességgel született, melynek a neve microftalmia. Ez azt jelenti, hogy a szemei nem fejlődtek ki kellőképpen, ezért a szemgolyók kisebbek a normálisnál. A bal szeme nem képes a látásra, azon már nem lehet segíteni. A jobb szemével érzékeli a fényt, de mivel a szaruhártya homályos, ezzel a szemével sem lát. Ezen a szemen lehetne segíteni egy műszaruhártya, a Boston Keratoprosthesis beültetésével.

Ezt a műtétet a bostoni Massachusetts Eye and Ear Infirmery-ben végeznék el, és hozzávetőlegesen 35000 USA-dollárba kerülne. Ez az összeg csak a beavatkozás árát tartalmazza, az utiköltségeket, és egyéb személyes kiadásokat nem.

A szívünk szakad meg, hogy nem tudunk előteremteni mi magunk ennyi pénzt, hogy megmenthessük a látását. Az emberek jóindulatára vagyunk utalva. Romániában most az éves adó 2 százalékát át lehet irányítani egy nonprofit szervezet javára. Azért, hogy Ákos műtétjére elő tudjuk teremteni a pénzt, bejegyeztettünk egy egyesületet, ahova oda lehet adni a 2 százalékot. Kérjük, ebben az évben adja egy látó szemre:

ASOCIAŢIA SANTA LUCIA
Cod fiscal (CUI): 26800171
Cod IBAN: RO62BTRL02101205U30050xx

A számlaszámok, ahova a közvetlen adományát várjuk:

OTP BANK ROMANIA - Miercurea Ciuc
Str. Kossuth Lajos, nr. 11-13.
RO05 OTPV 2600 0034 5175 RO01 - RON
RO59 OTPV 2600 0034 5175 EU01 - EUR
RO09 OTPV 2600 0034 5175 HU01 - HUF
SWIFT: OTPVROBU

PayPal:
asociatiasantalucia@yahoo.com

Ha ön szeretne többet megtudni Ákosról és a családunkról, látogasson el a www.akosert.blogspot.com oldalra.

Hálás köszönettel,
Endes-Ábrahám Ibolya és Szilárd
530144 Csíkszereda
Vadász utca 1B / A / 15.
Telefon: 0742-329821
Link
 
 
0 komment , kategória:  SZERETET  
Túlesszük magunkat
  2010-04-30 06:38:48, péntek
 
  Túlesszük magunkat, ha keveset alszunk

Akik szeretnék megőrizni ideális testsúlyukat, jó, ha nem csak az étrendjükkel és a testmozgással törődnek, de eleget alszanak is.

Több tanulmány talált már összefüggést a rövidebb alvási ciklusok és a nagyobb testtömegindex (BMI) érték között, de a jelenség okát mindezidáig nem vizsgálta senki. Dr. Laurent Brondel a dijoni Ízleléstudományok Európai Kutatóközpontjának munkatársa azonban nemrég a rejtély nyomába eredt, mégpedig 12 teljesen egészséges fiatalember kétszer 48 órás megfigyelésével.

Az American Journal of Clinical Nutrition szaklapban közzétett eredményeit kommentálva Dr. Brondel elmondta, szerinte a kevés alvás lehet az egyik oki tényező a ma már járványos méreteket öltő elhízásos tünetek mögött.

A kutató és kollégái két napot kontrollperiódusként használtak, ebben a vizsgálatban résztvevők mindent úgy tehettek, ahogy egy átlagos hétköznapjukon szoktak -annyit aludtak, ettek, mozogtak, amennyit megszoktak. A második két napban azonban az egyik éjszaka éjfélkor feküdtek le, majd reggel 8-kor ébredtek, míg a következő este hajnali kettőkor feküdhettek le és reggel 6-kor már ébredniük kellett. Ezek után pedig annyit ehettek, amennyit csak akartak.

A rövidebb alvási periódus után a fiatal férfiak 22%-kal több kalóriára vágytak, mint egy átlagos reggelükön, azaz, amikor 8 órát tudtak aludni. De nem csak a reggelire ettek többet, hanem vacsorára is, az ebéd mennyisége viszont változatlan maradt. Átlagosan 560 kalóriával fogyasztottak többet, mint normálisan. A kutatók szerint elképzelhető, hogy a rövidebb alvási ciklusok után azért esznek többet az embere, mert az emlősökre jellemző, hogy nyáron kezdenek energiát raktározni, amikor az éjszakák rövidebbek, viszont az élelem bőséges.

Az azonban nem elmélet, hanem biztos, hogy mindenkinek sokkal jobban oda kell figyelnie, hogy megfelelően hosszan aludjon, a kutatást vezető Dr. Brondel úgy fogalmazott: "itt az idő, hogy felismerjük végre, az alvás nem elvesztegetett idő, hiszen, amellett, hogy létfontosságú regeneratív folyamatok ideje, számos más, fontos funkciója is van, amelyeket lerövidítve a szervezet nem képes megfelelően működni."Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Kegyetlen bálnavadászat
  2010-04-30 06:36:27, péntek
 
  Zöld jelzést kaphat a kereskedelmi célú bálnavadászat

Az IWC 1986 óta tart fenn moratóriumot a kereskedelmi célú bálnavadászatra vonatkozóan, ami ellen Izland és Norvégia jogi kifogásokat emelt, Japán pedig - kihasználva az IWC joghézagát, mely megengedi a bálnák "tudományos célra" történő vadászatát - továbbra is kereskedelmi célú bálnavadászatot folytat. Hogy a bálnavadászatot az IWC ellenőrzése alá vonják, az IWC elnöke javasolta, hogy a fenti országok hivatalosan is kapjanak kereskedelmi bálnavadászati kvótát az elkövetkezendő 10 évre.


"A javasolt kvótákat nem az IWC tudományos módszerei segítségével határozzák meg, hanem politikai alkudozás eredményeként jönnének létre." - jelentette kis Wendy Elliot, a WWF fajvédelmi programjának vezetője. "Politikai alapon felállítani a kvótákat egyértelmű visszalépés lenne az IWC számára."

Amennyiben elfogadják, az új javaslat legitimmé tenné a kereskedelmi célú bálnavadászatot a Déli-óceán bálnavédelmi területén, ahol ezt az IWC 1994 óta tiltja. A Déli-óceán jelenti több bálnafaj (például a kék bálna, a hosszúszárnyú bálna és a közönséges barázdásbálna) legfőbb táplálkozási területét. Néhány bálnafaj kizárólag a Déli-óceán területén táplálkozik - míg a téli hónapok során, miközben a trópusi vizekig felúsznak, egyáltalán nem táplálkoznak.


"Ha egyetlen hely van a Földön, ahol a bálnák teljes védelmet érdemelnek, ez a Déli-óceán. A kereskedelmi célú bálnavadászat engedélyezése egy olyan területen, ahol a bálnák ennyire sérülékenyek, mindenfajta logikának ellentmond." - mondja a WWF munkatársa.

Az IWC elnöke kvóták felállítását javasolta továbbá olyan bálnafajokra vonatkozóan is, melyeket a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) végveszélyben lévőként tart nyilván. A közönséges barázdásbálna és a tőkebálna is végveszélyben lévő faj, mivel egyedszámuk súlyosan lecsökkent a korábbi ellenőrizetlen bálnavadászat miatt, ugyanakkor e javaslat 65 közönséges barázdásbálna legyilkolását tenné lehetővé a Déli-óceánban és 500 tőkebálnáét az Csendes-óceán északi területén egy 10 éves időszakon belül.

A tőkebálna egyedszámát a bálnavadászat a Csendes-óceán északi részén 42.000-ről 8.600-ra csökkentette a XX. század második felében. Nem tisztázott, azóta milyen mértékben jött helyre e bálnapopuláció. 725.000 közönséges barázdásbálnát gyilkoltak le a déli féltekén a XX. században. A legutóbbi becslés szerint a mostani egyedszámuk 15.178-ra tehető.

Az IWC tagjai következő éves találkozójuk során döntenek a javaslat elfogadásáról a marokkói Agadir városában június 21. és 25. között. A WWF felhívást intéz minden, az IWC találkozón részt vevő államhoz, hogy az IWC-ben születő döntéseiket a tudomány és a felelős gazdálkodás elve vezérelje.
Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Humor
  2010-04-30 06:19:09, péntek
 
  Mindenesetre nősülj meg. Ha jó asszonyt kapsz, boldog leszel. Ha rosszat, filozófus.
Socrates

Az asszonyok nagy célokra inspirálnak és megakadályozzák, hogy elérjük azokat.
Anonymous

Volt néhány szavam a feleségemmel - neki egész fejezetei voltak velem.
Sigmund Freud

- Melyik a villamos energiával legjobban ellátott ország?
- Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak
volt, a vezetők érintése pedig halálos.

 
 
0 komment , kategória:  HUMOR  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 181 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 181 db bejegyzés
e év: 1858 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3091
  • e Hét: 3091
  • e Hónap: 50162
  • e Év: 2078370
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.