Regisztráció  Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
Szép napot mindenkinek!!
  2010-05-31 08:48:34, hétfő
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép estét mindenkinek!!
  2010-05-30 19:10:43, vasárnap
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feltöltöttem pár.....
  2010-05-29 17:53:43, szombat
 
  .....képet a sárkány repülésről. Ha jól emlékszem akkor lehet jelentkezni sárkány repülőzni időpont egyeztetés után. Szerdán is voltam kint mert hallottam, hogy repkednek és akkor mesélte Jani, hogy 2 hőlégbalonos is megkérte őket hogyha lenne rá mód, hogy leszállhatnának-e náluk mert akkor ott várnák őket az ismerősök és még azt is megengedték nekik. Csak akkor támadt fel a szél és szerencsétlenek pár méterrel odébb bírtak leszállni. Megnéztem és lehet jelentkezni repülni leírom az e-mail címeket ha valakit érdekelne egy kis repülés.
E-mail:janos1113@gmail.com; faragoattila@monornet.hu

El is felejtettem egy kis élő webkamerás felvétel:
http://www.idokep.hu/?oldal=webkamera&webkamera=repterinarcs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rigó Jancsi
  2010-05-29 17:34:10, szombat
 
  Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
8 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
6 dkg liszt

A krémhez:
4-5 dl tejszín
4 dkg porcukor
15 dkg keserű csoki

A tetejére:
15 dkg csoki
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítek. Először a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd a kakaóport is hozzáadom és továbbkeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és a liszttel felváltva óvatosan a sárgájába forgatom. Sütőpapírral bélelt közepes (22x36 cm) tepsibe simítom és 160 °C-os sütőben megsütöm. (Gyorsan sül, nem tudom hány perc, figyelek az illatára, ha már nagyon érezni, valószínű, hogy jó.)
A tejszínt a felhasználásig a hűtőben tartom, hogy jó hideg legyen. (Nem lehet olyan jó habot verni belőle, ha csak a mélyhűtőben hűtöm le gyorsan egy fél óra alatt, mintha több órán keresztül hűl a hűtőben.) A keverőtálat is beteszem a mélyhűtőbe egy rövid időre, ha van hely. Ez a rozsdamentes keverőedény esetében még hatásosabb. A csokit a mikróban megolvasztom. Először csak 1 percre teszem be, majd kevergetem, ha nem eléggé olvadt, még 10-15 másodpercre visszateszem, de ne melegítsük túl, mert akkor csomósodik! A tejszínt a lehűtött edényben félig felverem, majd a porcukrot is hozzáadom és keményre verem. A langyos csokit belecsorgatom, miközben a habverővel továbbverem. Azért óvatosan, nehogy vaj legyen belőle! Ha a kész sütit hűtőben tartjuk, nem kell bele zselatin, mert a csoki zsírtartalma tartósabbá teszi a habot. (Ha Hullalával készítjük, akkor még biztosabb a krém, de most direkt tejszínnel készítettem, mert kíváncsi voltam az eredményre. Tartós lett.
Ha a tészta megsült, egy sütőpapírra borítom és óvatosan lehúzom róla a papírt. Ha kihűlt kettévágom és az egyik felét csokival bevonom. A csokit szintén a mikróban olvasztom meg, de egy kanál olajat is öntök hozzá, hogy dermedés után ne legyen túl kemény. Felkockázom a csokis tésztát, a másik felére rákenem a habot, és rárakosgatom a csokis kockákat. Csak ezután vágom át teljesen.
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Görög citromos süti
  2010-05-29 17:30:33, szombat
 
  Hozzávaló:
20 dkg finomliszt
10 dkg gríz
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
35 dkg cukor
2½ dl joghurt
3 tojás
1 citrom
a tepsi kikenéséhez kevés vaj

A sziruphoz:
1,5 dl víz
15 dkg cukor
4 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:
A lisztet, a grízt, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot összekeverem, majd külön a joghurtot, a tojásokat, 1 citrom reszelt héját és 1 evőkanál citromlevet, majd a két részt összekeverem és kivajazott 30*20 cm-es tepsibe öntöm. 160 °C-os sütőben 45-50 perc alatt megsütöm.
Közben a sziruphoz a vizet a cukorral, a citromok héjával és a levével összefőzöm. Először takarékon melegítem, majd 3-4 percig forrásban tartom.
A megsült sütit villával sűrűn megszurkálom és rákanalazom a szirup felét, letakarom fóliával 15 percre, majd a maradékot is rálocsolom, és lefedve hagyom kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Karamellszószos körte
  2010-05-29 17:27:38, szombat
 
  Hozzávalók:
4 db körte
1/2 citrom leve
3 evőkanál cukor
4 db babapiskóta
1 fél maréknyi mandula vagy dió
méz

Szószhoz:
5 púpos evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 púpos evőkanál liszt

Elkészítés:
A körték magházát úgy veszem ki, hogy a körték egyben maradjanak, majd vékonyan meghámozom. Egy kisebb edénybe annyi vizet öntök, hogy a gyümölcsöt félig ellepje, belenyomom egy fél citrom levét, és édesítem 2 evőkanál cukorral. Főzés közben óvatosan forgatom, hogy egyenletesen puhuljon. Nehogy túlfőzzük, mert szétesik, vagy állva nem tartja majd meg a formáját! Pár perc alatt megpuhul, bár ez az idő függ a körte fajtájától is. Kihűtöm.
Közben a cukrot egy kis lábasban karamellizálom, megszórom a liszttel, elkeverem és felöntöm a tejszínnel. Kevergetve felolvasztom a karamellt. Szükség szerint még öntök hozzá a körte főzővízéből is. Néhány perc forralás után besűrűsödik, ami hűlés után még sűrűbb lesz. Olyan legyen, hogy a körtét egyenletesen bevonja.
Egy duplakéses aprítóba teszek 4 db babapiskótát és félmaréknyi mandulát vagy diót. Összeaprítom, majd annyi mézet keverek hozzá, hogy összetapadjon. Ezt töltöm a magházak helyére.
Közvetlenül tálalás előtt egy kistányérra állítom a körtét, bevonom a karamellszósszal, mellé vaníliafagyit és tejszínhabot teszek.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Szép estét mindenkinek!!
  2010-05-29 17:22:43, szombat
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!!
  2010-05-28 08:20:32, péntek
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hát tegnap.....
  2010-05-27 06:37:35, csütörtök
 
  .....sem jártam sikerrel. Megint repcsiztek és gondoltam kimegyek hátha a tulaj repked kint, de melléfogtam. Egy Újpesti srác próbálgatta a saját készítésű repcsit .1 év alatt csinálták meg nagyon szép volt. A szomszéd is kint volt. Szívesen mentem volna Én is egy kört de nem akartam pofátlan lenni, hogy én is én is! Majd legközelebb hátha összejön!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép reggelt mindenkinek!!
  2010-05-27 06:18:53, csütörtök
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 57 db bejegyzés
e év: 607 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 42
  • e Hónap: 2265
  • e Év: 49474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.