Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
október !
  2011-10-31 17:52:38, hétfő
 
  októberben 30921 látogatom volt.  
 
0 komment , kategória:  látogatók  
spanyol sajtos csirke
  2011-10-31 14:03:17, hétfő
 
  Spanyol sajtos csirkecomb
4 combot lebırözünk, 2-2 darabba vágjuk, besózzuk. 2 ek lisztet 1 kk pirospaprikával,
késhegynyi borssal elkeverünk, és a húsdarabokat beleforgatva kiolajozott tőzálló tálba
egymás mellé fektetjük. Egy nagy fej, karikára vágott vöröshagymával betakarjuk, 5
dkg (füstölt) sajtot reszelünk rá. 2 dl tejfölt 2 ek olajjal, 4 gerezd tört fokhagymával
összekeverünk, a húsra kenjük, és a maradék főszeres liszttel megszórjuk. A tálat fedıvel
vagy alufóliával letakarjuk, 180 fokos (közepesen meleg) sütıben 45-50 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
bajor perec!
  2011-10-31 13:28:00, hétfő
 
  50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
4 dkg , vaj vagy zsír
1 liter víz
3 evőkanál szódabikarbóna
liszt a szóráshoz
zsiradék a tepsihez
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttajuk kevés tejben a cukorral, kb. 15 perc alatt, majd összekeverjük a liszttel, a sóval, a tejjel, a vajjal (margarinnal vagy zsírral). Addig gyúrjuk, míg rugalmas és sima tésztát kapunk. Lefedve 1/2 árát kelesztjük. Akkor jó, ha a duplájára nőtt. Ezután lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, hosszúkás tömböt formálunk, ezt kb. 14 részre osztjuk, és kb. 30 cm hosszú rudakat sodrunk mindegyikből úgy, hogy a közepük vastagabb legyen. Pereceket formázunk, 15 percig kelesztjük, majd hűtőben 1 órát pihentetjük.

Mielőtt lejárna az 1 óra, felforraljuk a vizet, és nagyon óvatosan beletesszük a szódabikarbónát. A pereceket ebben a forrásban lévő vízben 30 másodpercig úsztatjuk, majd szűrőkanállal kivesszük, és a zsiradékkal kikent tepsire tesszük. Megszórjuk nagyszemű sóval vagy : köménnyel, reszelt sajttal, tökmaggal... Hideg sütőbe tesszük, majd 220 fokon 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük

 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
karamellás almás fánk
  2011-10-31 12:26:19, hétfő
 
  1 1 / 4 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1 / 2 teáskanál őrölt fahéj
1 / 2 teáskanál só
2 tojás, szobahőmérsékleten
1 / 2 csésze tele világos barna cukor
1 / 2 csésze kristálycukor
1 / 2 csésze növényi olaj
2 teáskanál vanília-kivonat
3 közepes alma, meghámozva és aprított

1 1 / 2 csésze chewy karamell cukorkák
1 evőkanál teljes tej

elk:
180 fokra előmelegitem a sütöt.
a tésztát összegyúrom és a fánk formába töltöm, majd megsütöm 15-20 perc alatt.
A karamellt és a tejet egy kis lábasban felmelegitem ,s a kihült fánkokat meg kenem vele.


 
 
0 komment , kategória:  angol süteméyek  
finom omlós süti!
  2011-10-31 11:52:26, hétfő
 
  olasz !

150g vaj
75g porcukor
1 nagy egész tojás
225 g liszt 00
1 / 2 teáskanál sütőpor
egy csipet só
aromák
lekvár

elkésztése:
a vajat és porcukrot mixerrel addig keverem mig kifehéredik, kb: 5 percig.A tojást és a fűszereket is bele kebverem, majd kmixelem tovább.Óvatosan hozzá keverem a lisztet, a sót és a sűtőport is.Jól kidolgozom.A tésztá nyomózsákban töltöm és a muffinformákba nyomom .Mindegyik közepébe rakok egy kis kanál lekvárt és megsütöm.200 fokon 10-15 perc.



 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
alma és csipkebogyó lekvár!
  2011-10-31 11:10:32, hétfő
 
  alma 1,5 kg
cukor 550 g
csipkebogyó 100 gramm
eve 1 / 4 citrom
1 evőkanál víz

elkészitése:
az almát megtisztitom és apró darabokra felvágom, majd a cukorral elkeverem.Egy lábasba rakom a vizzel együtt és fözöm , addig amig pürés nem lesz.Hozzáadom a csipkét és a citromlevet is.5-7 percig még fözöm majd üvegekbe rakom.
 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
moszkvai pite!
  2011-10-31 10:42:47, hétfő
 
  MOSZKVA pite gombával, rizs
A tésztához (kb. 600 g):
300 g liszt
180 ml tej,
20 g friss élesztő,
90 g vaj a margarin,
1 evőkanál. cukor,
1 / 2 evőkanál olaj,


A töltelékhez:
200 g szárított gomba (vagy 500 g friss vagy 500 g só),
1 hagyma,
2-3 evőkanál.vaj vagy margarin,
100 g rizs
fekete bors és só ízlés szerint
1 tojás sárgája,
a kenés:, 25 g vaj

elkészitése:
a tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrok majd pihenetetem 1 órát.Kétfelé vágom.A tortforma nagyságára kinyújtom .
A töltelékhez a hagymát megpiritom olajon,hozzáadom az áztatott és kinyomkodott gombát.Most 3-5 percig piritom,mjad bele öntöm a rizst.Adok hozzá vizet és fűszereket majd puhára fözöm az egészet.
A kivajozott formába rakom az egyik tésztalapot , majd arra teszem a gombatölteléket, arra pedig rárakom a másik tésztát.A tetejét tojással megkenem és 200-210 fokon készre sütöm.
 
 
0 komment , kategória:  orosz sütemények  
paradicsom lekvár citommal...
  2011-10-30 16:37:22, vasárnap
 
  1 kg. hámozott és apróra vágott paradicsomot
3 csésze cukor
1 kis narancs mosott
1 / 2 citrom
1 / 2 rúd vanília,
2 cm gyömbér gyökér apróra vágott

elkészitése:
a paradicsom héját lehúzom,a narancsot apróra felvágom / csak a gyümölcsvelő kell /.A citrom levét kicsavarom,a gyömbért meghámozom és apróra felvágom.Ezt az egészet elkeverem és lábasba teszem fel föni.Knb: 35-40 percig fözöm ,ezután forrón üvegekbe töltöm.Ha netán hig lenne , még egy ideid fözöm.Kevés tartósitot teszek majd bele.

Ez egy orosz fórumból való recept.

 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
román cukkini!
  2011-10-30 15:52:40, vasárnap
 
  4 cukkini
4 paradicsom
100g feta sajt
60g növényi olaj
2 ek. liszt,


elkészítése:
a cukkiniket felszeletelem kb: 1 cm- re,kissé besozóm és utána a lisztben megforgatva olajban kisütöm.A paradicsomokat felszeletelem + a sajtot is.Egy jénait kiolajozok és ferdén belrakom a cukkinit, pardicsomot, és sajtot is.Vajjal meglocsolom s a sütöbe rakom.160 fokon 20 percig fogom sütni.





 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
karamellás muffin !
  2011-10-29 17:10:19, szombat
 
  2 csésze liszt
1 1 / 2 teáskanál sütőpor
1 / 2 teáskanál szódabikarbóna
1 / 4 teáskanál só
1 / 2 csésze (1 bot) sótlan vaj, lágy
1 / 2 csésze kristálycukor
1 / 2 csésze sötétbarna cukor, csomagolt
3 nagy tojás
1 1 / 2 teáskanál vanília
1 teáskanál vaj ízesítő
1 / 2 csésze író
1 / 2 csésze tejszín szóda

karamell:
.
1 11-oz. csomag tejkaramella chipek
1 csésze tejszín
.
A vajkrém cukormáz:
.
1 / 2 csésze (1 bot) sótlan vaj, lágy
1 / 3 csésze tejkaramella ganache
1 teáskanál vanília
1 teáskanál vaj ízesítő
1 / 8 teáskanál só
20 dkg porcukor
tejszín (szükség szerint)

elkészítése:
elöszőr a tésztát csinálom meg,3 / 4 ig töltöm a formát és megsütöm.
A karamellt készitem el:a cukrot felolvasztom/ 25 dkg / és hozzá adom a tejszint. Együtt melegitem fel.
A cukormázhoz valókat összekeverem,majd a tésztát megkenem a krémmel és utána meglocsolom a karamellel.
 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 47 db bejegyzés
e év: 1396 db bejegyzés
Összes: 9006 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1984
  • e Hét: 1984
  • e Hónap: 43590
  • e Év: 641390
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.