Belépés
fejesnemagdi.blog.xfree.hu
"Éld az életed!" "Most élj, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád, megbosszulja önmagát!" Fné Magdi
1955.10.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
A világ szép és....
  2011-07-31 16:45:34, vasárnap
 
  A világ, szép, és különös. Csak sok benne nagyon a beteg ember. Az izgága, az irigy, a gyűlölködő. A gonosztevő és a diktátor, az őrült és a hős. Fertőzik, rontják a világot, amennyire adottságaiktól kitelik. De egészen elrontani nem tudtak még sem, ha ezerszer is azt hirdeti a látszat.
Miért nem? Mert a világ anyja a Természet, s a természetben az ember nem egyéb, mint egy kis pajkos tréfa. Vigyázz tehát, hogy vidám tréfa maradj. Mert a gonosz tréfából tövis, nő csupán, mely véresre sebez Téged s elcsúfítja a világot."
"Vendég vagy a világban, és a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virága, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik.
Embere is van. Igyekezz kevesebbet törődni velük és többet azzal, ami még a világ szépségéből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is. Nem győzöm eleget mondani: tanulj meg örvendeni annak hogy élsz. S mert élsz: gazdag lehetsz"

Vass Albert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbocsátás - bocsánatkérés
  2011-07-31 16:41:11, vasárnap
 
  Olyan mértékben kapunk bocsánatot Istentől, amennyire mi is meg tudunk bocsátani másoknak.
Nincs megbocsáthatatlan bűn, kivéve azt, ha hiányzik belőlünk a megbocsátás szelleme.
Súlyos tévedésben él az, aki azt mondja, hogy megbocsát, de nem felejt.
Inkább ne bocsásson meg, de felejtsen, többre megy vele.
Az igazi bocsánat nem valamiféle hangulatos érzelmi töltet, és nem jókedv kérdése.
Megbocsátani annyi, mint úgy tekinteni a másikra, hogy tiszta lappal kezdhet előttem.
Ha túl tudok emelkedni a másik gyengéin, és úgy tekintek rá napról napra, hogy érte kell élnem, mert általa Istennek élek.
Akik azt mondják, hogy erre vagy arra a bűnre nincs bocsánat, azok Isten helyett akarnak erkölcsi rendet építeni.
Mentségükre szolgál, ha azért mondják, mert még nem ismerték fel a krisztusi bocsánatot. Reméljük, hogy eljutnak erre a szabad lelkiállapotra.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nyugdijas bölcsessége
  2011-07-31 16:39:39, vasárnap
 
  Jack nyugdíjas éveire Floridába költözik, hogy ott élje meg a nyugodt öregkort.

Azonban a környéken van egy iskola is. De június van, nincs ott egy lélek sem. Jack minden percet élvez a nyugdíjas évek kezdetén.

Azonban szeptemberben kezdődik a suli, és az első nap, tanítás után 5 rosszcsont nebuló hazafelé menet hatalmas robaj közepette rugdossa fel a fémkukákat az utcában.

És ezt minden nap eljátsszák. Jack tűri két napig, azonban a harmadik nap széles mosollyal odaáll a srácok elé:

-Szevasztok! Jó arcok vagytok... Én is ilyen eleven voltam fiatalkoromban. Kaptok minden nap egy dollárt, ha suli után az összes kukát szétrúgjátok - de nem hagyhattok ki egyet sem!

A fiúk hamar rábólintanak a dologra. Másnap is jönnek. Hiba nélkül végrehajtják a feladatot. Kapnak is egy dollárt.

Harmadnap Jack kicsit szomorúan áll eléjük:
- Srácok, tudjátok ez a gazdasági helyzet eléggé rányomja a bélyegét az életemre... Mostantól csak 50 centet tudok adni.

A fiúk húzzák a szájukat, de a következő nap is jönnek, és nagy élvezettel rugdossák a kukákat.

Néhány nappal később fizetéskor a friss nyugdíjas ismét kiáll eléjük szemlesütve:

-Srácok nem kaptam még meg a nyugdíjat. Csak 25 centet tudok adni a
műsorért.

- 25 cent? - fakad ki a bandavezér.
- Csak nem gondolod öreg, hogy arra fogjuk pazarolni a drága időnket, hogy negyed dollárért minden áldott nap erre jövünk kukát rugdosni???
Felejtsd el. Kiszálltunk!!!

És Jack azóta is nyugodtan él ....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tőkések...
  2011-07-31 16:37:44, vasárnap
 
  A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani.
Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak. A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva lesznek, és mindez végeredményben a kommunizmus megszületéséhez vezet."
Karl Marx, 1867
...szépen haladunk a megadott úton.....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két farkas.
  2011-07-31 16:33:49, vasárnap
 
  Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik.
Azt mondta: ' Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak.
Egyikük a Rossz. - A düh, irígység, féltékenység, sajnálat, szánalom, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, büntudat, harag, kisebbrendüség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendüség és az ego.
Másikuk a Jó. - Az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelküség, igazság, együttérzés és a hit. '
Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját: ' És melyik farkas győz? '
Az öreg indián mosolyogva válaszolt: ' Az, amelyiket eteted. '
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a mai nap számit...
  2011-07-31 16:32:12, vasárnap
 
  Csak a mai nap számít,
Mert megvan minden napnak a maga baja
Ne gondold hozzá a holnap vélt baját
a holnaputáni jajt,
mert nem biztos, hogy ez jő reád.
Előre aggódni nem nemes dolog
félrevezethetnek hamis gondolatok.

Tedd Jézus kezébe a holnapot

s akkor majd öröm árad szomorú szívedbe,
Lélek ! Ne fuss a holnap elébe .

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mag
  2011-07-31 16:31:07, vasárnap
 
  Egy sikeres üzletember már idős volt és érezte, hogy eljött az ideje, hogy kiválassza az örökösét, aki továbbviszi az üzletet. Viszont nem az egyik igazgatót vagy az egyik gyermekét választotta, hanem valami egészen mást tett. Összehívta az összes fiatal alkalmazottat.

Ezt mondta nekik: "Eljött az ideje, hogy visszavonuljak és kiválasszam a következő vezérigazgatót. Elhatároztam, hogy közületek fogok választani valakit." A fiatal alkalmazottak megdöbbentek. A főnök így folytatta: "Mindegyikőtöknek adok egy MAGOT - egy nagyon különleges MAGOT. Szeretném, ha elültetnétek ezt a magot, öntöznétek és jöjjetek vissza mához egy évre azzal, amit neveltetek a magból. Akkor majd megnézem a növényeiteket és kiválasztom, ki lesz a következő vezérigazgató."

Volt a fiatalok közt egy Jim nevezetű is aznap, aki a többiekhez hasonlóan, szintén kapott egy magot. Nagyon izgatottan tért haza, s elmondta a feleségének is a történteket. A felesége segített cserepet, földet és komposztot keríteni és Jim elültette a magot. Minden nap meglocsolta és figyelte, nőtt-e a növénye. Körülbelül három hét elteltével a többi alkalmazott már a kikelt növényekről beszélgetett.

Jim mindig megvizsgálta az ő magját, de semmi nem kelt ki belőle. Eltelt három, négy, végül öt hét, még mindig semmi. Addigra már mindenki a növényéről mesélt, de Jimnek nem volt növénye, úgy érezte, kudarcot vallott.

Már eltelt hat hónap és még mindig nem volt semmi Jim cserepében. Tudta, hogy biztosan elpusztította a magját. Mindenkinek fái és magas növényei voltak, de neki semmije sem. Jim mégsem szólt egy szót sem a kollégáinak. Tovább locsolta és trágyázta a földet. Annyira akarta, hogy kikeljen a mag.

Amikor végre letelt az egy év a cég minden fiatal alkalmazottja elhozta a növényét, hogy a vezérigazgatónak megmutassa. Jim azt mondta a feleségének, hogy ő nem fog bevinni egy üres cserepet.De ő azt válaszolta, hogy őszintén el kell mondania, ami történt. Jimnek kavargott a gyomra, úgy érezte, ez lesz életének legkínosabb pillanata, de tudta, hogy a feleségének igaza van. Elvitte az üres cserepét a tanácsterembe. Amikor Jim megérkezett, csodálattal nézte a sokféle növényt, amit a többi alkalmazott nevelt. Gyönyörűek voltak, mindenféle alakú és méretű növények. Jim letette a földre az üres cserepét, sok kollégája kinevette, páran sajnálták őt.

Amikor a vezérigazgató belépett, körülnézett és köszöntötte fiatal kollégáit. Jim próbált meghúzódni valahol a sarokban. "Istenem, milyen gyönyörű növényeket, fákat és virágokat neveltetek" - mondta a vezérigazgató. "Ma az egyikőtöket kinevezem vezérigazgatónak."

Hirtelen a vezérigazgató megpillantotta Jimet az üres cseréppel a terem végében. A pénzügyi igazgatót arra kérte, hogy hívja Jimet előre. Jim megrémült. Azt gondolta: "A vezérigazgató tudja, hogy kudarcot vallottam! Talán kirúg!"

Amikor Jim előrement, a vezérigazgató megkérdezte, hogy mi történt a magjával. Jim elmondta a történetét.

A vezérigazgató mindenkit arra kért, hogy üljön le, kivéve Jimet. Ránézett Jimre és mindenki előtt bejelentette: "Íme az új vezérigazgatótok!" "Jimnek hívják." Jim nem hitt a fülének. Hisz még ki sem kelt a magja. "Hogyan lehetne ő az új vezérigazgató?" - mormogták a többiek. A vezérigazgató akkor azt mondta: "Egy évvel ezelőtt az itt lévők közül mindenkinek adtam egy magot. Arra kértelek titeket, hogy ültessétek el, öntözzétek és hozzátok vissza nekem e napon. Én mindenkinek főtt magot adtam; halottak voltak - lehetetlen volt, hogy kibújjanak a földből. Mindegyikőtök, Jimet kivéve, fákat, növényeket és virágokat hozott nekem. Amikor észrevettétek, hogy a magok nem kelnek ki, kicseréltétek a tőlem kapott magot egy másikra.
Jim volt az egyetlen, akiben megvolt a kellő bátorság és őszinteség, hogy egy olyan edényt hozzon ide, amiben az én magom van. Ezért ő lesz a következő vezérigazgató!"
Ha őszinteséget vettek el, bizalmat arattok.
Ha jóságot vettek el, barátokat arattok.
Ha alázatot vettek el, nagyszerűséget arattok.
Ha kitartást vettek el, elégedettséget arattok.
Ha megfontoltságot vettek el, reményteli kilátást arattok.
Ha kemény munkát vettek el, sikert arattok.
Ha megbocsátást vettek el, megbékélést arattok.
Tehát, vigyázzatok, hogy mit vettek el ma, mert ez határozza meg, mit fogtok később learatni.

"Bármit adtok az életnek, az élet visszaadja azt nektek."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Időnként.....
  2011-07-29 11:18:41, péntek
 
  Időnként előfordul, hogy rohannál a céljaid felé, de valami miatt lassítanod kell. Történt már ilyen az életedben?

Gondolj vissza, akkor hogyan alakultak a dolgaid. Lehet, hogy mikor megvalósult, amit szerettél volna, sokkal jobb lett?

Fogadd el türelmesen, ha még várnod kell a vágyaid beteljesülésére. Mikor végre valóság lesz, megérted, hogy a Teremtő a legjobb forgatókönyvet írta meg. Jobbat, mint amit valaha el tudtál volna képzelni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ön tiszta belülről?
  2011-07-24 18:19:46, vasárnap
 
  "A halál a vastagbélben kezdődik"

Valószínűleg erről még nem hallott, hiszen ez jelenleg a legsötétebb titoknak számít Amerikában. Amint a Vegetarian Times olyan találóan írta:

"Az udvarias társalgások témáinak listáján a beleink állapota valószínűleg a legutolsó helyen szerepel. Nézzünk szembe a tényekkel: az irritábilis bélszindróma, székrekedés, gázosodás, tasakgyulladás és vastagbélrák nem olyan témák, amelyekről szívesen beszélgetnénk. Mégis, ahogy a régi mondás tartja, a halál a vastagbélben kezdődik. Nem hiszi el? Kérdezze meg bármelyik halottkémet. A boncolások gyakran azt mutatják ki, hogy a vastagbelet 80 %-ban elzárják a salakanyagok." - Vegetarian Times,

Javítson az életminőségén

Véget vethet a néma szenvedésnek, amit ezek a fájdalmas és zavaró tünetek okoznak, ha sikerül megérteni, hogy a test szennyező-anyagai és a méreganyagokkal telítődött vastagbél miként okozhatja mindezeket a betegségeket. A www.egym.hu oldalon megismerheti az igazságot a vastagbél megtisztításával és méregtelenítésével kapcsolatosan, amint részletesen kifejtem az alábbiakat:

Miért olyan életbevágó, hogy rendszeresen megtisztítsa és méregtelenítse szervezetét?

Hogyan tudja megfelelően tisztítani és méregteleníteni a vastagbelet és a belső szerveket?

Milyen jótékony hatásokra számíthat, és miként javul majd az életminősége?

Ön most valami csodálatos dolgot fog megismerni, és mindazok az információk, amelyeket ezen az oldalon talál, választ jelenthetnek ismerősei problémáira is, amint azt olyan sokan tanúsítják.
Mit kell tudni a szervezet szennyezőanyagairól?

Munkánk során, vagy éppen otthonunkban különféle mérgek és vegyi anyagok ezreinek vagyunk kitéve mindannyian, amelyeket belélegzünk a levegővel, vagy éppen a táplálékkal, az ivóvízzel és a gyógyszeripari készítményekkel juttatunk be a szervezetünkbe. Ráadásul sokkal több cukrot és mesterségesen előállított élelmiszert fogyasztunk, mint az emberiség történelmében valaha, és rendszeresen rongáljuk a szervezetünket különféle élénkítőszerekkel és nyugtatókkal.

Ha még sohasem csodálkozott rá, és sohasem törődött a bennünket körülvevő szennyeződéssel, akkor itt az ideje, hogy változtasson a szemléletén, és odafigyeljen erre a problémára. A tudósok már évtizedek óta tanulmányozzák a levegőben, ivóvízben, az élelmiszereinkben és a talajban fellelhető szennyező anyagokat. Az Egyesült államok ipara évente több mint 2,7 milliárd tonnát állít elő a mintegy 9000 különféle kemikáliából. évről évre több millió tonna vegyi anyagot juttatnak a levegőbe és az ivóvizünkbe. A tudósok már elkezdték vizsgálni az emberi szervezet szennyezettségi szintjét, és az eredmények meglehetősen nyugtalanítóak. A kutatások egyértelműen azt mutatják, hogy a szervezetünk nem képes közömbösíteni mindazokat a méreg- és vegyi anyagokat, amelyeket napról napra belélegzünk, vagy a táplálékkal együtt elfogyasztunk. Egyszerűen felgyülemlenek a sejtjeinkben (különösen a zsírsejtekben), a szöveteinkben, a vérünkben, a szerveinkben (mint pl. a vastagbél, a máj és az agy), és elraktározódnak meghatározhatatlan időre, a későbbiekben különféle megbetegedéseket okozva. Nem áll módomban olyan képet mutatni, amelyen az agyban vagy a májban keletkezett szennyezőanyag-képződményeket láthatnánk, de meg tudom mutatni, miként néznek ki ezek a vastagbélben.
Mit kell tudni az élősködőkről?

A méreganyagok és az ,,élettelen", mesterséges élelmiszerek rossz emésztést okoznak, amely azután ilyen toxikus képződmények kialakulásához vezet, többek között a vastagbélben. Ezek a toxikus salakanyagok a bélben azután gyakorta - a National Geographic szavaival élve - "szörnyű teremtmények vészjósló világává alakulnak át, amelyből élő szervezetek táplálkoznak: a paraziták".

A Discover magazin egy jellemző cikket jelentetett meg e témában 2000. augusztusában:

"Minden élő szervezet legalább egy parazitát hordoz a belsejében, vagy a külsején, de az emberek sokkal többet ...A tudósok...csak most kezdik felfedezni, hogy pontosan mire is képesek ezek az elrejtett élősködők, a kutatások azonban rámutatnak egy lényeges lehetőségre: a paraziták uralhatják a világot. Rendkívül zavarba ejtő az a felfedezés, hogy ezek az apró kis élőlények, amelyeket nagyrészt természetesnek veszünk, ilyen meghatározó erőt képviselnek. Egymással együttműködő sejtek halmaza vagyunk, és ezt az együttműködést kémiai jelzések hangolják össze. Ha egy adott organizmus - mint pl. egy parazita - képes irányítani ezeket a jeladásokat, akkor képes irányítani bennünket. éppen ettől olyan sajátosan szörnyűek a paraziták."

A környezeti mérgek, az egészségtelen táplálkozás és a paraziták együttesen igen súlyos veszélyt jelentenek az emberre nézve. "Valójában a paraziták sokkal több embert öltek meg, mint az összes háború a történelem során" - állítja a National Geographic az egyik díjnyertes dokumentumfilmjében, a ,,Hullatolvajok" c. filmben (The Body Snatchers). Ha nem hiszi el, hogy a paraziták ott élhetnek az amerikaiakban, akkor csak olvassa el azt a sok ezer valós élménybeszámolót, amit ezen az oldalon talál. Hamar rá fog döbbenni, hogy ez egy sokkal hatalmasabb probléma, mint ahogy azt valaha is feltételezte volna. (Itt találhat részletes információt és képeket az emberi parazitákról.)

Mikor van szükség belső tisztításra?

Ha ön most először szembesül ezzel a sorsdöntő információval, akkor valószínűleg még sohasem foglalkozott komolyan a következő egyszerű kérdéssel: Tiszta ön belülről? Természetesen ön tisztán tartja a külsejét: lezuhanyozik, rendszeresen fogat és hajat mos, de belülről is tisztán tartja magát? Ebben a modern, mérgekkel teli világban egyre magától értetődőbb, hogy a vastagbél (a test ,,szennyvízcsatorna-hálózata"), a máj és más egyéb szervek ugyanúgy rendszeres tisztítást igényelnek. éppen úgy, ahogy egy autónak is rendszeresen ojalcserére van szüksége.

Honnan lehet tudni, mikor van itt az ideje, hogy megszabadítsuk testünket a felgyülemlett méreganyagoktól, parazitáktól és egyéb salakanyagoktól? Ha az alább felsoroltak közül egyet vagy többet már észlel, nos, akkor itt az ideje a méregtelenítésnek:

Gyakori fáradtság és erőtlenség
Szélszorulás, gázok és puffadás
Súlyfelesleg
ételallergiák
Elégtelen emésztés
Ingerlékenység, hullámzó kedély
Nehéz légzés,
Erősen bűzös széklet
élősködők a székletben
Gyakori megfázás
Visszatérő fejfájások
Krónikus székrekedés
Irritábilis Bélszindróma (IBS)
Kiálló has
Csillapíthatatlan éhségérzet
Bőrproblémák, kiütések, stb.
Fémíz-érzet a szájban
Aranyér
Candida-fertőzés

Ne várjon tovább! Kezdje el most!

Hogyan jöhetek rendbe, hogy ne kelljen a fürdőszobában erőlködve heti 1-2 alkalommal apró kis bogyókat produkálnom?

Hogyan szabadulhatnék meg a bizonytalanságtól és az IBS okozta bélmozgásaim fájdalmától, és élhetnék kényelmesebb életet?

Hogyan szabadulhatnék meg a gázok okozta gyötrő fájdalomtól és a gyomromban lévő, kínzó puffadástól?

Miért nem vagyok képes fogyni, miközben igyekszem egészségesen táplálkozni és mozogni?

Hogyan tehetném simábbá a hasamat?

Miért érzem magam állandóan annyira lomhának és fáradtnak?

Hogyan szüntethetném meg a savas refluxot, az aranyeret, pattanásokat, fejfájást, stb.?

Lehet, hogy ön már hallott a tisztítás fontosságáról, és tudja, hogy ez jó lenne önnek, és már egy ideje keresi a legjobb méregtelenítő programot. Bármi is legyen az, ön nyilván sokkal jobban ismeri a saját problémáit és kérdéseit. én pedig azért vagyok itt, hogy elmondjam önnek, hogy a keresgélésnek és a szenvedéseknek vége, mert én ismerem a VÁLASZT:
Ki kell takarítani a mérgeket! Mégpedig most, minél sürgősebben!

Az ön egészsége és életminősége múlik ezen. Ne várjon tovább, cselekedjen most, mielőtt túl késő lenne!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nyár veszélyei
  2011-07-24 17:48:01, vasárnap
 
  Ahogy minden évszaknak, úgy a nyárnak is megvannak a veszélyei. A nyár hírnökei közül talán a rovarok okozzák a legtöbb kellemetlenséget. Az Európában ismert szúnyogok ugyan bosszantóak, de nem veszélyesek, általában a viszketésen kívül nem tapasztalunk egyéb tüneteket. Egészségügyi következménye akkor lehet, ha allergiás reakciót tapasztalunk: ilyen a légszomj, vagy a nyakon, szájon, szemen és környékén kialakult nagyobb duzzanat.

Tévhit, hogy a kis, szárnyas ragadozók a vér édessége szerint választják ki áldozatukat. A vérbő, szőrtelen felületeket kedvelik, továbbá a kibocsátott hő és az izzadság szaga vonzza őket. Érdemes tehát energiát fordítani a megelőzésre, védőkrémek és spray-k széles választéka áll rendelkezésünkre.

Ha már csak az utókezelésre van lehetőségünk, a szakemberek azt javasolják, hogy a csípést követően azonnal fertőtlenítsük a területet, semmiképpen se vakarjuk, ugyanis a sérült bőrfelületen keresztül baktériumok juthatnak a szervezetünkbe, mely fertőzést eredményezhet. Ha a viszketés elviselhetetlen, hűtsük a problémás területet!

Nyáron is ellenség: a kullancs

A fenti tünetekkel ellentétben a kullancs csípése fájdalommentes, nem jár viszketéssel, a jóllakott állat elhagyja áldozatát, ezért lehetséges, hogy egyáltalán nem vesszük észre azt. Ha azonban kórokozókat juttat a szervezetbe, egyértelművé válik a jelenléte. A kullancs által terjesztett legismertebb és egyben legveszélyesebb betegségek a lyme kór és az agyvelőgyulladás. A lyme kór tünetei egy hónapon belül jelentkeznek, influenzához hasonlóan hidegrázással, lázzal, fejfájással, levertséggel és izomfájdalommal.

Jellegzetes kör alakú, kokárdaszerű, piros kiütés jelenhet meg a parazita csípésének helyén vagy annak közelében. Az agyvelőgyulladás megjelenésének ideje 8-24 nap közé tehető, első szakaszában lehet tünetmentes, de a nátha jellemzőit is mutathatja. Ezután lázmentes állapot és viszonylag tünetmentes időszak következik, majd a neurológiai szövődményekkel járó második szakasz.

Darazsak és méhek

A legtöbb ember nehezen tesz különbséget darázs és méh között, ezért fél az allergiás reakciót okozó csípéstől. Míg a darazsak jóval élénk színűbbek, és nagyobb a kontraszt a sárga-fekete mintában, addig a méhekre inkább a hamvas jelzőt használhatnánk. A legtöbb méh faj ránk nézve veszélytelen, a nőstény poszméheknek például nincs is fullánkjuk. Fénykedvelő állatok, ezért az esti órákban sem meglepő a jelenlétük a lakásban. Kutatók egy csoportja kísérletet tett az afrikai házaló és vadméhek keresztezésére. Ez egy igen agresszív faj létrejöttét eredményezte, amik a laboratóriumi körülmények közül kiszabadulva egyaránt veszélyt jelentenek fajtársaikra és az emberekre is.

Hazánkban a lódarázs a legveszélyesebb. Ha méh- vagy darázscsípést követően ezeket a tüneteket tapasztalja: sápadtság, hideg veríték, nyirkos bőr, gyors légzés és pulzus, álmosság, eszméletvesztés - azonnal kérjen segítséget! Extrém esetben súlyos, a vérkeringés összeomlásához vezető allergiás reakciót okozhat, és halálhoz vezethet. A méh- és a darázscsípés kezelése is eltérő módon történik, ezeket otthon is tudjuk alkalmazni.

Méhcsípésre - melynek savas a mérge - alkalmazzunk gyenge lúgot, például szódabikarbóna pasztát vagy hígított ammóniát, hogy a savas méreg semlegesíthető legyen. A darázs mérge azonban lúgos, így ecettel vagy citromlével közömbösíthető. Abban az esetben, ha nem tudjuk eldönteni, hogy milyen csípéssel állunk szemben, allergiaellenes krémet és hideg nyomókötést használjunk.

Nyári ételek

A nagy nyári melegben szívesebben fogyasztunk könnyű ételeket, friss zöldségeket, gyümölcsöket, valamint olyan, általában krémes-tejeshűsítő finomságokat, mint a fagylalt, a sorbet és a jeges shake-ek. A gyümölcsök és zöldségek felületes tisztítása és a fehérjében gazdag élelmiszerek helytelen tárolása ételfertőzést és -mérgezést eredményezhet. A baktériumok és kórokozók elszaporodását okozta betegségek, így a gyomor- és bélhurut kialakulásának vagy a szalmonella-fertőzésnek a veszélye ilyenkor nem csekély.

Elvileg bármely élelmiszer fertőződhet, és közvetítheti a kórokozókat, hazai körülmények között mégis elsősorban a nyersen vagy minimális hőkezeléssel fogyasztott élelmiszerek a kockázatosak. Ilyenek a szezonális zöldségek, bogyós gyümölcsök (eper, málna), dinnye, valamint a szennyezett víz és a nyers tej, sajt.

Strandbetegségek

Sok kellemetlenségeket okozhatnak a ,,strandbetegségek" is. A szaunában, napozóágyakon, uszodában, a medence környékén számos gomba faj telepedhet meg, melyek inkább a nőkre nézve veszélyesek, de a férfiak sem lélegezhetnek fel. Leggyakoribb strandbetegségek a körömgomba, az uszoda- és a közönséges szemölcs és az ótvar. Ezek kialakulása könnyen megelőzhető, ha a nyári fürdőzés után szárazra töröljük a bőrünket, ha mindig papucsot viselünk, amelyet lehetőleg még a szaunában sem veszünk le.

A gőzkabinokban, illetve a közösség által igénybe vett ülőhelyeken tegyünk magunk alá törölközőt, amelyet csak erre a célra használjunk! A lábadnak, az intim területeknek és a test többi részének használjunk külön-külön törölközőt, így elkerülhetjük a fertőzéseket.

A rovarcsípések tüneti kezelése

A legtöbb rovarcsípés csupán helyi reakciókat vált ki, mint a bőrpír, duzzanat, fájdalom, valamint viszketegség. Ennek megfelelően sokszor elegendő a fullánk eltávolítása, a seb lemosása és egy kis hűtés alkalmazása.

Miután jól megmostad a csípés helyét vízzel és szappannal, alkalmazhatsz egyéb tüneti kezelést is:

• egy jeges zacskó vagy hideg borogatás

• szódabikarbónából készült pép

• szteroidos krém égésre, vagy bármilyen más viszketés elleni gél vagy kenőcs, amely segítheti a gyermeket abban, hogy minél kevesebbet vakarja a csípés helyét.

Sok esetben más gyógyszerek, beleértve a viszketés elleni Anti hisztamint, a difenhidramint, vagy a gyulladáscsökkentők, mint az ibuprofén vagy a paracetamol (acetaminofén) szintén segíthetnek a kis betegen. A nagyobb kiterjedésű helyi reakciók általában egy rövid, orális úton való szteroid kezelést igényelnek a gyerekek. Ha a csípés elfertőződik, antibiotikumra lesz szükség.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 366 db bejegyzés
Összes: 2408 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10
  • e Hét: 214
  • e Hónap: 494
  • e Év: 494
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.