Regisztráció  Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Óriási átverés az ágyban
  2011-02-05 13:24:04, szombat
 
 
Óriási átverés az ágyban... Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2011-02-02 16:42:02
feltöltő: astropapa58
nézettség: 430
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: nagy meglepetés,
kategória: baki/vicces
leírás: [m20][m29][m28][m9][m20]

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
 
 
0 komment , kategória:  ***V i c c e s Videó***  
…a nap lánya
  2011-02-05 13:23:11, szombat
 
  Link


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vicceljünk! 428.
  2011-02-05 13:22:20, szombat
 
  Négy virágos kedvű pofa hajnalban felcsönget a negyedik emeletre.
- Ki az? - szól a kaputelefonba egy álmos női hang.
- Bocsánat, naccsád, ön a Kovácsné?
- Igen, mit óhajt?
- Jöjjön le, és válassza ki közülünk a férjét, mert a többiek is haza akarnak menni.

- Miért rövidek a szőke nős viccek?
- Hogy a szőke férfiak is értsék.

Kihallgatás a laktanyában:
- Alezredes elvtárs, kérem engedélyezni hétvégi eltávozásomat!
- Szolgálatban lesz honvéd elvtárs, de rá se rántson, majd a jövő héten mehet.
- De alezredes elvtárs, akkor inkább rárántok!

Kovácsné és Szabóné pletykálkodnak egy eszpresszóban:
- Hogy vagy?
- Jól. Csak az a baj, hogy a férjem egyre jobban öregszik.
- Ezt miből gondolod?
- Abból, hogy a vendéglőben már az étlapot nézi meg először, és csak utána a felszolgálónőket.

A mennyországban az ügyeletes angyal fogadja az újonnan érkezett szép, 25 éves lányt, és kikérdezi, hogyan élt a Földön.
- És mondd lányom, erkölcsös egész életedben?
- Ó, igen...
- Nem is vétkeztél?
- Sohasem! Szűzen éltem, és szűzen érkeztem ide.
Az ügyletes nézi, nézi, aztán kinyit egy ajtót a háta mögött, és beszól:
- Hozzatok ki két szárnyat!
A fiatal lány elragadtatva kérdi:
- Ez azt jelenti, hogy angyal leszek?
Az ügyeletes megrázza a fejét:
- Frászt! Liba.

 
 
0 komment , kategória:  Vicceljünk!  
Asztro_suli 5.
  2011-02-05 13:15:15, szombat
 
  Híres asztrológusok

Híres asztrológusok és munkásságuk röviden - a teljesség igénye nélkül


Osthanes káldeus asztrológus, aki (i.e. 480-ban) Link
Görögországba eljuttatta az asztrológiai ismereteket, a kérdő asztrológia egyik lelkes híve volt.

Szamoszi Püthagorasz (i.e. 582-500) Link
az asztrológiát Babilonban és Memphisben sajátította el.

Thalész (i.e. VI. században élt) Link
híres matematikus volt, aki foglalkozott az asztrológiával.

Az asztrológia nagy lökést adott a matematika fejlődésének is, hiszen szükség volt a gömbháromságtanra, amelynek a segítségével az égitestek mozgását kiszámíthatták. Ebből feltételezhető, hogy az ókori tudósok tisztában voltak azzal, hogy a Föld gömb alakú, még ha ezt a tudást nem is igen népszerűsíthették.

Berosszos asztrológus-pap (i.e. 280 körül) Link
egészségügyi asztrológiát tanító iskolát alapított Babilonban ezzel elkezdődött a szervezett asztrológus képzés Az asztrológia iránti megnövekedett érdeklődés szükségessé tette, hogy több asztrológus tevékenykedjen szerte a világon.

Babilon bukását követően az asztrológiát a kaldeusok terjesztették el az ókori világban, de végül a görögöknek köszönhetően tett szert igen nagy népszerűségre.

Platón (i.e. 429-348) Link
és Arisztotelész (i.e. 384-322) Link
voltak a görögök legismertebb tudósaik, aki tanításai szerint a csillagok isteni lények, melyek a világ törvényeit követve járják pályájukat, és hatnak a földön élők sorsára.

Miután ebben az időben a csillagászat még mindig szervesen összefüggött a vallással, ezzel a papi rend foglalkozott, bár a legnevesebb ókori gondolkodók mind tudósai voltak az asztrológiának is.

Hippokratész Link
a híres gyógyító is napi munkájában alkalmazta az asztrológiai módszereket, nevét az orvosi eskü tette igazán ismertté.

Egyébként a görögök világnézete heliocentrikus volt, és ismerték a Tavaszpont hátráló mozgását. Az első általunk ismert horari horoszkóp görög volt.

Jézus születésének idején kr. e. 7. évben a korabeli mágusok a csillagok állásából kiszámították, hogy egy igen jelentős személyiség fog hamarosan megszületni Jeruzsálemben. Erre a Szaturnusz és a Jupiter együttállásából következtettek, ami a Halak jegyében következett be akkor.

Marcus Manilius (i. u. I. sz.) Link
görög származású volt és Krisztus idején élt a római birodalom területén. Keveset tudunk róla, eltekintve gondolatait és művét az ,,Astronomica" címűt, amelyben csodálatosan leírja a bolygók és a Világegyetem működését és kapcsolatát az élőlényekkel, a teremtményekkel. Tudomása volt arról, hogy a Föld egy gömb, amely egy űrben foglal helyet, ,,... kiterjedése nem egysíkú, hanem szférikus (glóbus)". A Föld kör alakban kering a Nap körül, és kör alakú a Hold keringése is. Ezt az információt a nap-, illetve holdfogyatkozásokból nyerte. Leírja, hogy a Világegyetem a levegő, a tűz, a föld és tenger szövedéke és az Isteni Erő uralja. Ő ír először részletesen a csillagképekről, az állócsillagokról. A házakat sokkal hatásosabbnak tartotta a jegyeknél. A házak neve Templom volt, mivel ezekben lakoztak az istenek. A sarokházak a kardinális nevet kapták (mint kardinális pontok), és a X. házat tartotta a legfontosabbnak.

Claudius Ptolemaios (i. u. 100-178) Link
az ókor talán legjelentősebb asztrológusa, aki a II. évszázadban kora teljes asztrológiai tudását összefoglalta és leírta a ,,Tetrabiblos" című művében, mely évszázadokig alapmű maradt. Ebben az asztrológiát megszabadította a vallási téveszméktől, és műve évszázadokon át kiváló asztrológiai tankönyvnek bizonyult. Művében ír a fő állócsillagokról, ezek tulajdonságairól, a csillagképekről és ezek jelentéséről. Leírja a föld országait, hogy melyik bolygó uralja ezeket, és hogy ezek lakossága miért viselkedik úgy, ahogy. Ír a bolygók egészségi vonatkozásairól és leírja a bolygók uralmának szimmetrikus és tökéletes elrendeződését, ezek méltóságát, erősségét, hatókörét és minőségét. Ő volt az, aki Kos 0o-ban határozta meg a tropikus zodiákus kezdetét. Részletes leírást ad a külső megjelenésről. Ő írt a Szerencsepont fontosságáról. Másik híres műve az ,,Almaggest", ennek az asztrológiai művének alapját az a geometriai rajz képezte, amelyet a tudós a körvonalú mozgáson alapuló világegyetemről készített. Azt vallotta, hogy a viselkedés, a termet, a bőrszín, sőt még a nemzeti jelleg is kiolvasható a csillagokból.

Julius Firmicus Maternus (i. u. IV. század első fele) Link
Firmicus Szicíliából származott, ügyvédnek tanult de hamarosan minden idejét a filozófiának és az asztrológiának szentelte. Munkásságának idején fénykorát élte az asztrológia, aminek lelkes támogatója és egyben pártfogoltjai volt Nagy Konstantin császár (Kr. u. 323-337). Első könyvét a ,,Lollianus Mavortius"-t a Campanai konzulnak ajánlotta, akinek felkérésére írta meg híressé vált könyvét a ,,Mathesis Libri Octo" (Nyolc könyv az asztrológiáról) címűt (Kr. u. 330 körül), ebben a 8 kötetben írta meg asztrológiai munkáját kaldeai és egyiptomi források nyomán. Ebben a művében írt az i. e. VII. században élt Nechepso egyiptomi uralkodóról, aki nemcsak igazságos, de nagy tudású asztrológus is volt. Nechepso fáraó és főpapjának nevéhez fűződik a terminusok bevezetése és használata.

Alexandriai Stephanos (Kr. u. V. században élt), aki előre jelezte az Iszlám térhódítását.

Abu al-Ma'shar (Kr. u. 789-886) Link
aki zsidó származású volt és a recepciókról írt könyvet.

Al-Kindi (Kr. u. 873-ban) Link
ő fordította le Arisztotelész munkáit arabra.

Abu Ma'shar Al Kindi tanítványa volt A középkori asztrológiai felfogást nagyrészt Abu-Ma'shar tanításai határozták meg. Ezek közül kiemelendő átfogó asztrológiai bevezetője, amely nyolc könyvben arisztoteliánus természetfilozófiai alapon tárgyalja az asztrológiai eszközöket. Népszerűségét jelzi, hogy Abu-Ma'shar rövidített változatot is készített belőle, és mind ez, mind a terjedelmesebb kiadás több latin fordítást is megélt. Írt a Nagy együttállásokról, foglalkozott kérdő-, időválasztó és születési asztrológiával is, a születési prognózissal, ezen belül a Nap-visszatérésekkel foglalkozó kilenckötetes műve még Bizáncban is nagy visszhangot keltett. Készített továbbá jelentős általános asztrológiai munkákat. Al-Kindi nyomán időjárási asztrológiával is foglalkozott: ez a terület később, a középkor folyamán vált jelentőssé.
Abu-Ma'shar munkásságának jelentőségére rámutat, hogy a 10. századi asztrológusok az általa lefektetett elvek alapján dolgoztak. De még ennél is feltűnőbb, hogy nemcsak a bizánciak számára is ő volt az egyik legfőbb tekintély, hanem évszázadokon át kivonatolták munkáit, és a kései, Hermésznek tulajdonított iratok is többnyire Abu-Ma'sharra mennek vissza.

Al-Birumi (Kr. u. 973-ban született) Link
Al-Kindi követője volt, 1029-ben írta meg fő művét a Gáza övezetben ,,Kézikönyv az Asztrológia Művészetének Elemeihez" címmel. Ezt a könyvet 1934-ben Ramsay Wright fordította le angolra és a British Múzeumban található. Könyvében a geometria, matematika, szférikus asztronómia, a nap rendszer, az állócsillagok, csillagképek, világ földrajza és népeiről ír, és jut el az asztrológiához. Nála hangsúlyt kapnak a jegyek, amelyek szinte hiányoztak az antik asztrológiából, ahol a bolygókat tekintették mérvadónak. Mivel sokat utazott Indiában és Perzsiában, ott szerzett benyomásait adja közzé, és hasonlítja össze. Használja a dekanátusokat, amely hindu eredetű, és az arculatot Ptolemaiosztól. Felsorolja könyvében a viselkedés, megjelenés, növényzet, fémek, országok és betegségek főbb jellemzőit a jegyek és bolygók szerint. Részletesen ír az érzékeny pontokról (arab pontok), aminek a használata az ő korában igen fejlett lehetett.

Abraham Ibn Ezra (1092-1167) Link
számos európai és arab országban tevékenykedett, sok rövid tanulmányt írt a születési, horari, orvosi, mundán asztrológiáról. Leghíresebb könyvei: a ,,Tudás kezdete", az ,,Indoklások könyve" és a ,,Kritikus napok".

Albertus Magnus (1193-1280) Link
és jeles tanítványa Aquinói Szent Tamás (1225-1274) Link
írtak komoly tanulmányokat erről a témáról. Ez utóbbi számos asztrológiai munkái közül korszakalkotó a ,,Summa Theologiae" című.

Campanus Link
jeles asztrológus ebből a korból, aki egy házrendszert alkotott (1280).

Guido Bonatti (Bonatus) Link
Észak-Olaszországban született és kora a XIII. század több uralkodójánál is szolgált mint asztrológus. Fő műve ,,Az asztrológus útmutatója", amelyben leírja, hogy ...,,a kártevő bolygók rosszindulatú hatása csak erősödik attól, ha rangvesztésben vannak".

Marsilio Ficino az olaszországi Figliniben született 1433. Okt. 19-én du. 12:40-kor. Link
A reneszánsz kor híres asztrológusa és orvosa, a mai holisztika előfutára. Apja a firenzei Medici-család háziorvosa volt és fia az ő kérésére fordította le latinra többek között Platon és Hermes Triszmegisztosz Link műveit. Legismertebb műve az 1489-ben kiadott ,,Az élet könyve". Ficino számára az asztrológia az emberi akarat ,,ráhangolásának" egyik eszköze, pl. az ún. elekciós (időkiválasztó) képletek segítségével. ,,A szabad akarat nem károsodik azzal ha kiválasztjuk hozzá a megfelelő órát. Épp fordítva, ha lenézzük, rangon alulinak tartjuk a helyes óra kiválasztását a nagy vállalkozások megindítására, az nem szabad akarat, hanem meggondolatlan, sokszor vakmerő kockázat." Ficino hatással volt Botticellire a ,,Venus és Mars" c. képe festésekor. A művészettörténészeket a mai napig foglalkoztatja, hogy a festmény mennyire kifejezi Ficino kijelentését: ,,Vénusz, legyen bár együttállásban, oppozícióban Marssal vagy egy szextil vagy trigon fényszögéből tekintsen rá ...rendszerint tompítja rossz hajlamait ... kordában tartja Marsot, míg Mars sohasem képes erre".

Aquinói Szent Tamás (i.sz. 1225-1274) Link

Johannes Regiomontanus (Müller János) (1436-1476) Link
a németországi Königsbergben született 1436. Jún. 6-án du. 4 órakor - Juliánusz naptár szerint. Horoszkópjában túlsúlyban vannak az Ikrek jegyében álló bolygók. Regiomontanus - regensburgi egyetemi tanár - híres matematikus és asztrológus. 1471-ben ő alapította meg az első európai obszervatóriumot Nürnbergben. Tehetséges gyerek volt, aki 11 éves korában már a lipcsei egyetemen tanult, 12 évesen naptárt adott ki és 15 éves korában már horoszkópokat készített III. Ferenc habsburgi uralkodónak. Mátyás - magyar király - orvosként Budára hívta, ahol a király meggyógyítása után asztrológusi munkát is folytatott. Asztrológusi munkássága mellett, a király óriási görög kéziratanyagát is feldolgozta. Budán dolgozta ki és Esztergomban fejezte be a ,,Tabula Directionum" c. primer direkciókkal foglalkozó számításait, készítette el Táblázatát, és írta meg a Horoszkóp 12 ház kiszámításának új módszeréről szóló tanulmányát. Később V. Szixtus Pápa meghívására Rómába ment udvari asztrológusnak, hogy segítsen a naptár megreformálásában. Prognózisában többek szerint előre megírta az 1789-es francia forradalom idejét és eseményeit. Rómában érte az erőszakos halál 40 éves korában, a Nap és a Plútó együttállás, valamint a Hold és Szaturnusz a IV. házban arra enged következtetni, hogy erőszakos halált halt. A horari jelenleg is a Regiomontanus házrendszerrel dolgozik.

Ilkus Márton (Marcin Bylica, Marcin z Olkusza, Martin von Olkus, Martinus Bylica de Olkus néven is ismert) (1433 körül - Buda, 1493): Link
lengyel matematikus, csillagász, asztrológus.
1452. Elvégzi a krakkói egyetemet, majd megismerkedett Martinus Rex de Zorawice-vel, híres asztrológussal, aki tanítványává fogadta. 1461. Európai útra indult Első útja Bolognavárosába vezetett, ahol az egyetemen asztrológiát tanított. 1464. Rómában találkozott Regiomontanusszal. 1465 után Vitéz János bemutatta Mátyás királynak, és Regiomontanusszal együtt tanárrá nevezték ki a pozsonyi egyetemen. Amikor Vitéz János esztergomi érsek a pozsonyi egyetem ügyeit elrendezte, a király Ilkustól kért tanácsot az egyetem megnyitásának alkalmas időpontjára. Ilkus elkészítette a horoszkópot (amely a Ptolemaios-féle Almagest Corvinában látható), a tudósok bolygója, a Mercurius delelési pontjának kijelölésével. A horoszkópon a következő felirat olvasható: "Figura Coeli hora Institutionis Universitatis Histropolitane. Anno domini 1467." ("Csillagállás a pozsonyi egyetem megalapításának órájában.")
Mátyás király udvarában
1467 után udvari asztrológus lett; a király papi javadalmakat adományozott neki.
1468. Pozsonyban írta meg Indicium de Cometa quí apparuit anno 1468 in civitate Histropolitana (Bizonyságtétel az 1468-ban, Pozsonyban megjelent üstökösről) c. munkáját.
1469. Közreműködött Regiomontanus Tabulae directionum című munkájának elkészítésében.
1468-ban Mátyás király Csehország ellen folytatott hadjáratot. Ilkus éppen Pozsonyban, az egyetemen tartózkodott. Mátyás hazarendelte, tudni akarta, elérkezett-e az idő a hadjárat megindításához.
1470-től egyes okmányokon Ilkus "budai plébánosként" szerepel, ugyanis két főesperességen kívül még három egyházjavadalmat kapott, öt éven keresztül.
1485-ben, Bécs ostrománál a király szintén kikérdezte csillagjósait, Ilkus Márton ekkor is köztük volt, és az egész hadjárat alatt Mátyás király mellett maradt.
1487 után már "arcium et sacrae theologiae professzor" ("bölcsészeti és teológiai doktor") néven szerepel, a budai egyetemen tanít, amellyel Mátyásnak nagy tervei voltak, a tanításban és a tantárgyakban reformot akart megvalósítani.
1490, a király halála után Ilkus nem tért vissza Lengyelországba, Budán maradt, itt is halt meg.
Hazájáról sem feledkezett meg. Sok könyvet, kéziratot ajándékozott a krakkói egyetemnek, végrendeletben műszereket is hagyott az egyetemre.
Munkái legnagyobbrészt kéziratban maradtak, és szétszóródtak. Nagy részük (többek között Corvin János horoszkópja) Krakkóban az egyetemen, és Münchenben található.

Hohenheimi Paracelsus (1493-1541) (Einsiedeln, Svájc, 1493. november 11. vagy december 17. - Salzburg, Ausztria, 1541. szeptember 24.) Link
orvos, csillagjós, ezoterikus bölcselő, természettudós, alkimista és vezető okkultista. Született mint Theophrast von Hohenheim (teljes nevén Theophrastus Philippus Aureolus Bombastus von Hohenheim), a Paracelsus nevet csak később, Celsus római orvos nyomán vette fel, jelentése ,,Celsus felett álló". az ókori hagyományokhoz hasonlóan Paracelsus a Naprendszer bolygói és az emberi test szervei, szervrendszerei között összefüggést talált (pl. a Napot a szívhez, a Holdat az agyhoz, a Merkúrt a tüdőhöz kapcsolta). Ezért tartotta fontosnak, hogy az orvos legyen jártas a csillagjóslás tudományában. Archidoxes of Magic című munkájában például jónéhány bekezdést szentel a különböző zodiákus jelekkel ellátott talizmánok és a különböző medálok gyógyító hatásának leírására. Megalkotott továbbá egy különös ábécét amelyet Alphabet of the Magi-nak nevezett el, és ezt használva az angyalok neveit véste rá a talizmánokra.

Michael de Nostradame , azaz közismertebb nevén Nostradamus (1503-1566) Link
orvos-filozófus. Míg halála után mindmáig a látomásairól és jövendöléseiről ismerik Nostradamust, életében sokkal inkább az orvostudománya miatt vívott ki elismerést. Befolyásos családból származott, korabeli források szerint apai nagyapja René, a király udvari doktoraként tevékenykedett. Nostradamus a francia nyelvterület legrangosabb egyetemére, a montpellier-i kampuszra járt. Ennek az egyetemnek az egyik kiváltsága volt, hogy kivégzett bűnözőket boncolhattak fel, innen eredeztethető, hogy különösen magas színvonalú anatómiát oktattak az intézményben. A legalsóbb orvosi fokozat elnyerése után megszakította tanulmányait, furcsamód ennek köszönhette, hogy még életében jelentős elismerést szerzett orvosként. Az elkövetkezendő években ugyanis két nagy pestisjárvány visszaszorításában tevékenykedett, úgynevezett pestisorvosként. 1529-ben szerezte meg az orvosi képesítést. Szakértelme megadta neki az anyagi jólétet, így több időt tudott szentelni kedvteléseinek, például a csillagászatnak és az egyéb tudományos munkának. Írt szakkönyvet a pestisjárvány leküzdéséről, amelyet aktualitása miatt számos európai nyelvre lefordítottak. A jövendölésekkel életének viszonylag késői szakában 1550-et követően kezdett foglalkozni. Évente írt egy-egy akkor divatos krónikát, naptárat, amelybe beleillesztette jövendöléseit is, ezekben pár év alatt mintegy 6338 darab négysoros jövendölést örökített meg. Első munkája a ,,Próféciák" címet viselte, amely 1555-ben jelent meg. Ebben a látomásait, jövendöléseit négy soros versekben írta meg az utókor számára, mintegy ezer darabot. Nem csupán homályosan fogalmazott, de még a szöveg nyelvtanát is megbolondította egy kicsit, ráadásul görög, olasz, latin és francia nyelvű bejegyzéseket írt, keverve azokat.

Doctor John Dee (1527-1608) Link
az angol reneszánsz egyik legnagyobb egyénisége volt, híres asztrológus. Ő választotta ki I. Erzsébet angol királynő megkoronázásának időpontját, adott tanácsot a kérőkre vonatkozóan, de térképészeti tudásával segítette a felfedező utakat és tőle származik a ,,Brit Birodalom" elnevezés is. Lilly őt tekintette az asztrológia angol atyjának, talán a királyi udvarnál töltött szerepe és hatalmas tudásanyaga miatt, aminek magánkönyvtárából ő maga is tanulhatott.

Claudius Dariot Link
a XVI. században élt híres francia orvos és asztrológus, akinek munkáiból William Lilly is sokat merített. 1557-ben megjelent könyve ,,A Csillagok Asztrológiai Értelmezése" részletesen kitér a fényszögek jellegzetességeire, valamint a horari kérdések megválaszolására és az elekciós szabályokra is.

Galileo Galilei Link
1610. január 7.-én frissen elkészült távcsövét a tiszta éjszakai égbolt egyik fénypontjára irányította, amely lassan mozgott Padova városa felett. A pont amelyet megfigyelt, a Jupiter bolygó volt. Galilei meglepetten látta, hogy a fénypontot ,,négy kis csillag" kíséri - valójában a hatalmas bolygó körül keringő holdakat látta.
Ez a látvány egy csapásra megkérdőjelezte azt az egyház által is vallott felfogást, miszerint valamennyi égitest a Föld körül kering. Galilei felfedezései nyomán a világegyetemről forradalmian új nézet született, amely ellentétes volt az egyház álláspontjával. A világegyetem természetéről hirdetett merev tanok igen régi keletűek voltak: mintegy 300 évvel korábban a katolikus egyház és az egyetemek magukévá tették az ókori görög tudósok elméleteit, elsősorban Arisztotelész és Ptolemaiosz tételeit. Ezek szerint a föld mozdulatlanul áll a világmindenség középpontjában, s az égitestek körülötte forognak. Mivel a Hold, a bolygók és a csillagok makulátlan, ragyogó foltoknak látszottak, a tökéletesség mintaképeinek tekintették őket, és úgy tartották, hogy körbeforognak a legtökéletesebb alak, a kör körül.
Az egyháznak kapóra jöttek a görögök elméletei : így támasztotta alá az ,,Istentől eredő" küldetését , mely abban áll, hogy a bűnös emberiséget a mennyei tökéletesség felé vezérelje. Mindezek igazolására két hiedelem alapvető fontosságú volt. Az egyik, hogy a mennybolt mindenkor tökéletes, a másik pedig, hogy a Föld, az emberiség otthona minden dolgok megingathatatlan centruma, az isteni Teremtés középpontja. Arisztotelész és Ptolemaiosz nézetei tehát, amelyek igazolni látszottak az egyház elképzeléseit, vallási dogmává váltak.

Galilei idejében ez a dogma már gyenge lábakon állt. Nikolausz Kopernikusz lengyel pap és matematikus 1543-ban azzal az elmélettel állt elő, hogy a bolygók mozgását könnyebb megmagyarázni, ha a dolgok középpontjába a Napot helyezzük. 1600-ban egy radikális itáliai gondolkodót, Giordano Brunót eretnekségért máglyán megégettek, mert többek között azt állította, hogy a Föld a Nap körül forog. Galilei tudta, mire számíthat, de tisztában volt tudományos megállapításának hatalmas horderejével.

Giordano Bruno (1548-1600.02.17) Link és Tycho Brahe ( 1546-1601) Link
A dán csillagász és munkatársa Johannes Kepler német csillagász (1571-1630) részletes megfigyelései alapján megállapították, hogy a bolygók nem tökéletes körpályán, hanem inkább elliptikus vagy ovális alakban mozognak. Kepler három törvényt állított fel a bolygók sebességéről és pályájáról, amelyekkel alátámasztotta Kopernikusz és Galilei elméleteit.
Ám Galileinek még így is nehéz volt bebizonyítania, hogy a Föld mozog. Egyesek azzal érveltek, hogy teleszkópja megbízhatatlan. 1615-ben aztán az egyház megelégelte, hogy dogmái mind jobban megrendülnek. Az a tétel, hogy a Nap a középpont és mozdíthatatlan - nyilatkoztatta ki a pápa -, ,,hamis és nevetséges, formailag eretnek, és ellenkezik a Szentírással". Galileit felszólították, hogy vonja vissza nézeteit. Vissza is vonult a nyilvánosságtól és csak 1632-ben publikált ismét, amikor kiállt Kopernikusz elmélete mellett.
Eme ,,eretnekség" okán 1633-ban Galileit Rómába rendelték és ismét felszólították, hogy vonja vissza állításait. Amikor kínzással fenyegették, végül meghátrált, de egyes beszámolók szerint, közben ezt mormogta maga elé: Eppur si muove - ,,És mégis mozog". Gyakorlatilag házi őrizetben élte le életét 1642-ben bekövetkezett haláláig. Ez azonban nem akadályozta meg tanainak terjedését. A vallási dogmát visszavonulásra kényszerítette a tudomány, de még 359 évnek kellett eltelnie, míg 1992-ben II. János Pál pápa hivatalosan is rehabilitálta Galileit.

Tycho De Brache (1546-1601) 1546. Dec. 24. De. 9:30-kor született Dániában, Knudstrup 55N40/13E30.
A skandináv térség legnagyobb asztrológusa, svéd és dán fejedelmek - többek között Gusztáv Adolf svéd király horoszkópjait készítette el hihetetlen pontossággal. Tycho Brache és Kepler dolgozta ki aprólékos pontossággal az Ephemeridák táblázatait. Tycho megfigyelései és előrejelzései rövid időn belül híressé tették egész Európában. Tycho Brahe olyan részletes csillagkatalógust szerkesztett, amely később alapvető szerepet játszott a csillagjóslás tudományának megingatásában, amelyben azonban maga Brahe is meggyőződéssel hitt. Ő volt az, aki legelőször használta a kör alakú horoszkópot az addigi szögletes helyett.
Frigyes dán király pártfogásába vette a tehetséges fiatalembert, aki az idők folyamán Dánia egyik leggazdagabb polgára lett. Királyi és nemesi adományokból 1576. Aug. 18-án felavathatta palotaszerű obszervatóriumát, Uraniburgot, Hveen szigetén, ahová később Keplert is meghívta. A találkozás azonban csak 4 év múlva Prágában történt meg, ahol Tycho Brache 1601-ben bekövetkezett hirtelen haláláig dolgozott Rudolf császár udvarában. Munkáját Kepler vette át. Tycho Brache volt talán egyik utolsó képviselője annak a korszaknak amikor asztrológia és asztronómia még egy volt azaz integrált képet adott helyünkről az Univerzumban.

Johannes Kepler (1572-1630) Link
1572. Jan. 6. 13:53 GMT, 47N36/07E39. Anyja keltette fel az érdeklődését a csillagászat iránt: megmutatta neki az 1577-es üstököst és az 1580-as holdfogyatkozást. 1591-ben teológiát kezdett el tanulni Tübingenben. Itt az egyetemen hallott először Kopernikusz csillagászati világképéről. Kepler eredetileg protestáns lelkész szeretett volna lenni, de - mivel ismert volt matematikai tehetsége - a Grazi Egyetemre meghívták matematikát és csillagászatot tanítani 1594 áprilisában (23 éves volt ekkor).
Az 1596-ban kiadott könyvében, a Mysterium Cosmographicum-ban (Das Weltgeheimnis) Kepler az akkor ismert hat bolygó pályáját az öt platóni testtel hozta kapcsolatba. Úgy gondolta, hogy az egyes bolygópályák gömbjei között a kocka, a tetraéder, a dodekaéder, az ikozaéder tartja a távolságot.
Kepler 1600-ban lett Tycho Brahenak, II. Rudolf császár udvari csillagászának segédje. A közös munkájuk Prágában bonyolultan alakult. Mindketten tudták, hogy a különböző adottságaik kiegészítik egymást. Brahe nagyon kitűnő megfigyelő volt, és megfigyeléseiben a légkör fénytörését is korrigálta, matematikai képességei viszont elég korlátozottak voltak. A kitűnő matematikus Kepler pedig rövidlátása miatt alig tudott pontos megfigyeléseket tenni. Brahe az ifjú matematikatehetséggel szerette volna világképét kidolgozni, melyben a Nap a Föld körül kering, és a Nap körül a bolygók.
1601-ben Brahe halála után Kepler lett az udvari matematikus és csillagász. Johannes Kepler, Brahe tanítványa. Ebben az időszakban jó barátságba került a magyar származású Jeszenszky Jánossal, aki a császár orvosa volt.
1604-ben megfigyelte a fényes szupernóvát, és a megfigyeléseit a De Stella nova in pede Serpentarii ("A Kígyótartó lábában megjelent új csillagról") című könyvében jelentette meg.
Kepler felhasználva Brahe - Brahe rokonaitól nehezen megszerzett - adatait kimutatta, hogy a Mars pályája nem kör, hanem ellipszis, és annak egyik gyújtópontjában van a Nap (Kepler első törvénye). Megfigyelte azt is, hogy a bolygók a Naphoz közelebb járva gyorsabban mozognak, mint távol. Levezette a megfigyelésekből, hogy azonos idők alatt azonos területet súrol a bolygók vezérsugara (második törvény). A két törvényt az 1609-ben megjelenő Astronomia Nova (Új csillagászat) című művében közölte. Munkája során felhasználta a pergai Apollóniosz kúpszeletekről írt geometriai művét.
Kepler egyik legjelentősebb munkája a Dioptrice (Optika) volt, melyben az egész optikát tudományos szintre emelte. 1611-ben megjelent művében az általa feltalált Kepler-távcső csak mellékes dolognak tűnik a fénytöréssel és az optikai leképezéssel kapcsolatos eredményeihez képest.
Kepler felesége 1611-ben meghalt két gyermeket hagyva maga után. Miután 1612 januárjában II. Rudolf meghalt, Kepler Linzben talált matematikusi állást, mindemellett horoszkópok is készített.
A Mars adatainak kitartó tanulmányozásával 1618. május 15-én összefüggést talált a bolygók keringési ideje és a Naptól való távolságuk között, amelyet ma Kepler harmadik törvényének nevezünk: a bolygók Naptól való átlagos távolságainak (a, a pálya fél nagytengelyeinek) köbei úgy aránylanak egymáshoz, mint a keringési idejük (T) négyzetei, azaz a a3 / T2 hányados minden naprendszerbeli bolygó esetén ugyanakkora. Ezt a törvényt az 1619-ben írt Harmonices Mundi ("A világ harmóniája") című művében közölte. Például a Jupiter keringési idejének (11,8 földi év) négyzete majdnem 140. A Jupiter majdnem 5,2-szer van távolabb a Naptól, mint a Föld; ennek köbe (5,2-ször 5,2-ször 5,2) szintén majdnem 140.
1620 augusztusában Katherinét, Kepler anyját Leonbergben boszorkánysággal vádolták, 14 hónapra bebörtönözték. Abban, hogy 1621 októberében elengedték nagy szerepe volt Kepler közbenjárásának, és Kepler hírnevének. Anyja a kövekező évben meghalt.
Élete vége felé 1627-ben adta ki Kepler Tabulae Rudolfinae-t (Rudolf-féle táblázatokat), élete utolsó nagy művét. Kiértékelte Tycho Brahe megfigyeléseit és addigi legpontosabb bolygópályaleírásokat adta meg. Ez a bolygótáblázat szolgált később alapul Kepler törvényei mellett Isaac Newton számára, hogy megalkossa a gravitációs és mozgástörvényeit.
1630. november 15-én 59 éves korában Kepler lázban halt meg Regensburgban. (Lakóháza)

Jean Baptiste Morin de Willefranche (1583-1656) Link
orvos, és asztrológus, a párizsi egyetem tanára és Richelieu bíboros udvari asztrológusa volt. Tudását ránk hagyta főművében az ,,Asztrologia Gallica"-ban, melyet halála után 1661-ben adtak ki. Óriási érdeme, hogy megtisztította az asztrológiát a századok alatt rárakódott zűrzavaros szemléletektől és teljesen eltorzult hagyományoktól, kihámozva a salakból a régiek igazságát.

William Lilly (1602-1681) Link
angol asztrológus megalkotta a ,,Christian Astrology"-t - a (,,Keresztény asztrológiát"), amelyben ír a születési horoszkópokról, az ember karakteréről, testi-szellemi felépítéséről. Ebben a könyvben összefoglalja számunkra minden asztrológiai tudását és bízik az utódokban, hogy becsületesen és méltón viseltetnek e ,,szent tudomány" iránt. Műve így már elfogadhatóvá vált az odáig üldözött tudomány az egyház számára is. Ezzel a tettével Lilly elévülhetetlen érdemeket szerzett a ma ismert horoszkóp és asztrológia elfogadtatásában és népszerűsítésében.

Placido de Titis (Placidus 1603-1668) Link
Peruggában született itáliai asztrológus és matematikus volt. Placidus - igen jól bevált - házszámítási módszerét használjuk általában a radix (születési) horoszkóp házhatárainak kiszámításánál a mai napig. Placidus Benedek rendi szerzetes volt, a rend egyik aszkétikus (önmegtartóztató, az élet örömeiről lemondó) iránytatához csatlakozott, az Olivetánokhoz, akikhez a Pádua-i monostor is tartozott. Tudni kell, hogy a XVII. században - VIII. Urbán pápa 1631-ben kiadott bullája következtében - egyre kevesebb nagy egyetemen lehetett asztrológiát tanulni. Ezek kevesek között volt Bologna és Pádua. A pápai bulla ellenére az Oliventánok nagyra értékelték Placidus asztrológiai tudását, hiszen híres asztrológiai munkája ,,Physiomathematica" címen a rendfőnök ajánlatával került kiadásra Milánóban 1650-ben. Placidus hamarosan bekerült az európai arisztokrata körökbe. Legismertebb patrónusa az osztrák uralkodó öccse, Leopold Wilhelm Főherceg volt. A Főherceg gyakran kért asztrológiai tanácsot, különösen katonai hadjáratokkal kapcsolatban. Az 1620-as években a Főherceg tiszti rangban teljesített szolgálatot a híres hadvezér, Albrecht von Wallenstein hadjárataiban. Az talán kevésbé ismert, hogy Wallenstein nem csak hadvezér volt, hanem elismert asztrológus is, aki tudását az 1600-as évek Páduájában szerezte, Placidus tanárától Argolitól. (Wallenstein később Keplerrel konzultált csaták előtt.

Placidus asztrológiai rendszer szabadon felhasználható változata innen tölthető le:
Link

Friedrich Schwickert (1857-1930) Link
aki Asztrológiai szintézis címen írt ragyogó összefoglalót az előző korok asztrológusaitól, sokat merített Morin munkáiból is.

Alan Leo (1860-1917) Link
megpróbálta leegyszerűsíteni az asztrológiát, hogy mindenki számára érthetőbb legyen. Az ezoterikus és karma asztrológia is foglalkoztatta.

Augustus Frank Glahn (1865-1941) Link
nevéhez fűződik az ,,Glahn-életkör" megalkotása.

Johannes Vehlow (1890 -1958) Link
egyfajta egyenlőházas házrendszer megalkotása fűződik a nevéhez.

Baktay Ervin (1890-1963) Link
neves india kutató, asztrológus. Asztrológiai munkái: ,,A csillagfejtés könyve" valamint az ,,Asztrológiai prognózis". Asztrológiai Intézet viseli a nevét, ott végeztem tanulmányaimat olyan neves tanároktól tanulva, mint Janák dr. és Dr. Szepesi János. Janák Lajos dr. a Baktay Ervin Asztrológiai Intézetet vezeti, míg Dr. Szepesi János Pszichológiai iskolát irányít.

Dr. Walter Koch (1895-1970) Link
házrendszert alkotott, pszichológiai és ezoterikus hatások jellemzik az asztrológiáját.

Steiner Rudolf dr. (Murakirály, 1861. február 27. - Dornach, 1925. március 30.), Link
osztrák filozófus, író, dramaturg, tanár, az antropozófia megalkotója, az asztrológia lelkes híve.

Dr. Reinhold Ebertin (1901. 02. 16 - 1988. 03. 14.) Link
német orvos, asztrológus. Nagy hatással volt rá anyja Elsbeth Ebertin, aki szintén asztrológus volt. Reinhold Ebertin orvosi asztrológiával foglalkozott és ért el eredményeket. ,,Az égitestek hatásainak kombinációja" c. tanulmányát 1935-ben jelentette meg. Az ebben kidolgozott ún. felezőpont-technika (amikor egy égitest pontosan két másik metszőpontján tartózkodik) adja később kidolgozott módszereinek is az alapját. Mivel az általa alkalmazott horoszkóp fejtési módszer semmilyen házrendszert nem alkalmaz, ezért igen sok asztrológus bírálta. Ennek ellenére napjainkra szerte a világon sok követője lett a kozmobiológiának vagy az Ebertin módszernek. Fiával Baldur Ebertinnel együtt sokat tett azért, hogy a hitleri hatalom által szinte teljesen megsemmisített asztrológiai irodalmat megmentve oktatói és könyvkiadói tevékenységével lehetővé tette a német asztrológia újjászületését. Az ,,Alkalmazott kozmobiológia" c. könyvében összefoglalja életművét, ezt a könyvét 85 évesen tökéletes szellemi állapotban írta meg és adta ki.

Olivia Barcley (1919-2001) Link
angol asztrológus; a XVII. században William Lilly által írt: ,,Az újra felfedezett óraasztrológia" című művét dolgozta át sűrítve a régi idők tradicionális módszereit figyelembe véve. Kristina Waardahl - Klasszikus kérdő asztrológia a gyakorlatban c. könyvét ebből írta.

Rövid összefoglaló az asztrológiáról: Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Asztro_suli 4.
  2011-02-05 13:11:16, szombat
 
  Az asztrológia világkorszakai

Az asztrológia világkorszakai az állatövi jegyekkel mutatnak hasonlóságot.

A Kos jegy 0 fokát nevezik az asztrológiában Tavaszpontnak. Ez a pont a 12 állatövi csillagképben 25920 év alatt járja be útját. Vagyis kb. 2160 év kell ahhoz, hogy egy csillagképen keresztülutazzon - ezt az időszakot nevezzük világkorszaknak. Amióta az ember benépesítette a Földet, hét ilyen korszakot tudunk megkülönböztetni. Pontosan nem lehet meghatározni az egyes korszakok végét és az újak kezdetét, így az időmegjelölések csak viszonylagosak.

Az Oroszlán korszaka (kb. i.e.10 000- 8000)
Már a történelem előtti barlangrajzok hírt adnak az ember művészetéről, különös tekintettel a festészetre. Az oroszlán jegye pedig az alkotókészségre utal. A Nap (amely az oroszlán jegy uralkodó bolygója) alapvető fontosságát az adta, hogy ekkor növekedett meg sugárzásának ereje, előre jelezve a jégkorszak végét. Az asztrológiában mindig jelentkezik a poláris /ellentétes/ jegy hatása is. Ennek megfelelően a Vízöntő befolyása is kimutatható ebben az időszakban. Az eredetiség és az ösztönösség, mint Vízöntő tulajdonság, nyoma megfigyelhető egyes kőeszközökön, kőből készült szerszámokon.

A Rák korszaka (kb. i.e. 8000 - 6000 )
Ebben a korszakban kezdett az ember lakóhelyet építeni magának, és ekkor vált hangsúlyossá az otthon és a családi élet. Ezekkel áll kapcsolatban a Rák, az anyasággal pedig uralkodó bolygója, a Hold. Ebből az időszakból számos termékenységvarázsló szobor maradt fenn. A poláris jegy a Bak, melynek hatása a földdel való kapcsolatban mutatkozik meg, ugyanis a Bak alapeleme a föld. Ebben az időszakban vált fontossá az ember életében a mezőgazdaság.

Az Ikrek korszaka (kb. i.e. 6000-4000)
Az Ikrek az egymással való kapcsolat teremtés, érintkezést, kapcsolat tartást képviseli, erőteljesen intellektuális jegy. Ebben a korszakban alakul ki az írás. Az első írásjelek kőbe karcolt durva jelek voltak, ezek fokozatosan váltak egyre kidolgozottabbá, s régészeti leletek szerint kb. 4000-re Kínában kialakult az ékírás. Az ekkoriban kialakulóban lévő kereskedelem pedig az Ikrek uralkodó bolygójára, a Merkúrra utal. Az Ikrek és poláris jegye, a Nyilas együttes hatása pedig fejlődést eredményezett a munka kultúrában és a civilizációban.

A Bika korszaka (kb. i.e. 4000-2000 )
A korai egyiptomi dinasztiák korában a Bika szilárdságra, biztonság utáni vágyára, szépségre és a luxusra való törekvése mutatkozik meg. Az örökkévalóságnak épített templomaik és a bika-kultusz egyértelműen utalnak a Bika jegy hatására. A poláris jegy, a Skorpió jellegzetességei is mutatkoznak meg abban, hogy az egyiptomiakat erősen foglalkoztatta a halál és az azt követő élet. Egyébként ebben a korban kezdtek foglalkozni az akkori csillagászok - akik először a papok voltak- az asztrológiával.

A Kos korszaka (kb. i.e.2000 - Időszámításunk kezdetéig)
Ez a korszak a görögség nagy kora. A Kosra jellemző háborúskodás és önzés határozottan megnyilvánul a görög város államok folytonos harcaiban, de nem kevésbé jellegzetes Kos tulajdonság a fizikai erő és a sportok iránti érdeklődés sem. A poláris jegy, a Mérleg egyik alapvető jellemvonása a demokrácia tisztelete és köztudott, hogy itt, ebben a korszakban teremtődtek meg a demokrácia alapjai. Az egyensúly és a harmónia pedig, ami a virágzó görög művészetek alapja, szintén nagyon jellegzetes vonása a Mérlegeknek.

A Halak korszaka (kb. Időszámításunk kezdetétől - 2000)
Körülbelül Krisztus születésével köszöntött be a Halak korszaka. Érdekes módon a hal volt a korai keresztények titkos jele, amelyről egymást felismerték. A Halaknak tulajdonított erények, a könyörületesség, a kedvesség, a megbocsátás szinte leképezései Krisztus tanításának. A poláris hatás a Szűzé, ami egyrészt utal a nagy Szűz Mária kultuszra, másrészt pedig a nemiségtől tartózkodó attitűdre.

A Vízöntő korszaka (kb. i.sz. 2000- 4000)
Hogy pontosan mikortól kell számítanunk az új korszakot, nem lehet megmondani. A Tavaszpont vándorlásával ez az átfedés lehet akár 500 év is. Mégis sok asztrológus szerint mi már a korszak hajnalán élünk. Erre utal a tudományok ugrásszerű fejlődése, ami a Vízöntő kifejezetten intellektuális jellegét mutatja. Az űrrepülés fejlődése utal a Vízöntő földtől elszakadó, szárnyaló voltára. A jegy humanitárius voltát pedig az egyre szaporodó emberbaráti szervezetek jelzik. Még nagyon az elején vagyunk, hogy mennyire fogja jellemezni a korszakot a poláris jegy, az Oroszlán, az még a jövő titka...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Asztro_suli 3.
  2011-02-05 13:08:13, szombat
 
  Az asztrológia alapelve

....a Hermész Triszmegisztosz nevéhez kötődő Smaragdtábla tétele:

"ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd."

....és ehhez kapcsolódik még számos ma már szinte közhelynek számító, de mégis bölcs és mély igazságokat tartalmazó mondat:

,,Amilyen a makrokozmosz, olyan a mikrokozmosz."
,,Minden mindennel összefügg."
,,Minden és mindenki egy."


Hogy is van ez a valóságban? Egész pontosan nem ismerjük még a mechanizmusát az élet folyamatának, körforgásának. Kétségtelen, hogy amikor megszületik egy gyermek - kikerül az anyaméhből. Ekkor, ezzel egy időben megszűnik az addigi védettsége, megkezdi önálló, az anyától testileg immár független életét. Valamikor a születés pillanatában vésődhet be - talán az agy környékén valahová - az a program, a lélek terve, az égitestek mikrofényképe, ami szerint éli majd életét. Sok bölcs szerint ekkoriban érkezik meg a testbe a lélek, amely a személyt, a testet ,,birtokba veszi", és megkezdi irányítását a már meglévő terve szerint a tökéletes rend felé.


A lélek, a te lelked is a születésed pillanatától folyamatosan, szünet nélkül dolgozik - talán alvás közben lazít csak egy keveset és röpköd korábbi és későbbi életek között, a boldogságot, vagy a frászt hozva rád. .. ezek azok az álomképek, amelyekre reggel ébredésünkkor még halványan emlékszünk is néha, aztán szertefoszlanak. Nappal, amikor tevékenykedsz, állandóan ,,rajtad van a szeme" - nyugodj meg!
Amikor te a legszemetebb, legelhagyatottabb, legbánatosabb időszakodat éled, a lelked akkor fejlődik, és Ő ennek örül, mert ezért született beléd, hogy fejlődjön és általa fejlődj!


Az asztrológia egyik alapelve a reinkarnáció

... a reinkarnáció, a karma koncepciója, miszerint minden lélek többször születik és többször hal meg. A karma törvénye valamennyire hasonlatos a newtoni fizikára, miszerint ,, ... minden egyes cselekedetre létezik egy vele azonos minőségű és méretű, de ellentétes irányú válasz-cselekedet...".
Mindenki - és minden alkalommal - pont akkor, és pont ott születik meg, ahol és amikor kell ahhoz, hogy azokon menjen keresztül, amiken majd keresztülmegy.
Mindenki keresztülmegy mindenen. Jón és rosszon egyaránt.
Senki nem marad ki semmiből - Te sem.
Mindenki lesz gazdag és szegény, úr és szolga.
Mindenki volt gyilkos és bíró - vagy lesz.
Elvált vagy aggszűz.
Alkoholista vagy homoszexuális.
Gróf vagy ellenálló.
Féllábú vagy elmebeteg, esetleg mindkettő...
Egy pillanat alatt rendbe tettük az emberi sorsot - így tökéletes.
És még mielőtt a teljes kétségbeesésbe zuhannál, megvigasztallak. Állítólag saját magad választhatod meg a következő életedet. Megszületésed előtt állítólag - mintegy filmszerűen - lepereg előtted egy csokornyi élet lehetősége. Ebből Te választod ki a számodra legvonzóbbat - természetesen az adott kategóriából.

Nekem azért tetszik ez az elmélet, mert alkalmas arra hogy megnyugtasson.
Először is kiderül általa, hogy nem végleg dobod fel a talpad, csak átmenetileg.
Másodszor - ha nem tetszik az életed valamelyik szakasza, fellélegezhetsz: lelked fejlődése szempontjából Te magad választottad ezt a jelen életedet, amit ha talán látszólag nehéznek, szenvedésekkel telinek érzel is!
De ezért senkit nem okolhatsz, hiszen előbb-utóbb mindent meg kell tapasztalnod!
Rövid bevezetőm végén még annyit hozzátennék, hogy jó pár éves asztrológusi munkásságom során az asztrológia összes elvét és gyakorlatát maximálisan bizonyítottnak találtam. Egyedül ez a többször-születés-és-halál-elve nem nyert számomra tökéletes bizonyítást, de hiszek a karma törvényében.

A reinkarnációról és a karmáról igen nagy számban jelentek meg könyvek.
Ajánlom figyelmedbe -
Stephen Arroyo: Asztrológia, Karma és átalakulás, valamint
Pauline Stone: Kapcsolatok, Asztrológia, Karma című és
Gina Lake: Karma az asztrológiában című műveit.


Az asztrológia igyekszik megfejteni, mit mondanak a csillagok, de mondhatnánk azt is: szeretne elcsípni egy morzsányit abból a titokból, amit őriznek. És miért pont a csillagok? (pontosabban bolygók?) Mert az ő mozgásuk pontosan kiszámítható, és abba ember belenyúlni nem tud. Ez egy olyan mozgás, amit mi földi halandók nem tudunk manipulálni, kívül áll a hatáskörünkön. Adott tehát a bolygók mozgása, ma már az úgynevezett efemerida táblázatok tartalmazzák a pontos bolygópozíciókat, mozgásokat, és ennek segítségével készülnek el az asztrológiai képletek.

Mind a tíz bolygó (kezdetben vala a hét ősbolygó), és a többi horoszkópelem jelképez egy-egy princípiumot, jelentéskört, mi asztrológusok ezt úgy hívjuk analógiát. Pontosabban egy elem nagyon sok analógiát tartalmaz. Vannak tehát a horoszkópelemek, amelyek a hétköznapi életre lefordítható jelentéseket hordoznak. Ebben a tökéletesen működő rendszerben nincs logikus összefüggés a princípium és az ő jelentései közt. A "csillagnyelv olvasása" ezért egy másfajta síkon történő gondolkodásra tanítja meg a használóját. Ami a dolog összetettségét adja, az az, hogy mégis nagyon nagy szükség van az asztrológia ismeretéhez a logikára is. Itt tehát, ha megszeretnénk ismerni ezt a fantasztikus rendszert, tudnunk kell egyszerre analógiásan és logikusan gondolkodni.

Nagy az asztrológus felelőssége. Kellő alázattal kell megközelíteni az adott sorsot. Mindig az egyént helyezd majd Te is a központba, ha asztrológus leszel - ne a szabályokat. Figyeld és keresd a jót a képletben. Keresd az ,,őrangyalt" vagy a ,,gondviselést" - nincs olyan horoszkóp, amelyben ne lenne, még a legrosszabban is megtalálható.

A sors (vagy főrendező) mindenkinek megadta az eszközt a védekezésre - és ha neked kell asszisztálnod ehhez, a leghatékonyabban úgy tudsz, hogy segítesz megtalálni ügyfelednek azt az irányt, amelyben életét az általa legjobbnak ítélt módon élheti.

Ma - a computer korában - hatalmas léptekkel fejlődik az asztrológia is.
A Vízöntő korban már ezek az ábrák a számítógép segítségével állnak rendelkezésünkre az elemzésekhez.

Jómagam a Nostradamus prognosztikai programot használom és mintegy kétszáz teljes sors végig-futtatásával teszteltem két éven keresztül - találati mutatói 85-95% között mozognak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Körmendi János kabaré 2/1
  2011-02-05 11:06:50, szombat
 
  Körmendi János,Balázs Péter, Kállay Ilona, Moór Marianna, Buss Gyula, Mikó István...... ........
Link
 
 
0 komment , kategória:  K a b a r é, humor, PARÓDIA  
Moór Marianna
  2011-02-05 11:04:37, szombat
 
  1943. Február 5.-én (68 éve) született Moór Marianna színésznő.
Link


Boldog Születésnapot!

Wikipédia Link
az Interneten Link
a YouTube-on Link
 
 
0 komment , kategória:  Híres magyarok F-M  
Ez történt Február 5.-én
  2011-02-05 11:00:46, szombat
 
  Forrás: Wikipédia Link
 
 
0 komment , kategória:  Ez történt Februárban  
Ébredés után
  2011-02-05 10:59:47, szombat
 
  Bikini -Ébredés után
Link
 
 
0 komment , kategória:  Bikini  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 7240 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2329
  • e Hét: 39559
  • e Hónap: 131572
  • e Év: 679515
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.