Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
Rendőri tanácsok nyárra
  2010-05-26 20:57:33, szerda
 
  A turisztikai szezon közeledtével új veszélynek vagyunk kitéve, a pihenésünket tolvajok ronthatják el. A rendőrség tanácsot ad, hogyan védekezzünk.

A nyári időszakban olyannyira kedvelt fürdőzés rengeteg bosszúságot okozhat, ha nem tesszük meg a tőlünk elvárható óvintézkedéseket - figyelmeztet a rendőrség. A tolvajok kedvenc vadászterülete nyáron a strandok, uszodák környéke. A nagy tömeg alkalmas arra, hogy észrevétlenül emeljen fel valaki egy táskát, és azzal pillanatok alatt a kijárat felé induljon. Ezek az esetek viszont könnyedén elkerülhetőek egy kis odafigyeléssel.

A védekezés legjobb módszere a megelőzés. Link
 
 
0 komment , kategória:  Utazás  
Ugorhat a családi pótlék
  2010-05-26 20:55:20, szerda
 
  Ugrik a családi pótlék, ha lógós a gyerek?

Két részre választaná a jövőben a családi pótlék rendszerét az új kormány: nevelési ellátásra és iskoláztatási támogatásra.
Soltész Miklós kereszténydemokrata politikus a vonatkozó javaslat expozéjában kiemelte: a törvénymódosítás társadalmi igényt valósít meg.

A javaslat a családi pótlékot két részre választja, nevelési ellátásra és iskoláztatási támogatásra. Soltész Miklós a részletekről szólva elmondta, hogy nevelési ellátásra a nem tanköteles gyermek jogosult, illetve saját jogán az a 18. életévét betöltött tartósan beteg, fogyatékos gyermek, aki már iskolába nem jár.

Az iskoláztatási támogatást azon tanköteles gyermekek kapják, akik elérték azt a kort, hogy kikerülnek a nevelési ellátásból; s akik húsz éves korig közoktatási intézményben tanulnak tovább. A sajátos nevelési igényű gyermekeknél ez a korhatár 23 év lenne.

Soltész Miklós elmondta: a családi pótlékot hat hónapra elveszik a szülőktől azon gyermekük után, akit nem járatnak iskolába. Ha tíz órát meghaladta az igazolatlan hiányzás száma, az iskola vezetője értesíti a jegyzőt. Ezután a jegyző kötelezően végzéssel értesíti a családot, ha tovább folytatódik a hiányzás, s meghaladja az ötven órát, akkor az a családi pótlék hat hónapra történő elvételével jár.

A kereszténydemokrata politikus rámutatott: a társadalom jogosan várja el, ha adót, járulékot fizetnek az állampolgárok, akkor egy adott támogatásból mindenki "kihozzon" valamit. Jogos elvárás, hogy a mai katasztrofális munkaügyi helyzet javuljon, ez máshogy nem megy, mint az oktatás erősítésével - fogalmazott.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a szlovák ellencsapás
  2010-05-26 20:53:26, szerda
 
  A rendőr sem lehet magyar Szlovákiában
Válaszul az Országgyűlés szerda délelőtti döntésére, amely lehetővé tette a magyar állampolgárság könnyített felvételét a határon túli magyarok számára, még aznap Szlovákia is módosította állampolgársági törvényét. Aki nem jelenti be, hogy kéri a magyar állampolgárságot, 3300 eurót fizethet.
FN.hu, MTI2010. május 26. 17:31Startlap Facebook Iwiw Twitter Cikk nyomtatása Cikk küldése

Kapcsolódó cikkek
10.05.26 Szlovákia mellé álltak a csehek
10.05.26 Nem kockázatos a kettős állampolgárság
10.05.26 Fico kirakná a parlamentből a magyarokat
A gyorsított eljárásban elfogadott módosítás lényege, hogyha ezentúl egy szlovák állampolgár önkéntesen felveszi egy másik ország állampolgárságát, elveszíti a szlovákot. Emellett nem tölthet be bizonyos munkaköröket sem, amelyek kapcsolatban vannak a nemzetbiztonsággal - például a rendőrségnél vagy a biztonsági szolgálatoknál.

Az állampolgárnak kötelessége lesz a jövőben bejelenteni, ha egy új állampolgárságért folyamodik. E kötelesség elmulasztását 3319 euróval fogják büntetni.

A pozsonyi parlamentben ülő Magyar Koalíció Pártjának képviselői korábban jelezték, hogy fel kívánják venni a magyar állampolgárságot. A szlovák döntés után az fn.hu nem tudta elérni az MKP politikusait, akik feltehetően épp arról tárgyalnak, amit megkérdeztünk volna tőlük: hogyan tovább?

Július 17.

A törvénymódosítás - miután az államfő is aláírja - július 17-én lép életbe: 1992-ben még Csehszlovákia fennállása idején ezen a napon fogadta el a pozsonyi parlament a Szlovákia szuverenitásáról szóló nyilatkozatot.

A 150 tagú testületben a 115 jelen lévő képviselő közül 90 támogatta a módosítást, heten ellene szavaztak, 17-en tartózkodtak, míg egy képviselő nem szavazott.

A módosítást a három koalíciós párt - Irány-Szociáldemokrácia (Smer), Néppárt-Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom (HZDS), Szlovák Nemzeti Párt (SNS) - és az ellenzéki Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) támogatta. A Magyar Koalíció Pártjának képviselői nem vettek részt a szavazáson.

Az MKP alkotmányellenesnek tartja

A Magyar Koalíció Pártja (MKP) demokrácia- és alkotmányellenesnek tartja a szlovák állampolgársági törvény szerdán elfogadott módosítását, és elutasítja azt - közölte a magyar párt.

"Az MKP kész a törvény semmissé tétele érdekében az alkotmánybírósághoz és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni" - olvasható abban a közleményben, amelyet Dunajsky Éva, a párt szóvivője juttatott el az MTI pozsonyi tudósítójához.

furcsa, de szabályos
A rendelkezés furcsa, de első hallásra nem ütközik a nemzetközi jogba a szlovákok törvénye - mondta el az fn.hu-nak Kende Tamás nemzetközi jogász. Szerinte az MKP törekvése, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul, nem ennyire egyszerű, Strasbourgba ugyanis nem lehet ,,direktben" kezdeményezni, ehhez kell egy konkrét ügy, jelen esetben, hogy valakit megfosszanak állampolgárságától. És előbb végig kell járni az összes szlovák jogorvoslati fórumot, úgyhogy ebből - Kende Tamás becslése szerint 3-4 éven belül nem várható európai ítélet.


"Az MKP reméli, hogy a szlovákiai parlamenti választások után lecsillapodnak az indulatok, s Szlovákia és Magyarország kormányai megoldást találnak erre a mesterségesen felfújt problémára" - mondta a szóvivő.

Hisztérikus

A parlamenti döntés a "hisztérikus" szlovák reagálás következménye, s a szlovákiai magyarok megfélemlítését szolgálja - állítja a Híd nyilatkozatában, amelyet Czuczor Nóra, a polgári párt szóvivője juttatott el az MTI tudósítójához.

"Nem vitatjuk a Fidesz jó szándékát, ugyanakkor a rossz időzítéssel elsősorban a szlovákiai nacionalista pártokat hozta ismét játékhelyzetbe. Ez komoly veszélyt jelent a szlovákiai magyarság számára" - olvasható a dokumentumban. Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom L beszél Trianonról
  2010-05-26 01:52:12, szerda
 
  Sólyom felszólal a Trianon-emléknapon

Sólyom László köztársasági elnök felszólal a június 4-i, a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján tartott parlamenti emlékülésen.
FN.hu, MTI2010. május 25. 18:37Startlap Facebook Iwiw Twitter Cikk nyomtatása Cikk küldése
A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint a köztársasági elnök kedden délután fogadta Schmitt Pált, aki felkérte az államfőt, hogy tartson beszédet a június 4-i parlamenti emlékülésen.

Schmitt Pál az államfőt a találkozón tájékoztatta még a törvényalkotás menetrendjéről, valamint ismertette a kormányalakítás következő lépéseit.

Schmitt Pál még május 18-án kezdeményezte, hogy legyen a trianoni békeszerződés aláírásának kilencvenedik évfordulója alkalmából, június 4-én parlamenti emlékülés. Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Versailles:Trianon 90. évford
  2010-05-25 21:52:08, kedd
 
  e-mailben kaptam...

Versailles: Francia hatósági engedély az összmagyar megmozdulásra

A Magyarok Világszövetsége küldöttei, Léh Tibor régió-alelnök és munkatársa, Jankovich István, valamint Hompoth Zoltán főszervező és Bottyán Zoltán, a Trianon-petíció szóvivője egyhetes eredményes tárgyalást folytattak a francia hatóságokkal az Igazságot Magyarországnak, Igazságot Európának! című összmagyar megmozdulás engedélyeztetése érdekében. Franciaországból hazatérve sajtótájékoztató keretében ismertették a Versailles-ban elért megállapodásokat. Hompoth Zoltán és Bottyán Zoltán bejelentették:

Megvan a francia hatósági engedély, lesz magyar megemlékezés Versailles-ban, a trianoni diktátum aláírásának 90. évfordulóján.

"Akinek fáj Trianon, velünk tart, és ott lesz Versailles-ban" - mondta
Hompoth Zoltán. Bottyán Zoltán bejelentette, hogy az MVSZ és a
társszervezők - a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti
Motorosok, a Trianon Társaság - 2010. június 4-én, Versailles-ban, a
Nagy-Trianon palota előtti téren délelőtt 9 és 12 óra között
megemlékező nagygyűlést, összmagyar megmozdulást tartanak.

A szervezők szeretnék, ha Magyarország minden megyéjéből legalább egy
busznyi résztvevő utazna Versailles-ba. Az eddig beérkezett adatok
szerint máris biztosra vehető egy-egy busz indulása a következő
megyékből: Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar,
Heves, Nógrád, Pest, Tolna, Vas és Veszprém. A többi megyéből
szervezők jelentkezését várják.

Várják a Kárpát-medence további magyar közösségeit is.

A Budapestről és az ország keleti megyéiből induló buszok június 2-án
délután 16.30-kor gyülekeznek Budapesten, később megjelölendő
helyszínen, és június 3-án érkeznek Párizs - Versailles környékére. A
résztvevők két éjszakát töltenek majd valamely - a busz szervezői
által lekötött - Versailles-közeli szállodában (Formula 1, Premiere
Classe, Étape).

A Szervezőbizottság a buszok szervezőinek segítséget nyújt a
szállásfoglalásban (elnok@mvsz.hu, hargita56@yahoo.com). A két
éjszakai szállást magában foglaló útiköltség Budapesttől számítva
35.000 Ft. A szervezett utazás résztvevői június 5-én (egy ajánlott
párizsi városnézést követően) ugyancsak 16:30-kor indulnak vissza, és
6-án érkeznek haza.


Több szervezet jelezte, hogy teljes busszal csatlakozik az összmagyar
megmozduláshoz. Így biztosra vehető, hogy a Hunyadi László főkapitány
vezette Történelmi Vitézi Rend, az Összefogás Párt, a várpalotai
Trianon Múzeum - és várhatóan a Trianon Társaság is indít buszt
Budapestről.

A versailles-i megmozdulás iránt Nyugat-Európában is nagy érdeklődés
mutatkozik. Természetes, hogy Franciaországból nagyobb létszámban
jelentkeznek, de egész autóbusznyi küldöttség indítását jelezték a
bázeli és a stuttgarti magyarok is. A szervezők azzal a felhívással
fordulnak a nyugat-európai magyar közösségekhez, hogy mindazon
elepülések, ahol szervezett magyar élet folyik, kövessék példájukat.
A szervezett csoportokon kívül Nyugat-Európából sok,
személygépkocsival, illetve egyéni úton érkező résztvevőre is
számítanak.

A tengerentúli magyar közösségeket is arra biztatják, hogy anyagi
lehetőségeik szerint képviseltessék magukat a trianoni békeparancs 90.
évfordulóján, Versailles-ba szervezett összmagyar megmozduláson.

"Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy amit az 1945 óta regnáló
magyar kormányok elmulasztottak, felhívjuk a békediktátumot ránk
kényszerítő nagyhatalmak és a világ közvéleményének figyelmét arra az
igazságtalanságra, amit Trianonban a világ magyarsága ellen
elkövettek. Ezt a történelmi megmozdulást az első lépésnek tartjuk a
90 éve reánk kényszerített diktátum felülvizsgálatára.

Felkérjük a fenti célokkal egyetértő civil szervezeteket a
Kárpát-medencében és szerte a nagyvilágban, hogy szervezzenek
csoportos utazásokat, baráti köröket a részvételre, hogy minél többen
legyünk együtt a Nagy-Trianon palota előtti téren, ezzel is kifejezve,
hogy a magyar nép soha nem nyugszik bele a trianoni országcsonkításba"
- zárta gondolatait Hompoth Zoltán.

További felvilágosítással telefonon is szolgál v. Hompoth Zoltán
(+36-20-933-6294) és Bottyán Zoltán (+36-70-398-3341).

MVSZ Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
földrengések Magyarországon
  2010-05-24 14:08:42, hétfő
 
  Komoly földrengések Magyarországon

A nép ,,éjjel-nappal fél", a jobbágyokat üldözőbe vette a Csóka-hegy, a pusztítás ,,a legrettenetesebb iszonyat nélkül nem is szemlélhető": a tudósok eleinte éghető ásványokra gyanakodtak. Hazánk területén az V. századtól tudunk jelentős károkat okozó földrengésekről, de többé-kevésbé részletes leírások csak a XVII-XIX. századtól állnak rendelkezésre- komoly károkat okozó magyarországi földrengések az fn.hu-n.
[link]Zöld Autó Cikk küldése
Adja meg az alábbi adatokat és küldje el ezt a cikket ismerőseinek!
[/link]
 
 
0 komment , kategória:  Természet-Tudomány-Technika  
Szlovákia tovább hadakozik
  2010-05-24 14:07:09, hétfő
 
  Kettős állampolgárság - Szlovákia tovább hadakozik

Rendkívüli ülést tart kedden a szlovák parlament, amelynek fő témája a magyarországi kettős állampolgársági törvényjavaslat lesz.

© AFPEzt közölték a koalíciós tanács rendkívüli ülése után hétfőn Pozsonyban. A szlovák törvényhozás rendkívüli ülését a három koalíciós párt 51 képviselője kérte. Robert Fico kormányfő szerint a parlament politikai nyilatkozatot fogad el válaszul a magyarországi kettős állampolgársággal kapcsolatos történésekre. A pozsonyi parlament határozatának az a célja, hogy tájékoztassák a szlovák és nemzetközi közvéleményt arról, Szlovákia miben látja a tervezett magyar lépés legfőbb problémáit - hangzott el az ülés utáni sajtóértekezleten.

Robert Fico szerint kedden reggel rendkívüli ülést tart a szlovák kormány is, hogy megvitassa a szlovák állampolgársági törvény módosítását olyan értelemben, hogy aki önként felveszi más ország állampolgárságát, elveszíti a szlovákot. "Ha a Szlovák Köztársaság állampolgára lépést tesz más ország állampolgárságának önkéntes megszerzésére, akkor az idegen ország állampolgárságának megszerzésével elveszíti a szlovák állampolgárságot" - fogalmazott Fico.

A törvényjavaslatot a kormány kezdeményezésére gyorsított eljárásban vitatná meg, és fogadná el a pozsonyi parlament. A kormányfő szerint erre azután kerülne sor, hogy az Országgyűlés döntött a kettős állampolgárság ügyében. Fico azt mondta, hogy ismeretei szerint a budapesti parlament szerdán délelőtt szavaz a magyar állampolgársági törvény módosításáról. A szlovák kormány - állítja Fico - a nemzetközi joggal összhangban több diplomáciai és külpolitikai kezdeményezést tett, hogy megakadályozza a kettős állampolgárságot lehetővé tevő magyar törvénymódosítás elfogadását. "Nyomást gyakorlunk a magyar kormányra abban, hogy a törvénynek, amelyet el akarnak fogadni, messzemenő következményei lesznek a szlovák-magyar kapcsolatokra" - jelentette ki Fico.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyilkos mandulaműtétek
  2010-05-21 07:39:11, péntek
 
  A mandulaműtét veszélyei
.
Rutinműtétnek számít, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy mint minden beavatkozásnak, a mandulaműtétnek is lehetnek szövődményei, és mint egy kislány múlt heti esete is mutatja, bizony végződhet tragikusan is.

A mandula az immunrendszer része, amely a szájon át - akár légúti, akár táplálkozás útján - bekerülő fertőzésektől védi a szervezetet. Csak akkor veszik ki, ha ezt a feladatát már nem tölti be, illetve még önmaga betegséget is okoz - mondja dr. Tóth Krisztina klinikai főorvos, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika fül-orr-gégészeti aneszteziológiai vezetője, a Fül-orr-gégészeti Klinika orvosa.
Hogy mik ezek a betegségek?
- Az évente előforduló, magas lázzal járó tüszős mandulagyulladás, a légzési problémák, a horkolás, amely gyermekeknél és felnőtteknél is előfordul - az előbbiek esetében azzal jár, hogy nem kapnak alvás közben levegőt, így nemcsak horkolás, de légzéskimaradás is fellép. Ez oxigénhiányhoz vezet az agyban, aminek következtében nem úgy fejlődnek, a teljesítményük is csökken: napközben fáradtabbak társaiknál. Leggyakrabban azonban az állandó gyulladás és a gócbetegségek vezetnek a műtéti beavatkozás szükségességéhez.

Műtét nélkülLink
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Szlovákia toporzékol
  2010-05-21 07:36:54, péntek
 
  Szlovákia megtorolja a kettős állampolgárságot

Szlovákia toporzékol a kettős állampolgárságra vonatkozó magyar javaslat miatt, és szakértőnk szerint az sem kizárt, hogy kemény szankciókat vezetnek be azok ellen, akik magyar útlevelet is igényelnek, sőt akár a szlovák állampolgárságukat is elvehetik. Ezzel szemben Ukrajna valószínűleg szemet fog hunyni felette, és hallgatólagosan elfogadja, Romániát nem nagyon fogja érdekelni, Szerbia pedig nem fogja feladni emiatt a jó viszonyt Magyarországgal. Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kullancseltávolítás
  2010-05-20 08:21:05, csütörtök
 
  e-mailben kaptam......


Régi Őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem fél...már hozzánk tartzoznak!) kullancs eltávolítási technikát szertnék Önökkel megosztani!

A belénkfúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk!

*Nyálazzuk meg a gyufa fejét, *
*majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk*.

A kullancs pár másodperc múlva átmászik a gyufára-mert nagyon szereti a foszforos illatot, képes elhagyni miatta a tesünket! Lehet, ez nem tudományos eltávolítás,de a lehető leg "emberségesebb", és *biztosan mindig sikeres,* sőt a kullancs feje még véletlenül sem marad bennünk!

Itt az Őrségben ez jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer,nem is értem ,hogy a média még hogyhogy nem csapott le rá!
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 1834 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 227
  • e Hét: 2379
  • e Hónap: 14390
  • e Év: 694697
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.