Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
kedves blog olvasók
  2011-11-30 23:14:23, szerda
 
  Közel 4500-an olvastátok novemberben irományaimat. Eddig elég aktív voltam, de a december eleje, munkás napokkal kezdődik, nem lesz sok időm naplót, bejegyzéseket írni. Kedvenc időszakom következi. TÉL = Mikulás, Advent, Karácsony = rengeteg sütemény, karácsonyi dallamok a lejátszóban, szánkózás, hóember építés, téli szünet :-)
Végig gondolom az évet mi minden történt, mit csinálhattam jól, és mit nem. DE ha most gyorsan átgondolom ezt az évet, nagyon sikeres volt minden szempontból,hiszen sokkal több időt tölthettem, /és teszem ezt ezután is,/ a családommal, a gyerekeimmel.
Eljutottunk közös nyaralásra Horvát országba, voltunk az év elején wellness hétvégén a párommal, megtanultam megbecsülni az apró örömöket, és gazdagabb lettem egy csodálatos magassarkú cipővel /33/. Ez azért is fontos a számomra, mert évek óta küszködök, ezzel a problémámmal. Egy boltról tudtam, de drágának találtam a cipőket, és szinte mind egy sémára készült. Most már tervben van egy csodálatos magassarkú bőr, varrott, kocka orrú , hosszú szárú csizma :-)
Kisfiam, nagyon sokat javított az iskolában., a lányokról ez sajnos még nem mondható el, de jól haladnak.A kedvesemmel mindent meg tudunk beszélni, és a tervezett dolgokat is megvalósítottuk idén. Sikereket értem el munkámban, nem is keveset, és több tv csatornán is felbukkantunk.
Manapság zeneszerzéssel is elkezdtem foglalkozni, és célom, jazz zongora alapok elsajátítása.
Persze problémák is voltak idén dögivel. Egyik nagy terhemtől sikerült megszabadulnom, ami sokkal nyugodtabbá varázsolta napjaimat. Van amivel nem rajtam múlik, de hát ez az ország gazdasági helyzetén múlik, nincs mit tenni, meg kell próbálni alkalmazkodni, az meg nekem mindig nagyon jól ment, hát hajrá :-)
Szóval nincs rossz, csupa jó :-) A bántó, fájó dolgokat el kell feledni, eltemetni, hiszen minek ciplni magunkkal nap,mint nap?
Élni kell, nem az életre készülni, és várni....Hiszen most is itt vagyunk, és az idő nem áll meg. Éljünk most, élvezzük a pillanatot, a szeretteinkkel legyünk megértőek, és legyünk együtt minél többet, hiszen mi más dobogtatná meg kis szívünket jobban?????? A pénz? Meddig? amíg a kezünkben van? És utána? Persze kell a pénz, és jó ha van....de ne ez mozgassa gondolatainkat, mert elfedi a valóságot, és elhomályosítja érzéseinket.
Boldog, szeretet teljes adventi időszakot kívánok mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy csajos este
  2011-11-26 23:44:08, szombat
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hideg van...
  2011-11-24 23:38:34, csütörtök
 
  Reggelre minden fehér volt...nem a hótól, a dértől.
Ma a nap sem bújt elő, tovább szundított.
Nálunk beköszöntöttek a levél tetvek, de csoportosan. A növénykéink egyesével kerülnek a "műtőbe"
fertőtlenítésre. Van amelyik megsínyli, mivel a garázst nem fűthetjük...ott csoportosulnak a leanderek.
Így összezsúfolva, hihetetlen mennyi helyet elfoglalnak. Van ám belőlük rendesen :-)
Kis dzsungel van a garázsban.
Most a legjobb barátaim kazán, a vastag zokni és az éjszakai meleg vizes " palack".
Szép hagyományos, piros gumi palack. De mikor a meleget megérzik hideg talpacskáim, ,máris
könnyebben jön álom a szememre.
A kisfiam is elkunyerálja, mert most aztán neki is kell, hiszen az ő lábai jégcsapocskák :-) És anya megmelengeti neki forró vizes palackkal. Édes ahogy a talpacskáival összezárja.
A lányok gyorsan elalszanak. De a nagyágyat még mindig tudják,csukott szemmel is, hogy merre van.
És bebújnak a jó meleg, pihe-puha paplan alá.
Nagyon szeretek úgy ébredni, hogy ott szuszog valamelyik mellettem. Persze amikor dömping van, az első amit észreveszek, hogy fáj a vállam, a hátam, a nyakam....mert sokan vagyunk az ágyban, és javarészt anya oldalán.
De akkor is ,csoda ez az anya-gyerek vonzalom. Reggel persze nem mindig van idő, a lassú ébredésre.
Új telefonom / amit, drága páromtól kaptam :-) /kicsit macerás ébresztő órás.
Első nap kikapcsoltam a csörgetését és 40 perc múlva eszméltem a tényre....JÉZUSOM, ELALUDTUNK!!!!!
Persze épphogy beértünk a suliba.
Másnap 1 órával később keltünk...csak mert olyanja volt a vekkernek...
De mára összebarátkoztunk és kiegyeztünk a hat húszban. Az neki is tetszik. Maradunk ennyiben, és nem nyomogatunk semmit :-)
Azért többnyire reggel szinte mindenre van idő. Kényelmes öltözés /20 perc/ na nem nekem, hiszen míg öltöznek én már elpakoltam a rengeteg törölközőt, felhúzgáltam a sok redőnyt, és javában gyártom a reggelit. Most a sláger, ami mindig elfogy az utolsó cseppig, a tejbegríz...azaz az alteregója, hiszen a grízt alapból el kellett tüntetnünk a konyhából, hiszen búza. A tej csak a ráadás volt, a hab a tortán.
Néhány hónapja felfedeztem a rizsdarát...rizstejben főzve valami mennyei étek lesz belőle, és mint jó anya, az édesítés mézzel történik. Kis fahéj, kakaópor, és tálalható...persze még folyékonyan, most az a menő :-)
Én is megkóstoltam...alapból nem szeretem a tejet,de hiába a próbálkozásom, a rizstej sem jön be.....apropó!!!!! Tej kontra kalcium!!!!!
Sokszor olvastam, hogy semmi köze a tejnek a kalciumhoz, legalábbis a felszívódást tekintve szervezetünkben.
Nos, mivel én anti tejista vagyok kíváncsi voltam mindig a csontjaimra. Lehetőségem nyílt nyáron egy szűrésre....csontsűrűség teszt...oké, hogy 40 év alatt nem szokták mérni, de nosza, ha már kíváncsiskodok.
Barátnőm is átadta magát az orvostudománynak....és lám, ő a 100xos tejivó...jók a csontjai, szépek az eredményei....kontra én aki 3 éves korában kihányta az esti bögre tejet, és azóta egy korty sem folyt le a torkomon, nosza , mi az eredmény???
Hihetetlen, jobb eredményeim lettek, mint barátnőmnek. Meg is dicsért az úr, hogy látszik sok tejet fogyasztottam, csak így tovább!
Hát ennyit a tejről.
De az a tejbegríz ízlik a családnak, én nem ájulok el tőle, és valahogy a szaga sem csábít....de ha azt mondják, hogy jó....akkor nem lehet rossz.
Mondjuk a mai karalábé főzelék is elfogyott,mert anya Fantasztikus ebédet főzött.
Hát ezen felbuzdulva, holnapra azt sem tudom mifenét főzzek.
Persze a leves nálunk elengedhetetlen kelléke az ebédnek, és a második sem, hiszen igazából a leves, csak a bemelegítés....és a desszert...a süti. Nem tudom miért , a ma esti muffinkáim megint
törékenyek lettek, és kinyitottam a sütő ajtaját még idő előtt, így hatalmas kráterek keletkeztek a sütik közepén....eszegetik....de nincs dicsőségem.
Holnap a kislányaim hangversenyen szerepelnek. Izgulok értük, és most azon töröm a kobakom, mit süssek nekik, lehet túró tortát, vagy valami mást? Büszke vagyok rájuk, 4 kezest játszanak, na azért nem Mozartot, de nekem ez is nagy dicsőség....AZ ÉN LÁNYAIM. A kisfiam decemberben hegedül hangversenyen.
Nekünk annak idején majdnem minden hónapban volt növendék hangverseny...volt hogy én voltam a konferanszié....na az milyen para volt.
Ők nem félnek, és sokat gyakoroltak. Szorítok nekik, és már előre imádom őket a holnapért.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elevenítés
  2011-11-18 23:13:44, péntek
 
  Elgondolkodtam. Milyen dolgokat csináltam 10-20 évvel ezelőtt? És miket nem csinálok??
Előkeresgéltem régi kottákat , nyelvkönyveket...Leültem a zongorához, és ismerős volt.
Oh, hiszen nekem ez ,megy??? Milyen rég volt, hogy blattoltam. Arra gondoltam, ideje frissíteni agyamat, főleg f kulcsban, bal kéznél, nem kicsit serkenti az agyműködést. Tetszik, hetente párszor megcsinálom. Nem is tudom mennyit gyakoroltam, szerintem csak egy órát. Milyen soknak tűnik, de
évekkel ezelőtt volt, hogy napi 4 -5 órákat is billentyű előtt töltöttem. Milyen jó érzés újra izgalomba jönni :-) Következő a francia nyelvkönyveim. Elkezdtem olvasgatni esténként. Ettől nem leszek nyelvzseni, de ha már néhány szófordulat, mondat, kifejezés megmarad, már boldogabb is vagyok :-)
A hegedű még kicsit várat magára,az nagyobb falat. Nehéz volt letenni, és nehéz újra elkezdeni.
Nézegettem a kottákat, dudorásztam magamba, előjöttek a képek a múltból, mennyi szenvedést okozhattam a tanáromnak. Sok közös hegedülés az órákon...a szép idők...kedves emlékek.
És még egy nagy szerelmemmel bajlódom, a futással. Hiányzik, nagyon.Itt a környéken valahogy nem jön össze az a terep, ami számomra biztonságos lenne /kutya, róka vagy ki tudja....és most jött a hideg is. / Bár ez régen nem volt akadály. De csak elkezdem újra.
Már a biciklit is elővettem, igaz még csak kis távokon, és a gyerekekkel, nem tudom megint olyan nagy bicós leszek-e mint anno. Nagyon régen volt már mikor le lettem tiltva, aztán nem volt rá idő, és valahogy eltűnt az életemből. Most újra visszajött, és barátkozunk :-)
Sok érdekes dolog eltűnik csak úgy, és mikor újra találkozunk vele, meglepő, hogy szinte ugyanazzal a rajongással tudjuk folytatni, ha nem is ugyanott, ahol abbahagytuk.
Megtaláltam összhangzattan, szolfézs...füzeteimet. Imádom visszaolvasni,és látni mit szerettem igazán. Ez nem tűnt el belőle, igaz már nem mindennek tudom a nevét, és nézek egy-két dologra, de a lényege a lelkemben , a fejemben van és felszabadít.
Odaültem a géphez, és csak leütöttem néhány hangot, aztán gitármódban ugyanezt, de hozzá tettem néhány dolgot, és kész voltam....azon töröm a fejem, hogy egyéni csengőhangot, ébresztőt csinálok magamnak a telefonomra. Az milyen tuti :-) Saját, csak nekem, csak tőlem :-)
Érdekesen érintenek azok a dallamok, amik kijönnek belőlem. Fura, de nem mindig tudom mit fog az ujjam leütni, de valahogy érzi a harmóniát és igen ritka a melléütés. Sok éve nem gondoltam lehet úgy billentyűzni, hogy nem nézem a kezem, és olyan magasan volt a kotta, és én is, aztán kézzel, lábbal játszani....most behunyom a szemem és tudom, hogy ez az ujjam tudja,melyik billentyűt kell leütnie :-) Kíváncsi vagyok, a hegedű mit fog kihozni belőlem. Néhányszor kézbe vettem ugyan, de csak néhány ütem kedvéért. Komoly zenét nem játszottam rajta nagyon régen.
Tudja-e a kezem, a vállam, mit kell tennie? A sok évi gyakorlás, a sok kotta nélküli előadás.....óh erről jut eszembe, még Német országban is voltam a zeneiskolai nagyzenekarral hegedülni. Én voltam az első hegedűs. Mennyit izgultam el ne rontsak valamit , és velem fogott kezet a karmester. Mindig ez volt a vágyam, amikor harmad, majd másod hegedűs voltam, aztán eljött ez az idő is, majd elmúlt .
Szép :-)
Most a fiam tanul hegedülni, és magamat hallom vissza benne, a lányok zongoráznak. Pénteken lesz első hangversenyük. Még csak előkészítősek, de már ketten ülnek a zongorához.
Istenem, milyen angyalok . A kisfiamnak a második hangversenye lesz. Most ő is fog valakivel duettet játszani. Remélem nagyon ügyes lesz :-) És sok szép emléket kapnak a zenétől ők is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napbor
  2011-11-16 22:09:08, szerda
 
  Kedves barátném átjött késő délután. Kibeszéltük napi pletykáinkat, megvitattuk az éppen aktuális érdekes témánkat és beköszöntöttünk egy szép üveg napbort.
Mondanom sem kell, 2 pohár után már vidultunk,de még időben készült el az ízletes töltött káposzta. Ilyen hűvös estén, kimondottan jólesik, főleg ha már érezzük, hogy imbolyog a plafon :-)
Témázgattunk még egy kicsit, míg a nedű elillant az üvegből. Sajnos az idő is tovaszállt a sötétség leple alatt,és távoznia kellett. Szép este volt . Finom volt a bor.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiegyensúlyozás
  2011-11-15 18:43:10, kedd
 
  Mindig olyan zaklatott az élet, rohanás.
Hát gondoltunk egyet és elszöktünk a világ elől, hová máshová, mint a fővárosba egy kis cirkuszolásra, és egy kis Márton napozásra a Mezőgazdasági múzeumba.
Nem is tudom, miért de nagyon szeretünk ide járni, rengeteg játék lehetősége volt a lurkóknak.
Mivel enni nem tudunk nekik bárhol, hát mint régimódi kis család, csomagoltunk szendvicseket
innivalókat, és nekivágtunk. Minden klappolt, de rengeteg rendezvény volt, nem fért minden bele a napba. A cirkusz tényleg fantasztikus volt, hihetetlen, hogy miket meg nem csinálnak. Fenmo.
Tetszett, szerintem februárban is megyünk a cirkusz fesztiválra.
Tervben van egyszer csak a múmia kiállítás is, de nem tudom mikor tudjuk összehozni kis családunkat megint, hogy mindenki ráérjen.
Estére értünk haza, de láttunk a műlesiklókat is egy picurkát, és még jutott idő a vásárlásra is.
Nekivágtam, nagy feladatomnak, hogy több tengeri halat fogunk enni. Hát vettünk egy darab lazacot, afrikai harcsát, ha nem is tengeri, de hal, és kalmárkát, azaz tintahalat.
A lazac sikert aratott. No nem lehetett vele elrontani a gyomrukat, mert egy-egy adag volt mindenkinek, de tökéletesen jóllaktunk tőle.
Imádtam , ahogy ették, csak a kedvesem nem volt oda érte.
Ma megcsináltam a tintahalakat, tegnap lepucoltam őket, hát mit mondjak, nem volt hatalmas élmény, főleg, amikor kiszedtem a fejéből azt a dudort Pfú :-( De csak a cél hajtott. Mivel még nem csináltam ilyesmit, kerestem egy jó kis receptet, és hajrá. Tündéri volt a tésztán, és finom is.
A harcsa várat magára, mert holnap töltött káposzta leveleket szeretnék csinálni. Tegnap pedig hurka volt, csak láttam hogy megsült, aztán eltünt. Imádják, de még hogy!
Hihetetlen, nem gondoltam mennyi gond van az ebédek megtervezésével, hogy mindig változatos legyen. De úgy tűnik most sínen vagyok-e témában :-) IS
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
jön a hűvos hideg időszak
  2011-11-11 14:31:55, péntek
 
  Már nem olyan meleg nap sugara. Nehezen ébred reggelente, hűs szél frissíti arcunk, és a kabátot is egyre inkább be kell gombolni. Bizony, beköszöntött a tél elő. Sokáig kitartott a nyár, és az ősz is elég enyhe volt, így november derekán eljött a hideg ideje.
Jó már hozzábújni a meleg kályhához, fűtőtesthez,és jól esik a meleg tea. Illatmécsesek százai kerülnek elő fiókok aljából, és édesítik meg ezeket a hideg napokat. Sokszor használom ez időtájt a fahéjat. Tegnap almás-fahéjas süteményt sütöttem. Az egész házat édes fahéj illat töltötte meg. Ma kis mécseskéim adtak hangulatot a zord délelőttnek. Mostanra már 7ágra süt a nap, és péntek van. Bizony 2011.11.11. Milyen misztikus szám, de nekem jó volt, ez a nap. Bár a hír a svájci frankról nem igazán töltött el örömmel :-( De mit tegyek ez ellen???
Szóval szép nap volt, kis munka, kis háztartás, kicsi mindenből. Jó jegyek az iskolából, itthon van a párom....mi kell még ennél több? És nem rohan a nap, csak sétál. Mindenre van most idő. Milyen ritkaság ez, meg kell becsülni! Zimba ideült az ölembe, gondolta itt biztonságban van.
Mostanában egyre többet jön be, és keres meg, hogy velem legyen. Leválasztotta kicsinyeit teljesen magáról. Már itt volt az ideje. Áfonya Orsiéknál kötött ki, Nyafi, alias Puszi nagyon nagy szájú legényke lett, Lulu,alias Cirmi-Mirci nem kezesbárány, de szeret dorombolni.
Nekem Zimba az első nőstény cicám, egyszerű, fekete házi-szőrös :-)
Robi nem kedveli, de ha a kosarában durmol az nem zavarja, most meg alszik, és nem tudja, hogy a maccs ép az ölemben dorombol....kicsit eldobta magát itt. Bírom amikor simogatás vágya van, és bújik, dörgölődik a kezemhez.
A gyerekek gyorsan megcsinálják a leckéjüket, és kitalálunk valamit. Bár szeretnének elmenni a művházba, a Bp-i cirkuszból jön pár ember "cirkuszolni", meglátjuk mi lesz belőle. Én nem tudok ilyen dolgokat egy teremben elképzelni.
_Rég éreztem hogy nincs mit csinálni. De most jó. Minden rendben van itthon, minden elintézve :-)
Lehet kicsit pihenni kellene? Péntek délutáni szieszta...kipróbálom.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen érdekes az emberi...
  2011-11-06 21:58:04, vasárnap
 
 
Igen, érdekes az emberi elme. Mindent megold,bár sokan ezt az időre mondják.
Ma egy szokványos vasárnapnak indult,aztán kedves öreg barátom, Aliz megismert, hozzám nyomta orrát és kicsit kedvezve sajgó végtagjainak, átnyomorgattam, megsimogattam őket. Nagyon öreg. 15 éves azt hiszem. Német juhász, és sajnos ez a betegség szinte elkerülhetetlen volt, elsorvadnak az izmai. Mindig búcsúzom tőle, mert nem tudom legközelebb találkozhatok-e vele. Remélem még igen.
Jó volt újra látni szemeiben hogy megismert. Aztán szokásos vasárnapi teendőim után, valamiért igazán megfogott a kellemes időjárás. Amúgy is nagy hatással van rám, mint szerintem mindenkire.
Ebéd, mosogatás, beszélgetés....Aztán elmentünk a gyerekekkel Barátnőmhöz, vittünk egy kis szőrgombócot nekik. Áfonya / a kiscica/ a jelek szerint beilleszkedett. Örülök .
Aztán Sikerült megmutatnom újabb szerzeményemet, nem tudom, ez mennyire fogja meg őt, remélem igen, mert már újabb stílus forog a fejemben....Szegény Orsi, lesz vele munkája rendesen.
Hazafelé indulva délután, a pöttömkéim elaludtak , szólt a rádió, sütött a nap, és savanyú káposzta lengte be az egész kocsi légterét....remélem reggelre kiszellőzik :-) Házilag savanyították apukámék. Nagyon értenek ezekhez a dolgokhoz. De nem csak ezt kaptam, hanem finom birsalma sajtot is. Hú, na attól odáig vagyok, meg vissza. Imádom. Anyu nagyon jól csinálja.
A lányok is szeretik...Robika még csak most ismerkedik vele.
Itthon is minden klappolt. Kedvesem bekészített a kazánba, így csak az öngyújtót kellett meggyújtanom. Olyan szépen telt ez a nap, és annyira boldog voltam tőle :-)
Pedig reggel a benzinkúton még mérgelődni akartam, de rájöttem, hogy ebben is szerencsés vagyok, hiszen pont itt nálunk olcsóbb az üzemanyag, és azért ez nem semmi .-)
Mi a különös? Hogy szinte semmi nem történt, mégis olyan boldog vagyok. Olyan jó érzés tölt el.
A szervezés is kezd jól menni, és összejönni dolgok csak úgy. Nem fogom feladni, mint annyi mindent sem. Lehet nagyképűség, de tudom, ha valaki sokat csinál valamit, azt egy idő után jól csinálja, és azt hiszem én amit csinálok, azt jól csinálom :-)
Ma beszéltem egy rendezvényszervezővel, és olyan biztató dolgokat mondott...miért szeretek én mindenkit??????
És a levelek is jönnek, aminek még jobban örülök :-)
Szóval ha valaki hisz magában, és mindent meg is tesz érte, akkor tuti hogy sikeres lesz. Bár ebben a gazdasági helyzetben nehéz talpon maradni bármely téren, de én csak biztatni tudok mindenkit, hogy álljon fel,higgyen magában és tegye a dolgát nap mint nap!!!
Ne csak tanítson, tanuljon és dolgozzon, és saját tapasztalatait használja fel, gyarapítsa, okuljon és élvezze munkája gyümölcsét!
Szóval ezt tudtam leszűrni ebből a napsütéses őszi vasárnapból.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma kivoltam...
  2011-11-04 19:54:42, péntek
 
  Jaj nekem....nem tudom mi történt, talán csak fáradtság, vagy a hajtás szerdán...nem tudom,de ma valamiért nem tudtam állni :-( Annyira fájt a hátam... a legtöbb időt vízszintben bírtam ki. Mi mást tehet ilyenkor az ember, mint hogy bámulja a képernyőt.
Megnéztünk a gyerekekkel is 2 filmet. Meg a párommal is egyet, ami nagyon megható volt.
Már túl vagyok a fürdésen, kicsit jobb, lehet a meleg tett jót a hátamnak.
Hihetetlen, hogy tényleg beválik amit mondogattak nekem,hogy 30-on túl már mindent megérez az ember.
Elhatároztam küzdeni fogok ellene, és felerősítem magamat, nem adom fel :-)
Én egy olyan nem adom fel csajszi vagyok.
Végül is a napi teendők megvoltak, kis munka, kis háztartás, kis főzés, kis pakolás, és elkezdtem a hangszáldiétát is. Nem tudom sikerülni fog-e 3 hétig, mindenesetre az elsőként kitűzött cél a 3 nap. Az első nap meg volt....csak a kóláról nagyon nehéz lemondani, és a forró teáról, meg az erős paprikáról, és a beszédről. Nagyon keveset beszéltem ma, nem is beszéltem, csak suttogtam.
Tegnap szörnyű dolgokat olvastam a neten, így találtam rá a diszfóniára, amibe beleestem a folyamatos hangszálerőltetés miatt. Ha fájt a torkom, megtanultam hogyan tudom használni a hangszálaimat, csakhogy ez folyamatos erőltetést eredményezett. Most megpróbálom helyrehozni a hibámat, és hasznos gyakorlatokkal, lazítással felfrissíteni, rugalmassá tenni két kis kincses fonalamat a torkomban :-) MÉg mindig imádok énekelni, és az életem. Nem felejtettem el, amit gyerekként mondtak nekem, ha minden nap úgy ébredsz fel, hogy még mindig ezt akarod csinálni, akkor jól döntöttél, és haladj előre az utadon. Nos, nekem a zenétől lüktet a vérem. Mindenem a billentyűk, a hangok, az 5 liláskék vonal a nagy füzetben. Imádom a harmóniákat, a zárlatokat és mindent. Valamelyik nap, előkeresgettem hegedű kottáimat.
ÚÚú,én ilyeneket játszottam??? Nem hittem a szememnek, aztán elkezdtem dudorászni a kottákat, és beugrottak, még a tanáraim szavai is....Istenem, mennyi emlék torlódott elő velük. Jövő héten kipróbálom magamat, mennyire tudok hegedűvel blattolni :-)
Közben megszületett legújabb szerzeményem is, bár Orsi nem hozakodott elő szöveggel az előzőre sem, lehet másnak is odaadom , ha nincs ihlete. Megint új dallam van a fejemben, és csak jönnek,hihetetlen érzés, mikor visszajátszom és hallom, ami a fejemben megszületik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rövidebb nappalok...
  2011-11-03 21:31:54, csütörtök
 
  Olyan korán lesz sötét. Már a gyerekek időben 8 után az ágyban, és néhány perc múlva már javában durmolnak is :-)
Milyen édesek ilyenkor (is). Most könnyebb aludni küldeni őket, hiszen 5kor már javában sötét van.
Hiányzanak a hosszú esték, a nyári fülledt esték, amikor a medencében, vagy a teraszon lehetett üldögélni. Na most is lehetne, na de ki akar 2-3 fokban kint üldögélni ? Már amúgy is az őszi este illata terjeng a levegőben. A párás, ködös, füstös nyirkos levegőben.
A rohanós reggelek, délelőttök után, hamar elszalad a délután is, és az este, csak arra jó hogy vacsorázzunk, fürdés, és a pihe-puha takargató pléd alá bújjunk.
Lehet ezért van több időm is a blogomra...hiszen olyan gyorsan elcsendesedik a ház.
Persze amilyen rövidek a napok, olyan sok minden belefér. Ma hazajöttek a kis porontyaim. Korán reggel indultak vonattal az egyik papáéktól. Ügyesek voltak, mert igazán nagy visszahúzó ereje van ilyenkor az ágynak, de ők bizony felkeltek és vonatoztak, hogy hazaérjenek hozzám.
No azért más húzó erők is dolgoztak bennük, hiszen ma jött hozzájuk egyik "kis barátjuk"
akit nagyon ritkán látnak. Sajnos évente egyszer van egy ilyen nap, amikor egész nap játszhatnak.
Mi anyukák pedig kibeszéljük a fél világot :-)
És főzök egy igazán finom kávét a kedves vendégnek. /remélem tényleg jót tudok csinálni :-) /
Kellemes nap volt. A gyerekek igazán beleadtak mindent a játékba.
Annyira, hogy úgy szétpakoltak, szegénykéimnek azzal ment el egy csomó idő indulás előtt, hogy összepakoljanak.
Jól érezték magukat, remélem a vendégeink is ... Szép volt ez a nap, még akkor is, ha ilyen rövid :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 13
  • e Hét: 273
  • e Hónap: 1252
  • e Év: 86595
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.