Regisztráció  Belépés
evimami2007.blog.xfree.hu
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!" János 3:16 ... Ácsné Évi
1959.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Napi Ige azEvangélikus Életből
  2010-06-30 20:40:43, szerda
 
 

,,Mert te, Uram, megáldod az igazat, körülveszed kegyelmeddel, mint pajzzsal." (Zsolt 5,13) Nóé igaz ember volt, a megmenekülés, a szabadulás áldását kapta. Mi is kérhetünk őszinte bizalmat, becsületet, mely megment a fásult közömbösségtől, a jellemtelenségtől és a divatos hűtlenségtől, amely megmérgezi a családi élet értékeit, megrengeti a legszebb emberi kapcsolatokat, és keserű fájdalmat okoz a gyerekeknek. Mondjunk igazat, bízzunk bátran, harcoljunk kitartóan egymásért! (Smidéliuszné Drobina Erzsébet)
 
 
2 komment , kategória:  hitünk  
Viszályt okozó kívánság
  2010-06-30 20:12:13, szerda
 
  Viszályt okozó kívánság

"35Ekkor hozzálépett Jakab és János, a Zebedeus két fia, és így szóltak hozzá: "Mester, szeretnénk, ha megtennéd nekünk, amit kérünk." 36Jézus megkérdezte tőlük: "Mit szeretnétek, mit tegyek meg nektek?" 37Ők pedig ezt mondták neki: "Add meg nekünk, hogy egyikünk a jobb, a másikunk a bal kezed felől üljön majd dicsőséges uralkodásod idején." 38Jézus így válaszolt: "Nem tudjátok, mit kértek. Vajon ki tudjátok-e inni azt a poharat, amelyet én kiiszom, és meg tudtok-e keresztelkedni azzal a keresztséggel, amellyel én megkeresztelkedem?" 39Mire ők így feleltek neki: "Meg tudjuk tenni." Jézus ekkor ezt mondta nekik: "Azt a poharat, amelyből én iszom, kiisszátok, és azzal a keresztséggel, amellyel én megkeresztelkedem, megkeresztelkedtek, 40de hogy ki üljön jobb vagy bal kezem felől, azt nem az én dolgom megadni, mert azoké lesz az, akiknek elkészíttetett." 41Amikor ezt a tíz tanítvány meghallotta, megharagudott Jakabra és Jánosra. 42De Jézus odahívta őket, és így szólt hozzájuk: "Tudjátok, hogy azok, akik a népek fejedelmeinek számítanak, uralkodnak rajtuk, és nagyjaik hatalmaskodnak rajtuk. 43De nem így van közöttetek, hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok; 44és aki első akar lenni közöttetek, az legyen mindenki rabszolgája. 45Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."" (Márk 10,35-45)

Istentől kapott ajándék az előrébb jutás, a többre törekvés iránti vágyunk. Természetünk szerint fejlődni szeretnénk, nagyobbá válni. Probléma akkor lesz ebből a kívánságból, ha a bűntől megfertőzött gondolkodásunk miatt rossz vágányra kerül. Amikor nem az a cél, hogy én magam növekedjem, hanem az, hogy másoknál nagyobb legyek.
Jakab és János, Zebedeus két fia édesanyjuk "támogatásával" (Mt 20,20) előre le szerették volna foglalni a legjobb helyeket a királyi asztalnál. Hittek Jézus dicsőséges uralkodásában, ezért kértek ilyen merészen tőle. Ráadásul biztosak voltak benne, hogy amit a Mester megígér, azt be is fogja tartani később. Jézus viszontkérdéséből és válaszából kiderül, hogy a két tanítvány igazából nem volt tisztában azzal, mit is kértek. A földön és a mennyek országában nem ugyanazok az elvek hozzák létre és tartják fenn a hatalmat és a dicsőséget.
A Krisztus-követőknek is kell növekedniük és egyre többre jutniuk, de ennek az útja alázattal és szeretetből fakadó szolgálattal van kikövezve. Megváltónk végigjárta előttünk ezt az utat. Nincs más dolgunk, mint őt követni, ha mellette szeretnénk lenni a dicsőségben is.
Dicsőítsük most mennyei Atyánkat, és magasztaljuk őt bölcs terveiért! /PZs/

Paróczi Zsolt

 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
Ildykémtől egy hűstő fagyi :)
  2010-06-30 19:51:54, szerda
 
 

Beugrottam, hogy ezzel a hűsítő nasival kívánjak szép napot! Ildykó

Aranyos vagy Ildykém, köszi, a legjobbkor, mert épp nagyon melegem van!
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól  
Anikótól ésJucikától isKBdíj:)
  2010-06-30 19:48:59, szerda
 
 


Köszönöm szépen! Puszillak Benneteket:)

Hét dolog magamról
1. 2007.dec. óta vagyok ennek az oldalnak a gyűrője
2. 50 éves vagyok, de csak 35+ÁFA
3. Boldog feleség, anyuka és nagyi vagyok
4. 31 évvel ezelőtt megtaláltam Jézus útját és azóta igyekszem az Ő vezetése szerint élni.
5. Szeretek nevetni, viccelődni
6. A bajok engem sem kerülnek el, de Istenben bízva, eddig még minden a javamra volt.
7. Fontos számomra mások sorsa és lelkének az Úr Jézus Krisztushoz találása.
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól  
Mindannyian Krisztuséi vagyunk
  2010-06-28 22:20:12, hétfő
 
  Mindannyian Krisztuséi vagyunk

" 18Senki meg ne csalja önmagát! Ha valaki bölcsnek gondolja magát közöttetek ebben a világban, legyen bolonddá, hogy bölccsé lehessen. 19E világ bölcsessége ugyanis bolondság az Isten előtt. Mert meg van írva: "Megfogja a bölcseket ravaszságukban", 20aztán ez is: "Az Úr tudja, hogy a bölcsek gondolatai hiábavalók." 21Azért senki ne dicsekedjék emberekkel, mert minden a tietek; 22akár Pál, akár Apollós, akár Kéfás, akár a világ, akár az élet, akár a halál, akár a jelenvalók, akár az eljövendők: minden a tietek. 23Ti viszont a Krisztuséi vagytok, Krisztus pedig Istené. " (1Korinthus 3,18-23)

"A bölcsesség kezdete az Úr félelme." Olvashatjuk több helyen is az Ószövetségben (Zsolt 111,10; Péld 9,10). Az Újszövetség ezt kibontja. Az Úrtól nyert bölcsesség azzal kezdődik, hogy Krisztuséi vagyunk.
Ebben az egyik isteni csoda, hogy Krisztus elfogadott az övének bennünket, pedig előtte bűnösök voltunk és nem törődtünk vele. Ez azt is jelenti, hogy nem dicsekedhetünk önmagunkkal és eredményeinkkel Isten előtt, hiszen kegyelemből kaptunk segítséget. Megváltónk nem azért vállalta értünk a keresztet, mert annyi jót tettünk, hanem annak ellenére, hogy annyi rosszat cselekedtünk. Ráadásként a megtérésünk óta ez a kegyelem kíséri mindennapjainkat. Szégyen, hogy mennyi mindent tettünk, amit nem lett volna szabad az Úr gyermekeként, és mennyi mindent nem tettünk meg, amit viszont számon kérhet rajtunk a Mindenható. Ezek ellenére sem mondott le rólunk Jézus Krisztus, mert a kegyelem még tart, de ezzel nem élhetünk vissza.
A másik csoda, hogy nem egyedül vagyunk Krisztusé, hanem mint az ő teste. Ebből adódóan nem dicsekedhetünk hitben élő tanítóinkkal, elődeinkkel sem, mert közösen vagyunk Krisztuséi az ő dicsőségére.
Áldott legyen Megváltónk kimondhatatlan bölcsességéért! /PZs/

Paróczi Zsolt
 
 
5 komment , kategória:  hitünk  
Az emberi személyiség torzulás
  2010-06-28 22:19:28, hétfő
 
  Az emberi személyiség torzulásai

" 1Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. 2Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek; 3szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, 4árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint az Istent. 5Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak az erejét megtagadják. Fordulj el tehát ezektől." (2Timóteus 3,1-5)

Az igében felsorolt bűnök sajnos régóta jellemzőek az Istentől elfordult világra. Ott a pénz és a hatalom a mozgatóerő. A cél pedig szentesíti az eszközöket, vagyis az a lényeg, hogy mennyid van és ki vagy, és nem számít az, hogyan jutottál hozzá. Csupán azért nem pusztultunk ebbe még bele (a világháborúk alatt pedig "igyekeztünk"), mert Isten nem engedte, és a képmására teremtett emberből a nemesebb értékek is felszínre kerülhettek. Az utolsó napok nehézsége abból adódik, hogy ezek a gonoszságok a "kegyes" és vallásos emberek között is természetesek lesznek. A nevükben keresztyének, de nincs meg bennük Krisztus jelenléte és ereje. Sajnos tökéletesen beteljesedett Pál próféciája. Ilyen időket élünk, és most kell bölcsnek lennünk és maradnunk. Nem engedhetjük meg, hogy ezek a bűnök teret kapjanak és elfogadottá legyenek életünkben vagy gyülekezeteinkben. Ez ellen harcolnunk kell, mert nagyon komoly kísértést jelentenek mindegyikünk életében. Az utolsó napok nehézségei idején is Jézus Krisztus a gyülekezet Ura. Nála van az erő legyőzni ezeket a gazságokat. Kérjük most Megváltónkat, hogy segítsen a tőle kapott hatalommal szembeszállni mindezekkel! /PZs/

Paróczi Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
KreatívBlogger díjBarátnőimtől
  2010-06-28 18:30:54, hétfő
 
 


LinkLink

Drága Ildyke és Zsuzsi Barátnőim!
Nagyon köszönöm, hogy megtiszteltetek ezzel a kedves meglepivel!
Sokszor puszillak Benneteket: Évi
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól  
Tündéri kisBarátnőm járt nálam
  2010-06-27 20:13:26, vasárnap
 
 


Csókolóm Évikenéni. Most már vége az iskolának. De én szerettem járni. Több időm lesz .De maga mindig gondolt rám. Csókólom Adélka.
Sokat vagyok a maminál. Játszom a Farmerama játékakkal . Maga nem játszik ott. Mami is fent van.


Szia Adélkám! Talán mostmár az idő is jobb lesz. Legyen nagyon sok örömöd a nyári szünetben!
Szégyellem, de én nem is tudom, mi az a Farmerama játék
, de majd utánanézek.
Vigyázz Magadra és a Mamira! Puszillak: Évinéni
 
 
3 komment , kategória:  Barátaimtól  
Ildyke is mindig gondol rám!:)
  2010-06-27 20:03:16, vasárnap
 
 Csak beugrottam, hogy szép napot kívánjak! : ) Puszi! Ildykó
Drága Ildykém! Köszönöm, nagyon jólesik a szereteted! Puszillak:Évi
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól  
Nagyon aranyos kép Zsutól:)
  2010-06-27 19:59:08, vasárnap
 
 


Csodálatosan szép örömteli napot és kellemes hétvégét kívánok szeretettel! Zsu


Kívánok
felhőtlen égboltot
ahol napsütés kell.
Záporesőt ahol
felfrissülés kell.

Életerőt annak
kit gyengeség gyötör,
egy kis vidámságot
ha rosszkedv gyötör.


Köszönöm Zsu Barátnőm a kedves sorokat!Sok puszi:Évi
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 749 db bejegyzés
Összes: 3583 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 144
  • e Hét: 1365
  • e Hónap: 11082
  • e Év: 47356
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.