|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2011-07-29 23:34:22, péntek
|
|
|
Fotó: Horváth Beáta Rita
...... ............
- a muskátli ehető? Ha már a dália az!
- Na mi is lesz az ebed???? :))) ...
|
|
|
0 komment
, kategória: Viccek |
|
|
|
|
|
2011-07-29 23:22:14, péntek
|
|
|
Fotó: Bánki Károly
...... .........
|
|
|
0 komment
, kategória: Balatonról |
|
|
|
|
|
2011-07-29 21:52:45, péntek
|
|
|
Sült halak Ticz Marika készítette.
Süllőhöz,fogashoz: Előkészítjük a halat a szokásos módon.majd paprikás lisztben megforgatva kisütjük.Nem kell teljesen,csak legyen roppanós a külseje.teflon tepsibe pici olaj,és abba rögtön rakjuk bele a halakat.ezt már lehet korábban is pl karácsonykor már délelőtt is.
Amikor szeretnénk fogyasztani előtte 3/4órával belocsoljuk alaposan fokhagymás tejföllel,és készre sütjük.Én rizst készítek hozzá.Valamint,veszek kész "zacskós"céklát.Beleteszem szűrőbe,és pillanatra csap alá tartom.Míg csöpög.elkészítem a majonézt kikeverem tejöllel,és pici mustár,bors,és majonézes torma /5centi/,és belecsíkozom a céklát.Nagyon jól mutat a fehér tányéron a hal,a fehér rizs,és a ciklámen színű saláta.
És az illatok?Jó étvágyat!
Süllő
Fogashal
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2011-07-29 19:55:15, péntek
|
|
|
...... ............
|
|
|
0 komment
, kategória: Viccek |
|
|
|
|
|
2011-07-29 19:37:20, péntek
|
|
|
Keresztury Dezső: Kiserdő
Most néma a Kiserdő,
de hallgatása zúg.
Bár ritkul a barnuló ernyő,
még sátor a régi út.
Kék, könnyű egek suhannak
méz fényben a lomb felett.
Lángot vet az elzuhant nap.
Ó! zöld-arany szédület!
Csendben, magánosan jön
a fényes-tollu madár:
csak megpihen itt az erdőn,
s dél fele messzire száll.
Az ökörnyálon csillogva
bujkál egy sugárnyi láng.
A szél kopasz ágakon dudolja:
Ó, rózsa! Ispiláng!
Vérhullató lombok, tölgyek
néma bucsúja kié?!
Egy bánatos isten görnyed
a tűnt idő kútja fölé.
Állok vacogva, kigyúlva,
akár a meztelen ág.
A szél sír, az avarba bújva,
zörgő nótáját fújja,
s a rőt alkony mélabúja
énekli szivembe magát.
|
|
|
1 komment
, kategória: versek |
|
|
|
|
|
2011-07-29 19:18:23, péntek
|
|
|
Balatoni csók - szelet Szalay Richárd receptje
Balatoni csók
25 dkg cukrot, 1 cs. V.-vanilin cukorral, 4 egész tojással és 8 dkg őrölt mogyoróval erősen, félóráig keverünk, azután 30 dkg liszttel kevert 1/2 cs. V.-sütőport keverünk hozzá. Diónyi halmokat formálunk, és őrölt mogyoróval megszórva, vajazott tepsiben, forró sütőben sütjük.
Balaton szelet
Hozzávalók:
A tésztához: 1 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evőkanál tej, 2 evőkanál méz.
Ezeket gőz fölött jól átmelegíted, összekevered, majd hozzákeversz 45 dkg lisztet, 1 csomag sütőport. Az így elkészült tésztából négy egyforma cipót készítesz, kinyújtod kb. 2 mm vastag lappá, s egy zsírozott lisztezett tepsiben kisütöd egyenként a lapokat.
A krémhez: 2 dl tej, 1 evőkanál gríz, 15 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor.
A két deci tejben megfőzöd az evőkanálnyi grízt, majd hozzákevered a vajat és a kakaót. Kell még savanykás lekvár (a legjobb a piros ribizli).
Összeállítás:
Az elkészült és kihűlt lapokból egyet megkensz a krémmel, rárakod a következő lapot, azt megkened lekvárral, újabb lap, krém, még egy lap, s annak a tetejét megszórod porcukorral. Ezt az egészet pihentetni kell egy napig, amíg a tésztája megpuhul.
Egy 33 cm széles és kb. 45-50 cm-es tepsiben (kb. 1 cm magas a széle, ennek a hátlapján sül a tészta) a fenti adag másfélszeresét kell elkészíteni.
...... ........... ......
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2011. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
413 db bejegyzés |
e év: |
4538 db bejegyzés |
Összes: |
47466 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 11062
- e Hónap: 23738
- e Év: 257485
|
|
|