Belépés
vicky0709.blog.xfree.hu
Az ember keményebb, mint a vas, erősebb, mint a kő, és törékenyebb, mint egy szál rózsa. Vicky Baby
1985.07.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
A bokeh jelenség
  2011-02-26 13:11:41, szombat
 
  A bokeh jelenség

Életem értelme a születésnapomat összevonta a Valentin nappal és meglepett egy fényképezőgéppel. Stílusosan pirossal. Úgy sejtem, hogy a kamerát vagy a télapó vagy a jézuska (mindenki válasszon belátása szerint) felejtette otthon karácsonykor. A lényeg, hogy végre megkaptam. Rögtön neki is láttam mindent lefényképezni amit csak találtam. A bögre kávétól kezdve az elrohadt fűszálig tényleg mindent.

Persze túl sok kép nem sikerült tökéletesen, mert nem vagyok nagy fotós, csak kezdő műkedvelő. Ennek meg is lett az eredménye. Jópár olyan képeket csináltam amin sok elmosódott kör volt ott, ahol nem kellett volna. Több oldalnyi online fotós topik elolvasása után kiderült, hogy tulajdonképpen még neve is van a jelenségnek. Elmagyarázni nem tudom, de idemásolom, hogy a Wikipédia mit ír róla.

A fotográfiában használt bokeh kifejezés az a jelenség, amely során, a mélységélességen kívüli fénypontok, homályos, elmosott peremű körök formájában jelentkeznek. Fotósok körében kevésbé használatos, azonban annál gyakrabban előforduló jelenség, amivel nap mint nap szembesülünk.

Ez így tudom eléggé semmitmondó, ezért inkább mindenki nézze meg a galériát, érdemes. Én mindenesetre most már direkt csinálok ilyen képeket annyira tetszenek.


Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
Vetkőztesss!!
  2011-02-26 13:10:09, szombat
 
  Vetkőztesss!!


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicc, poén....  
Teáscsésze
  2011-02-26 13:08:48, szombat
 
  Teáscsésze

"Egy nap, amikor anyunak valami dolga volt és nem volt otthon, apu egyedül vigyázott rám.Kb. 2 és fél éves lehettem és éppen egy kisebb balesetből lábadoztam. Egy ismerőstől kaptam egy kis teás készletet, afféle "gyógyulj meg" ajándékként és ez lett az egyik kedvenc játékom.

Apu a nappaliban ült az esti hírekben elmerülve, amikor behoztam neki egy kis csészike "teát", ami persze csak víz volt. Jó néhány kis csészike tea és rengeteg dicséret után aputól, hogy micsoda finom teát készítek, megjött anyu.

Apu leültette a nappaliban és megváratta vele, amíg viszek neki egy kicsi csésze teát, mert "ez volt a világon a legaranyosabb dolog!"

Anyu várt szépen türelmesen és tényleg megjelentem, kezemben az ici-pici csészike "teával" apunak, amit ő szépen le is hajtott.

Mire anyu megkérdezte (ahogy csak anyukák tudjak megkérdezni... :)

"Felmerült benned, hogy az egyetlen hely, ahol eléri a vizet, az a wc?"
 
 
0 komment , kategória:  vicc, poén....  
Hagyj fel a férjvadászattal!
  2011-02-26 13:07:53, szombat
 
  Hagyj fel a férjvadászattal! 1

Szingli nők mindenütt, minden életkorban, akik mind attól félnek, hogy sosem fognak férjhez menni. Ne sopánkodj, inkább kezdd el végre élni az életed!

Nemrég kaptam e-mailt egy sráctól, Pétertől, akivel egy közös barátunk akart összeboronálni. Mindkettőnknek azzal tömte a fejét, hogy feltétlenül találkoznunk kell. Életemben nem láttam, és nem is beszéltem ezzel a Péterrel. Éppen ezért tudat alatt halogattam a választ, és tologattam a találka idejét, szinte az összes lehetséges okot felsorolva. Mindez akkor vált világossá számomra, amikor Péter végül azt írta: Örülök, hogy (majdnem) megismertelek.

Lassan tizenöt éve randizgatok, és sosem törtem halomra a szíveket, soha nem voltam ennyire lerázós. Legalábbis egészen idáig azt hittem. Mivel azonban Péterrel a mai napig nem találkoztam, a tény, hogy kizártam egy potenciális jelöltet, eléggé elkeserített, és lelohasztotta a kedvem" - meséli Eszter.

"Az elmúlt három évben egyedül voltam, és egy idő után ellentmondásosan viszonyultam a randizáshoz. Épp úgy, ahogy a miniszoknya újjáéledő divatjához. Péterrel való "abszurd kapcsolatom" elég volt ahhoz, hogy komolyan elgondolkodjak magamon. Miért utasítottam el egy lehetőséget látatlanban? Miért csináljuk mindig ezt, mi nők? A Péter-ügy tovább táplálta a bennem időről-időre megfogalmazódó negatív teóriát: olyan elfogult világban élünk, pláne ami a randizást illeti, melyben az ütőkártyák a jó csajoknál vannak, és csak ők lehetnek a pasik kedvencei.

Demoralizáló párkeresés

Nem Eszter az egyetlen szingli, akit kísért és időnként demoralizál az egész pártalálási mizéria. A GLAMOUR felmérésében részt vevő 3600 nő 37 százaléka szerint a randizás a férfiak kiváltsága, mivel ők sokkal könnyebben találnak alkalmi partnert maguknak. Mindössze 5 százalékuk mondta azt, hogy a randi a nőknek is kitűnő lehetőség. 27 százalék szerint egy randi mindkét félnek jó lehetőséget biztosít, 32 százalék szerint pedig az ismerkedés minden tekintetben kínos, és mindig bűzlik valami. A legtöbb szingli abban teljesen egyetért: nincs annyi facér pasi, hogy minden nőnek jusson egy.

A társkeresés nemcsak a harmincasok problémája. A megkérdezettek kétharmada bevallotta, hogy gyakran vagy néha teljesen kétségbeesnek azon, hogy soha nem fognak találni a randizgatás során egy olyan férfit, akivel komoly kapcsolatot, vagy akár a házasságot is el tudnának képzelni. Ezeknek a nőknek pedig majdnem 75 százaléka még csak a húszas éveiben jár.

Kati (28 éves) éppen ezért már komoran látja a helyzetet: "A férfiak csak azért keresnek nőt, hogy jól összekuszáljanak mindent, és kielégítsék vágyaikat, anélkül, hogy komoly kapcsolatot akarnának. A legszomorúbb, hogy egyáltalán nem esik nehezükre találni valakit, aki velük alszik."

120 férfira 100 nő

A szakértők szerint a férfiak éppen ezért szeretik, és tartják nyerőnek az internetet. A legtöbben azt hiszik, hogy a világháló a legkitűnőbb tere az ismerkedésnek és az alkalmi randiknak. Próbáld ki, regisztráld magad egy társkereső oldalon. Meg fogsz lepődni az eredményen. Biztos, hogy csak tíz évvel idősebb pasik fognak rád klikkelni, mivel a veled korabeli fiúk mind a tíz évvel fiatalabb nőket keresik. Ennek fényében érthető, hogy a legtöbb szingli miért veszi elkeseredetten tudomásul, hogy a társkeresők aránya erőteljesen eltolódott. Persze tisztelet a kivételnek, hiszen biztosan vannak köztük olyanok, akik elfogadják, hogy nem dobhat az élet annyi lehetőséget. A gubanc csak az, hogy a teória hibás, ha azt gondoljuk, hogy a világ összes, meseszép lányára mindössze alig néhány pasi jut. Ez ugyanis ebben a formában nem igaz.

A népesség eloszlása szerint ugyanis 120 facér pasira jut 100 szingli nő. Ráadásul azok a férfiak, akik fiatalon megnősülnek (mivel a válások száma egyre magasabb), egy idő után elválnak, és újra bekerülnek a szinglipiacra. Így tehát megállapítjuk, hogy egy nőnek legnagyobb esélye arra, hogy férjhez menjen, a negyvenes évei felé adódik. Éppen ezért mindig topon kell lennünk, pokoli jól kell kinéznünk, sikeresen és elegánsan kell megjelennünk, és oda kell figyelni arra, hogy nem minden egy felforrósult férfitest (ennyi idősen ugyanis már nem a mennyiségre, sokkal inkább a minőségre megyünk). A legnagyobb szükség azonban arra van, hogy minden szingli realizálja magában, elegendő tuti pasi él a nagyvilágban, és biztos, hogy neked is lesz rá lehetőséged, hogy találj egyet, aki épp a te igazid. Az internetes statisztikák szerint a férfit kereső nők számát erősen felülmúlja a nőt kereső férfiak száma, 45-55 arányban.
 
 
0 komment , kategória:  Pasizás..  
Szokatlan névjegykártyák
  2011-02-26 13:07:01, szombat
 
  Szokatlan névjegykártyák

Ugyan a világgazdaság recseg és ropog, üzletek mennek tönkre, bankok zárnak be én mégis most akarok valami szokatlan üzleti vállalkozásba fogni. Na azt éppenséggel nem árulom el senkinek, hogy pontosan mi is lesz az üzlet lényege, mert ilyen korai szakaszában még nagyon képlékeny.

Ha már megvan az üzleti tervünk, akkor jön képbe, hogy el is kell adni a cég szolgáltatásait, vagy a forgalmazott terméket. Rengeteg marketinges trükköt ismer mindenki, és pontosan tudjuk, hogy milyen jó benyomást kelthetünk egy jól megválasztott ruhával, de egy igazán elegáns toll is nagyon ütős lehet.

Viszont a legfontosabb szerintem, a klasszikus, a célnak megfelelő névjegykártya. Bizony, a névjegykártya. Egy megfelelő papírlapocska bizony sok esetben beszédesebb, mint a legmenőbb technikai kütyük bármelyike.

Igen, de vajon milyen legyen? Hagyományos? Diszkrét? Extra kreatív? Ezt döntse el mindenki maga, mert 90 olyan névjegykártyát szeretnék mutatni amitől biztosan beindul mindenki fantáziája. Igazán szokatlanok is vannak közöttük, érdemes végignézni a képeket.

Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekesség  
TV vagy újság
  2011-02-26 13:06:05, szombat
 
  TV vagy újság

- Miért jobbak az újságok, mint a televízió?
- Próbáltál már legyet tévével agyoncsapni?
 
 
0 komment , kategória:  vicc, poén....  
Impotens
  2011-02-26 13:05:38, szombat
 
  Impotens

Egy nő a nőgyógyásznál:
- Képzelje doktor úr, a férjem 300%-os impotens!
- Hogy lehet az, asszonyom? Az Ön férje múltkor még csak 100%-ig volt
szex-képtelen.
- Igen ám, de azóta leesett a fáról, kitörte két ujját és elharapta a
nyelvét.
 
 
0 komment , kategória:  vicc, poén....  
Jobb a kedve
  2011-02-26 13:05:17, szombat
 
  Jobb a kedve

- Melyik állatnak a legjobb a kedve?
- ???
- A juhé...
 
 
0 komment , kategória:  vicc, poén....  
szeress
  2011-02-26 00:12:30, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  videó  
Többet megtanulsz
  2011-02-25 23:56:16, péntek
 
  “Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből." (ismeretlen)  
 
0 komment , kategória:  idézetek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 725 db bejegyzés
Összes: 9832 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 45
  • e Hét: 45
  • e Hónap: 1659
  • e Év: 1659
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.