Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Imádság
  2011-11-25 07:51:19, péntek
 
  Rövid Ima

Harmatozzatok, óh egek onnan felül és a felhők közül szálljon le hozzánk a Megváltó.

Így sóhajtoztak hozzád mennyei Atyánk a szent próféták a Messiás után, akit már első szüleinknek vigasztalására megígértél.

S amint egykor Keresztelő Szent János figyelmeztette az embereket, hogy készítsék az Úr útját s egyengessétek ösvényeit, éppen úgy én is elő akarom készíteni szívemet Jézus születésének ünnepére.

Alázatos és tiszta szívvel akarom imádni én is a jászolban fekvő Megváltót.

Azért édes üdvözítő Jézusom, oly epedő szívvel várlak, mint ahogy vártak egykor a próféták.
Siess szívembe szereteted kegyelmével.
Te vagy a világnak megígért váltsága, imádva ismerem el isteni erődet s könyörögve sóhajtok hozzád.

Áraszd reám kegyelmedet, oszlasd el elmém vakságát; segíts, hogy kegyelmed által segítve biztosan járjak a te utadon.

Tisztítsd meg szívemet a bűntől, hogy méltó szállást találj szívemben, s kedves vendégként maradj velem mindörökké.

Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  HIT  
Enigma 2011.11.22. Elmeháború
  2011-11-25 07:41:36, péntek
 
  Enigma 2011.11.22. Elmeháború


Link


Az Enigma adásait a FixHD TV honlapján a Videó rovatban kell keresni, rákattintva
az Enigma címre, majd a "MEHET" parancsra :


Link


SZÁRAZ GYÖRGY : Elme-háborúk

Az emberi elmékben eddig az ideológiák csaptak össze egymással. Szomorú, de a történelem voltaképpen a különféle - vallási, politikai, gazdasági, kulturális, spirituális - eszmék végeláthatatlan harca. Ma újra kell azonban fogalmaznunk az elmék háborúját, mert a jövő hadviselése szó szerint a viselkedés, az elme és a tudatalatti befolyásolását célozza meg. Virtuális harc ez, mely az elmékben nagyon is valóságos formát ölt: rezgésekkel bombázzuk egymást, s elmosódnak a valóság határai.

Hangszintézis és holográfia

A nem-halálos fegyverek újabb irányzata a manipuláció aktuális csúcsa a hangszintézis és a holográfia. A hangszintézis gyakorlatilag bármilyen hang leklónozását jelenti. Képzeljük el, hogy a megtévesztésnek milyen fajtáira lehetne felhasználni a klónozást! Egy diktátor vagy egy vallási vezető utasíthatná a híveit és ezzel háborút robbanthatna ki. Miniszterelnökök hamis beszédei terjedhetnének megfékezhetetlenül a világhálón és nemzetközi botrányok alakulhatnának ki egy pillanat alatt.

A holográfia még ezen is túltesz, mivel a kivetített képmás szakasztott olyan lenne, mint az ember. A holografikus megjelenés olyan, mint egy kísérteties látomás, s a néző nem veszi észre a különbséget egy tévén keresztül a valódi ember és a klón között. A technika pedig már ott tart, hogy a képi illúziónak hangot is tudnak adni a szájába.

Tulajdonképpen bárki kivetíthető és megszólaltatható ma már. Innentől kezdve a virtuális üzemmód képes pótolni a valóságot. Gondoljuk csak el, hogy milyen pánik kelthető néhány holografikus ufóval, s mennyi minden szimulálható még. Például Jézus vagy egy elhunyt államférfi is szólhatna ily módon az emberiséghez.

A bűnözés és a terrorizmus ellen

Az is egyfajta elme-háborúnak tekinthető, amikor a bűnözőkkel veszik fel a harcot a rendfenntartók. A legújabb technológia számos területen kínál támogató eszközöket a bűnmegelőzésre és a bűnözés visszaszorítására.

Ilyenek a következők kiragadott példák:

- testbe nem hatoló kábítószerteszt
- álcázott fegyverek detektálása
- terroristák felderítésére, megfigyelésére és lehallgatására, illetve túszszedők semlegesítésére szolgáló eszközök

Azért, hogy képet alkothassunk az efféle szerkezetekről, példaként említem a nagyteljesítményű mikrohullámmal működő energiafegyvert, amellyel irányított fájdalomérzetet lehet okozni, majd mozgásképtelenné lehet tenni bárkit vagy akár tájékozódási zavarokat lehet kelteni az illetőben.

Agy-kontroll/Elme-kontroll

Az emberi agy befolyásolását és teljesítményfokozását tudósok és misztikusok egyaránt kutatják. Jóllehet komoly eredményeket értek el élvonalbeli tudósaink az agy- és a tudatkutatásban, a kérdés úgy látszik örök: mire használjuk fel ezeket?

Az emberi elme szignálgenerátorokkal (pulzált elektromágneses mezőkkel, hang- és fényjelekkel) befolyásolható. A fény- és hanghatások megváltoztatják az elménk és a testünk között fennálló kapcsolatokat. Ennek kétségtelenül pozitív oldala az, amikor e jelek segítségével a tanulási problémákkal, a koncentrációs zavarokkal, valamint az alkohol- és drogfüggőséggel vesszük fel a harcot. Azonban számomra már kétesélyes az agy- vagy elmekontroll alkalmazása akkor, amikor katonai célokra vetjük be. Ilyenek: az ellenség gyengítése, ugyanakkor magunk erősítése.

A békefenntartás elkötelezett híve vagyok, de a viselkedéskutatás és az elmekontroll esetében hol húzódnak az etikus határok? A hírszerzés és a nemzetvédelem által ma már alkalmazható manipulációs technikák és az információs hadviselés új technológiái megkímélik az alanyt a hosszadalmas és fárasztó tanulástól, illetve gyakorlás nélkül elérhető teljesítménnyel kecsegtetnek.

A fény- és hang-stimulációkkal, az elektronikus és bio-feedback eszközökkel nem csak a nyelvtanulás könnyíthető, hanem a viselkedésminták is módosíthatók, fokozható az elme teljesítménye és elérhetővé válnak specifikus tudatállapotok, mint például a meditáció. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az érmének két oldala van.

Az Egyesült Államok is ratifikálta a Nairobi Egyezményt, amely tiltja az elektromos szignálok továbbítását szuverén területekre. Ugyanakkor nyílván nem én vagyok az első, akiben felötlött e láthatatlan, agy-befolyásoló technikának az elrettentés eszközeként való alkalmazása: terrorista csoportok és rezsimek ellen.

Sok tudós etikai alapon megveti a test és az elme folyamatait megzavaró fegyverek kifejlesztését.

Ennek ellenére a hivatalos adatok szerint több száz nem halálos technológia létezett már 2005-ben.

MK-ULTRA

Az MK-ULTRA a CIA legnagyobb horderejű drog- és agykontroll programja volt. 1998-ban a biztonsági szolgálat felfedezte, hogy a szovjetek mikrohullámú sugárzással bombázták a moszkvai amerikai nagykövetséget. A kormánynak fogalma sem volt a sugárázás ténye mögött meghúzódó célzatról. Az oroszok szándéka valószínűleg az emberek gondolkodásának bomlasztása, s a nagykövetségen dolgozó diplomaták befolyásolása lehetett.

Az MK-program jelentésében az olvasható, hogy a kémelhárítás és a titkos akciók számára végeztek kutatásokat a narkotikumok, a pszichológiai és egyéb eszközök felhasználásával. Magyarul, a program célja vegyi, biológiai és radiológiai anyagokkal történő viselkedésbefolyásolás és biokémiai kontroll volt.


1973-ban az MK-ULTRA aktákat a CIA megsemmisítette. Később fedőnév alatt újabbak kerültek elő.

Ezekből kiderül, hogy a CIA együttműködött a hadsereggel. A képmutatás és az álszentség netovábbjaként eközben az elnök kiadta az embereken végzett kísérleteket érintő etikai elveket. Kell-e mondanom, hogy a projekt esetében ezeket nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyták. Csakhogy a programnak halálos áldozatai is voltak. A CIA jelentések alátámasztják, hogy etikátlanul és törvénytelenül használtak fel mit sem sejtő amerikai állampolgárokat a kísérletekhez. Legkevesebb 500 ezer embert vetettek alá a hidegháborús sugárzási, vegyi és biológiai kísérleteknek.

Elme-háborúk


Gordon J. F. MacDonald, a geofizikai hadviselés specialistája szerint pontosan időzített, mesterségesen gerjesztett kisülések által rezgésmintákat lehet létrehozni, amelyek nagy energiaszintet eredményeznek a föld meghatározott területein - így egy időintervallumon belül a lakosság agytevékenysége hátrányosan befolyásolható. Ez ma már az ionoszférát pulzált jelek visszaverésére késztető rendszerek révén kiaknázható. Az agy fluktuációja megváltozik és a népesség érzelmileg máris irányítható.

Manapság már lehetséges az agyba távolról jeleket sugározni, amelyek hangeffektusokat, vagy más típusú információk érzékletét keltik. E technológiának az érdekessége, hogy csak a célszemély hallja a hangot, míg a környezete nem.

Elektromágneses eszközök révén távolról is megváltoztathatók az érzelmek. Ezt kísérletek, szabadalom és független kutatás is igazolja.

Cáfolhatatlan tények bizonyítják azt is, hogy az Öbölháborúban az iraki fegyveres erőket nem-halálos fegyverekkel is célba vették félelmet vagy rosszabbat idézve elő, emiatt tömegesen tették le a fegyvert.


Lassacskán ránk borul a pszichológiai terror korszaka, amelyben az éppen megtámadandó harci egységeket információkkal fogják bombázni, s pusztán a félelem gerjesztésével fogják megadásra kényszeríteni az ellenséget.

Az ultra nagy frekvenciájú néma hangok/néma tudatalatti üzenetek nevű technológia annyira hatékony volt, hogy az iraki katonák utólagos bevallása szerint ez volt a legnagyobb demoralizáló művelet a háború idején.

Ma már elképzelhető az elektronikus koncentrációs tábor, amikor valószínűleg jelgenerátorok bevetésével tarthatnak fogva embereket. A jelgenerátor fejfájást, orrvérzést, émelygést és tájékozódási zavarokat tud generálni. Bele se gondoljunk, hogy mi történne akkor, ha ez a technológia egy rosszindulatú világkormány kezébe kerülne...


Boldog napot!


Link
 
 
0 komment , kategória:  ENIGMA - ENIGMÁK-Ébredések  
Holisztikus gyermeknevelés
  2011-11-25 07:21:34, péntek
 
  SZÁRAZ GYÖRGY : Holisztikus gyermeknevelés - Biztonságérzet

Arra próbálok lehetséges válaszokat adni, hogy miként adhatjuk meg gyermekeinknek a maximális biztonságérzetet, illetve írásomba csempésztem olyan szándékokat is, hogy esetleg önismereti szinten is végiggondoljuk, hogy mi magunk vajon rendelkezünk-e megfelelő stabilitással. Kitérek arra is, hogyan fejleszthetjük és tökéletesíthetjük a személyiségünk alapjainak egyik pillérét jelentő, ám a legtöbb esetben ingatag vagy könnyen billenthető, relatív biztonságunkat.

Félelem a veszteségtől

Pszichoszomatikus (lelki eredetű testi tünetek) szempontból, az egyik legalapvetőbb kérdés, hogy amikor az ember még nem rendelkezik személyiséggel, akkor kihez fordulhat segítségéért. Természetesen a szülőkhöz. A biztonságot a gyermek számára az anya és az apa együttes jelenléte teremtheti meg. A mai családok többsége - ezt még leírni is szörnyű - közelről ismeri a válás fogalmát. Ebből kifolyólag a gyermekekben akár a születésük előtt, akár a születésük után lerakódik egy emlékköteg, amely a kapcsolatból kilépő szülő elvesztésével áll összefüggésben. Amikor sor kerül a válásra, akkor a gyermek tudatalattijában elraktározódik egy olyan program, amely a későbbi személyiségfejlődése folyamán egyfajta belső bizonytalanságérzetként fog jelentkezni. Ebből táplálkozik a félelmek és a szorongások sokféle válfaja, amelyeket nem lehet simán kinőni, vagy egyszerűen túllépni rajtuk.

Még felnőttkorban is jelen vannak az efféle félelmek, hiszen a múlt traumái feldolgozatlanok maradtak. Sokféle ráktípusnak sajnos ez az egyik lelki oka. Természetesen nem mindenki éli meg hasonlóan a szülőktől való eltávolodást, vagy a mellőzöttséget. Utóbbi esetben nem szétbomlott családról, csupán egy rosszul funkcionáló, túlzottan nemtörődöm családszerűségről beszélhetünk. Ez is táptalaja lehet a szorongásoknak és a biztonságérzet egy ilyen atmoszférában sem alakul ki megfelelően, vagy nem fejlődik tovább a megkezdett irányba. Ha a drámák sorozatosak a gyermek életében - dráma az, amit ő annak él meg -, akkor lelkileg sérül a csemete. Ezek az élmények egy idő után kóros testi tüneteket ölthetnek, vagyis a testben is leképződhetnek mindazok az emlékek, amelyek a lélek számára feldolgozatlan terhek és megemésztetlen traumák.

Nyilvánvalóan egy váláshoz többnyire hosszú út vezet, és sok esetben ez a kisebbik rossz döntés, azonban okvetlenül figyeljünk oda szülőként arra, hogy a gyermekben milyen lelki folyamatok zajlanak éppen. A gyermeket korának megfelelően kell megerősíteni és megnyugtatni annak érdekében, hogy az egységérzését fenn tudja tartani. A gyermek sokáig (7-10 éves korig mindenképp) függ a szülő lelki állapotától. A gyermek tudat alatt átveszi a szülőtől az építő és a romboló rezgéseket egyaránt, legyen szó akár érzelemről, akár gondolatról vagy ezek vegyülékéről.

Ezért nap mint nap szánjunk időt arra, hogy a gyermekünket biztosítsuk afelől, hogy mi mindig mellette állunk, s bármi történjék is, együtt, közösen minden kihívást megoldhatunk, sőt, meg fogjuk neki tanítani, hogy hogyan állhat majd helyt az életben.

Ezen túlmenően pedig érdemes időről időre elbeszélgetnünk a gyermekünkkel az élet természetes körforgásairól és ritmusáról: a születés-halál ciklusairól, a lélek és a szellem létéről, a sorsszerűségekről és a szükségszerűségekről, a gyerekkori és a felnőttkori változásokról. Ezt játékos, mesés és mitologikus módokon tegyük, ne tudományosan! Ezek mind csökkentik gyermekeinkben a felesleges stresszt és más megvilágításba helyezik a megannyi presszionáló külső hatást, amellyel minden embernek számolnia kell.

Önbecsülés és biztonság

Egyik ember sem készen érkezik, bár kétségkívül velünk születik egy adag belső erő, amelyből nem mindenki kap egyformán. Akár több, akár kevesebb belső erővel rendelkezik valaki, roppant lényeges, hogy a szüleitől rendszeres visszajelzéseket kapjon az emberpalánta. Bár a realitás nagyon fontos, de vigyázzunk, hogy a gyermek kiértékelése nehogy átcsapjon ismétlődő kritikába, kárhoztató ítélkezésekbe, másokkal való összehasonlítgatásokba stb.

Az önbecsülés kialakítása nem szólhat a mi személyes elvárásainkról, mert az csak megfelelési kényszert teremthet a gyermekben, ami alááshatja az épp csak bimbózó önbecsülését, avagy heves ellenállásba és konfliktusba torkollhat, amely megint csak több veszteséggel, mint nyereséggel jár.

Számomra mindig is központi kérdés, hogy a realitások talaján álljak, amikor a gyermekemet támogatom, erősítem és a sikereit méltatom. Alapszabály, hogy mindig a gyermekből kell kiindulnunk, s nem önmagunkból. Vannak gyermekek, akik keményebb diók, ezért esetükben egészen más eszközöket kell alkalmaznunk, mint az érzékenyebb, finomabb lelkületűeknél.

Ha már kellőképpen kiismertük a porontyunkat, akkor szenteljünk neki figyelmet: hallgassuk meg, vegyünk részt az életébe, aktívan jelezzük neki, ha valamit nem a legjobban csinált, ugyanakkor dicséjük, jutalmazzuk és ismerjük el. Sokszor nem a szó a leghatásosabb eszköz, hanem az együttlét és a metakommunikáció: egy kacsintás, egy simogatás, egy ölelés vagy maga a játék közös, önfeledt öröme. Ezeket rendszeresítsük, mert olyan láthatatlan energiákat mozgósítanak a gyermeki pszichében, amelyek megteremtik az alapjait egy egészséges és autonóm identitásnak.

Konfliktuskezelés és biztonság

Természetesen ki kell térnünk a problémák megoldására és a hiányosságok kijavítására is. Ezt példamutató neveléssel lehet megalapozni. A gyermeknek látni kell, hogy a szülei milyen megoldási stratégiákat választanak a kényes helyzetekben és milyen módszerekkel simítják el a felmerülő feszültségeket. A gyermek a legtöbbször lemásolja szülei viselkedési mintáit, csak nagyon kevés esetben cselekszik éppen azokkal ellentétesen.

A legfontosabb készségek, amit a gyermekeknek meg kellene tanulni: konstruktivitás (építő jelleg), autonómia (önrendelkezés), szabad véleményalkotás és érvelés, ugyanakkor együttérzés, tolerancia, a közös értékek és érdekek keresése és felismerése. S akkor még nem szóltam a bizalomról és a tiszteletről, amely megint csak jobban tanítható tetteken keresztül, mint szavakkal.

A konfliktuskezelésben mi, felnőttek sem vagyunk spílerek sokszor, de ezt már gyerekkorból hozzuk magunkkal. Fontos, hogy ne csak védekezni tanuljunk meg és igazolni saját magunkat, hanem egy egészséges egyensúlyi helyzetet alakítsunk ki önmagunk és a külvilág között. Ha mi jó hídépítők vagyunk az emberi kapcsolatainkban, akkor gyermekeink is könnyedén elsajátíthatják ez a magatartásmintát. Ha viszont a gyerkőc azt látja, hogy a szülője félénk, kishitű, folyton meghátrál, és csak kesereg, akkor ő is ezt az energiát fogja magába szívni.

A konfliktus nem jelent automatikusan rosszat, csupán különbséget, amelyet a legtöbbször át lehet hidalni. A konfliktus nem istencsapás, amelyből csak fájdalom és szenvedés származhat, hanem egy lecke, amit meg kellene tanulnunk, egy titok, amire rá kell jönnünk önismeretből és a másik ember megismeréséből. A konfliktus nem szükségszerűen eredményez elszigetelődést, ha úgy döntünk, hogy nyitottan és segítőkészen állhatunk hozzá anélkül, hogy sebeket osztanánk ki vagy sérüléseket gyűjtenénk be.

Kiszámíthatóság és biztonság

Ez a világ egy kissé abba az irányba kanyarodott, amikor minden egyre bizonytalanabbá és kiszámíthatatlanabbá válik. Az erősebb elnyomja a gyengébbet. Az okosabb kihasználja a butábbat. A hatalmat akarja mindenki birtokolni, holott még önmaga felett sem tanult meg uralkodni. Tetszik vagy sem, ebben a világban kell gyermekeinknek megtanítanunk a kiszámíthatóságot és a biztonságot.

Mivel a külvilágban egyre sokasodnak a válságok, szépet hazudnunk nem szükséges, és amúgy hasztalan is. A biztonság szigete nem kívül található, hanem az emberen belül. Ma jóval életképesebbek azok az emberek, akik a belső értékeikre és értékrendjükre támaszkodnak, illetve azokból merítenek hitet, erőt és bátorságot, azokhoz képest, akik külső dolgoktól teszik függővé a sikereiket és a kudarcaikat. Jobban tud érvényesülni és messzebbre jut el az, aki már gyerekkorában kilóg a sorból az akaratával, a szorgalmával, vagy épp az önfejűségével és minden olyan belső törvényekre visszavezethető tulajdonságával, ami ösztönös és nem betanult. A gyermekeknek túl sok információt akarunk idejekorán a fejükbe verni, mondván, szüksége lesz rá és minél előbb, annál jobb. Ezt nem tartom helyesnek. A személyiségfejlődésben nincs helye a türelmetlenkedésnek és a siettetésnek.

A jövő lehet bizonytalan, de attól még kialakíthatunk magunknak biztos dolgokat. Hol? Önmagunkban, a belső világunkban, amely akkor is tudatosan egyensúlyban tartható, ha a külvilág alkalmasint összedőlni látszik, ha a dolgok nem a vártnak és reméltnek megfelelően alakulnak. Csak mi érhetjük el és tarthatjuk fenn a biztonságérzetünket, amely véleményem szerint nem nélkülözheti az ösztönöket, a hitet és a spiritualitást. Léteznek olyan elvek, amelyek kortalanok és az ember legalapvetőbb szükségleteit elégítik ki.

Fontos, hogy ne meneküljünk, ne féljünk, ne reszkessünk, ne váljunk hitehagyottá! Törekedjünk arra, hogy minden pillanatban olyan tudatosan és felelősségteljesen éljük át az életünket, ahogyan csak tudjuk! Ne feledd, ha van időd és energiád az önsajnálatra és a panaszra, akkor arra is van időd és energiád, hogy a helyzeteden változtass! A gyermekeid pedig ebben is téged fognak követni.Boldog napot!Link
 
 
2 komment , kategória:  Boldog napot  
Nem él sokáig a szerelem,mely
  2011-11-25 07:08:03, péntek
 
  ,,Nem él sokáig a szerelem, mely csupán a testvirágból s testörömből éldegél"

Ifj. Tompó László - Hunhír.info


Amint irodalmunk, mindenekelőtt líránk, valamint népszokásaink- és művészetünk tükrözi, mentális mivoltunk talán legalapvetőbb sajátossága, hogy különbséget teszünk egyén és közösség, férfi és nő kapcsolatában a szeretet és a szerelem között, a pálmát az előbbinek nyújtva - Kisfaludy Sándorral megvallva, hogy ,,nem él sokáig a szerelem, mely csupán a testvirágból s testörömből éldegél" -, továbbá, hogy hasonlóan a finnekhez, a szexepilnél is jobban kifejezzük az ,,egy test, egy lélek" kapcsolatot a testbeszéd általi gesztusokkal, például a lelket tükröző arcokon, a szemekben ragyogó mosollyal.

Magyar mivoltunknak különösen is költészetünk által tükrözött fővonása, hogy benne a szerelem az érzéki vágy és az értelemre törekvés ösztönös gerjedelmeként, a szeretet érzelmi hevességben megmutatkozó formájaként van jelen, ilyetén számára a szerelmet megelőzi, sőt elhalványulásakor túléli a háromféleképpen megnyilatkozó szeretet: 1. az egyszerű, a tárgy vagy személy értékét még fel nem mérő egyszerű, határozott érdek nélküli tetszésen alapuló (amor complacentiae, 2. az irányultságát határozottan, testhez és lélekhez egyszerre kötő (amor concupiscentiae) és 3. a jóakaró, önfeláldozó, egoizmustól mentes (amor benevolentiae).

A mégoly fenséges trubadúr és provanszál költészet éroszközpontúságához képest legnagyobb íróink s költőink leginkább az utóbbi kettőt képviselik, tökéletes szeretetre törekedve, amely mindenekelőtt nem az anyagi haszonra és a testi javakra, hanem a személy vagy tárgy belső jóságára irányul. Ilyen értelemben írta Mikes Kelemen, hogy ,,másnak nem lehet azt felfogni, hogy micsoda szeretetet éreznek az atyák a fiokhoz, azért atyának kell lenni", Bessenyei György, hogy mind a szeretet, mind a szerelem ,,mindig nevetséges azoknak, kik benne nem égnek, de ellenben nincsen e világon nagyobb dolog nála azok előtt, kiknek szívekbe ül s buzog", Kármán József, hogy ,,Ó, mi az élet szeretet nélkül? Iszonyú, mint a tágas vadon, amelyben nem járt embernyom. Borzasztó, mint az éjfél hasogató hidege. Nem élt az, aki szeretet nélkül élt!", Móra Ferenc, hogy ,,Szeresd a gyermeket, öleld szívedre őt, / Ringasd el lágyan a szegény kis szenvedőt, / Lehunyt pilláinak töröld le könnyeit: / S míg te a gyermekek könnyét törölgeted, / Egy láthatatlan kéz a csillagok felett / Letörli vétkeid!".

Tekintettel arra, mennyire vezet hazánk kontinensünkön elsősorban a hűtlenség, a megcsalás miatt a válások számában (1995 óta évenként átlagosan 24-25 ezer válás történik: amíg az 1980-as években 1000 házasságkötésre 346 válás jutott, addig a 2000-es években már 562), nem lehet elégszer hangsúlyoznunk Kisfaludy Sándorral: ,,Nem él sokáig a szerelem, mely csupán / A testvirágból s testörömből éldegél: / Kivált, ha még mohón is falja azt: / A jóllakottat unalom s csömör / Idő előtt megundorítja már. / A lélek, a szív s elme kellemi / Által tud a szerelem a halálig, és / Utána is még díszleni." További klasszikusaink közül kiváltképpen Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, Arany János, Tompa Mihály, Jókai Mór, Reviczky Gyula, Babits Mihály és Reményik Sándor, kritikusaink közül pedig Alszeghy Zsolt és Zoltvány Irén is hangsúlyozzák, hogy a viktoriánus prüdéria és az extatikus erotika végletei között igenis van középút, a testre és a lélekre egyszerre irányuló, de az előbbi hanyatlásával korántsem az utóbbi eltűnését előidéző szeretetteljesség, hasonlóan a velünk lelkileg rokon népek közül a finnekhez.

Igen, amint már Kodolányi János megállapította, hasonlóan a finnekhez, a szexepilnél is jobban kifejezzük az ,,egy test, egy lélek" kapcsolatot a testbeszéd általi gesztusokkal, például a lelket tükröző arcokon és a szemekben ragyogó mosollyal: ,,Szemérmesek a finnek, szemérmesek nemcsak abban, hogy érzelmeikről nemigen beszélnek, de abban is, hogy mások érzelmeire inkább következtetnek, mint firtatják. A szexualitásban rendkívül nagy szerepe van a szublimálásnak, a szimbólumokban való feloldásnak. Kétértelmű (pláne egyértelmű) szójátékot egyet sem hallottam, ehelyett a természetes dolgokat nyugodt tárgyilagossággal beszélik meg."

Mindennek köszönhetően a legszebb szerelmi líra alighanem a miénk, nem is szólva a szeretet- és szerelemteljességet kifejező népszokásainkról- és művészetünkről.


Ifj.Tompó László írásai a Hun híren:


Link


Ifj.Tompó László előadásainak plakátjai képtáramban:


Link
 
 
0 komment , kategória:  ifj.Tompó László írásai  
KitettékMorvait a gimnáziumból
  2011-11-25 06:59:47, péntek
 
  Meghívták, majd kitették Morvait a cigány gimnáziumból

Morvai Krisztina nem tarthatta meg csütörtökön a már korábban leegyeztetett előadását a pécsi Gandhi Gimnáziumban, sőt már az iskola vezetőivel beszélgetett, amikor megkérték, hogy távozzon - mondta el maga az érintett jobbikos politikus egy pécsi fórumon, amelyet a cigány-magyar együttélés problémáival kapcsolatban rendeztek a meszesi Pákolitz István Közösségi Házban.


Telefonon közölték vele, hogy ki kell rakni Morvait
Az európai parlamenti képviselőnő a közel negyven fő részvételével zajló fórumon ismertette az esetet. Mint felidézte, nemrég országjárásba kezdett, s olyan települések, közösségek jelentkezését várta, ahol feszültséggel teli a cigányok és a többségi társadalom együttélése. Felhívására több mint negyven település jelentkezett. Morvai kiemelte, célja az volt, hogy a fórumokon a cigányság képviselői is részt vegyenek, ám - emelte ki - a "roma" kisebbségi önkormányzatok erről hallani sem akartak.
A politikus - elevenítette fel - épp emiatt fogadta örömmel a pécsi Gandhi Gimnázium meghívását, ahol többek között az iskola tanulóinak egy rendhagyó történelemórát tartott volna, amelyen a "roma diákok" - az együttélésből fakadó feszültséggel kapcsolatos - álláspontjára lett volna leginkább kíváncsi. Erre azonban nem kerülhetett sor.
Éppen az intézmény vezetőségével beszélgetett, amikor az iskolatitkár ,,fontos telefonhoz" hívta a Gandhi igazgatóját, aki visszatérve közölte vele, hogy mégsem tarthatják meg az előre megbeszélt programokat.
- Van egy befolyásos pióca réteg (cigányok és nem cigányok), akik a cigányság nyomorúságából élnek. Ezek szemét szúrja a kisebbség olyan valódi problémáinak felvetése, mint a segélyfüggőség, a lumpen élet fenntartása és a családonkénti hét-nyolc gyerek - fogalmazott hallgatósága előtt Morvai Krisztina. Hozzátette: a tisztességes cigányságnak és a magyarságnak közös problémái vannak.
Országjárása során szerzett tapasztalatairól szólva kiemelte a bűnözést: vidéken a sorozatos lopások miatt sok helyen már a gazdálkodás kerül veszélybe, a garázdaság és a fenyegetések miatt az emberek úgy érzik, jobb, ha ki se mennek az utcára. E jelenségekkel szemben pedig a hatóság nem lép fel megfelelően, hozzátéve: ,,hiába erősítik meg a rendőrséget, ha az alapvetően jogkövető embereket zaklatják".
Az európai parlamenti képviselő a fórum résztvevőit kérte, hogy saját tapasztalataikról beszéljenek: előkerültek a Hősök terei állapotok, a lopások, a keleti városrészben lakó fiatalokat és időseket egyaránt érő szóbeli inzultus, lökdösődés, hangos zene és fenyegetőzés.
Morvai Krisztina kérdésre, hogy mi vezethetett a mostani állapotokhoz, a fórumon résztvevők abban egyetértettek, hogy a rendszerváltás, a bányák, üzemek bezárása döntő fontosságú volt. Többen a cigányokkal szemben alkalmazott pozitív diszkriminációról beszéltek.
A jobbikos politikus megjegyezte: az országjárás tapasztalatairól könyvet ír, majd a problémák lehetséges megoldásaként említette az érpataki modellt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen - mint mondta - a megfelelő elszántsággal kezelik még a hatszáz forintos cseresznyelopásokat is, a tetteseket kézre kerítik, így a bűnözők látják, hogy nem úszhatják meg felelősségre vonás nélkül - számol be a Pécsma.hu.
Sírva rohant ki az igazgatónő
Az ATV így tudósít az esetről:
Elmaradt Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő előadása ma a Gandhi Gimnáziumban - tájékoztatták a Roma Sajtóközpontot az iskola diákjai. Civil szervezetek az igazgató lemondását követelik.
Ahogy arról a Népszava online ma hírt adott, a Gandhi Gimnázium meghívására Morvai Krisztina politikus látogatott a roma nemzetiségi intézménybe. A lap szerint Morvai az Európai Parlament működését mutatta volna be az intézmény diákjainak. A Roma Sajtóközpont által megkérdezett diákok azonban ,,rendhagyó történelemórára" voltak hivatalosak. A látogató személyén elmondásuk szerint meglepődtek, hiszen a Jobbikot elsősorban cigányellenes retorikájáról ismerik. Ezzel kapcsolatban szerettek volna kérdéseket is feltenni, de az iskola könyvtárába meghirdetett esemény elmaradt.
A tanulók úgy tudják, hogy az igazgatónő egy telefonhívás után sírva rohant ki az irodájából, és intézkedett az előadás leállításáról. A diákok elmondták, hogy tudomásuk szerint a rendezvény egy uniós pályázati projekt része, melynek eredményeként az iskola tanulói brüsszeli utazáson is részt vehetnének. Az iskola igazgatója egyelőre nem kívánta kommentálni az esetet.
Frissítés: "A szülők kérték Morvai távozását"
A Gandhi Gimnázium igazgatója a Pécsma.hu-nak nyilatkozott az esetről. Gidáné Orsós Erzsébet azt állította: "néhány szülő" kérte, hogy ne tartsa meg a történelemórát Morvai Krisztina, s ezt napközben az iskolatitkárnak is jelezték. Ő pedig mérlegelés után úgy döntött, hogy enged a szülőknek, s ezért kérte az európai parlamenti képviselőt a távozásra, aki ezt tudomásul vette. (Olvasóinkra bízzuk annak eldöntését, hogy mennyire hihető az, hogy néhány szülő követelőzése miatt kiraknak egy iskolaépületből egy EP-képviselőt, az igazgatónő pedig - aki mégiscsak egy megtermett cigányasszony - emiatt a néhány szülői panasz miatt rohan ki sírva az irodájából - a szerk.)
Mint mondta, az európai parlamenti képviselőt egy az uniót bemutató projektjük keretében hívták meg az iskolába, de ugyanígy tettek más EP-képviselőkkel is. Így például Göncz Kinga és Járóka Lívia is jelezte nekik, szívesen eljönne Pécsre, sőt akár Brüsszelben is fogadná a diákokat.
Az igazgatónő szerint ugyanis a program keretében mindössze az unióról szerettek volna a diákoknak ismereteket átadni. Ő egyáltalán nem hitte volna azt, hogy problémát okozhat Morvai Krisztina jelenléte, szerinte ugyanis mindenki felé nyitottnak kell lenniük, hiszen így folytathatnak igazi párbeszédet a többségi társadalommal az őket érintő rendkívül fontos ügyekről. Mint mondta, át kell gondolniuk az uniós projekt jövőjét, s kérdés, hogy történtek után másokat fogadnak-e program keretében.
A korábbi hír: A Gandhi Gimnázium az Európai Parlament (EP) működését mutatja be diákjainak, ehhez hívták meg a magyar EP-képviselőket. Morvai Krisztina, a Jobbik képviselője volt az első, aki eleget tett a felkérésnek, és ma tíz órakor "rendhagyó történelemórát" tart a 10-11.-es diákoknak.
Az igazgató, Gidáné Orsós Erzsébet a Népszavának azt mondta, hogy bár meglepődtek Morvai látogatási szándékán, nem utasíthatták vissza egy EP-képviselő "ajánlkozását" (mondja ezt a cigány, miután ők hívták meg - a szerk.), így Morvai Krisztina volt az első jobbikos képviselő, aki Közép-Európa egyetlen cigány nemzetiségi iskolájában "órát tart".

(Népszava nyomán)

A Morvai Krisztina országjárása során készült videók:

Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Leminősítették hazánkat!
  2011-11-25 06:52:46, péntek
 
  Leminősítették hazánkat!

Befektetésre nem ajánlott kategóriába rontotta le hazánk besorolását a Moody's, ráadásul az új besorolásra is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

Befektetésre nem ajánlott, vagyis Ba1 kategóriába rontotta le hazánk besorolását csütörtök este a Moody's, ráadásul az új besorolásra is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben. Magyarország története során először került a bóvlinak minősülő kategóriába.

A hír meglepő, hiszen míg a Standard & Poor's, amely esetén a leginkább valószínűsítették a leminősítést, egyelőre kivárt az jövőbeli IMF tárgyalásokra hivatkozva.

A Moody's indoklása szerint növekszik a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy Magyarország teljesíteni tudja-e a költségvetési konszolidáció és a közadósság-csökkentés középtávú célkitűzéseit, különös tekintettel a magyar gazdaság egyre korlátozottabb középtávú növekedési kilátásaira. A hitelminősítő szerint emellett Magyarország "egyre fogékonyabb az eseménykockázatokra" a magas államadósság-teher, a külföldi befektetőktől való erőteljes függés és a jelentős finanszírozási igények miatt, miközben erősödik a külső piaci volatilitás is.

Gyengülő forint

A hitelminősítő döntésének egyik következménye természetesen a rohamosan gyengülő forint, amely az esti órákban a 310-311 forintos árfolyamról pillanatok alatt 314 forintos szintre süllyedt, amivel számszerűsíthető kárt okozott a nemzetközi cég Magyarországnak. Ne legyenek kétségeink, holnap várhatóan tovább zuhan a nemzeti valutánk árfolyama.

Viszlát bankadó, viszlát különadók

A hitelminősítők októberben "felülvizsgálat" alá vonták hazánk, így - vélhetően emiatt - a kormány visszahívta az IMF-t, amivel gyakorlatilag bevált a Valutalap és a pénzpiac taktikája: hogy az újabb leminősítést elkerüljük a kormány újra tárgyalásokra kényszerül a nemzetközi pénzügyi szervezettel, amely immáron jóval előnyösebb helyzetből kezdheti meg feltételeinek felsorolását.

A korábbi leminősítéseket (és a mostaninál is döntően ez a kulcs) a bankok profitját a végtörlesztéssel és a bankadóval indokolják, még ha ezek - mint jól tudjuk - csak csekély mértékben rontották a hitelintézetek nyereségességét. Egyértelmű, hogy az IMF első számú követelése lesz a bankszektor profitjának egy részét kitevő adónem eltörlése, kivezetése.

Nemzeti Leminősítés Gyorsnaszádja


Nem várnak összeomlást az elemzők, hiszen ezt a piac már beárazta - hallhattuk korábban is számos - köztük kormányzati forrásból, miközben csodát pont attól az IMF-től várnak, amely most haszonélvezője lesz az új helyzetnek.

Ha a forint bedől, akkor valószínűleg a jegybank hozzányúl az alapkamathoz, amivel ugyan stabilizálhatja a forint árfolyamát, viszont még nagyobb pénzszűkét idéz elő, ami egyre jobban fojtja le a magyar gazdaságot. Ördögi kör.

A trükk bejött, az IMF már a spájzban van.

Bazsó Bálint


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Letölthető Budaházy műsor
  2011-11-25 06:33:46, péntek
 
  Budaházy György Morvai Krisztinával és Gaudi-Nagy Tamással beszélget

A SZENT KORONA RÁDIÓ OLDALÁRÓL:

Letölthető legutóbbi Budaházy műsorunk, melyben a műsorvezető, Budaházy György Morvai Krisztinával és Gaudi-Nagy Tamással beszélget, valamint beszámol az aznapi tárgyalás érdekességeiről.
Legutóbbi, november 23-i Budaházy c. műsorunkban beszélgetést hallhatnak Morvai Krisztinával és Gaudi-Nagy Tamással. Ezen kívül Budaházy György beszámol az aznapi tárgyalás történéseinek azon részéről, amelyiken részt vehetett, vagyis Kálmán András sértett meghallgatásáról.

Budaházy György szerdánként 17:30-tól élőben vezeti műsorát. A legfrissebb műsort IDE kattintva töltheti le.

A műsor adatlapja ITT tekinthető meg,

Link

az archívum eléréséhez kattintson IDE


Link


Hozzászólásokat a műsorvezető a műsor társalgójában várja.

(Szent Korona Rádió)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások, versek,mp3 formátum  
Bedrogozták a delfineket
  2011-11-25 06:26:33, péntek
 
  Bedrogozták a delfineket a technofesztiválon - belehaltak

Technofesztivált szervezni egy óceánáriumba nem valami okos dolog. Shadow és Chelmers, a két delfin számára a rave-party végzetesnek bizonyult. Az önfeledt techno-őrültek drogokkal tömték az állatokat, melyek szervezete viszont ezt nem bírta.
Az állatok gondozói először a zajt okolták a történtekért - írja a Daily Mail. Shadow-t közvetlenül a Connyland óceánáriumban megrendezett technofesztivál után találták meg holtan, Chelmers pedig a történtek után 2 nappal pusztult el.

A delfin szokatlan viselkedésére lettek figyelmesek az állat gondozói.

- Chelmers magatehetetlenül sodródott a vízben, úgyhogy azonnal beugrottunk hozzá. Amikor kiemeltük, láttuk, hogy kilóg a nyelve, habzik a szája és egész testében remeg. Hiába kapott azonnal adrenalint, az nem segített. Egy óra múlva meghalt. Nem hinném, hogy természetes halált haltak: szerintem a delfinjeinket megmérgezték. - mondta Nadja Gasse.

-Hosszú és fájdalmas haláluk volt. Egy óra alatt beállt a halál. Szörnyű volt. Nem tudok aludni azóta - tette hozzá az állatgondozó.

A svájci rendőrség vizsgálja az esetet, az állatvédők pedig iszonyúan dühösek és a Connyland óceánáriumot hibáztatják. Ők ugyanis jóval az esemény előtt figyelmeztették a vezetőséget és a szervezőket a technofesztivál veszélyeire, nyomatékosan felhívták a figyelmüket arra, hogy a hangos zene árthat az állatoknak, bár a habzó száj meg a remegés nem kifejezetten zajártalomra utal.

(Daily Mail nyomán Szent Korona Rádió)
Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Egészségpercek előadás sorozat
  2011-11-25 06:21:25, péntek
 
  Egészségpercek 9. rész: Influenza (1/2)


Link


Egészségpercek 9. rész: Influenza (2/2)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr.LádiSzabolcsEgészségpercek   
Humor
  2011-11-25 06:15:00, péntek
 
  Az óvónő megkérdi Pistikétől:
- Tudod-e, miért kel ki a kiscsirke a tojásból?
- Mert fél, hogy őt is megfőzik!

Kvíz a televízióban:
- Tehát, Ön mindent tud a fociról?
- Igen.
- Jól van. Akkor árulja el nekünk, hogy hány lyuk van a hálón..

Egy fiú találkozik az erdőben a jó tündérrel.
- Mivel épp jó kedvem van, teljesítem két kívánságodat.
- Csak kettőt? Legyen már három, mindig annyi szokott lenni.
- Oké, legyen három. Mi a másik kettő?

Két óvodás beszélget:
- Én egy villanyvonatot kérek a szülinapomra. És te mit kérsz?
- Tampont.
- Az mi?
- Nem tudom, de lehet vele síelni, teniszezni és úszni is.

 
 
0 komment , kategória:  HUMOR  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 173 db bejegyzés
e év: 1880 db bejegyzés
Összes: 23710 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3506
  • e Hét: 24757
  • e Hónap: 117561
  • e Év: 1240997
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.