Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Egy szorgalmas ember..
  2011-03-30 22:49:58, szerda
 
  Vannak ilyenek! Már annyira régóta vágytam egy olyan emberre, aki szorgalmas, jól dolgozik és megérti, hogy mit szeretnék. A kertem érdekében rengeteg energiát fektettem abba, hogy találjak egy egyszerűen nagyszerű munkásembert, aki ha hívom eljön a kertembe a házam körül rendet rakni. Hiába minden erőlködésem egyedül nekem ez már nem megy.
Az elmúlt héten rátaláltam, ajánlották, én meg elhívtam. Röviden elmondtam mit kellene tenni ahhoz, hogy nekem teszen a munkája. Megértette, megegyeztünk. Másnap reggel pontosan a megbeszélt időben a kapumban állt. Nem nyomta a csengőt, várta, hogy én is olyan pontos vagyok e mint Ő. Hát igyekeztem!
Ma olyan csodálatosan elkezdte az elvadult parkosított kertemet irtani, hogy csak ámultam. Nem iszik, 3 szál cigarettát szívott egész nap, nem ácsorog, nem támaszkodik, dolgozik! A kávét elfogadta, egyet délelőtt és egyet délután. Mivel a kerítésem vége a vasút árokig megy, addig kell rendet tenni, mert a vasút nem teszi rendbe a saját területét évek óta! Már a régi póznák is veszélyben voltak a sínek mentén, de ez rajtamkívül senkit sem zavart.
Ma este 18-órára átláttam a "túlsó partra" Még rengeteg eltüntetni való akad a munkálatok nyomán, de folytatjuk a megfelelő Emberrel.
Ő, munkanélküli, mert szívbetegsége miatt leszázalékolták. Abból viszont megélni nem tud, ezért vállal alkalmi ,apróbb házkörüli munkát, megfizethető áron: Mert becsületes, lelkiismeretes, kicsit lassan dolgozik, de tökéletes munkát végez.
Másoknak is ilyen segítséget kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Torinói Lepel...
  2011-03-28 22:42:21, hétfő
 
  A torinói Lepel és eredetiségének bizonyítási drámája világszeret ismert. Nincs még egy történelmi lelet, melynek hitelessége a tudományos kutatásnak ilyen arányú mozgósításást indította volna el. Legújabb adatok szerint kb. már 150.000 munkaórára tehető az a lankadatlan fáradozás, melyet külömböző szakterületek kiváló tudósai eredetiségének bizonyítására áldoztak, többnyire magánszorgalomból, nem is említve a Lepelről szóló könyvek és írások özönét.
Secondo Pia ügyvéd fényképfelvétele 1898-ban először fordította pzitívra a "Lepel Emberének" fotónegatívához hasonló testlenyomatát. Ez adott hatalmas lendületet a tudományos kutatásnak. Ennek centenáriuma az 1998-as esztendő, amely egyben a Lepel kiállításának éve is / a legközelebbi 2000-ben lesz/.
A jelen beszámoló képek kiséretében tesz vallomást a Lepel- Arc és Test "életre-keltésének" egyedülálló, tudoményos igényű kisérletéről. Sokan megpróbálták ezt a rejtvényfejtést a keresztény óráktól a mult század végéig, de korunk technikai lehetőségei nélkül. Mivel a Lepel nagyon sok hívő ember és tudós szemében Jézus Krisztus halotti leple, a technika új lehetőségeit is igénybe kell venni az Arc és a Test hiteles vonásainak megközelítésénél. Az ilyen magánszorgalmú kutatás a műalkotás képességét és a meditációt sem nélkülözheti.
Forrás: Boda László / A torinói Lepel "Életre - Keltésének" Kísérlete/
Képet nem tehetek fel, mert "minden jog fenn tartva, bármilyen sokszorosítás, másolás"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Romhányi est Jánossomorján!
  2011-03-28 22:14:00, hétfő
 
  A jánossomorjai esték sorozat hetedik évében, Romhányi estre invitálta a helyi Művelősési Ház és Könyvtár a humort, a verseket szerető közönséget. Őri Sándort a helyi tehettséget mindenki , ismeri kis -városunkban. Jól zongorázik, nagyon jól ad elő Romhányi veseket, egyébként fanyar humorral áldotta meg az isten.
Rendhagyó, Irodalmi kávéházra emlékezetető, hangulatos Őri Sándoror est volt! Én jól éreztem magam, a közönség is nagyon jó volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pilinszky János (1921-1981)
  2011-03-26 22:19:21, szombat
 
  "Csupán titkának természetét sejtem"

"Pilinszky János testi és leki alkata különlegesnek mondható. Közepesnél magasabb termete és soványsága aszténiás küllemet kölcsönzött neki, arcának artisztikus vonásai pedig különleges férfiszépséggé tették. Jól tornázott, közeli ismerősei kedvéért gyakorta fejen állt. Személyisége ugyancsak kivételes volt, költői géniuszságán túl is. Nagyon megértőnek bizonyult más emberekkel szemben, különösen az elesettek, a társadalomból kiszorultak, a bűnösök iránt. A szeretet mindennél fontosabbra becsülte."

"Boldogtalan a pillanat, mikor
fölfedezi az árva önmagát,
s arra gondol, hogy másnak is
fontos lehet e kéz, e görbeség,
s azon túl arra vágyik, hogy szeressék."

"Lelki alkatán belül nagyon fontosnak érezte gyermeki látásmódját és infantilis szemilyiségét, mivel ez a világra való rácsodálkozás és általános kíváncsiság alapja. Lelke mélyén minden igazi művész megreked a gyermekkorban, folyton vissza akar térni a paradicsomba, meg akarja őrizni, vissza akarja szerezni a vadember ártatlanságát, valahol az időn kívül."

Forrás:Magyar költő-géniuszok testi és lelki betegségei. /Dr. Czeizel Endre/ Aki költő akar lenni, pokolra kell annak menni?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vannak jó napok és....
  2011-03-24 21:30:54, csütörtök
 
  vannak rossz napok....
Nekem ma nagyon rossz napom van! Talán még sohasem tapasztaltam, hogy egy napon ,egy egész világ összedőlhet az emberben. Ez történt velem. A napom nem jól indult ,mert későig fenn voltam, reggel egy favágó ébresztett, hogy "Megjöttem!" Persze előtte nyomta a csengőt, mintha ezen múlna az élete. Felijedtem, azt sem tudtam hol vagyok!
500.-Ft-os órabérért csettegette a kertvégében a gallyakat. Így jár, akinek a kertje az egyik leg -égetőbb problémája, meg a leg...
A másikkal a galériában szembesültem, mint problémával, de adok a dolognak időt, hogy csendesedjen. Majd később írok róla.
Ma kaptam a nyugdíjamat, amitől mindíg rossz lesz a hangulatom, meg a komfort érzetem. Ezen csak az én "világom vége" segíthet. De nem sietek vele, van még dolgom, amit szándékomban áll befejezni.
Siettem haza a műteremből, mert egy kedves ismerősömet vártam, megbeszéltük, hogy 19-órára érkezik. Most, érte aggódom, mert nem ért ide. Próbáltam telefonon elérni, de a mobilja azt válaszolta, hogy:- több üezenet nem fér a tárhelyre - Ezt nem értem! Soha nem történt ilyen, ezért nem értem, minden megbeszélésen pontos volt, vagy hagyott számomra üzenetet.
Miért egy napra ossza, az Isten, a csapásokat? Én ezt nem tudom elosztani, hogy könnyebb legyen.
Lehet, hogy ma van a félreértések napja?
Azután fejtegetéseket kaptam a versekről, a vers megjelenéséről, hogy kell e a vers? Mondani, vagy olvasni kell a verset? Egyáltalán miért írunk?
Ebben nagy igazság is rejlik, meg nem is! Ezt majd megvitatom verselő barátaimmal.

A véleményem viszont az, hogy aki írni akar, írjon, aki olvasni szerti a verset, az úgyis elvonul és ha kell a lelkének olvassa. Magyarországon és a világban rengetegen írnak, ez egyfajta közlés, amit nem akarunk, nem tudunk magunkba folytani. Azt meg bízzuk az olvasóra, hogy ki mit olvas, mit nem akar hallani, akkor nem megy olyan helyre ahol verselnek, saját verset mondanak. Van aki agyoncsapja a saját versét, van aki nagyszerűen mondja azt. Hát lehet választani anélkül, hogy agyoncsapnánk egymás lekivilágát. Az olvasót nem lehet becsapni, hagyjuk választani.
Köszönöm azoknak, akik elolvasták eddíg megjelent verseimet, amit ha elosztok kicsi életemben ,nagyon kevés jut a versszerető közönségre...

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A vándor esti dala / Goethe/
  2011-03-23 22:27:45, szerda
 
  Fenn a hegyek ormán
csend ül:
az erdő lombján
nem rezdül
már semmi nesz.
Hallgat a fán a madárka -
várj, nemsokára
te is pihensz.

Képes Géza fordítása

Talált kincs / Goethe /

Jártam az erdőt,
csak úgy, magam,
könnyű bolyongás
vitt céltalan.

Egy kis virág nyilt
az útfelen:
mint csillag, égett.
mint drága szem.

Erre tövestől
kivettem őt,
virulj a kertben.
házam előtt!

Ott jól beástam
gyökereit:
egész bokor már
és úgy virít!

Szabó Lőrinc fordítása

Ezzel a két gyönyörű verssel kívánok mindenkinek, egy szép "Holnapot"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orvoslátogató!
  2011-03-22 17:50:54, kedd
 
  Péntek óta gyötrődöm, nem tudom feldolgozni a történteket. Már százszor lejátszódott előttem az eset, már tudom, hogy targédia volt és nem csak egy eset.
Nem vagyok gyógyszerpárti, inkább ellenes. Egy pár éve viszont gyenge ritmus (vitamint) szabályozót, szedetnek velem az orvosok.
Pénteken reggel bevettem az utolsó felet reggel, ezért elmentem, hogy feliratom receptre. Néhányan voltak a rendelő várakozójában. Amikor már untam, hogy senki sem jött ki a rendelőből megkérdeztem az ajtóban álló férfitől, hogy - van benn valaki? Azt mondta igen már jó ideje bement az orvoslátogató! - Nekem meg levegő kellene! - mondta férfi. - Rosszul érzi magát? - kérdeztem a számomra ismeretlen embert. - Nincs levegő! mondja ismét. Mellettem álló hölgy, akit jól ismerek kérdezi, hogy kinyissa e az ablakot, persze nyissa ki mondom, de a férfi felé fordulva neki szóltam, hogy menjen be az orvoshoz, ha ennyire rosszul van. A férfi bőre nedvesnek tűnt és halvány volt az arca, ezért megismételtem, - Menjen be! Ne várjon arra, hogy itt haljon meg! Az elmúlt évben ez már megtörtént ,itt és hasonlóan mondtam a nyomaték kedvéért. A férfi fogta a mellkasát, majd megint hozzám fordulva mondta:- Szorít, borzalmasan fáj a mellkasom, meg a hátam.
- Az orvoslátogató és a doktornő hangját hallotuk bentről, ők jól érezték magukat. Egy idős hölgy zúgolódott , miért nem rendelés után jönnek az orvoslátogatók, miért mennek be rendelés alatt, amikor a betegek segítségért jönnek az orvoshoz és itt órákat kell várni.
- Kijött az asszisztens, aki általában kihozza a recepteket. - Kérdeztem mennyit kell még várni, meghúzta a vállát, hogy nem tudhatja. Igaza lehetett. A férfi olyan esendőn nézett rám, mintha én lennék a megválltó, megint mondtam, - menjen be mert meg fog halni, - hiszen láthatja, hogy nem hívják be, pedig már jó ideje Ő következett volna.-
Közben én átmentem a Patikába, mert azt gondoltam, hogy megveszem az én gyógyszeremet inkább recept nélkül, de nem várok tovább. A patikus egy irgalmatlan nagy összeget mondott, de megkaphattam volna. Mondtam akkor megint próbálkozok, talán elment az orvoslátogató. A folysón találkoztam az asszisztensel, kérdeztem ,hozna e nekem egy receptet, mivel hétvége van és mindjárt vége lesz a rendelésnek és nekem nincs gyógyszerem. A férfi még mindíg az ajtóban állt, kérdezem az ismerős hölgyet, aki ablakot nyitott, hogy - kijött már az orvostól valaki? Azt mondja - nem is tudom, mert ez a férfi még nem ment be, a figyelmem elterelődött. Közben megkaptam a receptemet, odamentem a férfihez és megismételtem: Menjen be az orvoshoz! Nem felelt, fogta a mellkasát és furcsán fénylő szemmel nézett rám.
Szombaton az unokaöcsémtől hallottam, hogy az a férfi meghalt! 60-év körüli kb: 190 magas, jóképű kékszemű volt.
Nem tudtam nyugodni, folyton arra gondoltam, hogy be kellett volna rúgni a rendelő ajtaját és ordítani kellett volna, hogy itt van egy Ember, aki azért jött mert nagyon rosszul érzi magát, Orvosra van szüksége! Ezt a "Rekviemet" érte írtam (következőért,) akinek meg kellett halnia az "orvoslátogató" miatt.
Nem tudhatom az olvasónak a véleményét, de azt gondolom, hogy ha az Orvos rendelési idő alatt fogadja az orvoslátogatókat, legalább annyit tegyen meg, hogy nézzen körül a várakozóban, hogy kiket várakoztat órákon át a "gyógyszerüzlet "miatt!
Én azt gondolom, nem kellett volna meghalnia, ha az EMBER a legfőbb érték lenne!
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Nyomon vagyok...talán.
  2011-03-21 21:19:18, hétfő
 
  Mindíg keresek valakit, most éppen az Ella könyve című regényemben szereplő, fiatalkori barátaimat. Már úgy érzem, jó nyomon haladok. Nagyon izgalmas lenne egy találkozás, vagy csak egy beszélgetés, szívesen adnék egy- egy példányt a könyvemből az akkori (Fiuknak)
Ma akkora pakolásba kezdtem, hogy majdnem beleszakadtam. Kiderült, hogy a lányom visszaküldi a bőrkanapét, a zongoralábakat felhasználva készült dohányzóasztalt, egy puffot bőrből. Kitaláltam a helyüket, mert valamikor innen vitte el. A bőrkanapéval annyit szenvedtünk, mert semmiképpen nem fért be a szoba ajtaján. Amikor már letéptük a tapétát, az ajtó- tok festését tönkre tettük, végül bepréselődtünk egyórás harc árán, eszembe jutott, hogy annó ezeket az ablakon át tudtuk csak betenni a szobába. Már későn! Szétszereltem egy kisipari fenyőből készült francia ágyat, csillag csavarhúzot használtam életemben először, magam töltöttem fel az aksit, hogy működjön.
Nem gondoltam, hogy a tavasz első napján ennyit fogok dolgozni, meg nem is női munka! Lehet, hogy már nincsen külömbség? Mindent elraktároztam, mert esetleg valakinek szüksége lehet még ezekre a bútorokra, talán éppen a családban.
Tetéztem még azzal, hogy a kerti bútorokat is kiraktam a helyükre, de már alig vártam, hogy az új fenyőből készült pad, székek, asztal is kinn legyen a kertben. Minden szép lett, csak én haltam bele egy kicsit.
Ilyenkor nagyon hiányzik egy "igazi férfi" persze sokat kellene dolgoznia mellettem, mert nekem mindíg van kívánságom. Persze ezermesterre gondolok! Meg olyanra, aki szívesen dolgozik. Van ilyen? Biztosan van, csak nekem nincsen időm, hogy megkeressem.
Holnap egy kis pihenőnapot tartok délig. (A fiam és egy barátja segítettek a kanapé toloncolásnál) De nekem az nem tetszett!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy szép "Holnapot"
  2011-03-18 22:32:21, péntek
 
  Kedves Barátaim! Kedves Mindenkinek kívánok egy szép "Holnapot!"

Remélem az eső a hétvégén megszűnik! Szárazság volt, kellett, de nem most!

Sándoroknak! Józsefeknek! Nagyon boldog névnapot kívánok! Legyen minden úgy amint szeretnétek!
Öcsém is József! Holnap Őt ünnepeljük baráti körben.

Mosolygós hétvégét, napsütéssel Mindnyájatoknak.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Sikeresnek mondható!
  2011-03-18 06:50:50, péntek
 
  Sikeres könyvbemutató van megint mögöttem. Nagyon jó beszélgető partnerem volt Mészely József tanár, költő is immár. Ott volt új, még nyomdameleg verseskötete az enyémek mellett. Ezen az esős, tavaszi borús esten szép számú közönség jött el, hogy meghallgassanak néhány versemet.
A német nyelvre fordított verseimből is elhangzott néhány. Figyelmes, hozzáértő közönség volt.
Eljött Stefán Lang Bécsből, aki évek óta támogatja kreatív tevékenységemet. Ott volt Dr. Kiss Vince
Amerikai Magyar, felesége Anna mondta a "Mikor a szél átfúj a hegyen" című versemet németül.
Janda Jusztina volt a másik versmondó Ausztriából.
Vidéki Kiskastélyt épített Dr. Kiss Vince Jánossomorjára, megtalálható a Tarcsai úton, Andaú felé.
A kitelepítéskor kerültek Magyarországra, Szlovákiából. Kulák listán voltak, 56-ban kimenekültek az országból. "Amikor az Osztrák-Magyar határhoz értünk, letérdeltünk és imátkoztunk Magyarországért, majd szüleimmel esküt tettünk, hogy ha Isten segít és lehetőségünk adódik, visszajövünk, minden vagyonunkat Magyarországra visszahozzuk." Modta el a Jánossomorjai Naplónak 5 -évvel ezelőtt Dr. Kiss Vince. Az interjút vele én készítettem.
Megvalósult álom: A Kastély elkészült, több apartmannal várják folyamatosan a Jánossomorján áthaladó, vagy éppen megpihenni vágyókat. Vince és Anna élnek a kastéyban, töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket, spórolnak még a kastély teljes befejezéséhez, annak belső berendezésének kiegészítéséhez, amint Ők mondják.
Böröndi Lajos könyvkiadó, több újság, folyóirat szerkesztője, tanár, költő. Rerisinger Attila író, velük jó barátságot tartunk fenn, Ők ott voltak! Az Aranypor folyóirat több írója, publikálója egyszóval a barátaim. Köszönöm, hogy ott voltak velem!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 260 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 18
  • e Hét: 18
  • e Hónap: 795
  • e Év: 83049
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.