Belépés
fejesnemagdi.blog.xfree.hu
"Éld az életed!" "Most élj, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád, megbosszulja önmagát!" Fné Magdi
1955.10.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Tudjátok a természet......
  2011-06-23 13:40:47, csütörtök
 
  Tudjátok a természet mitől oly csodás?
Mitől színes, élő, csupa-csupa gyertyafény ragyogás?
Ki segít az összes lénynek úszni, szállni repdesni?
Ki szorgoskodik szüntelen?
Mindez a tündérek műve,
Az ő apró kezük munkája,
És ha egy kisbaba felnevet,
Új tündér kap szárnyra.
Menj bátran, minél mélyebbre az erdők közé. A fák alatt itt-ott látod majd a harmatot, ahogy megcsillan a fűszálak hegyén.Jusson eszedbe, hogy az angyalok könnye ez. Angyaloké, akik sokat sírnak ma is, mert annyi sok embernek marad még zárva a szíve a szép előtt. De miattad sírnak már. Mosolyognak, ha meglátnak jönni. Mosolyognak a fák is. A virágok legszebb ruháikat öltik magukra és megdobálnak láthatatlan, puha illatlabdákkal. Minden olyan szép, puha, illatos körülötted. Mint a mesében. Csak mész és arra gondolsz, hogy szép. Semmi mást, csak azt, hogy szép. A virágok ahogy nyílnak. A fák ahogy susognak a szellővel. A forrás ahogy mesél. És a madarak és minden. És ahogy mégy céltalanul, egyik tisztásról másikra, valahol megleled az Angyalok Rétjét. Nem tudod, hogy ez az, mert az angyalokat nem láthatja a szemed. Csak annyit érzel, hogy csodálatos. És megállsz. És abban a pillanatban megnyílik a szíved, és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, és kincseikkel töltik meg a szíved. A legnagyobb kincsekkel, amik csak vannak az ember számára: a Jóság, a Szeretet és a Békesség. Egy nagy csillogó felhőn a Jóisten ül, bárányfelhőket pöfékel nagy, kék pipából és jóságosan alámosolyog. Ha visszatérsz újra az emberek közé, a Rontó-emberek, a Gyűjtő emberek közé és ha gonoszak hozzád, te mégis jóval viszonozd gonoszságukat, szeretettel vagy mindenki iránt és az élet legnehezebb napjaiban is derű, békesség lakik a szívedben: csak akkor sejtik meg, hogy az Angyalok Rétjén jártál kisfiam.
(Márai Sándor)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarnak hitt termékek .....
  2011-06-23 13:36:34, csütörtök
 
 
- Sió (a német Eckes-Granini csoport tulajdona)
- Sága (angol tulajdon)
- Globus konzervek (a cseh Hamé illetve a francia Bonduelle tulajdona)
- Globus ételízesítők (az angol, illetve holland Unilever tulajdona)
- Győri (az amerikai Kraft Foods vállalatcsoport tulajdona)
- Piros Pöttyös (a holland Friesland tulajdona)
- Boci csoki (a svájci Nestlé tulajdona és Csehországban készül!)
- Horváth Rozi (az osztrák Salinen tulajdona)
- Kalifa (arab tulajdon)
- Vénusz (a francia Bunge csoport tulajdona)
- Milli Tej (a holland Friesland tulajdona)
- Pannontej (a francia Bongrain Csoport tulajdona)
- Medve, Karaván, Bakony és Tihany (Bongrain Csoport)
- Theodora (a svájci Nestlé tulajdona)
- Törley, Hungária, Walton pezsgők (a német Henkell tulajdona)
- BB bor és pezsgő (Henkell)
- Delikát8 (Unilever)
- Kotányi (az osztrák Kotányi GmbH tulajdona, a gyártás is Ausztriában zajlik)
- Baba (az Unilever tulajdona, Csehországban és Lengyelországban készül)
- Tomi (Henkel)
- Amodent (Unilever)
- Koronás Cukor (az osztrák Agrana tulajdona, de a termékek egy része itt készül)
- Kaiser (a szlovák Penta csoport tulajdona)
- Debreceni, Csaba Hús, Szole Meat (Penta csoport)
- Sport (szelet), Kapucíner, Piros Mogyorós (az amerikai Kraft Foods tulajdona.

Van még magyar ipar egyáltalán?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Noé Bárkája
  2011-06-23 13:35:23, csütörtök
 
  Mindenre, amit tudnod kell az életben, megtanít Noé Bárkája.
1. Ne késd le a hajót.
2. Emlékezz, mind ugyanabban a hajóban vagyunk!
3. Tervezz előre. Akkor sem esett az eső, amikor Noé megépítette a Bárkáját.
4. Tartsd jó kondiban magadat. Mikor 60 éves leszel, lehet valaki felkér egy nagy dologra.
5. Ne törődj a kritikákkal. Csak csináld meg a munkát, amit meg kell csinálni.
6. A jövődet építsd magasra.
7. A biztonságod érdekében mindig párban utazz.
8. A sebesség nem mindig számít. A csiga és a párduc is ugyanabban a hajóban van.
9. Ha stresszes vagy, lebegj kicsit.
10. Emlékezz: a Bárkát amatőrök, a Titanicot pedig profik építették.
11. Nem számít a vihar, ha Istennel vagy, a végén mindig vár a szivárvány.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért van az ember szive......
  2011-06-23 13:34:13, csütörtök
 
  Egyszer történt, mikor még az emberek kívül hordták a szívüket, mint a legbecsesebb díszüket, hogy egy kisfiú ücsörgött a parányi tó partján. Kezeit teletömködte mindenféle kaviccsal, azután egyesével a hullámzó víztükörre vetette őket, egyre messzebb és messzebb. A kavicsok lágy csobbanással merültek el - újból és újból.
- Miért búsulsz Funo? - A kisgyerek ijedten fordította figyelmét a mögé lopódzott alakra, de ijedelme rögvest alább hagyott, mikor a vén remete barázdált vonásaira ismert. Miért is félt volna tőle, hisz bárhányszor meglátogatta, Halerum mindig kedvesen, minden földi jóval kínálta.
- Elhagytam a szívem. - pityeregte, és bánatában újabb kövecske suhant a tóba.
- A szíved? - csodálkozott a vén Halerum.
- Igen - azt! - Hüppögte. - Elveszítettem, pedig úgy vigyáztam rá, mint a szemem fényére! - könnycseppet törölt ki a szeme sarkaiból. A remete lehuppant mellé botját letámasztva és kedvesen rámosolygott. Kezeit összekulcsolta s a feltündöklő fényáradatban. Funo szeme nagyra kerekedett el. Nem tartott sokáig a varázslat, de akár órákig is elnézte volna a varázsló kezeit. És mikor azok széttárultak - lám a fiú csodás szíve ragyogott fel benne.
- Megtaláltad! - kiáltott fel boldogan, és átölelte a remetét. - Szeretlek Halerum! Ezt rá is vésem! Csupa nagy betűkkel! Add ide kérlek! Ezentúl a legjobban látható helyen fogom hordani, hogy lássák, milyen jó vagy!
Funo vidámsága felhőket szétoszlató sugárként villant fel.
- Tudod mit? - töprengett a remete. - Hadd válasszam meg én a helyét.
- Rendben. - egyezett bele Funo. Halerum elmosolyodott és a parányi szívecske, mint egyetlen fénypont felemelkedett a tenyeréből - és a fiú mellkasa felé haladt. Funo leplezetlen boldogsággal, csillogó szemekkel bámult közeledő szíve után, hogy mennyire szép helye is lesz ott, ám amikor az eltűnt mellkasában, elpityeredett.
- Hééé! De ott nem látja senki sem! Hogyan fogják megtudni az emberek, hogy mennyire szeretlek? - értetlenkedett.
- Figyelj rám Funo. - az öreg megérintette a könnyes arcot és elmosolyodott. - Nem kell, hogy tudja a világ, mennyire szeretsz. Elég, ha te tudod és az, akit a szívedbe zársz. Mondd el bátran annak, akit belevésel: Szeretlek! Így már nem fogod elveszíteni sosem, mert benned él tovább - és ezt már nem veheti el senki sem.
Funo eltöprengett a remete válaszán, majd az utolsó kavicsot is eldobta és vidáman felugrott.
- Köszönöm Halerum! - nagy puszit nyomott az öreg vénséges arcára, majd egy pillangót meglátva utána futott. Halerum pedig csak bámult a távolodó gyermek után és mosolygott - majd egyszer megérti.
Azóta szív nem hordatik kívül, csak a csendes mélyben vésődnek fel rá a nevek - újból és újból.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kutyus az angyaloktól
  2011-06-23 13:32:05, csütörtök
 
 
Múlt héten hétfőn munkába jövet a nyomomba szegődött egy gazdátlan magyar vizsla szuka kutyus, aki az utcán egy pillanatra sem mozdult el mellőlem, sőt legnagyobb meglepetésemre tőlem várta a vezényszavakat (zöldfülű kutyás vagyok, hozzá kell tennem). Amikor odaértem a munkahelyemhez, azt mondtam neki, hogy dönthet, hogy bejön velem vagy tovább megy, én el fogom fogadni, bármit tesz.

A kaput nyitva hagytam, és még fel sem értem a lépcső tetejére, amikor az egyik kolléganőm, aki kint dohányzott a folyosón, meglepetten felkiáltott, hogy: "De aranyos kutya, kié?" Megfordultam, és ott áll a kis vizslalány. Felnézett rám a gyönyörű csillagszemeivel, és jött egyenesen hozzám. Aznap itt feküdt a székem mellett az irodában, és azóta is velem van. Az állatorvos szerint, akihez még hétfőn elvittem, elkergették otthonról, volt néhány sérülése, illetve nagyon kis félénk, visszahúzódó kutyus. Még vár ránk egy műtét augusztus végén, és bár én a "racionális elmémmel" gondolkodva nem voltam kész egy kutya fogadására, egy pillanatig sem gondolkodtam, amikor az orvos megkérdezte, hogy meg tudom-e őt tartani.

Bárki, aki lát minket, azt mondja, hogy olyanok vagyunk, mintha mindig is együtt lettünk volna (kb. 5 éves lehet, a kislány), és még idegenek is azt mondják, hogy ő választott engem (nem is áltatom magam azzal, hogy ez másképp volt). Ha ez a kis dinnye úgy gondolta, hogy én jó gazdija leszek, akkor mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy így is legyen.

A dologban a legcsodálatosabb, és ezért hiszem, hogy őt a Mindenható küldte nekem, mert éppen aznap kértem meg Őt, hogy küldjön hozzám isteni szerelmet (nem mondtam meg, hogy hogyan, ez tény), és erre fel találkoztam Stellával (a nevet én adtam neki, sem chip, sem tetoválási szám, semmilyen azonosító nem volt a kutyuson). Tény, hogy nem férfi-női szerelem, de a szeretet olyan magas formája, amit addig elképzelni sem tudtam. :-)

A lelkiismeretem azt diktálta azért, hogy nézzek szét a környezetemben, a munkahelyem környékén és az interneten a gazdája után, és bár eltöltöttem több napot a kereséssel és böngészéssel, senkit nem találtam, aki őt kereste volna. Így Stella velem marad. Tudom, furcsának tűnhet, de amikor nagy komolyan a kutyára néztem szombaton simogatás közben, és megkérdeztem tőle, hogy: "Stellus, mondd, akarod, hogy továbbkeressem a gazdidat?", a kutya csak annyit reagált, hogy abbahagyta a farok csóválást, és a két mellső lábát rátette a karomra. Nem kellett ennél egyértelműbb jel.

Tény, hogy nagy felelősség, de már így is rengeteget tanultam általa, róla és vele. Láttam a magyar vizslákról egy filmet a hétvégén, ahol a Magyar Vizslaszövetség elnöke azt mondta, hogy amikor a vizslánk szemébe nézünk, láthatjuk benne a saját boldogságunkat. És én Stellát most nagyon boldog kutyának látom. Én is az vagyok, hozzáteszem. :-)

Szóval, csodálatos az a mód, ahogyan Isten és az Angyalok működnek, de kétségkívül működnek, ha engedjük, hogy tegyék a dolgukat, és nem mi görcsölünk folyamatosan a megvalósításon.


Fazekas Anna Orsolya

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt hiszed kenyeret eszel?
  2011-06-23 13:31:07, csütörtök
 
  Gyártó István: Azt hiszed kenyeret eszel?

Az MNA két évvel ezelőtti vezetőségi döntése értelmében már halad azon az úton, hogy stratégiai gabona tartalékokat hozzon létre. Erre a várható nehézségek miatt szükségünk is lesz. Azonban olyan adalékokat tudtunk meg, amely rávilágít, csak a régi magyar hagyományos Tönköly búzát fogjuk hasznosítani.
Nos hát, nézzük mit is etet velünk a kedves multikulturális szennyözön, búza és kenyér néven.
A bajok eleve a termelésnél kezdődnek. A mai silány gabonafajták képtelenek megnőni műtrágya nélkül, mely rengeteg káliumot tartalmaz, amiről már tudjuk, hogy egyáltalán nem hasznos a szervezet számára, abban a mennyiségben, amekkorában a szánkba adják. A liszt eleve ilyen kálium hordozó a műtrágya miatt. Hozzá kell tenni azt is, hogy a termőterületek nincsenek pihentetve, az ugyanis pénzkiesés a gazdáknak, és a pihentetésre nem fizet senki semmit, tehát szó szerint leéltek a földek, mesterséges (műtrágya) trágyázás nélkül meg sem nőnének a növények. Ráadásul erőszakos növényfejlesztési tervek kivitelezése folyik 20 éve. Ez annyit jelent, hogy a fajták nemesítése erőszakos módokon történik. Kétféle mód létezik.
Az egyik a génmanipuláció. Ezekkel kiszámítottan próbálkoznak bizonyos tulajdonságokat keresztezni. Eddig nálunk tiltottak ezek a fajták, mert nem tudni, hogy a gének manipulációja milyen "lenyomatot" hagy a fogyasztóban. Logikus, semmilyen génmanipulációt nem szabadna engedélyezni, mert ennek nagy valószínűsége van. Ugyanis a másik fajta ilyen erőszakos "nemesítés" arról szól, hogy a növények magjait rádióaktív sugárzással besugározzák. Különböző dózisokban, különböző ideig. Aztán elültetik, és megnézik mi lesz belőle. Sok elpusztul, ki sem kel. Van ami túléli, és küzd az életben maradásért, van amelyik genetikailag mutálódik (sérül), módosul, de kihajt. Ezeket vizsgálják, ültetik önállóan, keresztezik más fajtákkal. Próbálják állítólag a "hasznos" génmutációkat felhasználni. Viszont ugyanoda érkezünk, mint az előbb, hogy mit okoz ez a fogyasztóban... hát az már senkit sem érdekel, ha a termelés mondjuk 10 százalékot növelhető, vagy két permetezéssel kevesebb kell. Nálunk valamennyi ma használatos fajta, már hasonló genetikai változásokon keresztülment fajta. Valószínűleg ezért nőt százszorosára a lisztérzékenyek, allergiások száma.
A másik nagy gond a feldolgozás. A gabonát a malmok dolgozzák fel. De hogyan, milyen módokon? A búzaszemeket először a malmok megroppantják. Ezek után a két fél közül a csirát eltávolítják. Egyrészt azért, mert így a liszt lassabban oxidálódik, másrészt azért, mert rendkívül sokat fizetnek érte a gyógyszergyárak. Ez ugyanis a legtöbb rákmegelőző vagy utókezelő gyógyszer alapanyaga, mint például az AVEMAR. A búzacsíra az élet. Elődeink évezredeken át fogyasztották a kenyérben, most már ez is drága gyógyszerré vált. Valamint kimarad a korpa is, mely a bélrendszert tartja karban, és tisztítja azt. Mára rengeteg a bélsalakos, bélgyulladásos ember, pont ezért, mert amit elődeink mindennap fogyasztottak, az nincs benne a kenyérben.
Aztán jönnek az adalékok. Hogy a búzacsíra kivonásával lassabban oxidálódó liszt még lassabban oxidálódjon, antioxidánst adnak hozzá, valamint csomósodás gátló adalékot. Cégektől függ, hogy tesznek-e bele még más adalékokat is, állományjavítót, vagy hasonlókat. Ehhez hozzáadódik a rengeteg permetezésből visszamaradt méregmaradvány, és kész a bolti liszt. Sokan, akik otthon sütik a kenyeret, azt hiszik, egészségesen táplálkoztak.
A kettőt összeadva hiába mondjuk, hogy teljes kiőrlésű lisztet vegyünk, az besugárzott, génmanipulált adalékokkal teletömött liszt lesz. Olyannyira tele van adalékokkal, tartósító szerekkel, hogy képtelenség belőle kovászt készíteni, mert nem érik meg, hanem egyszerűen megpenészedik.
A kenyér még ennél is rosszabb. Vannak olyan kenyerek, általában a legolcsóbbak, melyek 40-, 50-féle adalékot tartalmaznak. A Turbótól (élesztő, kelesztő) a héjszínezőig mindenfélét. Lassan a bolti kenyeret méreggé lehet minősíteni. Híreket hallani arról, hogy nem sokára hozzánk is begyűrűzik az az USA szokás, hogy a liszthez növényi maradékok (szár, csuhé, stb.) liszté őrölt hulladékát adagolják. Ezt Amerikában már évtizedek óta használják.
Az érvek harmadik csoportja pedig az, hogy a tudatmódosító szereket leginkább a nagy mennyiségben fogyasztott termékekbe lehet beletenni. Étolaj, liszt, rizs, só, cukor. Nem csoda tán, hogy ezen cégek jelentős hányada zsidó tulajdon. Én személy szerint nem hiszek a levegőbe permetezett szerekben, vagy nano-technológiákban. (Ez még nem zárja ki hogy van ilyen.) Egyrészt ezek ellen semmit sem tehetünk, másrészt ilyen módon kicsik, nagyok, magyarok, zsidók, cigányok, mindenki kapja, nem lehet válogatni. A hozzánk eljutott tudós elbeszélése alapján a célzott kijuttatás sokkal célravezetőbb.
Ezek tudatában lépéseket tettünk, hogy régi magyar Tönköly-búza magokat szerezzünk be. Ez kisebb hozamú, de kiváló tápanyagértékű, és valóban teljes értékű liszt lesz. Stratégiai tartalékunkat az ország több részén vetjük. Mivel tudomásunk van róla, hogy a kísérletezett növényeknél a betegségek sokszorosát juttatják az adott területre, feltételezhető, hogy ezek után ilyen jellegű támadást kapunk. Szerencsére ez rendkívül drága eljárás, de mindenre fel kell készülni.
Stratégiai tartalékunk legalább két évre elegendő, de ezt jövő évtől kezdődően a Tönkölyre cseréljük le.
A magok hántolása után ezt a saját házi malmunkban őrölhetjük lisztté. Lehet személyenként, kisebb típusokat beszerezni, vagy többen összeállva egy nagyobbat. Meg kell oldani a gabona tárolását, erre több módszer van, a lényeg, hogy tudjon szellőzni, és az egerek ne férjenek hozzá. Mindig csak annyit kell megőrölni, amennyit el tudunk tárolni, és belátható időn belül felhasználni. Erre volt régen a lisztesláda.
Ajánlatos nem az elektromos - ma divatos - kenyérsütő használata, hanem aki megteheti saját kemencét rakni. Nálunk ez csoportszinten oldódik meg. (A kemencékről cikk nemsokára.) A természetes tűzön főtt-sült dolgok sokkal egészségesebbek.
Vetés, őrölés, kemence.... Sok befektetés (nyilván van anyagi vonzata), de miért? Érdekességként említem meg, hogy így feleannyiban kerül egy kg liszt, mint a boltban, a kenyérről nem is beszélve. Eleve a fent felsorolt nem kívánatos hatások elkerülésére, nem mindegy mit adunk gyermekeinknek. Másrészt ha nem hagyjuk önként, hogy mindezek felszámolódjanak atyáink háza tájékán, most nem kellene ezzel a gonddal törődnünk, vagyis saját áldozataink vagyunk ismét. Elhittük, hogy csak megvesszük a boltban, az milyen könnyű. Most saját érdekünkben újra kell teremtenünk, amit elkótyavetyéltünk.
Az általunk megfogalmazott hungarista életvitel ezt követeli meg. Igyekszünk a vidékre, megtörve az urbanizációt (elvárosiasodás), és saját gazdasági rendszereket hozunk létre. Egyrészt az életvitel miatt, másrészt fajtánk fenntartása miatt. A vidéki ember együtt él a természettel, ezért sokkal közelebb is van hozzá lélekben, így sokkal könnyebb erkölcsben, életvitelben, teljes életet élni.
Sokak számára ez persze nem megoldható, mi ezért alkottunk rendszert, hogy minden egyes tagunk számíthasson a másikra, hogy az ilyen jellegű gondok könnyen megoldhatóak legyenek. Lassan kiderül, hogy azok a kis csoportok, különcködők, akik képtelenek beállni a sorba csak saját igazukat hajtogatva, mekkora hátrányban vannak azokkal szemben, akik összefogva tudnak tenni.
Valamennyi magyarnak azt ajánljuk, hogy keresse a lehetőséget ezeknek a terményeknek a vetésére, beszerzésére, amíg még ezt is el nem kezdik manipulálni, hogy szándékosan kivégezzék.
Forrás: http://www.jovonk.info/2010/11/07/azt-hiszed-kenyeret-eszel

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idő múltán
  2011-06-23 13:29:53, csütörtök
 
  Jorge Luis Borges: Idő múltán

Idővel az ember megérti, mi a különbség a között, hogy tartasz egy kezet, vagy leláncolsz egy lelket..
És megtanulod, hogy a szerelem nem azt jelenti, hogy lefekszel valakivel...
és hogyha nincs valaki melletted, nem azt jelenti, hogy egyedül vagy...
és megtanulod, hogy egy csók még nem szerződés, és az ajándék nem ígéret...
és elfogadod a zuhanást emelt fővel és nyitott szemmel...
és megtanulod az utakat a mára és a most-ra építeni, mert a holnap nem garantálja a terveidet...
a holnapnak mindig van egy csomó olyan változata, ami megállíthat fele úton...
és idővel megtanuljuk, hogy a nagyon sok is, az életet adó meleg is meg égethet és elszenesíthet...
Fogjál hát neki ültetni a saját kertedet és diszítgetni a saját lelkedet ahelyett, hogy mástól várod hogy virágot hozzon.....
és tanuld meg, hogy tényleg el tudod viselni, hogy tényleg van erőd, és tényleg értékes vagy...
és az ember csak tanul és tanul...
és idővel megtanulod, hogy ha csak azért maradsz valakivel, mert gazdag jövőt ígér, előbb-utóbb visszatérsz a múltba...
Idővel megtanulod, hogy csak az tud boldogságot adni, aki elfogad hibáiddal és nem akar megváltoztatni...
de ha csak azért maradsz valakivel, hogy ne légy egyedül, idővel majd nem akarod látni...
Idővel megtanulod, hogy az igazi barát kevés és harcolnod kell érte, mert másként körülvesznek a nem igazak...
Idővel megtanulod, hogy a haragból kimondott szavak egy életen át bánthatják azt, akit meg akartál sérteni...
megtanulod, hogy mindenki mondhatja "sajnálom", de megbocsájtani csak a nagy lelkek tudnak...
megtanulod, hogy ha megsértettél egy barátot, valószínűleg soha többet nem lesz úgy, mint régen...
Megtanulod, hogy lehetsz boldog az új barátokkal, de eljön az idő, amikor hiányozni kezd a régi...
Megtanulod, hogy semmi sem ismételhető...
Megtanulod, hogy ha megalázol és lenézel egy teremtményt, előbb-utóbb sokszorosan visszakapod...

megtanulod, hogy ha sietteted, kikényszeríted a dolgokat, nem válnak a reméltté...
és megtanulod, hogy a ma a jó, pont ez a perc, nem a holnap...
és megtanulod, hogy ha jól is érzed magad azokkal, akik körülvesznek, mindig hiányozni fognak azok, akik már nincsenek...
Idővel megtanulod, hogy ha megbocsájtással próbálkozol, vagy bocsánatkéréssel, vagy kimondani, hogy szeretsz és vágyódsz, ha szükséged van, hogy barát szeretnél lenni... egy sír fölött haszontalan...
Megtanulod ezt mind, de csak idővel...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fa
  2011-06-23 13:28:45, csütörtök
 
  Történt egyszer, hogy egy férfi a háza építésével megbízott egy mesterembert.
A munka szépen haladt, a mester valóban ügyesen dolgozott, a ház épült-szépült. Az egyik nap váratlan nehézségek léptek fel. A mesterembernek minden aznapra jött össze. Az autó amivel érkezett defektes lett, majd valami hiba miatt nem indult el, majd munka közben áramszünet volt, aztán pedig még az eső is eleredt.
Ezek után a háztulajdonos hazavitte a mesterembert. Amikor megérkeztek, a mesterember behívta a férfit, hogy bemutassa neki a családját. A bejárati ajtó előtt állt egy kis fa, s amikor elhaladtak mellette, a mesterember megállt pár pillanatra, s mindkét kezével megérintette az ágak hegyét. Ezután tovább mentek. A mester kinyitotta az ajtót, és sugárzó arccal, mosolyogva belépett, megölelte két kisgyermekét és megcsókolta feleségét. Végül a vendéglátás után kikísérte "alkalmi sofőrét" az autóhoz. Amikor elhaladtak a kis fa mellett, a férfi kíváncsian megkérdezte, hogy mi volt az előbbi "szertartás" amint az imént látott.
- Á, igen. Ez valóban egy sajátos szertartás. - válaszolt mosolyogva.
- Ez a kis fa a probléma-fám! - folytatta.- Tisztában vagyok azzal, hogy nem tudom elkerülni munka közben a problémákat, de egy valami biztos, ezek a gondok nem tartoznak az otthonomra, a feleségemre és a két gyermekemre. Így hát minden este, mielőtt belépek a házamba, felakasztom erre a fára a problémáimat. Aztán reggel, újra fölveszem őket. S amikor kijövök reggel, és ismét fölveszem, már közel sem emlékszem olyan sok bajra, mint amennyit az előző este felakasztottam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szerzetes tanítása
  2011-06-23 13:27:02, csütörtök
 
 
A magányosan élő szerzetes remetéhez egyszer emberek jöttek. Megkérdezték tőle:
- Mire való, hogy életed nagy részét itt töltöd el csöndben és magányban?
A remete éppen azzal foglalatoskodott, hogy vizet merített egy ciszternából, az esővíz összegyűjtésére szolgáló mély kútból. Fölfigyelt a kérdésre, s munka közben odaszólt a látogatóknak:
- Nézzetek bele a ciszternába! Mit láttok?
Az emberek kíváncsian körülvették a szerzetest, és próbáltak beletekinteni a mély kútba: - Nem látunk semmit - mondták kisvártatva.
A remete abbahagyta a vízmerítést, pár pillanatnyi csöndet tartott. A látogatók feszülten figyeltek rá, mozdulni sem mertek:
- Most nézzetek bele a kútba - egyenként, csöndesen. Mit láttok?
A látogatók érdeklődéssel hajoltak egyenként a kút fölé, s felkiáltottak: - Saját arcunkat látjuk a kútban!
- Bizony, amíg zavartam a vizet - mondta a remete -, nem láttatok semmit. De a csöndben és a nyugalomban megismeritek önmagatokat.
A látogatók megértették a remete tanítását.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A parlagfü védelmében
  2011-06-23 13:25:51, csütörtök
 
  A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida.
Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnovény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket. Például a likőrök, borok közül nagyon finom az ürmösbor, vagy a likőr. Az egyéb hasznosságot illetően csak később adok magyarázatot.
Még 1973-ban, amikor először találkoztam személyesen Lajos Atyával, a lazarista missziós pappal Adonyban, úgy tudtam, hogy a parlagfű haszontalan gyomnövény. Szerencsére nem voltam rá allergiás, de más pollenekre sem. Különös véletlen folyamán ismerkedtünk meg. Dunaújvárosban voltam közlekedési rendőr és Adonyban ellenőriztem a forgalmat, a kivilágítatlan kerékpárosokat. Esti szürkület volt már és láttam, hogy egy idős úr kerékpárja hiányosan van felszerelve, mert nem volt hátsó világítása. Lajos Atya volt az, de nem büntettem meg, hanem csak figyelmeztettem, mert halkan és tisztelettudóan beszélt velem, aki akár az unokája is lehettem volna. Sokáig beszélgettünk, mert a szerénysége mögött egy nagy tudású, intelligens embert ismertem meg, s még a tréfa sem állt tőle távol, amikor azt mondta, hogy a Jóisten vigyáz rá, még akkor is, ha nem jó a világítás a kerékpárján. Lajos Atyával, a magyar újkori természetgyógyászat úttörőjével a megismerkedésünk után többször is találkoztam -kerestem a vele való találkozási lehetőségeket!-, mert a végtelen egyszerűsége és a hatalmas tudása lenyűgözött. Addig is sokat tudtam a természet törvényeiről, mert reál beállítottságú is vagyok, s akkor már mérnök voltam, meg az anyai nagyapám Vincze Ágoston, állandóan járta velem a Heves megyei kis faluban, Fedémesen az erdőket, mezőket és szedtük a gyógynövényeket, meg a gombákat. Apai nagyapám Weixl János pedig egész életét az előszállási (Fejér Megye)állatorvos, Dr, Eglesz Mihály mellett töltötte, mint felcser. Mindkettőjüktől sokat hallottam a természet erejéről, szépségéről, az állatok öngyógyító tevékenységeiről, a növények gyógyító és tápláló hatásairól. Olyan bölcsen beszéltek ezekről a dolgokról, hogy azok felkeltették a figyelmemet és haláluk után is egyre többet olvastam, tanultam ezekről a természetes dolgokról, erdő, mező növényeiről és állatairól. Lajos Atya is megerősített abban, hogy a természet törvényei Isten törvényei és azok változatlanok, örök törvények. Azt mondta, hogy a közlekedési törvényeket át lehet hágni büntetlenül, ha nincs rendőr a közelben, és akkor megúszta a felelősségre vonást, de ha valaki a természet törvényeit hágja át, akkor az saját magát bünteti meg!!! A természet úgy működött évmilliókkal ezelőtt, ahogy ma működik és úgy fog működni évmilliók múlva is. Bölcsen mondta, hogy semmi új nincs a Nap alatt, mert amit ma felfedeznek, az már régóta létezik, csak az ember most ért el oda, hogy megismerjen olyan dolgokat, tényeket, amelyet eddig eszközök, vagy tudás híján nem ismert fel, vagy meg. Beszélgetéseink során szóba került a parlagfű is, mint allergén növény. Lajos Atya védelmébe vette és elmondta róla, hogy régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aroma olaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni, a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.
Tőle tudtam meg azt is, hogy amikor a spanyolok és a portugálok felfedezték és kisajátították az Új Világot, azaz az Amerikai földrészt, akkor keresztényi szellemben kiirtották az őslakosokat (inkák, aztékok, toltékok, stb). Amikor az angolok is vérszemet kaptak, hogy nekik is kell az új világból, ők sem kímélték az őslakos indiánokat, és kíméletlenül öldösték azokat, szintén a keresztényi szellemiségre hivatkozva. A franciák is erős nemzetté váltak és látták, hogy lemaradnak az Új Világ elosztásánál, ezért ők is részt követeltek Amerikából, de nekik már csak néhány Közép Amerikai rész és Kanada jutott, de Kanadát megosztották egymás között az angolokkal. Az angolokkal ellentétben a franciák nem öldösték ok nélkül az őslakosokat, ezért azok hálából egy csomó titkukat megosztották velük. Ilyen titok volt a parlagfű titka is. A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak 100 millió kellene, és a maradék 900 milliót elosztaná a rászorulók között. A valamennyi parlagfű képes erre az önzetlen cselekedetre, s vajon hány ember lenne képes erre? Ezért írtja a balga ember és irtatja sok balga hatóság kül- és belhonban egyaránt? Ők ugyanis nem lennének képesek ilyen nemes cselekedetekre! A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek! Ugye mekkora csúsztatás! Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek! Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul! 10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért? Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani? Vajon miért erőltetik még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!!!!!!!!! Ma már a lakosság 30 %-a allergiás, vagy asztmás, s ők biztos gyógyszerfogyasztók! Mellesleg a légutak nyálkahártyáit a tej- és tejtermékek teszik védtelenné a magas kazein tartalmukkal (300-szor több a kazein a tehéntejben, mint az emberi tejben, s a kazeint az asztalosipar ragasztásra használja!!)! A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, s így a parlagfű pollenjeire sem!!
Tagja vagyok a Palocsa Egyesületnek. Ezzel az egyesülettel még a múlt évezred utolsó éveiben Alcsútdobozon (Fejér Megye), egy több hektáros területet hagytunk parlagon, szándékosan, hogy mi lesz ezzel a földdarabbal a természet törvényei szerint. Első évben teljes területét beterítette a parlagfű (hogy honnan tudta meg, hogy ott van egy üres földdarab?). A második évben már a parlagfű több, mint 50 %-ban visszaszorult és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu (bojtorján), a lósóska, fehér üröm, máriatövis, paréj, libatop, stb). A következő évben már 20 % alá esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta!!. Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2 %-án volt csak parlagfű!! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a termőföldet a kiszáradástól, s teszi a ,,dolgát"!
Az a tény, hogy az orvostudomány gyógyítani nem tud, csak kezelni, régóta ismert. ,,Medicus curat, natura sanat." Csak a beteg tudja saját magát meggyógyítani. Az orvos csak kezel (kúrál), a (saját) természet gyógyít. Hippokratész és Galénusz óta semmi sem változott. De a gyógyszeripartól sem várhatjuk el egészségünket. Az is egy iparág -méghozzá jövedelmezőbb, mint a hadiipar-, amely a gyógyszerek eladásából él. Ha a gyógyszerek meggyógyítanának, nem csak szimptómákat szüntetnének meg vagy enyhítenének, rövidesen minden beteg egészséges lenne, és senki nem venne többé gyógyszert. Mindenki előtt világos, hogy egészséges nép egyidejűleg ,,halott gyógyszeripart" jelentene. Ehhez nézzünk meg néhány idézetet. ,,Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart) közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb kórokozója lett. Egy átlag német ma kb. ötször annyi gyógyszert fogyaszt, mint közvetlenül a második világháború előtt. Vajon ettől legalább ötször olyan egészséges is? Természetesen nem. Ellenkezőleg: a német lakosság átlaga ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt... Hirtelenül így lett egy olyan iparágból, amely azért keletkezett, hogy betegségeket gyógyítson, új betegségek kiindulópontja." (Kurt Blüchel: Weisse Magier, Fischer Verlag, 1976 Az emberi szervezet tökéletes. Még az önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is az esetek többségében legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él. Az ember korábban nem érzett fájdalmakat, de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházhoz fordul segítségért, az orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést, honnan erednek ezek a kórok, azt feleli neki: ,,Mit akar Ön, hiszen ezek a korral járó betegségek." Szemüveget rendelnek a betegnek, eltávolítják salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit, kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, melyek ehhez az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve magát a beteget is. Az emberek kifejlesztették a vegyi alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A szervezetnek csakis természetes eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk. Azt hiszem, az emberek többsége józan ésszel gondolkodva egyetért azzal, hogy nem az a járható út, hogy kiirtunk mindent körülöttünk, ami virágzik, pollent termel mindent ami élő. Az sem megoldás, hogy az allergiások szervezetét teletömjük kemikáliákkal, gyógyszerekkel, mert így olyan mellékhatások alakulhatnak ki, amelyek súlyosabb betegségeket idézhetnek elő, mint maga az alapbetegség.
Abból kell kiindulni, hogy miért van ma annyi beteg, így pollenallergia is. 60-80 évvel ezelőtt kevesebb ember volt és több pollent termelő növény, tehát egy emberre fajlagosan több pollen jutott, mint napjainkban, és mégsem volt ennyi allergiás, asztmás beteg. A virágporok nem veszedelmesek, hanem hasznosak (az egyik legértékesebb táplálékunk). Van, aki a lisztre érzékeny, és mégsem mondjuk, hogy veszedelmes a liszt. Korábban tisztább volt a környezetünk és az emberek is egészségesebben táplálkoztak, többet mozogtak, türelmesebbek voltak egymáshoz, nem zúdult rájuk annyi stressz, annyi elektroszmog, mint napjainkban. A táplálkozás is nagyon sokat jelent az immunrendszer erősítése szempontjából. A mai átlagember sietve, kapkodva eszik, akár otthon van, akár úgynevezett gyorsétkezdékben. Nem rágja meg jól az ételt, emellett egyoldalúan táplálkozik, az élelmiszeripar által gyártott különféle tartósítószereket, ízfokozókat, állományjavítókat, mesterséges színezékeket, ,,természet azonos" aromákat, emulgeáló-szereket, stb. tartalmazó, agyon sütött-főzött, hőkezelt ételeket fogyasztja. Az ipari élelmiszerekben levő különböző vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy a szervezetük immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, s ha ilyenkor virágzik egy parlagfû, egy fűzfa, egy ürömféle, akkor annak az egyébként hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók). De nemcsak az ipari élelmiszer-előállítás során mérgeződik az étel, hanem a megtermelés során is, mivel többnyire ez is iparilag történik. Például az állatok, hogy minél előbb vágásérettek legyenek, különböző kémiai anabolitikus szereket kapnak, hogy minél előbb meg legyen - mozgás nélkül - az izomtömegük. Az ember az ilyen szereket a hússal együtt elfogyasztja, ezek a szerek egy idő után feldúsulnak, kumulálódnak a szervezetben, ami aztán mérgezi a szervezetet, gyengíti az immunrendszert. Régen az állatok izomzata a mozgástól (legelő, rét) alakult ki, nem tartalmazott ilyen szereket. Az állatok tápláléka sem tartalmazott annyi káros anyagot, mint napjainkban. Az iparszerûen tartott állatok, hogy ne kapjanak el egymástól különböző állatbetegségeket (száj- és körömfájás, tüdővész, takonykór, streptococcus, fakultatíve patogén baktériumok stb.), állandóan, -tápba keverten- különböző gyógyszereket, antibiotikumokat kapnak, melyeknek maradványai szintén belekerülnek a húst fogyasztó ember szervezetébe. Ma már antibiotikumért nem a patikába kell menni, hozzájutunk a hús- és a tejboltok termékeiből is. Az állatok táplálékának egy részét a közutak, szennyező ipari üzemek közvetlen közelében termelik meg. Az árokparti széna még alomnak sem alkalmas, nemhogy tápláléknak. Benne van a kipufogógázok szennyeződése, az úton elrobogó járművek gumipora, fékbetét pora, kuplungbetét pora, stb. Az elektromos vezetékekkel körülvett nagyüzemi csirkék és pulykák mindegyike leukémiás! Beteg állatokat etetnek a húsevőkkel! Ez is bioterrorizmus! A közutaktól számítottan 50-80 méteren belül termelt növények annyi koncentrált mérget tartalmaznak, hogy ha el is keverednek a többi, távolabb termelt növénnyel, akkor is mérgezik az állatok szervezetét, így a húsát, tejét, tojását is. Az ember közvetlenül is fogyaszt ilyen módon termelt élelmiszereket, amelyek szintén az immunrendszert gyengítik. A megoldás az lenne, hogy ha minden út mellett kb. 50 méter széles, minden gyár, légszennyező üzem mellett kb. 100 méter széles erdősávot telepítenének, ami felfogná a gépjármûvek, gyárak által kibocsátott mérgeket és tisztítaná a levegőt. Be kellene indítani egy olyan mozgalmat, hogy ,,Erdősávot az utak, a gyárak mellé!", a parlagfû irtása helyett.
A közönséges diesel motorok kipufogógázának koromszemcséit kiszűri az orrunk csillószőrzete. A legújabb ,,korszerű" HDI, TDI diesel motorok üzemanyagát olyan finomszemcsékké porlasztják szét, hogy azt már nem szűri ki a csillószőrzetünk, hanem belekerül a tüdőnkbe, ott lerakódik, megbetegíti azt. A különböző mesterséges illatanyagok (dezodorok, öblítők, WC szagtalanítók, légfrissítők, stb.) is feldúsulhatnak, de enélkül is kiválthatnak allargiás reakciókat. Hasonló hatást vált ki a molyirtó naftalin is. A természetes életmód, a természetes ételek, a ,,kóser" dolgok adják meg a lehetőséget a túlélésre. Ha megszegünk egy törvényt úgy, hogy nem tudjuk, hogy amit tettünk az törvénysértő, megbüntetnek, ugyanis van egy szabály, miszerint a törvények nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól. A természet törvényeinek nem ismerése sem mentesít a felelősségre vonás alól. A felelősségre vonás betegség formájában jelentkezik! A ,,kóser" étel vércsoport szerint fogyasztva védi az emberek egészségét és szaporodóképességét! Nemcsak a hús- és húskészítmények, valamint a tej- és tejtermékek fogyasztását kell kerülnie az allergiás, asztmás betegnek, hanem az egyéb gyorsan bomló fehérjefélék -gomba, tojás, stb.- fogyasztását is. Ez még a biohúsra is vonatkozik. A hullamérgek az állat leölése után azonnal megjelennek az állat szervezetében. (Nem véletlenül hívják a vegetáriánusok -én is az vagyok már 16. éve- a húslevest hullateának vagy dögteának!)
A gombák esetében is hamar keletkeznek olyan fehérje méreganyagok (toxinok), amelyek akár halálosak is lehetnek. S hogy a hús ne büdösödjön, szebb színe legyen, iparilag salétrommal és egyéb olyan szerekkel kezelik, amelyek szintén mérgezést okoznak. Az utóbbi idők döghús-botrányairól, pestises, madár-influenzás, prionos húsairól már nem is szólok, mert ezek önmagukért beszélnek! Mi természetgyógyászok holisztikus szemlélettel gyógyítunk, a test, a lélek, a szellem vizsgálatával és figyelembevételével, tehát nemcsak tüneti síkon kezelünk. Lelki dolgaink, lelki jelenségeink kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a lélek temploma és a lélek megbetegítheti és meg is gyógyíthatja a testet. Minél inkább szeretettel közelítünk élő és élettelen környezetünk felé, ez a szeretet visszasugárzódik, visszatükröződik felénk, meggyógyulunk. Ha mosolygunk valakire, legtöbbször mosolyt is kapunk vissza! A mosoly nem kerül pénzbe! A homo sapiens nem arra teremtetett, hogy ölje egymást. Ha mi öljük a természetet, az is öl bennünket. Nem igaz, hogy nem előzhető meg az allergia, az asztma és nem gyógyítható meg teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem nekünk kell visszaidomulnunk a természethez. Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel. Az utóbbi 50 évben annyira eltávolodtunk a természettől, hogy ilyen gyorsan nem tud az emberi szervezet reagálni a változásokra, s diszharmónia alakul ki, megbetegszik. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, az embernek megvan a tudása, megvannak az eszközei, csak nem használja egyiket sem, vagy nem úgy használja, ahogy kellene. A természet körforgásában minden növénynek, állatnak megvan a szerepe. Ha ezt a körforgást megbolygatjuk, ennek előre be nem látható következményei lehetnek, felbomlik az ökológiai, biológiai egyensúly. Nem a parlagfüvet, nem a libatopot, nem a fűzfát, nem a lisztet adó búzát, stb. kell kiirtani, hanem helyes életmóddal, helyes táplálkozással kell erősíteni az immunrendszerünket, kerülni kell a káros geopatogén zónákat (vízér, Hartmann-háló), és akkor az sem árt meg, ha virágporfelhőben járunk.
Hazánkban úgy akarnak védekezni az allergia ellen az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfû irtására szólítanak fel. A parlagfüvet csak vegyszerekkel tudnák véglegesen kiirtani, ha egyáltalán véghez lehetne ezt vinni. A parlagfű is a természet része és kipusztításával felborulna a természet rendje. A vegyszeres irtás több kárt okozna az embereknek és a természetnek, mint a parlagfû az embereknek. A parlagfû után aztán jönnének a többi allergének, az ürömfélék, a libatop, a nyírfák és még sorolhatnám a növényeket s végül nem volna körülöttünk természet, mert a kultúrnövényeket is irtani kellene, mert aki allergiás, az előbb-utóbb a kukorica, a búza, stb. pollenjeire is érzékennyé válna, s így lassan kipusztulna az emberiség is.
Engem nem tudnak megbüntetni a parlagfű nem irtása miatt, ugyanis én úgy irtom a parlagfüvet, hogy megeszem!
Lajos Atya óta tudom, hogy a parlagfű az emberek számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztom, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem-, vagy zeller-zölddel, - önmagában sem rossz!- és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre ( leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát. Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rámküldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom. Veterán dobóatléta vagyok és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehézkalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körült talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim. Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítmény javulásokat lehetett tapasztalni. Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufás-skatulyáni zöld port több tízezer (!) forintért. Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben. Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, hanem megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por, a parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok!.
Weixl-Várhegyi László
feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesület tagja, a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője.
Forrás: http://fehersolyom.info/news.php?extend.780
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 366 db bejegyzés
Összes: 2408 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2
  • e Hét: 268
  • e Hónap: 548
  • e Év: 548
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.