Belépés
lebo.blog.xfree.hu
Nem vagyok normális ! Nem vagyok tökéletes ! Nem akarok hibátlan lenni ! Nem akarok mindenkinek, pláne bárkinek megfelelni!! Leboniczky László
1961.05.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
nézd meg érdekes!
  2011-02-28 21:53:25, hétfő
 
  Link  
 
1 komment , kategória:  Általános  
Az Oscar átka
  2011-02-27 17:46:19, vasárnap
 
 
Az elmúlt években egyértelműen tendenciává vált, hogy a munkájukban sikeres színésznők pillanatok alatt a szakadék szélén találhatják magukat. Ugyanis amint megkapják a rég áhított díjat, a legnagyobb szakmai elismerést, amiről csak álmodhattak, varázsütésre omlik össze magánéletük. Miért? Szerencsére egy amerikai egyetemnek éppen volt rá kapacitása, így egy ,,tudományos" kutatás keretein belül megpróbálták kideríteni, vajon tényleg létezik-e a jelenség, amit egyes körökben úgy hívnak: az Oscar átka. Érdekes eredményre jutottak.
A kutatás folyamán összehasonlították az 1936 és 2010 között a legjobb színésznő díjára jelölt és nyert, illetve jelölt, de nem nyert színésznők életét. Azok körében, akik a kis aranyszobrocskával térhettek haza, jóval nagyobb arányban fordult elő válás, mint azok körében, akik nem nyertek. A 265 házas jelölt közül 159, azaz 60 százalékuk végül elvált. Persze most mondhatnánk, hogy egyébként is sok a válás, ám az igazán érdekes az, hogy ugyanezt a tesztet a férfiaknál is végigfuttatták, ahol viszont nem volt szignifikáns különbség a válást tekintve a csak jelöltek és a későbbi nyertesek között.A Hufftington Post nem volt rest az eredményekről a kutatás egyik résztvevőjét is megkérdezni, aki elmondta, nem ők az elsők, akik a témával foglalkoznak, terjedelmes szakirodalom áll rendelkezésére az érdeklődőknek. Ám a számtalan tudományos munka eredménye mind ugyanaz: akármerre is halad a világ, az általánosan elfogadott társadalmi normák szerint még mindig a férfi az úr a házban. Ha a feleség sikeresebb, többet keres, az ennek a normának a felborulásához vezet és súlyos következményei vannak. A sikeres nők karrierje magánéletük rovására megy, aminek aztán legtöbb esetben válás a vége.Tavaly két házasság omlott össze a gálát követően. Sandra Bullock és Kate Winslet is férj nélkül maradt, miután hazavitték az átkos kis szobrot, de Reese Whiterspoon házassága is abban az időben romlott meg végleg, mikor megkapta az Oscart. Ezek után pedig nézzük az idei jelölteket:
Annette Bening az egyik nagy esélyes, sokan szeretnék, ha ő vinné haza a díjat, habár a The Kids Are All Right című film a közönség körében nem talált túl jó fogadtatásra. A színésznő egyszer már vált, jelenleg pedig nem házas, de 1992 óta boldog párkapcsolatban él Warren Beatty vel.
Nicole Kidman nagy visszatérőnek számít idén a Rabbit Hole című filmben nyújtott alakításával. Szintén boldog párkapcsolatban él Keith Urbannal, karácsonykor született meg közös gyermekük, melyet egy béranya hozott a világra.Az 1990-es születésű színésznő, Jennifer Lawrence csak nemrégiben robbant be a köztudatba. Jelölését a Winter's Bone című filmért kapta. Az alig 22 éves színésznő egyelőre nem büszkélkedhet komoly kapcsolattal. Ettől független ugyan, de nagy valószínűséggel az Oscart sem ő viszi majd haza.
Michelle Williams nem szerencsés magánéleti téren, első férje a 2007-ben elhunyt Heath Ledger volt. 2008-ban újra megházasodott, de egy év házasság után, 2009-ben el is vált rendező férjétől. A Blue Valentine talán meghozza neki a szakmai sikert.Habár Natalie Portman eddig is nagy népszerűségnek örvendett, főleg a férfiak körében, a Fekete hattyú című film olyan széles körű ismertséget és hírnevet hozott számára a szakmában, amire talán maga sem számított. Sokak szerint övé lesz a szobor, és csak reménykedni tudunk, hogy nem száll rá és férjére semmilyen átok, hiszen éppen első gyermeküket várják
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
jácccá velem
  2011-02-27 16:57:56, vasárnap
 
  találd meg a külömbségeket
Link
ügyeskedj!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mindennapi testbeszéd titkai
  2011-02-27 16:20:19, vasárnap
 
  A mindennapi testbeszéd titkai

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy ügyesen palástolja, ha nem mond igazat a partnerének, a környezetének, stb. Ám, ha a testbeszéd törvényszerűségeinek ismeretében jól odafigyelünk a mimikájára, a mozdulataira, a gesztusaira, akkor sok mindent megtudhatunk, arról, amit el akar titkolni előlünk. Az alábbi kis kalauz jól alkalmazható a füllentő testbeszéd értelmezéséhez.
A férfiak többször hazudnak, mint a nők

A felmérések szerint a nőknek csak 27, a férfiaknak viszont 36 százaléka rendszeresen ,,füllent", ,,svindlizik", mellébeszél. De vajon felismerhető-e, ha valamely férfi a környezetünkben nem mond igazat! Természetesen igen, csak értő módon figyelje az alábbi jeleket:* Kerüli a partnere tekintetét,
* Szokatlan gesztusokat gyakorol, amelyeket korábban nem tett meg (például bókokat mond, ajándékot, virágot vesz, stb.)
* Ütemessen rázza a lábát,
* Összehunyorítja beszéd közben a szemét,
* A pupillái kitágulnak,
* Önkéntelenül többször felhúzza a szemöldökét,
* Orrizmai összehúzódnak,
* Mindig azonnal van magyarázata - anélkül is, hogy megkérdeznék - sőt tanút is megnevez, akivel együtt volt.

Árulkodó testbeszéd
Mimika

Legyünk óvatosak, ha valakinek ,,pókerarca" van, a mosolya, vagy más arckifejezése szinte ,,megfagy". A természetes arckifejezés ugyanis rendszeresen 5-6 másodpercenként változik.
A testmozgás koordinációja

A hazudozóknál gyakran megfigyelhető, hogy a testmozgásuk és az arckifejezésük időben eltolódik (pl. ha valaki azt asztalracsap, de az az arca csak egy másodperc múlva tükröz haragot).
Hang

Az emberek 70 százalékának magasabb a hangja, amikor hazudik. De ne feledjük, a profi hazudozók tudják ezt, és ilyenkor még mélyebb hangon szólalnak meg.
Testmozdulat

A gyakorlatlan hazudozók sokszor egy hirtelen mozdulattal, pl. vállrándítással vagy kézlegyintéssel elárulják magukat. A profik - minthogy tudják ezt - ügyelnek erre, náluk tehát épp a merev testtartásra kell felfigyelnünk.
Eltúlzott reakciók

Azok, akiknek a számára a hazudozás mindennapos dolog, gyakran eltúlzott reakcióikkal árulják el magukat: például dühkitöréssel, ha valaki kételkedik a szavukban.
Beszédstílus

Sok hazudozó hajlamos a túlzottan részletező beszédre, túl sokat és gyorsan beszélnek és mondanivalójuk minduntalan olyan szófordulatok szakítják félbe, mint ,,higgy nekem!" ,,komolyan mondom" vagy ,,őszintén szólva"...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arab tanuló levele.....
  2011-02-27 11:42:47, vasárnap
 
  Drága Apu !
Berlin egy csodálatos város, az emberek kedvesek és nagyon jol érzem magam itt. De apa, szégellem magan hogy bejárok az egyetemre a valodi-arany Ferrari 599 GTB -vel mikor az összes tanár és tanulók vonattal járnak.


A fiad ...

Nagyon szeretett Fiam !


Húsz millio dollár át lett utalva a kontodra.
Ne szégyenits minket!
Vegyél egy vonatot te is.
Szeretlek
Apu...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öggyesség
  2011-02-27 10:14:54, vasárnap
 
  A zöggyesség mög a kisbiró pélpája.

Minekutána röndbe hattam az kösség dógait, elhivattam Börtsököt oszt ijen irással erősitöttem magamhon hogy aszondi


Öggyesség:

1-lőször. Én Göre Gábor biró ur a mái szent napon mögöggyesültem Börtsök Pétör tisztösségös ifju legénynyel, hogy én ütet föl fogadom vezetőnek és nyelvnek az amerikai utunkra nemkülönben az ott való forgolódásunkra és haza gyövetelünkre.

2-dszor. Ameddig kévánnyuk, addig szógál, vagyis ameddig haza nem kerülünk.

3-dzor. Jár ezér neki egy jó viselő ruha, 1-gy pár uly tsizma, mindönnapi élelöm és egy litör bor.

4-etzör. Ha rávezet bennünket a kéntsös fődre, amit közössen ásunk, abbul 20-sz rész az enyim, 10-z az üvé, 10-z Durbints sógoré, a többi az kösségé.

5-ötzör. A kőtségöt mink visejjük az kösség pézibül Durbints sógorral, de ahon vékonyitani löhet ott vékonyitunk vagyis ott ahon gyümőtsöt tanálunk vagy halat, ott néki is tsak az lösz ami nékünk.

6-tzor. Ha nem tud rávezetni bennünket a zaranyfődre, akkor kézpészt semmit se kap, de itthon vagy bakler lösz, vagy kisbiró, igéröm.

7-zör. Én parantsolok Amerikába is nempedig a zamerikaji biró ű pedig illendőképpen engödelmesködik.

Ájjuk:

Durbints Pál, Göre Gábor,
eskütt. biró ur.
Börtsök Pétör.


A zutravalót igy állitottuk öszve:1-gy ódal szalonna


öszvesen


3-m ódal

1-gy kinyér


"


3-m kinyér

1-gy zsák


"


3-m zsák

1-gy ümög


"


3-m ümög

1-gy gatya


"


3-m gatya

mög a ralytunk való ruha.


Minekelőtte elindultunk vóna, vöttem a kösség kőtségin egy beteg marhát mög két hordó bort, hogy mondok ne ugy vájjunk el mint az kutyák. Oszt kidoboltattam az közös vatsorát ekképen:

Tudtára adatik mindönkinek, hogy keddön este harang szó után közös vatsora lösz az kösségháza udvarán, minekokájér mindönki ott lögyön búcsúvétel végett, oszt tángyért és ögyéb övő szörszámokat is hozzanak magukkal, valamint kantsót szilkét vagy poharat is.

Hát ott is vót keddön mindönki az kösségháza udvarán, hátul mög a kertbe pattogott a tüz a vaskondérok alatt.

A zasztal három sorral vót, de a zutósó sor mán ojan hosszú vót, hogy benyult a zistállóba. A közepire a zannyukom teritőt tött, mög ögynöhány szép rúzsás tángyérat, mert ott én ültem, jobb oldalamon az pelébános ur, balrul Durbints sógor.

Mondok Túrús sógornak fordujjon mán kend öggyet az kertbe, hogy mér nem tálalnak?

Hát avval gyön vissza, hogy aszondi mönnyek félre vele ekkitsit.

- Mi baj? mondok.

- Aszondi, a kisbiró vagy elbújt vagy mögszökött, oszt a pélpáját keresik.

- Ejnye mondok, hát mér szökött vóna mög?

- Azér aszondi, mer ahogy kavargatta az paprikást, hát beleejtötte az pélpáját.

- Mondok hát abbul a kondérbúl a harmadik asztalhon tálajjanak, ahon a zsöllérség ül.

- De aszondi éppen az a baj, hogy nem tuggyák, mijikbe esött a pélpa.

- Hej! hogy az Isten taszitsa gödörbe! bizony még énelém kerül az pélpa, oszt mondok most mán tsak tálajjatok, talán akközbe előkerül.

A népség tángyérokba kapta az paprikást, nekünk hármunknak urassan egy nagy tálba atták, hogy vöhessön kiki magának ahányszor tetszik.

Hogy im az papunk is ott vót, hát beszélgettünk, oszt ű nem lyavallotta, hogy Amerikába mönnyünk, mer aszondi nagy vállalat az.

- Hát mondok fő úr lyárt talán mán ottan?

- Nem én aszondi, de azér tudok rúla.

- Hát mondok az a fő, hogy igaz-e a zarany vagy nem igaz, hogy ott teröm.

- Az aszondi igaz.

- No mondok hát akkor a többi nem kérdés.

Öszünk, iszunk.

Mondok az pelébános urnak, hogy ízlik?

- Lyó aszondi.

De övött is ugy, hogy a szöme is düjjett belé.

Etzör oszt aszondi nézze mán kend mitsoda hosszú tsont áll ki az tálbúl.

Nézöm, hát mondok nem tsont az, ö. m. a f., hanem a kisbirónak a pélpája.

Igy tanáltuk mög az pélpát.

Gárdonyi Géza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hával hova hova
  2011-02-27 10:01:19, vasárnap
 
  A magyar nyelv - Csupa H-val

Helgám!
Hazám határait hátrahagyva, három hétig Hegel, Heyne honában, Hannoverben, Hamburgban helyettesítettem hivatalos honoráriumért Hans Herbertet.
Hetedikén hétfőn hárman Hédivel, Hugóval, (Holland házaspár) Hágából Helsinkibe hajóztunk.
Hédi horgolt, hímzett.
Hugó heverészett, hálóhelyére húzódott, hogy Horatiusnak hódoljon.
Hajósaink hevenyészett hálóval, horoggal hitvány heringet halásztak.
Hajónkat hamarosan hömpölygő hullámok háborították, halászcsónakként himbálták, hányták Herkulesünket.
Helsinki hídjai, hétemeletes házai, hatalmas hengerműve, hőerőművei hatásosak.
Harisnyagyárai, húsüzemei hetedhét határban híresek.
Huszonharmadikán hangversenyen Händel, Haydn, Hubai hegedűversenyét hallgattuk.
Hébe-hóba hülyéskedtünk, hotelünk halljában huncutkodtunk, hatásos históriákkal hárijánoskodtunk.
Helsinkiben havazott. Hó hullt háztetőkre, hidakra, halpiacokra.
Helyben hódprémet, hócipőt, halinacsizmát hordanak.
Hómunkásaik helytállását három havilap hírdette.
Hanoiból háborús híreket hoztak, heves harcokról, holnapi hidrogénbombákról.
Harctereken háborútól, himlőtől, hastifusztól, hepatitisztől hullanak hajszolt halandók.
Hőmérőnk higanyszála hajnalban húszig húzódott.
Háromnegyed hétkor hosszan hangzott Helsinki harangszava.
Hiva huomenta! (jó reggelt) hallani helyenként.
Hotelünk hangulatos, hanem hálószobáink hihetetlenül huzatosak, hidegek.
Helységeiben hintaszékek, heverők háziszőttesekkel.
Heveny hörgő huruthoz hamar hozzájutottam, hevertem huzamosan.
Hotelbéli hálótársaink hűvösek hozzánk.
Hugó hajnali háromkor horkolt, helytelenkedett, hangulatunk haragosra hanyatlott.
Hideg hétköznapokon, ha hétkor holdfénynél hólabdáztunk, hokizunk, helsinkiek helyeslő huj-huj hajráját hallhattuk.
Hétvégi hóbortunk hógolyózás.
Hokizás helyett hol huszonegyezéssel, hol Hubertusz hörpintgetésével hevültünk, hűségünket holtig halasztottuk.
Hédi helsinki hölgyekkel hímző hobbijának hódolt.
Holnapra helikopterrel Hamenlinába hívnak Hejkéék.
Hamenlina harmincezres helység, hazai Hatvanunkhoz hasonlít.
Hadtörténész haveromnál, Hejkééknél hálok.
Hiába hagytalak Helgám Hegyeshalomnál, harmatarcod, hattyúnyakad, hollóhajad, hazaszólít Hejkéék honából.
Hazahív Hungária!
Hosszú hontalanságomból, húsvétra hazaérkezem hozzátok Hevesbe.
Hermelinbunda hízelegne hiúságodnak, ha hozzáférhető?
Hajnalkának helyes hósapkát, Hubának hullámvasutat helyeztem hátizsákomba, Hugónak homokozójátékot, horgászfelszerelést hozok.
Hármótok hijján honvágyam hétről-hétre hatalmasodik.
Hiszem, hogy húsvétkor hiánytalanul helyreáll harmónikus házasságunk, Hevesben, házunkban húsvétolhatunk.
Helsinkiben halak havának huszonhetedikén
Hű Henriked

Na ezt próbálják meg utánozni más nyelven!...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
huhúúúúúú
  2011-02-26 12:25:56, szombat
 
  Két nő játszik a golfpályán.

Egyikük üt egy nagyot, a labda messzire repül és pont egy férfiakból álló csoportba csapódik.

Nagy üvöltés hallatszik, a két nő futva indul az áldozatokhoz ,majd egy férfit látnak, aki két kezét a lába között tartva egy helyben ugrál, fájdalmas kifejezéssel az arcán.

A tettes odamegy hozzá, és azt mondja:

- Jaj, uram, nagyon sajnálom. Úgy látom, pont a legrosszabb helyen találtam el. Engedje meg, hogy segítsek, én orvos vagyok. Azzal elkezdi masszírozni a férfi nemi szervét .

- Ugye, most már sokkal jobb? - kérdezi áldozatától.

- Ó igen, most már sokkal jobb - feleli meglepetten a férfi. - De az

ujjam sajnos még mindig fáj...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
csodabéka
  2011-02-26 11:22:44, szombat
 
  Vasárnap délután füvet kellett nyírnom. Nagyon nemszeretem-munka ez számomra,mióta a rengeteg eső miatt ennyire elszaporodtak a kertben a békák.Én tisztelek minden életet,ezért kész cirkuszi mutatvány ez a tevékenység.Először a gép hátsó kerekein tolva, annak hangjával igyekszem távozásra bírni a rejtőzködő kolóniát, csak aztán eresztem le a gyilkos kést,s kezdek a valódi munkához.
Most is így tettem,ám legnagyobb megdöbbenésemre az egyik termetes példány a fűnyíró tetején nagyot dobbantva a tolókarra ugrott,majd mélyen a szemembe nézve így szólt:

- Régóta figyellek! Szorgos-dolgos, kedves, jólelkű teremtés vagy! Féltőn óvod magad körül az életet. Itt az ideje,hogy elnyerd méltó jutalmad! Tudd meg,én egy elvarázsolt királyfi vagyok! Hosszú ideje vándorlok, s keresem a párom, de Benned azt hiszem,megleltem. Csak csókolj meg, és többé semmi nem állhat boldogságunk útjába!Bevallom,nem nagyon vonzott ez a dolog. Az én királyfim fajának is egyik legrondább példánya volt; haragos-zöld, nagyra puffadt testével; dülledt, kifejezéstelen szemeivel; nyálkától csillogó testével nem kifejezetten piszkálta fel libidómat. De a boldogságért mindenre képesek vagyunk, ugye? Összeszorított szemmel, számat puszira csücsörítve hajoltam a béka felé, mire ő a számra tapadva egy heves nyelvessel válaszolt. (A gyomortartalmam pedig felfelé indult.) Mindegy, a jövendő boldogság megér ekkora áldozatot. Mikor a csók véget ért nagy várakozással nyitottam ki a szemem, s íme előttem állt álmaim hercege. A látványtól ledermedtem.
Az én királyfim már messze volt az "első virágzásától ! Kosárlabda méretű feje kopaszon csillogott, busa szemöldöke alatt a békakorából ismert kifejezéstelen szem homálylott, duzzadt-borvirágos orra alatt foghíjas száj lifegett. Na,de a termete...! Tokás nyaka szétfeszítette hajdanvolt díszes ruhája gallérját, homorú mellkasa alól domborodó sörhasa nem tűrte a nadrág kényelmetlenségeit.Kurta, zárójelként álló lábaim szabadon engedték kószálni a köztük átfújó szelet. Ez lenne a boldogságom megteremtője? Nem ifjonti, nem délceg, de legalább a lelke biztos gyönyörű, s nem elhanyagolható az sem,hogy királyfi. Bár az ő korában,akár király is lehet már!

- Na mit szólsz, asszony? Ugye elakadt a szavad? Na gyorsan végezz a fűnyírással,addig hozz 1-2 üveg sört, aztán olyan boldoggá teszlek,hogy megemlegeted!
Link
Már kezdtem sejteni,hogy így lesz. Szótlanul kihoztam a sörét, aztán befejeztem a rám váró feladatot.De most valahogy nem volt kedvem akrobatikázni, így gyorsan végeztem. Letelepedtem "boldogságom " mellé, hátha egy jó beszélgetés közben kiderül,hogy a rusnya külső mégis arany lelket takar.

- Még felhajtom ezt a maradék kortyocskát-- vartyogta harsány böffentések közepette- addig szaladj,csinosítsd ki magad! Gondolom, alig várod,hogy a falunak, meg a barátnőidnek eldicsekedhess velem. Aztán szépre sikeredjél, nehogy szégyent valljak veled!!


-Dicsekedjék veled a villám!- gondoltam. Ez hát az én megérdemelt jutalmam? Akkor inkább büntessenek meg mindazért, amit eddig tettem.Csak az járt a fejemben,hogy hogyan szabadulhatnék meg tőle. Elővettem minden asszonyi furfangomat. Felszerelkezve néhány újabb sörrel,visszamentem a kertbe és leültem mellé a padra.

- Nem akarok én most sehova menni! Inkább itthon maradnék. Olyan régóta vártam Rád! Élvezzük ki a találkozásunk minden örömét!- cirógattam meg nagyra nőtt homlokát

Buja sóhajokkal kísérve szavaimat,kérleltem még,hogy meséljen az életéről, a varázslatról, miközben árgus fülekkel csak arra vártam,hogy elszólja magát. Hátha megtudom,hogyan csinálhatnám vissza a "csodát". Ahogy nőtt a bevitt sör mennyisége, úgy dagadt a történet.Végül elérkezettnek láttam az időt, hogy rákérdezzek:

- De ugye már semmi nem fordíthatja vissza a varázslatot?

- Csak ha egy kiadós ketymety közben valaki azt találná mondani nekem: " te undorító varangy ".De erre ugyebár esély sincsen. Mert én egy lepedő-virtuóz vagyok!


Ugye nem kell a továbbiakat részleteznem? Hősies elszánással kormányoztam királyfimat a hitvesi ágy felé. Aztán..... Aztán két tenyerembe fogva egy jól irányzott hátsón-rúgással visszairányítottam a kertbe.

Éjszakánként még most is hallom fület-tépő vartyogását.Talán a hódításával dicsekszik!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitalált vírusok?
  2011-02-26 11:18:14, szombat
 
  Apró titkok az életbenmaradáshoz -Egy osztrák oknyomozó riporternő, Jane Burgermeister feljelentést tett bioterrorizmus és népirtási kísérlet vádjával az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) és még néhány, nagy tekintélyű kormányzati és egyéb hivatali szervezet ellen. Ezt követően áprilisban a Baxter AG és az Avir Green Hills Biotechnology of Austria nevű vállalatokat jelentette fel a madárinfluenza vírus előállításának és terjesztésének vádjával. Állítása szerint szándékosan - a WHO megbízásából - szaporítottak 72 kg élő madárinfluenza vírust, hogy később profitálhassanak a világméretűvé nőtt járványból. Egy cseh tudós vizsgálta a szezonális influenza elleni oltóanyagokat, ekkor fedezte fel, hogy abban élő H5N1 és H3N2 vírusok találhatók.

A média hallgat, az FBI nyomozA riporternő azt állítja, hogy döntő bizonyítékokkal rendelkezik arról, miszerint a gyógyszergyárak és a különböző állami szervek elkötelezetten és odaadóan terjesztik a halálos biológiai vírusokat abból a célból, hogy világméretű járványokat robbantsanak ki. Éppen ezért az újságírónő tiltó végzést szeretne a kötelező beoltások ellen, mert véleménye szerint a kötelező oltások hatóanyagait szándékosan fertőzik meg élő vírussal.

A feljelentés és a gyanúsítás híre terjedni kezdett az interneten, de a meghatározó médiumokban egy betűt sem találunk erről a tényről, bár ennek felkapott és sokat közölt hírré kellett volna válnia. Az sem meglepő, hogy sokan csupán kacsának, pletykának gondolták a hírt, esetleg egyszerűen egy újabb összeesküvés-elméletnek. Az eset azonban az FBI aktáiba is bekerült, és úgy tűnik, Jane Burgermeister biztos a vádjaiban. A média részéről már megszokhattuk ezt a fajta hozzáállást, vagyis az effajta ködösítést. A gyógyszeripar szerepe és befolyása hatalmas a médiára - állítja a saját tapasztalatai alapján dr. Mercola, az ismert amerikai orvos-szakíró.Kötelező védőoltás - fenyegetés egészségünk és szabad döntésünk ellen?Tény, hogy napjainkban valóban lehetséges törvényes úton a kötelező védőoltás elrendelése. Ez ad lehetőséget a különböző magas rangú szervezeteknek arra, hogy embertársaikat akár halálos veszélynek is kitegyék különböző üzleti kapcsolataik és a profit érdekében.

A kötelezően beadandó, mérgezett vakcinák valóban kivédhetetlennek bizonyulnak, ugyanis jelenleg nincs garancia a biztonsággal beadható oltásokra. Ha a szervezetünk nem várt módon reagál az oltóanyagra, szinte reménytelen kártérítési perrel próbálkoznunk.

Nem az a fontos, hogyan vélekedünk Jane Burgermeisterről és vádjairól. A tényleges és sürgető probléma az, hogy szembe kell néznünk azzal a ténnyel: kötelező védőoltást rendelhetnek el az új influenza ellen. Egy olyanbetegség ellen, amelyről - a WHO és egyéb egészségügyi szervezetek biztatására - ok nélkül sulykolja belénk a híreket a média, holott több mint kétszer nagyobb esélyünk van arra, hogy villám csapjon belénk, mint arra, hogy megfertőződjünk és meghaljunk az új influenzában.Hisztériakeltés, eltúlzott kockázatAz Egyesült Államok egyik korábbi elnökjelöltje, Ron Paul képviselő (aki egyébként orvosi végzettséggel is rendelkezik), egy nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy pénzügyi nyereség céljából az új influenza inkább hasonlít egy hisztérikus médiacirkuszra, mint halálos világjárványra. A nyilatkozatában emlékezteti az embereket a legutóbbi, 1976-os sertésinfluenza elleni oltási program kimenetelére.

Akkoriban - közvetlenül az influenza miatt - egyetlen ember halt meg, ugyanakkor 25-en haltak bele az életmentő célra kijelölt oltások káros mellékhatásaiba, és több száz ember vált rokkanttá a vakcina okozta Guillain-Barré szindróma miatt. A képviselő szerint - dr. Mercola orvos szakértő is egyetért vele -, az új influenza teljes mértékben jelentéktelen betegségnek tűnik, ha összehasonlítjuk egyéb halálos járványokkal, mint például a tuberkulózissal vagy egyéb fertőzőbetegségekkel. Ha fölmérjük a betegség valódi veszélyességi fokát, nyilvánvalóvá válik, hogy teljesen indokolatlanok a nemzetközi szervezetek intézkedései és az esetleges katonai beavatkozások.

Megfontolva a rendelkezésre álló tényeket és a valós kockázatokat, az influenza elleni jelenlegi reakció több kérdést is felvet. Vajon mi is a valós indíték? Miért is tapasztalható ez a túlzott elővigyázatosság egy olyan betegség ellen, amely többnyire gyenge tüneteket okoz, és a halálozási kockázata is rendkívül alacsony? Jane Burgermeister úgy gondolja, a kezében van a válasz, és ezt bizonyítani is tudja. A riporternő a nyomozati anyaga alapján állítja, hogy a védőoltás sokkal nagyobb veszélyt hordoz magában, mint maga a vírus.

Természetesen mindenki maga dönt, hogy elhiszi-e az újságírónő vádjait, de bármi is az igazság, a kötelező beoltatást kerülnünk kell, ha kicsit is fontosnak tartjuk saját, valamint családunk, barátaink és gyermekeink életét és egészségét.Baxter, a vírusosztóTökéletesen beleillik a képbe, hogy a Baxter International megbízást kapott az új influenza elleni oltás kifejlesztésére annak ellenére, hogy éppen vizsgálat zajlik ellene a néhány éve történt madárinfluenza vírus terjesztése miatt.

2009 februárjában a Baxter influenza elleni vakcinákat és címkézetlen H5N1 vírust (a madárinfluenza emberekben megjelenő formája) küldött egy osztrák kutatóközpontnak. Mivel csak influenza elleni védőoltást vártak a rakományban, ezért az osztrák cég ellenőrzés nélkül továbbküldött bizonyos mennyiségű - fertőzött - anyagot Csehországba, Szlovéniába és Németországba. Egészen Csehországig nem vették észre a hibát. A cseh laboratóriumban azonban észlelték a bajt, amikor az oltóanyaggal vadászgörényeken végeztek kísérletet. Az állatok, miután beoltották őket, váratlanul elpusztultak. Ekkor fedezték fel a hibás, fertőzött oltóanyagokat.

De mégis miért maradt következmények nélkül egy ilyen hatalmas hiba? Ha ez a mennyiségű élő madárinfluenza vírus és egyéb, szezonális vírusok elérték volna a népességet, annak szörnyű következményei lehettek volna. A H5N1 vírus nem fertőzi meg könnyen az emberi szervezetet, de a szezonális influenza vírusa igen. A mindkét vírusnak kitett emberi szervezet könnyen a kettő kombinációjának hordozójává és a halálos madárinfluenza vírus átadójává válhatott volna.Halált okozó gyógyszerekJane Burgermeister szerint ez az eset a Baxter és más biotechnológiai cégek szándékos akciója volt, hogy a betegséget terjesztve nyereséghez juthassanak. Az osztrák egészségügyi miniszter megerősítette, hogy eljárás indult a Baxter ellen, valamint az osztrák jogi hatóságok is vizsgálják az ügyet. De nem csak a Baxter az egyetlen vétkes.

Több mint 80 ember meghalt és több száz megsérült az előző évben fertőzött heparintól (vérhígító gyógyszer). 2001-ben több mint 50 dialízises beteg halt meg a Baxter hibás segédeszközei miatt. Mindezek mellett a Baxter egyik leányvállalatát nemrég 2 millió dollárra büntette a bíróság az intravénás gyógyszerek árának szándékos, mesterséges emeléséért. A Baxter hihetetlen hanyagsága,

a potenciálisan veszélyes, esetleg halált okozó gyógyszerekkel való kereskedése tehát már önmagában elegendő indok lenne arra, hogy ne kerülhessenek be az új influenza elleni oltást kifejlesztők piaci versenyébe. Az eddigi ismeretek alapján kijelenthető, a Baxter International nem alkalmas arra, hogy vakon rábízzuk önmagunkat, az egészségünket és a pénzünket.

A vád súlyos, de még nem bizonyított Burgermeister nyomozati anyaga és az FBI dokumentumai alapján a következő jelentések készültek:

"... egy nemzetközi bűnszövetkezet - amely behálózta a magas rangú állami és államok között szervezeteket - az Egyesült Nemzetek Szövetségét, valamint a hozzá kapcsolódó katonai szervezeteket (ENSZ-csapatok Kínából, Kanadából, az Egyesült Királyságból, Mexikóból stb.) - szándékosan elkövetett népirtást próbál végrehajtani az Egyesült Államok népessége ellen egy mesterségesen generált (genetikai) influenzajárvány és kötelező védőoltási program által, amellyel tömeges haláleseteket és az emberi szervezetben bekövetkező maradandó károsodásokat okozva kívánják megritkítani Amerika lakosságát.

Sok bizonyíték azt mutatja, hogy bizonyos szervezetek - nevezetesen aWHO, az ENSZ és gyógyszergyárak, mint a Baxter és a Novartis- egy bűnszövetkezet alá tartozó rendszert alkotnak, amely stratégiai lépéseket szab meg számukra, és tőkefedezetet nyújt a különböző mesterséges vírusok fejlesztésére, előállítására és terjesztésére. Ezzel teszik indokolttá a tömeges védőoltások bevezetését, amelyeket biológia fegyverként alkalmaznának, hogy az USA lakosságát megritkítsák, valamint előnyt szerezzenek Észak-Amerikaerőforrásaival szemben."Akár igaz, akár nem az a tény, hogy a tömeges védőoltások valójában a népesség ritkítását szolgálják, kétség sem fér ahhoz, hogy az új influenza elleni oltás határait a gyógyszergyárak, és más kapcsolódó szervezetek pénztárcája szabja meg.Csak a halottak nem tartoznak a célcsoportba...Egy június 13-án lezajlott sajtókonferencián a WHO az új influenzát megállíthatatlan világjárvánnyá minősítette. Felszólította a tagállamait (194 országot) az oltóanyagok raktározásra. Egy pénzügyi elemző szerint a Tamiflu (a szezonális influenza elleni gyógyszer) eladásából származó bevétel a közeljövőben 388 millió dollár körül alakulhat, az új influenza elleni oltóanyagokból származó bevételek pedig valószínűleg több milliárd dollárra rúghatnak majd.

A CNN jelentése szerint csupán az Egyesült Államok kereslete 600 millió adagot jelentene az új influenza elleni vakcinából, tehát minden amerikaira 2 adag jutna. Ez jócskán meghaladja a szezonális influenza elleni vakcinák számát, ami összesen 115 millió adag.A Szakértők Stratégiai Tanácsadó Csoportja (ez a WHO legmagasabb rangú tanácsadó szervezete, amely védőoltásokkal is foglalkozik) az új influenza ellen legfőképpen a következő célcsoportok beoltását javasolja:

- egészségügyi dolgozók

- várandós nők

- 6 hónapnál idősebb, krónikus betegségben szenvedő gyermekek

- krónikus megbetegedésben szenvedő felnőttek (pl. asztma, krónikus elhízás, légzőszervi panaszok)

- 15-49 év közötti egészséges felnőttek

- egészséges gyermekek

- idősek

Ezután következik a jogos kérdés: a halottakon kívül kimaradt-e valaki a felsorolásból?Mit tehetünk, ha hiszünk a hírnek?A félelem, a pánik és a heves érzelmi reakciók nem segítenek rajtunk ebben a kihívásokkal teli időszakban még akkor sem, ha a kormány és az érdeküket szolgáló szervezetek, valamint a média ilyen reakciókat próbálnak kicsikarni belőlünk. Józan eszünk és megfontolt döntéseink sokkal jobban szolgálják a saját és a családunk érdekeit. Ezt kellene az eszünkbe vésni ahelyett, hogy bedőlünk a sajtó által megállás nélkül szajkózott szenzációknak. Emellett nem szabad elfelednünk, hogy bármilyen influenza megelőzhető - védőoltás nélkül is - az életvitelünkben végrehajtott pozitív változtatásokkal, az egészségünkre, a környezetünkre fordított nagyobb figyelemmel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 1092 db bejegyzés
Összes: 6747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 493
  • e Hónap: 1751
  • e Év: 206540
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.