Belépés
dnemethk.blog.xfree.hu
" A tegnapi bánat célt is adott: Bár szívembe markolt,de élni hagyott. Jöhetnek százszám szélviharok, Mert ezen a Földön nem félni vagyok...&q... Kathalynka Kathalynka
1967.11.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Nutellás,mascarpones,almatorta
  2011-01-30 17:20:15, vasárnap
 
  Nutellás,mascarpones,almatorta.

(kicsit macerás de isteni finom)
Fénykép később róla. Elfelejtettem lefotózni,s két pillanat alatt elfogyott. Újra kell sütnöm.


Hozzávalók:

4 tojásból piskóta tészta (tortalapok)
***
1/2 kg alma
1dl édes fehérbor (ha kicsi gyerekeknek készítjük akkor a bor helyett szűrt almalét adunk hozzá)
mokkáskanál fahéj
2 cs, vanillincukor.
3-4 dl víz
2 cs vaníliás pudingpor
5-6 evőkanál kristálycukor
***
1/2 kg áttört túró
4 tubus natúr krémsajt (medve,de más is jó)
4-5 jóóó evőkanál nutella (nem a csíkos/vajas)
1 cs zselatinpor (sima mezei)
***
4 tojásos piskótát sütök tortaformában. (lustábbak készen is megvehetik)
(aki nem tudja hogyan készül,írjon nekem szívesen segítek.)

Először az almakrémet készítsük el,mert hűlnie kell.
A meghámozott,kimagozott,felszeletelt almákat puhára főzöm a vanillincukorral,borral fahéjjal,s annyi vízzel,hogy az almákat ellepje.
Ha megpuhultak az almák villával,vagy turmixgéppel pépesítem,s ehhez a még forró péphez öntöm a cukorral,kevés vízzel,vagy tejjel kikevert pudingport. Sűrűsödésig főzöm.
Jó sűrű masszát kapunk.
Félreteszem hűlni.

Most elkészítem a nutellás krémet (közben sül a piskótatésztám)

Az áttört túrót,a krémsajtokat,a nutellát jól összedolgozom.
(ízlés szerint mehet bele egy kicsi cukor) (én nem szoktam)
A zselatinport kevés vízzel felforrósítom.
Kicsit hűlni hagyom,közben kevergetem,majd a nutellás masszához öntöm.

A kisült és kihűlt tortalapot két lappá vágom.
Az egyiket visszateszem a tortaformába.
Erre simítom a már kihűlt almás krémet,majd a nutellás 3/4 részét.
Tetejére a tortalap másik felét borítom.
A maradék nutis krémet elsimítom rajta.
Megkoronázhatjuk művünket durvára vágott dióval,szeletelt mandulával,kevés tejszínhabbal,narancshéj spirálokkal,stb saját fantáziánk szerint.
1-1. 1/2 órát hűtőben pihentetjük. (ha a család bír addig türelemmel várni)

Jó étvágyat kívánok!

 
 
2 komment , kategória:  Receptjeim  
Rólunk árulkodó e-mailek
  2011-01-09 21:00:28, vasárnap
 
  Árulkodó az e-mail stílusa

Nem saját kútfőből merítettem,de mindenkinek ÉRDEMES elolvasnia.

"A számítógéppel fogalmazott szövegek, akár a tollal papírra vetett sorok,
sokat elárulnak fogalmazójukról.
Alább a legjellemzőbb stílusokat, illetve levelekbe illesztett díszeket, karaktereket elemezzük.

* Átlagos betűkészletet és -méretet általában a munkahelyi e-mail címünkön használunk,
melyek sablonja szinte mindig tartalmaz névjegyet is (címmel, telefonnal).
Persze ezekbe is illeszthetők kisebb - a személyiségre utaló - elemek,
ám ha a komolyságunkat vagy annak legalább a látszatát meg akarjuk őrizni, egy környezetvédelmi üzenetnél mélyebb vizekre ne merészkedjünk:

,,Mielőtt kinyomtatná ezt az e-mailt, gondolja meg, valóban szükséges- e.
Napról napra kevesebb fa lesz a világon."

* Nagybetűkkel általában azok írnak bizonyos szavakat, akik ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy ekképpen is felhívják a figyelmet egy-egy általuk KÜLÖNÖSEN FONTOSNAK ÍTÉLT kifejezésre. Hivatalos levelekben ugyanakkor nem javallott ez a formula, egyrészt mert tönkreteszi az írásképet, másrészt mert sok esetben erőszakosnak hathat.

* Főként a hölgyeknél gyakori, hogy valamilyen kedves - avagy annak vélt - figurát rögzítenek állandó csatolmányként.
Ez lehet gombolyaggal játszó cica, hintázó kislány, ilyen-olyan manó,
a monitoron sétáló katicabogár vagy más rajzolt figurák.
Egyesek szerint ezek aranyosak, mások maguk is a monitorra másznak tőlük a katica mellé...

* A színes betűk alkalmazása gyakorta együtt jár a tiritarka figurák fölbukkanásával.
Lilával, rózsaszínnel, csillámló iniciálékkal általában azok fogalmaznak,
akik lelkük szépség iránti olthatatlan vágyára ily módon is föl kívánják hívni levelük olvasójának figyelmét. Ez általában sikerül is.
Ha pedig két ilyen lelkületű ember az éterben találkozik, ott bizony kisvártatva a szivárvány minden színében pompázik az ábécé...

* Sokan szögletesnek találják a klasszikus betűket (Times, Arial stb.), ezért valamely, az írottra emlékeztető, sokszor kibogarászhatatlanul kacskaringózó kalligrafikus típus mellett döntenek.
Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik hosszabb, ily módon fogalmazott levelet kapnak,
ráadásul muszáj azt el is olvasniuk.
E betűtípusok - illetve feladóik - üzenete egyértelműen az, hogy a számítógéppel történő kommunikációba is csempésszünk valami emberit.
Hogy ez mennyire sikerül, azt mindig a címzettnek kell eldöntenie.

* Bizonyára a papíron szokták meg a helyhiányt azok a levelezők, akik tagolás, bekezdés, nagybetűk nélkül, hosszú és tömött sorokban ömlesztik be a levélfelületre mondandójukat.
Jó esetben legalább központozzák dolgozatukat, ám ha ez is elmarad, lelki és testi kínoknak teszik ki üzenetük olvasóját.
Nem biztos ráadásul az sem, hogy ha ugyanilyen stílusban válaszolunk, azzal felhívjuk a figyelmét az illetőnek arra, hogy e stílus zavaró. Valószínű ugyanis, hogy aki így ír, az az ilyen küllemű beérkező leveleket is élvezettel olvassa.

* Ki ne ismerné azokat, akik mondandójukat teletűzdelik hangulatjelekkel :-)
és képesek elszomorodni :-(
vagy meglepődni :o szinte félmondatonként.
Bizonyára különösen komplex személyiségek ők, akik olykor bohócorrot ragasztanak
virtuális arcmásukra :o),
másszor angyali ártatlansággal kérdeznek 0:-),
s még a szeretlek szót is be tudják helyettesíteni egy szív alakú jellel: <3.
Erre a levél olvasója aztán reagálhat felemás érzésekkel :/,
kacsinthat egyet ;),
lehet semleges :|,
de akár a virtuális nyelvét is kiöltheti :-P "

Valóban ilyenek vagyunk. :o)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 33 db bejegyzés
Összes: 294 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 0
  • e Hónap: 118
  • e Év: 5009
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.