Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Nem szeretem a vihart.
  2010-08-31 21:26:19, kedd
 
  Nem szeretem a hideg viharos szelet. Itt egész nap északnyugatról fúj és egyre hidegebb.
Villanyradiátorral melegítgetem a nappalit, mert az egész házat még nem fűthetem. Ha nem melegszik az idő úgyis rákényszerülünk. Annyi eső esett, hogy elég lett volna több hónapra, akkor sem lenne szárazság. A kert gyönyörű zöld, de mit ér ha nem mehetek ki.

Holnap szeptember 1. indulunk az őszbe."Pókok kötik a hajnalt! " Ilyen szeptember, átfordított világ"
"Hasadva sírnak a fák" a kötetemből idéztem ezt a pár sort. De éppen aktuális.
Amit még nem szeretek: A hűtlenséget, a hazugságot, az acsarkodást. Nem szeretem a politikusokat, nehezítik az életünket, bonyolítják a sajátjukat is. Nem szeretem az ostobaságot, az érthetetlen embereket. Mindenkit szeretek, aki nem ilyen.
Kihagytam: a médiákat sem szeretem, állandó valós vagy valótlan borzalmakkal riogatnak minket.
Nincsen jó hír! Csak rossz hír van? Nem baj, hogy vesztegetjük a hitünket? Kinek vagyunk fontosak? Ki segít amikor már nincs tovább! Pedig a küszöbön állunk! A semmi küszöbén!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rábaközben
  2010-08-30 15:02:31, hétfő
 
  A Rábaközben születtem, októberben ezért odamegyek egy kiállításommal, és az új kötetemet is bemutatom. Csütörtökön megyek megbeszélésre. Javítják, újítják a 86-os főutat, már figyelmeztettek, hogy forgalomkorlátozásra kell számítanom. De még rosszabb, hogy Hanságligettől- Bősárkányig egysávos a közlekedés lehetősége. Igaz nagyon ráfért a felújítás ezekre a szakaszokra, hiszen a kamionok teknősre gyúrták az évek alatt az utat. Számlálhatatlanul sok a kamion, megoldás mégsem született eddig. A jánossomorja, péteri szakasza áldatlan forgalomnak van kitéve, akár Csorna főutcája a Soproni út. Hiába a gyalogosátjáró, a figyelmeztető sárga lámpa, nem is lassítanak a kamionosok. Itt akarják behozni a késést.
Kezdődik az iskola: A gyerekek állandó veszélynek vannak kitéve. Már csak rendőri, polgárőri segítséggel juthatnak át a gyalogátkelőn is. A kamionosok részéről emberség sehol sem érezhető.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készülök a MOKK - ra.
  2010-08-29 20:52:41, vasárnap
 
  Szeptember 3 -5-ig ,Dunaújvárosban lesz a Magyar Orvos-Írók és Képzőművészek Köre XXXV. találkozója. Balatonlelléről, ez évtől Dunasújvárosban a HOTEL Kerpely- ben leszünk. Remélem itt is jó érezzük magunkat, bár a Balaton hangulatát semmi sem pótolhatja.
A programban olvasom: Pénteken a Honatyák köszöntenek bennünket, egy kis műsort is kapunk. Ezután kezdődik a mi szereplésünk, az előre tervezett porgram szerint. Én szombatra kaptam az időpontomat. Délelőtt a közös kiállításunkkal kezdünk, tárlatvezetőnk Dr. Oláh Vilmos lesz, aki maga is fest.
Még délelőtt néhány versem előadására kaptam 10-percet, mint mindenki. Majd egy német kolléga helyett, az Ő novallarészletét olvasom fel, mert közben műtétre került sor nála és sajnos nem tud résztvenni. Majd a közös Antológiánk kiosztására is sor kerül.
Szombaton délután valószinű visszautazunk, mert a lányomnak este programja lesz. De annak is nagyon örülök, hogy velem jön.
Várom a találkozót ,mert sok kedves barátommal beszélgethetek. Évente ez az egy alkalom, hogy találkozhatunk. Nem csak az országból de a határokon túlról is jönnek orvosok, egészségügyben dolgozók.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy régen írt versem
  2010-08-27 22:41:20, péntek
 
  Szeretnék felébredni!

Szeretnék felébredni!
Hívom a holnapot...
A felhőkön túlról
elérni a Napot.
Mozdulni nehéz!
Még éber a pillanat.
Nyomasztó teher
a múlt, maradat...
Sikolt az éjszaka:
a sötét segít...
Nekem a fáradt reggel
maradt.
Elindul a Nap!
Magával viszi a szirmokat.
A köd felszáll!
Zizzen a levél.
A tövisen egy szirom
fenn akadt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A temető mint...
  2010-08-26 22:07:29, csütörtök
 
  A temető mint anyakönyvi dokumentumok tára.

Amikor még éltek a nagyszüleim a családfájukat a kamra ajtajára írták tintaceruzával. Ott szerepeltek az Ő szüleik, a nagyszülők, és a saját gyermekeik születési ideje, majd az elhalálozottak idejének pontos dátuma.
Kisgyerekként nem is gondoltam, hogy ez valamikor kinccsé is vállhat.
Amikor elveszítettem az én szüleimet, akkor jutott eszembe, hogy a családunk eredetét a Nagyapámék kamrájában keressem. Igen ám, de már az örökösök átalakították a belső udvart, a házat is másként osztották fel, a kamra ajtónak meg nyoma veszett. Elég sok időmbe tellett a nyomozás, hogy mindenki nevét, születési idejét megtaláljam Pl: Imakönyvek első, vagy a hátsó oldalán találtam születési feljegyzéseket.
Talán a hatvanas évek közepén, amikor egy távolabbi rokon temetésére utaztam, láttam azt amiről írni kezdtem. A temető mint anyakönyvi dokumentum tárult elém. A legtávolabbi rokonaim mind ebben a temetőben voltak eltemetve, A kősirok őrizték, őrzik a születési dátumot, a lánykori neveket, a halálukkor használt név változatát, a haláluk napját. Így tudtam meg, hogy meddig éltek, és még sokmindent az eltávozott, rokonaimról, akiket sohasem ismertem.
Ezután tudatosan figyeltem a temetők rendjét, a sirok közt sétálva dokumentálhattam az őseim születését és halálát. Talán még abban is segítenek ezek a feliratok, hogy kinek mennyi időt adott a sors, a felmenő és leágazóim megélt éveit követhettem. Érdekes dokumentációkat őriznek a kőkeresztek, a fejfák bevésett dátumai. Érdemes figyelni rájuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeptember
  2010-08-25 09:51:48, szerda
 
  Szeptember!
Mint hulló csillag
fények, remények,
leszakadt függöny

Szeptember!
Hűvös békanyál,
pókok kötik
a hajnalt.

Ilyen szeptember!
átfordított világ,
hasadva sírnak
a fák.

Szeptemberi reggel:
fáradt árnyak osonnak
tova.
Hova?

Aktuális vers, közel a szeptember, a pókok már reggelre beszövik a kertet.
A vers megtalálható "Kikötő lelkemnek" című kötetemben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek ha magára marad.
  2010-08-24 22:30:27, kedd
 
  Napjainkban a tragédiák sorát olvashattuk a napilapokban, hallhattuk a TV., a Rádió híreiben.
Sajnos mindig akkor beszélnek róla, amikor a tragédia már megtörtént. Eszembe jutott a "Hídavatás" című kép. Zichy Mihály albumában őríztem sok tíz évig, amikor egy kedves ismerősöm rácsodálkozott. Neki adtam. De a kép most előttem van, amint a hídról nagyon sokan a vízbeugrást választották, a kilátástalanság, számukra elégtelen életminőség miatt. Az ellehetetlenülés elől a mélybe ugrottak, a halált válaszva, pedig ünnep volt: "Hídavatás"!

Ha nyújtanánk a kezünket azokért, akiknek a lelke egyedül vergődik, segítség nélkül maradva.
De nem mindig nyújtják azok, akik tehetnék. Miért nem vesszük észre, hogy szüksége van mindenkinek a szeretetre, egy símogatásra, egyetlen jó szóra? Miért hagyjuk a lelkeket egyedül bolyongani,a halálba menekülni, amikor szükség lenne rájuk, fiatalok, családosok, élniük kellene! Nem vagyunk egyformák mi emberek, van akinek a kis teher is nagy teher! Ha egymásra figyelnénk és nem az egónkra, akkor mindez nem történhetne meg.

Ai internet sokmindenre jó, én jónak találom a sok társasági oldalt, akkor is amikor néha idegesít, hogy kéretlenül "beköszönnek" idegenek. Amikor elfogadom az "ismerősnek jelölést" talán rosszat teszek magamnak, de lehet, hogy egy valakinek jót! Akkor inkább visszajelölöm, mert szüksége lehet rám, Ránk! Rátok! hogy SEGÍTSETEK! Talán sok embernek, fiatalnak, idősnek semmi más nem kell ,mint, hogy tartozzon valahova, valakihez!
Az életünk egy egyenes út a halálunkig, kitérni, botladozni lehet, de elmenekülni nem. Bármit is teszünk, akkor és ott kell meghalnunk ,ami nekünk kijelöltetett. Nem kell megelőzni, elébe menni, a saját halálunk bekövetkezik, amikor eljön az ideje. Kötelessége mindenkinek úgy halni meg ahogyan született: TERMÉSZETES HALÁLLAL!

Addig viszont segítsük egymást! Segítsük jó szóval, meghallgatással, ráfigyeléssel a hozzánk fordulókat. Lássuk meg, akinek a baja nagyobb a miénknél, vegyük észre, amikor a lélek egyedül marad!
Nem tartozom semmilyen felekezethez, sem párthoz, független és szabad gondolkodó vagyok.
Egy vagyok a felelősségtudatommal. Mindnyájunk egy Istenében hiszek :a Mindenhatóban.


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Megérint a hajnal
  2010-08-23 14:02:49, hétfő
 
  Megérint a hajnal,
éber álmodás,
rám simuló reggel,
alig pirkadás.

Számolom a napot,
a botló perceket,
az elvonuló felhőt,
mely szobámba vezet.

Ébredővé válik
minden pillanat,
áthajlik a tegnap
a holnapom alatt.

Emléked, mely
bennem ölelő, maradt:
vissza-vissza néz rám,
az őszi fák alatt.

Ezt a versemet az új kötetemből másoltam ide. (Kikötő lelkemnek)

Néhány új fotót töltömm fel a képtáramba az / arhívumomból / Kiállítások, könyvbemutatók és Városnapi, ünnepi bemutatkozások.5-6- 8-évvel ezelőtti képek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politika vagy nem az?
  2010-08-22 17:01:20, vasárnap
 
  Nem nagyon értem honnan kezdődik a politika és mikor nem lépem át a határt. Nem szeretném átlépni. Amikor megírok egy blogbejegyzést az már politika? Ha nem annak szánom akkor is? Ha találkozom a googlban az előzőnapi saját bejegyzésem részletével, akkor már politikába léptem?
Amikor verset írok az még nem, de ha verset közlök akkor?
Ki tudna válaszolni nekem, hogy meddig nem az? A válaszban ne legyen benne, hogy (ülj a fenekeden és ne publikálj) sajnos nem tudnám megtenni. Muszály írnom, rajzolnom és festeni. Muszály régi fotókat gyűjteni, muszály mindenféléről kommunikálni, mert csak így egész az én egészem.
Amikor valakinek azt írom egy kötetembe mielőtt átnyújtom, hogy " Megnyerte a választásokat!"
és tényleg megnyeri pár hét múlva! De innentől már nem köszön, nem néz rám, kerüli a tekintetem, szinte szégyenli, hogy pár hete még levelet válltottunk? Hm. Mit gondoljak a világunkról?
A világnézetemre volt kíváncsi! "akkor" Most meg elkerüli a tekintetem?! Miért? Mi változott meg? Én az vagyok, aki akkor is voltam.
Én mindig ugyanaz maradok. Vannak elveim, hétköznapiak, bárkinek lehetnek elvei, csak tartson ki mellettük az ünnepeken is.
Kitágult a világ mindenki előtt, akkor is ha szemüvegnélkül néz bele. TV, internet, újságok, Hírek, Mozi, beszélgetések és kinem mondott szavak. Információk és informálódások, egy könyv.
Tényleg, ez mind politika?
Akkor tényleg elköltözhetek a Földről és keresgélnem kell az "igazi békevölgyét" ha van valahol!
Eszembe jut Ady -tól "Az én menyasszonyom" című versrészlet: "Mit bánom én, ha utcasarkok rongya, De elkísérjen egész a síromba" "Mindig csókoljon, egyformán szeressen: Könnyben, piszokban, szenvedésben, szennyben."/ és a vers végén:/ " Meghalnánk, mondván: Bűn és szenny az élet, Ketten voltunk csak tiszták, hófehérek."
Betiltották ezt a verset a megjelenése napján az akkori politikusok. De kivonultak az Egyetemisták az utcára és tüntettek ÉRTE!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szent István ünnepén...
  2010-08-21 18:47:47, szombat
 
  Kedves Szerkesztő, Író/ fordító barátommal, kettéválasztottuk az ünnepet. Az utólsó időben szinte pihenés nélkül dolgoztunk. Mindekettőnknek külön-külön és közös munkánk is volt.
Azt gondoltuk a "kenyéráldást" valahol kicsit távolabb ünnepelnénk, tér és időhatárok nélkül.
Találtunk egy nagyon szép, jó helyet egy Dunapati Étteremben a teraszon, ami lenyúlt a partig.

Ittunk egy nagyon jóféle pálinkát, majd az ételek választékába kicsit elvesztünk. Ebéd után, hogy halmozzuk az élvezeteket desszertet is rendeltünk. Az is finom volt, majdnem fenséges, kicsinek találtuk az adagot. Persze a hangulatunkhoz képest. Ezután egy félédes vörösbort rendeltünk, majd kávéztunk.

Jól megvitattuk a magunk mögött hagyott munkát, aminek igazából most élvezzük a sikerét, az utóhatást. A "Kikötő lelkemnek" című verseskötetemről van szó, aminek tördelőszerkesztője János.
Ebben a kötetben fordított verseimből németnyelvre. Az ősztől kerül majd bemutatásra, visszük a közönség elé ami maradt. A kötetből tényleg csak annyi példány van, amennyi ilyen alkalmakra kell.

Már jól belementünk a délutánba, amikor visszafelé bementünk M.városába kedvenc kávéházunkba. Ott is mindjárt elfoglaltuk helyünket a teraszon. Sietni kell a nyárból kivenni mindazt ami még engedi magát, annyira közel már a szeptember.
Megittunk még egy finom kávét, azt gondolom itt kapható a legjobb kávé a városban. Ettünk még fagyit, egy kis süteményt. Ez a nap a miénk volt, sokat beszélgettünk, hiszen mindig van témánk, kiegészíteni valónk. A terasz meg arra való, hogy nézegessük az embereket, amit mi meg is tettünk. Amikor az ember a háttérben üldögél, nem vesz részt semmiféle közösségi feladatban, akkor veszi észre, hogy folyamatosan történnek körülötte a dolgok, esmények zajlanak. Izgalmas így kívülről nézelődni.
Azután majdnem vége lett a napnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 235 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 192
  • e Hónap: 1272
  • e Év: 1272
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.