Belépés
fejesnemagdi.blog.xfree.hu
"Éld az életed!" "Most élj, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád, megbosszulja önmagát!" Fné Magdi
1955.10.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Gyerekszáj
  2011-06-26 16:42:58, vasárnap
 
  Shakespeare víg nőkkel élt Windsorban és tévedésből vígjátékokat irt.
Zrínyit a bécsi kamarilla által felbérelt ólmozott vadkan ölte meg.
Az őserdő olyan terület, ahova emberi kéz még nem tette be lábát.
A zsidó egyházi zene legismertebb tekintélye Palesztina volt.
Kolombusz háromszor indult útnak, bár a második útján meghalt.
Ady Boncza Bertalant vette feleségül.
Bombay éghajlata olyan egészségtelen, hogy lakosai máshol laknak.
A Toldi olyan mű, amelyben a főhőst feldolgozzák.
A kőolajat kövekből sajtolták.

Eredeti helyesírással és fogalmazással gyerekdolgozatokból!!

Mi az ősföld?
Ahol barna emberek és asszonyok laknak, és mindegyik feketehajú.

Miért van Gárdonyi Géza sírjára az írva, hogy "Csak a teste"
Mert a fejét levágták a törökök.

Sorold fel a páros ujjú patásokat!
Sertés, disznó, malac, mangalica

Kik voltak a vándor énekesek? Nevezzetek meg egyet közülük!
Kodály Zoltán.

Sorold fel a vízpart növényeit!
Vízi tündér.

Jellemezd a vidrát!
Teste: formás.

Melyek hazánk természetes életközösségei?
Magyar, német, finn.

Mi a zsigerzacskó?
Az a rész a csigának, amibe a beleit tartja. A zsigerzacskó ara való, hogy abba szarjon a csiga és a csigaház alatt jön ki.

Jellemezd röviden kedvenc hősödet utazókról, felfedezőkről olvasott könyv alapján!
Nekem Jean-Claude van Damme, mert bátran viselkedik és jó a mozgása.

Mi a humusz?
Elpuszlott állat.

Ismerd fel rajzról az állatokat!
Pézsmapocsék
Mocsári patkány

Írj magyarországi halakat!
Potty, pngy, jégér, szálszalóka, légy, gólya
Milyen betegséget lehet kapni a parlagfűtől?
Energiát.
Az oroszlán jellemzése.
hangja: vastag, kitörő
látása: gonosz

A cápa jellemzése:
Embert nem eszik, de nem lehet benne bízni.

Milyen tápanyagokat ismersz?
Sósav, színsav.

Harmadikosok a csapadékképződésről:
Ha a hideg levegő összeütközik a meleg levegővel abból lehelet lesz. Ha hajnalban kimegyünk, vizes lesz a papucsunk. A hódara káros, mert feldönti a kocsikat. Csapadékfajta: lisztharmat.

A baktériumokról:
Van mikroszkopikus ami kicsit nagyobb, mint ami mikroszkóppal látható.
A középkorú lovagok a lovagi tornákon mindig egy hölgyet tűztek maguk elé.
A nemzetiségi iskolákba több ajkú diákok járnak.
Nyáron nő a kalapos gomba, télen a kucsmagomba.
Villon fő műve az Ótestamentum.
A görög ábécé kezdete: alfa, béta, céda...
II. József, a vaskalapos király Mária és Terézia fia volt.
A fecske egy költöző madár, olyan mint a gólya, csak sokkal kisebb és nem hasonlít rá.
Barbarosa seregében kitört a pestis, amely elől maga a császár is csak álruhában tudott menekülni. Az éhenhalt sereg kitakarodott az országból.
A harangvirág a bimbambuszok családjába tartozik.
A végek vitézei többnyire nem éltek haláluk napjáig, mert már korábban elestek.
netről
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 80-as évek előtt.....
  2011-06-26 16:39:31, vasárnap
 
  "Azt olvastam, hogy akik a 80-as évek előtt születtek, azok valódi Hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg!
Gondolj csak bele, 1980 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk, hogy a gyerekágyak festékében akadt bőven ólom.
A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az nem volt semmi. Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az ásványvíz. Én speciel sokáig kevertem a szódavízzel. Azt hittem az ugyanaz. Szúr-szúr. Semmi különbség a kettő között, miért pazaroljak hát rá külön szót. Mi nem nagyon unatkoztunk, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki.
Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil. Pláne nekünk!!
Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham.
Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű egyenes ági rokona. Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a hibásak. Sőt! Ha az erősebb elgyepálta unalmában a kisebbet és gyengébbet, az is rendben volt. Ez így működött, és a szüleink nem nagyon szóltak bele ebbe sem. (- Kisfiam, bemegyek az iskolába, az nem lehet, hogy téged mindenki Rambonak csúfol / - Hagyd csak anya, ez az én háborúm!)
Étkezési szokásaink Schorbert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy Mcdonaldson edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíros kenyérre, a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. . A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont "bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült.
A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt, a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban, a preDomestos korban.

Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek videója volt, vagy esetleg Spectruma (az valami számítógép vót), de szó sem volt Playstationról, Nintendóról, X-Boxról, Videojátékról, 64 tévécsatornáról, műholdról és kábeltévéről, filmekről, DVD-ről, Surround Soundról, UPC-ről, Internetről, Fitness-Club kártyáról vagy mobiltelefonról. Kicsit le is maradtunk, bevallom már háromszor vettem ki egyik kedvenc filmem DVD-n a tékából, de még nem nagyon sikerült lejátszanom. Mindig lengyelül indul el, én meg egy negyedóráig nézem, aztán inkább visszaviszem. Viszont voltak barátaink! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, a focipályán vagy a pingpongasztaloknál, vagy ha mégse, akkor egyszerűen becsengettünk hozzájuk és beengedtek. Nem kellet megkérdezni a szülőket. Sem a miénket, sem az övéket! Nem vittek és nem hoztak a szülők... Mégis itt vagyunk. Nyakunkban lógott a lakáskulcs, mikor játszani mentünk, és nem ritkán fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis itt vagyunk. Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig begyógyult.
Focizni is csak az állhatott be, aki tudott. Akkor még volt egy íratlan szabály, amit ma nehezen értünk már meg mi is: azt csináld, amihez értesz. Aki pedig nem értett a focihoz, pláne nem tudta rendesen kirúgni az ellenfél bokáját, az csak csalódottan nézhette a játékot a rácson túlról, vagy odébb állhatott, és más játékot, más játszótársakat kereshetett magának. A szerelmet nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszerűen megéltük.
Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után, úgy, mintha már sohasem akarnánk megállni. Nekünk a szexhez nem kellett pornófilm és szexújság, de még szálloda sem. Akkor és ott csináltuk, ahol lehetőség volt rá, és ha valamit rosszul csináltunk, vállaltuk a következményeket, és újra próbálkoztunk.
Ha egy tanár nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel és nem pereltük be, és nem sírtunk otthon a szülőknek. Sőt! Ha lehet el se mondtuk. Ismertük a törvényt, és ha vétkeztünk, szüleink nem álltak mellénk. Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a kötelesség, a bűntudat, a jóérzés, a felelősség. Ismertük ezeknek a szavaknak a mélységét. Ezek voltunk mi. Hősök? Talán. Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak."
netről
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagytakaritás ......
  2011-06-26 16:33:54, vasárnap
 
  Nagytakarítás az angyalok segítségével

Kedves nőtársaim ne örüljetek, nem arra gondoltam, hogy majd az angyalok elvégzik helyettünk a tavaszi nagytakarítást! Amire gondoltam, az a testi és lelki méregtelenítés, érzelmi blokkoldás az angyalok segítségével.


Kezdjük talán azzal, hogy megkéred a levegő angyalait, segítsenek neked a lakást a lehető legkevesebb energia igénybe vételével történő rendbetételére.

Tested méregtelenítéséhez válassz ki egy napot a héten, amikor kevesebb a teendőd, és azon a napon csak vizet igyál, valamint az egész napi víz mennyiségedet emeld meg legalább két literre!

Kérd meg az angyalaidat, hogy a számodra egészségtelen táplálékok (ételek és italok) utáni vágyaid csökkenjenek. A kávé, cigaretta, a túlzott édesség utáni vágy, a szénsavas üdítőitalok, a vörös húsok csökkentik a rezgésszintedet, és nehezítik az angyalokkal való kapcsolatfelvételt, és a szervezetedet megterhelik (bár ha fizikai munkát végzel, akkor szükséged van a nehezebb ételekre).

A jó idő beköszöntével egyre több igényed van a szabadban töltött időre, hisz a nap sugarai felfrissítik a tested és a lelked. Ha kertes házban laksz, itt az ideje a virágok és növények ültetésének (a holdnaptár segítségével nagyon jól ki tudod számítani mikor a legjobb az idő erre).

Az egészséges testmozgás jó a lelkednek is (futás, séta, gyaloglás hosszabb távon, torna vagy bármilyen izommunkát követelő tevékenység). Az izommunkát azért írom, mert az izmaink nagyon sok érzelmi élményt raktároznak (és lehet, hogy görcsben vannak már tőlük). Igyekezz az izmaidat ellazítani, egy kellemes masszázs, egy kellemes fürdő vagy egy lazító meditációval könnyíteni.

Az angyalok elvezethetnek téged olyan helyekre, ahol ezt megteheted és nem biztos, hogy anyagilag megterhelő módon. A lelkedben lévő sérelmeket és tüskéket, amelyeket szereztél a tél alatt, egy meditációban leteheted. A meditáció lényege, hogy bocsásd meg magadnak mindazokat a tetteket, amelyekre nem vagy büszke, kérj bocsánatot azoktól, akiket megsértettél, és bocsáss meg azoknak, akik téged sértettek meg.

Kérd meg Mihály arkangyalt, vágja le azokat az érzelmi szálakat, amelyek nem a fejlődésedet szolgálják, és húzza ki azokat a tüskéket a szív csakrádból, amelyeket akkor szereztél, amikor téged bántottak meg olyan emberek, akiket szeretettel vettél körbe. Kérd meg Mihály arkangyalt, hogy segítsen megszabadulnod azoktól a régi sérelmektől, amelyeket már régen hordozol magadban. Most van itt az ideje, hogy azokat a dolgokat letedd, amelyeket eddig halogattál, és megújult erővel indulj tovább az utadon. Hidd el, az angyalok, körbevesznek szeretetükkel, segítenek neked. A természet angyalai is várják már, kérd őket, és azonnal ott lesznek melletted.
Így nincs más dolgod, mint elkezdeni a megújulást. Sok türelmet, szeretetet és hitet kívánok számodra. És ne feledd, az angyalokra mindig számíthatsz!
netről
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 366 db bejegyzés
Összes: 2408 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 819
  • e Hét: 964
  • e Hónap: 1539
  • e Év: 1539
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.