Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Gyógyító helyek: Chichen Itza
  2011-02-26 18:59:45, szombat
 
  Chichen Itza, Mexikó

Az ősi piramisairól és gyógyító vizéről ismert Chichen Itza a mexikói Yucatán-félszigeten található. A víz mellett az itt fellelhető, a föld energiáját magába szívó kövekből és kvarcokból is energiát nyerhetsz. A helyiek ezeket az ideutazók számára nyújtott regeneráló és méregtelenítő kezelések során alkalmazzák.


 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító helyek : Uluru,
  2011-02-26 18:56:31, szombat
 
  Uluru, Ausztrália

Az ausztrál vörös hegy sokak szerint a világ közepe: Földünk napfonatcsakrájával esik egybe, és az őslakosok hiedelme szerint is mágikus erővel bír. Uluru bolygónk legnagyobb egybefüggő sziklatömbjeként a világ egyik legtitokzatosabb helye.


 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító helyek : Tábla-hegy
  2011-02-26 18:51:31, szombat
 
  Tábla-hegy, Dél-Afrikai Köztársaság

A Fokváros felett található Tábla-hegy, melynek eredetét izgalmas mitológiai történetek övezik, a Világörökség része, egyúttal híres energiaközpont. Csúcsáról páratlan panoráma nyílik, egyúttal kőből készült, csakrákat szimbolizáló építményei kiváló helyet biztosítanak a megnyugvásra, a meditációra.


 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító helyek : Gíza
  2011-02-26 18:48:28, szombat
 
  Gíza piramisai, Egyiptom

A bolygónk torokcsakrájaként emlegetett egyiptomi Gíza titokzatos, rejtélyes módon keletkezett piramisai szintén a Föld egyik legnagyobb erőközpontjának területén foglalnak helyet, ami miatt nemcsak a történelmi látnivalókra, de a testi-lelki gyógyulásra vágyó turisták is előszeretettel keresik fel őket.


 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító helyek : Medzsugorje
  2011-02-26 18:45:54, szombat
 
  Medzsugorje, Bosznia-Hercegovina

Medzsugorje egyike a világ leghíresebb zarándokhelyeinek, köszönhetően a Szűz Máriához köthető jelenéseknek, illetve a neki tulajdonított csodálatos gyógyulásoknak. A hely energiái a csupán kirándulni vágyó turistákból is különleges érzeteket váltanak ki.



 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek, gyógyítások  
Gyógyító helyek : Holt tenger
  2011-02-26 13:42:41, szombat
 
  Holt-tenger, Izrael/Ciszjordánia/Jordánia

A Holt-tenger valójában egy lefolyástalan tó, mely a víz magas sótartalmának köszönhetően élőlényektől mentes. A hely energiával tölti fel az utazót, a tó vize és iszapja pedig ásványi anyagokban igen gazdag.



 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító helyek : Dobogókő
  2011-02-26 13:42:39, szombat
 
  Dobogókő, Magyarország

Még a Dalai Láma is elismerte, hogy a Föld szíve hazánkban, a gyógyító erejéről híres Dobogókőnél ver, itt húzódik ugyanis bolygónk szívcsakrája. Ha idelátogatsz, energiával töltődhetsz fel, a füledet a Rám-hegyen található Ferenczy-sziklához illesztve pedig a szívdobbanásokat is hallhatod.



 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Edd magad okosra !
  2011-02-22 14:37:56, kedd
 
  Edd magad okosra! - A leghatásosabb ételek listája


Az ételek nem csak a karcsúság elérésében és megtartásában segítenek: bizonyos típusú élelmiszerekkel az agyműködésedet is serkentheted. Ismerd meg a leghatásosabbakat!

Lassítsd az öregedést!

Ha gyakran előfordul, hogy beszélgetés közben nem ugranak be szavak vagy kifejezések, úgy érezheted magad, mintha kezdenél "berozsdásodni". Ekkor nem is jársz olyan messze az igazságtól. Az évek múlásával az oxidációs folyamatok hatására valóban felhalmozódnak bizonyos fémek az agyban, és azok, mint a rozsda, károsítják a sejteket. Sőt, akár Alzheimer- vagy Parkinson-kór is kialakulhat az oxidáció és a gyulladás hatására.



A C-, az A- és az E-vitamin - valamint még számos vegyület - olyan antioxidánsok, amelyek valóban segíthetik csökkenteni a szabad gyökök számát, javítva ezáltal az agytevékenységet. Ezért fogyassz tehát sok málnát, epret és feketeáfonyát: ezekben a gyümölcsökben ellagitannin található, amely serkenti a memória működését. A szőlőben, az áfonyában, valamint a vörösborban proantocianidin található, ami az agy térbeli memóriáját erősíti, így ezeket is érdemes beépítened az étrendedbe. Az alma is hasznos: több, állatokon végzett vizsgálat is kimutatta, hogy az almában megtalálható quercetin csökkenti a neurodegeneratív betegségek - mint amilyen az Alzheimer-kór is - kockázatát az agyban.


Fűszerek közül a kurkuma és a curry az igazi csodafegyver a szabad gyökök ellen, mivel olyan anyagot tartalmaznak, mely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Patkánykísérletekből az is kiderült, hogy az Alzheimer-kór ellen is nagyon hatásos.



Élénkítsd a memóriád!

Bizonyos zsírsavakat, mint amilyen az omega-3 zsírsav, a szervezeted képtelen előállítani, habár nagy szüksége van rá. Ezért ezt az étkezéssel kell pótolnod. Az omega-3 zsírsav segíti az agyi neuronok kommunikációját, ami szintén javítja a memóriát, így fontos szerepe lehet a tanulásban. Többnyire halakban, például a lazacban, a makrélában, a heringben, a szardíniában és a tonhalban található, de a növények közül a lenmag, a dió, az avokádó és egyes olajok, például a repceolaj is bőségesen tartalmazza. Ezek ráadásul csökkentik a koleszterinszintet is, ezzel elősegítik a vér áramlását is, ami elengedhetetlen a kiváló agyi működéshez.



Pörgesd fel az agyműködésed!

A kutatók már régen kimutatták, hogy a B-vitamin és a folsav nagyon fontos a terhes nők számára, mert megakadályozhatják a méhen belüli, az agyat és a gerincvelőt érintő rendellenességek kialakulását. Nemrég az is kiderült, hogy a későbbiekben is hatásosak lehetnek, hiszen mérséklik az időskori kognitív hanyatlást, többek között a memória elvesztését. Sőt, a B-vitamin és a folsav csökkentik az Alzheimer-kór kialakulásának az esélyét is. A B-vitaminokat megtalálod a zöld leveles zöldségekben és hüvelyesekben, vagyis a salátákban, a parajban, a babokban, a borsóban és a lencsékben Fogyaszd ezeket minél gyakrabban!

Miért lennél hajlandó változtatni az étkezési szokásaidon?


Javítsd a koncentrációs képességed!

Ha gyakran elkalandoznak a gondolataid, képtelen vagy összpontosítani, lehet, hogy több cinkre és vasra lenne szükséged. A vashiány ugyanis csökkenti a koncentrációs képességet, miközben a cink hiánya lassítja az agyműködést. Bár a vas többnyire állati eredetű ételekben, főként a vörös húsokban található meg, bizonyos növények fogyasztásával is pótolhatod. A tofu, a tökmag, a pisztácia például remek vasforrás. A jobb felszívódás érdekében fogyassz sok C-vitaminban gazdag ételt is hozzájuk. A cinket - hasonlóan a vashoz -, a vörös- és egyéb húsok fogyasztásával tudod pótolni, illetve a növények közül tökmaggal, szójával és búzacsírával.

Forrás : life
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Demantoid gyűrű (3)
  2011-02-20 11:26:29, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Demantoid gyűrű (2)
  2011-02-20 11:24:54, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 1671 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4254
  • e Hét: 14368
  • e Hónap: 28117
  • e Év: 232818
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.