Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 86 
Nem az a fontos
  2011-11-30 23:54:30, szerda
 
  Nem az a fontos, mit kapsz. Afelett nincs hatalmad. Elveszhet, tönkremehet, visszavehetik. Csak az a fontos, amit adni tudsz. Ez az egyetlen valódi lehetőség, amit útravalóul kaptál. Adni magadból, a szívedből, a lelkedből. Ha másképpen élsz, csak kibic lehetsz. Potyautas a hajófenéken. Ott csak a motorok dobogását hallgathatod, semmit sem látsz a Tenger szépségéből. Nem érzed arcodon a szél simogatását, nem tapasztalod meg a vihar tombolását, a napfény erejét. Ott lenn a sötétben nem utazol, csak szállítanak. Teher vagy ahelyett, hogy utas lennél. Onnan nem láthatod a végtelen vizet, nem irányíthatod a hajódat. És nem veszed észre az ezerszínű ég hogyan tükröződik milliárdnyi vízcseppen. De nem pillanthatod meg gyermekkorod lakatlan szigetét sem, ahol képzeletben annyiszor legyőzted az elemeket, és örök 'emberi' örököseként kultúrát teremtettél. Belső szigetedet, ahol nap mint bizonyítékot lelsz arra, hogy élni és embernek lenni mégiscsak valami nagyszabású dolog.


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Pontos idő
  2011-11-30 23:12:39, szerda
 
  Link 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
Andrisnak
  2011-11-29 22:36:07, kedd
 
  Boldog Névnapot!
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
A hipnózis-elfogadott felvetés
  2011-11-29 22:31:13, kedd
 
  A hipnózis- elfogadott felvetés.

Valahányszor azt mondjuk, vagy gondoljuk én... ezt meg ezt érzem ....akarom.... hiszem ... tudom...Maga ilyen meg ilyen, ezt tudja, vagy nem tudja, ezt vagy azt kell tennie....
Avagy nekem kellene megtennem és meg is teszem.... Ez, vagy az ilyen, vagy nem ilyen... valahányszor értékítéleteket hangoztatunk, kijelentéseket teszünk a jóról a jobbról és a legjobbról, a rosszról, a szépről és a haszontalanról, a csodásról, a helyesről és helytelenről az iszonyatosról, elbűvölőről, pompásról, fölösleges időpazarlásról....

Egyetlen kijelentésünk nem csupán önmaga, hanem egyúttal szuggesztió is, és ha egyet is elfogadunk csak mélyebbre taszít bennünket. Mert minden egyes felvetés , szuggesztió önmagát erősíti.
Azt mondom magamnak, csodásan érzem magam, mikor pedig pocsékul. Ilyenkor a csodáson lesz a hangsúly?
Igen Ha elhitetjük magunkkal, hogy csodásan és nem pocsékul érezzük magunkat, a rossz közérzetminden egyes kijelentésünkkel háttérbe szorul. Ellenben ha rosszkedvünkben azt mondjuk magunknak milyen csapnivaló ma a hangulatunk, akkor minden egyes szóval tovább romlik.

A hipnotizálás nem titok. Egy itt a lényeg: a szűntelen, szakadatlan ismétlés.
Amerre nézünk, az összes halandó szuggerál bennünket: mi magunk és persze a többiek. Gondold, tedd ezt, vagy azt, légy ilyen vagy olyan! Mit hallunk a kőről: hogy szilárd, tömör anyag, holott tudjuk, hogy az anyag mindenestül energia, viszonyrendszer, s mi ezt érzékeljük anyagi világként. Ha túlnézünk a látszaton semmi nem szilárd és megingathatatlan .

Felvetés és megerősítés A seregnyi felvetésből amelyet hallottunk, láttunk, vagy tapintottunk, saját igazságunk azokból verbuváldik, melyeket igaznak fogadunk el: Nem valóra vált kívánságokról ás álmokról van tehát szó, hanem elfogadott állításokról.

Amikor elfogadjuk saját szuggesztióinkat az önhipnózis esete forog fenn.

Amennyiben a hipnózis nem más, mint elfogadott felvetés, akkor a világ nagy része - ahogy mi látjuk - saját ecsetvonásaink lenyomata.

Mert feltevések ezrei milioszámra vannak, tengernyi felvetés létezik , melyeket elfogadunk, tiszteletben tartunk , ésszerűnek vagy ésszerűtlennek tekintünk, visszautsítunk, avagy nem veszünk róluk tudomást . Mindezek láthatatlnul mosnak át engem, ahogy minden más embert és állatot, valamennyi földlakót, hisz enni és aludni kell, hideget és meleget érzünk, kelemeset és kellemetlent, ver a szívünk, lélegzünk, kitanuljuk a természeti törvényeket, és engedelmeskedünk nekik, s mindeközben elfogadjuk a felvetést hogy ez az egyetlen lehetséges élet mind között.
Bármely kijelentés, amelyet akármilyen szinten helyeslünk, vagy elvetünk, ilyen felvetés.
Bármely kijelentés? Ez közel az összes szó amelyet hallott, gondolt, vagy álmodott éjt nappallá téve, amióta az eszét tudja, több mint fél évszázad óta. És akkor még nem vette számításba a nem szóbeli jelzéseket, melyek tízezerszer annyian vannak, ha nem többen. Másodpercről másodpercre falat érzékelünk magunk körül, majd megerősítjük a szilárd, nem átjárható észleletetet. Vajon egy nap folyamán hány nanomásodpercen keresztül tudnak falról érzékeink? És ajtóról? Padlóról? Mennyezetről? Hány milliszekundumon keresztül szuggeráljuk magunknak a korlátokat, és mindegyre csak azokat tudtunkon kívül? Naponta hány mikroszekundumot töltünk ezzel hány trilliót? És ezek egyedül az éptészet kategóriába tartozó felvetések, úgymond ám akkor még nem volt szó na hasonló korlátok tömkelegéről teszem azt a biológia, élettan, kémia, repüléstan, hidrodinamika, lézetfizika és az összes többi tudomány köréből.
Ezért olyan gyámoltalan a csecsemő, bármennyire villámsebesen tanul, s minden másodperccel tudósabb lesz. Alapokra van szüksége felvetések kritikus tömegére hogy a szellemvilágból átálljon a mienkre, s elsajátítsa a tér és idő szokásait.
Az alapokat minden halandó csecsemőkorában szívja magába. Micsoda gáttalan áradattal kell megbírkóznia szegény nyomorultnak, amig bemerészkedik a mélyvízbe, és saját gondolatokkal áll elő. Az első szava akár ez is lehetne. segítség. Talán ezt is akarja mondani a sírásával.

És mindeközben nekünk halandóknak a félelemmel is muszáj megismerkednünk. Hisz minden halandóra veszély és romlás leselkedik , már ha egyáltalán belemegyünk a játékba.
Mert játszani is muszáj: mélyre, nagyon mélyre kell alászállnunk ama feltevések óceánjában melyek halandónak, akadályozottnak , sebezhetőnek mondanak bennünket, akik a kicsinyes ingerek viharán kívül mindenre vakok vagyunk. Ez fordítja át megingathatatlan hiedelmekké a hazugságokat miközben nem és nem kérdezünk, remélve hogy ezzel is a végletekig odázhatjuk a halált. Nem veszünk tudomást az elmúlásról: így akarjuk megfejteni, mi dolgunk e világon , és vajh mi okunk lehet rá, már ha egyáltalán, hogy szórakoztatónak mmondjuk-e a játékot.
Ó a tényleges válaszok mind elrejtőznek a szem elől, . A játék lényege épp az, hogy rájuk találjunk a hamis válaszok felhőgomolyai közepette, melyekbe a többi játékos belenyugszik melyek azonban valamiért mégse felelnek meg nekünk. Ne nevess csecsemő! A halandókat megigézi a játék, ahogyan téged is, ha osztozol a hiedelemben, hogy egy vagy közülük.

Aki nem követi a játékszabályokat azt nem engedik játszani.
A tér- idő játék első számú szabálya az, hogy hinned kell, a téridőben.

 
 
0 komment , kategória:  Richard Bach idézetek  
Reményringató
  2011-11-29 13:01:12, kedd
 
 Balogh József költő, dalszövegíró, tanár, június óta ágyhoz kötött beteg. A teste mozdulatlan, beszélni csak suttogva képes, de elméje, gondolkodása teljesen ép!

December 15-én Jóska 60 éves lesz. Ebből az alkalomból, a barátai, és a család, megjelentetjük legújabb verseskötetét, amelynek címe: Reményringató. A könyv az elmúlt 2 év verseit tartalmazza, keménytáblás kötésben, 168 oldalon. Ára: 1951 Ft
Olyan művészek írták az előszót, mint például Jordán Tamás.

A születésnapi könyvbemutató az idén, Balogh József egészségi állapota miatt, elmarad, illetve halasztódik, míg fel nem épül.

Mi, a barátai - Devecsery László költő, Fekete Árpád kiadó, Szovák Csaba kiadó - viszont azzal szeretnénk őt megköszönteni a betegágyánál: Jocó a könyvedből ennyit meg ennyit megvettek már! Biztosan további erőt adna a felépüléséhez!
A könyv megrendelhető Itt_
Link
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Engem ne várjatok
  2011-11-28 22:54:10, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Hangultok  
Az öröm
  2011-11-28 22:51:07, hétfő
 
  Az öröm minden félelem ellenszere. Akkor bukkan fel a félelem, ha nem élvezed az életet. Ha élvezed az életet, a félelem eltűnik. Légy pozitív, és örülj többet, nevess többet, táncolj többet, énekelj többet. Légy egyre vidámabb és vidámabb, lelkesedj apró dolgokért, még a legapróbbakért is. Az élet apró dolgokból áll, ezért ne várd, hogy valami nagyszerű történjen. Az csak akkor következhet, ha az apró, közönséges, mindennapi dolgokat új elmével kezded megélni, új frissességgel, új lelkesedéssel. Sok ember van a világon, aki elszalasztja, mert mindig valami nagyszerű dologra vár, ami nem tud bekövetkezni. Csak apró dolgokon keresztül következhet be: eszed a reggelidet, sétálsz, fürdőt veszel, beszélgetsz egy barátoddal, csak üldögélsz egyedül, és nézed az eget, vagy fekszel az ágyadon, és nem csinálsz semmit. Ezekből az apró dolgokból áll össze az élet. Ezek az élet alkotóelemei.
/Osho /
 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Mai motiváló
  2011-11-28 08:13:39, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Hangultok  
Te képes lennél utat mutatni?
  2011-11-27 23:17:21, vasárnap
 
  Képzelj magad elé egy magányos bölcset, amint egy sötét úton sétál végig pirkadat előtt, és a kezében tartott lámpással utat mutat embertársainak! Az efféle bölcsek, a világosság hordozói csak azt az utat mutathatják meg neked, amelyet hajlandó vagy követni. Ha letérnek az útról, követőik is irányt tévesztenek. Ha te lennél ez a bölcs, vajon képes lennél-e példáddal utat mutatni az embereknek?"
Mahatma Gandhi


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Advent első vasárnapja
  2011-11-27 10:23:45, vasárnap
 
  Rónay György: Advent első vasárnapja

Amikor a fák gyümölcsöt teremnek,
tudhatjátok, hogy közel van a nyár.
Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg
korcs ágaimon más, mint a halál?
Amikor jelek lepik el a mennyet,
álmunkból kelni itt az óra már.
De ha hozzám jössz, pedig megüzented,
angyalod mégis álomban talál.
Meg akartál rajtam teremni, rossz fán;
Nem voltál rest naponta jönni hozzám.
Ajtóm bezártam. Ágam levetett.
Éjszakámból feléd fordítom orcám:
boríts be, Bőség! Irgalom, hajolj rám!
Szüless meg a szívemben, Szeretet!
Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 86 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 86 db bejegyzés
e év: 523 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 49
  • e Hét: 49
  • e Hónap: 3203
  • e Év: 3203
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.