Belépés
gaby13.blog.xfree.hu
Voltunk ugy mint ti, lesztek ugy mint mi... gaby gabo13
1957.08.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 227 
Emlék...
  2010-07-31 23:04:16, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézet  
Szellemek a tükörből...
  2010-07-31 14:41:09, szombat
 
  tükrök körüli misztikum nagyon régről ered, és számos babona kapcsolódik hozzá. A középkorban különösen boszorkányosnak tartották, eltörése pedig egyenesen a szellemvilág haragját vonta maga után.

Hiedelmek

Ma is élő babona, hogy amikor egy nő összetöri a tükröt, hét évig nem megy férjhez. Eredetileg úgy gondolták, elrepedése után hét év szerencsétlenség következik. A hetes mágikus szám szinte minden kultúrában. A fent említett, házasodással kapcsolatos baljós jelentése a XVII. század környékén terjedt el.

Megpillanthatod benne a jövődet

Egy másik érdekes hiedelem szerint a tükörben mindenki képes meglátni a saját jövőjét. Hogyan? Éjfélkor állj egy nagy tükör elé úgy, hogy a hátad mögött égjen egy gyertya. Ne legyen más fényforrás a szobában, csak a gyertya lángja világítson. A babona szerint ekkor tükörképünk átalakul jövőbeli arcunkká, így megláthatjuk, mi vár ránk. Ha például, egy békés öregember képét látod az arcodban, akkor bízhatsz a hosszú, nyugodt életben.

Átjáró más dimenziókba

Számos ezotériával foglalkozó szakember úgy tartja, hogy tükreink éjszakánként átjáróként működnek valódi világunk és más, szellemi dimenziók között. Ezek a vendégeink pedig álmunkban a mi életenergiánkból táplálkoznak. Aki járt más jósnál, annak ismerős lehet, hogy bizonyos felületeket - tükör, víz, üveggömb, - képszerű hallucinációk megjelenítésére használnak. Ezek pedig akár látomásokat idézhetnek elő. Ennek alapja az az elképzelés, hogy a tükör, illetve a tükröződő felület a természetfeletti élet megnyilvánulása.

Éjszakai látogatók

Mágikus értelmezésben a tükörsík választ el minket a szellemvilágtól, és akárcsak az okkultista szeánszok alkalmával vagy alvás közben, a tükrön keresztül is átjöhetnek más dimenziókban élő szellemek és démonok. Ezeket a ,,tükörlényeket" nevezhetjük egyfajta energiavámpíroknak is, akik a mi vitalitásunkból táplálkoznak. Attól függően, hogy pozitív vagy negatív energiára van szükségük, annak megfelelő emóciókat gerjesztenek bennünk. Ezek a szellemlények leginkább éjszaka dolgoznak, miközben alszunk. Ennek oka egyrészt az, hogy este 11 és hajnali egy óra között a legkoncentráltabb az életenergiánk, és ez elvékonyítja a két világ közötti átjárót, megkönnyítve ezzel az át jövetelüket.

Innen ered az éjféli szellemjárások legendája is. Másrészt miközben álmodunk, a testünk felett tudatalattink veszi át az irányítást, amely fogékonyabb a szellemvilágból érkező különböző hatásokra. Ha valakinek ilyen vendégei vannak éjjel, az fáradtan és meggyötörten ébred reggel. Ebben az esetben, rossz hangulatának maga sem tudja megmagyarázni az okát. Az is előfordulhat, hogy át sem tudja aludni az éjszakát. Egyfolytában különös érzésekre riad fel, mintha valaki figyelné.


Védő szertartás

Ha a tükörszellemektől szeretnéd megóvni magadat, rajzolj kilenc darab négyszöget egy papírra, és helyezd az ágya közelébe. Szintén hatásos, ha az ajtófélfára teszel egy önmagába visszatérő kelta fonatot. Kisgyerek szobájában soha ne legyen tükör, mert ők még sokkal fogékonyabbak és védtelenebbek más dimenziók látogatóival szemben.


Hálószobába ne!

Bármilyen praktikus is az öltözködésnél, a hálószobába nem ajánlatos tükröt tenni. Ha rossz érzéseid vannak tőle éjszaka, mindenképpen távolítsd el, vagy ha más lehetőség nincs, takard le egy nem áttetsző drapériával. Vannak, akik szerint így megakadályozhatjuk, hogy a szellemek és démonok átjáróként használják ezt a felületet.
 
 
0 komment , kategória:  Rejtély, misztika  
Sóhajokba kapaszkodva...
  2010-07-31 09:53:08, szombat
 
 ...mert az élet repül velünk,
ha szárnyalunk, vagy csak megyünk,
andalogva, kézen fogva,
emlékeket felkarolva,
sóhajokba kapaszkodva,
összebújva vagy széthullva,
illatokkal, illanókkal
tele tarisznyánk a jóval,
hamubasült fájdalommal,
friss idővel, vagy a múlttal,
ezerarcu szép titokkal...

Szabolcsi Zsóka
 
 
2 komment , kategória:  vers  
Az élet habos oldala.....
  2010-07-31 09:45:12, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  saját kép  
Titokzatos,mozgó kövek...
  2010-07-31 09:13:30, szombat
 
  A Halál Völgyének titokzatos,mozgó kövei


A Death Valley a Föld egyik legforróbb területe, száraz, sivatagos, az éves csapadékmennyiség a völgyben kevesebb, mint 50 mm. A barátságtalan időjárás ellenére sokféle állat és növény otthona a terület, még csak itt élő, őshonos hal is van némelyik vízforrásban.

A változatos geológiai múltjának köszönhetően különleges természeti képződményekben is páratlanul gazdag. Többek közt itt van a híres Zabriskie Point, a Racetrack Playa vitorlázó kövei, de találunk a parkban ércek festette sziklákat és holdbéli kanyonokat is. 1933 óta áll védelem alatt, 1994-ben nyilvánították Nemzeti Parkká.

A vízzel kerülnek a területre az ún. ,,vitorlázó kövek", vagy "mozgó kövek" is. Ezek kb. 10-50 cm-es szikladarabok, amiket az erős (100-150 km/h) téli szél akár 100 méterekre is eltol. 1968-ban kezdték komolyan kutatni a köveket, illetve mozgásukat. Megállapították, hogy az erős szél és a puha, sáros talaj elegendő a kövek mozgásban tartásához, de az elinduláshoz egy nagyobb széllökés szükséges. Az akkori kutatások szerint a jégnek nem volt szerepe a kövek mozgásában, de a 90-es évek vizsgálatai szerint egyes esetekben nem sáros, hanem jeges talajon csúsztak a kövek.A kövek csak 2-3 évente vándorolnak, felületüktől függően egyenes vagy kacskaringós pályát írnak le és a nyomok 3-4 évig maradnak meg. Mozgás közben még senki nem látta a köveket, de feltételezik, hogy kb. 20 km/h-val csúszhatnak. Mozgó kövek a környéken többfelé is előfordulnak, de a kövek száma és a megtett út hossza miatt ez a terület legismertebb.
 
 
0 komment , kategória:  országok-utazás  
Olvasoimnak.....
  2010-07-31 09:00:55, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlet  
Arany felhő ...
  2010-07-30 22:08:37, péntek
 
 Arany felhő az égen,
Hova száll, hova száll?
Fekszem az esti réten,
A fűvön, a setéten,
Hallgat a táj.

Arany felhő az égen
Tova száll, tova száll,
egy szív az esti réten,
A fűvön, a setéten,
Hallgatva fáj.

Jó éjszakát
 
 
0 komment , kategória:  gondolatok  
Volt egy szerelem...
  2010-07-30 17:21:52, péntek
 
 Fecske pár suhan új év tavaszán,
fészket rak, napsugár fénylik tollán.
Volt egy szerelem, elvitte a nyár,
s kitudja, vajon most merre jár?

Folyó partján ülök emlékek hídján,
hullámzik, s oly vígan kanyarog.
A Körösben játszó csillagoktól
üzenek, mert szívem most is sajog!

Fáj az emlék, s zokog minden szó,
letűnt szerelem hűvös alkonyon.
Várok rád!-esti szél lágyan dalol,
fülemben régi dal zakatol.

Volt egy szerelem, s ma fáj nagyon,
szüntelen várom, hogy rám találjon.
Égő szemem könnyben ázik olykor,
Volt egy szerelem, mely ma már álom!

Nagy Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  szerelmes  
A titokzatos bolygó hollandi..
  2010-07-30 11:05:50, péntek
 
  Hihetetlen legendák

A leghitelesebbnek tartott beszámoló V. György angol király tollából származik, akik a Bacchant nevű hajón volt kadét, mielőtt a trónra került volna. Ő is találkozott az elátkozott kapitány hajójával, sőt látta is a bolygó hollandit, és hallotta az elátkozott lelkek üvöltését. Majd a találkozás másnapján váratlanul meghalt az a matróz, aki először pillantotta meg a hajót. Nem sokkal később a parancsnok is beteg lett és pár napon belül ő is elhunyt.
Egy másik feljegyzés a Joseph Sommers nevű hajóhoz kötődik. Az Atlanti-óceán déli részén haladt, amikor váratlanul elé vágott a bolygó hollandi. A túlélők közül sokan hátborzongató kacajt hallottak, és abban a pillanatban a Sommers lángra kapott. Csak azok maradtak élve, akiknek sikerült beugraniuk a vízbe.
Az összes között talán a leghátborzongatóbb egy óceánjáró esete, amely Európából Amerika felé tartott. A fedélzetén sétálgatók váratlanul megpillantották a bolygó hollandi hajóját, amely kibontott vásznakkal, sebesen közelített feléjük. Az elképedt parancsnok az utolsó pillanatban adott utasítást az irányváltoztatásra, hogy elkerüljék az ütközést. Ekkor hihetetlen kép tárult az utasok szeme elé. Az öreg hajón száz évvel ezelőtti öltözékben, késsel-szekercével hadonászó emberek álltak, és érthetetlen szavakat kiabáltak. Egyikük behemót puskát húzott elő, az óceánjáró kapitányára szegezte, majd meghúzta a ravaszt. Dörrenés hallatszott, és a kapitány érezte, ahogy ,,egy pillanatra megcsapta a halál szele". Aztán az ódon hajó hirtelen eltűnt a szemük elől. Mindenki sértetlenül úszta meg a kalandot.


Mivel haragította magára a tengerész az égieket?

Az egyik legenda szerint a XVII. században élt holland kapitány, egyszer a Jóreménység foka körül nagy viharba keveredett. Ahelyett, hogy segítséget kért volna az égiektől, becsvágyóan megesküdött, történjék bármi, ő beviszi a hajót az öbölbe. ,,Ha nem tartanám meg a szavamat, legyek örökre átkozott" - mondta, és ezzel kihívta maga ellen a balsorsot. A hajó ezután neki ütközött egy sziklának és elsüllyedt. A hollandi pedig örök hajózásra ítéltetett.
Egy másik legenda szerint egy istentelenségről hírhedt holland, Van Straaten kapitány volt az elátkozott bolygó hollandi, aki nagypénteken, ahelyett, hogy a templomban bűnbánatot tartott volna, az istent káromolta, miközben hajójával, kifutott a kikötőből. Ezért ítéletnapig a tengeren kell bolyongania.

A történet mindenkire bajt hoz

Azt, hogy a legenda napjainkban is fennmaradt, leginkább azoknak az alkotóknak köszönhetjük, akiket az elátkozott hajós sorsa megihletett. Ezek közül a leghíresebbek Wilhelm Hauff német író, aki mesét írt róla, és Richard Wagner, aki operát szerzett. Hauff a mű megírása után lelkendezve kereste fel egyik legjobb barátját, hogy megmutassa neki az új alkotását. De a fiatal férfit holtan találta, szívszélhűdés okozta hirtelen halálát. Az író másfél hónappal később, 25 évesen - tíz nappal kisfia születése után - szintén elhunyt.
Wagnert az említett mese és saját tengeri élménye inspirálta. A német zeneszerző Rigából Londonba tartott egy nagy vitorlással, amikor nagy viharba került. A háborgó tenger miatt a kapitány a dél-norvégiai fjordokban keresett menedéket a hánykolódó hajónak. A zeneszerzőnek ebben a viharban mesélték el a matrózok a vérfagyasztó történetet. Később Wagnernak sem volt szerencséje a hollandival - a bemutató nem aratott sikert.
Őt magát talán azért nem érte komolyabb baj, mert az általa komponált operában az elátkozott hajósnak nem kell örökké a tengeren hánykolódnia, (hanem megváltást nyerhet, ha egy nő szerelmét elnyeri). Az átok alól egy lány halálig tartó szerelme oldhatta fel.

Legenda, vagy valóság?

A hírhedt hajó felbukkanása csak a második világháború idején szerepel újra a feljegyzésekben. Több mint négyszáz év után egyszer csak nem beszélt róla senki. A misztikus történeteket valószínűleg a tengeren elhagyatottan hánykolódó roncsok ihlették, a látványhoz pedig hozzátett ezt-azt az emberi fantázia.

Valószínűbb, hogy fertőző betegség ölte meg az egész legénységet, ez egyébként oka lehet a fedélzetről kiszűrődő fájdalmas nyöszörgéseknek, hörgő hangoknak, amelyekről sokszor készültek feljegyzések, de az is elképzelhető, hogy kalóztámadás áldozatául esett, és a magára hagyott hajó bolyongott a tengeren ijedtséget okozva az arra járóknak.

Mivel a roncsok sok problémát okoztak az egyre népszerűbb tengeri közlekedésben, a hatóságok elkezdték megsemmisíteni azokat. 1940-ben süllyesztették el az utolsót. Azóta a bolygó hollandit sem látta többé senki. Lehet, hogy a négyszáz éves legenda csak az elhagyatott hajók miatt született és élt ennyi ideig? Vagy talán azóta tényleg lejárt a hollandi büntetése? A rejtély, örök rejtély marad...


 
 
0 komment , kategória:  Rejtély, misztika  
Töltött karajszeletek...
  2010-07-30 10:55:59, péntek
 
 Hozzávalók:
1 kg hosszúkaraj
3 zsemle
májkrém
20 dkg gomba
1 kis fej hagyma
1 tojás

bors
majoranna
ételízesítő
1 pohár tejföl
1 tojássárga
20 dkg sajt
Elkészítés:
A húst szeletekre vágom, kiklopfolom. Sózom, borsozom, és hirtelen kisütöm. A zsemléket tejbe áztatom, összekeverem a tojással, a májkrémmel, a hagymán párolt gombával, sózom, borsozom, megszórom majorannával és ételízesítővel. Egy-egy szelet húst összeragasztok a töltelékkel, és tepsibe vagy jénai tálba sorba helyezem. Meglocsolom a tejföl és tojás keverékével, és bőven megszórom sajttal. Füstölt sajttal a legfinomabb. Pirulásig sütöm.

Jó étvágyat...

 
 
0 komment , kategória:  étel-ital  
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 227 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 227 db bejegyzés
e év: 3022 db bejegyzés
Összes: 9852 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1218
  • e Hét: 1814
  • e Hónap: 2888
  • e Év: 192594
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.