Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Indiánokról kép
  2011-01-17 21:57:07, hétfő
 
 































 
 
0 komment , kategória:  Indiánok  
Indiánokról kép
  2011-01-17 21:51:06, hétfő
 
 































 
 
0 komment , kategória:  Indiánok  
Indiánok
  2011-01-17 21:46:34, hétfő
 
 

























 
 
0 komment , kategória:  Indiánok  
Sorelválasztók
  2011-01-17 21:41:13, hétfő
 
 
































 
 
0 komment , kategória:  Sorelválasztók, díszítők  
"Túrós-borítós"
  2011-01-17 21:23:55, hétfő
 
  hozzávalók 8 főre

Piskótatekercshez

* 6 tojásból piskóta
* lekvár

Töltelékhez

* 2 csomag túró (1/2 kg)
* 2 db tojás
* 5 dkg margarin
* 24 dkg porcukor
* vaníliás cukor
* 1 citrom héja, leve
* 1 db tejszínhab pótlópor
* 1 cs. étkezési zselatin
* gyümölcs



elkészítés

1. 6 tojásból gáztepsi méretű piskótát sütünk. Még langyosan feltekerjük egy konyharuhára, ha kicsit kihűlt, kitekerjük, hűlni hagyjuk, majd meglekvározzuk (a gyümölcs betéthez hasonlóval). Ha jól összeállt a tekercs, felszeleteljük és egy formát (tál, tégla formát) kifolpackozunk, és beletesszük szorosan a tekercseket.
2. A zselatint felmelegítjük 1, 5 dl vízben (mikróban is lehet, közepes hőfokon).
3. Krém készítése:
4. A túrót kiverjük a margarinnal, a tojás sárgával, vaníliás cukorral, 8 dkg porcukorral, citrommal.
5. 2 tojásfehérjét 8 dkg porcukorral keményre verjük.
6. A tejszínhabpótlóport az előírásnak megfelelően + 8 dkg porcukorral keményre verjük.
7. Mindent óvatosan összekeverünk, beleteszünk a gyümölcs darabokat és a langyos zselatint.
8. Formába öntjük.
9. Hideg helyen pihentetjük, kiborítjuk a formából, a folpackot lehúzzuk, szeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Fahéjas csirke baconnel
  2011-01-17 21:22:35, hétfő
 
  Fahéjas csirke baconnel és meggyszósszal

hozzávalók 4 főre

Húshoz:

* kb 1,5 kg csirkemell
* 0,5 kg szeletelt bacon
* kb 20-25 dkg sajt
* fahéj
* pici só
* bors

Meggyszósz:

* 1 üveges meggybefőtt
* 2 rúd fahéj
* szegfűszeg
* citrom reszelt héja és kicsi citromlé
* 2 dl hideg víz
* 3 ek keményítő



elkészítés

1. Vékony szeletekre vágjuk a csirkét, majd kiklopfoljuk és befűszerezzük.
2. Négy részre osztjuk a bacon-t.
3. Egyik részét a tepsi aljára fektetjük rá a csirkemell, rá a sajt.
4. Ezt addig ismételjük, míg nem fogynak el, de a tetején bacon legyen!
5. A sütési idő kb. 40-50 perc, de a csirkemell megszúrásával ellenőrizhetjük. (Ajánlott a tetejére fóliát tenni az elején, igy hamarabb kész lesz.)
6. Közben a meggyről leszűrjük a levét, a gyümölcsöt félretesszük és a levét feltesszük egy lábosban forrni.
7. Beledobjuk a szegfűszeget és a fahéjat, belereszeljük a citromhéjat és facsarunk bele egy kis levét is.
8. Ha felforrt, beletesszük a meggyeket is.
9. A keményítőt elkeverjük a 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a meggyes léhez.
10. Forrás után, hogy elérjük a megfelelő állagot, hígíthatjuk vízzel, vagy keverhetünk még bele keményítőt is.

sütési hőfok: 180 °C
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Gyümölcskenyér
  2011-01-17 21:21:20, hétfő
 
  hozzávalók 4 főre

* 350 g aszalt szilva , feldarabolva
* 250 g mazsola
* 200 g aszalt vörös áfonya
* 150 g aszalt sárgabarack, feldarabolva
* 175 g vaj
* 175 g barna/nádcukor (ugyanolyan sima kristálycukorral is)
* 175 ml méz
* 125 ml Amaretto likőr (helyette mandula-rumaroma keveréke)
* 2 narancs kifacsart leve és héja
* 1 tk fahéj
* 2 ek keserű kakaópor
* 100 g fekete csoki
* 3 tojás, felverve
* 150 g liszt
* 75 g darált mandula
* 0,5 tk sütőpor
* 0,5 tk szódabikarbóna



elkészítés

1. Egy nagyobb edénybe belerakjuk a gyümölcsöket, a vajat, a cukrot, a mézet, a likőrt vagy a 100 ml vízhez kevert mandula-rumaroma keveréket, a narancsok levét (és reszelt héját), a csokit és a kakaóport. Alágyújtunk, és megolvasztjuk.
2. Mikor összeolvadtak, levesszük a tűzről, kevergetjük egy kicsit, hogy hűljön, majd beleöntjük a felvert tojásokat, és gyorsan elkeverjük.
3. A száraz összetevőket egy tálban kimérjük, alaposan elkeverjük, majd a folyékony összetevőkhöz öntjük, és jól összekeverjük.
4. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd előmelegített sütőbe rakjuk.Tűpróbával megbizonyosodhatunk róla, hogy megsült-e. (Nekem 1 óra 20 perc alatt lett kész.)

sütési hőfok: 150 °C
tepsi mérete: 28 cm cm
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Gombás-mini mozzarellás
  2011-01-17 21:18:50, hétfő
 
  Gombás-mini mozzarellás sült spagetti

hozzávalók 3 főre

* 30 dkg gomba
* 3,5 dl paradicsomszósz
* 1 nagy fej lila hagyma
* 6-7 gerezd fokhagyma
* 1 dl vörösbor
* maréknyi bazsalikom
* só
* bors
* 30 dkg minimozzarella
* 50 dkg spagettitészta
* 2 + 1 ek olaj



elkészítés

1. A két evőkanál olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és az átpréselt fokhagymákat.
2. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a kicsire felkockázott gombát.
3. Amikor a gomba felére összeesik, ráöntjük a vörösbort, majd a paradicsomszószt.
4. Elforraljuk vagy egy negyedórán át, ekkor hozzáadjuk a bazsalikomot, a sót és a borsot.
5. Kifőzzük a spagettitésztát, belekeverjük a szószba, jól összeforgatjuk.
6. Kiolajozott sütőedénybe tekercseljük, lerakjuk a tésztát. Ha lecsúszik róla a szósz, jól rálocsoljuk.
7. A tekercsek közepére egy-egy mini mozzarellát teszünk, 200 fokos sütőben 20 percet sütjük .

sütési hőfok: 200 °C
tepsi mérete: 20x30X10 cm
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Hagymaleves ötféle hagymából
  2011-01-17 21:16:25, hétfő
 
  hozzávalók 8 főre

* 1 diónyi vaj
* 3 ek olívaolaj
* 1 marék friss zsályalevél (ha nincs, akkor jó a szárított is -1 kk)
* 6 gerezd megtisztított, zúzott fokhagyma
* 5 közepes fej felszeletelt lila hagyma
* 3 nagyméretű felszeletelt fehér hagyma
* 3 felszeletelt mogyoróhagyma
* 1 nagy szár felszeletelt póréhagyma
* só
* frissen őrölt bors
* 2,5 l alaplé (csirke, marha vagy zöldség) (jó leveskockából is)
* 8 szelet toast kenyér
* 200 g reszelt sajt (trappista/Pannónia)
* worcestershire-szósz



elkészítés

1. Tegyük a vajat és az olívaolajat, a zsályát és a fokhagymát egy magasabb edénybe. Keverjük jól össze, és dobjuk rá a felszeletelt hagymákat. Pirítsuk 1 percig magas hőfokon, majd vegyük alacsony hőfokra a tűzhelyet. Ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal. Fedjük le az edényt, úgy, hogy maradjon rajta egy minimális rés, és pároljuk 50 percig. Az utolsó 20 percben vegyük le a fedőt, így a hagyma aranybarna színű és vajpuha lesz. Néha kavarjuk meg, hogy ne égjen oda. A folyamatot NE gyorsítsuk fel!
2. Készítsük el az alaplevet.
3. Amikor a hagyma megpuhult, öntsük fel az alaplével. Forraljuk össze, majd vegyük alacsony hőfokra, és főzzük 15 percet, és kész a leves.
4. Pirítsuk meg a kenyereket, majd grillben olvasszuk rá a reszelt sajtot.
5. Tegyük a sajtos kenyereket a kitálalt levesbe, és öntsünk a tetejére ízlés szerint worcester-szószt, de ezt el is lehet hagyni. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Gesztenyés mézes krémes
  2011-01-17 21:14:54, hétfő
 
  hozzávalók 12 főre

A mézes laphoz:

* 15 dkg porcukor
* 1 púpos ek kakaó
* 5 dkg vaj
* 2 ek méz
* 2 tojás
* 40 dkg liszt
* 1 csapott mk sütőpor
* 2 csapott mk szódabikarbóna
* kevés tej az összeállításhoz(nekem nem kellett)

A krémhez:

* 1 cs. vaníliás puding
* 3 dl tej
* 15 dkg cukor
* 20 dkg puha margarin
* 50 dkg gesztenyemassza
* 5 cl. rum
* 5 dl tejszín
* 1 csapott ek. zselatin

A csokimázhoz:

* 10 dkg puha vaj
* 10 dkg porcukor
* 3 enyhén púpozott ek. kakaó
* 3 ek. víz (amennyiben szükség lenne rá)




story

Ezt a receptet Nassolónál találtam még pár hónappal ezelőtt. Már akkor megtetszett, és nemrég karácsony alkalmából megsütöttem a nagyobb értelemben vett családnak. Pillanatok alatt elfogyott a tálcáról, ezért is gondoltam, hogy megosztom ezt a receptet a Nosalty közönségével. Gesztenyerajongóknak kiváltképp ajánlom.
elkészítés

1. A tészta hozzávalóit a liszt, a sütőpor és a szódabikarbóna kivételével gőz fölött összeolvasztjuk.
2. Háromfelé vesszük, majd egy 24x37cm-es tepsi hátán, 200 fokon egyenként kisütjük a lapokat, majd kihűtjük.
3. A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük.
4. A margarint kihabosítjuk, a kihűlt pudingot kanalanként elvegyítjük vele, belekeverjük a gesztenyemasszát és a rumot. Jól kikeverjük.
5. A 1/2 dl vízbe beáztatjuk a zselatint, kis lángon áttetszővé feloldjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük. A langyos zselatinhoz 3-4 kanál tejszínhabot adunk, elkeverjük és így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz.
6. Végül a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés masszába. Kiadós mennyiségű krémet kapunk.
7. Az egyik kihűlt lapot a tepsibe tesszük, rásimítjuk a krém felét, rá a következő lap, krém, majd ismét lap. Ezután pár órára hűtőbe tesszük.
8. A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon és gyorsan elsimítjuk a tésztán. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe és másnap tetszőlegesen felszeleteljük.

sütési hőfok: 200 °C
tepsi mérete: 24x37 cm
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 727 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 118
  • e Hét: 1940
  • e Hónap: 6895
  • e Év: 195488
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.