Belépés
mamucika.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom. Melicher Dezsőné
1950.10.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Receptek.
  2010-09-24 09:33:56, péntek
 
 



Brokkoli krém leves.
 
 
2 komment , kategória:  Receptek.  
Receptek.
  2010-09-24 09:32:43, péntek
 
 
Tények, tippek és ötletek Receptek, főzés Sajtos brokkoli- krémleves
Sajtos brokkoli- krémleves
Elkészítés 35 perc

4 adaghoz

Leves
50 dkg brokkoli
30 dkg burgonya
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgóolaj
1 húsleves-
kocka
2 dl tejszín
só, őrölt bors
15 dkg cheddar vagy gouda sajt

És még
néhány kis brokkolilevél

Tápérték/adag
420 kcal/1770 kJ
15 g fehérje
30 g zsír
23 g szénhidrát

Jó tudni!

A cheddar kemény sajtfajta, amely nevét az angliai Somerset grófságban található Cheddar-völgyről kapta. Chester sajtként is ismeretes, és az európai országokban tehéntejből készítik. Ha se cheddar, se gouda sajtunk nincs, a sajtos brokkoli-krémlevest edámi sajjtal is készíthetjük.



Tudatos étkezés
A brokkoli B1-, B2-vitaminokban és ásványi sókban gazdag, tápértékét főzés közben is megőrzi.

Ezt a levest akkor fogyasszuk, ha nem vagyunk különösen éhesek.

1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.

2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk.

3. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.

4. Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult.

5. A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk.

6. A levest előmelegített tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk. Brokkolilevelekkel díszítjük.

Tálalás
 
 
1 komment , kategória:  Receptek.  
Receptek.
  2010-09-21 08:57:08, kedd
 
  Burgonyleves



Hozzávalók:



3 burgonya
2 csomó leveszöldség
1 hagyma
2 1/2 pohár Créme fraiche
2 ek liszt
1/2 leveskocka vagy
1 l marhahúsleves
1 ek só
2 kh bors
2 ek majoranna
1/2 ek kömény
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
2 ek olaj vagy
vaj a pirításhoz



A burgonyát és a zöldségeket megmossuk és meghámozzuk, a zöldségeket csikokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felvágjuk, majd finomra aprítjuk. Egy lábosban olajat forrósítunk, a hagymát enyhén megpirítjuk, majd a zöldségeket is megpirítjuk, majd felöntjük a levesalappal. A levest majorannával, sóval, borssal, aprított köménnyel és fokhagymával fűszerezzük, kb. 30 percig lassú tűzön főzzük. A Créme fraiche-t egy habverővel simára keverjük és belekeverjük a lisztet. A levest levesszük a forró tűzhelyről és egy habverővel hozzkeverjük a Créme fraiche-t, még egyszer felforraljuk. A petrezselymet megmossuk és finomra aprítjuk, a levest tányérokba merjük, az aprított petrezselyemmel megszórjuk.




Burgonyakrémleves



Hozzávalók:



25 dkg burgonya
csontlé
margarin
liszt

1 dl tejföl
1 tojás



A megtisztított burgonyát csontlével felengedjük és ebben megfőzzük, majd a burgonyát áttörjük. A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, amelyet feleresztünk, s állandó kevergetést közben hozzáadjuk a burgonyapürét. Forralás után hozzáadjuk a tejfölt a tojássárgáját, majd sóval ízesítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.




Alföldi pulykaraguleves



Hozzávalók:



30 dkg pulykamell, comb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 ek. olaj
1 mokkáskanál pirospaprika
50 dkg tisztított zöldborsó
25 dkg burgonya
2 dl tejföl
1 kk. liszt
borsikafű
1 kis csokor kapor

A húst kockára aprózzuk. Megfonnyasztjuk olajban a finomra vágott hagymát, rátesszük a húst, kissé megpirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és az áttört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Közben 8 dl enyhén sós vízben félpuhára főzzük a borsót és az apróra vágott burgonyát. A kész pörkölthöz adjuk, majd borsikafűvel készre főzzük. A tejfölben és 1 merőkanál főzőlében simára keverjük a lisztet, a leveshez adjuk. A kaprot apróra vágjuk és tálalás előtt a leveshez keverjük.



 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Receptek.
  2010-09-21 08:56:27, kedd
 
  Burgonyleves



Hozzávalók:



3 burgonya
2 csomó leveszöldség
1 hagyma
2 1/2 pohár Créme fraiche
2 ek liszt
1/2 leveskocka vagy
1 l marhahúsleves
1 ek só
2 kh bors
2 ek majoranna
1/2 ek kömény
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
2 ek olaj vagy
vaj a pirításhoz



A burgonyát és a zöldségeket megmossuk és meghámozzuk, a zöldségeket csikokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felvágjuk, majd finomra aprítjuk. Egy lábosban olajat forrósítunk, a hagymát enyhén megpirítjuk, majd a zöldségeket is megpirítjuk, majd felöntjük a levesalappal. A levest majorannával, sóval, borssal, aprított köménnyel és fokhagymával fűszerezzük, kb. 30 percig lassú tűzön főzzük. A Créme fraiche-t egy habverővel simára keverjük és belekeverjük a lisztet. A levest levesszük a forró tűzhelyről és egy habverővel hozzkeverjük a Créme fraiche-t, még egyszer felforraljuk. A petrezselymet megmossuk és finomra aprítjuk, a levest tányérokba merjük, az aprított petrezselyemmel megszórjuk.




Burgonyakrémleves



Hozzávalók:



25 dkg burgonya
csontlé
margarin
liszt

1 dl tejföl
1 tojás



A megtisztított burgonyát csontlével felengedjük és ebben megfőzzük, majd a burgonyát áttörjük. A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, amelyet feleresztünk, s állandó kevergetést közben hozzáadjuk a burgonyapürét. Forralás után hozzáadjuk a tejfölt a tojássárgáját, majd sóval ízesítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.




Alföldi pulykaraguleves



Hozzávalók:



30 dkg pulykamell, comb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 ek. olaj
1 mokkáskanál pirospaprika
50 dkg tisztított zöldborsó
25 dkg burgonya
2 dl tejföl
1 kk. liszt
borsikafű
1 kis csokor kapor

A húst kockára aprózzuk. Megfonnyasztjuk olajban a finomra vágott hagymát, rátesszük a húst, kissé megpirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és az áttört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Közben 8 dl enyhén sós vízben félpuhára főzzük a borsót és az apróra vágott burgonyát. A kész pörkölthöz adjuk, majd borsikafűvel készre főzzük. A tejfölben és 1 merőkanál főzőlében simára keverjük a lisztet, a leveshez adjuk. A kaprot apróra vágjuk és tálalás előtt a leveshez keverjük.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Receptek.
  2010-09-20 14:54:20, hétfő
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Receptek.
  2010-09-20 14:53:02, hétfő
 
  Sült cékla kecskesajt salátával


Hozzávalók:

tisztított bébi cékla
olíva olaj
néhány gerezd
fokhagyma
csipetnyi só
kevés céklalevél
aprított kecskesajt

Elkészítés:

1.) Vágjuk le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tegyük félre, mert később majd fel tudjuk használni.
2.) A céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tegyük be egy lábasba, szórjunk rá egy kis sót, öntsünk rá egy kis olíva olajat, és pároljuk meg. Ezután az egészet tegyük be egy sütőbe, és 180 fokon süssük puhára.
3.) A kicsorduló céklalevet öntsük át egy tálba és adjuk hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal öntsük fel a levet.
4.) A saláta összeállítása: hámozzuk meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb.
5.) Vágjuk apró falatokra, adjuk hozzá a sajt darabokat, díszítsük a levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsük le az elkészített lével. Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Receptek.
  2010-09-20 14:51:33, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Receptek.
  2010-09-20 14:51:05, hétfő
 
  A céklát főzve vagy sütve rengeteg módon elkészíthetjük. Húsok mellé kiváló köret lehet, és ízletes leveseket, szószokat főzhetünk vagy akár édességeket is süthetünk belőle. Lepjük meg őket változatos és egészséges ételekkel! Gondolta volna, hogy az esti vacsora végén tálalt céklás csokitorta sikert fog aratni? Mindegy hogyan, de fogyasszunk minél több céklát! Nagyon egészséges, és láthatjuk, hogy az elkészítésének számtalan módja van. Használjuk ki a természet gyógyító ajándékait, hogy minél kevesebb időt kellejen betegen töltenünk. Készítsük el ízlésünknek megfelelően a céklát, és fogyasszuk megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!



Receptek



Cékla saláta


Hozzávalók:

60 dkg cékla
3-4 db kisebb alma
1 vöröshagyma
2 kanál citromlé
1 evőkanálnyi méz
2 evőkanálnyi olívaolaj
kis só.

Elkészítés:

1.) Az alaposan megmosott céklát hámozzuk meg, öblítsük le, reszeljük vékonyra és tegyük be egy tálba.
2.) Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeljük hozzá, sózzuk meg, adjuk hozzá a citromlevet, az olíva olajat és a mézet. Forgassuk össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatjuk, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Receptek.
  2010-09-20 14:49:10, hétfő
 
 




CÉKLA.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Receptek.
  2010-09-20 14:48:36, hétfő
 
  Cékla: a magyar Aloe Vera

A sötétvörös, ízletes cékla több, mint étek: valódi gyógyír számtalan betegségre, és olyan adalékanyag-mentes vitaminbomba, amely sokkal többet ér, mint bármilyen mesterséges készítmény.

A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürkehályog -, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 705 db bejegyzés
Összes: 7534 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5
  • e Hét: 5
  • e Hónap: 2094
  • e Év: 67513
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.