Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
BUÉK 2012 !
  2011-12-31 01:24:03, szombat
 
 
Ö röm, szeretet, béke
R ossz volt a múlt, már vége
Ö römöd sok legyen, bánatod semmi
M ikor éjfél eljön,a múlt év eltűnik
Ö rülhetünk az újnak
K i barát volt most is az maradhat
K i tovább lép, az viszont haladhat
E lfeledni bút haragot bánatot
L ezárni a régi sérelmet gondot
T elítse életed, öröm, szeretet, és béke
E hhez kívánok neked nagyon sok szépet
L egyél mindig vidám,örülj minden szépnek
I sten segítsen mindig boldognak lenni
B oldogság, bor, búza és minden
O ltalmazzon minket ez Új esztendőben
L egyen örömünk, örüljünk minden szépnek
D udaszó, vagy trombita, szóljon most harsogva
O tt búcsúzik az ó év
G yorsan követi az új
Ú j év új remény
J áték, öröm, béke és szeretet
É n így kívánok most néked
V idám boldog új évet
E zerszer szebbet a réginél
T öbb rím ide nem fér B.U.É.K.

békés 2012-őt ! 
 
1 komment , kategória:  Ünnepek - Szilveszter, Újév  
Kéretik sétálni, feltöltődni !
  2011-12-29 23:47:46, csütörtök
 
  Finn erdőben barangolunk.
Kéretik sétálgatni, feltöltődni, mélyeket lélegezni !
Tényleg nagyon különleges, nagyon újszerű ! Érdemes megnézni !
Jobbra-balra mozgathatod a képeket. Minden csillagocskára külön klikkelhetsz.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Boldog Karácsonyt !
  2011-12-20 21:48:49, kedd
 
 Drága Barátaim, kedves Ismerőseim!
Áldott, békés, meghitt, nagyon boldog és szép karácsonyi ünnepet kívánok Nektek és kedves Családotoknak!
Szeretettel: Ágnes :)
 
 
4 komment , kategória:  Ünnepek - Karácsony  
Lakáskulcs
  2011-12-16 20:26:51, péntek
 
  Kedves Mama!
A kulcsát az ajtó mellé akasztottam.
Puszi !
Szeretett veje 
 
1 komment , kategória:  Humor  
Horoszkópos ajándékötletek
  2011-12-16 20:20:45, péntek
 
  Ajándékötletek horoszkóp szerint

Milyen ajándékot súgnak a csillagok?

A rokonok, ismerősök és munkatársak ajándékának kiválasztása igazi kínszenvedés tud lenni, még akkor is ha szeret ajándékokat választani a barátai számára, mert számtalan olyan dolog jut az eszébe, ami tetszene nekik. Tettünk róla, hogy idén ne vegyen el olyan sok energiáját az ajándékok kiválasztása. Minden csillagjegy számára van pár tippünk. Ha valami meg van írva a csillagokban, annak igaznak kell lennie, ugye?


Kos - energikus, tele van adrenalinnal és a sport elkötelezettje!

Eleme: A tűz
Életfilozófiája: Élj a mának!
Titkos vágya: Hogy mindenkit irányíthasson maga körül

Jellemvonásai: A Kos jegyűekről köztudott, hogy született kalandorok, rendkívül aktívak és kommunikatívak. Mindig készen állnak az új kihívásokra, ezért szeretnek minden, adrenalinszintet növelő expedícióban részt venni.

Habár rendkívül önállóak, néha túlságosan megbíznak másokban, szinte naivak, ezért gyakran kerülnek teljesen ártatlanul bajba; ugyanakkor megvan az a csodálatos tulajdonságuk, hogy képesek megállni a saját lábukon, és sohasem veszítik el a bátorságukat.

Lelkük mélyén örökké gyermekek maradnak, akik elbűvölő lelkesedéssel fedezik fel a körülöttük lévő világ varázsát, és sohasem veszítik el az életbe vetett hitüket.

Sok kiváló sportoló született a Kos csillagjegyben, mivel rendkívül energikus emberek. Jellegzetes férfias energiát árasztanak magukból, és emiatt az ebben a csillagjegyben született nők gyakran túlságosan erőszakosak és dinamikusak ahhoz, hogy minden férfival megelégedjenek. A hozzájuk tartozó férfinak igazi férfinak kell lennie, aki méltó ellenfelük. Ez az oka annak, hogy a szerelmi életük gyakran bonyolult. Ugyanez igaz az ebben a csillagjegyben született férfiakra is; ők is sokat várnak el leendő párjuktól. Gyakran teljesen ellenkező jellemvonásokat keresnek bennük.

A fent említett jellegzetességek miatt a Kos kegyében született emberek rendkívül összetett személyiségek, gyakran nagyon nehéz megérteni őket. Impulzivitásuk és tettrekészségük miatt (gyakran hirtelen ötlettől vezérelve cselekszenek) életük tele van problémákkal és balesetekkel.

Mit érdemes adni nekik? A mindig aktív Kos számára a legtökéletesebb ajándék egy raftingolással eltöltött hétvége vagy egy egész napos paintballozás. Ennél a jegynél bármilyen ötlet bejön, ami eredeti. Egyedi és eredeti ötletekkel lehet boldoggá tenni - ki tudja, lehet, hogy beválik, ha olyan kihívással ajándékozza meg a Kost, amilyennel eddig még nem találkozott.


Bika - a luxus, a drága dolgok és a remek konyha szerelmese

Eleme: A föld
Életfilozófiája: Érzelmi és anyagi biztonság
Titkos vágya: Biztonságban és boldogságban élni, szeretve lenni és meggazdagodni

Jellemvonások: A nyugodt és összeszedett külső mögött hatalmas érzelmek, titkos vágyak és erős akarat rejtőzik, aminek a körülöttük élő emberek általában nincsenek is tudatában. Társasági jegyként ismerjük, akiket mindig emberek vesznek körül, ennek ellenére valahogy magányba húzódóak, és másokat csak egy bizonyos fokig engednek közel magukhoz, amelyet ők határoznak meg. A Bika csillagkegyben született emberek az összes többi csillagjegytől különböznek, és tele vannak titkokkal - sohasem találkozhatunk olyan Bikával, akit úgy ki lehet ismerni, mint egy nyitott könyvet.

A Bika jegyében született emberek híresen makacsak; ha egy Bika hisz valamiben, egy milliméterre sem lehet attól eltántorítani. Határozott meggyőződésüknek köszönhetően gyakran tartják őket kissé sznobnak, vagy ők tartják magukat felsőbbrendűnek. Gyakran nem is tudnak erről; néha egyszerűen kizárják az egész külvilágot és az új kihívásokhoz gyűjtik az energiát.

Mivel szeretik a biztonságérzetet és félnek kockázatot vállalni, szeretnek előre tervezni és sohasem bízzák a jövőjüket a véletlenre. Mivel föld jegyűek, a Bikák szorosan kötődnek a természethez és gyakran szeretik az állatokat. A szerelemben rendkívül érzékiek és a legnagyobb örömmel hódolnak a gyönyöröknek.

Mit érdemes adni nekik? A Kos jegyében született emberek örömre és luxusra születtek, ezért ajándékozzon nekik csokoládét, vacsorát egy drága étteremben vagy masszázst egy luxus wellness fürdőben. Legjobban a saját készítésű ékszereknek vagy értékes lakáskiegészítőknek örülnek. Ne felejtse el tökéletesen becsomagolni az ajándékot, hogy az esztétikai érzéküket is kielégíthesse.


Ikrek - a nagy entellektüel és örök gyermek

Eleme: Levegő
Életfilozófiája: A világ minden szépségét kipróbálni
Titkos vágya: Mindig a csapat vezére lenni

Jellemvonások: Az Ikrek jegyében született emberek mindig rohannak, új élményekre és tudásra vadásznak. A kíváncsiság az a tulajdonságuk, amit egész életükben megőriznek, habár nehezen tudnak egyetlen téma mellett kitartani; szeretik minél több fűszerrel változatosabbá tenni az életüket! A kíváncsiságon kívül sokat beszélnek¸azok, akiknek nem forog a nyelve állandóan, valószínűleg nagyon sikeres írók, vagy született tehetségük van a nyelvekhez.

Az ebben a jegyben született emberek gyakran válnak a beszélgetés témájává - jó vagy rossz értelemben. Szokatlan és egyedi életstílusuk miatt előtérbe kerülnek. A negatív kritika gyakran a féltékenység és az irigység következménye, amit a kevésbé kalandvágyó emberek éreznek az energikus Ikrekkel szemben.

Tudjuk róluk, hogy gyorsan és sikeresen tudnak pénzt keresni - és elkölteni is ugyanolyna gyorsan és hatékonyan tudják. Mivel szeretik a versenyeket és a játékokat, gyakran vonzzák őket a veszélyek, és emiatt nagy bajba kerülnek. Sokat követelnek a szerelemben, mivel olyan társat keresnek, aki képes tartani velük a tempót - ami egyáltalán nem könnyű feladat!

És hogy mit adjon neki ajándékba? Nagyon boldoggá lehet tenni egy koncertre vagy a kedvenc együttesének fellépésére szóló jeggyel, a kedvenc magazinjukra szóló éves előfizetéssel, vagy kedvenc előadójuk legújabb albumával; ily módon Ön egyszerre gondoskodik az élményről és a szellemi kihívásról!


Rák - a rendkívül érzelmes maximalista

Eleme: A víz
Életfilozófiája: Olyan emberekkel venni körül magát, akiktől bizalomra és bensőségességre számíthat
Titkos vágya: Biztonságban érezni magát - érzelmileg, lelkileg és anyagilag

Jellemvonások: A Rák az asztrológia egyik legnagyobb rejtélye, mivel tele van ellentétekkel. Gondoskodó, kedves és együttérző, különösen a szeretteivel, gonosz megjegyzéseivel és állandóan változó hangulatával azonban gyorsan el tudja üldözni maga mellől az embereket. Nem rossz természetű, csak kissé különc, ugyanakkor nem túlságosan biztos önmagában. Ezt mások gyakran félreértelmezik. Kívülről úgy tűnhet, hogy a Rák hideg és távolságtartó, de az álca mögött rendkívüli érzelmesség és érzékenység rejtőzik.

A Rák jegyűek állandóan változnak; az élet sohasem áll meg a számukra, még akkor sem, ha látszólag nem mozognak. Bensőjükben az érzelmek folyamatosan mozgó óceánja van, attól olyan kiegyensúlyozottak. Néha olyannak tűnhetnek, mint egy jojó, ami nem tud megállni; habár néha nehezen kezelhetők emiatt, ez a jellemvonásuk teszi őket vonzóvá.

A Rák jegyűek számára a szeretet a legfontosabb, ezért nehezebb nála romantikusabb embert találni. Egy kapcsolat megromlása általában nagyon rosszul érinti őket, de a varázslat, amit magukban hordoznak, lehetővé teszi, hogy újra szerelmesek legyenek - általában még nagyobb szenvedéllyel, mint korábban.

És hogy milyen ajándék való nekik? A Rák nem fog nemet mondani egy romantikus kétszemélyes vacsorára, egy csokor virágra vagy egy új bútorra, amivel kiegészítheti híres márkákból álló gyűjteményét. Számára nem is az a legfontosabb, hogy ajándékot kap, hanem az, hogy Ön érdeklődik a hobbija iránt: ebből látja, hogy valóban szereti őt!


Oroszlán - a fenséges attention-seeker

Eleme: A Tűz
Életfilozófiája: Kitaposni az utat mások számára
Titkos vágya: Sztárrá válni - minden területen

Jellemvonások: Az Oroszlán a győztesek, királyok és nagy egyéniségek jegye - az ebben a csillagjegyben született emberek mindezeket a tulajdonságokat megszemélyesítik. Az Oroszlánok a szeretet jegyében élik az életüket, döntéseikben gyakran a szívük diktál. Karizmatikus egyéniségük és pozitív gondolkodásmódjuk miatt többnyire sok barát veszi körül őket, és az élet legnagyobb megpróbáltatásait is humorral viselik.

Az Oroszlánok rendkívül hűségesek - ha egyszer odaadják a szívüket valakinek. De cserébe ugyanezt várják el; ha valaki megcsalja őket vagy összetöri a szívüket, sohasem felejtik el és nem is bocsátják meg. Kapcsolataikban elszántak, még akkor is, ha ez fájdalmas a számukra, és az összetört szívű társaik általában nem értik, hogyan képesek az Oroszlánok olyan könnyen elmenni úgy, hogy többé vissza se néznek

Az Oroszlánok született vezetők és kalandorok. Legnagyobb hibájuk a büszkeségük és az arroganciájuk. Legkönnyebben bókokkal lehet elnyerni a szívüket; legyen óvatos a kritikákkal: valószínűleg rossz néven fogják venni!

És milyen ajándékot adjon nekik? A luxus szivarok, a drága borok, vagy egy jegy valamilyen színházi előadásra vagy koncertre tökéletes ajándék a számukra. Az a legfontosabb, hogy egész idő alatt a figyelem középpontjában lehessenek - ügyeljen erre, és az Oroszlánok lesznek a legboldogabb emberek a világon!


Szűz - örök romantikus, aki vadássza a szerelmet

Eleme: A Föld
Életfilozófiája: minden helyzetben becsületesen és igazságosan viselkedni
Titkos vágya: Szeretni és szeretve lenni

Jellemvonások: Első ránézésre a Szűz gyakran tűnik zavartnak és szűklátókörűnek, de ez többnyire csak az önbizalomhiányából ered. Ha egy Szűz egyszer megtalálja a saját útját, úgy ragyog, mint a legfényesebb csillag az égen - a Szűzek ekkor az összes csillagjegy közül a legsikeresebbek és a legkreatívabbak. A Szűzek általában későn nyílnak ki - de a virágjuk annál lenyűgözőbb.

A Szűz egyik legnyilvánvalóbb jellemvonása, hogy hisz az életben és a körülötte élő emberekben - ami ritka tulajdonság napjainkban. Még azt is mondhatjuk, hogy a Szűz kissé naiv, mert még a csalódások és az árulások következtében sem válik cinikussá. Jó szíve és segíteni vágyása miatt gyakran dolgozik másokat segítő munkakörben - de az is sokszor előfordul, hogy nem tudja megtartani a kellő távolságot.

A Szűz rendkívül kreatív és érzékeny, ezért sohasem akar kitűnni. Visszahúzódó természetével csak azokat az embereket akarja boldoggá tenni, akiket a legjobban szeret. A Szűz szeret adni, és azok közé tartozik, akik a bajban mindig Ön mellett állnak!

És hogy milyen ajándék való neki? A Szűz ajándékának kiválasztása nem egyszerű - de minden fáradságot megér. Próbáljon valami praktikus, egyszerű és a hobbijával kapcsolatos ajándékot kitalálni. Nem jó, ha az ajándék túl nagy kihívást jelent, mert a szégyenlős Szűz nem igazán fogja tudni értékelni.


Mérleg - nem követel, de rendkívül fontos számára az esztétikum

Eleme: A Levegő
Életfilozófiája: Az élet megpróbáltatásai közepette is megőrizni az egyensúlyt
Titkos vágya: Egyszerű és bonyodalmaktól mentes élet

Jellemvonásai: Gyerekkorában minden Mérleg arról álmodozik, hogy megtalálja majd álmai hercegét/hercegnőjét - ezek az álmok azonban általában hamar elhalványulnak, és a Mérleg gyakorlatiasabb vágyakkal is megelégszik. Kifejezetten gyakorlatias és józan életszemlélete ellenére szerelmi ügyekben a Mérleg lelke mélyén rendkívül érzékeny - különösen az élete során elvesztett szerelmek fájnak.

A Mérleg rendkívül önálló és gyakran teremt látszólag tökéletes életet, mégis gyakran menekül a maga kis világába, ahol egyedül lehet a gondolataival. Kapcsolataiban néha megjátssza magát, ebben nagyon jó, és ezért tudja olyan jól megállni a helyét az üzleti világban is. Elbűvölő természetével sok befolyásos munkatársra tesz szert, és az emberek nehezen tudnak ellenállni az ajánlatainak. Ugyanakkor ő is nehezen mond ellent másoknak, és nem tud kiállni a saját érdekeiért. Ezért mond sokkal gyakrabban igent, mint nemet.

A Mérleg akkor a legboldogabb, ha megtalálja élete nagy szerelmét és az álmaiban elképzelt életet élheti - ilyenkor a legnagyobb élvezet figyelni őt. Olyan, mintha egy földi Paradicsomban élne, ezért sokkal gyakrabban kellene követnie az álmát és nem elfogadni, amit az élet kínál.

És milyen ajándékot kapjon? A Mérleg bárminek örül, amit Öntől kap: elég lesz egy CD, könyv vagy virág. Csak az számít neki, hogy Ön nem feledkezett meg róla és a vágyairól!


Skorpió - nehéz eset, követelőző és sokba kerül

Eleme: A Víz
Életfilozófiája: Legyőzni minden ellenfélt
Titkos vágya: Hogy ő legyen a nagy nyertes

Jellemvonásai: A Skorpió a legerősebb csillagjegy, ami az életstílusából is egyértelműen kiderül. Intenzíven él, élete tele van drámai kapcsolatokkal és sok hihetetlen élménnyel. Gyakran jóval idősebbnek tűnik a valódi életkoránál, mert a természetével a bölcsesség is együtt jár, amit más jegyek szülöttei sok évvel később szereznek meg. Ez a kissé koravén világszemlélet okozza, hogy néha nehezen tudja élvezni az életet és nem tudja átadni magát a boldogság érzésének.

A Skorpió védelmező jelei a szenvedély és a hatalom, ezért néha nehezen találja a helyét a szerelmi kapcsolatokban. Nem tud könnyen lemondani a hatalomról és az ellenőrzésről, és nehezen tud szembenézni a saját érzelmeivel és túlérzékenységével. Sokszor még egy hosszú kapcsolatban is rejtélyes marad a partnere számára. Sok gondolat tükröződik a tekintetében, de azokat sohasem mondja ki hangosan, vagy vallja be. A vele való kommunikáció során néha úgy érezzük, mintha álarcot viselne - de ha megfelelő módon közelítünk hozzá, jó fogadtatásban lesz részünk.

A Skorpió született győztes, határozott természete azonban gyakran okoz bonyodalmakat az életében. Ha megsértődik valamiért, hosszú ideig nem békül meg. Gyakran az önkritika jelenti számára a legnagyobb akadályt.

És milyen ajándék való neki? A Skorpió imádja a drága dolgokat, és remek érzéke van a divathoz. Kitűnő választás lehet valamilyen Interneten vásárolt ruhadarab, ami a legújabb trendet követi. De vigyázzon - nagyon jól kell ismernie az illetőt, mert egy rosszul megválasztott darabot nem könnyen fogad el.


Nyilas - jó kedélyű, játékos és különleges

Eleme: A Tűz
Életfilozófiája: A kellemes életstílus megteremtése
Titkos vágya: Megváltoztatni a világot

Jellemvonásai: A Nyilas a zodiákus legpozitívabb jegye. Az ebben a jegyben született emberek kitűnnek kalandos természetükkel, életszeretetükkel és az új dolgok felfedezése iránti folyamatos szenvedélyükkel. Állandóan azokat a dolgokat kutatják, amelyek boldoggá tehetik őket. Ezért mindig jobb állásra, álomszerelemre és egzotikus vakációra vágynak. Bármi felkelti az érdeklődésüket, ami szebbé teszi az életüket.

Az ebben a csillagjegyben született emberek hihetetlenül optimisták: hiszik, hogy minden lehetséges, ezért a körülöttük lévő emberek realistább világlátása gyakran elszomorítja őket. Folyton sietnek, hogy új élményeket szerezzenek, új kultúrákat, embereket fedezzenek fel, és új kihívásokat találjanak - ezért bármiféle korlátozás lehangolóan hat rájuk. Ugyanez igaz a kapcsolatban élőkre: ha a társuk megérti őket, rendkívül kellemes és megértő partnerek, de ha kalickába akarják zárni őket, valószínűleg messzire fognak repülni.

Imádják a szabadságot, ugyanakkor hihetetlenül őszinték, néha annyira, hogy tapintatlannak tűnnek.

És hogy milyen ajándék való nekik? Keressen őrült, érdekes tárgyakat, egyedi ékszereket, vagy ha megengedheti magának, fizesse be egy egzotikus nyaralásra.


Bak - komolyság és maximalizmus jellemzi

Eleme: A Föld
Életfilozófiája: Büszke a legnagyszerűbb teljesítményeire
Titkos vágya: Hogy csodálják - de ne csak a hozzá legközelebb állók, hanem az egész világ

Jellemvonásai: A Bak az egyik legsikeresebb az állatövi jegyek közül, mert a maximalizmusa nem enged meg gyengébb teljesítményt. Nem dicsekszik az eredményeivel, de örül, ha mások észreveszik azokat. Céljai elérésében a Bak kitartó és következetes: pontosan tudja, hogy az út apró lépésekkel kezdődik, és mindig az első lépést a legnehezebb megtenni.

A Bak számára az jelenti a legnagyobb nehézséget, hogy megtalálja a megfelelő egyensúlyt munka és szórakozás között. Gyakran előfordul, hogy túlságosan nekiszenteli magát az egyik dolognak, és elfeledkezik a másikról. Sok Bakot tartanak munkamániásnak, ugyanakkor kiváló szervező és elképesztően gyakorlatiasan látja a világot. Szokatlan humorérzékét a legfurcsább helyzetekben mutatja meg.

A Bak hűséges a kapcsolataiban, hosszú távra tervez. Leginkább azt a figyelmet keresi egy kapcsolatban, amire olyan nagyon vágyik - habár gyakran elfelejti viszonozni. A felszín alatt egy rendkívül hűséges és szerető szív rejtőzik, amely mindig mellettünk áll a bajban.

Hogy mit ajándékozzon neki? Nagy örömet szerezhet neki azzal, ha elviszi ebédelni vagy egy kiállításra. Ajándékozzon neki valami hasznosat; figyeljen jól oda, mire van szüksége - egy maximalista rendkívül nehezen felejti el a rosszul megválasztott ajándékot!


Vízöntő - mindig a figyelem középpontjában

Eleme: A Levegő
Életfilozófiája: Megérteni az élet legnagyobb rejtélyeit
Titkos vágya: Hogy különleges és eredeti legyen

Jellemvonásai: Ezek az emberek nem csak vezetnek másokat - ők azok, akik kijelölik az utat. Egyedi és rendkívül kreatív gondolkodásmódjuk miatt sokan feltalálók lesznek. Rendkívüli mentális képességeik segítségével számos dolgot felfedeznek, habár intenzív természetüknek árnyoldala is van. Annak ellenére, hogy a sikeres emberek közül sokan születnek a Vízöntő csillagjegyben, ugyanez igaz az elmegyógyintézetekben ápolt betegekre is. Képességeik egyszerre jelentenek áldást és átkot.

A hétköznapi életben a Vízöntő kellemes ember, ritkán ítélkezik mások felett, és nem hagyja, hogy az érzelmei akadályozzák. Általában nagyon objektív, társaságkedvelő természetének köszönhetően sok hű barátja van. A Vízöntő rendkívül furcsa és rejtélyes ember. Néha különcnek is tartják, de ettől olyan eredeti és különleges.

Játékos elméje általában erős véleményt fogalmaz meg, legyen szó politikáról, vagy bármilyen más témáról. Egész életében végigkíséri az elmaradhatatlan ,,valami", amiben hinni tud.

És hogy milyen ajándéknak örülne? Az mindig beválik, ha valami érdekeset kap. Az ilyen vidám ember az eredeti és érdekfeszítő ajándékoknak örül. Egy izgalmas játék, az új vígjátékra szóló jegy vagy valami a kocsijába - bármelyiket imádni fogja.


Halak - finom művészlélek

Eleme: A Víz
Életfilozófiája: Megszabadulni a magányosság érzésétől és érezni a kapcsolatot a természettel
Titkos vágya: Megélni, amit megálmodott

Jellemvonásai: A Halak jegyű ember rendkívül tehetséges és rejtélyes, de a számos tehetsége ellenére élete nagy részét értelmetlen csatározással tölti. Gyakran tele van ellenmondásokkal, nem tudja, merre induljon, hogyan döntsön. Néha olyan, mintha két különböző életet élne.

A Halak jegyű embert kettősség jellemzi. A szent és a bűnös is bennük lakozik. Egyszerre viselkednek elveszett lélekként és vezetőként, látnokként és pszichopataként. Mindezek ellenére sebezhetőségükben és bizonytalanságukban is rendkívül ellenállóak és találékonyak.

Mivel túl sok időt töltenek a gondolataikkal elfoglalva, a valóságban gyakran nem találják az utat, és nem ismerik fel a körülményeket, amelyekben találják magukat. Olyannak látják a világot, amilyennek látni szeretnék, nem pedig olyannak, amilyen valójában. Életüket gyakran a szívük vezérli, a legfontosabb szerepet a szerelmi kapcsolatok játsszák az életükben.

És mi legyen az ajándék? Nagyon vigyáznia kell, mit ad neki, mert a Halak jegy szülötte csak annak örül, amit saját kezűleg készítettek a számára. Ha nincs ideje erre, egy pár kényelmes papucs vagy egy jóga óra is megteszi.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Babona, varázs
  2011-12-16 07:45:48, péntek
 
  Babits Mihály: Babona, varázs

Nem szánom én az ostobát,
kinek üres a mennyek boltja:
ki méltó látni a csodát
az a csodát magában hordja.

Az este a kertek alatt
jártam és elborúlt az élet:
az Este varázspoharat
boritott a földre hogy éj lett.

Hirtelen, árva éjszaka
(szomoru, mégis szép varázs volt);
és a fák alatt egymaga
lassan feljött az óriás hold.

Lám, mondtam, egy arany gyümölcs!
Égő gyümölcs az ében ágon!
Ó melyik napkeleti bölcs
varázsol ílyet Indiákon?

Ó nagy varázsló, titkos Est
ki elborítod e világot,
Kinod nedves ecsetje fest
zajtalan éjjel száz virágot:

varázsköpönyeget terít
kezed és elnyomja a későt; -
Szüzeknek alvó testeit
érni mintázza néma vésőd:

Te mintáztad őt is, te bölcs,
sok régi lányos éjszakáján
hogy érve majd arany gyümölcs
legyen életem ében fáján;

mert te vagy a nagy Érlelő. -
ekkor a hold feljött a fáról
furcsán mozogva jött fel ő
regélve még Amerikáról.

Felhők kapkodtak szerteszét
hideg sejtelmek szele támadt,
s halottam ideges neszét
a rángatózó ijedt fának. 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - VERSEK  
Naplemente
  2011-12-16 07:44:54, péntek
 
  Szuhanics Albert: Naplemente

Az ég halk zsoltárt énekel,
mély altató zenét.
A nap oly vörös, álmatag,
már lehajtja fejét.

Fénye vígan táncra kél,
még áthidal felénk.
Tüzes híd remegve hív,
s már rajta lépkedénk.

Gondolatban átmegyünk,
fényhídján a napnak.
S véle együtt nyugszunk le
mélyén hűs haboknak.

Álmodván, az ő álmait,
milyen lesz holnapunk?
Kihunyó fénye vánkosán
nagy álmodók vagyunk.

Sötét a táj, sötét az ég,
ragyog a holdsugár.
Ezüstös fénye megtalál,
s az arcunkon szitál.

Lebben a szél, fodroz a víz,
vadvirág illatozz!
Aludj, pihenj fáradt napunk,
szép álmot harmatozz!

Álmodj fényes szelekről te,
álmodj kék eget!
Kék egeden játszadozó
fehér felleget.

Álmodj dolgos emberekről,
kalászok kazalban.
S a te fényed ott ragyogjon
az arató dalban!

A sugarad mindent éltet,
növényt, s állatot.
És a világ boldogsága
ha álmod álmodod. 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - VERSEK  
Lenmag - az omega-3 forrása
  2011-12-14 14:23:38, szerda
 
  Kevesen tudják, hogy az egyik legegészségesebb növényünk a lenmag. Pedig napról napra újabb és újabb felfedezések bizonyítják gyógyhatását. Hiszen olyan páratlan zsírsavakat tartalmaz, amelyeket a szervezet nem képes előállítani, más néven omega-3 zsírsavakat.

Kicsi a bors, de erős

A len (Linum usitatissimum L.) a lenfélék családjába tartozik. Csak Közép-Európában termesztik. A növény szára legtöbbször egyenesen áll, és csak a virágzatnál ágazik el, sárgásbarna olajos magjai, toktermésben fejlődnek. A magok tojás alakúak, laposak, fényes barna színűek, 5-6 mm hosszúak, az egyik végükön hegyesek.

A lenmagolaj a lenmagban található. A magból kinyert olaj enyhén sárgás színű, kicsit kesernyés ízű.

A len nagyon régóta áll az ember szolgálatában, már a Kr. e. 14. században is termelték és használták gyógyszerként. Melyre jó bizonyíték, hogy az egyiptomi sírkamrákban a halottak mellett találtak lenmagokat, melyeket valószínűleg útravalónak szánták a túlvilági útra. Hippokratész már Kr. e. 500 körül említi a lenmagot testi fájdalmak, hurut és hasmenés elleni gyógyszerként.
A legtermészetesebb összetevők

A lenmag az egyik legtisztább és a legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olajok egyike. A lenmag 35% zsiradékot tartalmaz, aminek 72%-a esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58% linolén nélkülözhetetlen zsírsav, amiből a szójababban 9% van, a tökmagban 15%, és a dióban 5%. Más táplálékunkban nem fordul elő, vagy csupán jelentéktelen mennyiségben.

Gazdag A-, B-, C-, D-, és E-vitamintokban, alfa-linolénsavban, béta-karotinban. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód stb. természetes forrása.

Olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyeket a szervezet nem képes előállítani, ezért kívülről kell bevinni őket (esszenciális zsírsavak). Más néven omega-3 zsírsavaknak is hívják őket. A lenmag héjában különböző ásványi és ballasztanyagok találhatóak, ami miatt fogyasztása kedvezően hat a bélműködésre.

Gyógyító hatása

A lenmaggal és olajával bármilyen szempontból csak jól járhatunk. Nemcsak gazdag vitaminokban és zsírsavakban, hanem ebből kifolyólag számos betegség megelőzésére is alkalmazható.

Sejtvédő, antioxidáns tulajdonsága révén hatásosan alkalmazható a daganatos és szív-érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében. Mérsékli a koleszterinszintet, így csökkenti a szívbetegség, a magas vérnyomás és az anginás eredetű mellkasi fájdalom kockázatát.

Természetes úton csökkenthető vele a vérsűrűség. Csökkenti a gyomorsav roboráló hatását, kimossa a koleszterint, szabályozza a glükóz jelenlétét a vérben.

Kiváló májtisztító, különösen zsírmáj esetén. Megszünteti a székrekedést és rendszeressé teszi a bélmozgást. Az olajban található kéksav-glikozidák miatt gyulladásos betegségek kezelésére alkalmas (ízületi gyulladások, gennyes, fekélyes sebek), mert lokálisan tágítja az ereket és lazítja a szöveteket.

Az idegrendszer működését is javítja, ezért enyhítheti az idegek károsodása okozta zsibbadtságot és viszkető érzést. Csökkenti a fáradtságot. Segít megelőzni az epekő kialakulását, illetve hozzájárul annak feloldódásához.

A női nemi hormonhoz, az ösztrogénhez hasonló növényi hormont (fitoösztrogén) is tartalmaz, ezért jótékonyan hat menstruációs rendellenességekben, a méhműködés szabályozásában, a méh szöveteinek túlburjánzása és meddőség esetén. Szintén mérsékli a menstruációval együtt járó fájdalmat. Erősíti a hajat és a körmöt.

Lenmagolajjal gyorsabban begyógyulnak a bőrsérülések: sokféle bajban alkalmazható - faggyúmirigy-gyulladástól kezdve az ekcémán és a pikkelysömörön keresztül egészen a leégésig.

A kutatók szerint a lenmagolaj az anyagcsere mértékét is növelheti, és ezzel elősegíti a gyorsabb zsírégetést is. A kutatások alapján csökkenti az izmok bomlását, segíti az oxigénszállítást a tüdőből a véráramba, és segíti a hormonkiválasztást a prosztaglandinok szabályozásán keresztül - ezek hormonszerű anyagok, melyek testünk nagyobb szerveinek működésében működnek közre, beleértve a szaporítószerveket, az immunrendszert és az idegrendszert.

Az aktív életmódot élő emberek arról számolnak be, hogy a lenmagolaj kiegészítők gyorsabb regenerálódást tesznek lehetővé edzés után, és segítenek enyhíteni az edzés utáni izomfájdalmakat.

Felhasználási módja

Fogyasztható egészben, őrölve, sajtolva vagy tea formájában. Kéksav-tartalma köszönhetően csecsemőknek, kisgyerekeknek nem adható! A gyógyszerek felszívódását befolyásolhatja, ezért a lenmag és valamely másik szer alkalmazása között legalább 2 óra teljen el!
Ajánlott napi adagja: 1-2 mokkáskanálnyit, étkezés közben vagy utána ill. ételekhez és salátákhoz.

(vitaminsziget.com)
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Az ezerarcú lenmag
  2011-12-14 13:52:04, szerda
 
  Az alábbi módszerek népi megfigyelések, gyógyítók tapasztalatain alapulnak:

Immunerősítő és daganatmegelőző lehet
Az ételekbe kevert lenmag megakadályozza a gyulladási folyamatok keletkezését, segít csökkenteni az allergiás reakciókat, javasolt a műtétek utáni időszakban lévő legyengült betegeknek, valamint növeli az életörömöt és energikussá tesz. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyekkel egyes ráktípusok megelőzhetők, vagy csökkenthető a kialakulás esélye: például emlőrák, prosztatarák. Egy híres bolgár gyógyító, Vanga sokféle betegség ellen ajánlotta a lenmag főzetét, állítása szerint méhmiómát is gyógyított. Ezek a betegségek kapcsolatban állnak a hormonális szabályozással is.

Csökkenti a koleszterinszintet, védi az ereket
A len magjában és olajában található ómega-3 zsírsav, melyet a fiatalság természetes elixírjének neveznek, elősegíti a vér koleszterinszintjének csökkenését. Az ételekhez adott lenmag vagy lenolaj csökkenti a magas vérnyomást, csökken a trombusok (vérrögök) képződésének valószínűsége és az infarktus, aritmia és más szív- és érrendszeri megbetegedés kialakulásának kockázata.

Lenmag segíti az emésztést és jó székrekedés ellen
Nemcsak az érelmeszesedés megelőzésére hasznos, hanem a székrekedés, aranyérbetegség megelőzésére is, amelyek a nőknél gyakrabban előfordulnak. Cellulóz tartalma stimulálja a gyomor- és bélrendszer működését, ami a székrekedésben szenvedők számára fontos. A lenmagot gyakran alkalmazzák a gyomor- és bélrendszer gyógyítására, az itt keletkező daganatok keletkezése, gyulladások ellen. Segítségével és némi türelemmel gyengéden el lehet érni, hogy a bélrendszer helyesen működjön. A lenmag ugyanis a nedvességtől megdagad, ezért megnő a bélrendszer tartalmának térfogata, így a bél kitágul, majd összehúzódik - beindul a bélmozgás. Ha frissen őrölt lenmagot használunk, a hashajtó hatáshoz hozzájárul a zsíros olaj is, mely kenőanyagként fog hatni.

A lenmagot törjük össze és fogyasszuk sok folyadékkal. Kávédarálóban is megőrölhetjük, de ne túl apróra. Reggel és este 2 evőkanálnyi lenmagot nyeljünk le két pohár vízzel. Feltétlenül sok víz szükséges, mert ettől duzzad meg a lenmag a bélrendszerben. Néhány hét alatt megoldja a problémát.

***************
A szervezet megtisztítása lenmagliszttel
***************
Ez a módszer a gyomor- és bélrendszeri traktus nyálkahártyáját védi, kevésbé szívódnak fel a mérgek a belekből a szervezetbe. Paraziták ellen is jó.
Fogyasztása az alábbiak szerint ajánlott:
Első hét - 1 desszertes kanálnyi lenmagliszt + 1 evőkanálnyi tejföl.
Második hét - 2 desszertes kanálnyi lenmagliszt + 2 evőkanálnyi tejföl.
Harmadik hét - 3 desszertes kanálnyi lenmagliszt + 3 evőkanálnyi tejföl.
Ezt a keveréket reggeli helyett kell fogyasztani. A tejfölt bármelyik savanyított tejtermékkel lehet helyettesíteni. A tisztítás idején naponta feltétlenül meg kell inni 1,5-2 l vizet.

Lenmag diabétesz ellen
Ómega-3 zsírsav tartalma erősíti az inzulin hatását és védi a szervezetet a diabétesz kialakulása, súlyosbodása ellen.

Lenmag főzet
2 evőkanálnyi porrá tört lenmagot 0,5 l forró vízzel öntsünk le, és takaréklángon, zománcozott edényben főzzük 5 percig. Vegyük le a tűzről, hűtsük le, de nem vegyük le a fedőt róla, hogy ne keletkezzen föle. Ha mégis megjelent, ne öntsük ki, mivel értékes, igen hasznos lenolajat tartalmaz. A len magja lesüllyed az edény aljára. Melegen kell meginni egy hajtásra, fél órával a reggeli előtt, minden nap egyszer. (A diétát tartsuk be, az inzulin injekciókat be kell adni.

A gyógyulás hosszadalmas. Az inzulin 2-3 hónap alatt csökkenthető, és legalább fél év kell, mire esetleg elhagyható - szigorú orvosi ellenőrzés mellett! -, és legalább egy évig folytatni kell a kúrát, más gyógynövényes kúrákkal kiegészítve. A len szabályozza a szervezetben a biokémiai anyagcserét, pontosan ezért olyan fontos a diabéteszes betegeknek.

Cikória főzet
Egyidejűleg a cikória gyökerének főzete ajánlott: forrázzuk le lobogó forró vízzel, mint a teát, és naponta néhányszor igyunk fél pohárnyit evés előtt.
Lenmagos saláta
50 g karikára vágott, leforrázott hagyma
15-15 g zöld kapor és petrezselyem zöldje
lenolaj
3-4 hétig kúraszerűen fogyasztva, 10 napos szünettel, majd újra beiktatni a napi menübe.

Heregyulladás csökkentésére is használható
A heregyulladás heveny megbetegedés, oka lehet az összenyomódás vagy egy esés, más mechanikai sérülés. Néha a heregyulladást megfázás vagy nemi betegség váltja ki.

Lenmagból meleg dunsztkötést kell készíteni. A len megfőzött gyökere megszünteti a here megnagyobbodását (duzzanatát). A len, mint friss növény mézzel és mazsolával keverve hasznos a herék forró (lázas) megduzzadása esetén.
Ödéma ellen
Reggelente puffadt az arca, szemhéja? Ezek az ödéma jelei, amit okozhat szívprobléma vagy veseelégtelenség, de számos más oka is lehet, többek között a korral járó változások, amelyek hatnak a külsőre is. Szerencsére erre is van megoldás: a lenmag normalizálja az emésztést, és egyéb problémáktól is megszabadíthat, ezzel együtt az ödémát is megelőzhetjük.
Recept:
2 evőkanál lenmagot öntsünk le 0,5 l vízzel és forraljuk 10-15 percig. Az edényt fedjük le, és tegyük meleg helyen állni körülbelül egy órát. Ízlés szerint tehetünk bele egy kis citromlevet. A főzetet naponta négyszer félpohárnyi mennyiségben fogyasszuk 5 napon át.

Haj- és bőrápoló szer
Forraljuk fel vízzel a lenmagot, és az így keletkező kissé zselés anyaggal kenjük be a hajat. Csavarjuk fel a hajat csavarókra és hagyjuk megszáradni, vagy hagyjuk szabadon. A frizura dús és rugalmas lesz.

A hölgyek örömére a lenmag gyakorlatilag minden alakjában elősegíti a megfiatalodást, nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is. A bőrünk simává és rugalmassá válik tőle. Arcpakolásokhoz hozzáadva a lenolajat hetente kétszer végezhetünk arcmasszázst. Az arcot nyákos főzetével töröljük át a ráncok és a gyulladások ellen.

(natursziget.com)
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
A lenmag gyógyhatásai
  2011-12-14 13:48:53, szerda
 
  A lenmag használata a modern táplálkozásban nagyon fontos szerepet kapott. A feldolgozatlan lenmag a feldolgozott élelmiszerek sűrűjében a legmegbízhatóbbak egyikévé vált. Fogyasztásával a szervezet hozzájuthat az egyik legtisztább tápanyagforráshoz, hogy el tudja látni magát a legfinomabb esszenciális zsírral. Szervezetünk sejtjei, amelyek lenolajat tartalmaznak, sokkal ellenállóbbak és kevésbé sebezhetők lesznek, mint a közönséges zsírokkal ellátott test.

A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58 százalék nélkülözhetetlen zsírsav, amiből a szójababban csak 9 százalék van, a tökmagban 15 százalék, és a dióban 5 százalék. Más
táplálékainkban nem fordul elő, vagy csupán jelentéktelen mennyiségben.

A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált.

Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot stb.

A lenmag Gyógyhatásai:

A len nagyon régóta áll az ember szolgálatában ahhoz, hogy megismerjük a gyógy-értékét. Az egyik legértékesebb forrásává kell válnia táplálékunknak. A lenmagnak, illetve a lenolajnak minél több teret kell hódítania táplálékozásunkban, mivel napról napra újabb és újabb felfedezések bizonyítják gyógyhatását.

Serkenti az agyműködést:
A lenmag megakadályozza a test koleszterin lerakódását, amennyiben kizárólag ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat fogyasztjuk a közönséges zsírok helyett. Ily módon hat a kapilláris vérerek működésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben. Ezzel a tulajdonságával számos más öregkori nyavalyától kímél meg a lenolaj, vagy legalábbis késlelteti azokat.

Izületi gyulladás:
Megkeni a csuklókat, így csökkenti a degeneratív betegségek okozta fájdalmát illetve hozzájárul az összes autoimmun betegségek hatékonyságának csökkentéséhez.

Bronhitis, tüdő görcsös összehúzódása:
A lenmag kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. A hörghurut lefolyásának könnyítésére szolgál a lenmag fogyasztása, vagy lenolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére. Így nemcsak a hörgők, ingerlésére hat enyhítően, hanem a tüdőre is.

Negyed liter forró vízbe tegyünk másfél evő kanál lenmagot, és forraljuk tíz percen át. Tegyük félre még fél órára, hogy jól kiázzon. Melegítsük fel ismét, és igyuk meg. Ha mindenképpen édesíteni akarjuk, használjunk mézet.

Ekcéma:
A lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára is gyógyító hatással van. Ide tartozik a zsíros máj, és ezzel a fontos szervünkkel kapcsolatos összes betegség. A bőrbetegségek gyógyulásának előfeltétele az ok gyógyítása. Ha sikerül tehermentesíteni a májat, a bőrbetegségtől, így az ekcémától is megszabadulunk.

Kövek és homok ellen:
Epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyaszthatunk lenmag teát. Ebben az esetben azonban ajánlatos egy kanál olíva olajat is bevenni. A teát a már előbb említett módon készítsük el. Az epekő keletkezéséről már volt szó. A megkeményedett anyagok feloldásában játszik a lenolaj az epekő hatásának enyhítésekor.

Gyomorfekély:
A gyomorsav termelésére is jótékonyan hat a lenmag. Így közvetett úton lényegesen hozzásegít a gyomorfekély gyógyulásához is.

Izomláz, izomfájás:
A sportolók, vagy azok akik tavaszi munkálatokban elfáradtak, az izmaikra jótékony gyógyírt találhatnak a lenmagban. A fogyasztás mellett ajánlatos ilyenkor őrölt lenmagpakolást tenni a fájó részre. A hatás nem marad el.

A Gyógyír elkészítése:
Tegyünk egy csésze vízhez másfél-két evőkanál lenmagot, és lassú tűzön forraljuk felére a vizet. Szűrjük le, és amilyen melegen csak lehet, igya meg a beteg, a maradékból pedig tegyünk meleg pakolást a fájó testrészre. Naponta ismételjük meg kétszer, háromszor, amíg a fájdalom el nem múlik. Ugyanezt elvégezhetjük őrölt lenmagból is.

Prosztata panaszok:
A prosztatagyulladás egyik fő gyógyítójának érdekes módon viszont a tökmagot tartják. Ezt feltehetőleg a linolenic zsírsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne. Nos a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van. Próbálkozzunk meg a fogyasztással, az eredmény nem marad el.

Rák:
A rákos megbetegedések egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olaj fogyasztása a legtisztább kénes fehérjékkel, a sovány tehéntúróval. Ezt egy német tudósnő találta fel, évtizedekkel ezelőtt, s azóta is sikeresen alkalmazzák a rákbetegek kezelésére.

Szabálytalan szívverés, szívszélhűdés:
A szív működésére is gyógyítóan hat ez a páratlan olaj, illetve a lenmag. Részben a koleszterin csökkentő tulajdonságának köszönhetjük, de az izomrendszerre, így a szívizomra is van gyógyhatása.

Hasznos a cukorbetegeknek:
A lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a felesleges koleszterint, valamint szabályozza a glukóz jelenlétét a vérben, ezért a cukorbetegeknek is hasznos táplálék.

Székrekedés:
A téli rosttalan táplálék, de egyébként is azoknak áldásos az őrölt lenmag, akik sokat küzdenek székrekedéssel, vagy nincs meg a rendszeres bélmozgás. Ha beiktatjuk mindennapi reggelinkbe ezt az olajos rostot, akkor is rendszeres lesz a székletünk, ha egyébként fehér kenyeret fogyasztunk.

Rovarcsípés:
A rovarcsípés nagyon kellemetlen tud lenni, ha csak a méhecske csípésére gondolunk akkor is. De vannak annál sokkal fájdalmasabb és veszedelmesebb csípések. Az őrölt lenmagból készített pép nagy mennyiségű mérget képes kiszívni a szervezetből, ami csak csípés útján került be.

Gyulladásos sebek:
A gyulladásos sebek gennyet tartalmaznak, amelyek képtelenek elhagyni a testet, vagy a folyamat sokáig tart, illetve fájdalmas. Meggyorsíthatjuk ezt a folyamatot, ha két kanál őrölt lenmaghoz hozzáadunk egy kanál gyömbér port, és a pépet rátesszük a gyulladásra, néhány órára. Ha szükséges, a megszáradt kötést váltsuk, amíg el nem távolodik az összes genny.

Elkészítési mód:

A lenmagot kétféleképpen fogyaszthatjuk. Nehezebb megemészteni a ledarált magot, így a súlyos betegek a nyersen préselt olajat fogyasszák salátával, illetve túróval. Az egészségesek számára ajánlatos, ha frissen őrölt lenmagot fogyasztanak reggelire, szójával, napraforgóval, szezámmal egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel ízesítve, de sóval is ízesíthetjük. A friss őrlést végezhetjük kávédarálóval, így megakadályozzuk az avasodást.

Ha teát főzünk a lenmagból, előtte megőrölhetjük, a magot egészben is megfőzhetjük. De mivel kemény zárt magról van szó, sokáig kell főzni, legalább fél órán át forraljuk.

(harmonet.hu)
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 1060 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 506
  • e Hét: 2872
  • e Hónap: 11878
  • e Év: 681330
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.