Belépés
klerierzsi.blog.xfree.hu
Örülj a mának László Istvánné
1957.06.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/81 oldal   Bejegyzések száma: 805 
Glitterek
  2010-05-31 21:06:49, hétfő
 
 

















































 
 
0 komment , kategória:  glitterek  
Glitterek
  2010-05-31 20:52:55, hétfő
 
 











































 
 
0 komment , kategória:  glitterek  
Betty Boop
  2010-05-31 20:40:39, hétfő
 
 







 
 
0 komment , kategória:  Betty Boop  
Őszibarackos pezsgős torta
  2010-05-31 19:17:22, hétfő
 
 



Piskótához:

* 3 tojás
* 3 ek liszt
* 3 ek cukor
* 1/2 cs sütőpor


Krémhez, díszítéshez:

* 2 doboz őszibarack (konzerv)
* 3 dl pezsgő
* 2 kis doboz natúr joghurt
* 2 doboz 200g-os habtejszín
* 2 cs zselatin
* 2 cs vaníliás cukor

elkészítés

1. A tojásból, lisztből, cukorból és a sütőporból piskótát sütünk. A formában hagyjuk kihűlni.
2. A joghurtot a vaníliás cukorral és a pezsgővel ősszekeverjük.
3. 1,5 dl vízben feloldunk 1,5 csomag zselatint. 3 evőkanálnyi feloldott zselatint félreteszünk, a többit hozzáadjuk a pezsgős krémhez.
4. Az egyik habtejszínt felverjük habnak és azt is pezsgős krémbe keverjük. Kb. 5 percre a hűtőbe tesszük szilárdulni.
5. A barackokat lecsepegtetjük, a levét félretesszük. 3 fél őszibarackot összetörünk villával és az előzőleg félretett 3 evőkanálnyi feloldott zselatinnal összekeverjük.
6. A kihűlt tortalapot a formában hagyjuk, rátesszük a krém felét, majd erre a pépes barackot, amit villával kicsit belekeverünk, hogy márványos legyen, majd erre halmozzuk a krém másik felét.
7. A tetejét kirakjuk a fél barackokkal és 1 órára hűtőbe tesszük.
8. 1,5 dl baracklében feloldjuk a maradék fél csomag zselatint és bevonjuk vele a torta tetejét, majd dermedni hagyjuk.
9. Tálalás előtt levesszük róla a formát. A másik habtejszínt is felverjük és azzal díszítjük a tortát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pezsgős gyümölcsös álom
  2010-05-31 19:15:11, hétfő
 
 



Tésztához

* 13 dkg búzaliszt
* 3 tk sütőpor
* 13 dkg cukor
* vaníliás cukor
* csipet só
* 4 tojás
* 13 dkg puha margarin

Töltelékhez

* 5 dl Hulala
* 1 vanília ízű krémpor
* 7,5 dkg porcukor
* 1 dl pezsgő
* 0,5 dl citromlé
* 3 dl joghurt (lehet gyümölcsös is)

Tetejére

* 7,5 dkg vegyes gyümölcs (pl barack, banán)

Bevonathoz

* 1 színtelen tortazselé
* 2 ek cukor
* 2,5 dl almalé (v. fele-fele arányban almalé és pezsgő)

Oldalára

* mandulapehely (vagy pisztácia)

elkészítés

1. Tésztához a lisztet a sütőporral elegyítjük, keverőtálba szitáljuk. A többi hozzávalóval együtt keverőgéppel a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk.
2. A masszát a kikent formába töltjük. Az előmelegített sütő rácsára helyezzük. Felső-alsó állásra tekerjük, és 180-200 fokon 30 percig sütjük.
3. A tortalapot sütőpapírral fedett süteményrácsra borítjuk, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Vízszintesen elvágjuk. Tortástálra tesszük az alapot, a két lap közé a krémet kenjük.
4. A töltelékhez a tejszínt felverjük habbá. A krémport a porcukorral egy tálban elvegyítjük, tej helyett pezsgővel és citromlével elkeverjük, a joghurtot is hozzáadjuk, majd a felvert tejszínt beleforgatjuk.
5. A krémet az alsó tortalapon elsimítjuk (keveset félreteszünk belőle az oldalához). A második tortalapot fáfektetjük.
6. A félretett krémet az oldalán is elegyengetjük. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
7. A felszeletelt gyümölcsöket rárakjuk.
8. A zselébevonatot elkészítjük, a gyümölcsre öntjük, a tortát 2 órára hűtőben hagyjuk.
9. Az oldalát mandulapehellyel vagy durvára vágott pisztáciával díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Joghurttorta-ribizlis
  2010-05-31 19:02:51, hétfő
 
 



* 7,5 dkg margarin
* 10 dkg babapiskóta
* 15 db mogyorókrémmel töltött ostyarúd
* 2 cs málnaízű zselépor
* 5 dl zsírszegény joghurt
* 3 ek citromlé
* 20 dkg cukor
* 25 dkg ribizli (friss vagy fagyasztott)
* 5 dl tejszín

elkészítés

1. A babapiskótákat az ostyarudakkal együtt szétmorzsoljuk, vagy bekötött szájú nejlonzacskóban sodrófával összetörjük. A morzsát a megolvasztott margarinnal összedolgozzuk, majd olajjal egyenletesen kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk.Kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
2. A 2,5 dl vízzel elvegyített zseléport 5-10 percig állni hagyjuk.
3. Közben a joghurtot a citromlével kikeverjük.A cukrot a zselés oldatba vegyítjük, majd kevergetve feloldódásig hevítjük.(Ne főzzük!) Végül félrehúzzuk, és kihűtjük.
4. A megmosott, lecsöpögtett ribizlit leszemezzük.
5. A zselét a joghurttal összekeverjük. 4 dl tejszínt kemény habbá verünk, és a ribizlivel együtt (néhány szemet a díszítéshez félretéve) a dermedő joghurtkrémbe forgatjuk. A tortaformába simítjuk, és 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
6. A megmaradt tejszínt felverjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A tortát a karima eltávolítása után tortatálra csúsztatjuk, és a tejszínnel díszítjük.
7. A kész tortát ribizlivel és csokoládédarával dekoráljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túróhabtorta
  2010-05-31 18:34:12, hétfő
 
 



* 18 dkg vaj
* 15 dkg cukor
* 1 citrom leve és reszelt héja
* 7 tojás
* 750 g tehéntúró
* 1 tasak vaníliás pudingpor
* 1/2 rúd vanília kikapart magja
* csipet só

díszítéshez

* ribizliszemek
* mentalevelek
* porcukor

elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra (légkeverésesben 160 C-on, előmelegítés nélkül sütünk).
2. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a vaníliát, majd további két percig keverjük magas fordulaton.
3. Egyenként beleütjük a tojásokat úgy, hogy tojásonként fél percig keverjük, végül apránként hozzáadjuk a túrót, és a pudingport.
4. A masszát 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük, kicsit megrázogatjuk-ütögetjük, hogy egyenletesen szétterüljön.
5. Kb. 60 percen át sütjük.
6. A sütőt kikapcsoljuk, egy konyharuhával kitámasztjuk az ajtaját és további 30 percig bent pihentetjük a tortát.
7. A tortát hűtőrácsra tesszük, a formában hagyjuk kihűlni, megszórjuk porcukorral és ízlés szerint gyümölccsel, menta-, vagy citromfűlevelekkel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vaddisznó vadas
  2010-05-31 18:31:03, hétfő
 
 



* 1 kg vaddisznókaraj
* 1 nagy fej vöröshagyma
* 15 dkg sárgarépa
* 15 dkg petrezselyem
* 2 gerezd fokhagyma
* 1-2 babérlevél
* 5-6 szemes bors
* 1 citrom leve
* cukor
* mustár

Pácléhez:

* 1 nagy fej vöröshagyma
* 15 dkg sárgarépa
* 15 dkg petrezselyem
* 2 gerezd fokhagyma
* 1-2 babérlevél
* ½ dl tárkonyecet
* 5-6 szemes bors

Zsemlegombóchoz:

* ½ fej vöröshagyma
* 12 dkg liszt
* 1 tojás
* 1 száraz zsemle
* só

Rántáshoz:

* 3 dkg liszt
* olaj

elkészítés

1. A pácléhez valókat kb. 2 liter vízben (vagy annyiban, hogy ellepje a húst) felforraljuk, még melegen a megtisztított húsra öntjük, s két-három napig hideg helyen tároljuk. (Sózni nem szabad még ilyenkor.)
2. A hús főzéséhez ezt a páclevet is használhatjuk, de szerintem érdemesebb egy újat készíteni. A húst kuktába tesszük, az ecet kivételével ugyanilyen hozzávalókból levet készítünk, ráöntjük és megsózzuk, kb. 45 perc alatt megfőzzük.
3. A zöldségeket kihalásszuk, összeturmixoljuk, a lisztből és olajból készült vékony rántással besűrítjük.
4. Citromlével, mustárral, karamellizált cukorral ízesítjük. (Cukor karamellizálása: egy száraz serpenyőbe kristálycukrot vagy barna cukrot teszünk, felolvasztjuk, kicsit hagyjuk még a tűzön, míg finom karamell illata lesz. Nem kell túl sokáig pirítani, mert akkor esetleg megéghet. Így, folyékony állapotban mehet is a mártásba.)
5. Zsemlegombócot készítünk: a vöröshagymát kis olajon megdinszteljük. (Piríthatunk bele bacont is.)
6. A lisztből, tojásból és a hagymából galuskatésztát készítünk.
7. A száraz zsemlét kockákra vágjuk, belekeverjük a tésztába.
8. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük.
9. A húst felszeleteljük, mártással és zsemlegombóccal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vaddisznótokány
  2010-05-31 18:28:46, hétfő
 
 



* 1 kg vaddisznókaraj
* 30 dkg erdei gomba (laska is jó)
* 2 közepes fej vöröshagyma
* 3 szelet bacon
* 3 dl vörösbor
* 2 db zöldpaprika
* 2 db paradicsom
* 2 gerezd fokhagyma
* kis doboz paradicsomsűrítmény
* só
* bors
* étolaj
* szerecsendió
* kakukkfű
* rozmaring

elkészítés

1. A húst megmossuk és kisujjnyi vastag csíkokra szeleteljük.
2. A hagymát felaprítjuk, az olajon megdinszteljük, és mikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a kb. 1 cm széles csíkokra vágott bacont, tovább pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és tovább pároljuk.
4. A gombát megmossuk, csíkokra vágjuk, és mikor a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott paprikával és darabokra vágott paradicsommal, fokhagymával együtt.
5. Hozzákanalazzuk a paradicsomsűrítményt, fűszerezzük, majd felöntjük vörösborral.
6. Fedő alatt puhára pároljuk, időnként megkevergetjük, hogy ne égjen le. (A vaddisznót tovább kell főzni, ezért ha túl hamar elfőné a levét, kis vízzel pótoljuk. A végén a szaftnak elég sűrűnek kell lennie.)
7. Burgonyaropogóssal, tört hagymás burgonyával vagy burgonyafánkkal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vadnyúl vörösboros mártásban
  2010-05-31 18:26:34, hétfő
 
 



* 2 db vadnyúl comb

Pácléhez:

* 1 db szegfűszeg
* 4 db borókabogyó , összezúzva
* ½ tk tört bors
* 1 babérlevél
* 1 csillagánizs
* 1 ág kakukkfű
* ½ hagyma szeletelve
* 1 sárgarépa, kockákra vágva
* 1 darabka zeller, kockákra vágva
* kb ½ l száraz vörösbor

Sütéshez, pároláshoz:

* 2-3 ek olaj
* 200 ml vad-, vagy húsleves
* 1 ek vörösáfonya lekvár
* 1 tk liszt
* 1 tk vaj
* só
* bors

elkészítés

1. A húst leöblítjük, éles késsel megtisztítjuk a hártyáitól, majd egy jól záródó edénybe tesszük. Köré szórjuk a pácléhez szükséges fűszereket és zöldségeket, majd felöntjük vörösborral. Hűtőbe tesszük, és kb. 1-2 napig pácoljuk, közben néha összerázogatjuk.
2. A húst kiszedjük a pácléből, szárazra töröljük. A páclevet leszűrjük.
3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A húst megpirítjuk a forró olajon, majd kivesszük. A megmaradt olajban megpirítjuk a leszűrt zöldségeket és fűszereket. Felöntjük páclével, felfőzzük, majd a húst visszatesszük. Öntünk hozzá még annyi páclével elvegyített levest, hogy a húst kb.félig ellepje.
4. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul, ez kb. 90-120 perc. Közben forgassuk meg a húst, és ha szükséges, öntsünk még hozzá folyadékot.
5. A vajat keverjük el a liszttel. Mikor a hús megpuhult, vegyük ki a főzőléből, és tartsuk melegen. A főzőlevet passzírozzuk át, tegyük vissza a serpenyőbe, főzzük fel, ha szükséges, végül a vajas-liszttel sűrítjük.
6. Sóval, borssal és vörös áfonya lekvárral ízesítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/81 oldal   Bejegyzések száma: 805 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 805 db bejegyzés
e év: 8540 db bejegyzés
Összes: 14816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 33
  • e Hét: 1693
  • e Hónap: 2845
  • e Év: 235621
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.