Belépés
kaszas32.blog.xfree.hu
A barátok olyan emberek akik jól ismernek , mégis szeretnek ! Kaszás Gyula
1962.05.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
Az arab sejk a fia
  2010-06-28 17:50:31, hétfő
 
  Az arab sejk a fia Magyarországon tanul. Egy idő után levelet ír az apjának:
- Magyarország szép, az emberek aranyosak és nagyon tetszik itt. Csak egy kicsit szégyellem magam, amikor az iskola előtt kiszállok az aranyozott Mercedesemből a professzorom pedig éppen a villamosról száll le.

Néhány nap elteltével sürgősséggel érkezik egy levél: benne egy csekk 1 millió $ dollárról és egy rövid üzenet a szülőktől:

- Ne hozz ránk szégyent, fiam! Vegyél magadnak te is egy villamost!
 
 
0 komment , kategória:  humor  
Móka, kacagás, bullshit
  2010-06-28 17:48:23, hétfő
 
  Móka, kacagás, bullshit
Szerző: zero
- 2010.06.28. 15:31

Előre leszögezem, igazatok van, ez tényleg a sokadik Schmitt-poszt. De ez a hét róla szól, nem? Tök izgi, a héten költözik a Sándor-palotába...

Ma az MSZP-frakció hallgatta meg a jelölt urat, remekül lehetett például nosztalgiázni arról a korról, mikor Lendvai és Aczél elvtárs még cenzorkodtak, Kovács elvtárs Horn elvtárssal a NATO-csatlakozásért dolgoztak rejtett üzemmódban, Csiha elvtársnő meg az MSZMP KB-ben a III-as főcsoportfőnökség jelentéseit olvasgatta.

Schmitt nagyon az elemében volt:
"Az emberek emberének érzem magam, mert mindenkivel könnyen váltok szót. Ez az én habitusomból fakad."

"Az elnök akkor viselkedik helyesen, ha megpróbál minden politikai tényezőből a legtöbbet kihozni a köz javára".

"A pártsemlegesség egy idő után bekövetkezik, megválasztása esetén egyébként is fel kell függesztenie Fidesz-tagságát."

"Elég öreg vagyok már ahhoz, hogy kikristályosodott értékek legyenek bennem."
Erre folytatódik »
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
Felsőzsolcán a haladéktalanul
  2010-06-28 17:47:19, hétfő
 
  Felsőzsolcán a haladéktalanul nem számít határidőnek
Szerző: zero
- 2010.06.28. 09:01

Az egész ország összefog az árvízkárosultakért, és együtt érez minden felsőzsolcai lakossal, akik meg nem számítanak arra, hogy pont a saját önkormányzatuk kezdi el őket szopatni. Pedig ...

Felsőzsolcán 173 ház vált lakhatatlanná. 173 család vált földönfutóvá, és vált nincstelenné. El sem tudjuk képzelni, hogy mit érezhet az, aki 1 szatyor ruhával menekül a saját házából, elveszítve minden ingóságát ...
(Zárójeles megjegyzés: a 100 leggazdagabb magyar vagyona 1850 milliárd forint. Ők vajon hány forinttal segítették az árvízkárosultakat?)

Puffancs: DSCN7746

Az árvíz levonultával megkezdődött a kárfelmérés, az önkormányzatban pedig a munka. Mikor az egész falut nyugodtan lehetne katasztrófa sújtotta övezetnek hívni, a jegyző bontási határozatokat kezdett gépelni.

Az érintett felsőzsolcaiak azt olvasták a határozatban, hogy a házukat haladéktalanul le kell bontani, és a bontás után 10 napon belül jelenteni kell. Ha ezt nem teszik meg, akkor a tulajdonos 500 ezer forint bírságra számíthat, amit többször is kiszabhatnak, ha a felszólításnak nem tesz eleget. Azt is kikötik, hogy a bontáshoz műszaki vezetőt kell fogadni, ami megint csak pénzbe kerül.
Erre folytatódik » Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
Holló a hollónak kivájta, Hano
  2010-06-28 17:46:18, hétfő
 
  Holló a hollónak kivájta, Hanoi gyanús
Szerző: laspalmas
- 2010.06.27. 09:01


Emlékezetes pillanat volt, mikor Eörsi Mátyás belenézett a Megasztár4-be, leszidta Mester Tamást, és kéretlenül, valamint teljesen indokolatlanul megvédte ellenében Nguyen Thanh Hien 16 éves versenyzőt. Illetve inkább az ő vietnami származását.

Eörsi most hallgat, pedig a képzelt rasszizmus helyett igazi probléma merült fel a kislánnyal kapcsolatban: letartóztatták az apját embercsempészetért.

Jellemzően marihuánaültetvényeken végzett rabszolgamunkára csempészett át a határokon vietnamiakat az a csoport, amelyre a hét elején összehangoltan csaptak le több európai ország rendőrségei - jelentették be német, angol, francia és magyar rendőrök közös sajtótájékoztatójukon pénteken Budapesten (sajtótájékoztató és prezentációs videó). Az ügynek Magyarországon 12 gyanúsítottja van: 5 vietnami és 7 magyar állampolgár. A letartóztatottak között van Hien apja is, a nyomozók őt tartják a bűnszervezet vezetőjének. Öten előzetes letartóztatásban vannak (köztük Hien apja, Tuan), egy emberrel szemben házi őrizetet (Hien anyja, Ahn), néggyel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság, ketten szabadlábon védekeznek.
Erre folytatódik »
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
Schmitt és Schmidt
  2010-06-28 17:43:30, hétfő
 
  Schmitt és Schmidt
Szerző: zero
- 2010.06.25. 13:01


A ma.hu úgy értesült a múlt héten, hogy Schmitt Pálnak az unokaöccse, az alig 30 esztendős Schmitt Pál Péter lehet a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója. Ezt állítólag Szűts Ildikó távozó vezérigazgató jelentette be a Posta felső vezetésének.

Schmitt Pál Péter eddig semmilyen hasonló formátumú cégben nem volt vezető, ezért a Posta felső vezetői körében megdöbbenést keltett a hír.
Erre folytatódik »
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
Magyar foci
  2010-06-26 00:10:00, szombat
 
  A magyar válogatott barátságos meccset játszik a Wembleyben. Az angolok
kellőképpen "komolyan" veszik a találkozót.
Úgy döntenek, hogy sörözni mennek, elég, ha csak Rooney játszik egyedül, a
magyarokat egymagában is megveri.
Ahogy iszogatnak a kocsmában, jön is a hír, hogy Rooney a 4. percben gólt
rúgott, 1:0.
Elégedetten emelgetik a korsókat, de újabb hír valahogy nem jön.
A 85. percben érkezik a hideg zuhany: a magyarok egyenlítettek. Az angol
játékosok azonnal a buszba ugranak, és irány a stadion.
Ott kapják a hírt, hogy a hosszabbítás második percében a magyarok újabb
gólt rúgtak és megnyerték a meccset.
Rohannak az öltözőbe, Rooney ül az egyik padon és nagyon lógatja a fejét.
Rögtön nekirontanak:
- Wayne, mi történt? Hogy veszíthettünk?!?
- Ne haragudjatok, fiúk, nem sokat tehettem, a 13. percben kiállítottak...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jog és reklám nem kihívás
  2010-06-23 09:59:17, szerda
 
  Jog és reklám nem kihívás
Szerző: laspalmas
- 2010.06.21. 09:01


Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár a miskolci Auchan engedélyén kívül talált más furcsaságokat is:


"Több milliárdos nagyságrendű szerződést kötött az utolsó hetekben a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium előző vezetése - mondta el a Krónikának a környezetvédelmi államtitkár. Ezek a megállapodások egyelőre még érvényben vannak, de Illés Zoltán utasítást adott, hogy a tárcától senki, semmilyen külsős céggel, semmilyen új szerződést nem köthet. A megkötött szerződések felülvizsgálata is folyik, és ha beigazolódik, hogy azok nemzetbiztonsági szempontból, tartalmuk vagy feltűnően nagy értékaránytalanság miatt elfogadhatatlanok, kezdeményezik felbontásukat, és ha kell, nyomozást is kezdeményeznek az ügyészségnél, illetve a rendőrségnél."Három szerződést említett példaként:

1, Vizsgálják azt az informatikai szerződést, amelyet a Microsofttal kötöttek szoftverlicencek vásárlására összesen 1,2 milliárd forint értékben. Ezt azért tartja aggályosnak, mert "A legújabb szoftver kiskereskedelmi ára 50 ezer forint, ami így azt jelenti, hogy tavaly 24 ezer számítógépre rendelte meg a tárca az új programot, miközben májusban, az átadás-átvétel idején összesen hétezer dolgozója volt a minisztériumnak és háttérintézményeinek."

2, Egy 98 millió forintos tétel, amelyben a vízügyet bízták meg vízállás-figyeléssel, miközben ezt a munkát a minisztériumi alkalmazottak is el tudnák végezni.

3, Ez a kedvencem, a "Szólj rá apádra, ha nem vigyáz a világra!" elnevezésű kampány. Igazi sikersztori.
Erre folytatódik »
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
Hogyan ösztönözzük a szülőket,
  2010-06-23 09:57:31, szerda
 
  Hogyan ösztönözzük a szülőket, hogy járjon a gyerek az iskolába?
Szerző: zero
- 2010.06.21. 13:31

Ma szavaz a Parlament a családtámogatási törvény módosításáról.

Ez alapján a családi pótlékot két részre választják, nevelési ellátásra és iskoláztatási támogatásra. A nevelési ellátás jár a nem tanköteles gyermek után, illetve saját jogán jogosult erre a juttatásra az a 18. életévét betöltött tartósan beteg, fogyatékos gyermek, aki már iskolába nem jár.

Az iskoláztatási támogatás azon tanköteles gyermekek után jár, akik elérték azt a kort, hogy kikerülnek a nevelési ellátásból; s akik húsz éves korig közoktatási intézményben tanulnak tovább. A sajátos nevelési igényű gyermekeknél ez a korhatár 23 év lenne.

Az ötvenedik óra igazolatlan hiányzás után a családtól elveszik az iskoláztatási támogatást és védelembe veszik a gyermeket. Ez azt jelenti, hogy "a család kap egy segítséget - egyebek közt a gyermekjóléti szolgálattól - egy másik életforma kialakítására."

A javaslat előterjesztő, Soltész Miklós szerint három módosító javaslatot fognak támogatni, ezek közül az egyik:

Az iskoláztatási támogatást nem lehetne természetben kifizetni. Az iskoláztatási támogatás felfüggesztésekor ez az összeg egy, a kincstárban megnyitott családtámogatási folyószámlára kerülne. A kormány felhatalmazást kapna a javaslat szerint, hogy a családtámogatási összeg felhasználását rendeletben szabályozza. Ebben határoznák meg hogyan kapják meg ezt az összeget az önkormányzatok, s azt utána célzott támogatásként milyen formában biztosítsák a gyermekek iskoláztatása érdekében.
Azért kérték a változtatást a képviselők, mert egyre gyakoribb, hogy a másodlagos piacon megjelennek ezek a természetbeni juttatások, és eladják azokat.
Erre folytatódik »
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
Bemutatkoztunk a világnak Sang
  2010-06-23 09:56:08, szerda
 
  Bemutatkoztunk a világnak Sanghajban
Szerző: zero
- 2010.06.22. 10:01

Remek ez a világkiállítás, sikerült mindent kihozni a Nagy Eseményből: kamu közbeszerzésre alapított kft, D24-es ügynök elvtárs, 3.5 milliárd közpénz, offshore cégek, egy keljfeljancsi meg egy sci-fi kisfilm.

Egy szocialista módra elkúrt ziccer szomorú krónikája következik:

Út Sanghajba - de még Budapesten

A Gyurcsány-kormány 2006. áprilisában döntött arról, hogy Magyarország részt vesz a 2010-es Sanghaji Világkiállításon. A Világkiállításon való részvétel teljes költségkerete 3,3 milliárd forint: ebből finanszírozza a kormány az építési és működtetési feladatokat. A magyar részvételi megállapodást 2007 szeptemberében, a Kínai Magyar Évad nyitórendezvényeinek keretében - Gyurcsány Ferenc jelenlétében - írta alá Huszty András, a Magyar-Kínai Gazdasági Kapcsolatok Fejlesztéséért, valamint a 2010. évi Sanghaji Világkiállításon való részvétel koordinálásáért felelős miniszterelnöki megbízott. (Huszty amúgy sem angolul, sem kínaiul nem beszél.)

A MeH azt tervezte, hogy 2008. szeptemberében írja ki a közbeszerzést a magyar pavilon építésére és működtetésére. De a közbeszerzést végül csak 2009. márciusában írták ki, mivel az egyik induló cégnek nem voltak meg a papírjai. Ugyanis csak 2008 októberében alakult meg 5 millió forint törzstőkével az a Genexpo 2010 Kft, amely - nem árulok el nagy titkot - megnyerte végül a "közbeszerzést".

Nem is akárhogyan:
A három induló közül kizárták a 2008-as zaragozai világkiállítás magyar pavilonját üzemeltető Mac-Line Hungary Kiállításszervező Kft.-t, és a Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft.t, mivel nem tudtak a kiírási feltételeknek megfelelni. Mégpedig: a cégnek legalább két, 30 országban meghirdetett, Kínában szervezett rendezvényen való tevékenységet kell igazolnia, kínai működési engedéllyel rendelkező építész részvételét kell garantálnia...

És a villámgyorsan alapított Genexpo 2010 Kft. hogy tudott ennek megfeleli? Hát úgy, hogy a kft. a hongkongi Genexpo 2010 Limited hazai leányvállalataként alakult.

A vilagkiallitas.hu kérdésére, hogy a tavaly alapított cég hogyan tud ilyen referenciákat igazolni, a Kormányszóvivői Iroda azt a tájékoztatást adta, hogy más, úgynevezett erőforrást biztosító szervezet mutatta be az alkalmasságot igazoló dokumentumokat.
Erre folytatódik »
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
hol cserélik le a 4 éves gépe
  2010-06-23 09:55:13, szerda
 
  Na vajon hol cserélik le a 4 éves gépeket?
Szerző: laspalmas
- 2010.06.22. 15:01

Elcsíptünk egy levelet, avagy van pénz dögivel.....


"Tisztelt Kollegák!


Július elején a Synergon munkatársai elkezdik a négy éves és annál idősebb számítógépek tervezett cseréjét.

A felhasználókat egy héttel a csere megkezdése előtt kiértesítjük.

Erre folytatódik »
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 57 db bejegyzés
e év: 820 db bejegyzés
Összes: 16912 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 105
  • e Hét: 387
  • e Hónap: 1769
  • e Év: 265986
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.