Regisztráció  Belépés
evimami2007.blog.xfree.hu
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!" János 3:16 ... Ácsné Évi
1959.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Bővölködő élet
  2011-01-30 08:06:38, vasárnap
 
  Bővölködő élet
,,...én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." (János 10:10)

Egy utcai evangélizáción az Üdvhadsereg egy fiatal dobosa bizonyságot tett a múltjáról. ,,Mielőtt keresztyén lettem, ittam és szerencsejátékoztam, de már nem teszem többé. Káromkodós voltam és nőztem, de többé már ezt sem teszem. Gyere, és gondolkodj el rajta... most már csak annyit teszek, hogy itt állok minden nap ugyanezen az utcasarkon, és verem ugyanezt a régi dobot!" Éreztél már valaha így? Felkelsz, munkába mégy, hazajössz, vacsorázol, tévét nézel, beesel az ágyba, másnap újra felkelsz, és kezded elölről az egészet? Salamonhoz hasonlóan néha talán te is úgy érzed: ,,minden hiábavalóság..." (Prédikátor 12:8). De nem kell így lennie!

Francis Schaeffer mondta: ,,Az embernek célja van; az, hogy kapcsolatban legyen Istennel... amikor elfelejti a célját, elfelejti azt, ki is ő, és mit jelent az élet." Az élet több annál, mint ugyanazt a régi dobot ütni nap nap után. Jézus azt mondta: ,,...én azért jöttem, hogy életük legyen, és teljes életet éljenek" (János 10:10 NIV), és az első lépés ehhez elfogadni, hogy Ő azért halt meg, hogy megmutassa az utat vissza Istenhez. A második lépés felismerni, hogy szükséged van a személyes kapcsolatra Vele. A harmadik lépés, hogy a Bibliát használod tervrajzként a célodhoz és annak beteljesítéséhez. Ez az egyetlen könyv, amely választ ad azokra a fontos kérdésekre, mint: ,,Ki vagyok én?" és ,,Miért vagyok itt?". Nem egy ,,hiba" vagy, mint ahogy egyszer egy nő mondta, aki megtudta, hogy az anyja megpróbálta elvetetni őt. Isten szemében nagy érték vagy, és ma felajánlja neked a bővölködő életet.
Mai Ige
 
 
3 komment , kategória:  hitünk  
Vállald a hit lépését! (2)
  2011-01-29 08:24:20, szombat
 
  Vállald a hit lépését! (2)
,,A hit ... a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." (Zsidók 11:1)

Egyszer két hernyó mászott felfelé egy dombon, amikor észrevették, hogy a fejük fölött egy pillangó egy ágról lefelé lógva éppen sző. Az egyik hernyó odafordult a másikhoz, és így szólt: ,,Soha nem tudnál rávenni, hogy ilyesmit csináljak!" Tágítsd a látókörödet, és vállald a hit lépését! ,,A hit azt jelenti... meg vagy győződve azokról a dolgokról, amiket nem látsz" (Zsidók 11:1 NAS).

Glynnis Whitwer mondja: ,,Isten engedelmességre hív, anélkül, hogy megmutatná, mi lesz a végeredmény... Vannak napok, amikor elegem van abból, hogy mindig kiszólítanak a komfortzónámból... Általában nyafogós vagyok, aki azt kérdezi, hogy nem lehetne-e Istent a karosszékből szolgálni. De nem ez Isten útja. Ő nem akarja, hogy korlátok közé szorítson a biztonság utáni vágyam és az, hogy mindig szeretném kézben tartani a dolgokat... Van, ami akkor tárul fel belül, amikor kívülről kényszerítenek minket... ilyenkor kiderül az igazság a hitünkről... Ahhoz, hogy növekedjen, a hitet ki kell tágítani, feszíteni kell, és ez kényelmetlen... Másokkal ellentétben én nem könnyen tanultam meg bízni Istenben...nem egy könyvet olvasva... vagy prédikációt hallgatva... vagy arról hallva, hogyan bízik benne egy barátom. Úgy tanultam meg, hogy beléptem az engedelmesség kalandjába, és így felfedeztem, hogy Isten megbízható. Ez akkor történt, amikor a férjem és én elkezdtünk tizedet adni (miután évekig ellenálltam), és megláthattuk, hogyan gondoskodik Isten a szükségleteinkről, és még annál is többről...amikor engedelmeskedtem parancsának, és könyvet kezdtem írni (habár sejtelmem sem volt, hogy miről írjak), és megtapasztalhattam, hogyan nyitja meg Isten a lehetőségek ajtaját... Amikor igent mondtunk az örökbefogadásra, és láthattuk, hogyan virágzik ki két kicsi lány reményteljes jövő elé nézve... Engedelmeskedni, amikor Isten nem mutatta meg a lépéseket... vagy a végső célt, nagy kihívás. De ha hitben járunk, akkor Istené lesz a dicsőség, mert tudjuk, hogy magunktól nem lettünk volna képesek megtenni." Tehát vállald a hit lépését!
Mai Ige
 
 
2 komment , kategória:  hitünk  
Vállald a hit lépését! (1)
  2011-01-28 10:39:17, péntek
 
  Vállald a hit lépését! (1)
,,...Ti adjatok nekik enni!" (Máté 14:16)

Lee Brown észrevett egy kislányt, aki a környékükön kéregetett. Később kereste is őt, de nem találta a helyi iskolában. Aznap Brown úgy döntött, hogy tesz valamit a gyerekekért azzal, hogy ,,örökbe fogad" egy elsős osztályt a város legrosszabb színvonalú iskolájából, felajánlva, hogy támogatja azokat a gyerekeket, akik szeretnének továbbtanulni. Brown nem volt dúsgazdag. Gyapotszedőből lett ingatlanügynökké, elég jó évi bevétele volt, de maga is két gyermeket nevelt. Ígéretéhez mégis tartotta magát. Ő maga minden évben jövedelmének egyharmadát ajánlotta fel, és másoktól is gyűjtött adományt. Brown hittel tett lépése megmentett olyan diákokat, akik másként az utcán végezték volna.

Bátorság kell ahhoz, hogy valami jelentőset tegyünk, főleg akkor, ha először nem is látunk rá semmilyen módot. A híres Afrika-kutató, David Livingstone egyszer a következő levelet kapta: ,,Szívesen küldenénk önnek segítőket. Sikerült már megfelelő utat találnia az ön területére?" Livingstone így válaszolt: ,,Ha csak akkor akarnak jönni, ha van jó út, akkor ne is küldjék őket. Nekem olyan emberekre van szükségem, akik akkor is eljönnek, ha nincs út." Amikor Jézust 5000 éhes ember vette körül, Ő azt mondta tanítványainak: ,,Ti adjatok nekik enni!" Ez lehetetlennek tűnt, de amikor engedelmeskedtek, egy csoda szemtanúi lettek. Valaki így írt: ,,Krisztus lehetetlennek tűnő helyzetekbe fog vezetni... ne kerüld el ezeket! Ilyenkor tapasztalod meg Istent... Ha csak olyan dolgokat kísérelsz meg, amelyeket a rendelkezésedre álló forrásokkal lehetségesnek tartasz... az érdem a tied lesz, és Istennek nem lesz része benne... Olyan parancsot kaptál, amihez nagy hitbeli lépésre van szükség? Menj tovább, nem számít, milyen hihetetlennek tűnik! Így fogod átélni azt az örömöt, hogy láthatod, amint Isten csodát tesz - és így láthatják meg a körülötted lévők is!"
Mai Ige
 
 
2 komment , kategória:  hitünk  
Pali bácsi versei/KÖSZÖNÖM!!!
  2011-01-27 20:35:45, csütörtök
 
  Új szívet régi helyett!Minden szív bűnnel fertőzött,

harag, gyűlölet helye,

bűnt gyűlölő Isten elé,

senki nem állhat vele.

Szívünk ki nem fordíthatjuk,

miként juhász a subát,

nem is kell kifordítanunk,

mert Isten, szívünkbe lát!

Látja: mi megy végbe abban,

nem tudjuk elrejteni,

Ki szívünket megalkotta

tudja: mivel van teli.

Várja: mi is felismerjük,

szívünk romlott és beteg,

kicserélni azt új szívvel,

csak Jézus teheti meg!

Ha már szívünk kicsiny trónján,

az Úr Jézus tündököl,

akkor abból - mint forrásból -

szent éltető víz ömöl.

Jézus, ma még boldogan ad

új szívet, régi helyett,

a régiben gyűlölet van,

újban: mentő szeretet!

Égető nagy szükségünk van

egy új szívre, minekünk,

csak új szívvel állhatunk majd

színed elé, Istenünk!

Pecznyík Pál

Celldömölk, 2011. I. 25.Szebb világ!Világűrben van-e

jele, nyoma létnek,

régtől ez kérdése

a ma emberének!

Keresi az ember,

földön túli mását,

van-e ott is aki

hordja, arcvonását?

Meddő próbálkozás,

kutatni a létet,

ahol nincs levegő,

nincs emberi élet!

Isten, - lakás gyanánt -

itt adott helyt nékünk,

ezen a kék Bolygón

születünk és élünk.

Létezik azonban

láthatatlan világ,

Isten, abból küldte

hozzánk, Ő szent Fiát!

Krisztus-hívő, már most

betekinthet abba,

hívő lelki-szemmel,

minden pillanatba.

Azt nem kell kutatnunk

műholddal, látcsővel,

Jézus onnan jön el

értünk, nagy erővel!

Ámulattal nézzük

majd, a szebb világot,

nekünk készítette

Megváltónk, az áldott!

Pecznyík Pál Celldömölk, 2011. I. 25.

Nyitva égi Édenünk!Bűnünk miatt, bezárult az

édenkapu mögöttünk,

Édenben pázsiton jártunk,

napsugárban fürödtünk.

De az édenkapun kívül,

sivatag várt, s félelem,

naponkénti élelemért,

verejtékes küzdelem.

Isten nem hagyott magunkra,

megszánta bús életünk,

szent Fiában utánunk jött,

hogy kimentse életünk!

Ha bár ez a szabadítás,

szent életébe került,

kárhozatból szabadult az,

aki Hozzá menekült!

Ha Jézusban rejtőzünk el

Sátán nem árthat nekünk,

drága vére oltalmában,

biztonságban élhetünk!Rejts el minket véred alá,

üdvözítő Jézusunk,

ellenséggel szembeszállni

mi csak Tebenned tudunk!

Hála néked, győztes Urunk,

győztél Sátán s bűn felett,

a halál sem árthat annak,

ki együtt jár Teveled!

Földi Éden bár bezárult,

nyitva égi Édenünk,

abba várod gyermekeid

Atyánk, örök Istenünk!

Pecznyík Pál

Celldömölk, 2011. I. 25.
 
 
1 komment , kategória:  Versek  
Csak csináld!
  2011-01-27 14:02:06, csütörtök
 
  Csak csináld!
,,...aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt." (Jakab 1:6)

A Biblia azt mondja: ,,...aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember." (Jakab 1:6-8). Ez az ige kifejezetten arra vonatkozik, amikor bölcsességet kérünk Istentől, aztán amikor megadja a választ, mégis megpróbálunk a saját eszünkre támaszkodni, és tétovázunk. Ugyanez az alapelv alkalmazható az élet minden területére. Láttál már valaha változékonyabb dolgot, mint a hullámok? A szél egyik nap erre hajtja őket, másnap pedig teljesen ellenkező irányba. ,,Hogyan vonatkozna ez rám?" - kérdezed.

1) Ha olyan családban nőttél fel, ahol mindig mások hoztak döntést helyetted; 2) ha olyan környezetben éltél, ahol az emberek könnyelműen, felelőtlenül döntöttek, és emiatt kialakult benned egy olyan érzés, hogy ,,túl könnyű elrontani és túl nehéz helyrehozni"; 3) ha a múltban hozott rossz döntéseid lerombolták az önbizalmadat - akkor a mai áhítat neked szól!

Jakab rámutat arra, hogy egyikünk sem tanul meg Istenre figyelni anélkül, hogy ne hibázna. Tehát ne légy túl szigorú magadhoz! Tanulj a hibáidból, hozd helyre, amit lehet, és légy továbbra is határozott, döntésképes! Ne ess vissza a tétovázás viselkedésmintájába csak azért, mert néhányszor rosszul döntöttél! Gyakran csak akkor jössz rá, hogy a helyes dolgot tetted - ha megteszed! Szánj elegendő időt arra, hogy Istenre figyelj, és ha szükséges, kérj tanácsot másoktól, de ne félj cselekedni! Hozz döntést, és vidd véghez, amit eldöntöttél! Más szavakkal: ,,Csak csináld!"
Mai Ige
 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
Isten csatornája vagy
  2011-01-26 10:35:34, szerda
 
  Isten csatornája vagy
,,...mert Isten az, aki munkálkodik bennetek..." (Filippi 2:13 NKJV)

A csatorna közvetítő eszköz, mint a csövek, melyeket vízvezetéknek használnak, vagy a kábelek, melyek az elektromos áramot vezetik - te pedig Isten csatornája vagy! Arra terveztek, hogy maga Jézus Krisztus áradhasson át rajtad. Isten arra választott ki, hogy te legyél az ő közvetítője ezen a földön. Az Úr imája szerint így imádkozunk: ,,Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod!" (Máté 6:10). Jézus már nem jár köztünk fizikai testben, de felhatalmazást és erőt adott arra, hogy akaratát véghezvigyük. Más szavakkal: ez rajtad keresztül fog megtörténni! Isten megígérte: ,,Tietek lesz minden hely, amelyre lábatokkal léptek..." (5Mózes 11:24). Isten országának befolyását és javait magunkkal visszük mindenhová, ahová megyünk. A gond csak az, hogy a ,,vevőkészülékünk" nem mindig működik. Hit kell ahhoz, hogy elhiggyük, valóban Isten utasításait hallottuk, épp úgy, ahogy hit kell ahhoz, hogy elhiggyük, egy láthatatlan rádióhullám halad át a nappalinkon. Mivel meg vagyunk győződve ennek valóságáról, ráhangoljuk a készülékünket, vesszük és sugározzuk az adást.

A tudósok azt mondják, hogy a fémek közül a legjobb vezető az arany. A Biblia azt mondja: ,,...a ti megpróbált hitetek... sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál..." (1Péter 1:7). Bizonyos dolgok akadályozhatják, hogy képesek legyünk venni és továbbítani Isten adását. Ha kemény a szívünk, ha vezetékeink leszakadtak, vagy ha nem vagyunk tudatában annak, hogy közvetítők vagyunk, akkor úgy megyünk végig az életen, hogy nem csatlakoztunk rá arra az energiahálózatra, amit Isten biztosított számunkra. Telve kell lennünk Isten Igéjével, és ami még fontosabb: időt kell töltenünk kettesben az Úrral ahhoz, hogy Isten csatornái legyünk.
Mai Ige
 
 
2 komment , kategória:  hitünk  
A jellem fontossága
  2011-01-25 07:56:25, kedd
 
  A jellem fontossága
,,...akik igazan élnek, azokat kedveli." (Példabeszédek 12:22)

George Jones pályafutását boltossegédként kezdte egy zöldségkereskedésben, és hamarosan jó hírnévre tett szert figyelemreméltó munkaerkölcse miatt. A jelleme volt az, amit az emberek észrevettek George-ban. Példája volt ennek az alapelvnek: ,,Utálja az Úr a hazug ajkat, de akik igazan élnek, azokat kedveli" (Példabeszédek 12:22). George jellemessége felkeltette Henry J. Raymond, a híres újságíró figyelmét. Barátok lettek, és együtt elindították a New York Timest. Évekkel később, amikor az újság keresztes hadjáratot indított Boss Tweed* ellen, Jonesnak felajánlottak 500 000 fontnyi kenőpénzt - ez akkoriban hatalmas összeg volt. Csak annyit kellett volna tennie, hogy nyugdíjba vonul, és Európába költözik. ,,Egész hátralévő életében úgy élhet, mint egy herceg" - mondta az ajánlatot tevő gengszter. ,,Igen" - felelte Jones - ,,és minden nap hitvány gazembernek tartanám magam".

A költő így írt: ,,Együtt kell élnem magammal, ezért mindent rendben akarok tudni. Azt akarom, hogy minden nap képes legyek a saját szemembe nézni. Nem akarom, hogy úgy kelljen látnom a lemenő napot, hogy gyűlölöm magam mindazért, amit tettem. Nem akarok piszkos titkokat őrizni magamról, és nem akarom azzal áltatni magam, hogy úgysem fogja tudni senki, miféle ember vagyok valójában." Semmi sem fontosabb, mint a jellemed. Nem számít, hogy milyen gazdag vagy milyen sikeres leszel, ha elveszted a becsületed, mindent elveszítesz. És még egy gondolat: ha mindig a helyes dolgot teszed, soha nem kell aggódnod amiatt, hogy eszedbe jut valami, amit tettél!

*William Magear Tweed (1823-1878) New York állam egyik legbefolyásosabb politikus-üzletembere volt, erre utal ragadványneve, a ,,Boss" Tweed is (boss = főnök). Hatalmas összegeket sikkasztott az adófizetők pénzéből, ezért börtönbüntetésre ítélték.
Mai Ige
 
 
3 komment , kategória:  hitünk  
Tedd, amire elhívattál!
  2011-01-24 16:38:31, hétfő
 
  Tedd, amire elhívattál!
,,...ajándékaink vannak... használjuk hát őket..." (Róma 12:6 NKJV)

Dr. Charles Swindoll írja a Growing Strong in the Seasons of Life [Megerősödni az életszakaszokban] című könyvében: ,,Egyszer az állatok úgy határoztak, tenniük kell valami jelentős dolgot annak érdekében, hogy az új világ problémáira megoldást találjanak. Így hát iskolát szerveztek. A tantervbe ilyen tárgyakat vettek fel: futás, mászás, úszás és repülés. Az adminisztráció megkönnyítése érdekében minden állat felvette mindegyik tantárgyat. A kacsa kiváló volt úszásból, sőt, jobb volt még az oktatónál is! Ám repülésből éppen csak átment, futásból pedig rettentően gyenge volt. Mivel olyan lassan futott, abba kellett hagynia az úszást, és bent kellett maradnia iskola után, hogy a futást gyakorolja. Ez annyira megviselte úszóhártyás lábait, hogy végül úszásból is csak átlagos lett. De az ,,átlagos" teljesen elfogadható volt, ezért senki sem aggódott miatta, kivéve a kacsát. A nyúl osztályelső volt futásból, de megrándult a lába, mert olyan sok pótórát kellett vennie úszásból. A mókus színjeles volt mászásból, de folyamatos frusztrációt okozott számára a repülésóra, mert a tanár arra kényszerítette, hogy a földről induljon felfelé, nem pedig a fa tetejéről lefelé... végül mászásból is csak hármast kapott, futásból pedig kettest. A sas problémás gyerek volt, szigorúan kellett fegyelmezni, mert szakadár volt. A sziklamászás órákon, mindenkit maga mögött hagyott, de ragaszkodott ahhoz, hogy a saját módszereit alkalmazva jusson fel a csúcsra!"

,,Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgáljunk..." (Róma 12:6 NKJV). Amikor Isten ajándékait és kegyelmét adja neked egy bizonyos feladatra, add bele magad abba, a többit pedig engedd el!
Mai Ige
 
 
2 komment , kategória:  hitünk  
Isten majd megmondja...
  2011-01-22 11:37:22, szombat
 
  január 22., szombat
Isten majd megmondja, hogy mit mondj
,,...ne aggódjatok amiatt, hogy... mit mondjatok..." (Máté 10:19)

Jézus azt mondta: ,,Amikor azonban átadnak titeket, ne aggódjatok amiatt, hogy miképpen vagy mit mondjatok, mert megadatik nektek abban az órában, hogy mit mondjatok. Mert nem ti vagytok, akik beszéltek, hanem Atyátok Lelke szól általatok" (Máté 10:19-20). Ez azt jelenti, hogy nem kell felkészülnünk? Nem, csupán annyit jelent, hogy nem kellene azzal próbálkoznunk, hogy előre kitaláljuk, mit fogunk mondani vagy tenni minden helyzetben, amivel majd szembekerülünk. Teljesen kifárasztod magad azzal, hogy megpróbálsz felkészülni minden körülményre, ami esetleg bekövetkezhet a jövőben. Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy bízzák az életüket teljesen Istenre, és számítsanak arra, hogy Isten bennük lakó Szentlelke vezetni és védeni fogja őket, és ellátja őket mindennel, amikor a helyzet kívánja. Ugyanez igaz ránk is. Például, amikor nehéz döntések várnak ránk, bonyolult problémákat kell megoldanunk, vagy nehéz természetű emberekkel kell konfrontálódnunk, Isten Lelke dönti el, melyik a megfelelő idő és a legjobb megközelítés. Ő fogja megadni nekünk a megfelelő szavakat is. Addig nem kell ezzel gyötörni magunkat. Ha hallgatunk arra, amit az Úr ebben az igében mond nekünk, nemcsak nagyobb békességünk lesz, de több sikernek is örvendhetünk. Amikor meg kell szólalnunk, akkor Istentől való bölcsesség lesz az, ami kijön a szánkon, és nem olyasvalami, amit a mi agyunk szült. Nem az a feladatunk és felelősségünk, hogy ismerjük a jövőt, hanem, hogy bízzunk Istenben, aki kezében tartja a jövőt, és bízzunk abban, hogy Nála jó kezekben vagyunk.
Mai Ige
 
 
4 komment , kategória:  hitünk  
A család és a barátok ellenére
  2011-01-21 07:40:29, péntek
 
  január 21., péntek
A család és a barátok ellenére
,,...ezért küldettem." (lukács 4:43)

Miután hazatérve hűvös fogadtatás várta, Jézus így szólt tanítványaihoz: ,,Nem vetik meg a prófétát másutt, csak a hazájában, a rokonai között és a saját házában" (Márk 6:4). Más helyeken hősnek tartották, de itt nem. ,,...hozzátartozói... azt mondták: magán kívül van" (Márk 3:21). Mégis, hogyan kezelte Jézus a családját?

Nem próbálta meg befolyásolni a viselkedésüket, de azt sem engedte, hogy az ő viselkedésük irányítsa őt. Szerette őket, de nem várta el, hogy mindig egyetértsenek vele. Nem duzzogott miatta és nem torolta meg, ha megsértették. És nem azt tartotta élete küldetésének, hogy megpróbáljon a kedvükre tenni. Ha a családod megnehezíti számodra, hogy az Urat szolgáld, figyelj meg három dolgot Jézus életében:

1) Felismerte, hogy lelki családja biztosítani tudja számára mindazt, amit testi családja nem tudott nyújtani. Ezért van szükségünk arra a támogatásra és stabilitásra, amit a helyi gyülekezet közössége tud adni.

2) Nem engedte, hogy a családja nehézkes hozzáállása háttérbe szorítsa Istentől kapott elhívatását. Lehet, hogy a családod nem ért meg, vagy nem ért veled egyet, de nem engedheted, hogy ez visszatartson attól, amire Isten elhívott, hogy tedd.

3) Nem hagyta, hogy a tömeg véleménye irányítsa döntéseit. Kapernaum egész lakossága ,,...megkereste őt, odamentek hozzá, és tartóztatták, hogy ne menjen el tőlük" (Lukács 4:42), de Jézus ellenállt a tömeg hullámverésének azáltal, hogy élete céljának sziklájához horgonyozta magát - hogy Isten országát építse, és ne a magáét. Képzeld el, milyen az, amikor egy egész város azt akarja, hogy maradj, de te elmész. Lehetséges, hogy ennyi ember mind tévedjen? Igen. Jézus Isten akaratát követte, és neked is ezt kell tenned!
Mai Ige
 
 
2 komment , kategória:  hitünk  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 132 db bejegyzés
Összes: 3583 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 1405
  • e Hónap: 11122
  • e Év: 47396
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.