Regisztráció  Belépés
wegnerzs.blog.xfree.hu
Megtaláltam azt, akit az én lelkem szeret" (Károli Biblia - Énekek éneke 3:4) Wégner Jánosné
1955.08.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 406 
A legszebb anyák napi történet
  2010-04-29 12:48:48, csütörtök
 
  A legszebb anyák napi történetEgy szál virág, egy doboz csoki. Ez az, ami az embernek először eszébe jut az év legszebb hónapjának első vasárnapján. Elengedhetetlen kellékei ezek az anyák napi köszöntőnek.
A mi családunk mégis - mint rendesen - valami egészen mással akart kirukkolni ezen a szép napon. Persze mindenki csak kutyafuttában vetett oda néhány szót a másiknak, hogy na, idén aztán lesz nagy meglepetés.
De a történet nem itt, hanem jóval korábban, úgy húsz-huszonöt éve kezdődött. A nővéremmel, amikor valami zűrt csináltunk, vagy átrendeztük a gyerekszobát, vagy bárányhimlőssé varázsoltuk alkoholos filccel az összes babát, gyakran hallottuk apu szájából azt a számunkra teljesen érthetetlen mondatot, hogy ,,mondtam én, hogy inkább vegyünk egy kutyát...!". Mi persze azt sem tudtuk, hogy miről beszél, de helyeseltünk, hogy mi is szeretnénk egy kutyát, és meg is érdemeljük, mint azt az éppen aktuális példa is mutatja. Anya meg azonnal kiabált, hogy még csak az kellene, van elég dolga így is.


Aztán, amikor kamaszok lettünk, kezdtük megérteni, mire is céloz Apu. De azért nem árultuk el magunkat, és továbbra is kitartottunk amellett, hogy márpedig nekünk kell egy kutya. Amikor a nővérem már egyetemre járt, én az érettségire készültem, Anya gyakran mondogatta, hogy lesz majd kutya, persze hogy lesz, ha majd kirepülnek a fiókák.
Aztán kirepültünk. A nővérem férjhez ment, én pedig összebútoroztam a haverjaimmal, a szüleim pedig élték a megszokott, nyugodtnak látszó nyugdíjaséletet.
Amíg el nem következett május eleje. Akkor ugyanis én elhatároztam, hogy ha már annyit emlegették azokat a kutyákat, hát legyen meg az ő akaratuk. Gondoltam egyet, és egy menhelyről elhoztam egy édes, aranybarna színű, ugató kis gombolyagot. A kis lakótelepi keverék két nap alatt, amíg meg kellett őriznem, átrendezte a lakást, széttépte a cipőimet, és mindent, amit talált, megrágott - nesze nektek kutya. Vasárnap pedig elégedett fejjel sétált mellettem a pórázán a szülői ház felé.
Már nagyon izgultam, hogy mekkora lesz a meglepetés, de végül is én lepődtem meg a legjobban. A kapun belül ugyanis egy édes kis labrador és egy fehér pamacsszerű kutya játszadozott nagy boldogan, a háttérben pedig a nővérem és az apukám letört ábrázattal nézték a pusztítást.
Mint kiderült, nemcsak én gondoltam úgy, hogy itt az ideje a kutyának, hanem a nővérem és az apukám is. Így sikeredett a mi anyák napjánk ebben az évben is rendhagyóra
 
 
3 komment , kategória:  Anyák napjára 2  
Mama ne kérdezz...
  2010-04-29 12:46:15, csütörtök
 
 
Ez a történet nagyon megható.

Figyelem felkeltés, hogy ne csak Anyák napján szeressük az édesanyánkat, hanem aki még teheti, a nap minden órájában, percében élje azt meg!


Mama, ne kérdezz semmit se tőlem....
Írta:Pozsa Ági, 2006. szeptember 11. hétfő


Tudod, mikor "megtörtént a baj", és mindenki sok erőt kívánt, kicsit még nevettem is rajtuk. Erőt? Hiszen erő az van annyi, hogy elbírnám a fél világot a vállamon. Nem tudom, honnan jött az erő, csak lett. Talán, mert újra szerettelek.

Mama, ne kérdezz semmit se tőlem,
csak ölelj át, mint rég.
Mama ne kérdezd mi lett belőlem,
csak nézz rám, épp úgy, mint rég.

Milyen furcsa ezt így leírni, Mami.
Újra szeretlek, és nem bírok betelni az érzéssel. Tudod, olyan nehéz úgy élni, ha az ember nem szereti az anyukáját. Én mindig szeretni akartalak, de valami volt itt bennem... Valami szomorúság, vagy nem is tudom micsoda, csak hiába akartalak, nem tudtalak igazán szeretni.

Téged mindenki szeretett. Az összes gyerek, akit tanítottál, és haragudtam rájuk is, mert úgy éreztem, miattuk van, hogy nekem már nem jut a szeretettedből. Még papa is azt mesélte, lánykorodban is Te voltál a legszebb lány az egész gimiben, és mindenki beléd volt szerelmes. Na, mondhatom, jól beleválasztottál! Éppen papát... Persze, ha nem őt, hát most nem lehetnék én sem, és nem lennének a gyerekeim sem.... És azért mégiscsak jó, hogy megszülettünk. Éppen most értettem meg igazán, Mama: nagy dolog, hogy megszülettünk!

Mama, ne kérdezz semmit se tőlem,
csak ölelj át, mint rég.
Mama ne kérdezd mi lett belőlem,
csak nézz rám, épp úgy, mint rég.

Tudod, a múltkoriban olvastam, hogy igazából megbocsátani valakinek nem az érdemei miatt lehet, hanem könyörületből. Sokat gondolkodtam ezen a mondaton, hiszen tudod, mindenen túl sokat gondolkodom, de aztán rájöttem, hogy ez nagyon igaz, Mami!
És arra is rájöttem, hogy nemcsak a megbocsátás fakad könyörületből, hanem a szeretet is. Azt hiszem ezért mondják, hogy aki szeret, az megbocsát, mert mindkettő könyörületből fakad.
Hát, mikor megtörtént a baj, hirtelen bennem is megnőtt a könyörület, és már nem is volt miért megbocsátani, olyan könnyű lett egyszeriben szeretni. Nem akarok bocsánatot kérni semmiért, pedig lenne miért igazán.
Nehéz gyerek voltam, így mondta Papi, és persze erről rögtön az jutott eszembe, hogy ő is nehéz apa volt, de ezt mégsem mondtam neki, mert hiába vagyok még mindig a gyereke, azért kicsit mégiscsak felnőttem időközben, meg egyébként is: én mindig jó kislány akartam lenni, csak sosem tudtam hogy kell jónak lenni, de most ez nem lényeges.
Szóval, csak olyan jó, hogy lettél nekem újra! Majdnem olyan, mint mikor az első gyerekem megszületett. Akkor sem tudtam, hogy mi vár rám, csak az erőt éreztem, és azt a mindent átölelő szeretetet.

Mama, ne kérdezz semmit se tőlem,
csak ölelj át, mint rég.
Mama ne kérdezd mi lett belőlem,
csak nézz rám, épp úgy, mint rég.

Jaj, Mami! Úgy szeretném, ha tudnád, hogy iszonyú büszke vagyok rád! Mindig azt szerettem volna, ha te lehetnél büszke rám, de most sokkal jobb, hogy én lehetek rád büszke.
Egészen hihetetlen, amin keresztül mentél a napokban. Lebénulsz, aztán mégis megtanulsz járni. Már csak beszélni nem tudsz. Még a vállad is kiment, mert azok a hülye ín szalagok olyan lazák, hogy nem tartják rendesen. Az már apróság, hogy a kanün a nyakadban van három hete, mert minden véna szétpukkan...
És mégis: már megint a régi vagy - mosolyogsz mindenkire, és persze te lettél a nővérke kedvence, én meg aggódhatnék, hogy már megint elvesznek tőlem, de most valahogy tudom, hogy te is szeretsz, és nem félek.
Micsoda fricska az élettől, hogy így kerülünk közel egymáshoz!
Semmit sem tudtam rólad! Semmit, ami fontos...
Nem tudtam, hogy milyen a lábad. Persze tudtam, hogy göcsörtös, és kész csoda, hogy járni bírsz rajta, de valahogy nem fogtam fel, hogy milyen kemények azok a csomók rajta, és hogy tényleg csoda, hogy egyáltalán lábra tudtál állni.
Nem tudtam, hogy mindig is egy új fogsort szerettél volna, mert valahányszor kórházba kerültél, mindig ettől féltél: egyszer arra ébredsz, hogy ott vagy fogatlanul, és attól még kiszolgáltatottabb az ember, mint különben.
Nem tudtam, hogy milyen fontos, hogy minden nap szépnek érezze magát az ember, függetlenül attól, hány éves, és hogy beteg-e vagy sem, s hogy a betegségben ez a legnehezebb: olyan nehéz szépnek maradni.
És mégis: sosem láttalak ilyen szépnek, mint most, mikor csapzott hajjal az életedért küzdöttél.
És azt sem tudtam, hogy milyen sokat jelent neked az a gyűrű az ujjadon, csak mikor eltűnt és láttam a szemedben a rémületet, akkor értettem meg, hogy bárhogy van is: ez a gyűrű az életed.
A gyűrű, és minden, ami hozzá kötődik.
És nem tudtam, hogy mennyire szeretsz. Csak most tudtam meg, mikor nincsenek szavak, és mindennél többet mond a szemed.

Mama, ne kérdezz semmit se tőlem,
csak ölelj át, mint rég.
Mama ne kérdezd mi lett belőlem,
csak nézz rám, épp úgy, mint rég.

Még ötöt kell aludni, és megműtik a szíved. Már tudom, hogy ki van mérve minden: az élet és a szerelem egyaránt. Most mégis félek. Félek. Olyan nehéz volt úgy élni, hogy nem szerettelek!
Most annyi mindent tanultam, Mami! Te tanítottál meg arra, hogy minden nap az élet része. Az első éppen úgy, mint az utolsó.
És tudom, hogy egyszer mindannyian meghalunk- azt mondják ez az élet rendje-, és már én is egész filozófiai rendszereket állítottam fel arról, hogy miért kell egyszer mindenkinek meghalni. Tudod, elképzeltem egy szigetet, ahol örökké élnének az emberek. Biztosra veszem, hogy ott előbb-utóbb mindenki boldogtalan lenne, mert a végesség tanít bennünket szeretni.
Mégsem értem, hogy az emberek miért sajnálják jobban azt, aki fiatalon hal meg, mint azt, akit idősebb korában ér utol a halál.
Mert mindenkinek csak a mai nap van! Este lefekszünk, és reggel reménykedve kelünk, hogy tartogat ez a nap is örömet, vagy legalább valamiféle elégedettséget a számunkra. És küzdünk, hogy ha ma nem is, akkor majd holnap biztosan könnyebb lesz kicsit. Minden nap félünk a fájdalomtól, és elgyávulunk a félelemtől, elbukunk, és valahogy mégis felkelünk... Minden nap.
Azt mondják, aki fiatal, az előtt még ott van az élet, aki öreg, az már maga mögött tudja az élete nagy részét, pedig az élet - az csak a mában van. A többi: az múlt és jövő. Élni csak a mában lehet! Öregnek, fiatalnak egyaránt.
Na, igen! Ezt hallom mindenhol.
Mégis! Ezt te tanítottad meg, most, Mami, és én úgy szeretném, ha még sok mánk lenne...
Tudom, az ember mindig későn jut el a felismerésekig, de talán a felismerések is tehetnek róla, hogy csak olyan későn lehet rájuk bukkanni...
Hát bocsáss meg nekem, és szeress..
Ne a gyerekeimért, ne azért akivé lettem...
Csak úgy- könyörületből...
mert arra mindannyian érdemesek vagyunk.

Mama, ne kérdezz semmit se tőlem,
csak ölelj át, mint rég.
Mama ne kérdezd mi lett belőlem,
csak nézz rám, épp úgy, mint rég.
Forrás:Ahogy érzed


 
 
2 komment , kategória:  Anyák napjára 2  
Irénke kedves levele
  2010-04-29 12:41:29, csütörtök
 
  Draga Baratnomnek,Baratomnak

SZIA DRAGA BARATNOM[ BKEDVES BARATOM] KOSZI A KEDVES LATOGATAST ES A SOK SZP AJANDEKOT.VIDAM SZERDA ESTET KIVANOK NEKED.PUSZILLAK [ UDVOZOLLEK ] IRENKE


 
 
0 komment , kategória:  1 Szabó Irénke Barátnőmtől  
Zsófika szép napot kivánt
  2010-04-29 09:10:40, csütörtök
 
  Szép jó reggelt kívánok és legyen szép napod!Zsófi


 
 
1 komment , kategória:  1Alföldy Zsófika Barátnőmtől  
Hangulatos estét kivánt Ildykó
  2010-04-29 09:07:39, csütörtök
 
  Puszillak Barátnőm! HOGY ÉRZED MAGAD????????????? 
 
0 komment , kategória:  1Vargáné Ildykó Barátnőmtől  
Foglaljatok el új területet
  2010-04-28 15:49:29, szerda
 
 


Foglaljatok el új területet
Ismét mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a
földön, bármely dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én
mennyei Atyám.
- Máté 18:19

Hívőként te és én egy hódító sereg tagjai vagyunk, akik folyamatosan
új területet foglalunk el Isten királysága számára. Így van, ugye?

Nos, igen, így kellene lennie. De úgy tűnik, éppen amikor a sereg
elérné a hegytetőt, és előretörhetne, a sátán előrántja a fegyverét -
a VISZÁLYKODÁST - és minden irányba szétszéleszti a hívőket.

Hogyan vághatunk vissza a viszály stratégiájának? Egy még erőteljesebb
támadással. Úgy, hogy használjuk az egyik legnagyobb erőforrásunkat,
amit az Úr Jézus adott nekünk: a közös akaraton elmondott imát.

Jézus azt mondta, hogy ha ketten közülünk egy akaraton leszünk bármi
felől, amit kérünk, megadatik nekünk! Ez az állítás olyan erőteljes,
hogy az emberek nehezen tudják elhinni. Ha elhinnék, akkor minden
sarkon keresztény csoportokat látnál egy akaraton imádkozni.

Keress valakit ezen a héten, akivel egy akaraton lehetsz imában.
Bizonyosodj meg arról, hogy amiért imádkoztok, Isten Igéjén alapul.
Lehet, hogy minden másról eltérő véleményen vagytok, de az Ige felől
lehettek egyetértésben.

Arról is bizonyosodj meg, hogy az egyetértésetek teljes - szellemi,
lelki, testi. Rontsátok le az érveléseket, teóriákat és
elképzeléseket, amelyek ellentétesek az Igével. Ejts foglyul minden
gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre. Figyelj a gondolataidra
és a szavaidra.

Majd hozd a testedet is az imátokkal összhangba azáltal, hogy azokat
szólod, amelyekben egyetértettetek. Cselekedj úgy, mintha már
megkaptátok volna a választ. Ne kérd többet Istentől, hanem köszönd
meg Neki. Maradjatok egyetértésben, és foglaljatok el új területet az
Úrnak!

Igei olvasmány: Apostolok Cselekedetei 4:1-31
 
 
2 komment , kategória:  Kenneth Copeland  
Állj ellen az ördögnek
  2010-04-28 14:08:31, szerda
 
 

Állj ellen az ördögnek

Vessétek hát alá magatokat az Istennek; álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek.
- Jakab 4:7

Ha eddig Istenhez könyörögtél, hogy űzze el az ördögöt az életedből, akkor HAGYD ABBA! A Biblia szerint neked kell legyőznöd az ördögöt.

Hogyan? Úgy, hogy ellenállsz neki. Fellázadsz ellene, amikor megpróbál rávenni téged valamire, és helyette azt teszed, amit Isten mond! Amikor a sátán valamilyen hazugságot mond neked, akkor mondj ellent neki Isten Igéjével. Állj ellen neki. A fenti igevers szerint ha ezt megteszed, ő félelmében elmenekül tőled.

Ez azt jelenti, hogy amerre csak mész, és hitben jársz, az ördögnek ellenállva, a sötétség mindig hátrébb szorul.

Tehát kezdd el visszaszorítani a sötétséget. Meg tudod tenni! Isten élete van benned. Maga Jézus él benned. Ahova mész, oda megy Ő is. Minden probléma, amivel szembetalálod magad, minden gonosz szellem, ami megpróbálja befolyásolni az életedet, ISTENNEL száll szembe.

Annyit kell tenned, hogy ezt tudatosítod magadban. Kezdd el úgy élni az életedet, hogy minden pillanatban tisztában vagy azzal, hogy Isten világossága benned van. Isten Igéje benned van. Isten Szelleme a bensődben él.

Élj annak tudatában, hogy Jézus, az Isten Fia, benned él. Aztán figyeld csak, hogyan menekül el tőled az ördög!

Igei olvasmány: Efézus 6:10-18"
 
 
0 komment , kategória:  Gloria Copeland  
Kellemes szép napot kivánt
  2010-04-28 14:04:48, szerda
 
  Nagyon kellemes, napsütéses tavaszi napot kívánok! Sok szeretettel: Iby


 
 
0 komment , kategória:  1 Boncz Ibolya Barátnőmtől  
Antal Marika szép képe, videó
  2010-04-28 13:59:41, szerda
 
  Szia Zsuzsa
Köszi szépen hogy benéztél hozzám
Fogadd szeretettel az alábbi ajándékomat
Diák kislány
Videó linkHIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!Szeretettel, Maroka

 
 
0 komment , kategória:  1 Antal Marika Barátnőmtől  
Drága Ildykó kivánt szép napot
  2010-04-28 13:57:14, szerda
 
 


Szia Drága Barátnőm!
Kellemes délutánt kívánok és sok puszit küldök!
Nálunk borús, szeles az idő, nem valami kellemes! Ildykó


 
 
0 komment , kategória:  1Vargáné Ildykó Barátnőmtől  
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 406 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 406 db bejegyzés
e év: 4552 db bejegyzés
Összes: 19173 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 783
  • e Hét: 4098
  • e Hónap: 20378
  • e Év: 330505
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.