Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Nádas_felhős Balaton
  2011-07-29 23:41:03, péntek
 
  Fotó:Károly Veronika
.........

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Na mi is lesz az ebed???? :)))
  2011-07-29 23:34:22, péntek
 
  Fotó: Horváth Beáta Rita
...... ............



- a muskátli ehető? Ha már a dália az!
- Na mi is lesz az ebed???? :))) ...

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Csodálatos kép a Balatonról
  2011-07-29 23:22:14, péntek
 
  Fotó: Bánki Károly
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Sült hal recept
  2011-07-29 21:52:45, péntek
 
  Sült halak Ticz Marika készítette.

Süllőhöz,fogashoz: Előkészítjük a halat a szokásos módon.majd paprikás lisztben megforgatva kisütjük.Nem kell teljesen,csak legyen roppanós a külseje.teflon tepsibe pici olaj,és abba rögtön rakjuk bele a halakat.ezt már lehet korábban is pl karácsonykor már délelőtt is.
Amikor szeretnénk fogyasztani előtte 3/4órával belocsoljuk alaposan fokhagymás tejföllel,és készre sütjük.Én rizst készítek hozzá.Valamint,veszek kész "zacskós"céklát.Beleteszem szűrőbe,és pillanatra csap alá tartom.Míg csöpög.elkészítem a majonézt kikeverem tejöllel,és pici mustár,bors,és majonézes torma /5centi/,és belecsíkozom a céklát.Nagyon jól mutat a fehér tányéron a hal,a fehér rizs,és a ciklámen színű saláta.
És az illatok?Jó étvágyat!
Süllő



Fogashal



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Édi angyalka
  2011-07-29 21:21:03, péntek
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Sharon jó éjt képe
  2011-07-29 20:36:00, péntek
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Biróné, Anikó képe
  2011-07-29 20:23:36, péntek
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
egy kis masszőr
  2011-07-29 19:55:15, péntek
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Keresztury Dezső: Kiserdő
  2011-07-29 19:37:20, péntek
 
  Keresztury Dezső: Kiserdő




Most néma a Kiserdő,
de hallgatása zúg.
Bár ritkul a barnuló ernyő,
még sátor a régi út.

Kék, könnyű egek suhannak
méz fényben a lomb felett.
Lángot vet az elzuhant nap.
Ó! zöld-arany szédület!

Csendben, magánosan jön
a fényes-tollu madár:
csak megpihen itt az erdőn,
s dél fele messzire száll.

Az ökörnyálon csillogva
bujkál egy sugárnyi láng.
A szél kopasz ágakon dudolja:
Ó, rózsa! Ispiláng!

Vérhullató lombok, tölgyek
néma bucsúja kié?!
Egy bánatos isten görnyed
a tűnt idő kútja fölé.

Állok vacogva, kigyúlva,
akár a meztelen ág.
A szél sír, az avarba bújva,
zörgő nótáját fújja,
s a rőt alkony mélabúja
énekli szivembe magát.




 
 
1 komment , kategória:  versek  
Balatoni csók - szelet
  2011-07-29 19:18:23, péntek
 
  Balatoni csók - szelet Szalay Richárd receptje

Balatoni csók
25 dkg cukrot, 1 cs. V.-vanilin cukorral, 4 egész tojással és 8 dkg őrölt mogyoróval erősen, félóráig keverünk, azután 30 dkg liszttel kevert 1/2 cs. V.-sütőport keverünk hozzá. Diónyi halmokat formálunk, és őrölt mogyoróval megszórva, vajazott tepsiben, forró sütőben sütjük.

Balaton szelet
Hozzávalók:
A tésztához: 1 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evőkanál tej, 2 evőkanál méz.
Ezeket gőz fölött jól átmelegíted, összekevered, majd hozzákeversz 45 dkg lisztet, 1 csomag sütőport. Az így elkészült tésztából négy egyforma cipót készítesz, kinyújtod kb. 2 mm vastag lappá, s egy zsírozott lisztezett tepsiben kisütöd egyenként a lapokat.
A krémhez: 2 dl tej, 1 evőkanál gríz, 15 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor.
A két deci tejben megfőzöd az evőkanálnyi grízt, majd hozzákevered a vajat és a kakaót. Kell még savanykás lekvár (a legjobb a piros ribizli).
Összeállítás:
Az elkészült és kihűlt lapokból egyet megkensz a krémmel, rárakod a következő lapot, azt megkened lekvárral, újabb lap, krém, még egy lap, s annak a tetejét megszórod porcukorral. Ezt az egészet pihentetni kell egy napig, amíg a tésztája megpuhul.
Egy 33 cm széles és kb. 45-50 cm-es tepsiben (kb. 1 cm magas a széle, ennek a hátlapján sül a tészta) a fenti adag másfélszeresét kell elkészíteni.
...... ........... ......





 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 413 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 11062
  • e Hónap: 23738
  • e Év: 257485
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.