Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Erős gyöngeség
  2011-04-30 23:09:55, szombat
 
 

"Te minden erőnél erősebb erő: anyai szeretet!
Te emberi testbe öltözött napfény!
Te Isten szívéből leszállott szent láng, haláltól nem félő, erős gyöngeség!"

(Gárdonyi Géza)

Ildikótól érkezett
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Anyák napjára
  2011-04-30 23:06:57, szombat
 
  Ildikótól érkezett

Nem tud úgy szeretni

Nem tud úgy szeretni a világon senki
Mint az édesanyám tud engem szeretni.
Akármit kívántam megtette egy szóra,
Még a csillagot is reám rakta volna.
Mikor a faluban iskolába jártam,
Rendesebb egy gyerek nemigen volt nálam.
El nem tűrte volna Ő azt semmi áron,
Hogy valaki nálam szebb ruhába járjon.
Éjjel, nappal őrzött mikor beteg voltam,
Magát nem kímélte, csak értem aggódott.
Mikor felgyógyultam, fáradt két szemében
Öröm könnynek égtek, s csókolva becézett.
Én Istenem áldd meg, őrizd az anyámat,
Viszonozhassam én ezt a nagy jóságot.
Lássak a szemében boldog örömkönnyet,
Ne lássam én soha búsnak, szenvedőnek.


Gyermeki köszöntő
A hóvirág fehér csillag,
Vele a tavasz kacsingat,
Kék csillag az ibolya,
Ő a tavasz mosolya.
Ahány virág van a réten,
Számlálj te is annyit évben,
S mint a virág maradj vidám
És fiatal, édesanyám!
Állj meg vándor!
Légy akárhol,
Tartsál velünk,
Anyákat köszöntjük
Életükre áldást kérünk,
Kiket úgy szeretünk.
Isten adjon minden jót,
Meghallgatva a gyermeki szót:
Éltesse az anyákat,
Fogadják a hálánkat.Édesanyám szeme

Olyan a te szemed,
Mint a nap az égen,
Őrködve kíséri
Minden kis lépésem.
Ragyogó sugarat
Szór minden utamra
Őrködő szemedet
Felhő ne takarja.
Jóságos két szemed
Őrizőm, oltalmam:
Mint a fényes csillag
Mindig úgy csüng rajtam.
Jóságos két szemed
Könnyet ne hullasson,
Mint a fényes csillag
Mindig mosolyogjon.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Az Élet olyan, mint egy vonat
  2011-04-30 16:58:58, szombat
 
  1

Az Élet olyan, mint egy vonatutazás...

Gyakran beszállunk, kiszállunk, vannak balesetek, néhány megállónál kellemes meglepetésekkel találkozunk, míg mély szomorúsággal a másiknál.
Amikor megszületünk és felszállunk a vonatra, olyan emberekkel találkozunk, akikről azt hisszük, hogy egész utunkon elkísérnek: a szüleinkkel.
Sajnos a valóság más.
Ők kiszállnak egy állomáson, s mi ott maraduk, nélkülözvén szeretetüket, együttérzésüket, társaságukat.
Ugyanakkor mások szállnak fel a vonatra, akik fontosak lesznek a számunkra
Ők a testvéreink, a barátaink és mi szeretjük ezeket, a csodálatos embereket
Néhányan, azok közül, akik beszállnak, csupán kis sétának tekintik az utazást
Mások csak szomorúsággal találkoznak útjuk során. Mindig vannak olyanok is a vonaton, akik készek segíteni a rászorulókon.
Néhányan, amikor kiszállnak, el nem múló hiányérzetet hagynak maguk után. Mások fel- és leszállnak, s mi alig vesszük észre őket.
Lehetnek olyanok, akiket nagyon szeretünk, mégis másik vagonban utaznak. Így egyedül kell mennünk ezen a szakaszon. Természetesen megtehetjük, hogy megkeressük őket, átverekedhetjük magunkat az ő kocsijukba.
De sajnos nem tudunk melléjük ülni, mert a mellettük levő hely már foglalt.
Ilyen az utazás, telve kívánalmakkal, vággyal, fantáziálással, reménnyel és csalódással. és visszafordulni soha sem lehet. Tegyük tehát a lehető legjobbá utazásunkat.
Próbáljuk a velünk utazók jó oldalát nézni és keressük mindenkinek a legjobb tulajdonságait.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Jusson eszünkbe, hogy bármely
  2011-04-30 16:57:32, szombat
 
 
2
Jusson eszünkbe, hogy bármely szakaszon találkozhatunk szenvedőkkel, akiknek szükségük van a segítségünkre.
Mi is lehetünk gyakran elhagyatottak s ez annak is megadathat, aki jelen helyzetét tekintve rajtunk segíthet.
Az utazás nagy talánya, hogy nem tudjuk, mikor szállunk ki végleg s azt sem, hogy az útitársaink mikor, nem szólván arról, aki közvetlen mellettünk foglal helyet.
Úgy érzem vigasztalan leszek, amikor örökre kiszállok a vonatból. Azt hiszem, igen. Néhány barát elvesztése, akikkel az utazás során találkoztam fájdalmas. A gyermekeimet egyedül hagyni nagyon szomorú lesz. De a remény bennem él, hogy valamikor a központi pályaudvarra érünk és érzem, látni fogom őket jönni olyan csomaggal, ami addig még nem volt nekik.
Ami boldoggá tesz, az a gondolat, hogy segítettem ezt a csomagot teljesebbé, értékesebbé tenni.
Barátaim,! tegyünk úgy hogy jó utunk legyen és a végén azt mondhassuk, hogy megérte a fáradozást.
Próbáljunk meg a kiszállásnál olyan üres helyet hagyni maguk után, ami szeretetet és szép emlékeket hagy hátra a továbbutazókban.
Azoknak, akik az én vonatom utasai, kívánok

Jó utazást !
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Szaftos hús
  2011-04-30 16:55:45, szombat
 
  Szaftos hús

Hozzávalók:

8-10 szelet tetszés szerinti hús (én csirke, vagy pulykamellből készítem)
só, bors
hagyma
mustár
bacon szalonna (annyi szelet amennyi hús van)
1 pohár tejföl
majonéz
vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:
A tepsit kikenem vajjal. A hús szeleteket egy kicsit kiklopfolom, mindkét oldalát sózom, borsozom, és egymás mellé lefektetem a tepsibe. A húsokat megkenem mustárral, majd hagyma karikákat teszek rá, ízlés szerint. Ezután beterítem mindegyiket a szalonna szeletekkel. A tejfölt összekeverem a majonézzel, és ezzel beterítem a húsokat, hogy ellepje őket. Alufóliával letakarva, olyan 40 percig sütöm 180 fokon.

A receptet küldte: Nagy Ferencné. Köszönjük!
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Szécsi Pál április 30-án lett
  2011-04-30 16:50:32, szombat
 
  Szécsi Pál április 30- lett öngyilkos

Címkék: Szécsi Pál, Majláth Júlia, Cserháti Zsuzsa, Táncdalfesztivál, Harangozó Teri, videó, show, Domján Edit, S. Nagy István

Vitathatatlanul minden idők legnépszerűbb magyar könnyűzenei előadója volt. Olyan slágereket énekelt, mint az Egy szál harangvirág, a Kismadár ,, a Két összeillő ember , a Talán sok év után , a Kósza szél, A távollét , az Adagio, a Carolina, a Gedeon bácsi . 1974. április 30- bekövetkezett halála pillanatától mítoszok és legendák fonódtak személye köré, melyek napjainkig élnek, s még mindig újabb és újabb össze esküvéselméletek születnek utolsó napjairól és annak előzményeiről.

Bálvány volt, pedig akik közelebbről ismerték, tudták, hogy nagyon sebezhető, érzékeny ember. Ilyennek látták: hallatlanul magabiztosnak, lezsernek, ő volt a Férfi... és ez mind nem volt igaz. Messze nem volt magabiztos, messze nem volt ő olyan lezser, sok félelem élt benne, sok drukk. A siker könnyedséget adott neki. De valójában... ő ugyanaz a félénk kisfiú maradt, a kis gyökértelen, akinek indult.

Szécsi Pál 1944. március 19-én született Budapesten. Apja Szécsi Ferenc nyelvész/író. A 30-as években több könyve is megjelent: Anyja Szemere Klára polgári származású, külkereskedelmi levelező. A szülők 1937- kötöttek házasságot, három gyermekük született: Mária, Katalin és Pál. Szécsi Ferenc zsidó származású volt, ezért a zsidóüldözés miatt mindhárom gyereket megkeresztelték (Kati és Pali felnőtt korukig nem is tudták, hogy édesapjuk és anyjuk is zsidó volt.)

Szécsi Pál nem volt egy éves, amikor apját a háború végén agyonlőtték származása miatt. Ezután anyja Mezőtúrra nevelőszülőkhöz adta. 1956- az anyjuk Amerikába disszidált, a két kisebb gyereket itthon hagyva, legidősebb nővérüket Bécsig magával vitte, de őt is otthagyta a pályaudvaron. Az anyjuk disszidálása után a két kiskorú állami gondozott lett, mivel a Budapesten élő, lakással rendelkező anyai nagymamájuk lemondott a gyámságukról. Később sem támogatta a két gyereket, sőt ahol tudott betartott nekik, mindig azt hangoztatva, hogy a "Szécsi gyerekek úgyis bűnözők lesznek". Ezután Kati és Pali csak magára és egymásra számíthatott. Az énekes későbbi pszichés gondjai, súlyos idegi problémái gyermekkorára vezethetők vissza.

18 évesen megismerkedett a 23 éves, lengyel modell Grazyna Haase-szel, (aki miatt márciusban a Szabadság-hídról a Dunába ugrott, ez volt az első öngyilkossági kísérlete), s akivel 1962. június 17-én házasodtak össze Budapesten. Három hónap múlva a pár Lengyelországba költözött. Varsóban kapott manökeni állást, gyorsan megtanult lengyelül, és a modellkedés mellett idegenvezetőként is dolgozott. A kapcsolatnak már 1965 év elején vége lett, de Szécsi egy darabig még Lengyelországban maradt, s csak 1966 januárjában költözött vissza Budapestre.

1967 tavaszán megnyert egy amatőröknek szervezett eszperantó dalfesztivált Salgótarjánban. Ezután kezdett el énekelni tanulni Majláth Júliánál. A Magyar Rádió és Televízió szakgárdája beválogatta az 1967-Táncdalfesztivál énekesei közé, amelynek első elődöntőjében, július 20-énekelte a Csak egy tánc volt című dalt, amellyel elindult énekesi karrierje. (Július 27-én a II. elődöntőben az Édes öregem című dalt énekelte .)

Énekesi karrierje szépen ívelt felfelé, sármos, kisfiús-férfias kinézete pedig a nők bálványává tette. Az 1968-as Táncdalfesztiválon az Akkor is lesz nyár című dalt énekelte, igaz mérsékeltebb sikerrel, mint az előző fesztiválon, de a rádiófelvételek és fellépések kárpótolták csalódottságáért. Közben habzsolta az életet, mindig szerelmes volt, nem vetette meg a futó kapcsolatokat, sem a férjezett nőket.

Aztán jöttek az olasz szerzemények Szécsi-féle adaptációi, majd a legnagyobb Szécsi-slágerek, s az ország könnyűzene-imádó közönsége a lábai előtt hevert. Szécsi tette Kósza szél címen országszerte közkedvelt dallá az 1969- Sanremói 2. helyezett dalt.

Próbálta fegyelmezetten viselni a hihetetlen népszerűséget, de egyre nehezebben ment neki. Magánélete tele volt kudarcokkal, a fantasztikus karrier ellenére, egyre jobban magába zárkózott, és egyre gyakrabban és egyre többet ivott. Megpróbálkozott a külföldi karrierrel is. Németországban Paul Moro néven adták ki lemezét, de ott nem sikerült befutni.

Szécsi Pálnak a magánéleti kudarcok, sérelmek ellenére folyamatosan voltak szakmai tervei, fejlődni, újítani szeretett volna. Például kitalálta, hogy női vokál együttest szervez a műsoraihoz, ezért elkezdett énekesnőket keresni. Így talált rá Cserháti Zsuzsára, akit beajánlott a Magyar Rádió könnyűzenei stúdiójába, és a Szécsi-show szereplőjévé is vált. Cserháti Zsuzsa később szólóban is szép karriert futott be.

Sérült és érzékeny lelkivilágát mi sem tükrözi jobban, mint az az eset, amikor 1970- egy októberi napon találkozott Bánki Lászlóval a Magyar Televízió könnyűzenei osztályának vezetőjével, aki annak idején beválogatta őt a táncdalfesztivál énekesei közé és később is támogatta. Bánki megdorgálta Szécsit, amiért lemondott egy televíziós felkérést, emlékeztetve rá, hogy őt annak idején az MTV indította el a pályáján. Bár Bánki hozzátette, nem haragszik, Palika mégis nagyon szívére vette a dolgot, úgy érezte csalódást okozott egy olyan embernek, aki vele jót tett, Hirtelen sötétnek látott mindent maga körül és ismét elszánta magát a végzetes lépésre. Valahonnan szerzett gyógyszert, hazament és konyakkal bevette a tablettákat. Harangozó Terit hívta telefonon, aki értesítette a mentőket. Utána nyolc napon keresztül eszméletlenül feküdt és géppel lélegeztették. Szerencsére gyorsan felépült a dolog után, csak a nyakán a gégemetszés helye maradt örök emlékül, valamint az életét megmentő Harangozó Teri neve Szécsi Pál első dalszövegében.

Az 1971-Táncdalfesztiválon Szécsi Pál a Pillangó című dalt énekelte, de sajnos nem érte el az általa és a szerzők által várt fesztiválsikert.

Szécsi Pál 1972 januárjában a Magyar Rádió Ablak című műsorának volt vendége, ekkor találkozott a nála 12 évvel idősebb Domján Edit színésznővel, és vette kezdetét az azóta legendássá vált 10 hónapos szerelmük.Edit eljárt Pali fellépéseire, szakmai tanácsokkal segítette, minden szabad percüket együtt töltötték. A környezetükben azonban sok volt a "jóakaró".... Szakításuk után két hónappal Edit levelet írt Szécsi Katalinnak (Domján Edit levele), hogy vigyázzon öccsére, mert ő az életben már nem tud többé segíteni neki, és félti Palit, mert szerinte X-ék befolyása alá került. Majd pár nap múlva Domján Edit 1972. december 26- öngyilkos lett. Szécsi Pállal nővére közölte Edit halálhírét, majd mentővel beszállították egy pszichiátriai intézménybe, ahol egy héten keresztül altatták, nehogy kárt tegyen magában.

Mivel magát okolta Edit halála miatt, és félt, hogy a közvélemény is őt fogja hibáztatni, ezért 1973 februárjában (Nyugat)-Németországba szökött. Hamburgból felhívta az édesanyját, akinél nővére épp kint tartózkodott, hogy szeretné meglátogatni ő is. Az anya azonban közölte vele, nem azért ment ki Amerikába, hogy a kölykei utána menjenek... Így miután frontálisan ütközött autójával, és Volkswagenjét totálkárosra törte, de szerencsére megúszta a balesetet, csak az arcán sérült meg, a hányatott németországi kalandja után júniusban visszatért Magyarországra.

A szakma megbocsátotta neki a disszidálási kísérletet, sőt a belügy részéről is megúszta egy ejnye-bejnyével és némi pénzbüntetéssel. S. Nagy István a "szárnyai alá vette", és dolgoztak a következő nagylemezén.

Szécsi anyagi gondokkal küzdött, még lakását is kénytelen volt eladni. újra összecsaptak a feje felett a hullámok. Alkoholizmusa is súlyosbodott.
Nyolcszor próbált meg öngyilkosságot elkövetni, de az utolsó pillanatban mindig segítséget kért, így ismerőseinek sikerült megmenteni az életét. 1974. április 30-, az utolsó kísérletet már nem tudták megakadályozni: az énekes önkezével vetett véget életének. Mindössze 30 éves volt. Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra. A fájdalomtól megzavarodott rajongók mindenáron be akartak menni a ravatalozóba, a megvadult tömeg útját Koós János állta el kétségbeesetten. Halála hírére gyászba borult az ország, rajongói egyszerűen nem tudták feldolgozni a veszteséget. Még évekkel később is virágcsokrok százai borították sírját.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bio fehérkenyér
  2011-04-30 16:20:38, szombat
 
  Bió fehér kenyér

Hozzávalók 6 személyre:0,5 l langyos víz
3 tk. BIO Himalaya kristálysó
1 mk. cukor
1 cs. BIO szárított élesztő
1 k. Oliva olaj
500 g. BIO Búzafinomliszt (BL55)
3010 g. BIO Tönkölybúza fehér liszt

Elkészítés:A Tupperware Duplafalu, ablakos kelesztőbe beleöntöm a langyos vizet, beleteszem a sót, cukrot, olajat, liszteket, majd az élesztőt.

Robotgép dagasztó karjával összedolgozom a tésztát.

Lezárom a kelesztő edényt és kb. 10-15 perc alatt megkelesztem. Az ablakon keresztül figyelemmel tudom kísérni a tészta kelését.

2 literes UltraPlusz vagy Ultra Pro edényt olvasztott margarinnal vékonyan kikenek és lisztezem.

Miután megkelt a kenyértészta a Szilikon keverővel átdolgozom a tésztát, és a sütő edénybe teszem.

Éles késsel két helyen átlósan bevágom.

Ebben az edényben nem szükséges vízzel megkenni a kenyér tetejét, és nem kell a sütőbe vízzel teli tálat tenni, ugyanis a kenyeret fedő alatt sütjük végig, így a pára adott az edényben.

A tetőt a sütés végéig az edényen hagyjuk, szépen megpirul a teteje is.

A sütési idő 50-60 perc, attól függően, hogy ,,szőke" vagy szép barna héjú kenyeret szeretjük.

Miután megsült a kenyér, pár percig az edényben pihentetjük fedő nélkül, majd rácsra borítjuk.
Szakács: Marcsi64
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Joghurtos pogácsa-
  2011-04-30 16:17:43, szombat
 
  Joghurtos pogácsa-

Hozzávalók 6 személyre:

500 g 3 fajta liszt (sima, rétes, dara )
150 g margarin
20 g friss élesztő
1,5 d tej
1 kiskanál cukor
2 tojássárgája
300 g egyszerű fehér natúr joghurt
3 kiskanál tengeri só

A kenéshez 2 tojásfehérje
A szóráshoz grillfűszer
A tepsik kikenéséhez egy kevés margarin


Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatom. A 3 fajta lisztet összekeverem a sóval. Beleteszem a darabokra vágott margarint, a tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt, és végül a joghurtot. Az egészet jól összedolgozom. Egy meleg helyen a duplájára kelesztem.
Lisztezett gyúródeszkán 1,5 cm-vékonyra kinyújtom, és 3 cm- átmérőjű pálinkáspohárral (ez a legmegfelelőbb) kiszaggatom. A pogácsákat késsel bekockázom, margarinnal kikent tepsire rakom, megkenem a kissé felvert tojásfehérjével, megszórom grillfűszerrel, és még egyszer megsózom. Előremelegített sütőben a pogácsákat szép pirosra megsütöm. 100 db-2 tepsi a végeredmény
Szakács: Rozália
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Szerb palacsinta
  2011-04-30 15:59:08, szombat
 
  Szerb palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

Palacsinta tésztát készre sütjük. 8 db
20 dkg liszt (10 k)
3 dl tej
2 dl víz
2 egész tojás

1 dl étolaj
olaj a sütéshez

Töltelék

2 db alma
fahéj, cukor ízlés szerint
1 dl tejszínnel simára keverjük.

Öntet:
5- 5 dkg vaníliás öntet, étcsokoládé

Elkészítés:

Ennél a palacsintánál habverővel simára keverjük az alkotórészeket, és ha jó, akkor adjuk hozzá az étolajat.
Így csak az első palacsintánál kell olajat tenni a palacsinta sütőbe.

Ha édes palacsintát készítünk porcukrot teszünk a tésztába

Töltelék elkészítése:

Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
Fahéjjal, cukorral megszórjuk, és lepároljuk.
Külön cukrot karamellizálunk, és tejszínnel simára keverjük.

Öntet:
Tejszínes habarással sűrűre keverjük a vaníliás öntetet..
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk.

A palacsinta közepére teszem a tölteléket és egymásra hajtom.
A fahéjas almával töltött palacsintát a két öntettel egyenlő arányban ízlésesen leöntjük, és tálaljuk.
Szakács: bildi
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Almás hússaláta
  2011-04-30 15:56:38, szombat
 
  Almás hússaláta

Hozzávalók 4 személyre:

Sült szárnyas 0,60 kg ( ebédről megmaradt )
Alma 0,20 kg
Ecetes uborka 3 db
10 %- ecet 1 kávéskanál
olíva olaj 2 evőkanál
joghurt 1 dl
majonéz 1 dl


Elkészítés:

Az ebédről megmaradt sülhúsról leszedem a csontot és a bőrt, majd apró csíkokra vágom.
Almát, ecetes uborkát hosszúkás szeletekre vágom és kevés ecettel-, olíva olajjal megöntözöm.
1 óráig állni hagyom, majd a levét leöntöm.
Összekeverem joghurttal, vízzel hígított majonézzel. Idényzöldséggel díszítem, hidegen tálalom.
Szakács: pille
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1163 db bejegyzés
e év: 13000 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 32
  • e Hét: 32
  • e Hónap: 13461
  • e Év: 13461
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.