Regisztráció  Belépés
gigi55.blog.xfree.hu
"Szelíd legyél, derűs és hallgatag és bölcs mosollyal tűrd, ha bántanak legyél folyó, ha támad majd a tél páncélod lesz, kemény és hófehér." Kerepesi Jánosné
1963.06.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Dagasztásmentes kenyér
  2011-05-16 09:18:59, hétfő
 
  Hozzávalók:

3 csésze liszt (2,5 dl-es a csésze)

1 teáskanál só

1 dkg élesztő

1,5 csésze víz

Az élesztőt kevés vízben feloldom, a lisztet egy keverőtálba szórom. Az élesztőt, a sót és a vizet is hozzáöntöm és galuska állagú tésztává dolgozom össze, de csak annyira, hogy éppen összeálljon. Nem kell kidolgozni! Lefedem az edény, és egy fél napra magára hagyom. Ha hosszabb ideig pihen, az sem árt neki. Belisztezett deszkára borítom. A tetejét is jól belisztezem és áthajtogatom. A tálat, amiben összekevertem a tésztát, lefedem és hagyom fél órát pihenni. Közben a sütőt 250 °C-ra felmelegítem és egy jénait, aminek fedele is van, előmelegítek a sütőben. A fél óra letelte után beleteszem a tésztát a jénaiba, ráteszem a fedelét és 30 percig sütöm. Ekkor leveszem róla a tetőt és még visszateszem 20 percre, a hőmérsékletet is visszaveszem 220 °C-ra. Pont olyan finom, mint amilyen szép.
forrás:Link

 
 
1 komment , kategória:  kenyér félék,kalácsok  
Mikróban sült ötperces csokis
  2011-05-16 09:01:45, hétfő
 
 



Hozzávalók:

4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukrozott kakaópor
3 evőkanál olaj
3 evőkanál cukor
3 evőkanál tej
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
ízlés szerint rumaroma
magozott meggy

Elkészítés:

A hozzávalókat egy műanyag tálban összekeverjük, és kb. 3 percre betesszük a mikróba. Még melegen tányérra borítjuk, és ízlés szerint lekvárral vagy tejszínhabbal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütemények  
grissini
  2011-05-16 08:59:26, hétfő
 
 



Hozzávalók:
50 dkg liszt (lehet kétharmada rétesliszt)
7 gramm (1 csomag) szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss élesztő
3 evőkanál olívaolaj
3 dl meleg víz
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor

Elkészítés:
A liszthez adjuk a szárított élesztőt, a cukrot, az olívaolajat, a meleg vizet és a sót. Adhatunk a tésztához fűszereket, egy marék aszalt paradicsomot vagy olajbogyót apróra vágva. Dagasztófejjel összeállítjuk, majd kézzel gyúrjuk. Konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük, majd a tésztából lecsippentve 20 cm hosszú, 0,5-0,7 átmérőjű kígyókat formázunk. Sütőpapírra tesszük, és 15 percet pihentetjük őket, majd megkenjük olvasztott vajjal. Itt jöhet a tetejére ízlés szerint bármi, de maradhat simán is. 200 fokon kb. 12 percet kell sülnie, akkor jó, ha éppen elkezd pirosodni a tészta. Ha kihűlt, már ehetjük is.
 
 
0 komment , kategória:  kenyér félék,kalácsok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 106 db bejegyzés
e év: 662 db bejegyzés
Összes: 1216 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 64
  • e Hónap: 3719
  • e Év: 80774
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.